ridikulni, ne treba da budeš gastarbajter/barbarogenije poput bobana. svako s dva grama mozga mogao je da ode na amazonovu stranicu te knjige koju sam, po čobanu, „prepisao“.
ovde:
https://www.amazon.de/%C3%84sthetik-Gespenster-k%C3%BCnstliche-phantastischen-Literatur/dp/3518388975 tamo bi ta radoznala osoba videla da podnaslov te knjige glasi:
„Gespenster, Vampire, Monster, Teufel und künstliche Menschen in der phantastischen Literatur“
ili u prevodu:
„Ghosts, vampires, monsters, devils and artificial people in fantastic literature“
(navodim guglov prevod na eng jer je bolji, manje klimav nego na srpski)
svako ko nije retardiran ili prosto zloban, može na amazonovoj stranici te knjige da vidi komentar juzera, na nemačkom, i da ga ubaci u gugl translejt, i vidi, recimo, ovaj deo koji opisuje tu knjigu:
„Divided into five chapters (the ghost, the vampire, the monster, the devil, the artificial human), the Berlin Germanist Brittnacher examines the most well-known figures of horror, their literary and pre-literary history, their transformations, their influences and what influenced them , its effect on the audience and always comes from such expected topics to absolute highlights such as the chapter on the "Architecture of Death".“
pošto niko od vas očito nema moju knjigu POETIKA HORORA (a neki ne znaju ni da je izašla pre 8 godina, čak i dok pišu na topiku o njoj), njen sadržaj imate ovde:
http://cultofghoul.blogspot.com/2014/09/poetika-horora-u-pretplati.html ko nakon poređenja sadržaja ove dve knjige ne vidi iz aviona da nemaju skoro ništa zajedničko osim što se obe bave književnošću strave (iz različitih uglova, na različite načine i pristupe), i osim što se reči ’estetika’ i ’poetika’ rimuju - tome nema pomoći.
naravno, slutim šta će histerična veverica sledeće reći: njegovo PREPISAO KNJIGU će, polako, da se pretvori u „IMA DVE SLIČNE REČENICE – ali ni te dve ne mogu da vam navedem, jer nemam ni nemačku ni srpsku knjigu u rukama, ali verujte mi na reč, pa kad sam ja lagao, pa uostalom Đurđevak, Blog, Šeldon, Mali Nemo, ja sam ga prvi izdao“ itd itd.