Author Topic: Покажите своју DVD колекцију!  (Read 69965 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
Покрећем тему на основу сугестије Harvestera.
Поглед на једну од мојих "јазбина":

Први поглед на другу "јазбину":

други поглед:

трећи:

Пошто ми је апарат одапео а мрзи ме да зајмим по селу, засад толико.
Моја колекција дискова
"Coraggio contro acciaio"
"Тако је чича Милоје заменио свога Стојана."

Agota

• 4
  • 3
Re: Покажите своју DVD колекцију!
« Reply #1 on: 05-05-2011, 21:47:38 »
mmmmmmmm greta garbo collection  :)

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Albedo 0

• Guest
« Reply #2 on: 05-05-2011, 22:00:18 »
ja se nadam da je ono Hičkokov Mr and Mrs Smith, mada me Ocena's trilogija zabrinjava...

i ko još bre drži DVDove, ja i ono malo što sam imao sam podijelio/pobacao, sad sam čisti piratoljubac 8-)

mada i sad imam gluposti poput Kako se kalio čelik ili Okupaciju u 26 slika. Imam i End of violence i Casualties of War na video kasetama! 8-)  Jedino kršteno je Stanar od Polanskog i Possession sa čuvenim sisohvatom Izabele Ađani 8-) na DVDu, a ne znam ni gdje sam ih stavio...

Mark

• 4
  • 3
  • The proverbial stopped clock.
    • Janko Takac
« Reply #3 on: 05-05-2011, 22:18:13 »
Instant hard-on! :-)
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Tex Murphy

• 4
  • 3
    • Radioaktivna aleja
« Reply #4 on: 05-05-2011, 22:52:55 »
Vaso, majstore! Odlično je ovo, ja ću u skorije vrijeme postaviti svoju kolekciju, ali ona je mnogo manja, a izmiješane su mi igre i filmovi :-)

Agota

• 4
  • 3
« Reply #5 on: 05-05-2011, 23:25:04 »
i ko još bre drži DVDove,
ja cuvam i vhs-ove  i imam ih bas dosta ,na primer film Stand by Me ne bih nikom  ni pozajmila a ne daj boze bacila.
s tim sto je djvaso neki uredan tip a ja sam najgora aljkavusa ,pa moja torba ne znas dal je kanta za smece, sta je? milion papirica ,poruka ,flajera,zvaka, gluposti ,a sve mi treba...strasno
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Albedo 0

• Guest
« Reply #6 on: 05-05-2011, 23:29:23 »
stani, čim imaš VHS onda imaš i plejer za te stvarčice i actually gledaš VHS? Sto ljudi, sto ćudi 8-)

Agota

• 4
  • 3
« Reply #7 on: 05-05-2011, 23:35:59 »
pa imam naravno s tim sto vise ne radi video klub planeta fale mi ti dani kad uzmes 3 kasete a 4 dobijes gratis

Albedo 0

• Guest
« Reply #8 on: 05-05-2011, 23:43:54 »
planeta haha

Moj prvi bio je Pretty Woman! 8-)

tomat

• 4
  • 3
« Reply #9 on: 05-05-2011, 23:51:59 »
bila na Vidikovcu neka Planeta sa istom 3+1 akcijom. srećni dani...
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Agota

• 4
  • 3
« Reply #10 on: 06-05-2011, 00:03:34 »
bila na Vidikovcu neka Planeta sa istom 3+1 akcijom. srećni dani...

a ova bila  na  b.brdu  na prvom spratu tc.jugoplastika
i uvek isti blejaci u klubu,pa meni san bio da radim u video-klubu, milina :lol:

Savajat Erp

• gospodar izgubljenog vremena
  • 4
  • 3
« Reply #11 on: 07-05-2011, 03:11:21 »
Покрећем тему на основу сугестије Harvestera.
Поглед на једну од мојих "јазбина":

Добри ти ови аутићи :)

,na primer film Stand by Me ne bih nikom  ni pozajmila a ne daj boze bacila.

xcheers xcheers
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #12 on: 29-07-2011, 10:56:30 »
Ко се фали тај се квари али шта мари.
Од мог последњег јављања приновио сам следеће DVD-e:
- Folie meurtrière (Mio caro assassino),
- L' Homme sans mémoire (L'Uomo senza memoria),
- Le Tueur à l'orchidée (Sette orchidee macchiate di rosso),
- Toutes les couleurs du vice (Tutti i colori del buio),
све Neo Publishing;
- Kanonen für Cordoba (Cannon for Cordoba),
- Gefährten des Todes (The Deadly Companions),
Koch Media.
Списак Blu-ray наслова је знатно дужи:
Predator (Limited Cinedition),
The Rocky Horror Picture Show (Limited Cinedition),
Kingdom of Heaven (Limited Cinedition) [Director's Cut],
Bravehearth (Limited Cinedition),
Spiel Mir Das Lied Vom Tod (C'era una volta il West) (Limited Premium Edition, exklusiv bei Amazon.de) (пошто имам упаљач могу и да пропушим),
M - Eine Stadt sucht einen Mörder (double-dip али вриједи сваке паре),
Le Cercle Rouge (Criterion Collection) (врх брате!),
Army of Shadows (Criterion Collection),
Diabolique (Criterion Collection),
Kiss me Deadly (Criterion Collection),
Terminator 2: Judgment Day (Skynet Edition Steelbook) (већ четврто издање у колекцији али било је јефтино),
Akira (Collector's Edition Steelbook) [Blu-ray + DVD],
Tenebrae (Arrow Video) (дај шта даш),
The Prisoner: The Complete Series (1968. па наравно!) (A&E Home Video),
True Grit (2010) (Limited Steelbook, inklusive DVD + Digital Copy, exklusiv bei Amazon.de) (ништа нарочито)
и нешто опскурних енглеских филмова:
The Priviledge,
Man of Violence,
The Permissive,
Primitive London
све издања BFI (велика разлика у садржају и паковању).
Слике ћу поставити накнадно
Моја колекција дискова

Black swan

• 4
  • 3
« Reply #13 on: 02-08-2011, 01:38:13 »
ne isplati se kupovati išta digitalno
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Tex Murphy

• 4
  • 3
    • Radioaktivna aleja
« Reply #14 on: 02-08-2011, 10:00:07 »
U kom smislu?

Black swan

• 4
  • 3
« Reply #15 on: 02-08-2011, 11:35:59 »
u smislu da sve možeš skinuti i snimiti na HD i pogledati bez troška
a ovi omoti i sve to su za djecu :D
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Agota

• 4
  • 3
« Reply #16 on: 02-08-2011, 11:46:47 »

nije,to je bas strava,super mu je  i kolekcija i autici  :)

ridiculus

• 5
  • 3
    • Strahoslovni domen999
« Reply #17 on: 02-08-2011, 12:11:08 »

Ne bih se složio. Imam kod kuće muzičke CD-ove koje ne možeš skinuti sa interneta. Možda će se takvo stanje promeniti, ali rado bih dao pare nekim ljudima za koje mislim da to zaslužuju.

Najgora stvar koja se desila zahvaljujući dostupnosti svakakvog materijala na netu je naša prokleta razmaženost, jer sada teže podnosimo nemogućnost da dođemo do nečeg. A to se vidi 10 puta bolje na modernim klincima.

Postoji jedan mali (ali hrabrog srca!) animirani film koji je na engleskom poznat kao Midori. U svoje vreme nije bio za prodaju, već je samo prikazivan na određenim festivalima, u vrlo specifičnom okruženju. Kasnije je napravljen DVD za strano tržište, i sada ta verzija kruži netom, ali ja ne mogu da se otmem utisku da je time ubijeno nešto dragoceno, neka vrsta pozitivnog elitizma koji nema veze sa rasom, nacijom ili društvenim staležom, već samo sa željom pojedinca da vidi taj film.

Ne bih se složio. Tako sam žarko želeo da napišem recenzije nekih albuma koje posedujem samo na kompjuteru, ali kako nemam buklete, nemam nikakve informacije o izvođaču. I, ne, ne mogu se naći na netu.

U savršenoj kopiji takva stvar ne bi bila moguća, i imao bih pristup svemu što poseduje original, ali, opet, koliko ima savršenih kopija?
Dok ima smrti, ima i nade.

Tex Murphy

• 4
  • 3
    • Radioaktivna aleja
« Reply #18 on: 02-08-2011, 12:52:05 »
Na stranu sve rasprave oko omota (ja sam inače potpuni sucker za boxsetove i sl. i sve što nemam u tvrdoj kopiji za mene praktično i ne postoji, a pravim kolekcionarima je pakovanje i te kako bitno), ovo razmišljanje tipa "Što bih kupovo kad mogu džaba da skinem" je isto kao i ono "Što bih učio kad mogu da prepisujem" ili "Što bih radio kad mogu da kradem". No offense.

Black swan

• 4
  • 3
« Reply #19 on: 02-08-2011, 14:20:12 »
drugovi... sutra će izaći neki novi format pa ćete svoju kolekciju DVDova i BRejeva davati za bagatelu neukusnoj djeci...
skupljanje papira metala i ostalih stvari koje se ne mogu pretvoriti u 010101010101110101010101
donekle ima smisla...

Black swan

• 4
  • 3
« Reply #20 on: 02-08-2011, 14:23:46 »
Na stranu sve rasprave oko omota (ja sam inače potpuni sucker za boxsetove i sl. i sve što nemam u tvrdoj kopiji za mene praktično i ne postoji, a pravim kolekcionarima je pakovanje i te kako bitno), ovo razmišljanje tipa "Što bih kupovo kad mogu džaba da skinem" je isto kao i ono "Što bih učio kad mogu da prepisujem" ili "Što bih radio kad mogu da kradem". No offense.
nema to veze s DŽABE skidanjem nego jednostavno nema vrijednost original DVD eto već je zastario sa dolaskom BR
imam neke dvdove otprije 5-6 godina... slika im je sada truba... bolji je svaki divx danas od tog DVDa...
a VHS kolekcija sa nekoliko originala mi je sad u podrumu... u samo deset godina... 3 formata smo promijenili...
što li će biti u idućih recimo 25... ne vjerujem da ćemo doživjeti 50 godina...

ridiculus

• 5
  • 3
    • Strahoslovni domen999
« Reply #21 on: 02-08-2011, 14:39:01 »
Koliko sam shvatio, primedba se nije odnosila na format nego na "kupovinu". Stvari koje postoje samo u digitalnom obliku se takođe mogu kupovati. Da li je to besmisleno ili ne može biti predmet beskrajne rasprave.

Drugarica koja je početkom godine bila u Njujorku mi je rekla da je većina knjižara u tom gradu zatvorena. To znači da i knjige polako ali zvanično prelaze u digitalni oblik, ali ne znači da ih dele besplatno.

Black swan

• 4
  • 3
« Reply #22 on: 02-08-2011, 15:00:28 »
nema to veze s digitalom i papirom
ljudi generalno ne čitaju...

možda sam ja doživio kakvo prosvjetljenje pa vam pokušavam prenijeti svoje razmisljanje ali neuspješno :D dozvoljavam da sam u krivu...

jednostavno rečeno... ono što je digitalno i što se može piratizirati za mene nema neku vrijednost... niti bih više davao pare...

Tex Murphy

• 4
  • 3
    • Radioaktivna aleja
« Reply #23 on: 02-08-2011, 15:15:03 »
Ja mislim da je kutija bitna :!:

Franz Xaver von Baader

• 4
  • 3
« Reply #24 on: 02-08-2011, 19:16:47 »
teren na koji prebacuje harvester (moraliziranje oko piraterije) je, po meni, najnezanimljiviji i u krajnjoj instanci se svodi na onu kako to reče "Dobar, loš, zao": postoje dvije vrste ljudi - 1.oni koji računaju da će nešto prodati drugima i tako zaraditi 2.oni koji tu mogućnost ne računaju kao opciju

to vam je gospodo čitav taj "prijepor" oko "je li piraterija opravdana ili ne?"

zanimljiviji su ovi granični slučajevi, recimo harvesterovi kolekcionari i kao možda najzanimljiviji, ridiculusovi elitisti
kolekcionara sam se nagledao po scomu i odgovorno tvrdim da je to u svim pogledima inferiorna rulja: i logički i estetski i etički i metafizički. svaki njihov sud je pogrešan i bezvrijedan. na njima će zarađivati prodavači i tu kompenziraju eventualni gubitak od piraterije. ne znam je li se tko bavio takvim fenomenima, ali moji pronicavi uvidi govore da skoro postoji metafizička nužnost koordinacije piraterije i kolekcionarstva: porastom piraterije raste broj kolekcionara, tako da bi trebalo ozbiljno istraživanje na temu. obzirom da su kolekcionari inferiorni u razmišljanju, oni su takorekuć ovce za šišanje i uopće me nebi čudilo da piraterija zapravo pogoduje izdavačima.

elitizam pak je tvrdokorno otporan na sve; možda je izgledalo da masovna kultura može baciti na marginu, ali ovaj se vraća u najbizarnijim izvedenicama. nedavno sam na strip-forumu vidio suludu stvar: razmjerno čuveni strip-autor na ovim prostorima, Kerac, ponudio je ideju da nacrta i izda posebnu epizodu Zagora. samo za odabrane! riječ je o 100 "sretnika" i na tom broju se inzistira (savršeni primjer elitizma, gotovo eksploatacija elitizma). i pazite foru: tih 100 treba unaprijed poslati novce, 30 eura za epizodu Zagora, s tim da si mogu dodatno platiti pojavljivanje u stripu (sve je razrađeno, sidekick - toliko eura, neprijatelj - tolika eura, prolaznik itd.).
ovo je kao da si naručiš da ti u dvorište dođu odsvirati Maideni par stvari i to iskeširaš; najčišći elitizam.
kao fenomen je vrlo zanimljivo.
Od danas ću biti Kao Sunce Jasan.

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #25 on: 03-08-2011, 13:36:45 »
Тешко је полемисати са човјеком који је истовремено филозоф, психолог, естетичар, метафизичар, статистичар (допунити по потреби) али да покушамо.
Нисам изрицао било какве вриједносне судове гледе људи који радије "скину" садржај који их интересује са интернета умјесто да га купе пошто и сам нисам гадљив на торенте, бесплатне download-e и Card Sharing. Ствар је да се на људе који купују филмове, програме итд. гледа као на будале јер то могу добити бесплатно мање, више. Пустите нас на наше паре трошимо како нас воља. Нису колекционари (обични и комплетисти) и елитисти два пола, те се групе најчеће преплићу и тешко је направити границу међу њима. Неко купује филмове ради специјалног паковања (рецимо steelbook) независно до садржаја, други се везују за одређеног редитеља (мој случај), трећи за издавача, четврти за одређену едицију (опет мој случај), пети за жанр (опет ја), некo за комбинацију наведеног итд. Тих екстремно лимитираних издања има најчеће у жанровима које елитисти карактеришу као треш. Нпр. препакована издања Giallo филмова у тиражу од 50 или 100 примјерака.
Kако сам већ рекао, Blu-ray ће бити последњи физички медијум за приказивање филмова али је немогуће очекивати да ће се појавити неки формат на коме ће слика код старих филмова боље изгледати него код Blu-ray-a.

Што се мене тиче, узимам филмове који ме интересују, који представљају дио историје, који добро изгледају (ту сам највише слаб на Technicolor) мада ме интересују и бројеви на боковима кутија.

Моја колекција дискова

Franz Xaver von Baader

• 4
  • 3
« Reply #26 on: 03-08-2011, 13:59:02 »
pošteno
Od danas ću biti Kao Sunce Jasan.

ridiculus

• 5
  • 3
    • Strahoslovni domen999
« Reply #27 on: 03-08-2011, 17:16:52 »
Pošteno.  xjap

Ne bih da ulazim u moralne rasprave, ali ne mogu da odolim da ne primetim da je i nipodaštavanje onih koji plaćaju digitalni sadržaj i nazivanje istih "budalama" stav koji dolazi sa moralne osnove: ja hoću da opravdam određeni model ponašanja, pa svi drugi koji se u njega ne uklapaju automatski dobijaju nižu vrednost, tj. oni su "budale". Tako da imamo "moral" protiv "morala" i svaka dalja rasprava u tom pravcu je besmislena.

On topic, ja kupujem samo stvari koje ću moći pošteno da iskoristim, ne samo radi apstraktnog posedovanja. Dakle, ako znam da ću CD da preslušam 100 puta ili pogledam film 5 puta, onda mogu biti u iskušenju da kupim "originalnu kopiju"  :lol:.

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #28 on: 29-08-2011, 20:48:57 »
Gone with the Wind (70th Anniversary Ultimate Collector's Edition)

The Prisoner: The Complete Series (1968)

Tenebrae

Наручени и стигли:
Don't Look Now (Vintage Classics),
Deep End (BFI Flipside, 3-Disc Collector's Edition)  :mrgreen: .

Наручени и код пријатеља у Београду (донио их из Француске, нисам могао да плаћам велику поштарину до овамо):
All the Right Noises (BFI Flipside),
That Kind of Girl (BFI Flipside),
Lucky Star.

Има још тога, али да не испуцам све...

Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #29 on: 14-09-2011, 21:38:58 »
Нови и најновији наслови који свједоче о мом префињеном  :lol: (или штреберском  xnerd) укусу:
Lucky Star - Борзејги,
Deep End - Сколимовски,
Rаn - Куросава,
You only Live Once (Sono innocente) - Ланг,
Città violenta - Солима;
па онда
Kind Hearts and Coronets - Хејмер,
Lavender Hill Mob - Кричтон,
Whisky Galore! - Мекендрик и
Don't Look Now - Рег.
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #30 on: 17-09-2011, 14:14:41 »
Пошто сам коначно набавио апарат тако да не морам више да зајмим по селу, ево новитета на гомили:

Наравно, све су то Blu-ray дискови. Заборавио сам да поменем у претходном јављању Big Lebowski.
Моја колекција дискова

Tex Murphy

• 4
  • 3
    • Radioaktivna aleja
« Reply #31 on: 17-09-2011, 23:00:15 »

Ovo je dio moje kolekcije. Gore filmovi, dole igre. Znam, slika je grozna, ništa se ne vidi, ali postaviću i bolju.

Milosh

• 5
  • 3
« Reply #32 on: 17-09-2011, 23:50:28 »
Fotkaj i ostatak, ona polica gde su The Nostril Picker i sabrana dela M. Nighta Shyamalana!
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Джон Рейнольдс

• 4
  • 3
  • @
« Reply #33 on: 18-09-2011, 01:02:45 »
Važno je da se vidi Creepozoids! Harvi je moj čovek!  :!:
America can't protect you, Allah can't protect you… And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #34 on: 18-09-2011, 12:22:57 »
Хвала Харвестере!
Моја колекција дискова

Alex

• 4
  • 3
« Reply #35 on: 18-09-2011, 22:40:21 »
Nije tema, ali možda neko zna o čemu se radi.

Imam narezan DVD (Highlender) koji mi je sumnjiv (da li je kopija sa nekog pravog dvd-a itd). Pri ispitivanju porekla te svoje imovine ubacio sam DVD u računarski dvd upeđaj i pri reprodukciji u raznim softverskim plejerima slika ne ide levo i desno do kraja, nego ostaju crne trake (uz uobičajene gore i dole), tako da je slika uvek u sredini, umesto na celom ekranu, što ne bi trebalo da bude.

?
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #36 on: 18-09-2011, 23:11:44 »
Nije tema, ali možda neko zna o čemu se radi.

Imam narezan DVD (Highlender) koji mi je sumnjiv (da li je kopija sa nekog pravog dvd-a itd). Pri ispitivanju porekla te svoje imovine ubacio sam DVD u računarski dvd upeđaj i pri reprodukciji u raznim softverskim plejerima slika ne ide levo i desno do kraja, nego ostaju crne trake (uz uobičajene gore i dole), tako da je slika uvek u sredini, umesto na celom ekranu, što ne bi trebalo da bude.

?
Ако је овако

то је неанаморфна слика.
Моја колекција дискова

Alex

• 4
  • 3
« Reply #37 on: 18-09-2011, 23:26:59 »
Pa tako je. Čemu to? To kvari uživanje u gledanju. Leva i desna ivica slike treba da idu do kraja ekrana, kod legalnog dvd-a valjda.

Jel neko nešto zeznuo u prebacivanju ili je ovo lažni dvd (sa divx-a na dvd, mada ne deluje tako)?
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #38 on: 18-09-2011, 23:39:20 »
Нема то везе са легалношћу диска, некад је било доста тих неанаморфних трансфера слике који изгледају нормално на телевизорима (мониторима) односа страница 4:3 али се на широкоугаоним дисплејима појављују са стране црне траке. Слика се може раширити на читав екран по цијену смањења квалитета.
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #39 on: 20-09-2011, 18:38:03 »
"Not my cup of tea" али је носталгија превладала

и нешто за наше куће
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #40 on: 08-10-2011, 23:19:48 »
Ја сам човјек широког круга интересовања: од Вајлера

преко Кубрика, Мекендрика и Де Палме

па до... Деодата  :shock:
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #41 on: 05-01-2012, 19:35:09 »
Пошто сам ослободио једну полицу од некаквих глупости, нашло се мјеста за издања BFI, Eureka Video, The Criterion Collection, неке класике и понеког "уљеза".

Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #42 on: 02-11-2012, 19:12:04 »
Упркос кризи ("када сам у кризи потребно ми је мало луксуза"), ове године сам набавио велики број  дискова. Ово су најновије куповине:

и поглед на моју доњу полицу:

Моја колекција дискова

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
« Reply #43 on: 02-11-2012, 19:40:31 »
tvoje kupovine violatiraju pravila imdžšeka.

probaj sa tajnipikom, možda su oni tolerantniji prema tvojoj XXX kolekciji.

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #44 on: 02-11-2012, 19:56:48 »
tvoje kupovine violatiraju pravila imdžšeka.

probaj sa tajnipikom, možda su oni tolerantniji prema tvojoj XXX kolekciji.

Не знам што не приказује слике, треба кликнути на жабу у коцкици леда. Иначе, XXX колекција је скривена на полици у другом реду  :evil:.
Моја колекција дискова

Barbarin

• 4
  • 3
« Reply #45 on: 02-11-2012, 20:08:02 »
Jel smeš ti da skineš foliju sa tih cedeova, ili su samo za ukras.
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
Моја колекција дискова

Barbarin

• 4
  • 3
« Reply #47 on: 02-11-2012, 21:02:49 »
Onaj Kum s početka je upakovan, možda slikaš čim kupiš, šta znam, pitam, a ovi linkovi nemam pojma čemu služe.
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #48 on: 02-11-2012, 21:27:38 »
Изрежем пластику на дијелу гдје излазе кутије и онда дјелује као да није отпаковано. Не волим отиске прстију на тамној подлози, шта ћеш.
Ово су странице за спецификације дискова, на свакој пише "Special thanks to Rewind user djvaso for providing these specifications".
Моја колекција дискова

Barbarin

• 4
  • 3
« Reply #49 on: 02-11-2012, 22:29:27 »
Ok jasno, a i dobra fora za zaštitu.
Jeremy Clarkson:

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #50 on: 10-11-2012, 21:51:29 »
Ово је посредно везано за тему. Данас сам коначно успио да убацим додатни титл на нетакнути Blu-ray а да при том не морам да петљам са ремуксингом и осталим зајебанцијама. Читав поступак је буквално трајао 5 минута (не рачунајући риповање диска на тврди диск). У BDMV омотницу су додата 3 фајла и извршено је модификовање mpls фајла који је везан за филм. Читав поступак је обављен са 3 кинеска програмчића. Ово отвара перспективу набавке дискова који нису "English-friendly". Тренутно ми на памет падају издања филмова Les yeux sans visage и Il generale della Rovere.
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #51 on: 27-11-2012, 12:49:44 »
Послије Хичкока

постао сам шворц за "црни петак", "сајбер понедјељак" и остале мамипаре али ако ми стигну паре од филма ко зна...
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #52 on: 31-12-2012, 16:08:16 »
Послије најновијег распремања, поглед на моје полице:

Како су ми стигле паре од филма, дошла су ова издања:

а у путу је још неколико. Забрињава ме да два steelbook-a, који ће сигурно бити проглашени за издања године (макар код DVDBeaver.com), још не стижу  :oops: .
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #53 on: 27-02-2013, 13:42:43 »
Од почетка године стигли су ми:
- Das Testament des Dr. Mabuse (Masters of Cinema, Limited Steelbook Edition) [Blu-ray]
- Double Indemnity (Masters of Cinema, LTD Edition Steelbook) [Blu-ray]
- The Lost Weekend (Masters of Cinema) (LTD Edition Steelbook) [Blu-ray]
- Casablanca (70th Anniversary Limited Collector's Edition) [Blu-ray]
- Looney Tunes Platinum Collection: Volume One (Ultimate Collector's Edition) [Blu-ray]
- The Wild Bunch [Blu-ray]
- Herrin der toten Stadt (Yellow Sky) (Western Legenden No. 7) [Blu-ray]
- L'Heure suprême (7th Heaven) [Blu-ray]
- The Plague of the Zombies [Blu-ray]
- The Reptile [Blu-ray]
- Les yeux sans visage (Eyes without a Face) [Blu-ray] (изриповао сам га 1:1 на рачунар и за 5 минута додао енглеске титлове)
- Les vacances de M. Hulot  [Blu-ray]
- Lunch Hour (BFI Flipside) [Blu-ray]
- The Red Shoes (The Criterion Collection) [Blu-ray]
- Black Narcissus (The Criterion Collection) [Blu-ray]
- Rosemary's Baby (The Criterion Collection) [Blu-ray]
и на крају али не и неважно
- Zombie Flesh Eaters (Steelbook Edition) [Blu-ray].

Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #54 on: 16-03-2013, 23:49:43 »
Баш ми жао да распакујем Кристину:

Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #55 on: 04-08-2013, 18:56:46 »
Стицајем чудних околности, ова издања сам добио бесплатно

Моја колекција дискова

Agota

• 4
  • 3
« Reply #56 on: 04-08-2013, 22:33:47 »
zavidim. :)
trenutno torent nema seedera/lichera.  :twisted:
The Prowler 1951) Trailer

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #57 on: 05-08-2013, 11:11:05 »
Како нема?! А thepiratebay? Фајл у комаду се може скинути са Avaxho.me.
Због беспарице ја у задње вријеме скидам нетакнуте Blu-ray рипове скоро искључиво са Netload-a: брзина је повелика и нема потребе за уношењем кодова. Мада понекад има проблема са тим риповима, неке PowerDVD неће да пусти па је ту Pioneer али некад неће ни он. Нпр. Film Noir Collection, PowerDVD јавља да су филмови закључани за зону А, мултизонски Pioneer дође до менија и кад се проба да иде филм само се врати на свој мени. Али филмови могу да иду на рачунару у фирми са истом верзијом PowerDVD-a иако нема инсталираног AnyDVD-a?! Међутим, незгодно је на послу гледати дугометражни филм без титлова, стално неко улази па не могу тон да пустим јаче. Нашао сам титлове за Appointment with Danger и Union Station али не и за Dark City и Rope of Sand.
Моја колекција дискова

Agota

• 4
  • 3
« Reply #58 on: 05-08-2013, 16:21:58 »
Odlicno.
Hvala na dobrim i korisnim informacijama .

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #59 on: 06-08-2013, 21:27:49 »
Само да још покажем дио моје хорор и шпагети вестерн колекције и нећу више гњавити до 2014  xyxy
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #60 on: 21-09-2013, 18:54:38 »
Неке куповине:

Code: [Select]
http://imageshack.us/a/img199/1017/1ypz.jpg

Овдје сам се зајебао, не због филма већ због издања, али шта ћу...
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #61 on: 24-10-2013, 23:14:40 »
Парада, ал' велика

и Жан Реноар
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #62 on: 14-11-2013, 00:59:19 »
Култ(ура)

Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #63 on: 28-02-2014, 01:31:16 »
Моја колекција је постала богатија за неколко "књига" и "лименки":

Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #64 on: 01-04-2014, 19:27:08 »
Од нијемих документараца до италијанских жанровских филмова

И полован Blu-ray бренер.
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #65 on: 23-07-2014, 20:52:23 »

Arrowfilms.co.uk (The Stuff још није стигао)
Amazon.co.uk
Моја колекција дискова

JasonBezArgonauta

• 4
  • 3
« Reply #66 on: 23-07-2014, 21:11:30 »
 :shock:
De ti sve to držiš i kad ideš na more?
Čini mi se da ovaj zid izgleda drugačije. Bendžamine, da li su Sedam zapovesti iste kao što su bile ranije?

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #67 on: 23-07-2014, 21:56:22 »
Углавном по неким буџацима.
Волим море и радо га се сећам.
Напомињем да треба да стигне The Stuff који се послат посебно, затим колекција свих филмова Жака Татија из Велике Британије, нешто специјално из Њемачке, али да не малеришем, имам са њима велике проблеме, такву некомпетентност још досад нисам видио и у августу, ако буде пара, такође нешто нарочито из Енглеске.
Моја колекција дискова

JasonBezArgonauta

• 4
  • 3
« Reply #68 on: 23-07-2014, 22:03:52 »
Onda da sačekamo :lol:

Nego, kad smo kod nabavljanja, vide li ti ovo
http://www.blu-ray.com/news/?id=12924
Čini mi se da ovaj zid izgleda drugačije. Bendžamine, da li su Sedam zapovesti iste kao što su bile ranije?

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #69 on: 23-07-2014, 22:16:51 »
Видио сам, фино издање без видео бонуса али ја са Amazon.com имам проблем који до данас није ријешен
http://www.znaksagite.com/diskusije/index.php/topic,9949.0.html
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #70 on: 04-08-2014, 22:58:20 »
Послије доста фрустрације, стиже преко посредника и нешто специјално из Германије: најновија издања Camera Obscura међу којима је и њихов први Blu-ray

Иако сам већ куповао у код овог продавца Tele-movie-shop.de, истина у верзији која више није фукционална t-m-shop.de, сада сам прво морао да потврдим старост да бих куповао FSK18 издања што је подразумијевало слање слике платне картице и личне карте. Такође сам морао да молим да убаце Монтенегро на листу земаља гдје шаљу поруџбине. Ставили су Монтенегро али као да нису јер ми је систем пријављивао поруку 'Es ist keine Versandart verfügbar.' кад бих је одабрао. Онда сам се одлучио да наручим на адресу у Њемачкој код једног пријатељевог познаника и они су одлучили да то није спорно иако није логично: ова идања за старије би могла доспјети у руке малољетника и била би потребна изјава човјека на чију адресу стиже наруџбина. Статус поруџбине се није ажурирао ни послије 6 дана од датума наручивања па сам контактирао човјека јер је пакет требао да стигне до 26. јула када је веза требало да крене за Монтенегро. Каже ми продавац да је замало послао за ЦГ али да ће одмах послати на адресу у Германији. Послије неколико дана видим на изводу картице да су ми наплатили више 5 евра. Опет му пошаљем писмо гдје тражим враћање новца, он мени да рачунају ажијо од 4,5% (нисам економиста и појма немам шта је ово), онда ја њему да сам имао попуст од 10% и он ми на крају одговара да ће ми дати попуст приликом следеће наруџбе. Ево како то овај "прецизни" Њемац формулише:
"Oh Shit, I have forgotten the 10%. I will write you the 4,90€ in your Account, when you will Order in the next Time i will discharge the Difference.

Best wishes
Christian Winter"   :-x
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #71 on: 20-09-2014, 22:13:48 »
Нова тура из Париза преко Београда, са Амазона (16 филмова Вернера Херцога!) и из Београда

Из банке су ме обавијестили да је моја Виза картица "компромитована" тако да сам извадио двије нове, једну за Интернет а другу за остало.
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #72 on: 25-10-2014, 20:19:22 »

Овај комплет сам добио прије него што је званично изашао. Ствар је у томе што је произвођач Sony DADC направио двије грешке: старосно ограничење треба да буде 18 а не 15 година (за то ме баш брига) и није стављена књижица у кутију. Arrow Films је повукао комплете са грешкама и одложио излазак за 3. новембра али су нека издања са фелером ипак послата купцима.  По њиховом обавјештењу, треба да тражим директно од произвођача да ми пошаље књижицу и нову кутију, што је чудно.
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #73 on: 01-12-2014, 23:45:45 »

Дакле, стигла је нова кутија и књижица за Stray Cat Rock комплет. Ту су италијански треш, филм катастрофе, пољски класик и пољска серија. За ову серију су ме Пољаци зајебали, рекли су да се могу наћи енглески титлови али цврц. У путу су Универзалови монструми, Шлендорфов Лимени Добош, Стурџесова Саливенова путовања, Клузоов Убица станује на броју 21, енглеска серија Професионалци и један филм чијег наслова тренутно не могу да се сјетим.
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #74 on: 16-12-2014, 22:27:52 »
Филм чијег наслова нисам могао да се сјетим је Лимар, кројач, војник, шпијун
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #75 on: 25-12-2014, 20:19:29 »

Још једна тура дискова и то би било све за ову годину. Штета да ми не стиже Лангов Western Union јер су написали име земље скраћено па је пакетић изгледа био отпремљен за ME-USA и враћен као неиспоручив.
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #76 on: 20-02-2015, 00:14:04 »
Почетак године је био баш килав. Три врла важна издања из едиције Masters of Cinema су се негдје загубила у путу (два су наручена директно од издавача а трећи код шпанског Завија), врло скупи комплет такође наручен код Zavvi.es никако није долазио, мобилни из Кине је стигао покварен итд. Онда су ствари почеле да се поправљају, скупи комплет је коначно стигао

Првобитно је било планирано да назив комплета гласи Vincent Price & Roger Corman Present: Six Gothic Tales by Edgar Allan Poe

али су у коначној верзији избацили Кормана.
Даље, ту су један од најбољих корејских филмова и одлична Илинг комедија.
Пошто ја волим да петљам и загорчавам себи живот без потребе, наручио сам паковање двослојних BD-R дискова од 50 гигабајта да бих направио резервне копије неких некомпресованих Blu-ray рипова. Ти дискови су шест пута скупљи од одговарајућих једнослојних дискова и било би велико разочарење да неки "пукне" приликом резања. Таква мегућност увијек постоји због евентуалне некомпатибилности диска и резача. Први филм који сам ријешио да испржим био је Out of the Past и све је прошло без проблема.

Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #77 on: 04-04-2015, 15:45:59 »
Управо сам примио поклон од издавача Camera Obscura, Blu-ray диска филма San Babila ore 20: un delitto inutile као израз захвалности за малу услугу коју сам им учинио. Чак су ми се захвалили у кредитима.  xnerd

Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #78 on: 10-04-2015, 15:31:00 »
Много брже из Лондона него из Београда али не жалим се  xcheers

Моја колекција дискова

Dybuk

• 4
  • 3
« Reply #79 on: 10-04-2015, 19:32:16 »
Impresivno!  xjap

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #80 on: 23-04-2015, 21:36:42 »
Impresivno!  xjap
Хвала. Чини ми се да је ово још боље

Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #81 on: 17-06-2015, 20:58:12 »
British Film Institute - Best 100 British films #61

Пољски класици

Ово добијам кад прође испитни рок
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #82 on: 26-06-2015, 21:00:21 »
У целини и целости
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #83 on: 11-07-2015, 13:03:04 »
Рекорд у брзини испоруке, послато 4.јула, стигло 7.јула али ме пошиљалац Beyond-media.at није обавијестио да се пошиљка може пратити тако да сам је данас подигао у пошти.

Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #84 on: 15-08-2015, 15:13:59 »
Чика Васа је данас добио једно сјајно издање
Моја колекција дискова

Dybuk

• 4
  • 3
« Reply #85 on: 15-08-2015, 15:24:00 »
A Lizard in Woman's Skin, lepo! Taj jos nisam pogledala, cujem da je odlican.

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #86 on: 02-09-2015, 20:34:54 »
Још једно важно издање у мојој колекцији

British Film Institute – Top 100 British Films #21 & #67
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #87 on: 14-09-2015, 22:03:39 »
Нисам одавно ништа куповао за себе на Ebay и дошло је време да се то исправи са два експлоатациона издања

Такође сам испористио распродају у продавници Arrow Films да пазарим ова три издања

При томе сам се послужио малим триком, у ствари грешком у систему обрачуна.

И на крају али не и неважно, очекујем од Camera Obscura

што је требало да буде поклон али ћу им нешто платити јер су имали велике трошкове око овог издања.
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #88 on: 24-09-2015, 23:55:10 »
Дискови су полако почели да пристижу

Мислио сам да нешто платим за Malastrana али човек из Camera Obscura није хтео да ми да PayPal адресу за слање новца. Они ми шаљу бесплатну копију за врло малу помоћ а видите како је прошао познати fansubber DjangoLi са издавачем 88 Films:
http://www.lovelockandload.net/forum/index.php?topic=5935.0
Какве су то разлике у понашању између независних издавача!
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #89 on: 02-10-2015, 20:11:33 »
Још два битна  наслова са Arrow Films снижења:
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #90 on: 16-10-2015, 21:14:48 »
Искористио сам попуст и нешто трговао у омиљеној аустријској продавници

и од једног сумњивог типа из Београда
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #91 on: 23-10-2015, 19:28:52 »
Четири дана за испоруку у овај Абсурдистан:

а стигао је и поклон од Camera Obscura

Немам вољу да проверавам да ли су ми се захвалили у кредитима пошто имам трему пред сутрашњи дан "Д" јер се преторијанска гарда може понашати као из наслова једног од филмова.
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #92 on: 22-11-2015, 19:40:38 »
Разна издања:
British Vintage Classics - Ealing Studios

BFI Flipside

Edition Deutsche Vina No.5 са књижицом
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #93 on: 04-01-2016, 14:41:29 »
Од свих могућих распродаја у новембру, искористио сам ону код Eureka Entertainment и узео Казанов Boomerang.
Децембар је био знатно испуњенији и ту су јапанска гангстерна пенталогија, старинска социјална комедија, giallo/poliziesco и лимитирано издање BFI Top 100 British Films #3. Такође је у претплати комплет једног знаменитог германског редитеља.
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #94 on: 05-01-2016, 22:52:56 »
Да не би било недоумица у вези наслова филмова, ево првог
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #95 on: 09-01-2016, 19:14:27 »
Данас је преко океана стигла јапанска гангстерска сага у изубијаном пакету
Моја колекција дискова

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
« Reply #96 on: 09-01-2016, 19:36:09 »
šta, samo 1E iznosi reket CG carine?!

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #97 on: 09-01-2016, 19:49:21 »
šta, samo 1E iznosi reket CG carine?!
Да, или 4 евра за нешто баш велико по габаритима, рецимо Ромерова колекција.
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #98 on: 02-02-2016, 20:49:30 »
Једно врло важно издање у колекцији, редитељева и међународна биоскопска верзија на 2xBlu-ray, презентација са новог 4K мастера + Audio CD са музиком, ограничени тираж у 3000 примерака који је већ распродат. Сада је питање дал' да гледам прво крваву или мање крваву верзију  :?:

Такође претходно поменути дискови
Моја колекција дискова

Dybuk

• 4
  • 3
« Reply #99 on: 02-02-2016, 20:59:31 »
Krvavu, normalno!

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #100 on: 19-02-2016, 19:21:53 »
Нове занимације
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #101 on: 07-03-2016, 19:35:32 »
Никад доста Италијана

Парадоксално је што је тржиште физичких медија у великом опадању а никад није био већи притисак на колекционаре жанровских филмова. Рецимо, овај комплет је штампан у 6000 примерака, по пола за Европу и С. Америку. Након шест месеци од изласка, северноамеричко издање је распродато а остало је мање од 10% европског. При томе цена скоро да није падала испод 60% препоручене продајне цене што је неуобичајено за Arrow Video. Да не наводимо примере лимитираних издања Deep Red (4K рестаурисан), Videodrome и Nekromantik 1&2 (далеко им лепа кућа што се мене тиче!) који су распродани готово у претплати.
Сада се бојим да ми не прођу комплети Емилија П. Мираље и Лучијана Ерколија пошто бих врло волео да се "модернизујем" али не знам како да постигнем.

Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #102 on: 16-03-2016, 18:16:09 »
Ово ултимативно издање сам добио по некој дампинг цени

Обавештен сам да би лимитирани комплет знаменитог германског редитеља требао ускоро да крене према нашој кући.
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #103 on: 15-07-2017, 21:40:44 »
Куповине у 2017. години које учвршћују моју репутацију човека доброг укуса, велике ерудиције и широких погледа
Моја колекција дискова

Petronije

• 4
  • 3
« Reply #104 on: 15-07-2017, 21:57:06 »
Kakve su ono oznake, blurej, pa ispod dvd. To su neka kombinovana izdanja?

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #105 on: 15-07-2017, 23:44:38 »
Kakve su ono oznake, blurej, pa ispod dvd. To su neka kombinovana izdanja?
Да, комбинована издања. Ово лево су ексклузиве шпанске филијале FNAC са књижицама на 34 стране. Морао сам да молим лево-десно да бих дошао до њих пошто је поштарина за ове наше крајеве енормна. Такође нису English-friendly, немају чак ни шпанске титлове као референцу тако да синхронизација енглеских титлова који се могу наћи на Интернету није једноставна.
Моја колекција дискова

Petronije

• 4
  • 3
« Reply #106 on: 16-07-2017, 00:14:55 »
Dakle, moraš da se cimaš da sam sinhronizuješ eng titlove za svaki naslov. Ja bih pre uplatio kurs španskog jezika . Inače, ne vidim logiku trpanja dvd diska pored bd, osim ako im nije ostalo na prašnjavim policama, pa ubacuju da pakovanje deluje više premium i da se rastosiljaju zaliha.

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #107 on: 16-07-2017, 00:43:47 »
Dakle, moraš da se cimaš da sam sinhronizuješ eng titlove za svaki naslov. Ja bih pre uplatio kurs španskog jezika . Inače, ne vidim logiku trpanja dvd diska pored bd, osim ako im nije ostalo na prašnjavim policama, pa ubacuju da pakovanje deluje više premium i da se rastosiljaju zaliha.
Врло напорно је то радити са Aegisub да би титлови били баш како треба. Они су прво издали развојено Blu-ray и DVD и та издања су распродата. Кажем, сада је разлика у односу на стандардна Blu-ray only издања која се могу наћи на Амазону у књижици, DVD диску, омотници и провидној кутији.
Иначе, сваког часа треба да стигну издања Југословенске кинотеке за која сам сазнао случајно па ћемо видети да ли су у питању фабрички пресовани дискови или BD-R.
Моја колекција дискова

Torrente

• 2
« Reply #108 on: 16-07-2017, 15:03:05 »
Такође нису English-friendly, немају чак ни шпанске титлове као референцу тако да синхронизација енглеских титлова који се могу наћи на Интернету није једноставна.
Kako nije jednostavna, uglavnom sve što treba je da konvertuješ FPS. Nekada i da "pomjeriš" titl napred ili nazad i to je to. Minut posla. Možda nisam dobro razumio?

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #109 on: 16-07-2017, 19:35:00 »
Такође нису English-friendly, немају чак ни шпанске титлове као референцу тако да синхронизација енглеских титлова који се могу наћи на Интернету није једноставна.
Kako nije jednostavna, uglavnom sve što treba je da konvertuješ FPS. Nekada i da "pomjeriš" titl napred ili nazad i to je to. Minut posla. Možda nisam dobro razumio?

Знам ја да се у Subtitle Workshop верзија 2.51 лако преведу тилови са једног fps у други. Међутим, то из неког разлога није функционисало за готове титлове које сам налазио на Интернету. У белешкама сам нашао шта сам урадио за Calle Mayor: скинуо сам матрошку под називом Main.Street.1956.1080p.BluRay.DTS.x264-bebos123, извукао из ње титлове и наштеловао их за првих минут и по.
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #110 on: 31-07-2017, 13:08:49 »
BD-R али одличан садржај  и слика

Они са јефтинијим улазницама филмове могу погледати овде
http://www.europeanfilmgateway.eu/search-efg/bogdanovic?page=0%2C0%2C0
наравно не у величанственој 1920x1080 резолуцији.
Потребна је одређена машта да би се комбиновали ови филмови

Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #111 on: 06-10-2017, 20:04:02 »
Треће тромесечје 2017. године:

Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #112 on: 03-11-2017, 21:52:02 »
У мом првом јављању на Знаку Сагите сам поставио сличицу са HD-DVD издања Створа а сада сам догурао до овог

Иначе је издање, како и приличи, експресно распродато још у претплати.
Моја колекција дискова

Black swan

• 4
  • 3
« Reply #113 on: 03-11-2017, 23:35:47 »
bolje da si na vino i zene potrosio

kupujes propali format koji samo zauzima prostor+ kutija

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #114 on: 24-03-2018, 23:56:55 »
Са вером у Бога (за Краља и отаџбину)
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #115 on: 20-06-2018, 19:38:31 »
Тајчић увек на челу прогреса: Ultra Blu-ray + Blu-ray у лименој кутији, ексклузива Индигоугоу кампање

На жалост, још увек не могу искористити све предности овог издања јер не поседујем потребну опрему, али Боже здравља, биће неки LG OLED за коју годину.
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #116 on: 25-06-2018, 22:35:35 »
Пре поприлично времена заинтересовао сам се за јапанског редитеља Јошитара Номуру и поставио сам питање овде у теми "Азија изван хорора" о неким његовим филмовима али није било реакције што је на овом специјализованом форуму разумљиво, нарочито у светлу одговора који сам недавно добио од једног правог ерудите и интелектуалца:
Ne znam puno o ostala dva filma sa Vaše liste Zero Focus i Village of Eight Gravestones, ali je zato The Demon iz 1978 (kojeg nisam gledao) po mnogim mišljenjima nezaobilazan i izvrstan, premda ima teorija da je  ovo film u kojem prepoznajemo rukopis reditelja horora Nobuhikoa Obayashia.
Тешкоћа са овим филмовима што су у најбољем квалитету слике и тона доступни само на јапанским дисковима који нису English-friendly. У међувремену се појавио један канал набавке из Јапана па сам ради пробе наручио по овој препоруци The Demon и пошиљка је пре неки дан напустила Јапан.
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #117 on: 29-06-2018, 21:39:45 »
Све је прошло брзо и глатко
Моја колекција дискова

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #118 on: 29-06-2018, 22:20:31 »
Dakle, to je, pretpostavljam, bez ikakvog engleskog prevoda?

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #119 on: 29-06-2018, 22:50:03 »
Dakle, to je, pretpostavljam, bez ikakvog engleskog prevoda?
Да, без икаквог енглеског превода, само јапански титлови. Нашао сам на два места енглеске поднаписе стим што су једни уграђени у матрошку па морам да их извлачим. Ако све буде прошло како треба са овим диском, следећи на реду су Suna no utsuwa (The Castle of Sand) и Harikomi (The Chase) (Stakeout).
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #120 on: 03-07-2018, 09:17:45 »
На жалост, испао сам глуп гледе набавке овог јапанског диска али не може човек све да похвата. Наиме, некомпресована копија диска са додатим енглеским и француским титловима може да се нађе на приватном тракеру АвистаЗ и скидање је бесплатно односно не рачуна се у количину преузетих података. То сам утврдио када ми је еспресно одобрена пријава за чланство на овом сајту.
Моја колекција дискова

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #121 on: 03-07-2018, 09:39:04 »
Uh.. a jesi li ga platio onoliko koliko piše na slici ili (nadam se) manje?

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #122 on: 03-07-2018, 09:51:28 »
Uh.. a jesi li ga platio onoliko koliko piše na slici ili (nadam se) manje?
Платио сам тачно 3374 јена: 2454 за диск и 920 за поштарину (регистровани мали авионски пакет). Могао сам да прођем јевтиније са поштарином али сам одабрао најскупљу опцију за први пут.
Моја колекција дискова

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #123 on: 03-07-2018, 09:52:29 »
Uf, ozbiljan finansijski aranžman... Opet, lepo je imati ovakav disk u kolekciji, tako da... Valjda je to dobro.

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #124 on: 13-07-2018, 21:46:11 »
Захваљујући једном дивном човеку нећу морати да неке дискове купујем већ ћу их "преузети" са ADC.
На путу су два британска филма из едиције Flipside, два филма из Indigogo кампање (необични ђало и италијански хорор у стилу Хамер продукције) и два филипинска филма (чији редитељ је потпуно непознат у Београду како рече експерт, што ме чуди).
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #125 on: 19-07-2018, 17:53:26 »
Два филма „Инсианг“ и „Манила у канџама неона“ филипинског редитеља Лина Броке, који не би требало да буде толико непознат овде

Процес набавке који је започетак у октобру 2016 и окончан тек пре неки дан

Питање је шта прво урадити: читати или гледати?

Играни филм изванредног документаристе Џона Криша који је својевремено оцењен као неподобан и није имао биоскопску дистрибуцију
Моја колекција дискова

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #126 on: 21-07-2018, 11:35:06 »
Will Brambell na ovoj omotnici izgleda maltene ko mladi Bata Živojinović  :lol:

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #127 on: 23-08-2018, 17:30:09 »

Са посветом Ђорђа Кадијевића, хвала др Огњановићу.
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #128 on: 25-08-2018, 19:46:53 »

Бава и Тесари, хорор и ђало, као и спољни тврди диск (унутрашњи не бих имао где да метнем), који ми је управо донео колега Кркобабић и који ће ми, захваљујући једном дивном човеку, отворити нове могућности.
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #129 on: 20-10-2018, 21:31:45 »
Ови шпански класици су тренутно у Германији и не зна се када ће стићи у ове крајеве

А код Arrow Films сам узео јапанске крими комедије и филм ноар мог омиљеног режисера
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #130 on: 23-11-2018, 19:44:29 »
Нешто је стигло

Имао сам вољу да средим титлове за Ловокрадице и "окачим" диск тамо где треба али га нисам још добио.
Такође сам купио једно ретко и скупо издање Империјалног војног музеја
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #131 on: 02-12-2018, 22:52:15 »
Добих и ја своје дискове

Постојеће титлове за Ловокрадице сам средио изненађујуће брзо: помериo за увод, растегнуo за 24fps, прилагодиo ту и тамо и готово. Сада се модификовани диск "качи" тамо где треба. Иначе је филм врло мучан са екстремним сценама, скоро без и једног симпатичног карактера.
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #132 on: 10-12-2018, 12:40:16 »
Погледао сам документарац Битка на реци Анкр и напредовање тенкова и мало сам разочаран. Слика није нека што је разумљиво јер је оригинални негатив изгубљен а тенку је посвећено свега 5-6 минута од 67 колико траје филм. Има једна сцена која би занимала гос'н Крљића, љубитеља мачака.

Моја колекција дискова

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #133 on: 10-12-2018, 12:55:38 »
Dobro, volim i tenkove.  :lol: Ali mačke malo više.

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #134 on: 12-01-2019, 00:17:20 »
Божићни попуст у продавници Arrow Films сам искористио за следеће дискове:

Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #135 on: 02-02-2019, 21:44:35 »
Дискови су стигли

Данас сам у чисто образовне сврхе направио један експеримент код пријатеља: преузету омотницу Ultra Blu-ray диска Велики газда смо покушали да покренемо на његовом рачунару са интегрисаном графиком. За чудо, све је радило врло глатко.

Следеће на реду је пуштање нарезаног Ultra Blu-ray диска преко уређаја ASUS BW-16D1H-U.
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #136 on: 13-02-2019, 15:42:08 »
Пошто сам глуп, направио сам грешку са куповином резаног Ultra Blu-ray диска „Одисеја у свемиру 2001“.
Прво, пошто је диск резан, може да га чита сваки компјутерски  Blu-ray драјв а садржај да се покрене са VLC плејером што се види из претходне поруке.
Друго, у непосредном окружењу не можемо наћи уређаје на којима би погли пробати могућности које постоје на оригиналном диску као што је Dolby Vision иако се продавац куне да је све као на оригиналу.
Треће али не и најмање важно, диск није јефтин, тренутно није у мојим рукама али ћу бити врло разочаран ако се испостави да је једнослојан.
Чињеница да на ексклузивном сајту за уметничке садржаје не постоји  Blu-ray филма „Мајстор и Маргарита“ Александра Петровића се није могла више трпети тако да сам покренуо процес набавке у Германији. Надам се да ћу га брзо добити и „окачити“ са енглеским поднатписима.
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #137 on: 14-03-2019, 13:35:40 »
Прво, резани диск „Одисеје у свемиру 2001“ је двослојни, око 42 гигабајта. То је у односу на одигинал који стаје на 100 гигабајта прилично сабијање података а да ли то утиче на високи динамички опсег остаје отворено питање на које се ни на специјализованим домаћим форумима не може добити одговор.
Друго, „Мајстор и Маргарита“ је још увек у Германији и нема вести када ће доћи.
Треће, набавио сам у Јапану диск са филмом „Село са седам споменика“ Јошитара Номуре како бих га модификованог „окачио“ на ADC, међутим тракер је још увек „мртав“. Набавка је била за 1000 јена јефтинија него прошли пут због попуста и слања без праћења.

Четврто, купио сам неке филмове Јасуџира Озуа такође у Јапану на медијуму који немам где да пустим. Издања су стара скоро 35 година и још увек неотпакована па се не зна да ли их је напала „дигитална рђа“. Дискови немају било какве поднаписе који се могу омогућити на два врло скупа и неизвесна начина: 1) помоћу уређаја званог Genlock (власници Амиге можда знају о чему је реч) и неких препотопских програма, или 2) помоћу самоградње од матричног дисплеја од 40 карактера у два реда који би био погоњен путем неког микрорачунара или развојне плоче.
Моја колекција дискова

Black swan

• 4
  • 3
« Reply #138 on: 14-03-2019, 14:14:20 »
svaka čast užitak te je čitati
pogotovo tvoju predanost Cilju

12

• 2
« Reply #139 on: 16-03-2019, 01:34:02 »
pa, 'majstor' je najbolji ovde, boli i od 'odiseje', iz prostog razloga jer je savrseno snimljen. mozda od svega sto sto si pazario, potrosio pritom mnogo, ima i boljih prica, ali nema bolje snimljenog filma. usput me mrzi da guglam i otkrivan ko je to snimio, jer se radi o jugo-italijanskoj koprodukciji. moguce neki italijan, kada su jos uvek bili velesila. elem, nabavljao si izmedju ostalog, koloko sam pratiio, richardsona i rohmera, ali, bar sto se mene tice, nisu ni priblizni 'majstoru'

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #140 on: 16-03-2019, 13:33:33 »
Да ме на квизу питају ко је Роберто Ђеради не бих знао одговор. Он није спадао у прву лигу италијанских директора фотографије.
Моја колекција дискова

12

• 2
« Reply #141 on: 16-03-2019, 14:46:25 »
odlican podatak. interesantno, kao direktor fotografije pocinje '57, a zanat usavrsava pre toga, i to mozes misliti, 1954 radeci kao kamerman felinijevu 'ulicu'. vidim na ovom spisku da je bio i direktor fotografije sikinog 'braka na italijanski nacin'. jeste slabijeg sikinog, ali je za to najmanje kriv neko zaduzen za izgled filma. mada, sto se mene tice, sem 'majstora' u zivotu nije morao nista drugo da ucini. razume se, na profesionalnom planu

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #142 on: 17-03-2019, 12:59:19 »
По сјећањима Бранке Петровић, италијански продуценти нису имали ништа против да Петровић ангажује југословгенског директора фотографије по свом избору, међутим закони о копродукцијама у Италији су већ подразумијевали квоте о радницима из Италије који би требало да учествују, па је Петровићу било једноставније да узме неког из Италије: из ауторовог интервјуа са Бранком Петровић (11. септембар 2005).
Властимир Судар: "Портрет умјетника као политичког дисидента: живот и дјело Александра Петровића"
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #143 on: 29-03-2019, 20:18:53 »

Ово сам добио као поклон а одужићу се копијама овога
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #144 on: 07-04-2019, 15:49:08 »
Диск је стигао без претходне најаве

Одмах сам "окачио" верзију са енглеским поднаписима на Cinematik јер друге модификације као што је додавање тонова тамо нису дозвољене. Пошто сам радио на брзину, десила се грешчица која се одавно вуче на Интернету. Наиме, италијанска реч fazzoletto је преведена као handkerchief уместо headscarf. Сад да имам знања, требао бих направити верзију са додатим српским тоном који је извучен са ВХС касете или ТВ снимка.
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #145 on: 12-04-2019, 01:19:43 »
Ко нема у вугла нек потражи код Гугла. Са програмом meGUI се лако растегнуо аудио за 25 сличица у секунди на аудио за 24 сличице у секунди. Даље је лако и резултат је следећи

Синхронизација за домаће глумце је  одлична а за стране није нешто али то је инхерентно оригиналу.
У ствари, обе верзије су веома сличне, али је кључна разлика у томе што је говор главних протагониста филма који нису говорили српскохрватски синхронизован у југословенској верзији. Међутим, због тога је управо југословенска верзија требало да буде инфериорна, и неки су критичари нагласили чињеницу да синхронизација није перфектна.
Властимир Судар: Портрет умјетника као политичког дисидента - Живот и дјело Александра Петровића, стр. 349
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #146 on: 07-05-2019, 00:50:31 »
Стигли су из Јапана ласерски дискови са следећим филмовима Јасуџира Озуа:
晩春 (Banshun) (Late Spring) (1949)
お茶漬の味 (Ochazuke no aji) (Flavor of Green Tea Over Rice) (1952)
早春 (Soshun) (Early Spring) (1956)
お早よう (Ohayô) (Good Morning) (1959)
秋刀魚の味 (Sanma no aji) (An Autumn Afternoon) (1962)
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #147 on: 28-05-2019, 16:53:56 »
Добитник Златне палме 1978. и филмови о јакузама
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #148 on: 09-06-2019, 14:24:56 »
Не да се сиромаху ситно самљети. Пре извесног времена сам купио преко огласа „нов“ резач BW-16D1HT произведен 2017. године који би требао да буде UHD-Friendly. Због неких разлога сам одлагао промену фирмвера и јуче је дошао тај дан. Испоставило се да промена није потребна јер је у њему верзија 3.01. Међутим, када смо ставили диск Суспирије ништа се није десило. Пробали смо са DVD и CD и опет ништа. Диск се не окреће. Сутра га носим код мајстора али сумњам да се нешто може урадити, који сам баксуз.
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #149 on: 13-06-2019, 20:48:05 »
Све морам сам. Мајстор је отворио уређај, видео да је на једном чипу "пробило", не може се тачно видети његова ознака због тога, направио фотографију штампане плоче и то је све.

Некако сам "набо" шта пише на главном процесору, MEDIATEK ARM MT1959, и онда преко Гугла дошао до једног  пољског форума на коме се види плоча од сличног резача LG BH-16NS55

где се може прочитати ознака на чипу D63565. Мала претрага ме је довела до драјвера ROHM BD63565EFV

Нашао сам у Ниш продавца и наручио два комада за сваки случај. Сад треба да нађем у овој вукојебини неког ко ће прописно залемити 20 пинова.
Моја колекција дискова

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #150 on: 13-06-2019, 21:28:16 »
Muka. Nadam se da ga nisi mnogo platio...

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #151 on: 13-06-2019, 23:01:39 »
Muka. Nadam se da ga nisi mnogo platio...
Ситница, 5,78 евра оба.
Моја колекција дискова

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #152 on: 14-06-2019, 04:47:05 »
Ha, dobro je  :lol:  I meni sledi zamena rezača pa bar da znm, ako ga nađem da neću mnogo da se oštetim.

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #153 on: 07-07-2019, 20:59:01 »
Хм, чип који сам данас добио нешто не личи на онај који треба заменити. Видећемо сутра код мајстора...

Наручио сам нешто код американског Амазона и код Завија први пут од драстичног повећања поштарине.
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #154 on: 09-07-2019, 09:29:57 »
 Црко мотор, шмрц.

Имао сам врло непријатну комуникацију са Амазоновим Kорисничким сервисом, тамо као да раде све будале. Постоји системска грешка приликом обрачуна трошкова за слање у Црну Гору јер се најобичнији диск третира као тежак или габаритан медиј (Heavy or Bulky Media) па се на уобичајену вредност додаје још 7,50 долара.

Прије прављења наруџбине чатовао са Корисничким сервисом и човек ми је обећао да ћу добити 7,50 долара на „Gift Card Balance” и заиста сам добио мејл са обавештењем који нисам добро прочитао јер се односио на неку мени непознату наруџбину. Онда настају муке када је производ послан. Пишем им када ће ми пребацити паре а један одговара да сам добио повраћај новца за неку другу поруџбину (књига). Приликом чатовања други каже да имам два налога (нетачно), трећи да сам поштарину за књигу платио 11,97 долара (тачно али ту важе други услови јер продавац није Амазон већ трећа страна), четврти неку глупост коју сам заборавио итд. Тек када сам запретио да ћу код Банке покренути „chargeback“, добио сам мејл где кажу да ћу добити 7,50 долара али тек кад добијем производ.
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #155 on: 18-07-2019, 19:02:24 »
Attack of the crappy and not so crappy horror flicks
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #156 on: 06-09-2019, 20:57:34 »
Терминатор 2 је дошао врло повољно, скоро џабе
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #157 on: 22-10-2019, 08:51:45 »
Ово издање је распродато у претплати. Било је замишљено само као специјално издање Олдбоја али се британски издавач мало занео у погледу неких важних документараца јер се испоставило да су они ексклузивно рађени за корејског издавача Plain Archive. Зато је Arrow Films као компензацију укључио још два филма.
Моја колекција дискова

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #158 on: 22-10-2019, 09:07:02 »
Dobro, ovo je svakako lep paket. Mr. Vengeance je meni izvrstan a mada mi se Lady Vengeance ne dopada kao prva dva filma, opet ne mogu da kažem da je nevredan.

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #159 on: 25-12-2019, 10:25:13 »
Нове занимације: 4 филма Саше Гитрија, 3 филма браће Тавијани и 3 стара пољска филма.
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #160 on: 04-02-2020, 16:36:23 »
На жалост, наручени Гитри и  Тавијани од Arrow Films нису стигли ни после више од 45 дана.  Могао сам без ових пољских „barebones” издања која се већ сада могу преузети са специјализованих тракера.

Док чекам излазак диска „Краљ Александар на филму“ у издање наше Кинотеке, требало бих да наручим прве чешке филмове сниматеља Јана Криженецког (искрено, никад чуо до сада) из Чешке и итало-вестерн „Џони Јума“ Ромола Гуеријера из Јапана.
Моја колекција дискова

Mica Milovanovic

• 8
  • 3
  • *
« Reply #161 on: 04-02-2020, 17:15:51 »
Joj. Seksmisija. Ne sećam se više ni gde sam je ni kad gledao, ali je bilo zabavno...
Dva glavna junaka se bude u dalekoj buducnosti i zaticu u svetu u kome su samo zene...
Lepa premisa...
Mica

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #162 on: 11-02-2020, 23:25:36 »
we received an answer from the provider of our payment gateway. Unfortunately, it is not possible to add payments with cards from outside of European Union now. It will be possible with English e-shop, but we are still working on it, and it will be ready in March probably.
I am afraid the only way to pay your order is via bank transfer.
Are you still interested in your order?
Sorry for all this complications.

Best regards
Anna Militz
Ова тешкоћа није представљала проблем за мене пошто сам платио преко TransferWise уз минималну провизију, иначе би ме преко локалних банкарских харачлија стајало 10 евра. Можда сам могао да поручим и филм "Зборов" о боју знамените Чехословачке легије у Првом светском рату али то је ипак само ДВД.
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #163 on: 18-02-2020, 21:02:00 »
Када се прописно пошаље, пакет стиже за 7-8 дана.
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #164 on: 22-04-2020, 00:07:31 »
Последње испоруке пре великог затварања

Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #165 on: 24-08-2020, 20:32:03 »
Требало би да у неком разумном року дође у моје руке комплет дискова "ВИП Кинотека", који је добијен као поклон потпуно неочекивано.
Надам се да наруџбина овог комплета са италијанског Амазона а преко Германије неће бити отказана због грешке у цени
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #166 on: 21-09-2020, 21:23:43 »
Добио сам поклон пре три недеље. Дискови су једнослојни, "голи" односно без икаквих додатака, постоји само мени за избор енглеских титлова који можда нису најбољи, паковање је нешто као трокрилни "digipack" али са "џепом" са смештај дискова што значи да су дискови изложени гребању.

Штета што нису направили Blu-ray дискове кад постоје мастери за дигиталне биоскопске пројекције у 2К резолуцији.
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #167 on: 13-10-2020, 23:12:36 »

Amazon.it (30,66 EUR)
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #168 on: 17-12-2020, 20:59:26 »
Врло скупа издања чешког Народног филмског архива су коначно у мојим рукама. Могао сам да прођем повољније да сам их куповао код Словака.

Позитивно је да је Хичкоков комплет на крају испао џабе. Еве како је било. Оба диска Психа немају оригинални моно тон и Универзал због тога има програм замене дискова. Писао сам Амазону да ми пошаљу исправљене дискове а одговорили су ми да комплет није расположив и покренули повраћај новца (?!).
Моја колекција дискова

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #169 on: 17-12-2020, 21:51:09 »
Pa.. lepo. Samo da te ne teraju da ih komisijski uništiš  :lol:

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #170 on: 05-01-2021, 14:51:33 »
Преко посредника сам купио повољно Ultra Blu-ray издање, у ствари 1xUltra Blu-ray + 2xBlu-ray Ромеровог филма. Мала незгода је да UHD диск садржи само Арђентову верзију.

Такође, комбиновано издање Фулчијевог вестерна, светска премијера на Blu-ray диску:
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #171 on: 16-02-2021, 18:55:26 »
Од Ultra Blu-ray до врло скупог DVD-R

Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #172 on: 27-03-2021, 21:58:00 »
Док са великим нестрпљењем чекам "Виј" са "Светим местом" чији је тираж од 3000 примерака врло брзо распродат, стигли су пољски класици
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #173 on: 01-04-2021, 08:53:33 »

И то би било све за дуже време због економске ситуације.
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #174 on: 18-05-2021, 09:57:29 »
Још мало класика из пољске Народне кинотеке
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #175 on: 29-09-2021, 13:57:34 »
Ово је извод из мог електронског мејла из маја 2020. године једном великом познаваоцу азијске кинематографије и великом љубитељу филипинског филма:
"Желим да са Вам поделим информацију коју сам недавно сазнао иако датује још из јануара ове године. Наиме, мали француски издавач Le chat qui fume (можда не толико мали кад имам једно њихово издање и то Фулчијев филм „Гуштер у женској кожи“) објавиће ове године филм Лина Броке Bayan ko: Kapit sa patalim на Ultra Blu-ray диску! Без много улажења у техничке детаље, на овом формату који даје 4 пута већу резолуцију од обичног Blu-ray, углавном се објављују модерне глупости а класичних филмова има изузетно мало тако да ми ова вест изгледа невероватно. Непознати филм недовољно познатог режисера да диску чија је производња 4-5 пута скупља од уобичајене. Немам тренутно могућности за пуштање овакве врсте дискова али ко зна шта ће бити у будућности."

Излазак издања је пролонгиран на новембар ове године али оно што је занимљиво да је ограничени тираж од 1000 копија скоро распродат! Претплата је почела 24. септембра, првих 400 купаца је добијало неку реплику штампаног материјала ву вези филма и то је отишло за 3 дана. Каже ми Француз који се разуме у те ствари да је овај издавач у међувремену направио велику базу љубитеља њихових издања тако да се и овако непознати филмови брзо распродају.
Моја колекција дискова

Black swan

• 4
  • 3
« Reply #176 on: 29-09-2021, 14:28:53 »
Zar ovo iko kupuje vise...dvdove mislim

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #177 on: 29-09-2021, 15:40:39 »
Zar ovo iko kupuje vise...dvdove mislim
Ово је UltraHD Blu-ray + Blu-ray.
Моја колекција дискова

Black swan

• 4
  • 3
« Reply #178 on: 29-09-2021, 15:52:37 »
Ma svejedno isti djavo

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #179 on: 29-09-2021, 15:54:44 »
Нађе се 1000 будала, овај, купаца.
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #180 on: 11-10-2021, 19:53:28 »
Неки филмови углавном стари к'о Грчка

Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #181 on: 15-11-2021, 11:56:07 »

Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #182 on: 18-11-2021, 22:50:28 »

Ови дискови су узети само из разлога прављења енглеских поднаписа и "качења" тако модификованих дискова тамо где треба. "Узрок смрти не помињати (ни у црвеним књигама ни у молитвама)" има међутим какве-такве енглеске титлове а "Саша" српске поднаписе за особе оштећеног слуха. Међутим, изгледа да их је радио неки пацер. Ево два примера:
1) На самом почетку добошар стварно изговара као "Јорц"

али мала консултација каже да је у питању Ортскомандантура или команда.

2) Други пример је комичан. Овај не зна турцизме па тако ни реч севап.
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #183 on: 28-02-2022, 11:20:37 »
Гледе најновијих дешавања, згодно ми је дошао овај пољски поглед на историју

Моја колекција дискова

Black swan

• 4
  • 3
« Reply #184 on: 28-02-2022, 13:23:45 »
Rjesavas li se ruskih dvdova

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #185 on: 03-06-2022, 19:46:17 »

Delitti privati су узети из потребе за обрнутим инжењерингом пошто су досадашње копије на интернету лоши ТВ снимци са РАИ без поднаписа и неког британског канала са "спрженим" титловима.
Моја колекција дискова

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #186 on: 03-06-2022, 21:28:47 »
Uh, kako Kabinet izgleda u 4K? Mislim, valja ti taj remaster?

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #187 on: 04-06-2022, 13:19:23 »
Uh, kako Kabinet izgleda u 4K? Mislim, valja ti taj remaster?
Мало ми је непријатно да признам да још увек немам опрему за пуштање ове врсте дискова. Гледе унапређења, судећи по овом сликама, ништа нарочито у поређењу са MoC диском:
https://slow.pics/c/SyQQuwaG
Моја колекција дискова

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #188 on: 04-06-2022, 13:36:00 »
Aha. Poštujemo. Ja imam 4K televizor i Playstation 5 pa bih mogao da pustim ovakav disk  :lol:  Ali nemam disk.

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #189 on: 18-06-2022, 14:18:20 »
Aha. Poštujemo. Ja imam 4K televizor i Playstation 5 pa bih mogao da pustim ovakav disk  :lol:  Ali nemam disk.
На жалост, нисам у могућности да "треснем" неколико сторина евра за самостални плејер па купујем на "парче". Управо ми је стигао из Кине LG BU40N Blu-ray резач компатибилан са Ultra Blu-ray дисковима

Сад ћу да видим да ли да узмем скупо Vantec кућиште или неко безимено.
Такође је испручено колекционарско издање филма "Рушиоци брана", био је на Амазону попуст од 5 фунти на потрошених 15 али је поништен трошковима DHL
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #190 on: 20-10-2022, 18:55:02 »

La morte ha fatto l'uovo сам добио у извлачењу а остало су поклони
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #191 on: 31-10-2022, 23:26:48 »

Овај комплет са румунским филмовима је поклон од Мирољуба Стојановића из ФЦС.
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #192 on: 06-12-2022, 11:28:29 »
Поклон од Кинотеке је коначно у мојим прљавим рукама:

Има још један ексклузивни поклон али ми је незгодно да га показујем.
Моја колекција дискова

milan

• 4
  • 3
« Reply #193 on: 12-12-2022, 21:21:14 »
Koga da ubijem da bih došao do tih kinotekinih izdanja?

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #194 on: 17-12-2022, 17:34:59 »
Koga da ubijem da bih došao do tih kinotekinih izdanja?
Ја сам до комплета дошао потпуно неочекивано, преко друге "линије", што би рекли комунисти.

Пошто веома ценим приче М. Р. Џејмса, стиснуо сам и наручио ово врло популарно издање БФИ на коме су две верзије приче "Зазвижди и ја ћу ти доћи".
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #195 on: 12-01-2023, 22:07:17 »
Још нека издања ограниченог тиража у мојој колекцији:

У овом комплету се на 8 дискова налази следећих 12 филмова: 1) 天下第一拳, 2) 馬永貞,  3) 少林五祖, 4) 少林寺, 5) 猩猩王, 6) 陸阿采與黃飛鴻, 7) 洪熙官, 8 ) 唐人街功夫小子, 9) 五毒, 10) 殘缺, 11) 中華丈夫, 12) 爛頭何

Овде су следећи филмови Енца Кастеларија: 1) Il grande racket, 2) La via della droga
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #196 on: 18-03-2023, 16:03:33 »

Прва издања новог издавача Radiance Films су коначно стигла (послато у децембру).
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #197 on: 27-07-2023, 09:30:23 »
Још Италијана у мојој колекцији

Arrow Films је објавио досад пет филмова Дарија Арђента на Ultra Blu-ray дисковима, могао сам да приуштим само једно ограничено издање, остала су распродата. Иначе, набавио сам око Нове године Sony UBP-X800M2 плејер тако да још треба да скупим паре за ОЛЕД телевизор како бих гледао у 3840x2160 пиксела.
Моја колекција дискова

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #198 on: 09-08-2023, 20:26:00 »

На жалост, одрали су ме на шпедицији тако да ћу за нешто скупље од 75 ојра морати да наручујем преко посредника.
Моја колекција дискова

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #199 on: 09-08-2023, 20:50:56 »
75 ojra deluje OK, vidim da je cena po internetu preko sto funti...

Black swan

• 4
  • 3
« Reply #200 on: 10-08-2023, 18:10:42 »
Cuj 75 ok za propalu tehnologiju ok
7.5 je puno

Petronije

• 4
  • 3
« Reply #201 on: 10-08-2023, 22:30:28 »
Propala tegnologija - UHD HDR remasteri svih filmova i tona bonus materijala.

https://www.amazon.co.uk/Golden-Harvest-Limited-Blu-ray-Region/dp/B0C2PR4ZZY

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Black swan

• 4
  • 3
« Reply #202 on: 11-08-2023, 00:03:56 »
Cujem i ploce prodaju levatima haha
Jbt ljudi jednostavno uzivaju da ih naguzuju prodajuci im istu stvar 34 puta umotano drugacije

Ajd jos da pogledaju to...nego stoji neotpakovano
Onda nasljednik to zafrljaci u smece ili proda na buvljaku

Васа С. Тајчић

• 4
  • 3
« Reply #203 on: 18-08-2023, 14:02:08 »
Cujem i ploce prodaju levatima haha
Jbt ljudi jednostavno uzivaju da ih naguzuju prodajuci im istu stvar 34 puta umotano drugacije

Ajd jos da pogledaju to...nego stoji neotpakovano
Onda nasljednik to zafrljaci u smece ili proda na buvljaku
Јесте, захваљујући мом кратком памћењу у периоду од петнаестак година купио сам четири верзије "Profondo rosso": аустралијски DVD, ограничено енглеско издање на два Blu-ray диска, опет енглеско издање на два Blu-ray диска али ремастеризовано и на крају ограничено енглеско издање на два Ultra Blu-ray диска. Жао ми је што немам италијанско издање које је имало верзију у високој дефиницији на DVD диску у формату WMV-HD, мислим да се само још Терминатор 2 могао наћи у оваквом формату а то је било пре појаве HD-DVD и Blu-ray дискова.
На жалост, Брус Лија сам много скупље платио од 75 евра, цена је била 106 фунти плус ПДВ плус увозно царињење за физичка лица.
У септембру долази Gregory's Girl Ultra Blu-ray.
Моја колекција дискова