Author Topic: Neravnopravnost muškaraca u odnosu na žene  (Read 98506 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Boban

• 3
Neravnopravnost muškaraca u odnosu na žene
« on: 12-10-2011, 04:26:14 »
Stvarno je dosta tog feminističkog sranja da su žene potlačene i izraubovane, te da su muškarci sve prigrabili sebi.
Evo prilike da nabrojimo situacije u kojima su žene u ovom muškom svetu u očiglednoj prednosti.

Za zagrevanje:

RADNI VEK... Obrni-okreni, pet godina kraći od muškaraca. Em muškarci gube jednu godinu na vojsku i bar još jednu tokom života na vojne vežbe, plus je ženama omogućeno da sa pet godina manje radnog staža dobijaju punu penziju. Da li je iko ikada čuo neku feminiskinju da se zalaže za izjednačenje godina staža za punu penziju?
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Josephine

• Guest
Re: Neravnopravnost muškaraca u odnosu na žene
« Reply #1 on: 12-10-2011, 06:54:35 »
Ne znam koliko se kvalifikujem u feministkinje koje pominješ, a nisam ni sigurna da li znaš šta je feminizam, ali ja sam jednom davno još izjavila da radni vek mora da se izjednači ako žene hoće tu ravnopravnost. Izjavila sam još štošta takve vrste.

Kasnije sam se predomislila u vezi sa tom ravnopravnošću. Pre svega jer je nemoguća u muškom svetu. Tek je ženska prednost u muškom svetu logička nemogućnost, i meni jasno nešto o tebi poručuje.

Ne priča mi se na ovu temu. O tome sam još pre deset godina...

Samo to?

M.M

• 4
  • 3
« Reply #2 on: 12-10-2011, 09:15:54 »
Kome će čika milicajac pre da naplati kaznu? Muškarcu ili ženi u kratkoj suknji? Interesantno je da se žene hvale takvim podvizima.
Nijedan poraz nije konačan.

scallop

• 5
  • 3
« Reply #3 on: 12-10-2011, 09:23:19 »
Muškarcu u kratkoj suknji. :lol:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

M.M

• 4
  • 3
« Reply #4 on: 12-10-2011, 09:42:50 »
Takva kombinacija od čika milicajca može da dobije i još nešto... npr. batine!  :-D

Black swan

• 4
  • 3
« Reply #5 on: 12-10-2011, 09:59:24 »
žene se ljute što revizori mogu samo od njih naplatiti dodatnu kaznenu kartu u tramvaju i što se ne usuđuju muškarce istjerivati kad nemaju karte

a ne ljute se kad postoje kafići gdje je ženama besplatan ulaz i piće dok je za muške duplo skuplje + ulaz
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #6 on: 12-10-2011, 10:06:36 »
O jebote...

:(

Radni staž kraći pet godina MOŽDA ima neke veze sa tim što žene teoretski kompenzuju tih pet godina radom u kući, sa mladunčadi itd.

PTY

• 5
  • 3
« Reply #7 on: 12-10-2011, 10:17:38 »
možda.

a možda samo kompenzuju sve one godine koje su svojevoljno provele oscilirajući između feministički kvantnog obrasca kokete / kokoške.

PTY

• 5
  • 3
« Reply #8 on: 12-10-2011, 10:26:48 »
... a fer je priznati da muškarcima ne fali muškosti čak ni kad suknju nose...  :mrgreen:

PTY

• 5
  • 3
« Reply #9 on: 12-10-2011, 10:30:06 »
... što, možda, eventualno, izokola, daje na znanje da su mnoge odrednice bazirane na intelektu a ne suknji, gaćama i puš-ap brushalteru.

to, naravno, važi za oba pola i sve varijacije između. xrofl 

Father Jape

• 4
  • 3
« Reply #10 on: 12-10-2011, 11:14:30 »
Rođak iz Engleske je jednom podelio sa mnom činjenicu da muške i ženske profesionalne tenisere plaćaju isto, ali da su pravila po kojima igraju različita, tako da ženski mečevi traju kraće, te ispada da ženski teniseri dobiju istu količinu novca za manje uloženog rada, odnosno uslovno rečeno manje zabave provajdovane gledaocima. To je po njemu bilo nefer.

Ja sam mu rekao da ne pratim tenis.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

lilit

• 5
  • 3
« Reply #11 on: 12-10-2011, 11:22:41 »
Stvarno je dosta tog feminističkog sranja da su žene potlačene i izraubovane, te da su muškarci sve prigrabili sebi.

Ja takve muškarce još ne upoznah. Bice  da je problem u meni. :lol:
That’s how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

M.M

• 4
  • 3
« Reply #12 on: 12-10-2011, 12:20:11 »
Rođak iz Engleske je jednom podelio sa mnom činjenicu da muške i ženske profesionalne tenisere plaćaju isto, ali da su pravila po kojima igraju različita, tako da ženski mečevi traju kraće, te ispada da ženski teniseri dobiju istu količinu novca za manje uloženog rada, odnosno uslovno rečeno manje zabave provajdovane gledaocima. To je po njemu bilo nefer.

Ja sam mu rekao da ne pratim tenis.

Verovatno je u pitanju stoni tenis. Cifre koje zarađuju muškarci u "velikom tenisu" su znatno veće od onih koje žene zarađuju. Sponzorski ugovori su druga priča.

Father Jape

• 4
  • 3
« Reply #13 on: 12-10-2011, 12:34:11 »
Ne, definitivno je pričao o pravom tenisu. Biće onda da sam ja pogrešno zapamtio - on je verovatno tvrdio da je okej ovako kako je, a spominjao kako neki snažno zagovaraju da žene treba da dobijaju isti iznos po meču, što po njemu ne bi bilo fer.

M.M

• 4
  • 3
« Reply #14 on: 12-10-2011, 13:14:34 »
Nije fer.

Berserker

• 4
  • 3
« Reply #15 on: 12-10-2011, 13:44:17 »
U banku je zabranjeno uci u kratkim pantalonama, dakle muskrac kome se vide kolena ne moze uci u banku. Nikakva zabrana na racun kratkih suknji ne postoji, jednom se me zamolili da izadjem iz banke jer sam bio u bermudama, a odmah pored mene je cica u haljinici za plazu  ispod koje je sevala guza mirno cekala i docekala svoja red.

Lord Kufer

• 4
  • 3
    • Poems and Essays
« Reply #16 on: 12-10-2011, 13:50:19 »
Razgledao sam pre neki dan časopise izložene u novinarnici.
Koliko ima muških a koliko ženskih i dečjih? Šta mislite?
Pa i oni tradicionalni "muški", kao što je "Plejboj", uopšte i nisu više baš isključivo za muškarce.
Možda još izlazi nešto tipa "Metak", "Oružje", "Ribolovac" i sl, ali zaista skoro sve na tom štandu bilo je "žensko".
Za muškarce su, izgleda, više stvarčice tipa "unučići"...

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
« Reply #17 on: 12-10-2011, 19:38:31 »

Albedo 0

• Guest
« Reply #18 on: 12-10-2011, 20:21:37 »
zar ne bi trebalo: vrsta žene? 8-)

Josephine

• Guest
« Reply #19 on: 12-10-2011, 22:42:42 »
Gule, jedino što meni pada na pamet kada čitam tvoje postove je: o, jebote, kada će ovaj čovek da skupi muda da odraste i postane ono za šta ima potencijala, umesto da postuje klinačke slike po internetu i pljuje anonimne devojke po istom privatnim porukama moderatoru foruma, i tako već godinama ne napreduje, ne raste, ni stvaralački, ni intelektualno, ni emotivno...  :roll:

Lidija, tužno biće. Želim ti puno sreće. Kao i Gulu, uostalom. Trebaće vam.

Albedo 0

• Guest
« Reply #20 on: 12-10-2011, 23:50:59 »
šta ima važnije od toga da ovo piše u udžbeniku za šesti razred osnovne škole?

Ti ovo nazivaš klinačkom slikom, pa ovo je horor.

Savjet: stvarno bi mogla da mućneš glavom prije nego što kažeš nešto.

CorwinM

• 4
  • 2
  • The ugliest man to have ever crossed the Atlantic
« Reply #21 on: 13-10-2011, 00:07:17 »
U novom predlogu Zakona o radu CG predviđeno je da se uslov za starosnu penziju izjednači za oba pola na 67 godina. I to je svjetski trend.
Sad, ne znam da li je iko uzeo u obzir prosječnu dužinu života muškaraca i žena. Ukratko, ja treba da im plaćam 40 godina da bih u penziji uživao dvije, dok će moja gospođa ukoliko poživi koliko je prosjek biti privilegovana i u penziji se baškariti bar sedam. Prema tome, ako ćemo pošteno, žene bi trebale duže da rade dok steknu uslov za penziju, a ne obratno.

There are no desperate situations, there are only desperate people.

dunja

• 4
  • 2
« Reply #22 on: 13-10-2011, 01:54:25 »
Ah,ta divna neravnopravnost! Ja licno u njoj uzivam, na svakom mogucem koraku! Evo bas danas, bilo je divno u garazi parkirati na mestu za zene, dovoljno sirokom i blizu uzlaza!
A sto se tice penzijskog staza, smisao zakona je u uskoj vezi sa decom ( gubitak godina ukoliko nisu bile u radnom odnosu kada su radjale, fizioloski su istrosenije, uslovljavanje poslodavaca radjanjem...) Sve u svemu taj zakon je dobar, jer stiti koliko toliko zenu, i kao takav je vec dugi niz godina u svetu zadrzan.
Budite obazrivi kada sudite o tudjoj pameti.
Nisu glupi svi koji su pametniji od vas.

Dusko Radovic

Alexdelarge

• 4
  • 3
  • Enfant terrible
« Reply #23 on: 13-10-2011, 07:38:23 »
da, ali žene u srbiji žive u proseku  pet godina duže od muškaraca.
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

angel011

• PsychoKitty
  • 5
  • 3
  • meow
    • Hronika mačjeg škrabala
« Reply #24 on: 13-10-2011, 08:43:39 »
Pa, može muški staž (neophodan za penziju) da bude i kraći od onog koji ima žena, ako će muškarac da odsustvuje s posla u vreme trudnoće, da ostaje kod kuće na porodiljskom, da podiže decu i radi sve kućne poslove, sam ide u nabavku svega, da ga otpuste s posla kad zatrudni... Dok je ženina jedina obaveza da ide na posao i da se povremeno kresne s tim muškarcem, i da gunđa što ručak još uvek nije gotov.

Može tako?  :evil:
We're all mad here.

Boban

• 3
« Reply #25 on: 13-10-2011, 09:17:31 »
Pošteno bi bilo uvesti zakon da žena za svako dete koje rodi i odgaji dobije recimo 3 godine kraći staž neophodan za penziju.
S druge strane, u mojoj porodici, ja sam taj koji odsustvuje kada je dete bolesno i servisiram svašta nešto vezano za dete i ima mnogo muškaraca koji to rade, pa nikom ništa.
Dakle, ajde da se manemo staža i penzije i da pronalazimo sve druge situacije u kojima su žene u očiglednoj prednosti.

Plut

• 4
  • 3
  • Šetajuća žuta antena
« Reply #26 on: 13-10-2011, 09:20:29 »
I da to nema veze sa fizičkim izgledom žene.

M.M

• 4
  • 3
« Reply #27 on: 13-10-2011, 09:22:55 »
... i godinama. 

Black swan

• 4
  • 3
« Reply #28 on: 13-10-2011, 10:12:22 »
žene su u prednosti što se odjeće i obuće tiče
za njih na svakom koraku ponude ima
a ja moram cipele tražiti u pol grada da nađem broj ili jaknu  :cry: :oops: 8-)
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

pokojni Steva

• 4
  • 3
« Reply #29 on: 13-10-2011, 10:19:58 »
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

lilit

• 5
  • 3
« Reply #30 on: 13-10-2011, 10:52:24 »
dobra!

Mme Chauchat

• 8
  • 3
  • *
« Reply #31 on: 13-10-2011, 11:15:08 »
Što bismo se manuli staža i penzije? Raniji odlazak u penziju - na koji sada svi keze zube - jeste ustupak, kao sto su pomenule i Dunja i Angel, prostoj činjenici da na žene sistemski otpada mnogo više posla u kući, da se teže zapošljavaju posle tridesete nego muškarci istih godina, spreme i iskustva, lakše gube posao (u fertilnom dobu jer rađaju, posle njega jer su babe), i da sporije napreduju u hijerarhiji i slabije su plaćene. Molim da se uzme u obzir i činjenica da nova težnja da se za sve izjednači dužina radnog veka i da se pomeri na 67 godina ne odražava neku realnost kako i muškarci i žene mogu da rade na gradilištu do tih godina bez ikakvih zdravstvenih problema i u punom zamahu produktivnosti, pa da posle krckaju penzijicu još dvadeset godina, nego želju poslodavaca i države da radnike što više iscede a penzionere što kraće imaju na grbači.

Ovo ostalo što ste navodili uglavnom se svodilo na to kako žene imaju prednost što smeju da nose kratke suknje. To ipak važi samo za žene koje su dovoljno mlade i lepih nogu i, da prostite, nije neka jaka prednost. Dajte nešto jače. Evo, recimo, žalite se što porodiljsko traje godinu dana. Šta će nam to? Sedi kući i prima dvanaest plata što se oprasila?? Nek bude tradicionalnih 40 dana da zarastu šavovi pa natrag na posao, ko jebe dete što hoće da sisa! I tih 40 dana, naravno, neplaćeno, što bi država ili poslodavac 'ranili dokonjake.

Father Jape

• 4
  • 3
« Reply #32 on: 13-10-2011, 11:27:16 »
prostoj činjenici da na žene sistemski otpada mnogo više posla u kući,

Šta znači 'sistemski' ovde?

Mme Chauchat

• 8
  • 3
  • *
« Reply #33 on: 13-10-2011, 11:38:04 »
Ovde, u mojoj nestandardnoj upotrebi: u ovom sistemu, ovom društvu, tj. srpskom, tradicionalnom, da ne kažem patrijarhalnom; ako oba bračna druga rade, bilo na njivi bilo u fabrici ili u kancelariji, uobičajeno je da žena kuva, da žena pere, da žena sprema, čisti, usisava, menja pelene, vodi decu u vrtić ako idu u vrtić, kod zubara i lekara, da ide na roditeljske sastanke, i tako dalje i tako dalje, i to je sve toliko uobičajeno da odstupanje od šeme, recimo muž koji kuva ili pazi decu, nailazi a) na zgražanje i b) na neproporcionalno oduševljenje takvim neortodoksnim postupkom. U drugom redu se nailazi na niz sistemskih (birokratskih, psiholoških, kakvih hoćeš)prepreka da se ova postojeća uobičajena podela rada izmeni. Naravno da nije zabranjeno da muškarac radi po kući ili da se brine o deci; ali je stepen psihološkog uslovljavanja da on to ne treba da radi i da ga to čini manje muškarcem vrlo visok. Kao što je za ženu jak pritisak okoline da treba da se uda i rodi decu, iako to nikakvim zakonom nije propisano. Meni je to dovoljno rašireno u svim oblastima života da zavređuje upotrebu reči sistemski.

Da, naravno da govorim iz ličnog iskustva, svak se češe gde ga svrbi.

EDIT: gle, hiljaditi post! Možda je ovo idealan trenutak da se povučem s foruma, zbogom svima, okrutni Sagitaši!  :mrgreen:

Father Jape

• 4
  • 3
« Reply #34 on: 13-10-2011, 11:43:15 »
Da, ali da li onda zakon treba da računa na to rasprostranjeno stanje, i time ga dodatno podržava? Da li zakonodavci treba da čekaju da se prilike i percepcije u društvu promene, pa tek onda da menjaju zakon u skladu s time?

Mme Chauchat

• 8
  • 3
  • *
« Reply #35 on: 13-10-2011, 11:58:03 »
Ne, ne treba. Ono što bi trebalo jeste da se radi na promeni percepcije i prilika. Između ostalog, donošenjem novih zakona koji bi na određen način favorizovali jednakost polova, i sprovođenjem već postojećih. Dakle, može da se uvede jednaki radni staž, to je najmanji problem - a moja generacija ionako se već suočava sa potpunim raspadom ideje penzionog fonda, a kamoli da računamo na neku penziju za tridesetak godina. Ono što mene žulja jeste činjenica da ljudi vide samo povlašćenost, a ne vide duboko ukorenjenu nejednakost koja se iza toga krije. Ti si, recimo, bio ubeđen da su teniserke bolje plaćene od tenisera - a Miljan tvrdi da nisu (ja stvarno nemam pojma šta je istina). Ljudina se žalio na to kako žene imaju veći izbor odeće - a ja se ubijem dok ne nađem ravne cipele, bez potpetica. Veći izbor odeće odražava samo uvreženu predstavu o tome kako žene vole da se doteruju i kako žene treba da se doteruju; ako uporediš dvoje ljudi, muškarca i ženu, sa istim nivoom lične higijene, doterivanja i sređivanja, primetićeš da ljudi generalno daju višu ocenu muškarcu jer se od žene očekuje mnogo veća pažnja posvećena spoljašnjosti. Iako nije propisana zakonom.

Father Jape

• 4
  • 3
« Reply #36 on: 13-10-2011, 12:05:29 »
A, dobro. Onda se slažemo.  :lol:

scallop

• 5
  • 3
« Reply #37 on: 13-10-2011, 12:05:41 »
Ovde, u mojoj nestandardnoj upotrebi: u ovom sistemu, ovom društvu, tj. srpskom, tradicionalnom, da ne kažem patrijarhalnom; ako oba bračna druga rade, bilo na njivi bilo u fabrici ili u kancelariji, uobičajeno je da žena kuva, da žena pere, da žena sprema, čisti, usisava, menja pelene, vodi decu u vrtić ako idu u vrtić, kod zubara i lekara, da ide na roditeljske sastanke, i tako dalje i tako dalje
...cepa drva, nosi ugalj... Mislim da je "uobičajeno" preterano. Ja sam preko 40 godina u braku i imam drugačije iskustvo. Možda sam zato toliko u braku. :cry:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Mme Chauchat

• 8
  • 3
  • *
« Reply #38 on: 13-10-2011, 12:10:16 »
Jape: drago mi je.  :)
Scallop: lako moguće.

Da nastavim, zalaufala sam se; drugim rečima: "povlašćenost" se često može pročitati kao "galantnost" odnosno kao ostatak kodova ponašanja iz jednog mnogo naglašenije patrijarhalnog društva. Da podsetim na frazu "prvo žene i deca". Žene i deca, jer su žene i deca šta? Pa slabi, nesamostalni, treba im prednost.
Jedno od osnovnih pravila pristojnosti, danas malo zaboravljeno, nalaže da muškarac ženi otvara vrata i pusti je da prva prođe - ali to kada se odnekud izlazi. Kada se ulazi negde, naročito na javno mesto (kafana, pozorište, svejedno, naglašeno važi za lift), ulazi prvo muškarac, da skrene eventualnu opasnost na sebe i da se zna da žena nije sama, da ima društvo.

Da se razumemo, ja uopšte ne sporim da ima žena koje uživaju u toj vrsti povlašćenosti, i ne doživljavaju je kao relikt patrijarhata. Ili da ima žena koje koriste tradicionalne metode koje su razvijene u patrijarhalnom društvu (sponzoruše), i tako dalje. Ono što znam pouzdano jeste da je moje drugove na faksu i poneke momke jako nerviralo što im ja pridržavam vrata da prođu, što ja plaćam piće (zvala sam kelnera kad odu u wc), što sama nosim kofere na treći sprat bez lifta i tome slično. O tome koliko je takav stav uticao na to da me ne gledaju kao žensko - da preskočim, ipak su za to odgovorni i nekakvi fizički atributi.  :lol:

mac

• 3
    • http://www.facebook.com/mihajlo.cvetanovic
« Reply #39 on: 13-10-2011, 12:15:43 »
Ako ne pridržavamo vrata i ne plaćamo pića kakva onda korist od nas?

pokojni Steva

• 4
  • 3
« Reply #40 on: 13-10-2011, 12:16:59 »
Lepo je da žene stoje muškarcu sa leve strane  :lol:

Father Jape

• 4
  • 3
« Reply #41 on: 13-10-2011, 12:17:09 »

Pa imamo, jebemumater, i onaj... kako se zvaše... mozak penis.

Mme Chauchat

• 8
  • 3
  • *
« Reply #42 on: 13-10-2011, 12:19:42 »

Nešto ćemo sigurno smisliti.

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #43 on: 13-10-2011, 12:21:19 »

Pa imamo, jebemumater, i onaj... kako se zvaše... mozak penis.

Pa nemamo baš svi. Ali nije zanemarljivo ni to što su muškarci i dalje bolje plaćeni nego žene u proseku pa donosimo nekakav nivo ekonomske sigurnosti...

Mme Chauchat

• 8
  • 3
  • *
« Reply #44 on: 13-10-2011, 12:23:16 »
Ekonomska sigurnost se podvodi pod istu kategoriju kao plaćanje pića. Bolje daj taj kakosezvaše.

scallop

• 5
  • 3
« Reply #45 on: 13-10-2011, 12:23:48 »
Pa, i kad se izlazi, izlazi se iz "nepoznatog okruženja". Pravila lepog ponašanja su, pre svega, funkcionalna. Ona ne pokazuju ravnopravnost ili neravnopravnost. Recimo, kad su trudnoće u pitanju, postojala je u mom institutu jedna praksa koja me je žestoko nervirala. Dogodilo se da nam je došla jedna koleginica koja je po "stažnom" pravilniku odmah dobila zvanje "samostalnog istraživača" iako je za sobom ima dve trudnoće i skoro četiri godine pauze. Razumem ja što je to pravilo čuvalo njene prinadležnosti, ali se ona i "pametnije" ponašala.

Mme Chauchat

• 8
  • 3
  • *
« Reply #46 on: 13-10-2011, 12:28:09 »
Pa, i kad se izlazi, izlazi se iz "nepoznatog okruženja". Pravila lepog ponašanja su, pre svega, funkcionalna. Ona ne pokazuju ravnopravnost ili neravnopravnost.

Funkcionalna su u kontekstu neravnopravnog društva. Kod mene na poslu nedavno je pomenuto ono pravilo da uz stepenice ide prvo muškarac da ne bi gledao ženi pod suknju. Čoveku koji ga je šaljivo potegao nije palo na pamet da bismo mi koleginice mogle da šacujemo njegovu pozadinu dok se džentlmenski penje ispred nas. Zato što fino vaspitane žene nemaju seksualne porive.

Hobit

• 4
  • 3
« Reply #47 on: 13-10-2011, 12:28:46 »

U to ne treba sumnjati
Žene uvek NEŠTO smisle....

Sve će na kraju biti dobro, a ako nije dobro, znači da još nije kraj!

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #48 on: 13-10-2011, 12:50:49 »
Ekonomska sigurnost se podvodi pod istu kategoriju kao plaćanje pića. Bolje daj taj kakosezvaše.

Samo ističem besmislenost potezanja topika koji insistira na povlašćenosti žena kada su osnovni ekonomski pokazatelji (i to ne samo kod nas nego i u recimo SAD) i dalje takvi da se jasno vidi kako su na najbanalnijem nivou žene konzitentno u nepovoljnijem položaju u odnosu na muškarce.

M.M

• 4
  • 3
« Reply #49 on: 13-10-2011, 13:04:04 »

U to ne treba sumnjati

Žene imaju problem za svako rešenje...

dunja

• 4
  • 2
« Reply #50 on: 13-10-2011, 13:04:54 »
da, ali žene u srbiji žive u proseku  pet godina duže od muškaraca.

:-?
Kakva steta! Da im skratimo? :roll:

Dusko Radovic

scallop

• 5
  • 3
« Reply #51 on: 13-10-2011, 13:21:15 »
Treba muškarcima produžiti. :roll:

Hobit

• 4
  • 3
« Reply #52 on: 13-10-2011, 13:25:24 »

U to ne treba sumnjati

Žene imaju problem za svako rešenje...

:lol:

dunja

• 4
  • 2
« Reply #53 on: 13-10-2011, 13:31:17 »
Pošteno bi bilo uvesti zakon da žena za svako dete koje rodi i odgaji dobije recimo 3 godine kraći staž neophodan za penziju.

Mozda bi tako nesto bilo posteno, ne kazem, najpre zbog toga jer bi smisao norme bio ispunjen (da zastiti zene koje su radjale), ali to je gotovo neizvodljivo, jer bi diskriminisao zene koje ne mogu da radjaju a zele, sta bi bilo sa onim zenama koje imaju niz spontanih pobacaja, ili mrtvo rodjene dece, itd... Rekla bih da je ovo  ipak dobra tekovina, koju kao takvu treba da podrze i zene i muskarci, kao ociglednu prednost za porodicu.
Zakoni su retko idealni, mene su na primer, uvek nervirale odredbe gde su prednost imale samohrane majke. Ne zato jer sam imala nesto protiv njih, vec zato jer taj pojam obuhvata udovice, razvedene zene, i zene koje su zelele da imaju decu van braka. Status samohrane majke dala bih jedino UDOVICAMA, jer to nije bio njihov izbor, dok u ostalim slucajevima dete ima oca. Ne vidim zasto bi prednost u zaposljavanju, dobila zena koja je sopstvenom voljom resila da ima dete van braka (pri tom cak moze da nevencano zivi sa ocem deteta,ona i dalje podpada pod pojam samohrana), ili zena koja se iz ma kog razloga razvela (otac postoji, placa alimentaciju...), u odnosu na zenu koja zivi u braku i ima ili nema decu, ili onu koja uopste nije u braku. Ta se prednost moze opravdano dati samo samohranoj majci, udovici. No, to sto je mene nerviralo - koga briga? Smisao zakona je bio da zastiti decu, i aj cao!

Dusko Radovic

Mariana Dan

• 2
« Reply #54 on: 13-10-2011, 14:27:14 »

Da se razumemo, ja uopšte ne sporim da ima žena koje uživaju u toj vrsti povlašćenosti, i ne doživljavaju je kao relikt patrijarhata. Ili da ima žena koje koriste tradicionalne metode koje su razvijene u patrijarhalnom društvu (sponzoruše), i tako dalje. Ono što znam pouzdano jeste da je moje drugove na faksu i poneke momke jako nerviralo što im ja pridržavam vrata da prođu, što ja plaćam piće (zvala sam kelnera kad odu u wc), što sama nosim kofere na treći sprat bez lifta i tome slično. O tome koliko je takav stav uticao na to da me ne gledaju kao žensko - da preskočim, ipak su za to odgovorni i nekakvi fizički atributi.   

Ne znam, ovakve su rasprave, na ovaj način kako je vodite, aktuelne kad ljudi imaju malo godina i kad se muvaju, pa se muvaju tim pričama...vi ste žene ovakve, a muškarci onakvi. Posle postanu besmislene.

I slažem se sa D. da ovde ljudi ne znaju šta je feminizam, pa ga izjednačuju sa agresivnim feminizmom
sifražetkinja koji je takođe imao svoju svrhu.
Primetila sam da i muškarci i žene imaju težnju da emancipaciju koriste sebično i selektivno.
Muškarci  očekuju od žene da zarađuje ravnopravno, vole jake i samostalne žene na koje se čak oslanjaju, a sa druge strane ništa od tog starog džentlmentskog ophođenja nije preživelo, pa čak ni od onog praistorijskog impulsa da se zaštiti žena i mladunče.

Za to su upola krive žene, jer su postale polumuškarci, i time uopšte nisu postale ravnopravnije, naprotiv.
Da bi se bila snažna žena, ne treba se ponašati kao muškarac, već koristiti ženske moći, koje mogu biti mnogo veće. Treba promovisati ženske vrednosti i suprotstaviti ih dominantnoj agresivnoj muškosti koja još uvek vlada svetom. Dakle, ljubav, nega, briga, saosećanje, očuvanje prirode i planete, introspekcija, razvoj svesnosti, umetnost, istinska duhovnost... Redefinisanje odnosa prema seksualnosti, oduhovljenje tela,
ženska samosvest koja doživljava sebe kao celinu, nipošto odricanje od svoje privlačnosti, seksualnosti ili materinskog u sebi na bilo koji način, živeti sebe kao majku kroz stvaralaštvo, recimo, ako ne može biološki.

Svi smo dvopolni psihološki i svi imamo i muški i ženski princip u sebi, i potrebno je da ga živimo ravnopravno.
Ženske vrednosti su potisnute, i same žene ih smatraju inferiornijim, pokušavajući da budu muškarci, što je besmislica.

Vidim sve više muškaraca koji brinu o svojoj deci, koji su otvoreni u svojim emocijama, koji razgovaraju o
stvarima svoje duše bez foliranja, koji imaju iskrena prijateljstva sa ženama, koji nemaju tu agresivnu aroganciju...i to je super, stvari se ipak menjaju.

Ako sam ceo dan kuvala divnu hranu za prijatelje, ne mislim da je nositi kecelju inferiorno.
Danas to muškarci rade bolje od žena.
Ako sam lečila, negovala biljke, mazila životinju, igrala se sa decom, bacila tarot, protumačila san, napisala horor priču, naslikala svoju fantaziju...nisam inferiorna što se ne bavim politikom, ne vodim firmu, ne menjam partnere agresivno i bezdušno da bih se osvetila što su oni to radili nama, ako mrzim kratku kosu i da izlazim bez šminke, ako volim ženstvenu odeću, ako ne volim da pišem bez bogatih opisa, mirisa i boja, ako mrzim mehaničko i intelektualno pisanje, a volim ono iz utrobe i instinkta, to ne znači da sam neravnopravna, naprotiv...

Potvrđuješ svoju ženstvenost samo ukoliko živiš ženske vrednosti i podstičeš muškarce da bez stida žive svoj
ženski princip, ali ih ne pretvaraš u sebe i ne takmičiš se sa njima, jer su oni drugačiji od tebe.

Sva ova zbrka zbog mrtvog patrijarhata i nedorasle emancipacije ima jednu jedinu svrhu:
da se ispravi jednostrana ženstvenost ili muškost.

Kada dobijemo ženu koja je sigurna u sebe, samopouzdana i samostalna, ali nije zanemarila svoju ženstvenost i materinsko u sebi, i kada dobijemo saosećajnog i nežnog muškarca kome nije frka da presvuče dete, posavetuje prijateljicu i razgovara otvoreno o osećanjima, spremi doručak ili usisa stan, ali je zato ostao muškarac (sa sve onim otvaranjem vrata, što se mene tiče) proces je završen.

Prvo u mnogim pojedinačnim primerima, a onda će se valjda promeniti i globalna svest.

Izgleda lako i jednostavno, ali nije.

Glupo je deliti i svađati.

Još je Virdžinija Vulf rekla da muškarac i žena treba da idu zajedno, kada je kroz prozor videla
dvoje mladih ljudi koji su ulazili u automobil.

Ali za to je potrebno redefinisanje odnosa muskaraca i žena, i da -  zbog toga je potreban feminizam.

Bog voli da dodiruje stvari kroz naše ruke

Father Jape

• 4
  • 3
« Reply #55 on: 13-10-2011, 14:38:42 »
 qpuke

M.M

• 4
  • 3
« Reply #56 on: 13-10-2011, 14:45:03 »
Ne znam, ovakve su rasprave, na ovaj način kako je vodite, aktuelne kad ljudi imaju malo godina i kad se muvaju, pa se muvaju tim pričama...vi ste žene ovakve, a muškarci onakvi. Posle postanu besmislene.

Misliš... žene sve što je smisleno obesmisle? :evil:

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #57 on: 13-10-2011, 14:55:05 »
qpuke

Eh sad... pa dal je lepo nove članove foruma odmah dočekivati povraćanjem? A žena nam srce otvorila.

Mariana Dan

• 2
« Reply #58 on: 13-10-2011, 14:58:34 »

Misliš... žene sve što je smisleno obesmisle? 

Ne znam, odgovoriću ti kad dogodine upišem Ženske studije.
Za sada sam drevna neznalica što se tiče feminizma.

Hobit

• 4
  • 3
« Reply #59 on: 13-10-2011, 15:00:29 »
Šteta je što nisi ostala Agnes.......

дејан

• омнирелигиозни фанатични фундаменталиста
  • 4
  • 3
« Reply #60 on: 13-10-2011, 15:00:53 »

qpuke

Eh sad... pa dal je lepo nove članove foruma odmah dočekivati povraćanjem? A žena nam srce otvorila.

тако ти је то на сагити, или ћеш да будеш (не)равноправна по мојим стандардима или ћу ти повраћам на главу

пс. где се уписују Мушке студије?

...barcode never lies
FLA

scallop

• 5
  • 3
« Reply #61 on: 13-10-2011, 15:01:34 »
Šta ti fali?

Father Jape

• 4
  • 3
« Reply #62 on: 13-10-2011, 15:01:51 »

Ja sam zaista krenuo sa najboljom namerom da detaljnije i uljudnije iznesem svoje neslaganje, ili bar ignorišem post u celini. Ali negde oko trećine je nada za to nestala.  :(

Black swan

• 4
  • 3
« Reply #63 on: 13-10-2011, 15:03:10 »
žene su problem  8)

Mariana Dan

• 2
« Reply #64 on: 13-10-2011, 15:12:12 »

Previše bezazlen nik je bio loš znak...

Samo hoću da vidim kakvi ste i da potvrdim svoje teorije.

Čekam prvog normalnog koji će imati dovoljno strpljenja da ovo
razume i dovoljno petlje da odgovori iskreno, bez obzira na pritisak
čopora da mora ostati mužjak bez sopstvenog mozga.

Čekam najhrabrijeg.
Heroja.

I da vidim šta će žene reći... :lol:

Hobit

• 4
  • 3
« Reply #65 on: 13-10-2011, 15:15:53 »

Previše bezazlen nik je bio loš znak...

Samo hoću da vidim kakvi ste i da potvrdim svoje teorije.

Čekam prvog normalnog koji će imati dovoljno strpljenja da ovo
razume i dovoljno petlje da odgovori iskreno, bez obzira na pritisak
čopora da mora ostati mužjak bez sopstvenog mozga.

Čekam najhrabrijeg.
Heroja.

I da vidim šta će žene reći... :lol:

http://http://www.youtube.com/watch?v=OBwS66EBUcY

scallop

• 5
  • 3

Mariana Dan

• 2
« Reply #67 on: 13-10-2011, 15:18:59 »
Me mogu da otvorim prvi link, iz nekog razloga.
Aha, dvaput http.

Bonnie Tyler - I Need a Hero (Lyrics)

Možda ste vi u pravu, ali se ja sa time ne slažem.
Otvorila sam ono sa mlincima, i to me je baš nasmejalo.  :)

Ok, rekli ste šta mislite, kao i ja.
Hvala.
Vi ste heroj, za sada.  xyxy

mac

• 3
« Reply #68 on: 13-10-2011, 15:22:54 »
Zato što ima dupliran početak. Evo ispravljenog linka Bonnie Tyler - I Need a Hero (Lyrics)

Mariana Dan

• 2
« Reply #69 on: 13-10-2011, 15:28:05 »
Zato što ima dupliran početak. Evo ispravljenog linka Bonnie Tyler - I Need a Hero (Lyrics)

Videla sam.
Zgodno je što se ta pesma našla na ovoj temi.  :D

Taman sam htela da odem sa foruma, kad je postalo zabavno.

Koliko god da misliš da poznaješ Hobite, uvek te iznenade.
Hvala!

Hobit

• 4
  • 3
« Reply #70 on: 13-10-2011, 15:30:30 »
Iznenađenjima kraja nema
Ovde

M.M

• 4
  • 3
« Reply #71 on: 13-10-2011, 15:40:58 »
Tristrana, da sam na tvom mestu detaljno bih pregledao link koji je Scallop postavio.

scallop

• 5
  • 3
« Reply #72 on: 13-10-2011, 15:41:39 »

Vi ste heroj, za sada.  xyxy

Ja sam heroj i dalje. Još neko vreme. Od onih vratara koji znaju kako se ulazi i izlazi, pridržava kaput...

Mariana Dan

• 2
« Reply #73 on: 13-10-2011, 15:53:02 »
Tristrana, da sam na tvom mestu detaljno bih pregledao link koji je Scallop postavio.

Misliš zbog kuvanja?

Scallopu i meni bi to ubrzo postala neiscrpna tema,
mislim da bi i čak i on mogao ponešto da nauči od mene,
mada, naravno, ja mnogo više od njega.

Nema to veze to sa mojim polom,
kuvanje mi je sasvim slučajno velika strast.

Al dobro, uvek ima finesa koje treba doraditi...

Idem ja, bolji ste nego što sam mislila...samo ste nesigurni. 8-)

Reči kao ženska moć liče na matrijarhat i bude neugodne asocijacije... xqueen1

Boban

• 3
« Reply #74 on: 13-10-2011, 16:01:19 »

Kada imaš malo godina onda ti sve izgleda ovako jednostavno kao što si napisala.

scallop

• 5
  • 3
« Reply #75 on: 13-10-2011, 16:10:46 »
Čekaaaaj! Kud si navrla? A, da okačiš tu priču što ti se vuče po podu? Valjda ne misliš da smo ti se udvarali bez zadnjih namera? :lol:

pokojni Steva

• 4
  • 3
« Reply #76 on: 13-10-2011, 16:14:38 »

Misliš zbog kuvanja?

Scallopu i meni bi to ubrzo postala neiscrpna tema,
mislim da bi i čak i on mogao ponešto da nauči od mene,
mada, naravno, ja mnogo više od njega.

Nema to veze to sa mojim polom,
kuvanje mi je sasvim slučajno velika strast.

Al dobro, uvek ima finesa koje treba doraditi...

Idem ja, bolji ste nego što sam mislila...samo ste nesigurni. 8)

Reči kao ženska moć liče na matrijarhat i bude neugodne asocijacije... xqueen1

Da citiram,

qpuke

I nadodam, 

M.M

• 4
  • 3
« Reply #77 on: 13-10-2011, 16:18:43 »
Čekaaaaj! Kud si navrla? A, da okačiš tu priču što ti se vuče po podu? Valjda ne misliš da smo ti se udvarali bez zadnjih namera? :lol:

:|

Mariana Dan

• 2
« Reply #78 on: 13-10-2011, 16:22:29 »
Priča je suviše zenska za vaš ukus, i već je dovoljno pohvaljena. :)
A i ne želim da se zna da sam na Sagiti.
Nemam vremena za pisanje,
nadam se da ćete me podstaći da završim sve te otpocete
 i ukucam one prastare stvari,
kao i da napisem neke nove. Zato sam i ovde.

Napisaću novu novembarsku priču, eto.

Nego, slazem se sa Bobanom da moj post malo zvuči kao Telema
(a mislim na Rablea, ne na Kroulija), ali valjda je potrebna jedna tako idealizovana
i nedostižna tačka da bi čovek živeo i radio sa entuzijazmom.

I nemojte imati predrasude prema Karterovoj, ona je zaista vrstan fantastičar
i kultni pisac.

scallop

• 5
  • 3
« Reply #79 on: 13-10-2011, 16:43:30 »
Priča je suviše zenska za vaš ukus, i već je dovoljno pohvaljena. :)

Onda je sve u redu. Mi ćemo se fokusirati na drugu stranu medalje. :mrgreen:

Boban

• 3
« Reply #80 on: 13-10-2011, 16:44:25 »

Dakle, u tvom okruženju je sramota biti ovde?

Hobit

• 4
  • 3
« Reply #81 on: 13-10-2011, 16:45:39 »
O, pa ja volim ženske priče...
I inače su sve ženske priče - fantastika

scallop

• 5
  • 3
« Reply #82 on: 13-10-2011, 16:47:33 »
Eh, pobeže. A, malo je falilo. :-x

Mariana Dan

• 2
« Reply #83 on: 13-10-2011, 16:54:56 »

Dakle, u tvom okruženju je sramota biti ovde?

Ne, ne, ne, ni slučajno,nego ne volim da me špijunira
nekolicina mladih pisaca koje znam,niti drugi prijatelji koji su priču čitali, a ni da mi ljudi odavde guglaju priču
i lične podatke.

Hobit

• 4
  • 3
« Reply #84 on: 13-10-2011, 17:00:42 »
... i zoveš se Vesna S rođena V

Mariana Dan

• 2
« Reply #85 on: 13-10-2011, 17:10:36 »
... i zoveš se Vesna S rođena V

Naravno da se ne zovem tako i da nemam nista sa tom uzasnom osobom
sa kojom sam zaratila  jos davnih dana...
jer sam joj rekla da prema njihovom nacionalnom budjenju
imam odnos koji je Dzojs imao prema irskom nacionalizmu - savrseno me ne zanima.

Sto se mene tice, ona je diletant, neobrazovana i priucena, a na sve to pokvarena i sujetna osoba.
Nemoj ni pokusati da me uporedis sa njom, pozlice mi.

Ne razumem otkud ovolika kolicina agresije u vama?
Ukoliko ne spustite loptu, ostacu tu da bih citala i ucila, kao posmatrac foruma,
ali necu uci ni u jednu raspravu vise, a Boban nek razmisli zasto se ovo mesto srozava
i bije ga glas sovinisticke tvrdjave.

Pobegla sam iz okruzenja pisaca jer mi se smucilo kakve su to ljudske spodobe i pokvarenjaci.
Izgleda da cu morati da pobegnem i sa virtuelnog mesta gde su ljudi koji pisu.

Uostalom, moja ce se knjiga citati, i ovako i onako, bila ja tu ili ne.
Ovo je uzaludno trosenje energije.

Mislila sam da je D. otisla zato sto je prenaivna pa nije mogla da se nosi sa vama.

Ali ovo je stvarno previse!
Ostacu ovde da bih citala vase genijalne price i preporuke, ali nista vise.

Svaka cast, uspeli ste da me oterate posle dva dana.
Tipicno balkanski. Sva sreca da se necu predugo zadrzati u ovoj zemlji.

M.M

• 4
  • 3
« Reply #86 on: 13-10-2011, 17:19:11 »
O, bože... Tristana, ne zanovetaj, niko te nije napadao. Postuj priču...

Hobit

• 4
  • 3
« Reply #87 on: 13-10-2011, 17:21:10 »
Kakva bujna narav...  :)

Mme Chauchat

• 8
  • 3
  • *
« Reply #88 on: 13-10-2011, 17:28:14 »
Ne razumem otkud ovolika kolicina agresije u vama?
Ukoliko ne spustite loptu, ostacu tu da bih citala i ucila, kao posmatrac foruma,
ali necu uci ni u jednu raspravu vise, a Boban nek razmisli zasto se ovo mesto srozava
i bije ga glas sovinisticke tvrdjave.

Pobegla sam iz okruzenja pisaca jer mi se smucilo kakve su to ljudske spodobe i pokvarenjaci.
Izgleda da cu morati da pobegnem i sa virtuelnog mesta gde su ljudi koji pisu.

Uostalom, moja ce se knjiga citati, i ovako i onako, bila ja tu ili ne.
Ovo je uzaludno trosenje energije.

Mislila sam da je D. otisla zato sto je prenaivna pa nije mogla da se nosi sa vama.

Ali ovo je stvarno previse!
Ostacu ovde da bih citala vase genijalne price i preporuke, ali nista vise.

Svaka cast, uspeli ste da me oterate posle dva dana.
Tipicno balkanski. Sva sreca da se necu predugo zadrzati u ovoj zemlji.

Zaboga, Tristana, ko te tera? Ja svakako ne.

Da se razumemo, ja uopšte ne sporim da ima žena koje uživaju u toj vrsti povlašćenosti, i ne doživljavaju je kao relikt patrijarhata. Ili da ima žena koje koriste tradicionalne metode koje su razvijene u patrijarhalnom društvu (sponzoruše), i tako dalje. Ono što znam pouzdano jeste da je moje drugove na faksu i poneke momke jako nerviralo što im ja pridržavam vrata da prođu, što ja plaćam piće (zvala sam kelnera kad odu u wc), što sama nosim kofere na treći sprat bez lifta i tome slično. O tome koliko je takav stav uticao na to da me ne gledaju kao žensko - da preskočim, ipak su za to odgovorni i nekakvi fizički atributi.   

Da u tom kontekstu, kako bih objasnila svoj stav, dodam nešto na ovo. Meni ovakve rasprave odavno nisu aktuelne, a bogami ni muvanje. Ali me ubija kad vidim pametne ljude kako šandrcaju zbog ženske povlašćenosti. Potpuno sam raspoložena da bilo ko razvija svoj muški i ženski princip podjednako, ali predlažem ti da razmisliš da li u ovom tipično balkanskom društvu ima i odlika koje, recimo, sprečavaju mene da do kraja razvijem svoj naglašeni muški princip ako ja to poželim, ili mi to bar znatno otežavaju.  :wink: I samo hladne glave, volela bih da ostaneš na forumu i da npr. napišeš nešto o Anđeli Karter - a da imam predrasuda (ako je to uopšte meni upućeno), valjda ne bih pročitala pet njenih knjiga. Pozdrav.

Mariana Dan

• 2
« Reply #89 on: 13-10-2011, 17:29:53 »
Nisam ja terala Hobita da spominje ime
od koga se meni dize kosa na glavi...

A stvarno ste pokvareni, maltretirate me otkad sam dosla!

Vratila sam se u fucking 2003.
Bljak. Fuj. Uvek isti umisljeni snobovi.

Odoh ja da se druzim sa mackom, zbogom.

Plut

• 4
  • 3
  • Šetajuća žuta antena
« Reply #90 on: 13-10-2011, 17:31:32 »
Dakle, čija je ovo nameštaljka? xrotaeye

Mme Chauchat

• 8
  • 3
  • *
« Reply #91 on: 13-10-2011, 17:33:23 »

Pa... hvala.

scallop

• 5
  • 3
« Reply #92 on: 13-10-2011, 17:35:43 »
Mačkina. Mjauknula je: "Idi na ZS ako misliš da ima nešto bolje od mene."

lilit

• 5
  • 3
« Reply #93 on: 13-10-2011, 17:41:35 »
ma ovo je gul registrovao novi nalog da bi mogao i da prica. :lol:

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #94 on: 13-10-2011, 17:52:23 »
Mislim da je pošteno reći da je za sve kriv Father Jape koji je promišljen i uljudan odgovor iz čiste lenjosti zamenio povraćanjem.

Savajat Erp

• gospodar izgubljenog vremena
  • 4
  • 3
« Reply #95 on: 13-10-2011, 17:52:57 »

Мачкољубци...сви су исти! 
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Mariana Dan

• 2
« Reply #96 on: 13-10-2011, 17:53:58 »

Da u tom kontekstu, kako bih objasnila svoj stav, dodam nešto na ovo. Meni ovakve rasprave odavno nisu aktuelne, a bogami ni muvanje. Ali me ubija kad vidim pametne ljude kako šandrcaju zbog ženske povlašćenosti. Potpuno sam raspoložena da bilo ko razvija svoj muški i ženski princip podjednako, ali predlažem ti da razmisliš da li u ovom tipično balkanskom društvu ima i odlika koje, recimo, sprečavaju mene da do kraja razvijem svoj naglašeni muški princip ako ja to poželim, ili mi to bar znatno otežavaju.  :wink: I samo hladne glave, volela bih da ostaneš na forumu i da npr. napišeš nešto o Anđeli Karter - a da imam predrasuda (ako je to uopšte meni upućeno), valjda ne bih pročitala pet njenih knjiga. Pozdrav.

Nisam ni mislila na tebe, ti si se tek sada prikljucila raspravi.
Ti si bila jedina normalna osoba prema meni otkako sam dosla na forum, hvala,
ukljucujuci jos jednu, sa onim macama na avataru. Kakva slucajnost da su to bas zene!
Naravno da ce te spreciti, i da neces moci da zivis muski deo sebe, ako to zelis
Kao, imas slobodu da budes ono sto jesi.

Imas slobodu, malo sutra.
Ko sto moji gej prijatelji oba pola malo sutra imaju slobodu
da budu ono sto su, nego imaju po 4 banke i kriju da su ono sto jesu, dakle,
ne zive ono sto jesu, jer ne smeju, da ih neki ludak ne bi pretukao na ulici iz cista mira
i sl...

Ova rasprava i maltretiranje i vredjanje mene takodje su pokazale koliko
je prica o ravnopravnosti neistinita, i koliko je muska agresija i arogancija legitimna i prihvacena,
koliko je to uobicajena i podrazumevajuca stvar,
jer sam ja napisala jedan krajnje tolerantan, i kako je Boban primetio,
 idealizovan tekst o odnosima muskaraca i zena.

Meni je stvarno dosta, kad idem na forum, idem da se zezam, da nesto naucim i da mi bude lepo.
A ovde to ocigledno nije slucaj.
------------------------------------

A sad za njih, a ne za tebe:

Ne razumem kako ne provaljujete koliko ste ograniceni kad pljujete po svemu sto ne razumete ili
sto ima teznju da se razlikuje, da prati neki svoj put i obrazac misljenja koji nije klise.
Koliko ne date da vas bilo sta iznenadi i izvuce vam dupe iz mocvare u kojoj sedite.
Koliko samo pokazujete mentalitetski cemer i jad.

I jos umisljate da sa takvim osobinama mozete da rezirate, napisete, naslikate, stvorite bilo sta sto
zaista vredi? Umisljate da mozete da budete ogranicenog uma i da razumete umetnost?
Kako da ne. Vi samo hocete da budete face, moderni, u trendu, da se prilagodite.

Trunite i dalje u svojoj zabokrecini, a ja imam pametnija posla.

Savajat Erp

• 4
  • 3
« Reply #97 on: 13-10-2011, 17:56:52 »

Meni je stvarno dosta, kad idem na forum, idem da se zezam, da nesto naucim

За почетак, научи да се зезаш, јер ти то очигледно најслабије иде.  :mrgreen:

Savajat Erp

• 4
  • 3

Mariana Dan

• 2
« Reply #100 on: 13-10-2011, 18:14:43 »

Meni je stvarno dosta, kad idem na forum, idem da se zezam, da nesto naucim

За почетак, научи да се зезаш, јер ти то очигледно најслабије иде.  :mrgreen:

Pogledaj prvo postove, i od sinoc i od danas, i kakvo je bilo ponasanje prema meni, i kako sam se ja sve vreme usiljeno smeskala i stiskala zube dok mi sa razlogom nije pukao film. Morala bih da budem mazohista i ludak da
sa takvim ljudima i dalje komuniciram.

Hvala zenskim clanicama foruma, bio je to odlican pokusaj da ilustrujete zensku miroljubivost i toleranciju
o kojoj sam pisala. Na forumima na kojima su uglavnom zene ovakve se stvari ne desavaju nikada.

Hobit i Skalopp su mi se u jednom trenutku ucinili kao normalni ljudi,
ali se pokazalo da su samo terali segu i da su licemeri.
Mislim da u tu druzinu spada i Boban.

Nemam razloga da ostajem ovde.

Ako je moguce, zamolicu da mi se ugasi nalog i obrisu postovi.
Mogu ja sama u svet svojih knjiga.
Ne treba mi niko za to.

Mariana Dan

• 2
« Reply #101 on: 13-10-2011, 18:17:31 »

TA NE POSTOJI
[/b][/size]

Postojim, itekako.
Nemas pojma koliko.
Onoliko koliko ti i slicni tebi necete nikada postojati.

Odoh sad, i zamolicu da mi se iskljuci nalog.

Stipan

• 4
  • 3
« Reply #102 on: 13-10-2011, 18:21:07 »
Jbt. ti si luđa i od Princeze, majke mi! Nažalost i mnogo ranjivija.
Nije ovo mesto za tebe, devojčice...

Edit : Princezom ja zovem D.

Savajat Erp

• 4
  • 3
« Reply #103 on: 13-10-2011, 18:24:56 »
What he said.

TA NE POSTOJI
[/b][/size]

Postojim, itekako.
Nemas pojma koliko.
Onoliko koliko ti i slicni tebi necete nikada postojati.

Постојање је у оку посматрача. :) Послушај песму.

mac

• 3
« Reply #104 on: 13-10-2011, 18:27:11 »
Odoh sad, i zamolicu da mi se iskljuci nalog.

Tja, forumaš suzama ne veruje. Mi ne vidimo tvoja skrivena osećanja, i da ti smeta naše propitivanje. Mi smo samo znatiželjni varvari koji ispituju kvalitet novog mača tako što cepaju stećak na pola. Da mi smeta ovakvo ponašanje i ja bih sigurno odavno otišao... da imam gde.

Stipan

• 4
  • 3
« Reply #105 on: 13-10-2011, 18:28:48 »
A kad si se ti to pridružio varvarskoj hordi? Mora da sam štogod propustio...

Mariana Dan

• 2
« Reply #106 on: 13-10-2011, 18:30:04 »
Jbt. ti si luđa i od Princeze, majke mi! Nažalost i mnogo ranjivija.
Nije ovo mesto za tebe, devojčice...

Edit : Princezom ja zovem D.

Nisam samo ranjiva. Volim i da gledam kakvi su ljudi.
I dokle su u stanju da teraju.

Hocu da mi se ova zemlja smuci do kraja, da je omrznem.
Mesecima vec skupljam podatke za zgadjenost.

Stipan

• 4
  • 3
« Reply #107 on: 13-10-2011, 18:32:06 »
Ovakvim ponašanjem ćeš brzo nakupiti potrebne podatke. Ovde gadno šamaraju.

mac

• 3
« Reply #108 on: 13-10-2011, 18:32:54 »
A kad si se ti to pridružio varvarskoj hordi? Mora da sam štogod propustio...

Pitali u šali svetog čoveka kuda će on kad umre, u raj ili u pakao. Čovek odgovori "U pakao, naravno". Svi se začudiše, kako to u pakao. Čovek odgovori: "Ko će drugi da izbavlja odande vas ostale?"

Mariana Dan

• 2
« Reply #109 on: 13-10-2011, 18:47:21 »
Ovakvim ponašanjem ćeš brzo nakupiti potrebne podatke. Ovde gadno šamaraju.

Stvari se ne menjaju, znas?

Pamtim dobro da nikada nisam mogla da odem ni na jednu promociju,
ni najedno knjizevno vece, ni na jednu pesnicku radionicu, a da atmosfera nije bila upravo ovakva,
usijana, napeta, mucna, neiskrena, krajnje neprirodna i umisljena...
Ja mislim da bi mi par puta puta izlomili kosti, samo da sam musko, jer sam burne naravi.

Vecito sam izlazila sa tih mesta tresuci se kao prut i sa suzama u ocima.
Nikada nisam smela da kazem svoje misljenje o bilo cemu, bilo cemu,
ma cini mi se ni o vremenskoj prognozi, da ne krene zlostavljanje i maltretiranje.
Uvek sam se osecala lose u drustvu ljudi sa knjizevnim ambicijama.
Zbog toga sam reagovala ovako burno. Vratila sam se vremeplovom u svoju mladost...
Fuj! I dalje imam osecaj zgadjenosti.

To vazi za svaki 'kruzok ' koji pretenduje na kakvu-takvu
intelektualnost ili znanje...uvek je to konzervativna tvrdjava, uvek se zlostavlja onaj ko misli, pise
ili govori drugacije i to jeste tipicno za ove prostore! Nisam ja za to. Ja sam onaj romanticarski otpadnik
i buntovnik...

Citacu vas, verovatno, ali to je sve.
Bilo je hrabro od mene sto sam ponovo pokusala
da se prilagodim nekoj grupi...

Stipan

• 4
  • 3
« Reply #110 on: 13-10-2011, 18:50:24 »
Ko te tera da se prilagođavaš?! Stegni zube i šutiraj unaokolo...

Džek

• 4
  • 3
  • Instalater raznih šejtanluka.
« Reply #111 on: 13-10-2011, 19:11:50 »
Jebte, slučajno provirim ovde i gle belaja! Šta radite ženi, pobogu? Zar ti Savajate brate? Aj' svi u čošak, sram vas bilo. Posle pranje ruku, večera i spavanje!

Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #112 on: 13-10-2011, 19:13:30 »
Pa, dobro, i žena je osetljiva više nego što je poželjno za razgovaranje na Internetu. Mislim, em percipira zajebanciju kao maltretiranje em ima potrebu da bude buntovnik i da burno reaguje na svašta. Mislim, pošteno, niko joj ne može oduzeti to pravo ali onda zaista Internet forumi nisu za nju. Na njima takta i uvažavanja uvek manjka.

Father Jape

• 4
  • 3
« Reply #113 on: 13-10-2011, 19:14:00 »
Mislim da je pošteno reći da je za sve kriv Father Jape koji je promišljen i uljudan odgovor iz čiste lenjosti zamenio povraćanjem.

:cry:
A jeste tačno kad kažu da te uvek povrede oni koje najviše voliš.

U ostalim vestima, ode još jedan topik u čist off, spam i apsurd. A još je krenuo i smisleno...

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #114 on: 13-10-2011, 19:18:57 »
Krenuo je potpuno besmisleno, ako ćemo pošteno, ali sa Jevtropijevićkinom intervencijom bilo je nade da će se povesti kolko-tolko smislena rasprava. Ali kad te je mrzelo da nečije teze ljudski pobijaš nego si posegao za uvredljivim smajlijem... Sigurno ćeš danima misliti o svojoj nesmotrenosti.

Džek

• 4
  • 3
« Reply #115 on: 13-10-2011, 19:21:21 »
Očito forumi nisu ni za mene. Na Krstarici imam (mislim) preko 100 banova, od dva do deset dana (pola mog vremena tamo sam pod vaspitnim uklonom sa foruma, i imam mnogo "obožavatelja);  nemate pojma kako je teško nekog ubediti da pripada gej populaciji... strašno.

Elem, ajte sad budite fini, neka padne koje izvinjenje i suza niz leđa, budite pristojni dok se ne opusti; nakon te navlakuše, - cirkus Colorado sve u full-u :)

Mariana Dan

• 2
« Reply #116 on: 13-10-2011, 19:23:42 »
Pa, dobro, i žena je osetljiva više nego što je poželjno za razgovaranje na Internetu. Mislim, em percipira zajebanciju kao maltretiranje em ima potrebu da bude buntovnik i da burno reaguje na svašta. Mislim, pošteno, niko joj ne može oduzeti to pravo ali onda zaista Internet forumi nisu za nju. Na njima takta i uvažavanja uvek manjka.

Kako gde.
Ja imam mesta gde se druzim, ovde sam da bih nesto naucila o zanrovskoj knjizevnosti,
a ne da bih se druzila, jer nemam s kim.

Ostacu kao posmatrac, hocu da iskoristim ono sto znate, to je sve.

A to sto kazes je nije istina - zaviri u postove i promisli,
da li je to bas bila prijateljska zajebancija ili ne.

Imam potrebu da kazem sta mislim.
Necu da cutim, to sigurno, ako ucestvujem u forumskim prepucavanjima.

Zato je pametnije da se povucem i da vas posmatram i citam...ukoliko mi se nalog na iskljuci.

Bye, bye...

Father Jape

• 4
  • 3
« Reply #117 on: 13-10-2011, 19:24:27 »
Ali kad te je mrzelo da nečije teze ljudski pobijaš nego si posegao za uvredljivim smajlijem... Sigurno ćeš danima misliti o svojoj nesmotrenosti.

Ne znam da li ti je ovo iko rekao, ali bio bi sjajna učiteljica.

Stipan

• 4
  • 3
« Reply #118 on: 13-10-2011, 19:25:17 »
Što da se izvinjavam Džekonjo?! Dao sam joj najbolji mogući savet!

Ma udri bre bagru, Tristran, ne žali. Jedini način da preživiš Sagitu!

Boban

• 3
« Reply #119 on: 13-10-2011, 19:32:02 »
TT, tebe niko ovde nije napao; jednostavno ćaskamo i zabavljamo se.
Simpatična si nam i malo te čačkamo, uglavnom bezazleno.
Nemoj da se ponašaš kao histerična kokoš, nego se opusti i prepusti... ceo ovaj topik je zajebancija, mene boli kurac za ravnopravnost bilo koga jer su to samo iluzije.
Ne možeš dobiti nešto od nas a da ti ništa ne uzmemo; ne možeš očekivati samo lepe stvari da slušaš; ko ne ume da istrpi oluju, ni pesmu neće prepoznati.

Mariana Dan

• 2
« Reply #120 on: 13-10-2011, 19:33:02 »

U ostalim vestima, ode još jedan topik u čist off, spam i apsurd. A još je krenuo i smisleno...

Jao, kako si licemeeeeran i pokvaren, jaooooo...

Ti ces o smislenosti i spamovanju, posle onog mog posta?
Vi ste temu ispamovali i niko sem one dame sa komplikovanim prezimenom i Bobana nije ni prokomentarisao moj post!

I nije bio problem u tvom povracanju, nego uopste u komentarima i maltretiranju od sinoc pa sve do sad.

A najveci je problem bio u Hobitovom licemerstvu i javnom spominjanju inicijala zene za koju se nadao da sam to ja, verovatno zbog njegovih etnickih stereotipa.

E, odoh ja, stvarno nisam normalna, gora sam od vas kad se sa vama raspravljam.

Džek

• 4
  • 3
« Reply #121 on: 13-10-2011, 19:34:52 »

Budi bolan džentlmen, jebem mu ljeljak... dama u nevolji, iskoristi to i budi heroj! Sada! Ne oklevaj!

Father Jape

• 4
  • 3
« Reply #122 on: 13-10-2011, 19:36:50 »

Jao, kako si licemeeeeran i pokvaren, jaooooo...

Ti ces o smislenosti i spamovanju, posle onog mog posta?
Vi ste temu ispamovali i niko sem one dame sa komplikovanim prezimenom i Bobana nije ni prokomentarisao moj post!

I nije bio problem u tvom povracanju, nego uopste u komentarima i maltreturanuju od sinoc pa sve do sad.

A najveci je problem bio u Hobitovom licemerstvu i javnom spominjanju inicijala zene za koju se nadao da sam to ja, verovatno zbog njegovih etnickih stereotipa.

E, odoh ja, stvarno nisam normalna, gora sam od vas kad se sa vama raspravljam.

Deder, oprosti se još jedared za one sa jeftinijim ulaznicama, pa da zatvaramo.

Stipan

• 4
  • 3
« Reply #123 on: 13-10-2011, 19:39:26 »
Budi bolan džentlmen, jebem mu ljeljak... dama u nevolji, iskoristi to i budi heroj! Sada! Ne oklevaj!

Jes', pa i ova k'o i Princeza uši da mi zavrće čim se odomaći. 

Mariana Dan

• 2
« Reply #124 on: 13-10-2011, 19:41:23 »

Ziva istina, najbolji moguci savet, u skladu sa mojom omiljenom zveri na tvom avataru!
Manite ono dete sa povrackom, kao da promisli o svemu, ahahaha, pa klinac bi jedva cekao da me otera...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hobite, kad sam jos bila mladja i ludja gospodja V.S. mi je odbila izvanredan dramski tekst sa obrazlozenjem da je ironican i nije angazovan, a ja sam bila toliko luda da tekst nisam zastitila, i jos se plasim da ce biti zloupotrebljen i ocerupan. Uradila je to iz ciste sujete i pritom me tako izmaltretirala, da sam celo vece plakala u parku drugarici na ramenu...

U to vreme, ona je bila jedini nacin da nesto svoje vidim na sceni i nisam odolela da se ne bakcem s idiotom,
mada sam znala da je idiot.

Kad si spomenuo njeno ime, pao mi je mrak na oci.
Dakle, ovo nema veze sa povracanjem, vec sa Hobitovom glupom provokacijom.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ok, Bobane, necu vise da kokodacem. :)

Džek

• 4
  • 3
« Reply #125 on: 13-10-2011, 19:44:14 »

Naj ti je bolje da postupiš kao ja; uveriš žene da one uvrču uši, a da pri tome ne znaju da su njihove odavno uvrnute...

Boban

• 3
« Reply #126 on: 13-10-2011, 19:44:43 »
TT, bićeš ti super Sagitašica, koliko prekosutra...

Stipan

• 4
  • 3
« Reply #127 on: 13-10-2011, 19:47:15 »
Naj ti je bolje da postupiš kao ja; uveriš žene da one uvrču uši, a da pri tome ne znaju da su njihove odavno uvrnute...

Ćut' tamo budalo! Zar ne vidiš da prisluškuju! Pa valjda ponešto mora ostati tajna...

Mariana Dan

• 2
« Reply #128 on: 13-10-2011, 19:48:57 »
Deder, oprosti se još jedared za one sa jeftinijim ulaznicama, pa da zatvaramo.

Vazi, al moras jos jedanput da povracas za kraj. :) _
Pred spustanje zavesa...

Meni za ljubav...Moze?

Ajde klinac, 1, 2, 3... xqqd

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #129 on: 13-10-2011, 19:49:24 »
Pošto Father Jape često hotlinkuje slike i one se često zbog toga ne vide, evo:

Kako gde.
Ja imam mesta gde se druzim, ovde sam da bih nesto naucila o zanrovskoj knjizevnosti,
a ne da bih se druzila, jer nemam s kim.

Ostacu kao posmatrac, hocu da iskoristim ono sto znate, to je sve.

A to sto kazes je nije istina - zaviri u postove i promisli,
da li je to bas bila prijateljska zajebancija ili ne.

Imam potrebu da kazem sta mislim.
Necu da cutim, to sigurno, ako ucestvujem u forumskim prepucavanjima.

Zato je pametnije da se povucem i da vas posmatram i citam...ukoliko mi se nalog na iskljuci.

Bye, bye...

Prvo, ne preterujmo sa napadima na Fathera Japeta, fini je to čovek i tvoja reakcija na njegov doduše pomalo nesmotren postupak je preterana, pogotovo što se izvinio nekoliko puta.

Drugo, jesi preosetljiva za raspravljanje bilo gde na Internetu. Što opet nije nikakva stvar zbog koje bi trebalo da tražimo da iko ide u zatvor, ali ako od onoga što ti je ovde rečeno vidiš toliko maltretiranja, zaista bi trebalo više da radiš na građenju deblje kože i relaksiranijeg pristupa komunikaciji. Internet neće biti mekši od ovoga sve dok nas ne nateraju da koristimo prava imena svuda gde se oglašavamo.

I treće, ili idi ili ostani, ali nemoj da pričaš da ideš a da ostaješ. Tako izgledaš gore nego što želiš, sigurno.

Stipan

• 4
  • 3
« Reply #130 on: 13-10-2011, 19:52:23 »
I treće, ili idi ili ostani, ali nemoj da pričaš da ideš a da ostaješ. Tako izgledaš gore nego što želiš, sigurno.

Pa zar to nije legalna i široko prihvaćena strategija na Sagiti?

A Jape je stvarno fin dečko i grešiš dušu što se sa njime kačiš Tristran...

Mariana Dan

• 2
« Reply #131 on: 13-10-2011, 19:56:09 »

Neeeecu, ne diram one sa vucjim usima. :)
Cak mi i macak ima vucje ime.

U očima kralja bukti kamen.
Pri svetlosti sveća, vidim da su mu zalisci
oko vučjih ušiju prosedi.

scallop

• 5
  • 3
« Reply #132 on: 13-10-2011, 19:59:23 »
Imam ponudu za Hobita. Da nam središ sa Batom?

Stipan

• 4
  • 3
« Reply #133 on: 13-10-2011, 20:00:50 »

Neeeecu, ne diram one sa vucjim usima. :)

Je, i ona priča da me gotivi, al' čim malo ne pazim - uvrće li uvrće...

Father Jape

• 4
  • 3
« Reply #134 on: 13-10-2011, 20:02:05 »
Dobro, nisam baš toliko fin.

Ali za svaki slučaj, ako nije bilo sasvim jasno, moj vomit emote se odnosio isključivo na sadržinu posta, odnosno na neke od stavova iznesih u njemu. Suludo je pomisliti da je bilo išta lično upućeno posteru (čiji je to prvi post koji sam pročitao, te nikakav stav o njemu nisam ni imao), a nekako računam da po forumima (posebno ovom) vise ljudi koji se ne vređaju tako lako. Očigledno sam uzeo to zdravo za gotovo.

Caveat scriptor: svi oni koji ostanu na forumu su u jasnoj i neposrednoj opasnosti da ako napišu dosta stvari sa kojima se radikalno ne slažem budu od mene počašćeni vomit smajlijem. You have been warned.

Mariana Dan

• 2
« Reply #135 on: 13-10-2011, 20:04:49 »

Prvo, ne preterujmo sa napadima na Fathera Japeta, fini je to čovek i tvoja reakcija na njegov doduše pomalo nesmotren postupak je preterana, pogotovo što se izvinio nekoliko puta.

Drugo, jesi preosetljiva za raspravljanje bilo gde na Internetu. Što opet nije nikakva stvar zbog koje bi trebalo da tražimo da iko ide u zatvor, ali ako od onoga što ti je ovde rečeno vidiš toliko maltretiranja, zaista bi trebalo više da radiš na građenju deblje kože i relaksiranijeg pristupa komunikaciji. Internet neće biti mekši od ovoga sve dok nas ne nateraju da koristimo prava imena svuda gde se oglašavamo.

Ko ga napada?
Jel sam ga molila da povraca ponovo, i on nece!  :cry:

A da je licemeran, licemeran je, kad prica da sam ja kriva sto je spamovana tema.
I kacicu se sa kim ja hocu i koliko hocu.
Takodje, otici cu ili ne, kako odlucim sutra, i moja nedoslednost je samo moja stvar.
Mrzim dosledne ljude, zivi smorovi.

A vidim, vec me neko zna sa neta...i zna da volim da se svadjam i da sam preosetljiva.

Bobanu se nesto javilo sinoc, da ce biti kao sa D.
Pa, videcemo jos...

Mariana Dan

• 2
« Reply #136 on: 13-10-2011, 20:13:37 »
Dobro, nisam baš toliko fin.

Ali za svaki slučaj, ako nije bilo sasvim jasno, moj vomit emote se odnosio isključivo na sadržinu posta, odnosno na neke od stavova iznesih u njemu. Suludo je pomisliti da je bilo išta lično upućeno posteru (čiji je to prvi post koji sam pročitao, te nikakav stav o njemu nisam ni imao), a nekako računam da po forumima (posebno ovom) vise ljudi koji se ne vređaju tako lako. Očigledno sam uzeo to zdravo za gotovo.

Caveat scriptor: svi oni koji ostanu na forumu su u jasnoj i neposrednoj opasnosti da ako napišu dosta stvari sa kojima se radikalno ne slažem budu od mene počašćeni vomit smajlijem. You have been warned.

Rekla sam vec, ovo nema veze sa tobom, nego sa opstom atmosferom otkako sam dosla, a narocito sa Hobitovim prozivanjem sa inicijalima. Vratite se nazad. Kad sam eksplodirala?
Posle Hobitovog posta. To je bila kap u casi.

Stipan

• 4
  • 3
« Reply #137 on: 13-10-2011, 20:16:15 »

QQ, Meni se javlja večeras.
A ja baš gotivim malu blesavicu.

Anomander Rejk

• 4
  • 3
  • Strah je ubica uma.
« Reply #138 on: 13-10-2011, 20:17:06 »

Ziva istina, najbolji moguci savet, u skladu sa mojom omiljenom zveri na tvom avataru!
Manite ono dete sa povrackom, kao da promisli o svemu, ahahaha, pa klinac bi jedva cekao da me otera...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hobite, kad sam jos bila mladja i ludja gospodja V.S. mi je odbila izvanredan dramski tekst sa obrazlozenjem da je ironican i nije angazovan, a ja sam bila toliko luda da tekst nisam zastitila, i jos se plasim da ce biti zloupotrebljen i ocerupan. Uradila je to iz ciste sujete i pritom me tako izmaltretirala, da sam celo vece plakala u parku drugarici na ramenu...

U to vreme, ona je bila jedini nacin da nesto svoje vidim na sceni i nisam odolela da se ne bakcem s idiotom,
mada sam znala da je idiot.

Kad si spomenuo njeno ime, pao mi je mrak na oci.
Dakle, ovo nema veze sa povracanjem, vec sa Hobitovom glupom provokacijom.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ok, Bobane, necu vise da kokodacem. :)

TT, ajd opusti se malo. Misliš da ovde niko od nas nije doživeo nepravdi i muke u životu ? To treba samo da ti bude motiv više. Meni kad neko kaže ,, nikad nećeš napisati dobru priču '' prva reakcija mi je e bogami, pokazaću baš i tome što me napuši da MOGU. Prema tome, mani se malodušnosti, suze ok, isplačeš se, ideš dalje.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Mariana Dan

• 2
« Reply #139 on: 13-10-2011, 20:17:29 »
I meni je super, ono sto sam videla.
Pametna je i zanimljiva.

Josephine

• Guest
« Reply #140 on: 13-10-2011, 20:27:50 »
Samo da dobacim da se ne blamirate dokazivanjem ženskih prednosti primerima da je ženama dozvoljeno da nose kratke suknje i da im policajci ne naplaćuju kazne.

Stevina slika objašnjava zašto je to blam.

SVE je patrijarhalni sistem i dokaz neravnopravnosti. Uključujući i dozvolu za kratke suknje i nenaplaćivanje kazni.

Stipan

• 4
  • 3
« Reply #141 on: 13-10-2011, 20:35:51 »
Nešto ti ne ide to kvotovanje...

Josephine

• Guest
« Reply #142 on: 13-10-2011, 20:36:53 »
Ne ide mi dosta toga večeras. Quote je najmanje smrtonosan...

Stipan

• 4
  • 3
« Reply #143 on: 13-10-2011, 20:41:34 »
Šta si opet smandrljala, za ime boga?!

Josephine

• Guest
« Reply #144 on: 13-10-2011, 20:44:03 »

QQ, Meni se javlja večeras.
A ja baš gotivim malu blesavicu.

Ma jok. Tristran ima potpuno drugačiju vrstu osetljivosti u odnosu na mene.

angel011

• PsychoKitty
  • 5
  • 3
  • meow
« Reply #145 on: 13-10-2011, 20:47:48 »
Tristran, probaj da se ne živciraš mnogo, to što si doživela je uobičajeni prijem na Sagiti, nema veze s tim što si žensko. Takva ti je atmosfera ovde. Navikneš se vremenom.  :)
We're all mad here.

Mariana Dan

• 2
« Reply #146 on: 13-10-2011, 20:51:46 »
Necu, izdramila sam malo vise nego sto treba, al stvarno su bili dosadni.
Valjda su hteli da vide kakva sam kad me provociraju i kad skinem rukavice
 i valjda je sada dosta.

Osecam se kao da sam 200 godina ovde, tako se opusteno svadjam. :)

Stipan

• 4
  • 3
« Reply #147 on: 13-10-2011, 20:56:51 »
Ma jok. Tristran ima potpuno drugačiju vrstu osetljivosti u odnosu na mene.

Nema veze. I dalje si blesavica. A Tristran ti se primiče nadsvetlosnom brzinom.

Ček' dok je se dohvate Bata i ekipa. Zažaliće ona za Japeom i Scallopom.

Mariana Dan

• 2
« Reply #148 on: 13-10-2011, 21:11:01 »
Nadam se da cu i dalje psovati u sebi, a ne tipkajuci, ako ima gorih. :)
Inace cu imati kratak rok trajanja na ovom forumu.

angel011

• PsychoKitty
  • 5
  • 3
  • meow
« Reply #149 on: 13-10-2011, 21:48:48 »
Ima gorih, ali dosta zavisi i od tebe. Oni koji preterano reaguju (muški ili ženski, sasvim je svejedno) su ti koji će biti provocirani i podjebavani.
We're all mad here.

džin tonik

• 4
  • 3
« Reply #150 on: 13-10-2011, 21:52:36 »
ovaj forum stvarno tone vrtoglavom brzinom. vi dezurne svadjalice u zadnje vrijeme uspjevate otjerati svaku perspektivnu pridoslicu i prije no sto je spazimo i pozelimo joj dobrodoslicu mi normalni.
dobro dosla, ne daj se sputati.

Josephine

• Guest
« Reply #151 on: 13-10-2011, 21:55:05 »
Ima gorih, ali dosta zavisi i od tebe. Oni koji preterano reaguju (muški ili ženski, sasvim je svejedno) su ti koji će biti provocirani i podjebavani.

Pa dobro. Ako Boban tako kaže. Iz moje perspektive, oni koji često ne reaguju zapravo nemaju kičmu.

Mariana Dan

• 2
« Reply #152 on: 13-10-2011, 22:00:08 »

Ok, super, sad znaju kakva sam.
Izdrzala sam citava dva dana da se ne svadjam.

Mariana Dan

• 2
« Reply #153 on: 13-10-2011, 22:02:57 »
Pa dobro. Ako Boban tako kaže. Iz moje perspektive, oni koji često ne reaguju zapravo nemaju kičmu.

xbbat

Slazem se. :)

Ima tu i pameti, i suzdrzanosti i smisla za distancu, ne kazem, ali ja u takve ljude ne spadam.

Mariana Dan

• 2
« Reply #154 on: 13-10-2011, 22:04:26 »
ovaj forum stvarno tone vrtoglavom brzinom. vi dezurne svadjalice u zadnje vrijeme uspjevate otjerati svaku perspektivnu pridoslicu i prije no sto je spazimo i pozelimo joj dobrodoslicu mi normalni.
dobro dosla, ne daj se sputati.

Hvala, kralju Kugo.
Da li sam perspektivna, videcemo, ali nisam dosadna i nisam zlopamtilo.

džin tonik

• 4
  • 3
« Reply #155 on: 13-10-2011, 22:07:08 »
ne budi previse skromna. siguran sam da pises prvoklasni trash.

Josephine

• Guest
« Reply #156 on: 13-10-2011, 22:09:56 »
Ti pišeš bolji. :)

džin tonik

• 4
  • 3
« Reply #157 on: 13-10-2011, 22:12:34 »
hvala! konacno pohvala od strucnjaka. moji lapsusi su najbolji.

angel011

• PsychoKitty
  • 5
  • 3
  • meow
« Reply #158 on: 13-10-2011, 22:13:41 »

xbbat

Slazem se. :)

Ima tu i pameti, i suzdrzanosti i smisla za distancu, ne kazem, ali ja u takve ljude ne spadam.

Heh. Ako ne skačeš kao ošurena svaki put kad krene podjebavanje (ili kad pomisliš da te neko podjebava), prilično brzo neće ni biti podjebavanja.

Ne kažem da treba da izigravaš poslušnu ženicu koja trepće okicama i pokorno sluša šta joj muški kažu, ima nas ovde koje i te kako verbalno opaučimo kad nam nešto nije po volji, samo je pitanje mere i toga ima li tu nečega što vredi tvoje reakcije.  :)
We're all mad here.

Josephine

• Guest
« Reply #159 on: 13-10-2011, 22:17:28 »
ima nas ovde koje i te kako verbalno opaučimo kad nam nešto nije po volji,

ma ne. i to se ovde i dalje zove ničim izazvano podjebavanje i ruganje. da se ne zavaravamo.

Mariana Dan

• 2
« Reply #160 on: 13-10-2011, 22:20:15 »
Meni je ova svadja pomogla...cini mi se da sam izbacila bes prema kolegama
koji u meni kljuca 7-8 godina.
Jos pun Mesec, sto bi rekao Boban, itd.
Bilo bi lepo da se ispuni prorocanstvo
o prvoklasnom tresu...u tom slucaju, bicu bogata i slavna za koju godinu. :)
Ali, pre toga moram da batalim fantastiku i da se okrenem ljubavnim romanima.
Sad sam videla smajlija sa srednjim prstom. Suuuuperrr...
Moci cu da ga aktiviram kadgod mi se psuje.Ostajem na forumu.  xfuck5

angel011

• PsychoKitty
  • 5
  • 3
  • meow
« Reply #161 on: 13-10-2011, 22:30:52 »
Enjoy your stay!  :mrgreen:
We're all mad here.

džin tonik

• 4
  • 3
« Reply #162 on: 13-10-2011, 22:40:59 »
vratimo se temi: zene ce biti ravnopravne kad se cetiri njih bude moglo napisati u jednu flasu.

Josephine

• Guest
« Reply #163 on: 13-10-2011, 22:47:31 »
Čini mi se da tema nije o tome kada će žene biti ravnopravne, već zašto su muškarci neravnopravni u odnosu na žene. Tebi ne?

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #164 on: 13-10-2011, 22:53:26 »
Zato što ne mogu da doje.

Oh, wait...

Breastfeeding Men

Boban

• 3
« Reply #165 on: 13-10-2011, 22:58:33 »
Ostajem na forumu.  xfuck5

Ok, dakle možemo mirno da pređemo na sledeću fazu.
Nemoj posle opet da histerišeš; rekla si da ostaješ i pokazala nam srednji prst, dakle, uputila si izazov.  Nemoj da ti padne na pamet da cviliš u vremenima koja slede...

lilit

• 5
  • 3
« Reply #166 on: 13-10-2011, 22:59:39 »
samo se ti zajebavaj, pojava je prilicno rasirena premda uglavnom u ekstremnim situcijama.

oh wait, ja mislila da se jape uplasio menjanja pelena, a on je u stvari ovo gore imao na (dr)umu?

džin tonik

• 4
  • 3
« Reply #167 on: 13-10-2011, 23:02:49 »
Čini mi se da tema nije o tome kada će žene biti ravnopravne, već zašto su muškarci neravnopravni u odnosu na žene. Tebi ne?

ah, sorry, nisam zagledao o cemu se pise. pomislih zene opet traze neka prava koja im je surova priroda uskratila kroz evoluciju. jace misice, veci mozak...

Josephine

• Guest
« Reply #168 on: 13-10-2011, 23:05:19 »
Ne treba ženama veći mozak da bi bile pametnije od muškaraca.

Mariana Dan

• 2
« Reply #169 on: 13-10-2011, 23:06:35 »
Ostajem na forumu.  xfuck5

Ok, dakle možemo mirno da pređemo na sledeću fazu.
Nemoj posle opet da histerišeš; rekla si da ostaješ i pokazala nam srednji prst, dakle, uputila si izazov.  Nemoj da ti padne na pamet da cviliš u vremenima koja slede...

Ne brini, necu.
Valjda sam ovako prosla inicijaciju.

Cudan dan za mene.

Ako je fora u tome da se bijes,
kako mi je objasnio Stipan, onda nema frke.

Ja sam mislila da treba da budem fina.

Father Jape

• 4
  • 3
« Reply #170 on: 13-10-2011, 23:11:26 »
oh wait, ja mislila da se jape uplasio menjanja pelena, a on je u stvari ovo gore imao na (dr)umu?

Ja mislim da nisam mislio ni jedno ni drugo.  :lol:

Nego, šteta da tema ovoliko odmakne a još niko da ne okači ovo:

Monty Python's The life of Brian - I want to be a woman

Josephine

• Guest
« Reply #171 on: 13-10-2011, 23:18:47 »

Oh, wait...

Izgleda da smo ipak ravnopravni onda? :)

Boban

• 3
« Reply #172 on: 13-10-2011, 23:20:10 »

Ako si ti neka damica u lakovanim cipelicama, mamina maza, odmerenih manira i sva na note... nisi zabasala na dobro mesto za sebe.

Mariana Dan

• 2
« Reply #173 on: 13-10-2011, 23:26:37 »

Ako si ti neka damica u lakovanim cipelicama, mamina maza, odmerenih manira i sva na note... nisi zabasala na dobro mesto za sebe.

Pogresan zakljucak.
Ja sam Pepeljuga u cokulama i crnoj odeci
 sa ogromnom cupavom kosom kao vestica
i koznom narukvicom oko zgloba...

Super ako ste malo divlji, svidja mi se to.

Oh, wait...

Izgleda da smo ipak ravnopravni onda? :)

Setila sam se u cemu nisu ravnopravni.
Nisu multiorgazmicni.

Verovatno su zato toliko agresivni.

Boban

• 3
« Reply #174 on: 13-10-2011, 23:35:28 »
Ja sam rekao AKO... nisam te etiketirao.
Očigledno imaš problem sa brzopletošću i ishitrenim zaključcima.

Mariana Dan

• 2
« Reply #175 on: 13-10-2011, 23:37:34 »
Ja sam rekao AKO... nisam te etiketirao.
Očigledno imaš problem sa brzopletošću i ishitrenim zaključcima.

Cak i da jesi, to bi bila mnogo udobnija uloga.
Samo sam htela da se predstavim kako valja, sve je ok.

Savajat Erp

• 4
  • 3
« Reply #176 on: 13-10-2011, 23:54:44 »
Zar ti Savajate brate?

Ма, хајде....био сам сасвим нормалан и уздржан....по мојим мерилима која су скроз објективна. :)

Hiperhik

• 4
  • 3
« Reply #177 on: 14-10-2011, 00:11:25 »

Nisu multiorgazmicni.

Molim???

Plut

• 4
  • 3
  • Šetajuća žuta antena
« Reply #178 on: 14-10-2011, 00:23:21 »
Svako, valjda, govori iy svog iskustva. xrofl

Stipan

• 4
  • 3
« Reply #179 on: 14-10-2011, 03:32:34 »
ima nas ovde koje i te kako verbalno opaučimo kad nam nešto nije po volji

Ima vas i takvih koje i te kako verbalno opaučite i nas bogobojažljive!

Mariana Dan

• 2
« Reply #180 on: 14-10-2011, 03:42:03 »
Volite vi to! ;)

Stipan

• 4
  • 3
« Reply #181 on: 14-10-2011, 03:45:40 »
Heh Tristran, vidim da si postala malo komotnija. Pa, dobrodošla u pakao onda!  :lol:

džin tonik

• 4
  • 3
« Reply #182 on: 14-10-2011, 09:19:21 »
 qpuke

angel011

• PsychoKitty
  • 5
  • 3
  • meow
« Reply #183 on: 14-10-2011, 10:03:23 »

Budi kakva god želiš da budeš, i gledaj da ne uradiš/napišeš nešto zbog čega ćeš se posle pitati koj' ti je moj sve to trebalo.  :)
We're all mad here.

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #184 on: 14-10-2011, 10:47:29 »

Nisu multiorgazmicni.

Verovatno su zato toliko agresivni.

Svašta. Naravno da muškarac može da ima orgazama koliko hoće za redom. Mnogo lakše nego žena.

Hobit

• 4
  • 3
« Reply #185 on: 14-10-2011, 12:04:20 »
Nisam ja terala Hobita da spominje ime
od koga se meni dize kosa na glavi...

Zbog čega se tebi, od pominjanja bilo čijeg imena, ''diže kosa na glavi''?
Kompleksi... zavist... loša karma....
Ili si samo zla, pokvarena, ''da komšiji koji je uspešniji i srećniji - crkne krava''  ?????

Ime koje sam napisao - ustvari, ne znači ništa
Moglo bi da bude bilo čije
Prepoznaje ga samo onaj koji bi BAŠ mogao dobro da poznaje tu osobu (koja i nije poznati i objavljivani pisac - nije pisac uopšte).... ili, BAŠ ta osoba
Gde si ti u tome?
Mogao sam da napoišem i Bobana R (rođena L)
Da li bi i na nju reagovala?

Ti si, čini se, obična gnjavatorka, pristigla ovde da umnim postovima zaseniš prostotu... da sve nas malo seciraš... i onda - demonstrativno ''odeš''... odeš, bar sa tim nickom...

Midoto

• 4
  • 3
« Reply #186 on: 14-10-2011, 12:49:50 »
Muškarci nisu ravnopravni sa ženama (nekoliko razloga, onako – iz mog ćoška):
1.   Ne uzimaju prilikom venčanja ženino prezime (ja barem ne znam za takav slučaj). Poznajem samo jednu osobu koja je svom pridodala ženino, ali se brzo rastavio i od žene i od izrasline na prezimenu;
2.   Ne govore pogrdno jedan za drugog, niti ih ženski rod tako opisuje – ma ovaj ti je usedelac (treba li da pomenem i – nerodca, ili već neku zgodniju reč koja bi objasnila – gde su bebe!?);
3.   Od malena se vaspitavaju da sami odgovaraju za sopstvene uspehe i neuspehe, nemajući opravdanje da nisu priznati samo zbog pola, ili da su negde dogurali preko kreveta;
4.   Nije im simbol uspeha glumac plave kose koji je uspeo da se oženi princezom (niti ih iko uverava od najranijeg detinjstva da je roze prekrasna boja);
5.   Ako se bave kuvanjem, češće prave specijalitete, divna umetnička dela, u koje unesu puno kreativnosti, vremena i novca, a mnogo ređe – ono dosadno, svakodnevno jelo (ovde poznajem nekoliko izuzetaka);
6.   Nisu im namenjene reklame za pranje veša i podova, već za dobro pivo;
7.   Ne opisuju početnički trijumf u nekom poslu sa: prvo pa žensko;
8.   Ako su već stvorene borkinje, psihološkinje i sl. nema načina da se ispravi "nepravda" u našem jeziku: one su išle (kada su samo žene), oni su mislili (ma nek je samo jedno muško među njima);
9.   Ako krenu da istražuju svoje pretke, neće to činiti po ženskoj liniji (ko bi tu daleko dogurao, kad su toliko menjale prezimena). A i što bi to radio – ženski život je do skora bio mnogo dosadniji, naporniji i kraći (!) od muškog...
Moram opet da se ogradim: ne mislim da je jednakost moguća, ali se ne bih složila da je ovih nekoliko decenija otkako "nečije gospođe" duže uživaju u penziji dovoljno da se zaboravi da je kapetanica (ili kapetanka?) Kuk – prva žena koja je dobila neku penziju od države, pošto joj je gospodin umro, a ona ostala sa dečurlijom koju treba nahraniti.

Mariana Dan

• 2
« Reply #187 on: 14-10-2011, 13:31:43 »

Zbog čega se tebi, od pominjanja bilo čijeg imena, ''diže kosa na glavi''?
Kompleksi... zavist... loša karma....
Ili si samo zla, pokvarena, ''da komšiji koji je uspešniji i srećniji - crkne krava''  ?????

Ime koje sam napisao - ustvari, ne znači ništa
Moglo bi da bude bilo čije
Prepoznaje ga samo onaj koji bi BAŠ mogao dobro da poznaje tu osobu (koja i nije poznati i objavljivani pisac - nije pisac uopšte).... ili, BAŠ ta osoba
Gde si ti u tome?
Mogao sam da napoišem i Bobana R (rođena L)
Da li bi i na nju reagovala?

Ti si, čini se, obična gnjavatorka, pristigla ovde da umnim postovima zaseniš prostotu... da sve nas malo seciraš... i onda - demonstrativno ''odeš''... odeš, bar sa tim nickom...

Nisi procitao zbog cega, ocigledno,
objasnila sam u drugom postu.

Prvo, lazne nikove nemam nigde,
a na netu nisam predugo.
Drugo, nisam sklona zavisti, to je plebejska osobina
koju nikada nisam razumela.

Trece, ne dopada mi se ono sto ta osoba radi, imam prava da mi se ne svidja...
Ono sto je na pocetku radila bilo je simpaticno i smisleno, cak je bila zapazena i u Edinburgu
i od toga je moglo da bude nesto zaista znacajno i kvalitetno,
 ali se brzo prodala i pocela da radi banalne i glupe stvari - zbog novca.
Odlican pocetak i bezvezan nastavak.

Cetvrto, ne moram svakog voleti, niti svako mora voleti mene.
Imas i ti takva iskustva u svom zivotu.
A ti si uboo ime osobe koju ja ne volim.

Peto, ja sam prema toj osobi bila dobronamerna i otvorena srca,
a ona nije samo bezrazlozno odbila moj rukopis ( za koji mi je zadala 300 uslova i svaki je bio ispunjen,
sto mi uopste nije bilo lako da uklopim sa svojim idejama, jer je ona trazila da sve bude melodramski, kratko, za cetiri glumca, bez rekvizita, bez kostima i sto losijeg kvaliteta, da bi ona mogla da tezgari sa tim, sto inace i radi sa svojim lakim komadima u poslednje vreme), nego je to uradila na jedan vrlo nevaspitan i ohol nacin, uzvracajuci tako na moj trud i otvorenost za saradnju.
Kao da se trudila da mi svim silama agresivno pokaze prezir i nipodastavanje, sto ja nisam zaboravila, niti cu.

Ja sam se u tom komadu trudila da zaista sve svedem na najnaivniji moguci nivo,
kako je ona to trazila od mene, a da se zadrzi zrnce duha...i onog sto je mitolosko.
Trudila sam se da izbegnem grub humor koji ona toliko voli, a i publika.

Sada sam srecna sto to nije zazivelo, jer je to ipak bio moj kompromis sa svojim idejama,
i mozda bih se stidela toga za dvadeset godina.

Ne volim osobu koja me je povredila iz sujete, iz straha da neko ne uradi nesto bolje od nje.
Kada sam joj prvi put videla oci, pre nego sto je procitala rukopis, delovala je puno zlobe
i agresivno, nadobudno, kao :"Sta uopste hoce ova mala?"

Izraz lica kao ovaj tvoj na slici.

Znala sam da, zapravo, ne zeli moj tekst, pre nego sto je uopste i bio napisan.
Cak i da joj se nije dopao, to je moglo drugacije da se uradi.

A najsmesnije je bilo njeno obrazlozenje - nedovoljna angazovanost i prevelika ironicnost.
Kao iz 1948!
Nisam ih dovoljno hvalila, pa joj navodno nece dati pare za to. Kapiras?

Posle svega, drago mi je sto se nisam brukala tom saradnjom, a temu tog slatkog sekspirovskog melodramskog komada sam zadrzala da napisem svoju pricu.
 A ko je manje ili vise uspesan u umetnosti, to su smesne price...prvo treba da neko malo umre. :)

Zvucim previse ambiciozno? Moguce.
Videcemo za koju godinu jesam li.

Hobit

• 4
  • 3
« Reply #188 on: 14-10-2011, 14:19:17 »
Srećno!

Mariana Dan

• 2
« Reply #189 on: 14-10-2011, 14:41:06 »
Srećno!

Hvala, i izvini zbog mog besa.
I ti, i svi drugi.

Mislim da sam se toliko razocarala studirajuci knjizevnost, odlazeci na te radionice i druzeci se sa ljudima koji imaju te ambicije, da sam pobegla glavom bez obzira i da je verovatno to bilo okidac za to da se ovde naljutim!

Osim toga, sad sam deo jednog kruzoka drugog tipa, gde ucim nesto sto me osim knjizevnosti jako zanima, i tamo je atmosfera elitisticka, a moji drugaciji pogledi na stvari nisu prihvaceni.

Ipak imam dobar osecaj za ovo mesto i ostacu tu.

Hobit

• 4
  • 3
« Reply #190 on: 14-10-2011, 14:56:35 »
Odlično!
Mi volimo one koji odlaze, pa se vraćaju, pa odlaze, pa ostaju....
Ti si jedna od onih koja ima svoje mišljenje ali se ne slaže uvek sa njim?! 

Father Jape

• 4
  • 3
« Reply #191 on: 14-10-2011, 14:59:22 »
Ti si jedna od onih koja ima svoje mišljenje ali se ne slaže uvek sa njim?! 

Nisu li to svi inteligentni ljudi? -_-

Mariana Dan

• 2
« Reply #192 on: 14-10-2011, 15:01:35 »
Priznajem da sam takva.
Uzasno nedosledna.

Donesem tri vazne
zivotne odluke u tri dana i nijedne se ne pridrzavam.

Jung je govorio da ne podnosi dosledne ljude
i da to ne traze od njega.

A jesam i kraljica drame. :)

Ali nisam losa, osim toga.

scallop

• 5
  • 3
« Reply #193 on: 14-10-2011, 15:12:04 »
Imamo mi i kraljeve drame. Samo, ne znamo da ih naljutimo.

Hobit

• 4
  • 3
« Reply #194 on: 14-10-2011, 15:12:35 »
Mlađarija sa ovog foruma se upravo tome nada....
... da ''nisi loša''....

mac

• 3
« Reply #195 on: 14-10-2011, 15:14:07 »
Da li je ženama dozvoljeno da menjaju mišljenje više nego muškarcima?

Mariana Dan

• 2
« Reply #196 on: 14-10-2011, 15:25:17 »
Mislim da jeste.
Mi smo odredjene nasim hormonskim ciklusom
i promenljive smo kao Mesec.

Nikada ne znas koje cemo lice pokazati i sa koje strane osvanuti na nebu. :)
Ili jednostavno nestati.

Znas da se za zensku prirodu vezuje Mesec, htonske zivotinje, ili mace moje omiljene.

Salim se, ali su stvarno hormoni odgovorni za nasu cudljivost.
Kada zena pocne da place, divlja, ili tuguje, treba je pitati u kojoj je fazi ciklusa, najozbiljnije.

Eto, vi nemate pravo da budete cudljivi kao mi.
I morate da trpite nasu cudljivost.

p.s. Nisam bila nimalo losa, Hobite, ali godine su prosle,
proso voz.
Treba mi neko da voli moju dusu. Ne duh.
To nikako. To je rizicno. Voleti neciji duh.

Muskarci su se uglavnom zaljubljivali u moj duh, ali to nikada nije trajalo.

Hobit

• 4
  • 3
« Reply #197 on: 14-10-2011, 15:30:00 »
Nemaš pojma koliko muškarci mogu da budu ćudljivi...
Ti si naletala samo na zaljubljive...   :-)

Plut

• 4
  • 3
  • Šetajuća žuta antena
« Reply #198 on: 14-10-2011, 15:40:53 »
Mislim da je sada red i da okačiš priču. Po macovim standardima, dušu si nam, vidim, već otvorila. Sada je vreme za priču. :mrgreen:

zakk

• Očigledan slučaj RASTROJSTVA!
  • 3
    • IP Tardis
« Reply #199 on: 14-10-2011, 15:47:15 »
Kada zena pocne da place, divlja, ili tuguje, treba je pitati u kojoj je fazi pms-a, najozbiljnije.

Mislim da sam poživeo 30+ godina upravo jer ne postavljam takva pitanja -_-
I mislila si na fazu ciklusa, ne pms-a?
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Mariana Dan

• 2
« Reply #200 on: 14-10-2011, 15:48:51 »
Otvoriti svoju dusu je hrabrost, pricati o emocijama takodje, to je
nesto cemu treba da vas nauci bas zenski deo vaseg bica.
Nisam od ljudi koji bilo sta kriju, nemam sta da krijem, cak sam previse otvorena
(imam malo iskrenog Strelca u svojoj astroloskoj karti),
ali sam takva i uzivam u tome.
A uzivam i u druzenju sa takvim ljudima.
Cekajte novembarsku pricu, rekla sam.
Brzo ce to. :)
Nista spektakularno, naravno,
bice to prosecna pricica kao i sve druge, al eto,
 da me upoznate.

M.M

• 4
  • 3
« Reply #201 on: 14-10-2011, 15:49:42 »

O, bože, šta tačno "kraljica drame" znači na srpskom jeziku? Ne pitam za engleski. Molio bih za pojašnjenje. Meni je to kao isto kao i izraz "binom kvadrata". Zna se našta se misli, a nema veze s mozgom.

Mariana Dan

• 2
« Reply #202 on: 14-10-2011, 15:50:57 »
Kada zena pocne da place, divlja, ili tuguje, treba je pitati u kojoj je fazi pms-a, najozbiljnije.

Mislim da sam poživeo 30+ godina upravo jer ne postavljam takva pitanja -_-
I mislila si na fazu ciklusa, ne pms-a?

Da, napravila sam lapsus. :)
Idem da ispravim, haha.

Hobit

• 4
  • 3
« Reply #203 on: 14-10-2011, 15:52:17 »
Još nije vreme za priču... otvaranje duše je u toku...

M.M

• 4
  • 3
« Reply #204 on: 14-10-2011, 15:54:57 »
Ako su joj priče kao i prevod izraza drama queen zaista nisam zainteresovan za čitanje.

Mariana Dan

• 2
« Reply #205 on: 14-10-2011, 15:55:12 »

O, bože, šta tačno "kraljica drame" znači na srpskom jeziku? Ne pitam za engleski. Molio bih za pojašnjenje. Meni je to kao isto kao i izraz "binom kvadrata". Zna se našta se misli, a nema veze s mozgom.

Postalo je uobicajeno da se koristi, i meni je simpaticno...

Mariana Dan

• 2
« Reply #206 on: 14-10-2011, 15:56:55 »
Još nije vreme za priču... otvaranje duše je u toku...

Ili provera koliko sam jaca nego pre deset godina
da se nosim sa arogancijom i ostanem svoja po svaku cenu...zavisi iz kog ugla gledas

zakk

• Očigledan slučaj RASTROJSTVA!
  • 3
    • IP Tardis
« Reply #207 on: 14-10-2011, 15:58:27 »
Da, napravila sam lapsus. :)
Idem da ispravim, haha.

Ne ispravljaj, pobogu, zabranićemo i ovo malo vremena koje smo ostavili za to :)

@Miljan
pobogu, sad si ti razvio prekogniciju
pusti nek napiše i pusti priču na radionicu pa onda komentariši
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Hobit

• 4
  • 3
« Reply #208 on: 14-10-2011, 15:59:17 »
Lagano, Miljane, nikada nasilno ne prekidaj ''otvaranje duše''
Tu se svašta čuje... i vidi...
Neke osobine smo već prepoznali... čekamo onu... dominantnu... onu koju sve žene imaju... a retko koja hoće da prizna....

Mariana Dan

• 2
« Reply #209 on: 14-10-2011, 16:00:31 »
Ako su joj priče kao i prevod izraza drama queen zaista nisam zainteresovan za čitanje.

What Is a Drama Queen?

Conflicts and disappointments are natural side effects of the human experience, but for a certain personality type known as a "drama queen," life's little setbacks can trigger explosive emotional outbursts and other irrational behaviors. The term "drama queen," or less frequently, "drama king" is usually applied to someone with a demanding or overbearing personality who tends to overreact to seemingly minor incidents. A drama queen often views the world in absolutes, and only has two settings on her emotional control button; zero and ten. Psychologists might describe a drama queen or king as a neurotic personality with histrionic tendencies, meaning they tend to become needlessly dramatic whenever order is disrupted.

In literature, the character Scarlett O'Hara from Margaret Mitchell's Gone with the Wind would be considered a drama queen by today's standards.

M.M

• 4
  • 3
« Reply #210 on: 14-10-2011, 16:06:38 »
@Miljan
pobogu, sad si ti razvio prekogniciju
pusti nek napiše i pusti priču na radionicu pa onda komentariši

I to što kažeš...

Neke osobine smo već prepoznali... čekamo onu... dominantnu... onu koju sve žene imaju... a retko koja hoće da prizna....

Ja ne sretoh nijednu koja hoće da prizna. Citiraću... zna se koga: "Duboko je uvređena kad je prave krivom, a nije kriva; a još je više uvređena ako joj kažu da je kriva kada to odista jeste."

Hobit

• 4
  • 3
« Reply #211 on: 14-10-2011, 16:09:27 »
Blizu si, blizu...

Mariana Dan

• 2
« Reply #212 on: 14-10-2011, 16:13:00 »

Cccccc, toliko ti treba?
Ja vec imam tvoj psiholoski profil, a nisam citala nijedan tvoj post
sem onih upucenih meni... Dovoljna mi je fotografija i tih nekoliko postova
i vec osecam ko je preko puta. Prokleta zenska intuicija!

A ti bi moj psihoprofil sklapao mesecima?
O, zvucalo bi kao kompliment, da sam ja od ljudi koji su imalo tajanstveni
i koji ista kriju...

A cesto su mi perfidnost i proracunatost pripisivali bas oni
koji imaju te osobine. To se zove projekcija...

Ne moras me proucavati, ja sam osoba otvorenih karata,
koju je lako procitati na prvu...
i to ce uskoro videti svi na forumu.

Ali, priznajem da volim psiholoske igrice i nadmudrivanje...
Kad me izazovu.

Hobit

• 4
  • 3
« Reply #213 on: 14-10-2011, 16:15:19 »
A, izazvana si?

''Perfidnost i proračunljivost..... projekcija....''
Aha

Idemo dalje...

Mariana Dan

• 2
« Reply #214 on: 14-10-2011, 16:19:25 »
Odlicno.
Mmmmm, to najvise volim.
Kada ljudi ne vide da sam Agnes. :)
Osecam se bezbednije.

M.M

• 4
  • 3
« Reply #215 on: 14-10-2011, 16:22:18 »
Hobite, a da nije u pitanju astralna projekcija?

Mariana Dan

• 2
« Reply #216 on: 14-10-2011, 16:25:28 »
Hobite, a da nije u pitanju astralna projekcija?

Ne, ne, nikako, nego ona jungijanska, naucno obrazlozena...

Ccccc, svrstace me u bedni  new age ....

Hobit

• 4
  • 3
« Reply #217 on: 14-10-2011, 16:27:12 »
Ma ne, Tristran, ti si klasika
Sorry

Mariana Dan

• 2
« Reply #218 on: 14-10-2011, 16:37:30 »
Ako ona znaci nesto kvalitetno i provereno, super.   
Ne zavisim od tvoje procene.
Procenili su me davno neki ljudi do cijih mi je procena bilo stalo,
a i sama sam zavirila u fioke u svom mozgu u koje se ne usudjuje
da zaviri bilo ko.
Opasna je to plovidba i nije za svakog.
A kad je zavrsis, razume te tek nekolicina...onih nalik tebi.
 Zelim ti lep dan, lukavi Hobite... :)
Da nisi pogresno odabrao nik? Jos ne videh tvoje hobitske osobine.
Ja jesam Tristran Trn, decak zaljubljen u zvezdu.
Ponekad sam i ta zvezda sto psuje kad slomi nogu.
U stvari, ja sam oboje. Jedinstvo. Celina.  Nesavrsena.
Dezorijentisana. Ali ipak celina. Sto bi rekao Pavic.

Postani Hobit. :)

džin tonik

• 4
  • 3
« Reply #219 on: 14-10-2011, 16:43:34 »
... ali se brzo prodala i pocela da radi banalne i glupe stvari - zbog novca.
...

potpuno te razumijem. takva je i jedna moja sestricna. prodala se. sjedimo jednom na terasi kafica u zagrebu, a policajac nas slika, pa mi prilazi neki toboznji pijanac i postavlja cudna pitanja. prokleta bila prodala se zbog banalne i glupe stvari kako navodis. a nije losa. kaze to sve rade.

Hobit

• 4
  • 3
« Reply #220 on: 14-10-2011, 16:55:16 »
''Zelim ti lep dan, lukavi Hobite... ''

Hvala.
Svaki MOJ dan je lep...

E, da, nick ne biras ''prema osobinama''... bilo bi dosadno...

Mariana Dan

• 2
« Reply #221 on: 14-10-2011, 17:06:18 »
Steta, ja bas volim hobitske osobine.

Jos smo mogli postati najbolji prijatelji.  :lol:

Ja imam i lose dane...dosta njih.
Ali sam uvek isti Tristran Trn.
I ista Zvezda.

"Every man and every woman is a star"

Hobit

• 4
  • 3
« Reply #222 on: 14-10-2011, 17:08:48 »
Žao mi je zbog tvojih loših dana

SVOJE dane SAMA ''praviš''... pa, kako ti bude

Mariana Dan

• 2
« Reply #223 on: 14-10-2011, 17:13:10 »
Ma vazno je da je tebi perfektno, i to uvek, svakog dana, svakog minuta, svake sekunde...

Ljudski zivot je i napravljen da bude perfektan.
Aj cao, lukavi Hobite!

I zao mi je ako sam ti uvredila koleginicu,
rodjaku, miljenicu, sestru od tetke, bivsu devojku,
ljubavnicu ili sta
vec...pitao si, a ja rekla istinu.
Svoju istinu. Ja drugu nemam.

Rekla sam ako, da se razumemo...

mac

• 3
« Reply #224 on: 14-10-2011, 17:19:53 »
Hobiti vole da dovlače razne svetlucave stvari u svoje rupe. Sad je evo monopolizirao konverzaciju s tobom. Samo zamisli da je patuljasta verzija trola i ignoriši ga kad imitira prave trolove.

Mariana Dan

• 2
« Reply #225 on: 14-10-2011, 17:24:09 »
Vazi. :wink:

Stipan

• 4
  • 3
« Reply #226 on: 14-10-2011, 18:07:53 »
E Mac, partibrejkeru nijedan!

Hobit

• 4
  • 3
« Reply #227 on: 14-10-2011, 18:15:10 »
Ako...

Mariana Dan

• 2
« Reply #228 on: 14-10-2011, 19:14:13 »
E Mac, partibrejkeru nijedan!

I ko kome sad zavrce usi?

Ccccc, ovde ne treba nikome verovati. xyxy

Mariana Dan

• 2
« Reply #229 on: 14-10-2011, 19:24:41 »
Ako...

Da citiram samu sebe :
sto ja nisam zaboravila, niti cu.

Malo sam zlopamtilo, sta cu.
Ali samo kada su u pitanju smisljeno pokvareni postupci.

Nije bio problem u odbijanju rukopisa, bio je problem u nacinu na koji
je pokusala da se ophodi prema meni.
Bila sam potpuno sokirana tom kolicinom nevaspitanosti i arogancije.

Volela bih da je poznajes.
Ne bi mi smetalo ni da sama ovo procita, jer je istina.

Stipan

• 4
  • 3
« Reply #230 on: 14-10-2011, 19:28:03 »
Ccccc, ovde ne treba nikome verovati.

Da mi je samo znati šta li sam sad zgrešio?!

Netochka Nezvanova

• 2
« Reply #231 on: 14-10-2011, 19:28:51 »
ma ovo je gul registrovao novi nalog da bi mogao i da prica. :lol:

Vrlo verovatno... :lol: :wink:

Stipan

• 4
  • 3
« Reply #232 on: 14-10-2011, 19:37:14 »
Gul me je sjebao što sam Macu rekao da je partibrejker?!  :shock:

Mariana Dan

• 2
« Reply #233 on: 14-10-2011, 19:38:40 »
Ccccc, ovde ne treba nikome verovati.

Da mi je samo znati šta li sam sad zgrešio?!

Dozivljavas moju raspravu kao teatar, sto verovatno i jeste. :)
 A sto me uporedjujete sa tim Gulom?
Nije valjda da imam srodnu dusu na forumu?

Sta je radio?
Borio se za pravdu, ili sta?

Mariana Dan

• 2
« Reply #234 on: 14-10-2011, 19:40:20 »
Gul me je sjebao što sam Macu rekao da je partibrejker?!  :shock:

Naivno vucje dete, strasno!

Stipan

• 4
  • 3
« Reply #235 on: 14-10-2011, 19:43:52 »
Koji bre Gul?! Jesam li rek'o da je ova ista Princeza?!
Evo vidite, već počinje!   :cry:

Mariana Dan

• 2
« Reply #236 on: 14-10-2011, 19:50:26 »
Ja sam ista ja.  :)

Hobit

• 4
  • 3
« Reply #237 on: 14-10-2011, 19:58:52 »
Ako...

Da citiram samu sebe :
sto ja nisam zaboravila, niti cu.

Malo sam zlopamtilo, sta cu.
Ali samo kada su u pitanju smisljeno pokvareni postupci.

Konačno!

Dobismo i tu, nadaleko poznatu osobinu SVIH žena  -  OSVETOLJUBIVOST

Inače, mi uopšte ne govorimo o istoj ženi, moguće je da imaju samo isto prvo slovo prezimena... ili si i to previdela, zaslepljena mržnjom...

Nemoj.... ženama mržnja ne stoji lepo...

angel011

• PsychoKitty
  • 5
  • 3
  • meow
« Reply #238 on: 14-10-2011, 20:00:53 »
A sto me uporedjujete sa tim Gulom?
Nije valjda da imam srodnu dusu na forumu?

Ghoul. Pogledaj malo njegove postove, vidi da li ste srodne duše.  :lol:
We're all mad here.

Hobit

• 4
  • 3
« Reply #239 on: 14-10-2011, 20:02:28 »
Ma, Ghoul je neponovljiva budala

lilit

• 5
  • 3
« Reply #240 on: 14-10-2011, 20:11:04 »
Gul je car, kralj & reli vozač. :lol:

Mariana Dan

• 2
« Reply #241 on: 14-10-2011, 20:12:59 »
Ne mrzim ja nikog, zelim joj sve super, al sam ljuta i uvredjena, godinama. :)
Sta ti je trebalo da spomenes te inicijale, da mi je znati...

Hobit

• 4
  • 3
« Reply #242 on: 14-10-2011, 20:14:52 »
Ne mrzim ja nikog, zelim joj sve super, al sam ljuta i uvredjena, godinama. :)
Sta ti je trebalo da spomenes te inicijale, da mi je znati...

Mmmmmda
LJUTA i UVREĐENA žena je žena koj MRZI. To je teorema.

Za ime.... rekoh ti, slučajnost
Ne govorimo o istoj ženi

Mariana Dan

• 2
« Reply #243 on: 14-10-2011, 20:17:44 »
Hvala Bogu! :)
Makar nesto.

Boban

• 3
« Reply #244 on: 14-10-2011, 21:15:10 »
Gul je car, kralj & reli vozač. :lol:

lilit

• 5
  • 3
« Reply #245 on: 14-10-2011, 21:29:11 »
au, što si se prolepš'o! :shock:

no, ova je ipak bolja:

što neeksplicitnije, to efektnije. :lol:

Savajat Erp

• 4
  • 3
« Reply #246 on: 14-10-2011, 23:24:38 »

Аман, више! О коме се у ствари ради?! :)

Plut

• 4
  • 3
  • Šetajuća žuta antena
« Reply #247 on: 14-10-2011, 23:30:30 »
Baš si jako znatiželjan?

Savajat Erp

• 4
  • 3
« Reply #248 on: 14-10-2011, 23:35:05 »
Баш сам јако знатижељан! Морам све да знам! :)

Josephine

• Guest
« Reply #249 on: 14-10-2011, 23:51:42 »

Ti onda ne poznaješ princezu.

Plut

• 4
  • 3
  • Šetajuća žuta antena
« Reply #250 on: 15-10-2011, 00:01:34 »
Ali ima želju da upozna kraljicu.

Ups, izvinjavam se, to je ipak Savajat.

Savajat Erp

• 4
  • 3
« Reply #251 on: 15-10-2011, 00:11:48 »
Не, ја само желим да знам ко је та која толико једи ТространТрнку :)

Mariana Dan

• 2
« Reply #252 on: 15-10-2011, 00:18:48 »
Kraljica se razbolela.
Ozbiljno, imam temperaturu i jedva pricam.
Ali, zato  mogu da kuckam... :evil:

Salim se, posto ste istrpeli sve moje izlive besa
zbog odbijenih rukopisa i nepriznate genijalnosti,
i sav moj nemocni protest protiv muske arogancije ...
vreme je da pokazem onu razumniju i bolju stranu sebe.
Cao ljudi, vidimo se na nekoj ozbiljnijoj temi!
Super ste, svidjate mi se.
Prijateljstva u ponekim knjigama  pocinju tucom.

Gul me je sjebao što sam Macu rekao da je partibrejker?! 

Ovo je bio ubedljivo najbolji momenat u raspravi!  xflowy

Stipan

• 4
  • 3
« Reply #253 on: 15-10-2011, 01:37:32 »

Ti onda ne poznaješ princezu.

Od nekog vremena se i meni tako čini, mada je ovo što si citirala bilo samo zezanje.

Savajat Erp

• 4
  • 3
« Reply #254 on: 15-10-2011, 01:42:30 »
Ово имплицира да си раније мислио да је познајеш у брк? 

Stipan

• 4
  • 3
« Reply #255 on: 15-10-2011, 02:02:24 »
Jeste.

Karl Rosman

• 4
  • 3
« Reply #256 on: 15-10-2011, 02:34:15 »
U guzvi sam ovih dana pa me zanima da li je Tristran obelodanila neku pricu ovde na Sagiti? Ali stvarno. Zena, ili je genije, ili nema pojma o zivotu... Meni je to tako uzbudljivo. Kao Sandra Bulok onomad....
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Mariana Dan

• 2
« Reply #257 on: 15-10-2011, 03:29:04 »
Nikome nije palo na pamet da namerno dizem prasinu
i skrecem paznju na sebe, da se igram?
Mozda Hobitu...
Ako me neko jednom odvede na nekakve moje Puste bregove
i omoguci mi da samo sedim i pisem, mozda bih za par godina stvarno
mogla da spasim srpsku knjizevnost  ili bar neke zanrove od dosade... :wink:
Ovako, ne ocekujte previse od jedne umorne i prezaposlene zene...
koja, uostalom, jos nije zavrsila proces samoobrazovanja neophodan da se bilo sta ozbiljno radi.
Ne ocekujte previse, a ni premalo.
Ukrascu poneku kratku osrednju pricu od svojih pretrpanih dana
od ponedeljka i to je to.
Ovaj izazov mi je bio potreban. :)
Nema starih prica. Samo novo.

Savajat Erp

• 4
  • 3
« Reply #258 on: 15-10-2011, 03:45:23 »
Нико ништа специјално не очекује, постави причу или немој, whatever.  :)

Mariana Dan

• 2
« Reply #259 on: 15-10-2011, 04:04:22 »
Rekla sam da necu da postavljam pricu o predmetu, pisanu u prvom licu,
jer necu da mi guglate podatke, a narocito ne posle ovog mog skandaloznog upada na Sagitu.
Cekajte, da vidite kako razmisljam i da li sam normalna osoba, sta volim, sta znam i sta ne znam, ima vremena

Moram prvo malo da se odomacim.

Sve je pocelo mojim ishitrenim pitanjem mogu li da ucestvujem u vasem konkursu za oktobar, jer imam pricu koja zadovoljava kriterijume, a to sam uradila jer ne pisem nista vec jako dugo, i zaista sam zeljna pisanja
i povratka sebi.

A znas li, uostalom, za onaj eksperiment, kada su studentima davali izmesana dela izuzetne knizevne vrednosti koja su pisali najbolji pisci i poluvredne stvari koje je pisao neko nevest? Trebalo je da ocene koji je tekst najbolji. Birali su uvek manje vredne stvari. Vase ocenjivanje prica je sasvim relativna stvar, a pogotovo ako imate onaj interes copora da ono sto je napisao neko ko vam se bas i ne svidja (kao ja npr.) vidite kao lose...

Mozda dobijete neku pesmicu ili mini pricu koja nije fantasticna, napisanu pre dosta godina.
Nesto sto ne mozete da izguglate. Ali, kad se smire strasti.

Dajte, ljudi, da sam ja neko ko je uspeo u svetu knjizevnosti i objavljivao, ne bih bila na netu...potrebni ste mi da se pokrenem.
Ostalo se zezam, za spasavanje srpske knjizevnosti i sl., nemoj nekom da je palo na pamet da me shvati ozbiljno!

Savajat Erp

• 4
  • 3

Mariana Dan

• 2
« Reply #261 on: 15-10-2011, 10:07:33 »
Jel sam ja Klint Istvud sa mackom, na kraju?
Maca jako lici na mog macka.

Bas sam se identifikovala... :roll:

Svoju agresiju usmeri na neko drugo mesto, ok?
Korisnije upotrebi.

Stipan

• 4
  • 3
« Reply #262 on: 15-10-2011, 10:10:53 »
Savajat agresivan?!   :shock:

Tristran, ja u životu nisam sreo nekoga ko pogrešnije procenjuje sagovornike!

Mariana Dan

• 2
« Reply #263 on: 15-10-2011, 10:16:24 »
Sagovornike procenjujem po onome sto mi govore, Stipane.
Makar na netu, kad ne mogu da vidim mimiku i pokrete.

Ili...oci. :)

Stipan

• 4
  • 3
« Reply #264 on: 15-10-2011, 10:23:22 »
Ali, ali...
Savajat je dobrica i zafrkant.
On se za razliku od 99 odsto ovdašnjih hohštaplera ama baš nikad ni sa kim nije zakačio!

Mariana Dan

• 2
« Reply #265 on: 15-10-2011, 10:37:21 »
Sta cu  kad sam nepodnosljiva!
Nije covek kriv sto me dozivljava kao frika kog treba upucati!
Jadan Savajat, rasplakacu se koliko mi je zao.
Ja guglam jednu sliku nekog nemackog ekspresioniste, cini mi se,
posto cujem da ste svi mojih godina ili matoriji
(osim mladog neagresivnog decka), mozda je se secate iz citanke za 4. gimnazije,
znam da se zove Lica spletke i uvek sam bila odusevljena njom.
Uglavno, skup nakaza koje se cerekaju, dok boja kaplje sa njih.
Potrebno mi je da vam je posaljem.
Ako neko zna koji je slikar u pitanuju, jako bih mu bila zahvalna,
jako je dugo trazim. Znam samo da se slika u prevodu zove Lica spletke.
Bila mi je inspiracija za jednu pesmu davnih dana.

angel011

• PsychoKitty
  • 5
  • 3
  • meow
« Reply #266 on: 15-10-2011, 10:47:35 »
Preozbiljno shvataš postove i vidiš napad tamo gde ga nema (ili se bar praviš da to radiš  :lol: ).

A što se tiče guglanja tvojih podataka, šta s tim? Za dosta nas ovde se odlično zna ko smo sa sve imenom i prezimenom, fotografijama, mestom prebivališta i toliko ličnih podataka da ni stalkerima više ne bi bilo zanimljivo. Jes' da mu dođe neko nepisano pravilo da se na forumu vikamo po nadimcima makar se i decenijama znali uživo, al' nema ovde mnogo tajni ko je ko.  :)
We're all mad here.

Boban

• 3
« Reply #267 on: 15-10-2011, 10:56:26 »
Ma TT samo provocira da prikrije svoju trapavost, dok se konsoliduje na forumu.
Vidim ja da ćete da plačete za D. iz njenih najboljih dana...

Savajat Erp

• 4
  • 3
« Reply #268 on: 15-10-2011, 10:58:01 »
О, јеботе!

Nije covek kriv sto me dozivljava kao frika kog treba upucati!
Jadan Savajat, rasplakacu se koliko mi je zao.

Оно је требало да значи - ако хоћеш да поставиш причу, постави је, не причај о томе.

Savajat je dobrica i zafrkant.

Добро је....мрежа обмане је и даље чврста! :)

Mariana Dan

• 2
« Reply #269 on: 15-10-2011, 10:59:17 »
Ne bih ni ja imala tajni ko sam, da sam docekana prijateljski.
Ovako, nece moci, dok god se ne budete ponasali normalno.

Spremna sam da teram i sledecih mesec dana, dok ne budem banovana, jer isterujem neke stare racune i govorim stvari koje sam precutala pre mnogo godina.

Kada sam bila u slicnom zmijskom leglu.
Stvari zbog kojih sam omrzla i svoj talenat, i svoje price i samu sebe.
Zbog kojih sam odustala od svega i dozvolila da me obeshrabre.

Dakle, dokazite mi da ste bezazleni zajebanti i zafrkanti, a nemojte me maltretirati i ljutiti kadgod ja spustim loptu, i bice sve ok.

Ja sam tu, cekam da mi pokazete da ste koliko-toliko normalni i spremni da se ponasate prijateljski.

Dok god budete sutirali, sutiracu i ja, kako me je Stipan naucio, a sad odjednom prica lalinske pacifisticke price.  :mrgreen:

Stipan

• 4
  • 3
« Reply #270 on: 15-10-2011, 11:01:49 »

'Oćemo...

Savajat Erp

• 4
  • 3
« Reply #271 on: 15-10-2011, 11:08:59 »
Врати се, Д., (скоро) све ти је опроштено! :)

И још једном:

Оно је требало да значи - ако хоћеш да поставиш причу, постави је, не причај о томе.

džin tonik

• 4
  • 3
« Reply #272 on: 15-10-2011, 11:22:05 »
... i zaista sam zeljna pisanja
i povratka sebi. ...

slutio sam u startu. jos jedna dotrajala te odbacena turska fufica.

pokojni Steva

• 4
  • 3
« Reply #273 on: 15-10-2011, 11:22:19 »
Banovana?! Hi hi hi...

Stipan

• 4
  • 3
« Reply #274 on: 15-10-2011, 11:29:28 »
Nije da me se tiče, al' Stevo - nisi li ti zaboravio da komentarišeš oktobarske priče?

Mariana Dan

• 2
« Reply #275 on: 15-10-2011, 11:32:31 »
Nasla sam je...belgijski slikar, zove se James Ensor.
Uzivajte u ogledalu i razmislite da li i dokle zelite tako sa mnom.

Proveravam da li se treba drzati samoce i pisati sam, u tisini, ili pokusati
da se druzis i razmenjujes tekstove sa poluumetnickim nakazama. Jer su uvek nakaze.
Nepisano pravilo. Pa, da vas vidim...mozete li da budete normalni ili ne?

mac

• 3
« Reply #276 on: 15-10-2011, 11:35:43 »
Masa nikad nije normalna. Ko očekuje normalnost od mase je normalan, ali naivan.

Stipan

• 4
  • 3
« Reply #277 on: 15-10-2011, 11:36:45 »
A i tebi TT bi bilo pametnije da pročitaš i iskomentarišeš koju priču nego što lupetaš ovuda.

E ovo sam morao da kažem, makar i osula paljbu i po meni!

Mariana Dan

• 2
« Reply #278 on: 15-10-2011, 11:43:44 »
Hvala Mac i Stipane.

Valjda je ovom slikom moj licni rat zavrsen,
bilo bi lepo da sve ovo Boban obrise.

Nije valjda da nemate slikarskih tema?
To odmah mora da se ispravi! :)

Citacu price kad mi se smiri ovaj grip, sta li je.

Imam 5-6 ljudi zbog kojih mi se ostaje,
za ostale me bas briga.

Ovo je moj poslednji post na ovoj temi, pisite sta hocete.

scallop

• 5
  • 3
« Reply #279 on: 15-10-2011, 11:45:29 »
Јеси ли баш сигурна?

Savajat Erp

• 4
  • 3
« Reply #280 on: 15-10-2011, 11:47:43 »
Хвала Трноручици што нам је дозволила да пишемо овде шта хоћемо...сад могу да се распиштољим! :)

Stipan

• 4
  • 3
« Reply #281 on: 15-10-2011, 11:50:29 »
Trnoručici?! I tebi bi bilo pametnije da komentarišeš priče, vidim ja...

dunja

• 4
  • 2
« Reply #282 on: 15-10-2011, 16:13:34 »
Meni sve ovo sasvim lici na raspravu sa Hrundijem. U dlaku.

Dusko Radovic

Josephine

• Guest
« Reply #283 on: 15-10-2011, 16:44:59 »

To će Džon da plače...

Plut

• 4
  • 3
  • Šetajuća žuta antena
« Reply #284 on: 15-10-2011, 17:43:30 »
When you have to shoot...Shoot! Don't talk
Ah i ti. Viš' da te ne razume. Oće kaki-neće kaki. A vidiš da neće.
 Prvo hoće, al ne zna je l' sme, a kad smo tražili onda neće. Svako čudo - tri dana dosta, pa tako i ovo.

Savajat Erp

• 4
  • 3
« Reply #285 on: 15-10-2011, 18:54:34 »
Сад ћеш и ти испасти bad guy...тј. girl, women или шта већ :)

Hobit

• 4
  • 3
« Reply #286 on: 16-10-2011, 12:46:41 »
Cekajte, da vidite kako razmisljam i da li sam normalna osoba,

Normalna...

Hobit

• 4
  • 3
« Reply #287 on: 16-10-2011, 12:47:54 »

Nepodnošljiva...

Hobit

• 4
  • 3
« Reply #288 on: 16-10-2011, 12:48:52 »
Ovako, nece moci, dok god se ne budete ponasali normalno.

Normalno....

Hobit

• 4
  • 3
« Reply #289 on: 16-10-2011, 12:50:04 »
Ovo je moj poslednji post na ovoj temi, pisite sta hocete.

Normalno...

Hobit

• 4
  • 3
« Reply #290 on: 16-10-2011, 12:50:39 »
Definiši ''normalno''

mac

• 3
« Reply #291 on: 16-10-2011, 13:10:11 »
Ignoriši "normalno"...

Plut

• 4
  • 3
  • Šetajuća žuta antena
« Reply #292 on: 16-10-2011, 22:56:33 »

Pa ja ispala, još ono veče. Ko bi rekao.

Evo baš se trudim, ali nikako ne mogu da se setim ni jednog primera neravnopravnosti muškaraca u odnosu na žene. E znam, kad se traže sekretarice, npr. ako se muškarac prijavi na konkurs, svi uglavnom puknu od smeha. Čula sam da ima i muških sekretarica, ali ja takvog nisam upoznala.

lilit

• 5
  • 3
« Reply #293 on: 16-10-2011, 22:58:31 »
naravno da ima, uglavnom se zovu administrativni asistenti. :lol:

Plut

• 4
  • 3
  • Šetajuća žuta antena
« Reply #294 on: 16-10-2011, 23:02:59 »
Ja se baš naoštrila jednom da ispravim tu nepravdu, od preko 500 prijavljenih kandidata bilo, bome, desetak muškaraca. I na kraju, izabrala devojku. Eto.

Josephine

• Guest
« Reply #295 on: 16-10-2011, 23:04:58 »
I ja sada pregledam neke cv-jeve, i koliko god se trudila, mahom devojke prolaze moju (pro)cenu... A nije da neću da predložim nekog finoizgledajućeg tipa da sedi u kancelariji sa mnom...

Savajat Erp

• 4
  • 3
« Reply #296 on: 17-10-2011, 00:46:14 »

Pa ja ispala, još ono veče. Ko bi rekao.

Е, јбг, заборавих да додам - "опет"...:)

Plut

• 4
  • 3
  • Šetajuća žuta antena
« Reply #297 on: 17-10-2011, 00:54:01 »

Mariana Dan

• 2
« Reply #298 on: 17-10-2011, 01:02:23 »
Tiho, tiho, da ne probudite azdaju u pecini...
Nisam odolela da ne prokomentarisem.
Sve je ok, lecim prehladu sansonama...
Evo vam nesto o azdajama. :)

http://youtu.be/zsQXFxB-xMI

dunja

• 4
  • 2
« Reply #299 on: 17-10-2011, 01:18:56 »
@ Jeftro, zaboravih da kazem: slazem se sa tobom, za sve sto si pisala ovde!

Dusko Radovic

Mme Chauchat

• 8
  • 3
  • *
« Reply #300 on: 17-10-2011, 01:21:53 »
Fala.  :lol:

Loni

• 4
  • 3
  • Mejnstrim Paša
« Reply #302 on: 02-11-2011, 16:34:19 »
   Ako stanujete u zgradama po Beogradu sigurno ste primetili plakate made in ,,Gradsko stambeno''.

Primećujete li koji je pol, na svakoj sličici u negativnom, a koji samo u pozitivnom kontekstu?

Josephine

• Guest
« Reply #303 on: 02-11-2011, 17:09:30 »
Evo sa krekda:

http://www.cracked.com/funny-2796-the-girlfriend-paradox/

Bljak.

Ako stanujete u zgradama po Beogradu sigurno ste primetili plakate made in ,,Gradsko stambeno''.

Primećujete li koji je pol, na svakoj sličici u negativnom, a koji samo u pozitivnom kontekstu?

Stereotipizacija. Zato je i ne volim(o).

mac

• 3
« Reply #304 on: 02-11-2011, 17:20:08 »
Navedi alternativu, i objasniću ti zašto je ovo rešenje bolje od alternative.

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #305 on: 02-11-2011, 18:16:19 »

Josephine

• Guest
« Reply #306 on: 02-11-2011, 18:17:36 »
A kako bi ti to znao?  :lol:

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #307 on: 02-11-2011, 19:17:31 »
Pa da jesi klimala bi glavom i potvrđivala na taj nedužni satirični humor koji sam linkovao!!!

džin tonik

• 4
  • 3
« Reply #308 on: 30-08-2012, 16:14:12 »
sad ce plut o emnacipaciji muskarca  :roll:

Plut

• 4
  • 3
  • Šetajuća žuta antena
« Reply #309 on: 30-08-2012, 16:25:03 »
Nekome je to za smej, xuzi  ali ja ne znam više gde svoju napaćenu dušu :cry:  da otvorim i eto me ovde. Mislim, muškarcima ovo verovatno nije ništa, ali ja sam se prvi put obrela na ovijem stranama.

Zarad posla malo sam istraživala i jezdila netom, te me put nanese na Men's Helth. Ljudi moji, pa ovo isto kao bilo koji nadotupavi ženski časopis!!! Isto, ali sve isto! :-|
U stvari, ne znam što sam se našla zatečenom, valjda sam mislila da to kod muške raje malo drugačije fercera, al' oćeš vraga. Isto!!!
Ovo je prava mala škola za dečake, glavne teme: sex, sex, žena, sex, malo gimnastike, sex, žena, sex, sex, malo biznisa, žena, sex...
Kad već pričam, red je i da potkrepim: dakle, ako još niste probali, ovo ne smete da propustite http://news.menshealth.com/4-sex-positions-every-man-should-try/2012/04/16/[/size].
A možete i besplatno da skidate, npr. osnove smisla i besmisla: http://www.menshealth.com/sex-women/what-women-want

Čitate li vi ovakve stvari?

Father Jape

• 4
  • 3
« Reply #310 on: 30-08-2012, 16:32:31 »
Ne*, ali sam oduvek pretpostavljao da isti ljudi pišu i jedne i druge časopise.  :lol:

*Ustvari lažem, jedno vreme sam čitao britanski Kozmo. -_-

lilit

• 5
  • 3
« Reply #311 on: 30-08-2012, 16:33:21 »
naravno da čitamo. malo dodira sa RL nikad nije na odmet.

Josephine

• Guest
« Reply #312 on: 30-08-2012, 16:37:02 »
Ovo je prava mala škola za dečake, glavne teme: sex, sex, žena, sex, malo gimnastike, sex, žena, sex, sex, malo biznisa, žena, sex...

pa misle li muškarci uopšte o drugim stvarima?  :evil:

džin tonik

• 4
  • 3
« Reply #313 on: 30-08-2012, 16:40:17 »
jednom sam kupivsi paket playboya dobio i brdo menshealtha, ali na slovenskom, pa sam samo gledao slike.
onda sam to bacio u plavu kantu.
ne da je nesto toliko lose, vec sam trebao mjesta a i izazivali su komplekse svi ti ljepotani.

mislim da to citaju homoseksualci.

lilit

• 5
  • 3
« Reply #314 on: 30-08-2012, 16:41:40 »
ja bih vrlo appreciate kad bi malo proširio tu hipotezu.

Josephine

• Guest
« Reply #315 on: 30-08-2012, 16:43:09 »
izazivali su komplekse svi ti ljepotani.

Misliš - svi ti fotošopirani ljepotani?

U životu se ne bih napalila na takvo što.  :lol:

džin tonik

• 4
  • 3
« Reply #316 on: 30-08-2012, 16:46:31 »
sta se tu ima prosirivati. nama normalnima ti ljepotani bude komplekse.
citaju samo oni koji zude za njima. znaci homoseksualci i zene.

edit: NEKE zene

Plut

• 4
  • 3
  • Šetajuća žuta antena
« Reply #317 on: 30-08-2012, 20:08:52 »
Vidi D., ako je sve samo do fotošopiranja onda bi i mogla da se napališ, barem malko. :mrgreen:
A i Zosko bi tu suzu mogao da povuče.

Josephine

• Guest
« Reply #318 on: 30-08-2012, 20:18:24 »
tjah, šta znam, uvek sam imala problem da se palim na papir.  :lol:

Plut

• 4
  • 3
  • Šetajuća žuta antena
« Reply #319 on: 30-08-2012, 20:27:32 »
Mašta, devojčice, mašta. I tebi sve mora da se nacrta. Ode Sagita u očin!!!

Josephine

• Guest
« Reply #320 on: 30-08-2012, 20:28:20 »
pa ja neću da maštam!!!  :cry: oću da probam!!

džin tonik

• 4
  • 3
« Reply #321 on: 30-08-2012, 20:41:14 »
kao da vidim plut kako se mensheltom pod rukom zurnim korakom udaljava od kioska i odlucno grabi prema jazbini.

Savajat Erp

• 4
  • 3
« Reply #322 on: 30-08-2012, 20:55:04 »
Čitate li vi ovakve stvari?

Јок, ја...нити знам кога да је читао тако нешто (осим што сам код једног ортака видео пар бројева МХ, али не знам колико се бавио тим, пре бих рекао да је то покупио ђутуре са гомилом часописа од неког шестог), док, с друге стране, знам гомилу жена/девојака које читају "женске" часописе....додуше, све чешће имам прилике да налећем на појединке којима је мука од тих часпописа посвећених лепшем полу :)

Джон Рейнольдс

• 4
  • 3
  • @
« Reply #323 on: 30-08-2012, 21:31:24 »
pa ja neću da maštam!!!  :cry: oću da probam!!

Де, де... Наћи ће се неки слеп или бар слабовид.
America can't protect you, Allah can't protect you… And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Plut

• 4
  • 3
  • Šetajuća žuta antena
« Reply #324 on: 31-08-2012, 00:13:28 »
kao da vidim plut kako se mensheltom pod rukom zurnim korakom udaljava od kioska i odlucno grabi prema jazbini.

Ma kakvi, prelistala sam ovo na netu i mrka kapa, baš je za muškarce. U stvari, žene su u ovom slučaju u neravnopravnom položaju. U časopisima za muškarce mogu se videti lepa obnažena ženska tela. U časopisima za žene sve drugo osim čvrstih muških linija. I ajd' sad, gde poštena žena da naslađuje svoje umorne oči?!

lilit

• 5
  • 3
« Reply #325 on: 31-08-2012, 01:20:32 »
na sagiti?

Josephine

• Guest
« Reply #326 on: 31-08-2012, 01:21:15 »
 xrofl

Plut

• 4
  • 3
  • Šetajuća žuta antena
« Reply #327 on: 31-08-2012, 09:12:58 »
Ma kakva Sagita, svi bi samo nešto laprdali niko da nam torzo izloži. Sve je propalo.

lilit

• 5
  • 3
« Reply #328 on: 31-08-2012, 09:47:20 »
slušaj, i ono što se izlagalo, bolje da nije. tako da...

Stipan

• 4
  • 3
« Reply #329 on: 31-08-2012, 09:51:47 »
E ova Lilit kad uzme da hvali muškarce, bolje da ih nije...

Savajat Erp

• 4
  • 3
« Reply #330 on: 31-08-2012, 10:05:40 »
Л(аки)илит је мало нервозна...али, у праву је...чак сам давно негде назад на оној теми чак и ја изложио торзо, ал` боље да нисам  :)

Plut

• 4
  • 3
  • Šetajuća žuta antena
« Reply #331 on: 31-08-2012, 16:04:03 »
Lilita je samo, konačno, postala realna. Elem, znam da će grubo zvučati, ali kad neko pominjanjem mora da nas seti da se izlagao... eh... tuga...

džin tonik

• 4
  • 3
« Reply #332 on: 02-09-2012, 00:24:08 »
... I ajd' sad, gde poštena žena da naslađuje svoje umorne oči?!

postena zena? hm, sjecas li se cosby showa? one serije sa uvijek vedrim, nasmijesenim, zanimljivim, uspjesnim, sve-sto-zene-vole crncom?

Lord Kufer

• 4
  • 3
    • Poems and Essays
« Reply #333 on: 04-10-2012, 01:04:15 »
http://www.alternet.org/civil-liberties/court-rules-severely-disabled-woman-wasnt-raped-because-she-didnt-bite-kick-or

Court Rules Severely Disabled Woman Wasn't Raped Because She Didn't 'Bite, Kick or Scratch' Her Assailant

October 3, 2012  | 

In a 4-3 ruling Tuesday afternoon, the Connecticut State Supreme Court  overturned the sexual assault conviction of a man who had sex with a woman who “has severe cerebral palsy, has the intellectual functional equivalent of a 3-year-old and cannot verbally communicate.” The Court held that, because Connecticut statutes define physical incapacity for the purpose of sexual assault as “unconscious or for any other reason. . . physically unable to communicate unwillingness to an act,” the defendant could not be convicted if there was any chance that the victim could have communicated her lack of consent. Since the victim in this case was capable of “biting, kicking, scratching, screeching, groaning or gesturing,” the Court  ruled that that victim could have communicated lack of consent despite her serious mental deficiencies:

When we consider this evidence in the light most favorable to sustaining the verdict, and in a manner that is consistent with the state’s theory of guilt at trial, we, like the Appellate Court, ‘are not persuaded that the state produced any credible evidence that the [victim] was either unconscious or so uncommunicative that she was physically incapable of manifesting to the defendant her lack of consent to sexual intercourse at the time of the alleged sexual assault.’

According to the Rape, Abuse, and Incest National Network (RAINN), lack of physical resistance  is not evidence of consent , as “many victims make the good judgment that physical resistance would cause the attacker to become more violent.” RAINN also notes that lack of consent is implicit “if you were under the statutory age of consent, or if you had a mental defect” as the victim did in this case.

Anna Doroghazi, director of public policy and communication at Connecticut Sexual Assault Crisis Services,  worried that the Court’s interpretation of the law ignored these concerns: “By implying that the victim in this case should have bitten or kicked her assailant, this ruling effectively holds people with disabilities to a higher standard than the rest of the population when it comes to proving lack of consent in sexual assault cases. Failing to bite an assailant is not the same thing as consenting to sexual activity.” An amicus brief filed by the Connecticut advocates for disabled persons  argued that this higher standard “discourag[ed] the prosecution of crimes against persons with disabilities” even though “persons with a disability had an age-adjusted rate of rape or sexual assault that was more than twice the rate for persons without a disability.”

Josephine

• Guest
« Reply #334 on: 04-10-2012, 01:14:10 »
pa ovo je smešno -.-

...a na radiju 202 raspravljaju koji pol je jači. da su čitali sagitu, znali bi.  :mrgreen:

Lord Kufer

• 4
  • 3
    • Poems and Essays
« Reply #335 on: 04-10-2012, 01:19:51 »
Ljudi zaista veruju da državni zakoni štite nemoćne. Naprotiv!

Josephine

• Guest
« Reply #336 on: 04-10-2012, 01:21:45 »
zašto nisu rekli ko je muškarac? verovatno sin nekog senatora, tajkuna ili pripadnika voljene srednje klase.

Lord Kufer

• 4
  • 3
    • Poems and Essays
« Reply #337 on: 04-10-2012, 01:23:12 »
Dovoljno je da je muškarac.

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
« Reply #338 on: 08-11-2014, 19:45:03 »
Man Gets Harassed Over 30 Times In 3 Hours Walking In NYC!!!

http://youtu.be/InUeOWlgebM

Джон Рейнольдс

• 4
  • 3
  • @
America can't protect you, Allah can't protect you… And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Loni

• 4
  • 3
  • Mejnstrim Paša
« Reply #340 on: 13-11-2014, 11:54:56 »

Ova tema je podignuta ko zna od kad pa se i ne sećam šta je sve pisano.
   No ono šta meni pada na um, od nevolja u koje muškarac može da upadne, a žena skoro nikad, svodi se na sledeće:

ŠTO VIŠE TESTOSTERONA, TO SE TEŽE SPUTAVAŠ.

- Teško ti je da se suzdržiš kad bi nekoga da lemaš ili s nekim da se svađaš. Dakle češće upadaš u sukobe.
    Sukob može da vodi u krv, razbijenu glavu itd.

- Teško se sputavaš oko stupanja u neku akciju. Više je momaka koji će bez razmišljanja da skoče u more s neke stene,
da se opredele za ekstremni sport, tipa skakanje po krovovima ili za neki grubi sport ili čak za ratne poduhvate, što sve uvećeva šansu za povrede, invalidizaciju i pogibiju...
    Roditelji ženske dece o nekim stvarima jednostavno ne moraju da brinu. Kad imaš sina stalno si u strahu šta će mu sledeće pasti na pamet. Ne gledaš ga 2 minuta, već se popeo na neku ogradu.

- SPUTAVANJE OKO SEKSUALNOSTI.
Ako si žensko, napila si se na nekoj žurci, a željna si seksa, imaš mogućnost da napadneš koga želiš. Da ga pijana smotaš. Ako spava, da mu uradiš i oralni seks i ne treba da se bojiš. Taj te neće tužiti za silovanje. To se ne dešava jer muškarci nisu vaspitavani u percepciji da je nevoljan seks nešto najgore što može da im se desi. Čak i kad nekog napadne i opkorači baba, on je neće tužiti nit će događaj doživeti kao nešto najgore u njegovom životu, što ostavlja traume za ceo život. Muškima je seks kao dobar dan.

A ako si muško, pa si negde napaljen i pijan, čik probaj da smotaš neku žensku iz okoline (koja je takođe pijana) i obljubiš je.
Ona će, kao žensko, čak iako joj fizički nje bilo bolno, doživeti obljubu kao atak na srž njene ličnosti, tužiće te i dospećeš zbog jednog seksa od 5 minuta na robiju koja možda traje i 10 - 20 godina. Uz gubitak svakog ugleda u društvu i prokazanost kao silovatelj.

S testoteronskim telim ne mož' da se ponašaš kako hoćeš. Moraš da se sputavaš na načine koje su vlasnicama estrogenih tela, nepoznate.

Irena Adler

• 4
  • 2
« Reply #341 on: 13-11-2014, 12:19:56 »

S testoteronskim telim ne mož' da se ponašaš kako hoćeš. Moraš da se sputavaš na načine koje su vlasnicama estrogenih tela, nepoznate.

Pa i ne baš, kažu istraživanja: http://www.nature.com/nature/journal/v463/n7279/abs/nature08711.html

Albedo 0

• Guest
« Reply #342 on: 13-11-2014, 12:25:16 »
što nas vraća na staru provjerenu priču da je neko prvo budala, pa tek onda muško ili žensko

Loni

• 4
  • 3
  • Mejnstrim Paša
« Reply #343 on: 28-12-2014, 12:51:55 »
Ok, ali neka pijana i napaljena žena čak i kad ne može seksualno da se sputa.
Kad zaskače sve redom, opet je niko neće tužiti za seksualno uznemiravanje ili silovanje.
Il' će je neko prihvati il' će pobeći uz konstataciju lujka.

Ne daj bože da vam sin jednom bude pijan ili pod dejstvom narkotika pa još napaljen,
pa ne shvati dobro poruku žene koja mu je u blizini već nasrne na nju i odradi posao...
Eto robije od 6, 7, 8 godina zbog te jedne večeri. 

Satanistička Crkva Amerike je jednom ukazala na preteranu kaznu za muškarce povodom toga. Nekoj ženi naneseš bol koja traje 5 minuta, a zato tebi napakuju boli u nekoj ćeliji u trajanju i do 20 godina.

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #344 on: 28-12-2014, 12:56:17 »
Joj šta ti pričaš..  :cry: :cry: :cry:

Dakle, sledeći put kad ti ovako nešto dođe da kažeš, pomisli da si u stanju da učiniš jednu divnu stvar: da ne izgovoriš jednu od najuvredljivijih stvari koje je moguće izgovoriti. I onda ćeš se osećati bolje i oćutati.

Irena Adler

• 4
  • 2
« Reply #345 on: 28-12-2014, 12:57:16 »
Ovo je pogrešno na toliko načina da me mrzi uopšte da počinjem...

Edit:...iiiii preteče me Meho.

Albedo 0

• Guest
« Reply #346 on: 28-12-2014, 13:13:45 »
ali važno je da je Anton Sandor LaVej na to ukazao!

Loni

• 4
  • 3
  • Mejnstrim Paša
« Reply #347 on: 28-12-2014, 14:27:59 »
   E znam da me mnogi pljuju zbog takvih gledišta godinama.
Čak i oni koji se sa mnom slažu gotovo po svim ostalim stavovima.

No eto. Svako ima svoju mračnu stranu. Moja je ta da ne mogu da identifikujem greh seksa, pa ma kakav bio, s grehom ubistva ili pretvaranjem nekoga u invalida.

Jeste grozno, jeste strašno, ali mi ista dužina robije za silovatelja kao i za ubicu nije prikladna. To je moj stav i takav je kakav je.
   No robija se naravno ipak podrazumeva. Samo ne u toj dužini.

Inače preko 90 % silovatelja su sopstveni muževi.

Albedo 0

• Guest
« Reply #348 on: 28-12-2014, 14:33:06 »
nači, kad bi tebe tvoj muž silovo, ti bi mu dao koliko godina zatvora?

Irena Adler

• 4
  • 2
« Reply #349 on: 28-12-2014, 14:34:26 »

Kakve ovo ima veze s bilo čim?
Btw. tebi stvarno nije jasno šta je sve pogrešno u prethodnom postu?  :shock:

Boban

• 3
« Reply #350 on: 28-12-2014, 14:35:03 »
Ubistva dobijaju kazne uglavnom 20-40 godina, silovanja 4-8, ne znam otkud ti ideja, Loni, da je to izjenačeno. Verovatno mešaš ubistva iz nehata, u tučama ili saobraćaju; silovanje ne može da se desi slučajno, za to mora postojati i namera i prilika i rešenost. Silovanje je prilično zadiranje u nečiju intimu sa, ponekad, trajnim posledicama za ceo život.
Loni, ti po običaju, sagledavaš stvari iz nekog svog čudnog ugla, pa povremeno potpuno promašiš suštinu.

Albedo 0

• Guest
« Reply #351 on: 28-12-2014, 14:39:38 »
Loni barata nekim američkim zakonima, tu možda i dobijaš 20 godina za silovanje

no svejedno, teško je zamisliti, ali bar se može racionalno pretpostaviti da je tih ''5 minuta'', kako Loni reče, definitivno period totalne nemoći žrtve, psihološki slom, što je i gore od same penetracije

nisam bio u tako nemoćnoj situaciji, ali Loni ako hoće neka proba pa javi

Loni

• 4
  • 3
  • Mejnstrim Paša
« Reply #352 on: 28-12-2014, 14:47:49 »
Nisam mislio na naše nego na američke zakone.

Tamo se za silovanje dobijaju višedecenijske robije.

Sećam se priloga u kome je jedan crnac robijao džabe. Žrtva belkinja ga identifikovala kao silovatelja
i od petorice crnaca iza stakla pokazala njega.
Posle 8 godina u njegovu ćeliju dolazi robijaš koji mu objašnjava: Ti robijaš zbog mene.
Optuženik to saopštava čuvarima.
Oni žrtvu ponovo zovu na određivanje, a ona ovog puta izriče pravog.
Pogrešnog oslobađaju posle 8 godina torture.

A žrtva je rekla: Žao mi je. Nikada se nisam družila sa crncima da bih mogla tako tačno da ih diferenciram.

Anomander Rejk

• 4
  • 3
  • Strah je ubica uma.
« Reply #353 on: 28-12-2014, 14:54:54 »
,,Satanistička Crkva Amerike je jednom ukazala na preteranu kaznu za muškarce povodom toga. Nekoj ženi naneseš bol koja traje 5 minuta, a zato tebi napakuju boli u nekoj ćeliji u trajanju i do 20 godina.''
To naravno nije tačno, bol ne traje 5 min, psihičke posledice i bol traju mnogo duže, nekad i ceo život.

Loni

• 4
  • 3
  • Mejnstrim Paša
« Reply #354 on: 28-12-2014, 14:55:21 »

Kakve ovo ima veze s bilo čim?
Btw. tebi stvarno nije jasno šta je sve pogrešno u prethodnom postu?  :shock:

Izvoli pa objasni...

U pomenutom postu i nisam izrekao svoj stav na kraju već stav Satanista.
Oni polaze od toga da u svakoj životinjskoj vrsti mužjak ženku NE PITA.
Za njih je hrišćanstvo veštačka ideologija koja je umu nametnula seksualnost kao greh.
Definišu da žena nikad ne može baš toliko traumatično da doživi seks telesno već isključivo kombinacijom telesnog i umnog.
Dakle ona je, po njima, umom ponižena jer je ubeđivana da je to nešto najgore što joj se može dogoditi, dok bi, da je vaspitavana drugačija (recimo u sistemu seks je kao dobar dan) traume bile pedeset puta manje.

To je dakako stav satanista, ali ne i moj stav.

Što se mene tiče nema spora da silovatelj treba da ide na robiju,
kao ni to da iz njene perspektive to nije čin od 5 minuta već ostaju posledice dugo.
Ali u svetu koji ja zamišljam kao pravedni ona ne bi trebalo da bude dužnski ista kao ubistvo.
A opet nije ni svako ubistvo isto. Tako da su tu stvari kompleksne.

A osim robije ima i još nekih načina kazne: sterilizacija, neka vrsta mini kastracije (ne celih testisa nego cevi koja smanjuje seksualni nagon) itd.

Boban

• 3
« Reply #355 on: 28-12-2014, 15:03:39 »
Ima bezbroj primera nepravedno osuđenih iz raznih razloga. To nema veze sa zakonodavstvom već sa istražnim postupkom.
Kod silovanja imaš i tu opasnost da ponekad devojka lažno optuži nekoga, da bi mu napakostila. Istražitelji moraju da utvrde da li je sve to zaista tako, ne može zakon da bude kriv što je strog. Ja bih i za lažne optužbe uveo kazne jednake onima predviđenim za izvršioce.
A ljudi su stoka. Sećam se jednog slučaja iz osamdesetih, gde se neki moj poznanik hvalio da je, kada mu je utvrđen sifilis i kada su tražili da da spisak devojaka s kojima je bio, stavio na spisak i nekoliko onih koje su ga odbile u prošlosti i jednu koja ga je posebno iritirala, a maltene nije nikad ni razgovarao s njom.

Loni

• 4
  • 3
  • Mejnstrim Paša
« Reply #356 on: 28-12-2014, 15:10:00 »

Ja bih verovatno drugačije gledao na to, da sam u familiji imao ženu koja je silovanja,
ali je ispalo obrnuto. U familiji imam rođaka koji je silovao.
  Imao je 19 godina, počinio je to što je počinio. Robijao je...

Danas je konzervativan, srećno oženjen otac dvoje dece.
  Čovek koji se ne razlikuje od svojih suseda osim možda što je preterano religiozan i ne daje decu na vakcinacije za koje misli da su opasne.

Nije sporno da je u mladosti učinio nešto jako ružno, ali ipak je kraćom robijom (tipično srpskom, ne američkom) uspeo da dobije šansu za novu život.

Ja sad mogu da lažem druge oko sebe i kažem. Ma trebalo je da ostane na robiji sto godina itd. i tako steknem simpatije default levičara i feministkinja. No to bi bila laž. Ipak mi je drago što je robija trajala kratko u odnosu na američke i što je on dobio šansu.

Poenta je da ne verujem u večno zlo već u popravak.

pokojni Steva

• 4
  • 3
« Reply #357 on: 28-12-2014, 15:15:27 »

No eto. Svako ima svoju mračnu stranu. Moja je ta da ne mogu da identifikujem greh seksa, pa ma kakav bio, s grehom ubistva ili pretvaranjem nekoga u invalida.

Tebe bi se moralo izolovati. U sanduku. Na šestom ašovu.

Irena Adler

• 4
  • 2
« Reply #358 on: 28-12-2014, 15:16:43 »
Ok, ali neka pijana i napaljena žena čak i kad ne može seksualno da se sputa.
Kad zaskače sve redom, opet je niko neće tužiti za seksualno uznemiravanje ili silovanje.
A što je to njen problem? Kapiram da bi sasvim mogli da je tuže.

Il' će je neko prihvati il' će pobeći uz konstataciju lujka.
U slučaju a) reč je o seksu uz uzajamnu saglasnost, u slučaju b) se podrazumeva da dotični neko može da pobegne (tj. nema posla s nekim ko je n puta jači od njega pa može da ga onemogući u bežanju na primer)

Ne daj bože da vam sin jednom bude pijan ili pod dejstvom narkotika pa još napaljen,
pa ne shvati dobro poruku žene koja mu je u blizini već nasrne na nju i odradi posao...
Eto robije od 6, 7, 8 godina zbog te jedne večeri.
Ne daj bože da hipotetičkog sina ne obrazujem dovoljno da je u stanju da shvati "ne". Mislim stvarno, jako teška poruka za shvatanje.   A ako nasrne i "odradi posao" (na stranu što ne razumem na koju foru nekome može da bude zabavan seks koji je "odrađivanje posla" i uopšte seks sa nekim kome do tog seksa nije) onda da, treba da robija. Isto kao što treba da robija i ako nekog ubije kolima.

Satanistička Crkva Amerike je jednom ukazala na preteranu kaznu za muškarce povodom toga. Nekoj ženi naneseš bol koja traje 5 minuta, a zato tebi napakuju boli u nekoj ćeliji u trajanju i do 20 godina.

Rekla bih da ti je Boban sasvim lepo objasnio da nije reč o bolu koji traje pet minuta. Jer, jebi ga, ako ti uperi pištolj u glavu i traži ti novčanik i ti mu daš, što bi taj uopšte robijao kad ti nikakav bol nije naneo?

Jel sad malo jasnije?

Loni

• 4
  • 3
  • Mejnstrim Paša
« Reply #359 on: 28-12-2014, 15:27:28 »
A je l tebi jasnije da sam navodio stav satanista, a ne svoj?

Ne, ja sam debil koji ne zna da to nije samo bol od 5 minuta.
I uvreda može da ostavi posledice čitavog života, a kamoli silovanje.

A što se tiče neke raspojasane žene, koja bi me pijana negde opkoračila, zasela i zlostavila,
mogu da kažem da mi verovatno ne bi bilo naročito prijatno,
ali svakako to ne bih ubrojio u najružnije događaje mog života (te godine, a možda ni te nedelje)
niti bih se lečio od trauma.
Čak i da je reč o debeloj babi od 100 kila, tužio bih je samo ako bi mi težinom slomila neku kost.
Jednostavno seks mi nije u rangu zločina.

No ok. Nije svako ja, ako vam se desi tužite, borite se. Ja robiju za silovatelje svakako podržavam.
Od 4 do 7 godina mi je neka opciona kazna u zavisnosti da l joj je taj muž, da l je situacija bila ovakva il' onakva itd.

Mme Chauchat

• 8
  • 3
  • *
« Reply #360 on: 28-12-2014, 15:37:52 »
Loni u punom sjaju :/
Bukvalno pre neki dan je čovek izašao sa robije od četiri i po (ponavljam: četiri i po) godine, koliko je odslužio zbog višestrukog silovanja rođene ćerke. Otišao je pravo kući i ubio svoju ženu, a ćerkinu majku.
Čekam da Loni objasni kako taj čovek, to ljudsko biće, sigurno nije mogao da se odupre svojim porivima pri pogledu na ćerku, kako je to besmisleno očekivati, i kako je potpuno nehumano što je osuđen na te četiri i po godine. Po mogućstvu odbranu proširiti i na potonje ubistvo.

Loni

• 4
  • 3
  • Mejnstrim Paša
« Reply #361 on: 28-12-2014, 15:40:35 »
U njegovom slučaju takva kazna bila je očigledno greška.
Propust psihijatara koji nisu uvideli da on spada u one kojima nema spasa.

S druge strane moj rođak koji je izvršio silovanje sa 19, danas je uzoran muž i otac.

Mme Chauchat

• 8
  • 3
  • *
« Reply #362 on: 28-12-2014, 15:41:46 »
...koji ne vakciniše svoju decu.

Irena Adler

• 4
  • 2
« Reply #363 on: 28-12-2014, 15:42:24 »
A je l tebi jasnije da sam navodio stav satanista, a ne svoj?

Čekaj, jel i sve ostalo stav satanista a ne tvoj? ("odrađivanje posla", npr...)

Loni

• 4
  • 3
  • Mejnstrim Paša
« Reply #364 on: 28-12-2014, 15:51:37 »
To što nije decu vakcinisao velika je glupost, ali njih 30 % u Srbiji to ne radi. To je druga tema i ima veze s teorijama zavere...

Što se tiče civilizacije... čovečanstvo će kad tad morati da se odluči šta kako će da gleda na seks.

1) Ako seks bude tabu, nešto grešno i jako loše, odatle logički ispada da je sve što ima veze sa tim takođe loše ili bar nužno zlo. Od preljube pa do silovanja koje bi, po tom scenariju bilo nešto najgore.
Da podsetim da se do skoro, na selima, devojke koje nisu nevine nisu mogle udati,
da su silovane žene smatrane kao oštećene i prljave itd.

2) Ako percepcija seksa u budućnosti bude pak takva da je seks nešto kao dobar dan.
Da svi jednog dana pored facebook-a imamo i sexbook.
Da su gole starlete na sve strane, da svako pre venčanja izvrši 5 abortusa, da deca počnu da imaju seks od osnovne škole i slično, onda logički sledi da i taj, nasilan i negativan seks, više ne može imati onaj rang zločina koji je imao u cilizaciji definisanoj u tački 1.

Dakle ili 1 ili 2.
Nelogično bi bilo da dođemo u stepen civilizacije gde svako od 13 godine ima seks svaki dan, gde svako na društvene mreže stavlja sebe golog i svoje porno snimke (a po nekim prognozama ide se ka tome) onda je nelogično da i taj, nasilan seks ostane u rangu težih zločina. Najverovatnije je da će se percipirati kao lakši.

Moj izbor nije ni 1 ni 2. Samo prognoziram. 

Kada sam s jednom poznanicom pričao o silovanju koje se dogodilo u mom tadašnjem kraju, ona je prvo rekla da je to grozno i strašno, a zatim kad je čula ko je silovan (devojka koja se prostituisala), rekla je: A ako je ona, onda je to nešto drugo. Kurve su imale njih 1000 i to im nikad nije tako strašno. Dakle (pod uslovom da je to stvarno tako), sve je i dao subjektivne percepcije.

Irena Adler

• 4
  • 2
« Reply #365 on: 28-12-2014, 16:04:06 »
Aaaand kakve sve to veze ima sa silovanjem? Kapiraš razliku između "svaki seks je nešto grozno" i "seks sa nekim ko ne želi seks s tobom je nešto grozno"?

Albedo 0

• Guest
« Reply #366 on: 28-12-2014, 16:24:13 »
Oni polaze od toga da u svakoj životinjskoj vrsti mužjak ženku NE PITA.

?

Loni

• 4
  • 3
  • Mejnstrim Paša
« Reply #367 on: 28-12-2014, 16:26:01 »
Ma naravno da kapiram.
Samo me zanima koje je mera grozničavosti.

I molim sve žene sa foruma da mi ne zamere.
Ne želim da se ijednoj od vazi desi ma čak ni štipkanje za obrašćić koje bi vam bilo neprijatno,
a kamoli nešto gore.
Čak i da mi nešto nije jasno, bolje je nekad reći otvoreno pa da ti neko pojasni, pa da se koriguješ nego da ostaneš u neznanju kako to izgleda.

Ja ipak nemam vaginu.
Ne mogu da zamislim kako izgleda imati je.

Penis imam i što se njega tiče ono šta mogu da kažem je da za taj organ ne postoji takva oscilacija da ti je  nekad, jedna te ista stvar (seks, pipkanje itd) nešto najbolje, a drugi put nešto najgore što doživiš u životu. Toliko grozno da ne možeš da se opasuljiš godinama.

To kod penisa ne postoji.

(Usta, anus, uvo je već nešto drugo. To već može da bude jako ružno, bolno, gadno, ali to ipak nije sam penis. Samo je on adekvatan vagini za poređenje. To su polni organi).

Sad vi mene kao vlasnika penisa razumite što ja, nikako ne mogu do kraja da shvatim kakav je organ ta vagina da može da ima takve oscilacije od jedne do druge krajnosti.

- Muškarac na čiji se penis nakači najzgodnija žena makenenske građe to će percipirati kao nešto najlepše i najbolje.
- Muškarac koga, kao u nekim filmovima, zezne neka ružna groza baba, zaveže mu ruke na krevet i nalegne mu na penis, neće naravno to doživeti kao nešto dobro, ali opet neće ni kao nešto najgore.
Nema bola, nema umne percepcije da si nešto prljav posle toga. Neće ostaviti traume za ceo život.
''

Oscilacija percepcije doživljavaja za taj organ nikad ne ide iz crnog u belo.
I zbog toga je za mene veliki fenomen kako je to moguće kod vagine.

Znam za trenutke kad vagina ne može da se opusti i tu stanem.
(Otprilike isto kao i kad penis ne može da se digne).

To je to, ali ne mogu da percipiram da bi seks mogao u bilo kojoj varijanti da bude nešto tako grozno.

E sad, možda je moja greška što uopšte poistovećuijem ta dva organa.
Moguće je da vagina ima unutar sebe takvu strukturu koja uzrokuje ogroman bol, a u drugoj situaciji ogromno uživanje.

U svakom slučaju ona je jedna velika, složena tajna. 

Elem, određivanje tačno tog bola mi je najključnije i za samu ocenu dužine robije.

Josephine

• Guest
« Reply #368 on: 28-12-2014, 16:45:23 »
Loni u punom sjaju :/
Bukvalno pre neki dan je čovek izašao sa robije od četiri i po (ponavljam: četiri i po) godine, koliko je odslužio zbog višestrukog silovanja rođene ćerke. Otišao je pravo kući i ubio svoju ženu, a ćerkinu majku.
Čekam da Loni objasni kako taj čovek, to ljudsko biće, sigurno nije mogao da se odupre svojim porivima pri pogledu na ćerku, kako je to besmisleno očekivati, i kako je potpuno nehumano što je osuđen na te četiri i po godine. Po mogućstvu odbranu proširiti i na potonje ubistvo.

A kakve veze ima Lonijeva izjava sa citiranom zamenom teza?

Ovo je čisto paljenje na lomači u fazonu "hajde da Loniju natovarimo još koju glupost (koju, ovoga puta, za razliku od prethodnog, nije rekao).

Loni, i da ti je sin u punom tinejdž cvatu, omamljen narkoticima i napaljen devojkom koja očito flertuje, NEMA IZGOVORA sa silovanje. Srećom, pa je sasvim očito kada žena želi seks, a kada ga ne želi, pa svako može da shvati. Osim napaljenih narkomana. A i oni su odgovorni za svoja (ne)dela.
Dakle, ti bi sina prvo trebalo da podučiš da se ne drogira (ili, bar, da se drogira u kontrolisanom okruženju), umesto što drugima želiš da im drogirani sinovi ne zapadnu u nevolje u koje je zapao tvoj (čime, svesno ili nesvesno, braniš sina jer je bio "zaveden uticajem droge i napaljenosti"). To je opasna zamena teza.

Loni

• 4
  • 3
  • Mejnstrim Paša
« Reply #369 on: 28-12-2014, 16:55:00 »
Naravno. Za silovanje izgovora nema.

Mene sad više zanima stepen kazne.
A da bismo odredili adekvatan stepen kazne, prvo moramo da utvrdimo stepen bola.

Što se penisa tiče njemu je seks seks. Za njega nema oscilacija od nečeg najboljeg do nečeg najgoreg na svetu. Zato skoro nijedan muškarac nije prijavio profesorku koja ga je spopala i kad je bio maloletan ili neku ženu lošeg fizičkog izgleda gad ga je pipnula za penis. Ni to mu jednostavno nije dalo bol.

Samo bih da odredimo koji je to stepen bola.
Konkretno me zanima koliko je taj bol fizički, a koliko psihički.
Da li je nešto kao lomljenje rebra, ruke...?
Očigledno je da je mešavina. Psihosomatski.

Anomander Rejk

• 4
  • 3
  • Strah je ubica uma.
« Reply #370 on: 28-12-2014, 16:58:57 »
Loni, i muškarci mogu da budu silovani, zatvori, vojni zarobljenici i sl. I ti ljudi sigurno vuku psihičke traume iako nemaju vaginu.
Ne radi se tu toliko o fizičkom bolu, već psihičkoj muci, degradaciji, osećaju poniženosti ličnosti.

Josephine

• Guest
« Reply #371 on: 28-12-2014, 17:06:02 »
Ali ti to tako, inicijalno, nisi rekao. Inicijalno te nije zanimao "stepen bola" već da roditeljima poručiš: "ne daj bože da vam drogirani sin bude osuđen na zatvor za silovanje u trajanju od nekoliko godina zbog 5 minuta nanošenja bola". Ubistvo može da traje i manje. I ponekad ne boli. Zapetljao si se. I bolje je da ne nastavljaš kako ti neko ne bi opet prišio odobravanje silovanja sopstvenih ćerki.

Stepen bola zavisi od žrtve do žrtve i određuje se psihijatrijski i medicinski. Zavisi i od toga da li je žrtva prethodno oteta, tučena i/ili mučena. Da li poznaje silovatelja ili ne. Da li je jača ili labilnija ličnost. Pri tom, kazna nikada ne bi smela (primarno) da zavisi od žrtvine percepcije bola. Silovanje je zločin i svako silovanje treba da se tretira isto (sa nekim otežavajućim i olakšavajućim okolnostima, mada takvih okolnosti i nema mnogo prilikom silovanja, jer je to UVEK napadački čin). Relativizacija bola je, opet, opasna zamena teza.

Pri tom, nije istina da muškarci, u situacijama koje si opisao, nisu negodovali ili prijavljivali žene za zlostavljanje.

Stipan

• 4
  • 3
« Reply #372 on: 28-12-2014, 17:35:50 »
E, jesi opičen, Loni...

Loni

• 4
  • 3
  • Mejnstrim Paša
« Reply #373 on: 28-12-2014, 18:31:09 »
Loni, i muškarci mogu da budu silovani, zatvori, vojni zarobljenici i sl. I ti ljudi sigurno vuku psihičke traume iako nemaju vaginu.
Ne radi se tu toliko o fizičkom bolu, već psihičkoj muci, degradaciji, osećaju poniženosti ličnosti.

E ali to je drugo.
Od tog sam se ogradio jer kad je muškarac silovan na taj način ne podrazumeva se atak na penis
već na anus, usta, eventualeno neku otvorenu ranu i to je to.

Polni organi su isključivo penis i vagina, a ja pričam o ženama koje su vaginalno silovane.

Dakle imamo dva polna organa, idealna jedan za drugi.
Njihovim spojem dobija se novi začetak i sl.
Kreacionista će reći da su tako kreirana, evolucionista da su se tako prilagodila.
No oni jesu jedan za drugu.

I kad je vagina mala ona je rastegljiva pa prima gotovo sve veličine penisa.

Dakle ne ubacujmo u opciju anus ili usta.

Mene sad zanima taj fenomen da jedan isti organ kod jedne iste osobe različito percipira
prodor penisa. U jednom slučaju to je nešto jako lepo, u drugom monstruozno grozno.
D... Naravno da je bilo i muškaraca koji su tužili žene za silovanje,
ali kolika je to realno bila bol za sam penis?

Spremna vagina dakle ima beskrajno uživanje.
Nespremna doživi najveći bol.
Koliko je to bol tačno?

Da l je to kao slom ruke, istezanje noge, pucanja rebra ili kao grč u mušiću?
Ako je isti bol kao lomljenje rebra, onda bi i kazne za obe stvari trebalo da se postave identično
do same obrade psihičkog bola koji bi dodao godine robije bonus.

Stipan

• 4
  • 3
« Reply #374 on: 28-12-2014, 18:32:41 »

Loni

• 4
  • 3
  • Mejnstrim Paša