Ti sada bukvalno kreiraš teoriju zavere koja ide korak dalje od teorije zavere koju je sam Brand ponudio - da mu mejnstrim mediji smeštaju aferu jer je uspešan nezavisni, jelte, mislilac i govornik koji ide nasuprot represivnom narativu establišmenta. Ni jedna ni druga, da se razumemo, ne deluju plauzibilnije od ideje da verujemo ovim ženama...
Slagala je da je došla samo da se mazi. Došla je da se jebe, u njegov stan, a predomislila kad je shvatila da je će u seks biti uključena još jedna osoba.
Mi ne možemo sa sigurnošću da kažemo kada se ona predomislila, da li pre ili posle seksa, pošto evedentno nije iskrena.
Budući da ona laže, moramo pretpostaviti da je verovatnije ovo drugo, gora varijanta da se predomislila nakon seksa, i da takođe laže da je rekla ne pre seksa, već se jednostavno pokajala kad je shvatila da iskorićena. I sad priča ono što zna da će njega dovesti u neugodnu situaciju, ako ne i u zatvor.
Oh, ne, ne, to su samo tvoje spekulacije, naravno. Ali sve to na stranu, ja i dalje ne razumem kako je "došla je da se jebe pa se predomislila" ikakav argument da se nasilje opravda.
Da probamo sa analogijom pošto se to, istorijski, pokazalo kao dobar način* da kompleksna pitanja oko kojih postoji mnogo napetih emocija preselimo u jedan akademskiji prostor misaonog eksperimenta gde je lakše poslužiti se logikom i videti da je situaija jednostavna za moralno određivanje:
*NOT!
Recimo da sam ja upoznao nekog čoveka sa kojim mi je bilo zanimljivo da igram poker, i to u pare. I da sam malo dobio, malo izgubio ali da mi je bilo OK to kockanje sa njim kada smo ga jednom radili.
Onda me on pponovo pozove da dođem kod njega da igramo poker. Ja mu kažem da nisam baš siguran da želim da rizikujem svoj novac jer, jelte, ne želim da ga izgubim a on kaže da nema problema, da ne moramo da igramo u pare, da ćemo da igramo samo u čačkalice. Ja pristanem jer je on generalno zabavna, šarmantna osoba i prijalo mi je da provodim vreme sa njim, ali kad dođem, vidim da je tu još jedan tip i da se DEFINITIVNO očekuje da igram u pare sa obojicom. Na to ja kažem da ne želim to da radim, i da ću sada otići a domaćin me uz pomoć pretnje fizičkom silom natera da ipak sednem sa njima i igram poker u pare protiv moje jasno izražene volje. Ja tu izgubim neke pare, onda me puste da odem i on mi se posle izvini kada mu u poruci napišem da ovo nisam hteo.
Ovo je čist primer prevare, prinude i nasilja, lak za moralnu osudu a kandidat i za zakonsku. Rasel Brend je po rečima ove žene uradio praktično istu stvar but in a sexy way tako da tu nema dileme je li to za osudu sa moralnog stanovišta. Žena je bila obmanuta, zaplašena i prisliljena na snošaj, sve to uprkos jasno izraženoj volji da se to NE desi.