Da li ste primetili da je ovo, per se, prvi sajam knjiga na kojem se mogla naci gomila americkih (DC/VERTIGO, IMAGE, AVATAR...) stripova izdatih u trade paperback-ovima; i to relativno novije stvari?
Na Platoovom standu u onoj maloj sali sam video O'Barrov "The Crow" (!), Ennisov Hellblazer: "Tainted Love" (!!) i Brian Azzarelov Hellblazer:"Hard Time" (!!!). Nevidjenija cinjenica je da cene nisu napaprili kako obicno umeju ("Hard Time" je oko 900 dinara, pa ako nije prodat do danas, ko ima inklinacije i volje, nek' pojuri sjutra) Takodje, na istom mestu se nasao Moorov Batman: "The Killing Joke", i to u neverovatnih *4* primeraka (...!!!!).
Na standu novosadske 'male velike knjige' sam video poslednji trade "Lucifera" (Mike Carey) i Image-ovo (cini mi se) izdanje Darko Macanovog "Chubake". Ludilo!
Za one koji sad balave mogu da ih zazelenim informacijom da sam za *samo* 2000 din. na potonje-pomenutom standu purchasovao kolekciju sabranih naslovnica Sandmana ("Dust Covers" TPB) Dejva Mekina (nijedna zena za rodjendan nije srecnija od moje!) + The Killing Joke (dakle, Killing Joke se, actually, mogao naci na VISE mesta).
Takodje, opcija bauljanja po haubama stojadina lociranih ispred ulaza na sajam ove godine nije bez benefita. Pored gomile jeftine fantastike ovde objavljene u ZS-u i Polarisu ("jeftine" - po ceni, ne po sadrzaju), postojao je izvesni tip koji je na haubi drzao pravu riznicu horrora i sf-a. Od bisera, covek je imao Vinterovu cuvenu "Prime Evil" antologiju (koju mi je neko od vas maznuo dok sam prosetao sajmom), F. Paul Wilson-ov cuveni roman "The Keep", polupreveden (davno, u Emitoru) Ian McDonaldov "King of Morning, Queen of Day", i gomile horror izdanja kuce 'Leisure Books' (izmedju ostalih, poslednji roman Douglasa Clegga, izdat pre samo par meseci). Tipu sam uzeo email, pa za one od vas koje zanima sta ima u katalogu, ovde ga prilazem: hawk@tesla.rcub.ac.yu
(nema na cemu, nema na cemu)
ps. mali generalni utisak: gusta koncentracija raznih pravoslavnih i polupravoslavnih, kao i ostalih religijskih i sektaskih pokreta standova, kao i neverovatno predavanje pod imenom "Zasto se Darvinova teorija evolucija pokazala katastrofalnom za covecanstvo" je ucinilo da se osecam kao Spider Jerusalem (pravi, iz Transmetropolitan stripa) na konvenciji religija. Takodje je ucinilo da pozelim da uradim maltene istu stvar koju i on uradi u stripu (za one koji nisu citali ovaj fenomenalan strip: he pretty much wracks the whole place!). Samo je falio stand "Oficijelne srpske crkve Tesla", pa da stvar dobije svoj filmski ton.
checking out.