Author Topic: Nešto diše u mojoj torti  (Read 251369 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Coffin Annal

• 4
  • 2
  • HLR
Re: Nešto diše u mojoj torti
« Reply #150 on: 14-12-2012, 00:42:15 »
Možda je atmosfera istaknuta baš u narednih 5.

Atmosfera "istaknuta"?? Iz konstrukcije rečenice i bez čitanja narednih 5 zaključujem da "nije istaknuta".

Ako će te drugačija konstrukcija navesti da pogledaš ostalih 5 priča, rado ću je upotrebiti. Uostalom, glupo je tražiti neprimerenosti u mojim rečenicama na forumu, pored tolike priče u "Torti".   
Wake up and smell the coffin.

Josephine

• Guest
« Reply #151 on: 14-12-2012, 00:49:40 »
Ako će te drugačija konstrukcija navesti da pogledaš ostalih 5 priča, rado ću je upotrebiti.

Probaj.

Coffin Annal

• 4
  • 2
  • HLR
« Reply #152 on: 14-12-2012, 00:57:14 »
Obećavaš da ćeš pročitati ostale priče, ukoliko konstrukcija koju upotrebim bude odgovarala primedbi koju si uputila prethodnim pričama?

M.M

• 4
  • 3
« Reply #153 on: 14-12-2012, 10:54:47 »
Možda se i Stipan nada takvom prikazu. :)
Mogao bi i ti pročitati, i baciti koju kritiku na papir. Ti si bar poznat kao ljubitelj horora.  :)
Anmanderu, sad ce ti on opaliti smajl, pa se ti misli... :)

:)

Možda se i Stipan nada takvom prikazu.
Mogao bi i ti pročitati, i baciti koju kritiku na papir. Ti si bar poznat kao ljubitelj horora.

Anomandere, vrlo rado, ali trenutno nemam vremena za takve stvari. Možda ću moći da se dohvatim Torte tek početkom aprila, a i to je pod velikim znakom pitanja. Imam stalno prisutan osećaj kašnjenja i ako bude potrajao, počeću da se nerviram što neće biti dobro i u toj situaciji nikako ne želim da se nađem.
Ono što sa sigurnošću mogu da obećam je da ću skinuti PDF odmah po završetku pisanja posta. Znam i to da ću otvoriti fajl, skrolovati malo i ko zna, ako se Torta na prelet pokaže kao neukusna možda ubrzo napišem utiske...  :evil:
Nijedan poraz nije konačan.

M.M

• 4
  • 3
« Reply #154 on: 14-12-2012, 12:04:00 »
Nekako, nikako ne mogu da iskopam gde se nalazi sadržaj, ono od-koje-do-koje-strane je zastupljen koji autor, nego moram da do besvesti skrolujem da bih došao do autora čija priča me interesuje. Međutim, nisam imao problem da nađem, iako nisam želeo, i mislim da u projektu Torta tome nema mesta, ko je bio lektor-kolektor, a ko tehnički urednik.

Coffin Annal

• 4
  • 2
  • HLR
« Reply #155 on: 14-12-2012, 13:24:49 »
Upali bookmarks i imaš sve poređano.

M.M

• 4
  • 3
« Reply #156 on: 14-12-2012, 15:08:27 »
Kod mene ne šljaka ta kulturna opcija, ali šljaka seljačka metoda, kombinacija tastera ctrl+F i onda ukucaš ime autora.

Džek

• 4
  • 3
  • Instalater raznih šejtanluka.
« Reply #157 on: 14-12-2012, 21:09:59 »
Vidi ti ko se to oglasio! E, a sad lepo sedi i napiši jedan fini osvrt na "Tortu".

Neka izostavi moju priču iz čitanja i iz osvrta.
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Boban

• 3
« Reply #158 on: 14-12-2012, 22:03:58 »
Kada priču objaviš ili daš na javni uvid, nemaš više mogućnosti da biraš ko će je čitati i komentarisati.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

saturnica

• 8
  • 3
  • *
« Reply #159 on: 14-12-2012, 22:15:06 »
Vidi ti ko se to oglasio! E, a sad lepo sedi i napiši jedan fini osvrt na "Tortu".

A da se konačno izmirite...? Predugo to traje, predugo...

Džek

• 4
  • 3
« Reply #160 on: 14-12-2012, 22:23:51 »
Slažem se sa Bobanom, živa istina. Onda, da postavim ovako; mene ne zanimaju njeni pristrasni komentari. Šta je o celom projektu mislila i misli, imali smo priliku da čujemo.  I videli smo na našoj fejs stranici.

Naravno, otvoren sam za sve kritike, moj pokušaj je daleko od dobrog a koliko, ostaje da se vidi.

NdZodiac

• Sanjalica
  • 4
  • 3
  • Sudbina spoji ono što treba da bude spojeno...
« Reply #161 on: 14-12-2012, 22:24:38 »

Teško draga, jako teško :(

Džek

• 4
  • 3
« Reply #162 on: 14-12-2012, 22:25:22 »

Nemam ja šta da se izmirujem, mogu samo da primim izvinjenja a i to samo ako budem dobro raspoložen.

Josephine

• Guest
« Reply #163 on: 15-12-2012, 00:31:46 »
Obećavaš da ćeš pročitati ostale priče, ukoliko konstrukcija koju upotrebim bude odgovarala primedbi koju si uputila prethodnim pričama?

Tjah, ja ne razumem ni ovu rečenicu... :(

Anomander Rejk

• 4
  • 3
  • Strah je ubica uma.
« Reply #164 on: 15-12-2012, 10:08:48 »
1744 preuzimanja do sada... :)
Tajno pišem zbirke po kućama...

Josephine

• Guest
« Reply #165 on: 15-12-2012, 11:50:00 »
nekima iz zbirke baš i ne ide u prilog da broje preuzimanja...

Anomander Rejk

• 4
  • 3
  • Strah je ubica uma.
« Reply #166 on: 15-12-2012, 12:18:49 »
Možda se i Stipan nada takvom prikazu. :)
Mogao bi i ti pročitati, i baciti koju kritiku na papir. Ti si bar poznat kao ljubitelj horora.  :)
Anmanderu, sad ce ti on opaliti smajl, pa se ti misli... :)

:)

Možda se i Stipan nada takvom prikazu.
Mogao bi i ti pročitati, i baciti koju kritiku na papir. Ti si bar poznat kao ljubitelj horora.

Anomandere, vrlo rado, ali trenutno nemam vremena za takve stvari. Možda ću moći da se dohvatim Torte tek početkom aprila, a i to je pod velikim znakom pitanja. Imam stalno prisutan osećaj kašnjenja i ako bude potrajao, počeću da se nerviram što neće biti dobro i u toj situaciji nikako ne želim da se nađem.
Ono što sa sigurnošću mogu da obećam je da ću skinuti PDF odmah po završetku pisanja posta. Znam i to da ću otvoriti fajl, skrolovati malo i ko zna, ako se Torta na prelet pokaže kao neukusna možda ubrzo napišem utiske...  :evil:
Ama, kad uhvatiš vremena, ništa nije pod moranje, ni hitno.
I šta budeš mislio, slobodno napiši, odrasli smo, neće se niko ljutiti. Nekom će se svideti neke priče, nekom neće, to je
sasvim normalno, ukusi su različiti.

Josephine

• Guest
« Reply #167 on: 15-12-2012, 12:38:35 »
najžalosnije je što su ljudi pomislili da će zaista čitati horor, jer, nažalost, imate zarazno ime i "udruženi" marketing...*

*ograda: i dalje govorim o prvih 5,6 priča...

NdZodiac

• Sanjalica
  • 4
  • 3
« Reply #168 on: 15-12-2012, 12:43:47 »
Za sada nije bilo pritužbi što nam je, nažalost, zarazno ime i dobar marketing, a priče razočaravajuće... ali očekivali smo i to... tako da...

Josephine

• Guest
« Reply #169 on: 15-12-2012, 12:50:24 »
Kako nije? Pa, evo, ja sam je dala. Tvoje je priča pogotovo naivna. Ne reklamirati kao horor nešto što nije horor. Gul će da se ljuti.

NdZodiac

• Sanjalica
  • 4
  • 3
« Reply #170 on: 15-12-2012, 12:59:04 »
Gul će se već izjasniti ako želi, a opšte je poznato da je i tebe teško "oduševiti"... znamo ko su tvoji omiljeni učesnici radionice i kako oni pišu...

Josephine

• Guest
« Reply #171 on: 15-12-2012, 13:03:41 »
Kako je lako uobraziti se... Moji omiljeni učesnici radionice su nedostižnim svestlosnim godinama ispred od tebe, na primer...

NdZodiac

• Sanjalica
  • 4
  • 3
« Reply #172 on: 15-12-2012, 13:07:38 »
Sad sam pored svega još i uobražena, interesantno... no neću da spamujem temu raspravom o tome kako ne umem da pišem, sud o tome prepuštam svojim čitaocima...

Anomander Rejk

• 4
  • 3
  • Strah je ubica uma.
« Reply #173 on: 15-12-2012, 13:20:51 »
Nema tu neke velike mudrosti.
Marketing je sasvim legitiman, jer da bi nešto uopšte došlo do čitalaca, mora da se odradi i neki marketing , zar ne ? Pa živimo u 21.veku, zaboga. I najboljoj napisanoj priči ništa ne vredi ako neće ugledati svetlo dana. Tačno je da smo probali popularisati onoliko koliko svako od nas može, ali ako sad neko misli da smo mi seli negde u kafani i smislili nekakav precizan marketinški plan, mogu mu reći da se grdno vara-i nas same je zatekao i iznenadio broj preuzimanja, kao i raznih ljudi koji su se javljali sa portala.
Velike filozofije nema. Ljude koji su pozitivno ocenili naše priče, verovatno će i u budućnosti interesovati neki naš proizvod, oni koj nisu neće, i nikakav problem-kao i kod svih drugih ljudi koji pišu ; neku publiku će steći, neku izgubiti.

Džek

• 4
  • 3
« Reply #174 on: 15-12-2012, 13:53:33 »
Sugerišem da niko ne replikuje pomenutoj, poznato je da uništava svaku temu koje se dohvati iz pobuda koje smo na našem "tajnom i konspiratornom mestu" pretresli. Ne pišemo za nju i ostala džangrizala, nego za ciljanu publiku koja je sasvim lepo prihvatila zbirku, dala podršku i ne krije oduševljenje. Sad mi žao što nismo na Fb stranicu stavili obavest o doniranju, br računa i tako... sakupilo bi se dovoljno kinte za finansiranje naših tajnih i konspirativnih sastanaka gde bi uz razne krkanluke ogovarali, grohotom se smejući, zavidne i zlobne ljude, i nazdravljali sa "uspeh se ne prašta" sve u 16 :)

Coffin Annal

• 4
  • 2
  • HLR
« Reply #175 on: 15-12-2012, 14:10:34 »
Andrea, nema potrebe da se nerviraš oko primedbi koje su ti upućene. Reč je o različitim kriterijumima i očekivanjima. Eto, sinoć mi je prišlo mnogo ljudi u gradu i oduševljeni su bili baš tvojom pričom. To su ljudi koji vole da čitaju u prevozu ili kad uhvate slobodnog vremena i žele da se zabave i opuste uz lako štivo i kojih je najviše, a to je bitno. Očekivanja koja gaji D su, očigledno, drugačija, ali to ne umanjuje vrednost tvoje priče. Upravo je rečenica "nema atmosfere, nije horor" definisala njen odnos prema hororu, koji ne kažem da je potpuno pogrešan, ali svakako nije ni tačan, naročito ne danas, kada se insistira na brutalnom, telesnom pristupu horor žanru, dok su jeza i atmosfera propratni, ukoliko ih uopšte i ima. Uostalom, vidiš da se i sam patim da zadovoljim D svojom konstrukcijom.

U vezi sa tim, D, raščlaniću onu rečenicu, preformulisaću pitanje, pa da nastavimo. Dakle, prvo pitanje: da li obećavaš da ćeš pročitati ostale priče ukoliko uspem da te zadovoljim svojom konstrukcijom? Drugo pitanje: da li misliš da bi moja konstrukcija trebalo da predstavlja odgovor na tvoju primedbu "nema atmosfere, nije horor"?

E, sad u vezi sa marketingom - internet je omogućio znatno bučniji, jeftin marketing i mislim da je glupo ne iskoristiti takve okolnosti. Ne vidim ništa pogrešno u tome što smo, umesto da smo se prenemagali po forumima i čekali da neko baci komentar, okrenuli blogovima, portalima i socijalnim mrežama koji se danas uveliko koriste u svrhu promocije. Bučno, ili na bilo koji način šokantno ime, treba da ima svaki proizvod ukoliko proizvođeč očekuje da mu se posveti pažnja, zato smo ga i izabrali. Teško da bi neko mogao ostati ravnodušan prema naslovu "Nešto diše u mojoj torti". "Udruženi" marketing mi takođe ne deluje kao pogrešan korak.

Josephine

• Guest
« Reply #176 on: 15-12-2012, 14:24:53 »
Eto, sinoć mi je prišlo mnogo ljudi u gradu i oduševljeni su bili baš tvojom pričom.

xrofl

Mislim da su je ove bajke i uobrazile. Radionica je, izgleda, uništila samopouzdanje mnogima, pa imaju potrebu da se vraćaju kao "pobednici", "osvetnici" i slično.

Pišite i ćutite. Koga briga za broj skidanja izdanja? Briga nas je za prikaze, što reče dirty old man: samo o marketingu se priča ovde, niko ništa ne govori o pričama. Gde su ti "silni ljudi iz grada" da kažu koju o pričama?

Coffin Annal

• 4
  • 2
  • HLR
« Reply #177 on: 15-12-2012, 14:40:53 »
Mislim da su je ove bajke i uobrazile.

Mislim da ne razumem ovu rečenicu.  :)

I dalje mi nisi odgovorila na pitanja.

džin tonik

• 4
  • 3
« Reply #178 on: 15-12-2012, 14:44:42 »
... Teško da bi neko mogao ostati ravnodušan prema naslovu "Nešto diše u mojoj torti". ...

још! :)

Coffin Annal

• 4
  • 2
  • HLR
« Reply #179 on: 15-12-2012, 14:46:18 »
Na topiku si.

džin tonik

• 4
  • 3
« Reply #180 on: 15-12-2012, 14:58:35 »
не завидим људима који имају времена читати ствари тако згодног назива. што не пошаљете и неком озбиљном? не разумијем зашто не желите приступити озбиљније од међусобног ласкања те носталгичних окупљања под старе дане.

hidden

• 4
  • 3
« Reply #181 on: 15-12-2012, 15:03:06 »
Ajd sad da lepo priznamo da smo u fajl za preuzimanje turili xxx ekstenziju...

Coffin Annal

• 4
  • 2
  • HLR
« Reply #182 on: 15-12-2012, 15:20:30 »
не завидим људима који имају времена читати ствари тако згодног назива. што не пошаљете и неком озбиљном? не разумијем зашто не желите приступити озбиљније од међусобног ласкања те носталгичних окупљања под старе дане.

Hoćeš da kažeš da zavidiš ljudima koji nemaju vremena da se opuste? Torta je na astalu i pred ozbiljnima i pred neozbiljnima, tako da možeš slobodno da gricneš, kako god da se osećaš. E sad, ne znam koje doba života smatraš starim danima. Ja i dalje držim da sam momčić u cvetu mladosti.

džin tonik

• 4
  • 3
« Reply #183 on: 15-12-2012, 15:33:43 »
нисам ту да слушам твоју животну причу.
шта је на чему за кога? ако ниси разумио: дај ми један ваљани разлог да то прочитам, иако сте ми много смешни.

Coffin Annal

• 4
  • 2
  • HLR
« Reply #184 on: 15-12-2012, 15:44:40 »
нисам ту да слушам твоју животну причу.
шта је на чему за кога? ако ниси разумио: дај ми један ваљани разлог да то прочитам, иако сте ми много смешни.

Pa, nisam ni ja tu da slušam kome zavidiš na slobodnom vremenu. Torta ti je na stolu, pa se posluži. Ukoliko nisi razumeo: gricni! :)

džin tonik

• 4
  • 3
« Reply #185 on: 15-12-2012, 15:52:11 »
ах, видим, посветио сам ти превише времена. иди бре, продај зјаке аномандеру, џеку...

Anomander Rejk

• 4
  • 3
  • Strah je ubica uma.
« Reply #186 on: 15-12-2012, 16:02:29 »
A dosta je i bilo topika, pune četri strane  :) Sad će ,,gosti'' koje inače jako zanima fantastika, da ga utuše smećem...

Coffin Annal

• 4
  • 2
  • HLR
« Reply #187 on: 15-12-2012, 16:14:13 »
ах, видим, посветио сам ти превише времена. иди бре, продај зјаке аномандеру, џеку...

Vidim da mnogo više vremena posvećuješ autorima nego sadržaju. Tako se ne čita.

Džek

• 4
  • 3
« Reply #188 on: 15-12-2012, 17:03:54 »
Ne znam zašto uopšte odgovarate na provokacije one sitne duše. Kao da je bitno da li je ona pročitala zbirku a njeno mišljenje uopšte nikom nije važno niti treba da bude;  ona je bre niko i ništa, anonimus koji se samopozvao za "kritičara".
Trc. Naročito zato što znamo koji je njen motiv uništenja ove teme, isti koji je uništio svaku temu gde su se grupe oko nečeg potrudile i nešto napravile.

Dijagnoza: histerija, osvetoljubivost i teška ljubomora.

idemo dalje.

manite se takođe i zoska. Znamo da nije čovek, al'još ne znamo je l' ameba ili majmunsko prkno. A i koga zanima...

Dijagnoza: jeben u mozak.

Nego, koliki ono beše download, može li mi, ljubazno umoljavam, neko napisati slovima? Nešto ne verujem svojim očima :)

M.M

• 4
  • 3
« Reply #189 on: 15-12-2012, 17:05:46 »
Prelistao sam Tortu.
Ukus Torte je, ipak, bolji nego što sam očekivao da će biti. Ima tu solidnih autora (odnos, 55-45% u korist solidnih) koji su, po meni, na neki način izvukli stvar. Ono što sam pročitao od Igora Ivaniševića i Milke Knežević Ivašković prijatno me je iznenadilo.
O marketingu i o svemu ostalom što ste učinili na projektu "Torta" mogu da kažem samo - bravo!

E, sad, idemo na ružniji deo.

Pročitao sam u proseku po stranu od svakog autora i na osnovu pročitanog zaključujem, ono što svi vrlo dobro svi znamo, a to je - da zbirka vapi za uredničkom rukom. Kod iskusnijih autora potreba za tim je manja, a kod onih drugih, manje iskusnih, neophodne su RADIKALNE izmene u tekstu.
Tužno je to što će neko neuk preuzeti zbirku i pomisliti da je u redu da se piše ovako:
"Jednim preciznim udarcem, odvojio je glavu od trupa, da bi prešao na udove. Kapljice su se raspršile u vazduhu nalik malim crvenim vatrometima."
ili pokušaj dijaloga:
„A daaaj, fuuuj!“
Zapete se nalaze mestima gde ne treba da ih bude, a tamo gde treba da ih bude - nema ih. Što navodi na zaključak da je i lektorski posao olako shvaćen.
Tol'ok od mene, napisao sam šta sam imao u vezi Torte i sada - šift-dilit. :evil:

Džek

• 4
  • 3
« Reply #190 on: 15-12-2012, 17:14:45 »
Hvala Miljane. Siguran sam da si u pravu za sve nabrojano. Ubuduće se to neće i ne sme dogoditi.

pokojni Steva

• 4
  • 3
« Reply #191 on: 15-12-2012, 17:57:48 »
Znači, da rezimiramo: "Za pisanje priče potrebno je sat-dva, za roman – u proseku oko tri do četiri meseca".

http://www.milkaknezevicivaskovic.com/o_meni.php
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

PTY

• 5
  • 3
« Reply #192 on: 15-12-2012, 18:24:39 »
Dakle.

:mrgreen:

S obzirom da je ovaj fenomen podigao toliko prašine da se na njemu zagrcnu i kaktusi, red je da priznam kako sam upravo preuzela jednu (jednu, samo JEDNU  :wink: ) verziju vaše zbirke sa FB linka.

I mada je (po nemom, prećutnom dogovoru) do sada jedino Perin bio autor prikaza domaćih naslova na blogu, verujem da neće imati ništa protiv da se i ja jednom latim tog nezahvalnog zadatka. 

Odmah da se ogradim: nisam baš bez iskustva kad se o početničkoj prozi radi - skoro trećina fonda pročitanih mi knjiga su upravo debi naslovi, bilo romani, bilo zbirke. Ako i jesu u pitanju uglavnom naslovi sa anglosaksonskog govornog područja - pa šta sa time, šta pa to oni imaju a da vi nemate? Ništa što bi bilo od ključnog značaja za pisanje, bar ja to tako vidim.

Ali, da se ne zavaravamo - ovo se baš i ne bi trebalo tretirati kao debi zbirka, zar ne?

Mnogi od autora već imaju objavljene romane, tako da bar ta imena ne bi trebalo da očekuju da će prikazivač uzeti u obzir sve one olakšavajuće okolnosti koje spadaju u dobronamerne povlastice koje poklanjamo početnicima. 

U svakom slučaju, šta bude - biće.  :)

scallop

• 5
  • 3
« Reply #193 on: 15-12-2012, 18:26:32 »
Toliko. Dala je uslov da priča i roman moraju biti "skuvani". Posebno mi se dopada blog ili šta li je već. Priličio bi i meni jedan, zar ne?
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Josephine

• Guest
« Reply #194 on: 15-12-2012, 22:58:28 »
nego za ciljanu publiku koja je sasvim lepo prihvatila zbirku, dala podršku i ne krije oduševljenje.

a gde je ta publika?

Anomander Rejk

• 4
  • 3
  • Strah je ubica uma.
« Reply #195 on: 15-12-2012, 23:32:44 »
Nema tu neke velike mudrosti.
Marketing je sasvim legitiman, jer da bi nešto uopšte došlo do čitalaca, mora da se odradi i neki marketing , zar ne ? Pa živimo u 21.veku, zaboga. I najboljoj napisanoj priči ništa ne vredi ako neće ugledati svetlo dana. Tačno je da smo probali popularisati onoliko koliko svako od nas može, ali ako sad neko misli da smo mi seli negde u kafani i smislili nekakav precizan marketinški plan, mogu mu reći da se grdno vara-i nas same je zatekao i iznenadio broj preuzimanja, kao i raznih ljudi koji su se javljali sa portala.
Velike filozofije nema. Ljude koji su pozitivno ocenili naše priče, verovatno će i u budućnosti interesovati neki naš proizvod, oni koj nisu neće, i nikakav problem-kao i kod svih drugih ljudi koji pišu ; neku publiku će steći, neku izgubiti.
Dakle, ovo je moj post od 13.20, u njemu nema apsolutno ništa slično tome što si navela.
Sad se baviš i izmišljanjem postova ? Interesantno.

Josephine

• Guest
« Reply #196 on: 15-12-2012, 23:36:36 »
to je džekov citat

angel011

• PsychoKitty
  • 5
  • 3
  • meow
    • Hronika mačjeg škrabala
« Reply #197 on: 15-12-2012, 23:37:00 »
Čini mi se da nedostaju 1 ili 2 D-ina posta.
We're all mad here.

Josephine

• Guest
« Reply #198 on: 15-12-2012, 23:42:38 »
We're all mad here.
xrotaeye

Boban

• 3
« Reply #199 on: 16-12-2012, 00:19:45 »
Čini mi se da nedostaju 1 ili 2 D-ina posta.

Sigurno nije tako pošto ništa ne brišemo danima, mesecima...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.