Recent Posts

Pages: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 10
11
DOMAĆE STVARALAŠTVO / Re: Overgraund treš
« Last post by Lendlord on Yesterday at 09:12:14 »
Osamnaesta epizoda - "San Šiljapero"

Šta se desi kada veštačka inteligencija spoji seriju "Black Mirror" i " Mikijev Almanah":
https://drive.google.com/file/d/1kl5N6m5dCTxqQ6MdP-MeiWROsfnP7Bvs/view?usp=drivesdk
12
13
piracki zaliv odavno propo, 1337 se drži, neoliberali gutaju sve

jel ostalo još nešto?
Neuništivi rutracker.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

14
Ja koristim i dalje Piratebay za filmove i serije (mada obično ne tražim ništa opskurno).
15
Vašington besan na Prištinu: "Snosićete posledice"

Quote
Ambasador SAD u Beogradu Kristofer Hil izjavio je da će Priština snositi posledice jer nije poslušala savete SAD. 

(...)


citam te razne reakcije u zapada na aktualni kosovo; skolski primjer za nove generacije.

"pristina nije poslusala savjete sad."

podsjetimo se, stvarnost izgleda ovako: We reiterate our 26 May statement...

znaci rusi, i to u pijanom stanju, su za ovu us-americku i zapadnjacku gamad opcenito pojam kulture, civilizacije, pouzdanog partnera, inteligencije, zdravog razuma i ljudskosti.
nisu kompatibilni sa mnogim malim narodima europe, imaju duboku vezu sa srbima, kako god, ali realno se mora zabiljeziti.

valja si predociti i hrvatski primjer, odvratnu igru usa i izraela oko miniranja hrvatske nabave ratnih zrakoplova. da rusoturski svet na koji se oslanja srpski u prvoj liniji nije zapeo u zelenog, hrvatska bi odavno svirala kurcu. ne tek potpirijev kruzook mahao kokardom u zagrebu, vec i banski dvori.
igru poslije koje su jos pojacali podrsku srbofasistickim i jugokomunistickim mitovima preko raznih ambasadora, seratora i plejade sarenog otpada koji uglavnom proizvodi topli zrak.

uglavnom, pazite: pristina nije poslusala savjete sad. nema veze sto ih slusala 20 godina, cijeli beskrajni niz poluraspadnutih korumpiranih poluretardiranih idiota u prolazu cija uprava potpuno izgubila kompas. uprava koja nema ni ideju sta bi ona za sebe bila, a uporno jebe u zdrav mozak pola svijeta.

poslije korumpirane merkel, jos jednom dobro jutro, drugosrbijanci! :)
nema nista iznad vlastite drzave, to je pocetak i kraj slobode. nikakva ideologija nije iznad toga.
16
RAZONODA, ZABAVA, DOKOLICA... / Re: The Crippled Corner
« Last post by crippled_avenger on 31-05-2023, 19:42:44 »
Nat Clifton, poznat po nadimku Sweetwater, zaigrao je tehnički kao drugi crni igrač u istoriji NBA, kada je izašao na parket za Knickse par dana posle Earla Lloyda koji je igrao za Washington. Martin Guigui snimio je film o Sweetwateru fokusirajući se na mesece koji su prethodili njegovom ulasku u NBA.

Sweetwater je bio jedan od crnih igraća koje su timovi uveli u svoj sastav 1950. ali se smatrao najboljim među njima a imao je i 28 godina, dakle bio je već poprilično afirmisan.

Bitno je imati u vidu produkcioni kontekst u kom je nastao ovaj film jer je poprilično atipičan ako imamo u vidu temu. Naime, beli deo podele čine potrošeni epizodisti kao što je sjajni Kevin Pollak u ulozi Abea Sapersteina - gazde Globetrottersa, odnosno cancelovani ljudi, Jeremy Piven koji je pao u #MeToo pogromu kao Joe Lapchick, trener Knicksa koji je izborio poziciju za Cliftona a iz istog tabora je i Richard Dreyfuss kao Maurice Podoloff, prvi komesar NBA; odnosno veteran QAnona Jim Caviezel - kao izmišljeni lik sportskog novinara koji od čikaškog taksiste beleži priču od Cliftonu.

Kako ih je neko skupio na jednom mestu ostaje naravno pitanje svih pitanja ali to su tokovi kapitala u savremenom filmu kao delu kulture a isto važi i za košarku pedesetih koja je bila deo kulture pod segregacijom.

Bela publika je obožavala šou koji su pravili Trottersi, praveći budalama lokalne belačke timove koji su primali novac da učestvuju u njihovim gegovima, ali košarkašku relevantnost su stekli kada su pobedili Lakerse iz Minnesote, aktuelne šampione, u partiji u kojoj je Nat Clifton ozbiljno odškolovao Georgea Mikana, tada dominantnog NBA asa.

Celticsi pokazuju odmah tendencije da draftuju afroameričke igrače ali drugi vlasnici opstruiraju i liga ostaje u sistemu segregacije. Doduše, sada kad se u MLB integrišu i statistike iz Negro lige, možda saznamo više i o košarkaškoj Negro ligi, o kojoj Bill Duke ima nadahnut monolog u filmu HIGH FLYING BIRD.

Film nije preterano istorijski verodostojan, recimo Joe Lapchicka igra Jeremy Piven iako je on važio za najboljeg CENTRA svoje ere.

Međutim, film je izveden kao jedna staromodna biografska priča i kao takav baš zbog svoje arhaičnosti, može da bude relativno prijatno iskustvo na malom ekranu.

Sweetwater prelazi put od supertalentovanog cirkuzanta do prepoznatog talenta i vrhunskog takmičara. Na tom putu postoje prepreke, pre svega formalne, ali i lične. Film se ne završava finalnom utakmicom već prvom, onom u kojoj Nat Clifton izlazi protiv čisto belačkih Indianapolis Olympiansa i uprkos animozitetu sudija donosi pobedu.

Sve prikazano u filmu treba uzeti sa velikom rezervom. Čim se film bazira na nečijoj ispovesti znamo da su se autori odlučili da "objave" legendu, ali kao što je rasna barijera pala da bi NBA postala bolji proizvod tako je i niz cancela ovde zanemaren da bi se u niskobudžetnoj izvedbi snimio film sa relativno poznatim imenima.

Tim pre mislim da je SWEETWATERova budućnost najpre na televiziji. Ono što je najvažnije jeste činjenica da ovim filmom tema nije potrošena, ali da je isto tako taj prvi hagiografski pokušaj, uprkos B produkcionom okviru urađen dostojanstveno i old school. Verujem da ćemo nekad videti i prestige picture o ovoj temi, dok se to ne desi, imamo solidnu zamenu.

* * 1/2 / * * * *
17
piracki zaliv odavno propo, 1337 se drži, neoliberali gutaju sve

jel ostalo još nešto?
18
BERZA STRIPOVA / Re: Prodajem.
« Last post by Dr Watson on 31-05-2023, 17:06:04 »
Kule od peska, i Sendmen Out.

Snizenje za.
Usagi 1-3 2800
BPRD 1-3 7000
Hellboy Omnibus 1,2,3 kratke price 1  9000
Epilepticar Fibra 3300
Durango 2 1700

Cene su sa mojom postarinom, cc paket.

19
nisam ništa
i ne pamtim
dok je 1370 dobro je
20
Baš, gomilu filmova sam strimovao odatle.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Pages: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 10