silom prilika bejah na premijeri u SAVA CENTRU....
hmmmm.....
prilicno je bljutav film... ljigav... samodovoljan...
nepotreban....
film je "kako mali djokica zamislja kaurismakija i kusturicu u nekom mutant spoju"
u srbiji opet zive uglavnom cigani...
i jedan ciga zvani Romeo zaljubi se u belkinju Julijanu... ali taj jaz medju njima stvara zabranjenu ljubav kojoj se protivi pre svega Julijanin otac rasista...
zvuci poznato?.... a onda otac rasista bezrazlozno obeca da ce svoju ceru jedinicu dati Romeu ako ga ovaj pobedi u Guchi...
sta dalje reci... red kusturice, red truba, red ne znam ni ja cega, red glupih fazona sa prolivom, red dragacevskog ludila, red romanticnih setnji po terazijama...
napakovan film samo da bi dobio silne evropske pare, a ne vidi se nigde gde su utrosene... film koji kao promovise sabor u Guchi, mada ja tek sada nikad tamo otici necu... a oni koji su esencija tamosnjih posetilaca film nece ni videti...
stranci koji ga budu uboli po nekim mozda festivalima opet ce pomisliti "What tha fuck!?"
kljucna recenica u filmu je "Romeo, Romeo, zasto si Rom?"
pa vi vidite da li zelite takvo sto da gledate!
cak ni citiranje "Diplomca" i identicnog kadriranja scene bekstva u autobus ne doprinosi simpatijama, jer se samo mozete zapitati "Decko, moze li to malo suptilnije?" - pitanje za ceo film!!