Andrea, nema potrebe da se nerviraš oko primedbi koje su ti upućene. Reč je o različitim kriterijumima i očekivanjima. Eto, sinoć mi je prišlo mnogo ljudi u gradu i oduševljeni su bili baš tvojom pričom. To su ljudi koji vole da čitaju u prevozu ili kad uhvate slobodnog vremena i žele da se zabave i opuste uz lako štivo i kojih je najviše, a to je bitno. Očekivanja koja gaji D su, očigledno, drugačija, ali to ne umanjuje vrednost tvoje priče. Upravo je rečenica "nema atmosfere, nije horor" definisala njen odnos prema hororu, koji ne kažem da je potpuno pogrešan, ali svakako nije ni tačan, naročito ne danas, kada se insistira na brutalnom, telesnom pristupu horor žanru, dok su jeza i atmosfera propratni, ukoliko ih uopšte i ima. Uostalom, vidiš da se i sam patim da zadovoljim D svojom konstrukcijom.
U vezi sa tim, D, raščlaniću onu rečenicu, preformulisaću pitanje, pa da nastavimo. Dakle, prvo pitanje: da li obećavaš da ćeš pročitati ostale priče ukoliko uspem da te zadovoljim svojom konstrukcijom? Drugo pitanje: da li misliš da bi moja konstrukcija trebalo da predstavlja odgovor na tvoju primedbu "nema atmosfere, nije horor"?
E, sad u vezi sa marketingom - internet je omogućio znatno bučniji, jeftin marketing i mislim da je glupo ne iskoristiti takve okolnosti. Ne vidim ništa pogrešno u tome što smo, umesto da smo se prenemagali po forumima i čekali da neko baci komentar, okrenuli blogovima, portalima i socijalnim mrežama koji se danas uveliko koriste u svrhu promocije. Bučno, ili na bilo koji način šokantno ime, treba da ima svaki proizvod ukoliko proizvođeč očekuje da mu se posveti pažnja, zato smo ga i izabrali. Teško da bi neko mogao ostati ravnodušan prema naslovu "Nešto diše u mojoj torti". "Udruženi" marketing mi takođe ne deluje kao pogrešan korak.