Recent Posts

Pages: 1 ... 5 6 7 8 9 [10]
91
ISTORIJA, DRUŠTVO, POLITIKA, RELIGIJA... / Re: SERBIA TODAY
« Last post by dark horse on 21-11-2023, 00:04:02 »
u ovo doba se potezes hrvatskom? kad sve mokro, vlazno, nikakvo. to se valjda ide po ljetu? proseces, popnes se na velebit, podmetnes dva, tri pozara... sad nista ne gori.
kako god, svasta.

Mi smo baš zatvorili sezonu. Svašta se prognoziralo za taj dan, a na kraju vreme uopšte nije bilo loše, sve kiše smo uglavnom prošli u kolima. Snega bila jako malo i brzo se otopio.

A vatre i kupanja drugi put. Pa zaboga, mi smo planinari, nama Hrvatska ne treba za nekakvo more, svašta x3.  :lol:

Mada more usnimljeno, evo ga (četvrto more koje sam video ove godine, jedino u kojem se nisam okupao):

92
RAZONODA, ZABAVA, DOKOLICA... / Re: suve genijalštine
« Last post by džin tonik on 20-11-2023, 21:49:35 »
ovo je "bolje", sve sa 17. na 18.:

Stotine maloljetnika satima čekalo pred klubom, izbio kaos, stigla i policija: ‘Što tu rade klinci od 12 godina?‘

Quote
Nastup Stefana Đurića Raste, jednog od vodećih regionalnih pop-folk repera u klubu The Best na zagrebačkom Jarunu u petak navečer izazvao je bijes velike grupe posjetitelja, od kojih su mnogi maloljetni, ali i njihovih roditelja, nakon što je pred ulazom u klub ostalo više stotina ljudi.

Zbog situacije, kojoj svjedoče i dramatične fotografije gužve i kaosa na ulazu, te je noći morala reagirati i policija, a roditelji djece koji su bili prisutni kažu da se u jednom trenutku pojavila i interventna jedinica. Većih incidenata ipak nije bilo.

Što se zapravo dogodilo? Srpski izvođač koji u Hrvatskoj promovira svoj film ‘3211‘ izazvao je golemo zanimanje publike i i munjevito rasprodao koncert u Bestu, ali mnoge je pred ulazom u klub dočekalo neugodno iznenađenje. Organizator ‘Art Music Adria‘ je naime zabranio ulaz mlađima od 16 godina, a kako je velik dio publike bio mlađi od propisane dobi, satima su ostali čekati u dugoj koloni. Djecu i roditelje, tvrde, nitko nije obavijestio o pravilima.

Prema ispovijestima na popularnoj Facebook stranici ‘Mamin blog‘, u noći sa 17. na 18. studenog ispred jarunskog Besta zavladala je prava pomutnja. Karte za koncert prodavale su se putem sustava Entrio, no nigdje, kažu, nije bilo naglašeno da djeca ne mogu na koncert, a ni nigdje nije bila navedena određena dobna granica za ulazak u popularni jarunski klub. Prema gore spomenutoj Facebook stranici, ono što je uzrokovalo strahovitu gužvu na ulazu u klub je činjenica da su djeca tek na ulazu saznala da moraju imati "minimalno 16 godina da bi išli na koncert".

Nadalje, kako stoji u objavi na Facebooku, pojedina djeca od 12 i 15 godina nisu uspjela ući u klub, usprkos čekanju od dva sata i činjenici da su bili u pratnji roditelja.   xdrinka Požar na društvenim mrežama dodatno je raspirila rasprava o tome kad djeca ustvari smiju krenuti na koncert i smiju li ih roditelji na iste pratiti. Snimke iz kluba objavljene na društvenim mrežama pak otkrivaju kako je klub bio krcat.

Prema komentarima ispod Facebook objave o spornom koncertu, autorici Maminog bloga (čijoj je djeci Rasta trebao biti prvi koncert) javila se još jedna majka koja je bila užasnuta cijelom situacijom, a najviše ponašanjem klupskih redara i organizacijom događaja kojeg je njeno dijete priželjkivalo mjesecima.

- Bila je ispred kluba u 21 sat, smrzavala se vani do ponoći, hrpa klinaca je bila očajna - opisivala je jedna od majki situaciju pred Bestom te dodala kako je njena kći posebice bila razočarana postupanjem redara, koji su "šutirali klince i bili užasni". Prema "screenshotovima" poruka koje su pristizale u sandučić Maminog bloga, šokirana majka razočaranog djeteta je došla po svoju uplakanu kći u 00:15 sati, nakon što je njeno dijete situaciju opisalo kao "blagi kaos".

Pri razgovoru sa zaštitarom, u gomili, spomenuta je blogerica upitala zaštitara tko je organizator, na što je dobila odgovor: "Klub Best".

Kako stoji u poruci, u klub su ulazili mlađi od 16, i to putem tuđih osobnih iskaznica. Također, istaknula je da su određena starija djeca za cijenu od 50 eura "uvlačila mlađe u klub", nazvavši ih "poduzetnima".

Situacija nije prošla nezapaženo od strane policije, jer u istim porukama piše da je ubrzo pred klub Best stigla i policija u civilu, ali i nekoliko vozila interventne policije. Majka zaključuje da joj je čak i drago što se to dogodilo, jer manjak organizacije naziva "sramotnim".

Prema Maminom blogu, "djeca su vani razočarano plakala, s nestrpljenjem su čekali da vide Rastu, a na kraju su uplakani išli doma". Iako su se vrata kluba otvarala u 22 sata, Rasta je na pozornicu izašao u 1 sat nakon ponoći.

Što se tiče organizatora koncerta, točnije Art Music Adrije, autorica Maminog bloga ih je pokušala kontaktirati, no neuspješno jer su njen profil, tvrdi, blokirali i tako onemogućili slanje poruka ili bilo kakvu interakciju. I mi smo ih pokušali kontaktirati ali do objave teksta nisu nam odgovorili na upite. Slično je i s kontaktima kluba ‘The Best‘. Do objave teksta nitko se nije javio na brojeve oglašene na društvenim mrežama, pa nismo mogli provjeriti brojne navode posjetitelja koji nisu mogli ući u klub.


dok

Beograd dobija panoramski točak na atraktivnoj lokaciji

Quote
U okviru konkursa za idejno rešenje Prirodnjačkog muzeja u Beogradu koji su raspisali Prirodnjački muzej u Beogradu i Društvo arhitekata Beograda, predviđen je i urbanističko-arhitektonski konkurs za područje Parka prijateljstva-Ušće. 

(...)

Kod Muzeja savremene umetnosti na Ušću u Beogradu, kako je rekao Vučić, biće izgrađen prvi Prirodnjački muzej, gde će biti izgrađena i "muzejska četvrt", ili "četvrt kulture", jer će u blizini biti izgrađena i Filharmonija, kao i akvarijum u zemunskom delu.


bizarno.
94
ISTORIJA, DRUŠTVO, POLITIKA, RELIGIJA... / Re: SERBIA TODAY
« Last post by džin tonik on 20-11-2023, 21:27:11 »
u ovo doba se potezes hrvatskom? kad sve mokro, vlazno, nikakvo. to se valjda ide po ljetu? proseces, popnes se na velebit, podmetnes dva, tri pozara... sad nista ne gori.
kako god, svasta.

Doneta odluka: Hrvatski diplomata proglašen za personu non grata

Quote
Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije je 20. novembra 2023. godine donelo odluku da proglasi Hrvoja Šnajdera, za personu non grata.

Proglašenje prvog sekretara u Ambasadi Republike Hrvatske u Beogradu za personu non grata izvršeno je u skladu sa članom 9. Bečke konvencije, koja reguliše diplomatsko-konzularne odnose.

Tokom profesionalnog angažovanja u Republici Srbiji Šnajder je grubo izašao iz okvira diplomatskih normi i prekršio navedenu Konvenciju rekavši na otvaranju Drugog međunarodnog sajma vina Vinska vizija Otvorenog Balkana da je to "sve sranje za krkane". Tim povodom uručena je diplomatska nota ambasadoru Republike Hrvatske Hidajetu Biščeviću.Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije žali zbog postupanja navedenog diplomate, koje ne doprinosi unapređenju bilateralnih odnosa Republike Srbije i Republike Hrvatske, dobrosusedskoj saradnji i sveukupnom podizanju nivoa mira i stabilnosti u regionu.
 
(...)
95
ISTORIJA, DRUŠTVO, POLITIKA, RELIGIJA... / Re: SERBIA TODAY
« Last post by dark horse on 20-11-2023, 20:18:53 »
ja sam jeo tartar u beogradu, iz zezancije

Inače Zole, zaboravih da ti prijavim, bio sam ti u lepoj tvojoj pre neku nedelju. Penjao se na Velebit! :|
97
RAZONODA, ZABAVA, DOKOLICA... / Re: The Crippled Corner
« Last post by crippled_avenger on 20-11-2023, 19:19:42 »
OURA EL JBEL Mohameda Ben Attie je prilično besmislen pokušaj da se napravi nekakav lirski metafizički film o čoveku koji je prezupčio u okolnostima moderne civilizacije, doduše u Tunisu, napravio incident na poslu, završio u zatvoru a onda po izlasku na slobodu otima sina i vodi ga u planinu da mu nešto pokaže. I da, izgleda da može da leti.

Mislim, to su onako sve manje-više neke stvari iz domena studentskog filma, izvedene relativno osrednje, iako je film snimao francuski direktor fotografije i moram priznati sve to mi nije baš držalo pažnju. Film doduše nije moguće gledati dijagonalno ali da jeste, verujem da se ovde ne bi puno propustilo.
98
ISTORIJA, DRUŠTVO, POLITIKA, RELIGIJA... / Re: SERBIA TODAY
« Last post by dark horse on 20-11-2023, 18:07:03 »
Tartar je odvratan u svakoj zemlji. U Parizu sam jeo puževe, školjke i svakakve druge sirove gadosti, ali njihov tartar sam sa gnušanjem odbio da probam.
99
ISTORIJA, DRUŠTVO, POLITIKA, RELIGIJA... / Re: SERBIA TODAY
« Last post by džin tonik on 20-11-2023, 18:03:50 »
ja sam jeo tartar u beogradu, iz zezancije, ali realno ne bih nikad porucio nesto mljeveno.
100
ISTORIJA, DRUŠTVO, POLITIKA, RELIGIJA... / Re: SERBIA TODAY
« Last post by dark horse on 20-11-2023, 17:58:38 »
Što bi se zajebavao? Pa ja svaki dan naručujem reš pečenog hrvata iz restorana. :|
Pages: 1 ... 5 6 7 8 9 [10]