STRIPOVI, ILUSTRACIJE, ANIMACIJA > MANGE I ANIME

Manga?

(1/30) > >>

marlowe:
Nije li red da malo prozborimo koju i o mangama? Preporuke, ukusi, predvidjanja, zelje i pozdravi.
Recimo, nedavno procitah svoju prvu manhwu - korejski strip, i uopste nije lose. U pitanju je Hjun Si Lijev Hard Boiled Angel - kako mu i naslov kaze moderan hard boiled triler sa ribom u glavnoj ulozi. Crtez dinamican i konzistentan, ali ipak ne na vrhunskom nivou; prica takodje, osvezavajuce pomerena i brutalna na momente. Definitivno je najniza tacka u citavoj stvari humor. Covek jednostavno nema nikakvog smisla, a pokusaji su pateticni. Sve zajedno a good read, svakako.

Ugly MF:
Ja sam bio skoro naleti ona Street Fighter 2 manga stripove,
po onoj video igrici...iako su ubaceni masa nekih likova,a neki od mojih omiljenih nema ...crtez i dinamika su retkost!
Mnogo dobro,zanimljivo,pogotovu fajtovi i tuce....
N emogu dajem ocene,ali Trebalo bi pogledati...

jeremiah:

--- Quote from: "marlowe" ---Nije li red da malo prozborimo koju i o mangama?
--- End quote ---

Nije.
Nikad nisam mogao to da svarim.

SuperGoof:
Moracu da se pridruzim Dzeremaji. Japanci imaju mnogo talenata, ali strip nije jedan od njih... qpuke

Axle Munshine:
Neznam zasto,ali nikad nisam voleo mange i azijatski strip.Prosto ne volim taj stripovni izraz,iako u moru raznih manga serijala stvarno ima i vrednih dela.Prvi put kad sam cuo da,kao sto sam ovde vec spominjao,u Japanu,covek kupi mangu,sedne u metro,procita i na odredistu istu baci u kontejner,bio sam fasciniran tom  cinjenicom ali i vidno razocaran.To prosto odudara od mog poimanja i shvatanja stripa.Strip jeste i zabava i razonoda,ali nije samo to,ipak...Ta agresivna kvantitativnost koja gusi kvalitet me je uvek odbijala od takvih stripova.Nazalost,znam da ritam i nacin zivota danas  pogoduje takvoj vrsti izdanja,a tome u prilog govori  upravo sve veca ''mangaizacija'' Meke Evropskog stripa Francuske.Zalosno ali istinito... :(

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version