STRIPOVI, ILUSTRACIJE, ANIMACIJA > MANGE I ANIME

Novosti

(1/18) > >>

ridiculus:
Ovo neće biti ništa sistematično - nemam za to ni volje ni vremena - ali uvek će se naći nešto zanimljivo.

Najavljene su neke animirane adaptacije stripova, od čega je najsenzacionalnija vest da JoJo's Bizarre Adventure dobija animiranu televizijsku seriju koja počinje od oktobra! To je obelodanjeno na konferenciji za štampu pre desetak dana, povodom izložbe ilustracija koju Hirohiko Araki otvara u svom rodnom gradu. Ne zna se ništa konkretno, iako je oktobar blizu. (Najavljena je i nova tabačina za PS3, JoJo's Bizarre Adventure All-star Battle.)

Što se tiče animea, ako izuzmemo gornju vest, ovo će biti godina bioskopskih filmova (anime-serija Kingdom je za mene razočarenje, ali otom-potom). Većina najzanimljivijih projekata je u tom obliku, a iznad svih se ističe 009 Re:Cyborg, moderna verzija (reimagining) stripa Cyborg 009 Šotara Išinomorija, jednog od najvećih velikana japanskog stripa ikada. Na filmu rade studio Production I.G. i Kenđi Kamijama, što je sjajno, zbog njihovog iskustva sa visokobudžetnim produkcijama tog tipa i njegovog portfolija (Ghost in the Shell: Stand Alone Complex TV serija, pre svega).

Radi se o naučnoj-fantastici i superherojima, sa mnogo akcije - s te strane ništa žanrovski novo, pogotovo u današnjoj medijskoj klimi, ali, pobogu, to je Šotaro Išinomori! Ako ste neke stvari već videli u drugim japanskim filmovima i serijama, to je zato što su to kasniji filmovi i serije! Ovo je prilika da Išinomorijev rad postane međunarodno poznatiji, posle prilično osrednjeg i čak lošeg Harmagedona - početkom 80-tih možda i najvećeg projekta japanske animacije (uz Mijazakijevu Nausiku) - takođe rađenog po jednom njegovom delu.

Kenji Kamiyama's Film "009 RE:CYBORG" Trailer (International Version)

A onda, tu je i strip koji će preporoditi franšizu, a biće na engleskom! Archaia Entertainment je napravila dogovor sa kompanijom Išimori Pro, i F. J. DeSanto i Bradley Cramp će pisati scenario, a crtaće Marcus To (link). Možda Meho zna nešto o tome?


NGboo:
Nisam gledao starog Cyborg-a 009, ali mi se sviđa trejler za filmsku adaptaciju, nadam se da neće razočarati.
Novi JoJo će se verovatno gledati, samo da ne bude maratonski serijal, iako (pretpostavljam) ima materijala za tako nešto. :) (Nego, kad smo već kod JoJoa, znaš li kojim slučajem zašto je nedostupan onaj dugometražni Phantom Blood? Postoji li uopšte ili je otkazan?)

ridiculus:

--- Quote from: NGboo on 17-07-2012, 21:56:30 ---Nego, kad smo već kod JoJoa, znaš li kojim slučajem zašto je nedostupan onaj dugometražni Phantom Blood? Postoji li uopšte ili je otkazan?

--- End quote ---

Phantom Blood je išao u bioskopima, ali nikad nije objavljen na disku. Pravi razlog za to nikad nije obelodanjen, ali špekuliše se da je:
A) Araki bio nezadovoljan filmom i zabranio je njegovu dalju distribuciju, ili
B) film je opasno flopnuo na blagajnama i izdavač nije video poentu u daljoj prodaji

U svakom slučaju, fanovi nisu bili zadovoljni, jer su neke stvari izmenjene i neki ključni likovi odsutni (Speedwagon).

ridiculus:
 xjap

Izašao je prvi tom novog Ultramana, legende japanskog superherojskog stripa, u novoj ediciji Heroes Comics. Evo kako to izgleda:

Post-Iron Man Ultraman?

Doraemonov rođendan!!! Navodno 3. septembra, doduše za 100 godina. Dakle, napunio je -100 godina! Čestitamo!!!  xcheers
U počast tome, u prodaji su specijalni časovnici Doratch (Doraemon + watch):


Takođe, časopis "Pen+" ima članak od 100 strana posvećen tvorcu Doraemona, Fuđiju F. Fuđiku:

Šteta što to neću moći da nabavim, ali negde se mora povući granica!  :(

Za kraj, nova majica sa motivom iz JoJo-a, i to je grad Morio iz 4. dela:

Ovde je granica već predaleko...  :cry: :cry: :cry:

ridiculus:
Samo hoću da se pohvalim da će izdavačka kuća Vertical da objavi triler Ucubora od Asumiko Nakamure na engleskom jeziku u junu sledeće godine. Kakve to ima veze sa mnom? Pa, njihov urednik Ed Chavez je sproveo anketu o naslovima koje bi fanovi voleli da vide prevedene, i ja sam predložio ovaj naslov, ne zvanično, ali onako usput, u jednoj poruci na forumu ANN-a. A možda je sve to slučajnost, i taj naslov su već prethodno odmerili i procenili? Svejedno, naslutio sam kako se superheroji osećaju!  xkoenig Ali, sa tim ide i velika odgovornost.  xnerd Zato puštamo narod da čita samo Dobre stripove!

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version