Author Topic: Cudan sajt  (Read 3539 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Boban

  • 3
  • Posts: 22.749
Cudan sajt
« on: 04-12-2002, 04:18:22 »
Ima gomilu linkova do stranica vezanih za SF pisce, ali je postavka sajta blesava, ili je to samo kod mene nesto kliknulo.
Pogledajte i sami:
http://www.sk.co.yu/200012/skwv03.html
Bilo kako bilo, ja sam pokusao da ga pripitomim i evo teksta:

Pisci naucne fantastike
Sve je pocelo od Meri Seli i "Frankenstajna", a vise o ovome nalazi se na www.desert-fairy.com/maryshel.shtml .

Zil Vern ima stranicu na JV.Gilead.org.il odakle se mogu skinuti njegove knjige, biografija, bibliografija, linkovi i jos toga.

Knjige Herberta Dzordza Velsa mogu se naci na www.literature.org/authors/wells-herbert-george , biografija i bibliografija na www.kirjasto.sci.fi/hgwells.htm, a na www.geocities. com/Athens/Delphi/8169 nesto linkova.

"Vrli Novi svet" Oldosa Hakslija nalazi se na www.primenet.com/~matthew/huxley gde se mogu naci i njegova biografija i bibliografija i dosta linkova.

Dzon Vindem ("Dan Trifida") ima biografiju i bibliografiju na 209.115.212.79/~dawe/wyndham.html .

Dzordz Orvel (pravo ime Erik Artur Bler), najpoznatiji je po knjizi "1984", ciji se primerak moze naci na students.ou.edu/C/Kara.C.Chiodo-1/orwell.html zajedno sa Orvelovom bibliografijom i linkovima. Pisceva biografija moze se naci i na www.k-1.com/Orwell , a jos linkova na pages.citenet.net/users/charles/links.html.

Artur Čarls Klark ima odlicnu stranicu na www.lsi.usp.br/~rbianchi/clarke/ACC.Homepage.html , gde se mogu naci njegova biografija i bibliografija i zanimljivosti iz zivota. Na www. acclarke.co.uk nalazi se nedovrsena stranica Klarkove zaduzbine, a na members.kennett.net/brownsherwood/ACClinks.htm dosta linkova, nekoliko prica i pisceva kucna adresa.

Isak Asimov ima biografiju na members.tripod.com/~gwillick/asimov.html , a njegova bibliografija, FAQ i linkovi na www.clark.net/pub/edseiler/WWW/asimov_home_page.html .

Rej Bredberi, autor "Farenhajta 451", predstavljen na www.brookingsbook.com/bradbury biografijom, bibliografijom, podacima o stvaralastvu i linkovima.

Robert Anson Hajnlajn (po jednoj njegovoj knjizi snimani su "Svemirski vojnici") ima stranicu sa biografijom i bibliografijom na www.wegrokit.com .

Biografija i bibliografija Kliforda Simaka mogu se naci na www.tc.umn.edu/~brams007/simak/default.htm .

Dzejms Blis, pisac "Zvezdanih spora", ima stranicu na members.tripod.com/~gwillick/blish.html na kojoj su njegova biografija i bibliografija.

Teodor Sterdzen, tvorac cuvene maksime "90% svega je đubre", poznat je po knjizi "Vise nego ljudski". Ima stranicu na glinda.lrsm.upenn.edu/~weeks/misc/sturgeon.html sa vestima, biografijom, bibliografijom, FAQ-om i linkovima.

Frederik Pol, autor serijala o Kapiji, ima bibliografiju na www.hycyber.com/SF/pohl_frederik.html a biografiju i nesto linkova na www.frontiernet.net/~dnr/authors/pohl.html .

Zvanicna stranica "Dine" autora Franka Herberta nalazi se na www.dunenovels.com. Jos jedna lepa stranica o Dini je www.fremen.org , a na www.kirjasto.sci.fi/fherbert.htm nalaze se Herbertova biografija, bibliografija i novosti.

Robert Silverberg ima "kvazizvanicnu" stranicu na www.connectexpress.com/~jon/silvhome.htm sa biografijom, bibliografijom, vestima i linkovima.

Filip Kindred Dik autor je "Coveka u visokom dvorcu". Njegove biografija, bibliografija, prikazi dela i nesto linkova mogu se naci na www.philipKdick.com .

Kurt Vonegat, SF pisac koji se izdaje za postmodernistu, ima stranicu sa biografijom, bibliografijom, FAQ-om, prikazima knjiga i linkovima na www.duke.edu/~crh4/vonnegut .

Brajan Oldis predstavljen je na adresi www.solaris-books.co.uk/aldiss/bwaenter.htm vestima, bibliografijom i linkovima.

Harlan Elison ima stranicu na harlanellison.com/home.htm sa vestima, linkovima, biografijom i bibliografijom.

Tomas Dis, pisac "Logora koncentracije", ima biografiju na www.wm.edu/SO/JUMP/fall95/disch.html , a linkovi na druge stranice o njemu mogu se naci na www.gherkin.com/palimpsest/camp.htm .

Semjuel Dilejni ima dugacku stranicu na www.pcc.com/~jay/delany gde su njegova bibliografija i linkovi.

Pirs Entoni ima zvanicnu stranicu na www.hipiers.com na kojoj su vesti, biografija, bibliografija, linkovi i njegov e-mail.

Pol Anderson ima biografiju i bibliografiju na www.english.uiuc.edu/vaughn/english120/anderson.htm .

Od informacija o Daglasu Adamsu izdvajamo fotografije njegovog nosa u krupnom planu na www.tdv.com/personal_worlds/douglas_a/nose/nose.html , a tu je i zvanicna stranica na www.douglasadams.com . Jos jedna fina stranica je www.floor42.com .

Hari Harison je nesto stariji i manje poznat pisac koji je takodje orijentisan na humor. Njegova zvanicna stranica je www.harryharrison.com .
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.