Author Topic: Kritike  (Read 5472 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Unicorn

• 4
  • 2
Kritike
« on: 18-11-2002, 12:42:34 »
:) Dragi pauci, bikovi i ostali stvorovi,

Lutam po vashim forumskim dzunglama, uzdrzavam se da reagujem (jer ko ce vama doakati tako prepotentno ubedjenim da ste najbolji i najpametniji, te da su vashi stavovi o vrednosti JEDINI ispravni) i ... ne uspevam. Primetio sam:

1. na SVIM temama figuriraju isti, logoreicni ucesnici, tj. oni koji se znaju i privatno, odranije, te se ponashaju po principu "mi imamo svoj mali kruzok, jebe nam se za sve, a narocito za ove strance koji su, izgleda, nuzno zlo". U cemu je onda poenta diskusija? Gospodo, isto to mozete da uprilicite i u kafani, ne treba vam "elektronski medijum". Ili napravite zatvoreni sajt za vasu malu grupicu...Ili josh bolje sajt za one uvek mlade i nadobudne.
2. teme se meshaju i prelivaju samo tako. Ucesnici hoce da kazu SVE, o bas SVEMU sto im trenutno pada na pamet, bez obzira na to ima li ikakve veze sa temom. I ponekad sve lichi na "veliko majsko kuretanje", tj. takmichenje ko ima veci - ne mora nuzhno organ, mozhe i kung-fu  i  biblioteka i fond horora i fond rechi i sl. O, mladosti...More, manite se te snobovske faze u razvoju.
3. iz pozicije tihog, nenametljivog kibicera (samo da ne probudim zveri u "velikim igracima", uuuu, bas sam se usr`o od straha) sve izgleda primamljivo na prvi pogled, ali se malo shta moze nauciti od vas (kad otrebis sve one poluprivatne primedbe i shale, ostaje malo stvarnih informacija i jos manje onih koje nisam znao. Tauruse, hvala na dotichnim), jerbo ODMAH udjete u neslaganje sa nekim i skliznete u tzv. "zapljeskivanje".
4. cinjenica jeste da se vi bavite profesionalno SF & F -om, a da je vecina clanova foruma ona sto cita/gleda  iz zadovoljstva (shto ne znaci da nemamo izgradjen ukus i stavove o vrednosti), te da se ne mozemo porediti po kvantitetu procitanog/odgledanog. Ponekad me iritira prica o necemu shto nisam imao prilike da procitam, shto je procitalo 3.5 chlana foruma, a razvlaci se, bez ikakvog usmerenja za one koji nisu citali, duz 30-40 poruka. Naravno, slobodno je izraziti svoje misli i razmeniti ih makar sa to troje i po, ali chemu to onda sluzhi kad je sve sto "outsider" dobije jeste informacija o tome da negde, kod nekoga postoji ta i ta knjiga i da je shansa da je prochita manja od 5%?
5. i najzad, jedna sugestija, ali ne po pitanju foruma: mislim da ovom sajtu nedostaje malo teorije SF&F-a. Pod tim ne podrazumevam "analizu pesme" i "shta je pisac hteo da kazhe", chega se sa gnushanjem secam iz gimnazije, a chega ima u ogromnim kolichinama na ovom forumu. Boban sasvim dobro razume na shta mislim.

NIJE mi cilj da na ovom forumu izigravam Mishka u filmu "Ko to tamo peva", u onoj sceni kad mu otac odgovori "I tata bi, sine." Kao shto sam decenijama lutao sam kroz SF&F, tako mogu i sada. Samo sam se ponadao da ne mora nuzhno tako da bude.
Lako je biti bog. Ako imate odgovarajuću opremu.

Broker

• 2
    • http://www.datavoyage.com/sfbay/
Kritike
« Reply #1 on: 18-11-2002, 14:46:15 »
Opla! Ima ovde i glasova razuma :)
SFBAY -  OnLine SF biblioteka

Boban

• 3
Re: Kritike
« Reply #2 on: 18-11-2002, 15:56:41 »
Quote from: "Unicorn"
1. na SVIM temama figuriraju isti, logoreicni ucesnici, tj. oni koji se znaju i privatno, odranije, te se ponashaju po principu "mi imamo svoj mali kruzok, jebe nam se za sve, a narocito za ove strance koji su, izgleda, nuzno zlo". U cemu je onda poenta diskusija

Jednoroze, bas me zanima kako bi trebalo da izgleda diskusija na kojoj bi se ti osecao prijatno. Neko postavi pitanje, onda neko odgovara iskljucivo uljudno na zadatu temu bez ikakvih digresija i tako u nedogled. To je Brokerova vizija diskusije, ali ja se naravno ne slazem s tim. Sada ljudi ni na mejling listama ne uspevaju da se drze tog koncepta. Niko tebe ne tera da iscitavas SVE sto se ispise, to ni ja ne radim, za nekoliko sati provalis koje ucesnike preskaces a kojima posvecujes paznju i to je to.
Diskusija je onakva kakvom je ucesnici nacine, a i ti kao ucesnik odredjujes njen izgled. Ako su ljudi skloni svadji, intimizaciji i digresijama onda je to tako i nista se na silu ne moze postici. Za svadju je uvek potrebno dvoje, ovde je (u odnosu na druge diskuije) jedva bilo nekakvih izgreda i maltretiranja.

2. teme se meshaju i prelivaju samo tako. Ucesnici hoce da kazu SVE, o bas SVEMU sto im trenutno pada na pamet, bez obzira na to ima li ikakve veze sa temom. I ponekad sve lichi na "veliko majsko kuretanje", tj. takmichenje ko ima veci...

Uvek je tako u pocetku oformljena neke grupe, to je potpuno u ljudskoj prirodi jednako i zivotu kao i u stvarnosti. Nadje se nekolicina na nekom mestu i odmah krenu lovacke price da bi palo impresioniranje ili zauzimanje sto bolje pozicije za kasnije ucesce.

3. iz pozicije tihog, nenametljivog kibicera (samo da ne probudim zveri u "velikim igracima", uuuu, bas sam se usr`o od straha) sve izgleda primamljivo na prvi pogled, ali se malo shta moze nauciti od vas (kad otrebis sve one poluprivatne primedbe i shale, ostaje malo stvarnih informacija i jos manje onih koje nisam znao.

Ali moze nesto. Sta bi ti hteo, da ti diskusija bude enciklopedija znanja odakle ces crpeti sve potrebne informacie? Na stranu sto mislim da nisi realan kada kazes da da se iz svih ovih pisanija malo toga moglo nauciti. Cak i ja koji sam natprosecno dobro upucen u materiju saznao sam gomilu lepih stvari. Ponavljam: stvar je u pristupu — ne treba citati sve, vec tragati za ciljnim postovima i odredjenim ucesnicima u koje verujes.

4. Ponekad me iritira prica o necemu shto nisam imao prilike da procitam, shto je procitalo 3.5 chlana foruma, a razvlaci se, bez ikakvog usmerenja za one koji nisu citali, duz 30-40 poruka.

A zar i nije smisao da neko ko je dosao u posed odredjenog znanja ili teksta to podeli s ostalima ovde i eventalno zaintrigira pojedince da to potraze i iscitaju. Sada, u vreme interneta, prakticno SVE je moguce naci na netu, dovoljno je samo znati engleski. Sta tebi smeta da vidis prepucavanje oko npr. pojedinih Murovih dela jer ako te zanima moderni strip, kad tad ces morati da dodjes u kontakt s Murom i iscitas pomenute stvari, dakle, sta ti smeta da imas unapred nekakve informacije?

5. i najzad, jedna sugestija, ali ne po pitanju foruma: mislim da ovom sajtu nedostaje malo teorije SF&F-a.

Na sajtu je predvidjeno da se okaci mnogo toga, a medju prvim tekstovima bice nekoliko desetina bas teorijsko/uvodnih eseja najpoznatijih svetskih i domacih autoriteta na polju izucavanja SF-a i F, kao i otprilike desetak tekstova (koliko sam uspeo da sakupim) sa savetima za pisanje. Na kraju, kada se postavi velika vecina onoga sto je zamisljeno, za svakog ce postojati brojni interesantni delovi

Kao shto sam decenijama lutao sam kroz SF&F, tako mogu i sada. Samo sam se ponadao da ne mora nuzhno tako da bude.

A sto moras sam? Covek je drustveno bice, ne skup samostalnih individua kojima niko i nigde nije potreban. Niko te ne tera da se svadjas s nekim ako neces, mislim ni da te niko ne dira, postoje mehanizmi da se spreci eskalacija neprijatnosti; ako izneses stav s kojim se neko ne slaze, verovatno ce ti protivureciti; ako pitas bilo sta sto te zanima, velika je verovatnoca da ce neko znati... sta covek moze da pozeli vise od jedne diskusije?
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Unicorn

• 4
  • 2
« Reply #3 on: 18-11-2002, 19:57:42 »
:D Naravno, prvi se osetio pogodjenim onaj ko je najmanje kritikovan. Diskusiju chine takvom kakva je ljudi koji u njoj uchestvuju, pa sam na njih prvo i mislio.

Quote from: "Boban"

Jednoroze, bas me zanima kako bi trebalo da izgleda diskusija na kojoj bi se ti osecao prijatno.

Ko kazhe da se osecam neprijatno? Samo sam izneo neke opservacije, zasnovane na chitanju poruka. Niti se osecam lichno ugrozhenim, niti je neko prema meni bio losh (nisam to provocirao, uglavnom). Medjutim, neki drugi su dozhiveli da budu docekani na volej, shto mi se nije svidelo (ma kakvi da su povodi iz privatnih poznanstava, ja nisam duzhan da znam to).

Sta bi ti hteo, da ti diskusija bude enciklopedija znanja odakle ces crpeti sve potrebne informacie? Na stranu sto mislim da nisi realan kada kazes da da se iz svih ovih pisanija malo toga moglo nauciti.

Hmmm. To da li je mnogo ili malo novih informacija, to je, priznacesh, sasvim individualno. Nisam ni ochekivao enciklopediju, vec shta oni koji od mene vishe znaju i chitaju misle o tome. Niko (osim retkih izuzetaka)ne pominje trendove u SF&F-u, nove pisce na koje treba obratiti pazhnju, shta su novo prochitali i sl.

Ponavljam: stvar je u pristupu — ne treba citati sve, vec tragati za ciljnim postovima i odredjenim ucesnicima u koje verujes.

Ne chitam bash sve, ali veliki deo jesam prochitao - to je neophodno da bi se opipao puls foruma. A kome da verujem? Ako vas ne poznajem odranije, kako mogu na osnovu manje od mesec dana pracenja poruka da formiram svoje poverenje? Neki od uchesnika mi mozhda odgovaraju po nachinu izrazhavanja, neki ne, ali to nema nikakve veze sa njihovom "tezhinom" u SF&F raspravama, zar ne?

A zar i nije smisao da neko ko je dosao u posed odredjenog znanja ili teksta to podeli s ostalima ovde i eventalno zaintrigira pojedince da to potraze i iscitaju. Sada, u vreme interneta, prakticno SVE je moguce naci na netu, dovoljno je samo znati engleski..

Ma, net je sjajna stvar, ali zhelish li da se forum prtvori u one "chuvene" liste na kojima se sve poruke svode na "Sjajan sajt! Otidjite na http://..."?
Po meni to i nije neki gusht. Shto bih onda uopshte bio ovde, a ne surfovao po netu? Osim toga, nisam web-manijak, pa da 99% slobodnog vremena blenem u monitor. Vishe volim da me neko zainteresuje da prochitam ili pogledam neshto, pa da to uradim. Volim (osim samog chitanja koje je najvazhnije) i dodir, miris i tezhinu knjige u rukama, kao shto volim i gledanje filmova u bioskopu.

Sta tebi smeta da vidis prepucavanje oko npr. pojedinih Murovih dela jer ako te zanima moderni strip, kad tad ces morati da dodjes u kontakt s Murom i iscitas pomenute stvari, dakle, sta ti smeta da imas unapred nekakve informacije?.

Ma, ne smeta mi. A moderni strip me zanima, samo ne znam kako da dodjem do svih tih sjajnih stvari.

Na sajtu je predvidjeno da se okaci mnogo toga, a medju prvim tekstovima bice nekoliko desetina bas teorijsko/uvodnih eseja najpoznatijih svetskih i domacih autoriteta na polju izucavanja SF-a i F, kao i otprilike desetak tekstova (koliko sam uspeo da sakupim) sa savetima za pisanje. Na kraju, kada se postavi velika vecina onoga sto je zamisljeno, za svakog ce postojati brojni interesantni delovi

E, to mi veoma drago, em milo. Radujem se unapred.

A sto moras sam? Covek je drustveno bice, ne skup samostalnih individua kojima niko i nigde nije potreban. Niko te ne tera da se svadjas s nekim ako neces, mislim ni da te niko ne dira, postoje mehanizmi da se spreci eskalacija neprijatnosti; ako izneses stav s kojim se neko ne slaze, verovatno ce ti protivureciti; ako pitas bilo sta sto te zanima, velika je verovatnoca da ce neko znati... sta covek moze da pozeli vise od jedne diskusije?

E, sad si mu ga dao po frazama. Nije stvar u tome da li su ti drugi potrebni ili ne - naravno da jesu, a svaki fan zhudi da podeli sa nekim svoje odushevljenje - vec u nachinima komunikacije sa drugima. Mozhda ja nisam tipichan fan koji voli da se eksponira i hvali i agresivno namece svoje procene. Znam samo shta volim i znam da zhelim da pronadjem istomishljenike, a to mi je malo teshko kad su diskusije onakve kakvim sam ih opisao. No, ja teshko i odustajem. Videcemo se josh  :wink:

Melkor

• 5
  • 3
Kritike
« Reply #4 on: 19-11-2002, 03:27:17 »
Ali ako te nesto zanima zar nije jednostavnije da pitas nego da cekas da se neko seti i sve lepo servira?
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Boban

• 3
« Reply #5 on: 19-11-2002, 21:57:26 »
na SVIM temama figuriraju isti, logoreicni ucesnici, tj. oni koji se znaju i privatno, odranije, te se ponashaju po principu "mi imamo svoj mali kruzok, jebe nam se za sve, a narocito za ove strance koji su, izgleda, nuzno zlo". U cemu je onda poenta diskusija? Gospodo, isto to mozete da uprilicite i u kafani, ne treba vam "elektronski medijum".

ovo sam zaboravio da komentarisem... "najprisniji" privatni odnos ovde ispoljili su sneki, kekec (ebola), kurdi i Send; oni su stari znanci sa raznih umetnickih diskusija, a zive u sledece cetiri drzave: Kanada, USA, Slovenija i Srbija i sem u jednoj kombinaciji, niko nikoga nije sreo uzivo.

Broker je veliki protivnik da se na diskusijama uputi ijedna privatna opaska izmedju ucesnika, ali meni se cini da u ljudskoj prirodi jednostavno nije da se bude suvoparan i uzdrzan. Ja ni kada odem na predavanje nekog uvazenog naucnika ne volim da sve prodje bez digresija, a kamoli u opustenoj kafanskoj prici, cega su ove diskusije ekvivalent.

Unicorn

• 4
  • 2
Kritike
« Reply #6 on: 19-11-2002, 23:52:41 »
Josh jedna stvar koja je smorna: kad kazhesh neshto sa chime se ne slazhe neko (chitaj: administrator), onda objashnjavanju da nisi u pravu nikad kraja. Mislim da ima josh mojih rechenica koje nisi izanalizirao i prokomentarisao, Bobane. Samo napred! :mrgreen:

P.S. Mozhda sam opet negde omanuo, ali chini mi se da nigde nisam video obaveshtenje o nachinu odjave chlanstva sa ovog foruma. Mislim, chisto onako, za svaki sluchaj, da znam ako mi zatreba.

Boban

• 3
Kritike
« Reply #7 on: 20-11-2002, 01:38:22 »
hm. ti bi vise voleo da nisam ni pogledao sta si napisao i da nisam pokusao da ti priblizim svoje vidjenje iste stvari?
Zaista ne razumem sta ti zapravo smeta i sta u stvari hoces.

Inace, odjava je vrlo jednostavna: izrazis takvu zelju i obrisemo te.

Unicorn

• 4
  • 2
Kritike
« Reply #8 on: 20-11-2002, 01:58:10 »
Ne! Lepo od tebe shto chitash poruke, ali se osecam kao dechko kojeg grde, a on mora da cupka dok ne zavrshe. Ponavljam: dao sam samo par opservacija/dozhivljaja diskusija. Jel` tako strashno kritikovati? Uostalom, nisam josh video dva uchesnika u diskusijama koja su se slozhila u svemu (shto je dobro, kakav bi to bio uzhas kad bismo svi isto mislili).
Odgovor Melkoru:
Volim shvedski sto - lepo proberesh od onoga shto se nudi. Kad se ne nudi mnogo, ne mozhesh ni da proberesh. Primecujem da na neka pitanja niko nije nashao za shodno da odgovori. A nisu bila retorichka. Ako neko bira na shta ce odgovoriti, onda mu je besmisleno postavljati pitanja.

Boban

• 3
Kritike
« Reply #9 on: 20-11-2002, 02:10:16 »
Nismo se razumeli, izgleda.
Ja nemam nikakav problem sa kritikom na moj racun.
Radim koliko mogu, najbolje sto umem u datim okolnostima i potpuno sam svestan da nisam u stanju da kroz sve prodjem na nacin koji bi svima bio po volji. Tako je uvek bilo.
Uvek to podvlacim: vazi pravilo trecine; sta god da uradis, kakav god odabir stvari za izdanja skockas, za svakog ponaosob bice trecina stvari koje im se dopadaju, trecina prema kojima su manje-vise ravnodusni i trecina koja ih iritira. Ono sto zivot urednika (webmastera...) cini zabavnim, i uopste mogucim jeste to sto su te trecine, od osobe do osobe, razlicito rasporedjene.
Na kraju, ali bas na samom kraju, treba se upitati zar nije veci greh na onima koji NISTA ne cine, nego na onima koji rade neprekidno i u svom tom radu uz neke dobre, mnoge osrednje promaknu i naravno svakojake gluposti.

Nyarlathotep

• 4
  • 3
Kritike
« Reply #10 on: 20-11-2002, 03:22:06 »
Koji oblik savesti ovog sajta ti glumis?
Covece opusti se malo sa kririkama i pocni da postavljas nove diskusije ... mozes nesto da pitas, nesto da kazes ....
Lepo je to sto si uvideo sve nedostatke diskusija  i mnogi ce to da imaju u vidu (mozda) ali pricajmo o fantastici a ne o razgovorima koji se njom bave.

Najvise ti smeta besmisleno prepucavanje a ne prestajes sa istim.
Prosto ovde trebamo da se bavimo fantastikom, pocnimo:
Jednoroze, sta volis da citas?
Jednoroze, sta volis da gledas?

Eto, razmisljaj malo o i tome a ne samo o sopstvenom eticko-esteskom vidjenju ovog sajta i ljudi na njemu.
Da nema vetra, pauci bi nebo premrezili.

Spider Jerusalem

• 4
  • 3
25 MISLI I ZAKLJUCAK NA TEMU "JEDNOROG"
« Reply #11 on: 20-11-2002, 07:14:04 »
1. zelis da saznas nesto o necemu, ali ne postavljas pitanja, vec cekas da o tome pocne da prica neko drugi?
2. zelis da te neko nalozi na nesto novo i ekskluzivno, ali ne nesto o cemu temeljno razglaba tih "3.5" ljudi?
3. zelis da saznas za nesto novo i neotkriveno i da te neko nalozi na to, ali ti je i to sranje jer ne znas gde to da nadjes da citas?
4. zelis da citas nesto novo, ali zelis da to bude nabavljivo u svakoj knjizari?
5. zelis da citas nesto novo, ali neces nikoga da pitas da li bi ti to posudio ili rekao gde moze da se nadje?
6. zelis da skupis ljude koji misle isto kao ti i vole slicne stvari (ali ne toliko slicne jer onda ne bi imali na sta da te naloze, right?), ali te nervira kad vidis ljude na forumu koji su se preko ovog foruma i upoznali da se na ovom forumu socijalizuju??
7. smeta ti da vidis ljude kako postuju preterano snobovske i duge postove pune digresija, ali CITAS SVE?
8. smeta ti prepucavanje, a pristao si da se prepucavas na ovom topiku?? i to sa BOBANOM??
9. smeta ti ako te kritikuju, ali ti ne smeta da kritikujes druge?? smeta ti da te grde ali zato nemas problem sa tim da isprozivas vecinu ljudi na forumu i da ih ucis tvojim malim mudrostima??
10. mislis da ako si postavio neka pitanja, a niko nije odgovorio, to je zato sto NECE?? ili zato sto mozda ne zna odgovore na tvoja pitanja?
11. trazis INFORMACIJE i prevashodno INFORMACIJE na delu sajta koji se zove DISKUSIJE?
12. nisi nasao NISTA sto te zanima i NISTA novo nisi saznao (mudra sovo nektara znanja sveta upijenog, procirkulisanog i storiranog), a ipak i dalje odlucno visis ovde i nerviras se??
13. niti si redovan poster, niti si nezamenljiv (kao boban ili broker, recimo), ali suptilno nam *pretis* odjavljivanjem??
14. mislis da ljudi ne treba da biraju na sta ce odgovarati, nego da treba da odgovaraju na sve, cak i na stvari koje a) ne znaju; b) ih ne zanimaju?
15. zelis odgovore na svoje postove, ali kada neko posveti dosta svog vremena, koncentracije i strpljenja da ti ljudski, podrobno odgovori (Bobane, tvom strpljenju i mudima nikad kraja), ti se duris i smatras da odgovor nije ni trebalo da dobijes??
16. tvrdis da citas sve postove a kazes kako niko nije pomenuo nista tebi novo, i posle toga mislis da jos neko treba da te shvati ozbiljno??
17. mislis da ako nekoga ne poznajes privatno i nisi sa njim ovce cuvao i merio kite kad ste bili mali nikako ne mozes da utvrdis, i posle deset procitanih postova nekog ucesnika na forumu, da li tog ucesnika vredi citati i sa njim razgovarati (i i dalje zelis da te neko shvata zaozbiljno)??
18. mislis da ces odredjenu zanimljivu stvar na netu naci ako te neko na istu ne uputi???
19. zelis da citas moderni strip (recimo), ne znas kako do toga da dodjes, i nije ti palo na pamet da saznas?? npr. da nekoga pitas?? da vidis da li ima nekoga u tvom gradu koje to sto bi moglo da te zanima ima sto u hardcopy, sto u elektronskom (nuzno zlom) formatu??
20. dosao si da saznas sta bi bilo lepo citati, nasao ljude koji se "profesionalno" bave materijom (sta god to znacilo, jer je ordinarna glupost reci da se neko ovde "profesionalno" bavi proucavanjem sf-a; cak ni ABN ne zaradjuje pare od toga, a zorana zivkovica iz nekog razloga ne vidim na ovom sajtu), dakle - sta lepse od toga da nadjes ljude sa gomilom informacija i stazom dugog, vernog i minucioznog citaca, i onda se duris kako nista ne mozes da nadjes za sebe i kazes da nista novo nisi na ovim diskusijama procitao????
21. dovoljno si mali citac koji se, ocigledno, ne muci bas da nadje sve sto je novo, ali imas muda da kazes kako je nesto o cemu mozda pola foruma ili cita ili je u procesu nabavljanja - suvise ekskluzivno, nezanimljivo, i nenabavljivo???
22. (ne?) primecujes da je gomila forumasa ovde ili u godistu gde zeli da kaze SVE i da se eksponira, ili se radi o gomili manijakalnih zaludjenika, i ocekivao si da ces naici na hladnoglav fandom, i to od ljudi koji su geekovi za ZANROVSKU literaturu (najjaci, najzaludjeniji fandom na svetu posle fundamentalistickih religioznih grupacija i obozavatelja marte stjuart - Buffy se ne racuna, jer je i to, nazalost, zanrovska serija)?????
23. nikakav faktor ovde nisi, a nasao si da solis ljudima pamet gde ce da se okupljaju i pricaju, i to na onaj stari, "ovo je, bre, sve moje!", komunisticki nacin!!????
24. (ne) primecujes da ovaj forum ima oko 80 (and counting) ucesnika od kojih je mnogo onih koji redovno postuju, a usudjujes se da desetak ljudi koji se znaju privatno osudjujes, i mislis da si nekakav "outsider" na forumu gde se mozda 7 posto ljudi medjusobno poznaje???
25. and finally: hodajuci si paradoks sa konfliktom dvostrukog privlacenja i odbijanja, dakle dovoljno konfuzan i bez ikakve poente, i mislis da neko jos pokusava da ti objasni kako oko necega nisi u pravu??

spider jerusalem checks out.

Unicorn

• 4
  • 2
Kritike
« Reply #12 on: 20-11-2002, 09:39:00 »
Evo, ooopuuustiiioo sam se. U pravu ste: upao sam u besmisleno prepucavanje. Mea culpa! Zar ne mislite da je Spajder samo potvrdio neke moje tvrdnje poslednjom porukom? Ovo je retorichko pitanje - ne odgovarajte mi, MOLIM VAS. Shto se mene tiche, dalje drndanje ove teme je bespredmetno, te tako rachunajte da sam podvio rep i odcvileo dalje.

Green Sonja

• 4
  • 2
Kritike
« Reply #13 on: 20-11-2002, 12:00:10 »
spajderu, you are saying all these nice things just to give me a boost i ocekujem te predvece oko mene, imam sjajnu pitu s visnjama, bas onakvu kakvu volis, a mozda padne i neki opening.

taurus-jor

• 5
  • 3
    • FSFF
Kritike
« Reply #14 on: 21-11-2002, 05:34:08 »
Spajderu ti si jedan vrlo opak cika. Kad ga zapapris, ravna ti nema. I to ga zapapris po clanovima od I do MCMXV.

A kako samo ja volim pitu sa visnjama...
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

Spider Jerusalem

• 4
  • 3
Kritike
« Reply #15 on: 21-11-2002, 17:35:58 »
Sonja, ono sinoc je bilo jako lepo, mada me zub jos uvek malo boli od one podle kostice. Mogao bih i veceras da ti navratim. Potrosili smo sav med  sinoc (you cheeky girl!), pa cu gledati da ga kupim usput.
And don't you worry, honey,  ovaj put necu zaboraviti cetkicu za zube *seductive old perv grin*

toothbrush?
check.

honey?
double-check  :twisted:

Goran Skrobonja

• 5
  • 3
Kritike
« Reply #16 on: 22-11-2002, 09:32:07 »
Očekujemo da sutra uploadujete najzanimljiviji footage sa coverageom vašeg večerašnjeg medenog susreta... :twisted:
Tako mu je to. (K. Vonnegut)