Author Topic: OTIMAČI IZGUBLJENOG KOSOVA  (Read 130657 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Albedo 0

• Guest
Re: OTIMAČI IZGUBLJENOG KOSOVA
« Reply #1550 on: 19-04-2015, 18:19:23 »
jasno je da ovaj priča neku svoju priču, čak je jezivo da je to prenošeno s babe na babu, ali naspram slovenskih toponima na Peloponezu ili Njemačkoj, ispada da su albanski toponimi uklonjeni u Srbiji

a to što on ide 200 godina unazad ne znači da mu neko ne treba dati odgovor sa 500-600 godina unazad, no ovaj Antonić je beskoristan

scallop

• 5
  • 3
« Reply #1551 on: 19-04-2015, 18:23:18 »
Misliš da je 1500. godina mnogo?

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Albedo 0

• Guest
« Reply #1552 on: 19-04-2015, 18:26:46 »
pa kao bili su ok odnosi za Dušana, al ko će ga znati, ovaj se i ne bavi istorijom no šta mu je baba rekla, a čula od svoje babe, u tom trenutku sam se zapitao zašto meni đed nikad, ali bukvalno nikad nije rekao šta su ustaše njegovoj familiji učinile, valjda je vjerovao u bratstvo/jedinstvo, šta li, a ovaj Albanac se debelo odao čitavom bukvalno bapskom pričom...

scallop

• 5
  • 3
« Reply #1553 on: 19-04-2015, 18:44:50 »
pa kao bili su ok odnosi za Dušana

To što im je bio car ne znači da su bili dobri odnosi. Odnosno, bili su, ali sa onima oko Drača i Skadra. Pogledaj ti selidbu onog Čarnojevića. Posle nje je ostalo prazno, pa se Šiptari strmeknuli niz Prokletije. Uz potvrdu o prihvatanju islama, prihvatili su i posede, pa i do Niša, ako je babina baba bila u pravu. Tu traži gde je omraza i ko je koga i kako zakinuo.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Albedo 0

• Guest
« Reply #1554 on: 19-04-2015, 18:47:53 »
pa Čarnojević dolazi 300 godina nakon Dušana

zar nisu Albanci i 1389. učestvovali?

scallop

• 5
  • 3
« Reply #1555 on: 19-04-2015, 18:53:22 »
Jesu i Jermeni i Grci i tvoji iz Bosne. Sigurno je bilo i Bugara, a i Dalmatinaca (u mornarici). Alo, majstore, u Dušanovo vreme nema nacija.

ED. Tadašnji Albanci nikada nisu čuli za Albaniju.

Albedo 0

• Guest
« Reply #1556 on: 19-04-2015, 19:17:49 »
nacija je narod sa državnim institucijama, svako ko nema institucije je samo narod, i kao takav postoji hiljadama godina

sutra Srbija da nestane i dalje postoje Srbi kao narod

dakle, itekako se znalo ko je Grk, ko Arbanas, ko Sloven itd

scallop

• 5
  • 3
« Reply #1557 on: 19-04-2015, 19:32:25 »
Cvrc! U Romejskom carstvu svi su bili Romeji. Vizantiju su izmislili u XVI veku. Pogledaj pod Hieronimus Wolf. Tu i tamo se znalo ko je odakle došao, ali narodi nisu postojali. Ono što su danas Srbi po starim zapisima se svakako zvalo, a meni se najviše dopada - Sarmati. Zbog sarmi.

Albedo 0

• Guest
« Reply #1558 on: 19-04-2015, 19:49:23 »
da, da, Romeji, samo eno Bokačo ih zvao - Grci 8-)

scallop

• 5
  • 3
« Reply #1559 on: 19-04-2015, 20:03:02 »
Mda, Srbi su ustvari Grci, a Grci su izumrli još u antičkoj Grčkoj. Pa oni koje su nazivali Jonci, Dorci i Ahajci otišli na more, a oni koji su ostali pretekli su do šiptarske babine babe da je oteraju iz Niš. To je fakat.

Albedo 0

• Guest
« Reply #1560 on: 19-04-2015, 20:07:51 »
Mne, Bokačo je reko to što je reko, a da su Grci bili neki Romejci iliti Rimljani, administracija bi im bila na latinskom jeziku. A pošto su latinski napustili u 7. vijeku i narednih 800 godina mastiljarili na grčkom, e toliko su i Romejci ;)

scallop

• 5
  • 3
« Reply #1561 on: 19-04-2015, 20:18:40 »
To ti je kao sa ćirilicom i latinicom. Kako vlada odluči takva ti je i administracija. I Ataturk je uveo latinicu, pa Turska nije manje Turska. Tako se i Vasilije II upisao kao bugaroubica, a makedonci smatraju da je Samuilo bio njihov car, a on bio Jermenin. Kod tih multikulti carevina bilo je važno čija je, a ne koja je država. Si našao negde da se Dušan predstavljao kao car Srbije? Malo sutra.

Albedo 0

• Guest
« Reply #1562 on: 19-04-2015, 20:23:39 »
možda Turska nije manje Turska, ali Rim bez grada Rima i bez latinskog vala nije Rim :wink:

problem uopšte nije u tome, već što su postojala dva Rima

istočno Romejsko - Vizantijsko
zapadno Sveto Rimsko carstvo

a u stvari prvo Grci a drugo Germani :wink:

EDIT: čak je i Dušan htio da osvoji Konstantinopolj pa da se proglasi za Rimskog cara ;)

scallop

• 5
  • 3
« Reply #1563 on: 19-04-2015, 20:38:20 »
Čini mi se da se ni Konstantinopolj nije tako zvao. Novi Rim ili tako nekako. Ću da zbrišem ako nemaš malo vere. Nema Vizantije, nema Grcite, nema Konstantinopolj. Sve je kasna latinska ujdurma.

Albedo 0

• Guest
« Reply #1564 on: 19-04-2015, 23:31:34 »
dobro nisi iskopo i Ruse sa Trećim Rimom

scallop

• 5
  • 3
« Reply #1565 on: 20-04-2015, 08:39:58 »
Ako Boban može da iskopa da je Dušanov otac kurdun Ivana Groznog... Ajde, bar nađi šta je to kurdun. Moj gugl je nemoćan. Inače, mnogo je slađe naći zašto je Rusima tako dobro legla staroslovenska, starobugarska ili staromakedonska ćirilica Kilmenta i Nauma. Kao da to pismo nije tek tada nastalo nego se reafirmisalo.

Cela ta priča "čije pravo starije", pravo Istoka koji je osnovao hrišćanstvo ili Zapada kome je zapala za oko rečenica "Ti si Petar, stena, i na toj steni ću sazdati crkvu svoju." je u srži sukoba i svih manipulacija koje su kasnije izvedene. Kad si u turističkoj poseti Rimu niko ti neće reći da je sve istorijski najstarije crkve sagradio jedan Nišlija i njegova keva (da ne pominjem ponovo prababinu prababu). Takođe, svašta su mi napričali ovih dana u Pragu, a niko da su car Svetog Rimskog Carstva Karlo V (u Češkoj Karlo IV) i car Istočnog sveta Dušan Silni iste godine napisali svoje Zakonike, da su bili pobratimi i da su čestitali jedan drugom što su "slovenska braća" na čelu svog sveta. Jednostavno, jedna priča se forsira, a druga potiskuje, samo zato što je štampa na jednoj strani dominantna.

Albedo 0

• Guest
« Reply #1566 on: 20-04-2015, 09:49:19 »
hvata te fantastička kreativnost, izgleda, ne znam da li da te prekidam u epskom stvaranju, al moram da pitam ko krije da je Karlo IV bio Sloven? Bar gugl ne krije

A Boban je valjda mislio kurđel, bar to je neka faca u rodoslovu, no te krvne veze su ionako falsifikovane kod plemstva, al onaj dinar za rublje, to je važnije, nije dao sajt na kome se to desilo

ah, hrišćanske manipulacije, pa bar toga ima koliko 'oćeš, što se Isus, od jevrejskog Ješua, tako prevodi, jer na grčkom Jesus zvuči slično kao Zeus, pa malo posolimo paganizma da se dobiju tri bića u jednom, taman da bar Aristotelu odgovara, i pridodamo ikone kao i tucamo se i eto ti pravoslavlja

nije valjda samo Petrov papa problem? 8-)

scallop

• 5
  • 3
« Reply #1567 on: 20-04-2015, 10:01:06 »
hvata te fantastička kreativnost, izgleda

Ne hvata me. Drži me od Miloševića (sic!), a bogami i od ranije. Fantastika ti je puno istorijskog krompira zakuvanog sa lorberovim listom mogućeg, da ne miriše na zemlju i eto ti paprikaša. Ako ima mesa. Ako nema onda je krompir čorba.

Dakle, svako ima čukunbabinu prababu ako hoće nešto da zakuva na Balkanu. Lorber iz okruženog okruženja, samo meso bude naše, kako god da se krsti ili klanja.

Anomander Rejk

• 4
  • 3
  • Strah je ubica uma.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #1570 on: 21-04-2015, 14:02:52 »
Pa, da. Moja žena ode u Makedoniju na dva dana i odma ispadne ovakva pizdarija.  :cry:

Mica Milovanovic

• 8
  • 3
  • *
« Reply #1571 on: 21-04-2015, 14:10:03 »
Mogao si da smislis manje dramatičan način da se rešiš žene...
Mica

džin tonik

• 4
  • 3
« Reply #1572 on: 21-04-2015, 15:14:46 »
sumnjam da bi moglo biti i dio plana "helena", belli iusti i tako.

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
« Reply #1573 on: 14-06-2015, 18:05:22 »
nemačka obećava: spasićemo grčku kao što smo spasili kosovo!!!

Merkel is scared to death of a Grexit.
Makes bizarre statement that Greece will be like Kosovo if it defaults

In a desperate bid to try and get Alexis Tsipras to accept the Troika’s terms for another bailout, German Chancellor Merkel is now using fear mongering tactics to try and scare Athens into signing away the country’s future.

Jun 13, 2015

Didn’t Germany and NATO bomb the hell out of Serbia, and then illegally break off Kosovo into a pseudo-state, in order to give it some of that “freedom and democracy” that only western intervention can deliver?

Anyway…you know Angela Merkel is frightened when she resorts to ridiculous fear mongering tactics like she did the other day when she stated that ‘Greece will become the new Kosovo if it does not sign off on the Troika’s debt deal.’

More specifically, Merkel, speaking in front of her party’s 311 parliament members said…

“I will not let Athens become like Pristina.”
Is this, with or without the NATO bombing Chancellor Merkel?

We understand why the German Chancellor is so scared.

She has been ordered by her US masters during the G1 + “6 vassal states” meeting last week to not let Greece slip away…because a Greece not under the control of the EU is a Greece free to grow and prosper under the BRICS, AIIB and SCO.

This prospect has Merkel looking for a geopolitical solution, to what is a financial hand overplayed by the European Union.

http://hellenicinsider.com/merkel-is-scared-to-death-of-a-grexit-makes-bizarre-statement-that-greece-will-be-like-kosovo-if-it-defaults/

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
« Reply #1574 on: 22-06-2015, 18:16:12 »
debil dačić je priznao: sve drugo je diskutabilno, samo priznavanje kosova nije! :-x :-x :-x

sa ovim idiotima stvarno nema neizvesnosti! xuss xuss

Upitan gde su crvene linije srpske delegacije, on je rekao da je "sve diskutabilno, osim priznavanja Kosova".

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2015&mm=06&dd=22&nav_category=640&nav_id=1007193

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
« Reply #1575 on: 06-07-2015, 19:25:23 »
vesti sa izgubljene granice sa izgubljenim kosovom:

Uklonjen spomenik srpskim policajcima kod Bujanovca

Autor I. M. Izvor Južne vesti
| BUJANOVAC | PREŠEVO

Spomenik je uklonjen u subotu kao "gest dobre volje";
foto: politika.rs

Spomenik na kome su fotografije i imena 20 policajaca koji su poginuli u borbama s pripadnicima takozvane “Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe”, a koji je podignut 2012. godine kod bujanovačkog sela Lučane, uklonjen je u subotu.

Kako piše "Politika", spomenik u obliku krsta je uklonila Žandarmerija.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih su "Južne vesti" došle, ovaj “gest dobre volje” je uvertira za nedavno najavljen dolazak premijera Srbije Aleksandra Vučića na jug Srbije.

Za političke lidere Albanaca sa juga Srbije ova odluka je put ka “izgradnji poverenja”.

Uklanjanje tog spomenika je jedan od naših zahteva. Mislim da je to dobar znak jer bilo je nenormalno da u čistom etničkom naselju, gde žive isključivo Albanci, bude podignut spomenik u obliku krsta, a plus to radi Žandarmerija. To je bila čista provokacija – kaže narodni poslanik Šaip Kamberi.
Predsednik Opštine Preševo Ragmi Mustafa, koji je jedan od zagovornika uklanjanja tog spomenika, nije želeo da govori za "Južne vesti" o tome.

Ovaj spomenik je često pominjan kao kontraverzni.

Pored toga što je postavljen na mestu gde je porodicama poginulih policajaca bilo gotovo nemoguće da polože vence, mediji su početkom ove godine otkrili da je poreske obveznike neverovatnih 600.000 evra koštalo to što su četvorica žandarma 24h dnevno čuvali taj spomenik.

Prethodno uklonjen i "albanski" spomenik iz Preševa

Sagovornici Južnih vesti podsećaju da je postavljanje spomenika povodom sukoba od 1999. godine, već duže vreme "otvoreno pitanje".

Tako je novembra 2012. godine, ubrzo nakon što je Žandarmerija postavila spomenik kod Bujanovca, ispred zgrade Opštine u Preševu otkriven spomenik u čast poginulih pripadnika "Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe".

Pravdajući se proceduralnim razlozima Žandarmerija je januara 2013. godine u toku noći uklonila spomenik podignut u čast poginulih Albanaca, pripadnika takozvane “Oslobodilačke vojske” koji je bio postavljen ispred Opštine u Preševu.

https://www.juznevesti.com/Drushtvo/Uklonjen-spomenik-srpskim-policajcima-kod-Bujanovca.sr.html

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
Kako smo izgubili Kosovo sa 5:0 za nas
« Reply #1576 on: 29-08-2015, 01:01:43 »
Kako smo izgubili Kosovo sa 5:0 za nas

Autor teksta:
Draža Petrović

Kada je novinar Jutela na borbenom položaju u slovenačkoj nedođiji pre 25 godina pitao jednog vojnika JNA: "Znate li zbog čega se vodi ovaj rat?, on je, u ležećem položaju, sa kamuflažnim šlemom na glavi, bez prethodno napisanog scenarija, odgovorio: "Kol’ko ja kužim to, oni kao hoće da se otcjepljuju, a mi im kao ne damo".

Kada bi ovih dana prosečno obaveštenog Srbina neko pitao: “Znate li oko čega se vode ovi pregovori u Briselu”, sigurno bi se našao bar jedan koji bi tačno opisao stanje stvari: "Kol’ko ja kužim to, oni se otcepili, a Vučić im kao ne da".

S tim što Marko Đurić, šef nekakve Kancelarije za Kosovo i Metohiju, kuži sasvim suprotno: on misli da smo se mi otcepili, a oni nam kao ne daju.

Đurić Marko je inače osoba talentovana da sve stvari ispriča jednoličnim tonom spikera koji čita izveštaj o vodostaju na Prvom programu Radio Beograda, pa već posle 30 sekundi njegovog obraćanja Srbi menjaju kanal, što ne znači da Srbe boli uvo za Kosovo i Metohiju, već ih više boli uvo za izveštaj o vodostaju u Briselu.

Tako da su svi bili iznenađeni kada je ovih dana Đurić Marko uleteo u naše televizore, ushićen:

-Ljudi, pobedili smo Kosovo 5:0! - bio je oduševljen ko onaj kafedžija sa Čubure koji je pre 85 godina, u nedostatku televizora, ekskluzivno doznao da smo u Montevideu pobedili Brazil 2:1.

-Ko je dao golove?

-Premijer Vučić glavom u 13. minutu, potom premijer Vučić levom nogom u 27. minutu, onda premijer Vučić desnom rukom pod prečku iz voleja... - vikao je Marko.

-Ko je dao četvrti?

-Premijer Vučić iz kornera!

-A peti?

-Premijer Vučić sa pola terena!

-Daj da ga prodamo Mančester junajtedu!

-Kosovo nije na prodaju!

-Ma dobro, znam to! Mislio sam, premijera Vučića da prodamo Mančesteru!?

-Ni premijer Vučić nije na prodaju! - bio je odlučan Marko Đ.

Rezultat pregovora u Briselu, dakle, pokazao je jednu stvar: Kosovo je, izgleda, primljeno u FIFA, što je loša vest, dok je dobra vest da imaju takve kršine od fudbalera da i premijer Vučić može da im zabije pet komada.

I kao što je Gari Lineker posle poraza od Nemaca 1990. izjavio : "Fudbal je veoma jednostavna igra u kojoj 22 igrača trče za loptom 90 minuta, a na kraju uvek pobeđuju Nemci”, tako je i Marko Đurić potvrdio da su briselski pregovori jednostavna igra u kojoj 22 pregovarača trče za Federikom Mogerini, a na kraju uvek pobedi premijer Vučić.

Samo je Isa Mustafa, u očaju zbog katastrofalnog poraza, citirao Fadilja Vokrija iz vremena kada je ovaj još igrao fudbal: “Ova noć nije bila moj dan”.

Kao specijalnog izveštača sa pregovora u Briselu trebalo bi ubuduće slati Milojka Pantića. Pa da svaki Dnevnik 2 RTS počne izveštajem iz Brisela čuvenom Milojkovom kovanicom: “Prijatelji fudbala, dobro veče”.

-Pored mene je gospodin Pederesen... – rekao bi Milojko, a onda bi kamerman proširio kadar, pa bismo desno od Milojka ugledali mrku facu premijera Vučića.

-Premijer Vučić! - ispravio bi namrčeni premijer Vučić nasmejanog Milojka.

-Izvinite gospodine Pedersen, pored mene je premijer Vučić – ispravio bi se i Milojko, naširoko slavan zbog sličnih lapusa & bisera, poput onog na utakmici Jugoslavija - Iran: “Na teren upravo istrčavaju Peruanci”, ili onog kada ga je iznervirao norveški sudija Rune Pedersen, pa je rekao: “Gospodine Pedersen, zaista zaslužujete takvo prezime”.

Zapravo, ako bi Milojko Pantić prenosio briselske pregovore, niko ne bi morao da nasilno upada ispred kamere i viče “Vučiću, Pedersenu”. Pošto bi to garantovano uživo u programu rekao Milojko, naš poznati lapsusar.

Kada je potpisan “Brisel 1”, premijer Vučić je bio u životnoj fazi “Rambo 2”. Sada, kada je potpisan “Brisel 2”, premijer Vučić je u životnoj fazi “Rambo 3”. Tako da je s pravom stečen utisak da je “Brisel 2” potpisao naš premijer “Rambo 3”.

Već tri godine, naime, svaki povratak iz Brisela liči na kafansku ispovest Džona Ramba posle maltretiranja slabijih od sebe.

- Uđe Tači, ja ga pljunem preko stola, prospem mu kiselu vodu u krilo, uzmem njegovu kafu, kažem mu: „Ova kafa je isto moja kolko je i tvoja“, onda on ode u klozet, ja ga zaključam u klozet, posle je Mogerinijeva zvala domara da razvaljuje vrata, ja mu za to vreme izbušim gume na kolima, iščupam retrovizor, polomim brisače, pa nateram jednog goluba da mu se pokenja na krov službenog vozila Vlade Kosova... - opisuje, otprilike, te historijske susrete premijer Vučić, Rambo 3.

- Bravo, majstore. A jeste se rukovali vi i Tači i vi i Musatafa? - pitaju ga znatiželjni novinari.

- Ma koji rukovali, kad sam ih video, odma' sam im zviznuo šljagu, džukele, bre, došle u Brisel da mi se kurče...

- Znači, niste se rukovali?

-Ma gde rukovali, bre, držo sam ruke u džepovima, u inat, tuko sam ih samo nogama. Da ne prljam ruke...

Otkad je Vučić počeo da brani Kosovo iz petnih žila na prvim borbenim linijama EU institucija, naprednjaci, ex radikali, više se ne pozdravljaju tradicionalnim usklikom “Dogodine u Prizrenu”, već “Dogodine u Briselu”. Naprednjaci su na prvi pogled malko tupava grupacija ljudi. Zalažu se za sve protiv čega su se borili. Jedini Albanac koga su redovno viđali dok su bili opozicija, bio je onaj Ajdemi Popuši iz “Kursadžija”, šaljivdžija sa naprednjačkih predizbornih mitinga, pa nije ni čudo što misle da su pregovori iz Brisela onaj vic: sede Srbin i Albanac u Briselu, ne znam tačno šta je u međuvremenu bilo, ali je na kraju pobedio Srbin. Ha, ha, ha, je l' ovaj dobar?

Pa je od naprednjačke taktike: “Nikada nećemo priznati Kosovo”, nastala nova, veoma originalna taktika: “Nikada nećemo priznati da smo priznali Kosovo”.

Sa druge strane, Borko Stefanović, lider opozicije u Demokratskoj stranci, požalio se ovih dana da bi njega i predsednika Tadića naprednjaci svojevremeno obesili na Terazijama da su potpisali u Briselu ono što je Vučić potpisao. Ali, dodao je, oni nemaju nameru da obese Vučića, valjda jer je taktika srpske opozicije strpljivo iščekivanje da se Vučić obesi sam.

Vučić od pre pet godina, istina, obesio bi aktuelnog Vučića na sred Terazijama, ali Vučićeva taktika liči na onu: “Idem da se obesim, odmah se vraćam”.

Tako da nije isključeno da će se svi iz opozicije uskoro kolektivno obesiti. Vučiću oko vrata.

http://rs.n1info.com/a88168/Kolumne/Draza-Petrovic/Draza-Petrovic-za-N1-Kako-smo-izgubili-Kosovo-sa-5-0-za-nas.html

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
NEKO UKRAO KOSOVO DOK SU SVI GLEDALI FARMU
« Reply #1577 on: 03-09-2015, 14:22:25 »
NEKO UKRAO KOSOVO DOK SU SVI GLEDALI FARMU

hronika
3. septembar 2015.
Autor: Nenad Milosavljevic

Krađa izvedena u trenucima kada je pažnja građana bila usmerena na "Farmu"

KOSOVO, 3. septembar 2015, (Njuz) – Nepoznati počinioci odneli su preksinoć Kosovo iz dvorišta Srbije dok su građani spokojno gledali rijaliti program Farmu.

Krađa se, kako pretpostavlja policija, dogodila nešto posle jedan sat iza ponoći, kada je Kosovo poslednji put viđeno u Srbiji, a kradljivci su iskoristili priliku dok su se na Farmi dešavale dramatične svađe između Kristijana Golubovića i bodibildera Lepomira Bakića i nasrtaj crnogorskog pevača Bojana Tomovića na pevačicu Zoricu Marković.

– Anonimni počinioci krađu su izveli u trenucima kada je pažnja bezmalo svih građana bila usmerena na ono što se dešavalo na imanju u Lisoviću. Za sada još ne možemo sa sigurnošću da govorimo o tome kako su uspeli da tako tiho natovare Kosovo i odvezu ga iz Srbije, ali indicije govore da su pobeglu u pravcu juga i da su pre same krađe teren izviđali pomoću malih i izuzetno tihih dronova – kaže za Njuz jedan od inspektora koji učestvuje u istrazi.

Prema njegovim rečima, trenutno se ispituje da li su kradljivci imali pomagače u Srbiji.

– Bez obzira na to što je očigledno da su u pitanju profesionalci, postoji velika mogućnost da su imali pomoć iznutra jer je gotovo nemoguće ovakvu krađu izvesti bez dodatne logističke podrške – zaključio je sagovornik Njuza.

Policija je takođe uputila građanima poziv da prijave MUP-u ukoliko primete da u Srbiji nedostaje još neka imovina, ali i apel da ubuduće rijaliti programe gledaju na smenu kako bi sprečili neku eventualnu buduću krađu.

Nenad Milosavljević

http://www.njuz.net/neko-ukrao-kosovo-dok-su-svi-gledali-farmu/

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
« Reply #1578 on: 12-09-2015, 01:11:12 »
spisak zemalja koje su sponzori zahteva za prijem Kosova u UNESKO.

To su: Albanija, Austrija, Bahrein, Beliz, Burkina Faso, Čad, Kosta Rika, Obala Slonovače, Danska, Dominikanska Republika, El Salvador, Estonija, Finska, Francuska, Gabon, Gambija, Nemačka, Gana, Granada, Gvineja, Haiti, Honduras, Irska, Jordan, Litvanija, Lesoto, Holandija, Oman, Panama, Papua - Nova Gvineja, Katar, Saudijska Arabija, Senegal, Slovenija, Somalija, Južni Sudan, Švedska, Togo, Turska, Ujedinjeni Arapski Emirati.

HM, KLADIO BIH SE DA SE NA OVOM SPISKU NALAZE I NEKI 'NAŠI ARAPSKI PRIJATELJI'!?

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
« Reply #1579 on: 15-10-2015, 04:25:34 »

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #1580 on: 16-10-2015, 22:07:44 »
Da vidimo šta kaže Vučićmen:

Serbian leader compares EU demands to Habsburg ultimatum on eve of WWI

BELGRADE (Reuters) - Serbia’s president has compared European Union demands of the country in exchange for membership of the bloc to an ultimatum the Austro-Hungarian empire presented to Belgrade on the eve of World War One.
              The remark, made to German journalists on Thursday and reported by the Serbian daily Blic on Friday, came after Belgrade accused Germany this week of trying to change the negotiating framework for Serbia’s accession to the EU by seeking more concessions on the country's former Kosovo province.
 Germany has dismissed the accusations as “unfounded” and Western diplomats say little is being asked of Serbia that it has not already signed up to under an EU-brokered accord with Kosovo in 2013 that is slowly being implemented.
 But the rhetoric is feeding an atmosphere of political crisis in Belgrade over Serbia’s EU bid, just as Prime Minister Aleksandar Vucic considers whether to call a snap election to cement his grip on power.
 Kosovo declared independence from Serbia in 2008, almost a decade after NATO launched air strikes to drive out Serbian forces and halt the killing and expulsion of ethnic Albanian civilians during a two-year counter-insurgency war.
 Kosovo has been recognized by more than 100 countries, including the major Western powers, but not by Serbia or its big-power ally Russia.
 Conservative President Tomislav Nikolic, an ultra-nationalist during the bloody collapse of Yugoslavia two decades ago, summoned foreign ambassadors stationed in Belgrade on Friday to protest the possibility of Kosovo being accepted into UNESCO, the U.N. world heritage protector.
 Some of Serbia’s most important religious sites are located in Kosovo, which many Serbs regard as the cradle of their identity and Orthodox Christian faith. Many have been damaged by ethnic Albanians since the 1999 war.
 Nikolic told the ambassadors that making Kosovo a member of UNESCO would be like “letting the wolf guard the sheep”.
 In remarks on Thursday reported in Blic, he criticized what he said were new demands that Serbia file reports to Kosovo’s government regarding funding for ethnic Serb-run bodies inside Kosovo.
 He likened the situation to the eve of World War One after a Bosnian Serb shot dead Archduke Franz Ferdinand, heir to the Habsburg throne, in Sarajevo in 1914.
              “The Austro-Hungarian empire, after the Sarajevo assassination, demanded that its police inspectors investigate the background of the killing in the same way that Serbia is asked today to file reports to Pristina regarding the policy and judiciary,” he was quoted as saying.
 Serbia's presidency is a largely ceremonial position, but Nikolic is from the ranks of the ruling Progressive Party, now led by Vucic, and has sway over hardliners in the party.
              On Thursday, Vucic held closed-door talks with Serbia’s Orthodox patriarch and then with Western ambassadors.

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #1581 on: 20-10-2015, 15:33:42 »
Džej Ou nam donosi intervju sa čovekom koji je uzburkao javnost rekavši naglas ono što mnogi misle:

Костић за РТС: Ја друге истине немам

На мишљење председника САНУ, професора Владимира Костића о Косову, реаговали су председник државе, премијер, министри, опозиција, грађани. Реакције од тога да би о његовом мишљењу требало да се изјасни Академија, да није свестан тренутка, да није довољно патриота, до тога да је јединка у друштву које негује колективитет, да има храбрости кад је други немају и да Србија још није спремна за Костића.

У интервјуу за РТС објашњава шта је мислио када је рекао да је једина политичка мудрост на који начин, са елементима достојанства, напустити Косово, јер "ни дефакто ни дејуре није у рукама Србије".

Професоре, ви сте јуче врло јасно казали да није реч о ставу Академије већ о вашем ставу, а ипак, чини се, огроман број реакција. Јесте ли очекивали и овакве и оволике реакције?
Пре свега, то је дефинитивно и то сам неколико пута рекао и нагласио у самом интервјуу, став једног бесконачно усамљеног појединца, био он члан, председник САНУ. САНУ као колективитет са мојим изјавама нема апсолутно никакве везе. Рекао сам то појединачно.
Тада сам рекао да о овако крупним питањима заправо САНУ, као академија која сакупља индивидуалце, не може да има јединствено мишљење. Али да је "noblesse oblige" (племство обавезује, фр.), као што је то било у латинском друштву, да у тренуцима када су "бити или не бити", каже став који се поседује, ако се не каже губи се грађанско право. Ја сам, наравно, могао да изговорим одређене флоскуле које данас слушамо и да буде то све врло пријатно колективном уху. Сматрао сам да у овим годинама имам обавезу да кажем оно за шта ја мислим да је истина, не тврдећи да је то 100 одсто тако.
Али одмах сте оптужени да нисте бирали адекватан тренутак и да се у овом тренутку Србија бори против тога да Косово постане члан Унеска. Јесте ли морали водити рачуна о тренутку, с обзиром на позицију коју имате?
Могу сваку осуду да прихватим само под условом да је неко прочитао интегрално текст интервјуа, или бар чуо интегрално, јер би схватио контекст у ком је нешто речено. Овако извађено испада да се ја залажем – "отрчите са Косова", "напустите тај народ и оставите наше светиње". Напротив, мени је жао ако су то суграђани са Косова тако разумели. Идеја је била да се наравно њима обезбеди комплетна, максимална могућа лична, имовинска, правна и свака друга сигурност. Елементи политичког организовања.
Да се заштити, и то сте претпостављам прочитали, наша културна баштина и да се за њу боримо "зубима и ноктима", али оно што ја предлажем и што сам рекао, да мислим да ми више не можемо имати илузију о политичкој контроли комплетне територије Косова.
Али мислио сам да је потребно да нашу енергију усмеримо и на очување нечега, јер поред Косова, са кога одлазе људи, зато што постоји нека форма безнађа, постоји миран, тихи егзодус такође десетине и десетине хиљада млађих. Ја сам хтео да ми негде конвертирамо ту своју енергију у нешто што ће бити реална будућност.
Хајде да подвучемо ту црту да би вас људи што боље разумели – ви, дакле, у томе што сте рекли нисте у ствари поручили "потпишите независност Косова, јер то је наша реалност"?
Па ја то нећу да поручујем ниједном политичару из простог разлога што иза мојих поступака постоји, ако хоћете, континуитет онога што сам ја радио. И то сагињање би било далеко испод сваког нивоа на коме сам ја градио с променљивим, истина, успехом свој интегритет. А што то тако неко хоће да схвати – то је његов проблем.
Мени је познато да сте ви били на Косову, и то под оружјем...
Био сам, два месеца. Био сам начелник специјалних јединица савезног СУП-а и морам да кажем да је тај период био период у коме сам много тога научио о трагедији и нашег народа и трагедији тог простора.
Ја вас то питам зато што се у саопштењу, једном од саопштења, а то је саопштење председника државе, доводи у питање, ако могу тако да кажем, ваше и морално опредељење и ваше патриотско опредељење?
Ја једноставно мислим да људи који су то изговорили, а дубоко хоћу да верујем да то није сам написао и да ни сам не верује у то, јесте да ти људи нису компетентни да процењују ни моје морално нити патриотско осећање. И тврдим да ни моја морална ни патриотска позиција није ништа мања од њихове. Напротив, ја сам својим избором остао у Србији иако сам имао десетине прилика да одем.
Моја деца и моји унуци су овде. У току борбених дејстава на територији Србије моја деца су била регрутована. Тачније, брдска пешадија за разминирање мина. Нисам ја своју децу склањао да би мене неко данас учио томе шта је патриотизам у Србији. Али Стерија је рекао да је рећи истину народу највећи патриотизам. Ја другу истину – јер немам комитет из зграде у коју треба да идем по своју истину, сем оне до које сам ја дошао – немам. И та истина може бити критикована са сваке позиције сем са права да ту истину саопштим. Ако имам храбрости да саопштим.
Да ли бисте имали храбрости да сачекате да се САНУ изјасни о вашем ставу и да ли очекујете то?
Ево, председник државе то тражи и очекује и Одбор за Косово. САНУ није политичка странка. Није коалициони партнер. Нечувено је да поједине државне структуре наручују смену и преиспитивања. Оно што вероватно један број тих људи из политике не може да схвати, јесте да ја немам никакву посебну према овој функцији.
Према томе, ја се нећу зубима и ноктима, као што бих се борио за баштину на Косову, борити за сопствену функцију. А шта ће Академија рећи – сачекаћу са апсолутним миром. Из простог разлога што, ако неког интересује шта се мене тиче, то није харанга која на највулгарнији начин напада и мене и моју породицу, него што управо шта та породица мисли и десетак пријатеља које сам некако у овом животу успео да скупим. Остало ме не интересује.

klem

• yeah
  • 3
  • boss
« Reply #1582 on: 20-10-2015, 18:15:40 »
ova federika mogerini je neka kurvica

Albedo 0

• Guest
« Reply #1583 on: 21-10-2015, 00:09:54 »
nešto razmišljam da postanem neurolog

Ugly MF

• 4
  • 3
  • Natural born FlatEarther!!!
    • https://www.facebook.com/Art-of-Bojan-Vukic-396093920831839/
« Reply #1584 on: 21-10-2015, 07:46:53 »
nešto razmišljam da postanem neurolog
zajebi,,,neurolozi stalno pipkaju strokave prste na nogama pacijenata...
Idi u Psihologe, oni su ti moderna Inkvizicija, ako hoces ugled i vlast....
Ako hoces pare, Psihijatri , oni prepisuju farmaceutske bobice, pa ima love i tu,,,,
Psihoanaliticari mozda najbolji, ako vec imas bogatu klijentelu unapred....

lilit

• 5
  • 3
« Reply #1585 on: 21-10-2015, 12:50:40 »
Džej Ou nam donosi intervju sa čovekom koji je uzburkao javnost rekavši naglas ono što mnogi misle:

uzburkao i rekao naglas?  xrofl

http://pescanik.net/akademski-tor/
That’s how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #1586 on: 21-10-2015, 12:59:47 »
Ilićev tekst nije ni u kakvoj koliziji sa ovim što sam rekao!!!!!!!

scallop

• 5
  • 3
« Reply #1587 on: 21-10-2015, 13:06:37 »
Mogao bih i ja da kažem naglas ono šta mislim, ali mene niko ne pita. Zašto? Zato što ja nisam na mestu na kome se pita. Ljudi na mestima zbog kojih ih nešto pitaju za javnost imaju, pored sopstvenog stava, i obavezu prema tom mestu. Krvavo smo platili jedan stav SANU, koji je eksploatisan kao glavni povod za većinu zla koje smo doživeli. Oni koji imaju ličan stav da daju ono šta im ne pripada, mogu izazvati posledice jednakog ishoda. Zato, predsednik SANU ima prava na ličan stav, ali kod svoje kuće. Evo, mogu da poklonim sve Mehine mačke, neka ga bombarduju ako ne pristane.

lilit

• 5
  • 3
« Reply #1588 on: 21-10-2015, 13:18:25 »
Ilićev tekst nije ni u kakvoj koliziji sa ovim što sam rekao!!!!!!!

vlada kostić disident, a priča o zdravom korpusu i nezaboravljanju kosova. plus trilaterala od juče. ma napalm.
That’s how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
« Reply #1589 on: 21-10-2015, 13:28:22 »
Ljudi na mestima zbog kojih ih nešto pitaju za javnost imaju, pored sopstvenog stava, i obavezu prema tom mestu. ...predsednik SANU ima prava na ličan stav, ali kod svoje kuće.

potpuno se slažem!

Ukronija

• Guest
« Reply #1590 on: 21-10-2015, 13:59:05 »
Ljudi na mestima zbog kojih ih nešto pitaju za javnost imaju, pored sopstvenog stava, i obavezu prema tom mestu. ...predsednik SANU ima prava na ličan stav, ali kod svoje kuće.

potpuno se slažem!

Pa, slažite se vi, ali meni je ovo stav većine pseudo intelektualaca u Srbiji.

Objasniću.

U Srbiji postoji gadna navika da se neko razapne na krst zbog izjave koja nije u skladu sa mejnstrimom i nacionalnim osećanjima, u datom trenutku. Proces ide ovako: jave se retki glasići koji kažu: pa dobro, čovek je samo rekao svoje mišljenje, ogradio se od institucije, pa šta? E, ovde na scenu stupaju pseudo intelektualci: oni dođu da se još malo izgaze leševa, da popljuju i onog što je izjavu dao i ove što su govorili u njegovu korist i celokupno društvo kojeg se gade i pokupe poene u društvu lažnih i lenjih, onlajn, levičara i intelektualaca, kako bi se, međusobno, tapšali po ramenu i osećali dobrim i korisnim po društvo.

Autor u Pešaniku ne samo da nije tolerantan za različito mišljenje (levičarska vrednost), već je i manipulativan, evo ovde:

(akademik pod „korpusom“ – iliti „telom“ – ovde očito misli na etno-naciju, i to „zdravu“[!]; bolesna bi valjda bila ona koja bi se izmešala s drugim „korpusima“/„telima“

Ovako se ne piše ozbiljan tekst (autor pretpostavlja, upisuje misli i reči svom zamišljenom protivniku, a onda ga napada), iako se slažem sa konstatacijom sa početka - da SANU treba ugasiti.

SANU je autokratska i patrijarhalna institucija. U njenim redovima nema prostora za različito mišljenje. Ne dozvoljava se. Ili si mejnstrim ili te u SANU nema. I onda se desi da se javi neko iz njenih redova ko tiho, ogradivši se, pokuša da prenese različito mišljenje. Dakle, to je čovek na "važnoj" funkciji, i nemojte da mislite da nije bio svestan i svog položaja i odjeka koji će izjava imati u javnosti, pre nego što ju je izgovorio. Ali, u SANU nema tolerancije, nema kritike, nema opozicije, nema priznavanja grešaka. Vlada zatucano jednoumlje. Javi se jedan čovek, ispipa teren, spreman da pruži nagoveštaj priznavanja greške i, konačno, neki konkretan pravac i cilj i gomila ga rastrgne. A oni koji treba da brane različito mišljenje, oni lešinarski dovršavaju posao. Zato Srbija nema levicu i nema prave intelektualce.

Doduše, on je to uradio tiho, pomalo kukavički, pomalo plašeći se reakcije javnosti, pa je ostao nedorečen. Ali nagoveštaj je jasan: priznajte Kosovo, da nastavimo dalje. Pogrešili smo.

"Sporni intervju" je samo Kostićev pokušaj da se opere i otud vraćanje u poziciju zatucanog i ućutkanog. On nije spreman da ono što misli iznese do kraja i tako otrpi sve napade, a i kako bi kada su ga oni, koji su u njegovom stidljivom nastupu trebali da prepoznaju možda kajanje, možda izmenu pravca razmišljanja i podrže ga - dovršili, a sve zarad vijanja barjaka nekakve nepostojeće levice.

džin tonik

• 4
  • 3
« Reply #1591 on: 21-10-2015, 14:10:04 »
apsolutno podrzavam smjenu, covjek s mozgom u sanu opasan je za hrvatsku i <3% srba.
ne ponovilo se, da nam srbija opet izveze svoju mnogobrojnu dokolicarsko-parazitsku palamudnu pseudo-elitu (=90% pucanstva). nista eu, samo majka rusija!

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #1592 on: 21-10-2015, 15:51:38 »
Skalop trezveno podseća da je čovek na čelu neke institucije uvek predstavnik te institucije pa čak i kada izražava eksplicitno lično mišljenje i naglasi da to nije stav institucije, mora da bude svestan da će se to reflektovati na instituciju i da kada priča javno naprosto nije odgovoran samo za sebe.

S druge strane, nisam siguran šta Toma hoće. SANU je "samostalna ustanova kojom upravljaju njeni članovi" kako veli zakon o SANU i ako je ona "ustanova od posebnog nacionalnog značaja" kako veli isti zakon, možda reakcija predsednika ne treba da bude "Predsednik Nikolić očekuje od SANU da se izjasni o izraženom stavu profesora Kostića i da li posle takve izjave može da ostane na njenom čelu?" već "Predsednik Nikolić ima suprotno mišljenje ali će u konsultaciji sa SANU da razmotri šta bi dostojanstveno povlačenje sa Kosova u praksi značilo i šta bi Srbija time izgubila a šta dobila" jer bi time pokazao da predsednik poštuje instituciju koja je nezavisna od njega ali značajna za naciju umesto što je pokazao, kako smo i očekivali, da ja autoritarna figura koja smatra da treba da smenjuje ljude sa čijim se mišljenjem ne slaže čak i tamo gde mu zakon to actually ne omogućava  :lol: Dakle, Toma da poštuje institucije pa onda da očekuje i da institucije poštuju njega itd.

Ukronija

• Guest
« Reply #1593 on: 21-10-2015, 16:03:57 »
Skalop trezveno podseća da je čovek na čelu neke institucije uvek predstavnik te institucije pa čak i kada izražava eksplicitno lično mišljenje i naglasi da to nije stav institucije, mora da bude svestan da će se to reflektovati na instituciju i da kada priča javno naprosto nije odgovoran samo za sebe.

Bio je svestan. To je jasno. Samo ga niko nije čuo od sopstvenog puritanizma i isključivosti.

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #1594 on: 21-10-2015, 16:17:45 »
Ma, dobro, zapaljivo je to kad, kako i rekoše predsednik i Skalop, uzmeš da se odričeš nečega što ne pripada (samo) tebi, razumljivo je da će da bude isključivih reakcija na sve strane. Mnogi to misle, naravno, ali nije svejedno kad ti to kaže predvodnik najviše naučne & umetničke institucije u zemlji. To deluje i kao upravo ta situacija u kojoj neko ko ima u se na se i podase kaže da treba da se dignu ruke od nečega što njemu neće ništa ugroziti ali druge ljude hoće...

Ukronija

• Guest
« Reply #1595 on: 21-10-2015, 16:25:12 »
Da je bilo mudrosti, umesto međusobnog optuživanja i pljuvanja različitih mišljenja, Kosovo bismo izgubili, ali bismo izdejstvovali pristojan život onima koji ga sada tamo nemaju. To je najoptimalnije rešenje. Sada smo izgubili sve. Tipična srpska priča.

scallop

• 5
  • 3
« Reply #1596 on: 21-10-2015, 16:34:05 »
Meho, ne možeš raspravljati sa nekim ko se bavi istom terminologijom kao i oni sa kojima se ne slaže. Od svega, meni je najdraže što je Ghoulu prikačio da je pseudointelektualac. Dodaću i da veću štetu trpimo od onih koji bi Kosovo i Metohiju dali, nego od onih koji ga ne bi dali.

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #1597 on: 21-10-2015, 16:47:24 »
Samo tu treba da se  raščisti u koje spada Vučić  :lol: Pošto on ne bi da ga da al ga je poprilično i dao. No, nije da je to sad neki lak problem za rešavanje sada kad je u ovoj fazi, tako da ne bih da mnogo pametujem.

A lampovanje Gula sa većinom "pseudo intelektualaca" u Srbiji je, poznajući istoriju to dvoje članova foruma, prilično blaga kvalifikacija u poređenju sa nekim prošlim čašćavanjima.  :lol: :lol: :lol:

Ukronija

• Guest
« Reply #1598 on: 21-10-2015, 16:47:59 »
Meho, ne možeš raspravljati sa nekim ko se bavi istom terminologijom kao i oni sa kojima se ne slaže.

Kako ne? Pa to je vrhunac demokratičnosti, liberalnosti i slobodarskog duha!  :lol:  :|  xremyb

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
« Reply #1599 on: 21-10-2015, 17:14:21 »
A lampovanje Gula sa većinom "pseudo intelektualaca" u Srbiji je, poznajući istoriju to dvoje članova foruma, prilično blaga kvalifikacija u poređenju sa nekim prošlim čašćavanjima.  :lol: :lol: :lol:

štaaa?
zar sam ja nekad imo neku interakciju s ovim?

njegovo pisanije je toliko konfuzno sročeno da ga nisam ni shvatio tako kao vi.
znači, po njemu, većina pseudointelektualaca u srbiji misli isto kao skalop i ja?
koješta.

koliko sam ja mogao da vidim, skoro svi pseudointelektualci u srbiji su u fazonu 'ma pustite čoveka da govori šta misli, ua, oduzimate mu ljudsko pravo, sramota, cenzura, ima pravo na svoje mišljenje' i slične gluposti.