Author Topic: Urbane legende - Antologija  (Read 112053 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 57.796
Re: Urbane legende - Antologija
« Reply #400 on: 24-06-2010, 22:23:07 »
Ma, ne kompjuter mi je u drugoj sobi ionako, ali ja se na njene oči igram na konzolama u dnevnoj sobi na televizoru od 102 cm.

No, između igranja šaha i igranja šaha ima razlike. Pa tako i između toga kako se ja igram i kako se ja igram. Dva čoveka koji igraju Street Fighter IV preko Interneta jedan protiv drugog svakako nemaju čega da se stide pred dvojicom šahista koji igraju šah. To vam kažem ja koji sam probao i jedno i drugo.

mac

 • 3
 • Posts: 12.546
  • http://www.facebook.com/mihajlo.cvetanovic
Re: Urbane legende - Antologija
« Reply #401 on: 24-06-2010, 23:03:34 »
Go Meho go! Ja sam više Dota orijentisan, ali svejedno, da nema stvarnih osoba s druge strane ne bi bilo ni mene s ove strane ekrana.

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 57.796
Re: Urbane legende - Antologija
« Reply #402 on: 24-06-2010, 23:19:18 »
Ma, Dota, ili Total War ili whatever, singl ili multiplejer, pravila su najvažnija, ona čine duh igre i njen, ajde da kažem "duhovni sadržaj". Ako su pravila plitka i banalna, ne vrede ni ljuidi s druge strane.

No, nećemo opet u oftopičenje.

Da bih se vratio makar načelno u tračnice ovog topika, dodaću još da dok Ćirić hvata arhetip i introspekciju maskira velikom količinom seksualnog sadržaja koja je, pak, lukavim posezanjem za "novumom" (cijalis sa svojim magijskim, dakle ne sasvim objašnjenim dejstvom) resetovana na primalni nivo otkrivanja svog tela i njegovih reakcija na nadražaje iz spoljnjeg sveta, dok time on večitu temu obrađuje na jedan bezobrazan, frivolan, ali u krajnjoj liniji šarmantno raspričan način i opravdava svoje posezanje za temom iz, jelte, arhive čovečanstva, dotle, sa druge strane, dobar broj pisaca u IL samo prepričava priče drugih pisaca. Kod njih nemam utisak večne teme nego samo već viđene teme, ne vidim arhetip od stereotipa. Primer mi je recimo Sarajlija kome je ovo, bez sumnje najbolja priča koju sam ja pročitao do sada. Vrlo solidno vladanje i atmosferom i narativom, uslužna karakterizacija, korektno posezanje za simboličkim ali i psihološkim motivom vodene površine (i dubine), uz sve prilično uspelo, iz drugog plana provučena politička opservacija, ali u krajnjem zbiru meni je to samo mehanički sklopljena priča tuđih ideja i motiva. ne mislim "tuđih" u smislu "Sarajlija je to pokrao od konkretnih ljudi" nego više "žanrovski tretman žanrovske teme". Dok je to meni savršeno čitljivo i zabavno, daleko od toga da me provocira kao Ćirićeva akrobatika i da o tome mogu da napišem da vidim estetski opravdan tretman večite teme-

E, sad, sigurno, problem svakako može da bude u meni  :lol:

scallop

 • 5
 • 3
 • Posts: 28.511
Re: Urbane legende - Antologija
« Reply #403 on: 24-06-2010, 23:31:22 »
U redu. Sad mi se čini da si vrlo uspešno razdvojio arhetip od stereotipa. I istakao način kojim Ćirić jako dobro barata. Stranu ranije sam podsetio na "Sedam godina priželjkivanja". To je arhetip o kome govoriš i OK je. Onda, zašto ne savladaš odbojnost i pročitaš onih nekoliko starna teksta koji sam ti poslao pre mesec dana. Možda i tamo nađeš neki arhetip. Stereotip sigurno nećeš naći.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 57.796
Re: Urbane legende - Antologija
« Reply #404 on: 24-06-2010, 23:35:44 »
Pročitao, napisao komentare, onda ostavio da se krčka dok si ti bio na moru a ja službeno u Mađarskoj i nameravam da još jednom prođem kroz to sutra ili za vikend i onda da ti pošaljem sa finalnim komentarom.

scallop

 • 5
 • 3
 • Posts: 28.511
Re: Urbane legende - Antologija
« Reply #405 on: 24-06-2010, 23:38:40 »
Ako, onda.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

asja

 • 4
 • 2
 • Posts: 164
Re: Urbane legende - Antologija
« Reply #406 on: 25-06-2010, 04:21:20 »
meho, ti najbolje da se posvetis pisanju novog recnika simbola i arhetipova:) pocni od izranjanja nesvesnih sadrzaja u ciricevoj nameri da nam pruzi jednu, vrlo verodostojnu pricicicu u kojoj cicica - intelektualac,  ipak ne zna da se cijalis ne uzima pred odlazak na stimulativnu zurku svojih "studenat-kinja", vec 15-30 min. uoci zgarantovane "rupice -boce". 
a kako ja sve o istome i tako znadem, pa ovde na divljem zapadu su takve reklame uobicajene.
 
http://www.metacafe.com/watch/1683686/best_cialis_commercial_ever_very_funny/
   

PTY

 • 5
 • 3
 • Posts: 8.603
Re: Urbane legende - Antologija
« Reply #407 on: 25-06-2010, 09:19:43 »
... dok time on večitu temu obrađuje na jedan bezobrazan, frivolan, ali u krajnjoj liniji šarmantno raspričan način i opravdava svoje posezanje za temom iz, jelte, arhive čovečanstva, dotle, sa druge strane, dobar broj pisaca u IL samo prepričava priče drugih pisaca. Kod njih nemam utisak večne teme nego samo već viđene teme, ne vidim arhetip od stereotipa. Primer mi je recimo Sarajlija kome je ovo, bez sumnje najbolja priča koju sam ja pročitao do sada. Vrlo solidno vladanje i atmosferom i narativom, uslužna karakterizacija, korektno posezanje za simboličkim ali i psihološkim motivom vodene površine (i dubine), uz sve prilično uspelo, iz drugog plana provučena politička opservacija, ali u krajnjem zbiru meni je to samo mehanički sklopljena priča tuđih ideja i motiva. ne mislim "tuđih" u smislu "Sarajlija je to pokrao od konkretnih ljudi" nego više "žanrovski tretman žanrovske teme". Dok je to meni savršeno čitljivo i zabavno, daleko od toga da me provocira kao Ćirićeva akrobatika i da o tome mogu da napišem da vidim estetski opravdan tretman večite teme-


Eeeee, ali to o čemu ti ovde govoriš ulazi u domen zrelosti samog autora. Ne može ovde niko da parira tom tvom poređivanju Sarajlije i Ćirića u domenu egzekucije, to je bar jasno, tu je prevaga očigledna. Samo, nemojmo ignorisati fakt da, i pored same te same zanatske superiornosti, Ćirić bira sadržaj koji je daleko zahvalniji za plasman te njegove superiorne zanatske virtuoznosti, pa ga još i nudi u skroz privlačnoj formi sofisticirane vulgarnosti, koja čak i meni daleko više imponira pri čitanju od Sarajlijinog priklanjanja melodrami.

Tako da, ako pribegneš poređivanju Ćirića sa bilo kojim autorom iz zbirke, da, okej, daću ti za pravo sve i bez čitanja.  

Ali ja se i dalje dvoumim da li te ta priča - gledana striktno sama za sebe, bez ikakvog poređenja sa zanatski slabije izvedenim delima – zaista zgrabila tim dubinskim seciranjem tipa u pojedincu + pojedinca u tipu, ili te naprosto šarmirala samo zato što ti izgleda zloćkasto profana, pa samim time, valjda, i dovoljno kontroverzna da posluži kao intelektualni stumulus.    :lol: 

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 57.796
Re: Urbane legende - Antologija
« Reply #408 on: 25-06-2010, 09:57:18 »
Da ne bude zabune, daleko od toga da je Ćirićeva priča nekakav literarni apeks kome svaka pisana reč valja da teži, ja je i jesam razmatrao prevashodno (da ne kažem isključivo) u kontekstu zbirke i ocenjivao da je ona u kontekstu te zbirke više živa od ostalih priča. Naravno da me je pre svega zgrabila na tom najprostijem, najprvijem  :) nivou - mislim, ko još ne voli da čita priče u kojima muškarac priča o svom kurcu - ali ne bi me i zadržala da nema u sebi ipak to neko zasecanje u dublje tkivo ličnosti (i to arhetipske  :lol:  ). Naravno, to zasecanje niti je preterano ambiciozno niti nam u krajnjem ishodu daje revolucionarni uvid u hjumen kondišn, ali kombinacija ipak nekog uvida i vrcavog jezika je dovoljno pobednička in my book.

A ovo

Quote
Ćirić bira sadržaj koji je daleko zahvalniji za plasman te njegove superiorne zanatske virtuoznosti,

je možda i stvar o kojoj treba razmisliti. Zašto drugi pisci u zbirci onda ne biraju sadržaj zahvalan za plasiranje njihovih jakih strana? Ili ga biraju pa je Ćira ipak osetno jači pisac od svih njih? Evo, mislim da je Petar Petrović sa ovom pričom pronašao svoj pravi ton. Prethodne dve koje sam čitao (ona u Ugrizu Strasti i ona u Belom Šumu) su demonstrirale pismenost ali su sadržaj i forma bili u neskladu. Sa ovom pričom u Istinitim lažima, Petrović pogađa odnos. Jeste, njegova priča je ultra frivolna ali je pričana tako da se frivolnost pripovedanja (jedan pogled na ličnu istoriju skoro kajzersozeovski nepouzdanog naratora) odlično uklapa uz zaplet a ovaj se uklapa uz temu zbirke. Mislim da je Petrović ovde napravio srećan brak između svog zanatskog kapaciteta i teme/ zapleta. Idealno, za moj ukus, svaki pisac bi pisao ono što zna najbolje da radi, makar u objavljenim radovima.

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 57.796
Re: Urbane legende - Antologija
« Reply #409 on: 25-06-2010, 10:03:08 »
meho, ti najbolje da se posvetis pisanju novog recnika simbola i arhetipova:) pocni od izranjanja nesvesnih sadrzaja u ciricevoj nameri da nam pruzi jednu, vrlo verodostojnu pricicicu u kojoj cicica - intelektualac,  ipak ne zna da se cijalis ne uzima pred odlazak na stimulativnu zurku svojih "studenat-kinja", vec 15-30 min. uoci zgarantovane "rupice -boce".  
a kako ja sve o istome i tako znadem, pa ovde na divljem zapadu su takve reklame uobicajene.
 
http://www.metacafe.com/watch/1683686/best_cialis_commercial_ever_very_funny/
  

Ja mislim, Asja da ti imaš malčice iskrivljenu sliku o cijalisu, što je sasvim za očekivati jer si žena pa ga samim tim nisi nikad koristila niti, da jesi, bi imala iskustvo kakvo sa njim ima muškarac. Cijalis se uzima i kada imaš ispred sebe duži vremenski period u kome postoji potencijal da ga metneš, ali nisi siguran jesi li od penetracije u ovom momentu udaljen 30 minuta, tri sata ili čitav dan. Cela marketing ideja kod Cijalisa je da, za razliku od Vijagre ne moraš precizno da tempiraš period njegovog dejstva jer je dejstvo do 36 sati (mada, ako si i inače u snazi, ostaju tragovi dejstva i duže, čak do tri dana) pa ga tako opušteno uzimaš upravo pred odlazak u grad u kome ćeš mžda nešto smotati a pilula će odraditi posao i ako to što si smotao privedeš na gajbu tek sutra popodne.

A hvala Alahu, simbolima i arhetipovima su se bavili daleko ozbiljniji ljudi od mene, poput Elijadea, Junga ili Froma pa meni samo ostaje da podsećam da se i najtrivijalnija beletristika istima obavezno bavi a da je razlika između nje i vrhunske književnosti najčešće u tome kako im se bave a ne čime se bave.

Također, ne razumem - i zato uopšte i dosadno insistiram na ovoj raspravi o cijalisu - zašto toliko akcenta bacaš na verodostojnost Ćirićeve priče kada njen osnovni naum sasvim očigledno nije naturalistički realizam već više neka ironijska varijacija na prozu koja se bavi savremenim mističkim iskusvima. U tom smislu, cijalis u njoj zauzima mesto koje je u literaturi (ne samo proznoj, čak skoro uopšte ne proznoj) dvadesetog veka zauzimao čitav spektar psihoaktivnih supstanci, od meskalina, preko LSD-a do kokaina, kanabisa itd. A opet u tom smislu, se u toj priči može bez problema naći dodatni satirični sloj koji se bavi istraživanjem pozicije medikamenata za potenciju u savremenoj urbanoj mitologiji (a urbane legende su tema zbirke, ne?) i jedno vrlo uspelo poentiranje koje pokazuje kako ovi medikamenti zaista i zauzimaju mesto magijskih supstanci koje su nekada zauzimali hašiš i LSD. Što je zanimljiv obrnuti odraz u ogledalu: u vreme seksualne revolucije, magijska supstanca bio je esid. U vreme četiri decenije posle seksualne revolucije i nekoliko godina posle smrti Alberta Hofmana, magijska supstanca je - cijalis. Da li je ovo pobeda ili poraz u seksualnoj revoluciji?

Naravno da ne tvrdim da je Ćira ovo ovako diskurzivno sebi objasnio pre nego što je seo da piše priču, ali ova priča de fakto ima u sebi spakovan ovaj sadržaj. To je smisao umetničkog sažimanja, a umetnik nije tumač nego onaj koji sažima iskušeno a ne nužno i shvaćeno u novo iskustvo koje opet ne mora nužno biti shvaćeno, no može biti tumačeno.

scallop

 • 5
 • 3
 • Posts: 28.511
Re: Urbane legende - Antologija
« Reply #410 on: 25-06-2010, 10:12:51 »
Ima tu još jedna sitnica. Mislim da pisci u ovoj zbirci nisu bili u jednakoj poziciji. Ako se ja ne varam Skrobonjine zbirke počivaju na temi koju priređivač odabere, pa oni koji pišu imaju "domaći zadatak". Za razliku od Ćirića koji je pozvan bez tematskog pritiska. Oslobođen tog pritiska mogao je da se posveti cijalisu i posledicama. Čak bih napomenuo da je, na kraju svoje priče, prilično nespretno pokušao da je gurne u fantastiku i temu. Sa druge strane, moje uverenje je da je Sarajlija izuzetno talentovan i voleo bih da vidim ishod kad bi i on bio oslobođen tematskog pritiska. U Skrobonjinim zbirkama imali smo prilike da vidimo više priča nasilno gurnutih u temu, pa smatram da su svi bili, u određenoj meri, prikraćeni. Ukupno, Ćirićev jezik jeste briljantan, ali je arhetip pomalo "učitan". Ako i postoji, onda je to "iskušenje ukradenog voća".
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 57.796
Re: Urbane legende - Antologija
« Reply #411 on: 25-06-2010, 10:17:38 »
U editu poslednjeg posta sam pojasnio u ko smislu je Ćirićeva priča direktno u vezi sa temom zbirke - urbane legende. Rekao bih u daleko tešnjoj nego Sarajlijina. Kod Sarajlije ne radi se toliko o urbanoj legendi koliko o lokalnoj, u okruženju koje nije urbano pa je samim tim (makar u literarnom smislu) bliže "pravoj" mitologiji, odnosno pred-racionalnim verovanjima. Urbana mitologija je, da tako kažem, post-racionalna, reakcija, beg intelekta od kartezijanskih stega, vapaj za neodgovornošću i neodređenošću (sudbine). Ćirin tretman cijalisa je u tom smislu mnogo bliži temi zbirke.

scallop

 • 5
 • 3
 • Posts: 28.511
Re: Urbane legende - Antologija
« Reply #412 on: 25-06-2010, 11:24:09 »
Kad bismo se zezali. Pa, mi još ništa ne znamo o cijalisu, a ti bi ga u urbanu legendu. Jok, brale, ne ide ti. A Sarajliju da ruralizujemo. Baš si šeret.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 57.796
Re: Urbane legende - Antologija
« Reply #413 on: 25-06-2010, 11:26:56 »
Pa Sarajlijina priča se dešava u distinktno ne-gradskom okruženju.

A baš to što ne znamo o cijalisu ga čini prikladnim za mitologiziranje.

scallop

 • 5
 • 3
 • Posts: 28.511
Re: Urbane legende - Antologija
« Reply #414 on: 25-06-2010, 11:28:23 »
Ne znamo ni o antigravitaciji. Zapravo, toliko toga ne znamo da su mogućnosti urbane mitologije neiscrpne. :lol:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 57.796
Re: Urbane legende - Antologija
« Reply #415 on: 25-06-2010, 11:32:00 »
Dobro je da smo uspeli da se složimo.  :lol:

Boban

 • 3
 • Posts: 22.755
Re: Urbane legende - Antologija
« Reply #416 on: 25-06-2010, 15:15:26 »
hm... ili ja ne znam šta znači pojam urbane legende ili vi ne znate; treće nema.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

scallop

 • 5
 • 3
 • Posts: 28.511
Re: Urbane legende - Antologija
« Reply #417 on: 25-06-2010, 15:50:25 »
Šta se ti mešaš? Vidiš da smo se složili?
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

mac

 • 3
 • Posts: 12.546
  • http://www.facebook.com/mihajlo.cvetanovic
Re: Urbane legende - Antologija
« Reply #418 on: 25-06-2010, 15:50:49 »
Treće je da niko ne zna.

Boban

 • 3
 • Posts: 22.755
Re: Urbane legende - Antologija
« Reply #419 on: 25-06-2010, 15:54:15 »
Koliko je verovatno da postoji jedna univerzalna istina koju nijedan od nas trojice, Meho, Radmilo i ja, nismo ukapirali?
Pa šta će običan svet da radi?
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

scallop

 • 5
 • 3
 • Posts: 28.511
Re: Urbane legende - Antologija
« Reply #420 on: 25-06-2010, 15:57:07 »
Mac, to i nije tako komplikovano. Kažeš da je nešto urbana legenda, onaj drugi da nije, a ti je čas posla mitologizuješ. Ako se neko treći pobuni ti mu kažeš - iš. A, četvrtom, recimo da si to ti, objasnimo natenane, tako da mu se smuči i odstane. Hoćeš li da ti objasnim?

Bobane, šta će tebi objašnjenje kad se to ionako ne može objasniti?
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

mac

 • 3
 • Posts: 12.546
  • http://www.facebook.com/mihajlo.cvetanovic
Re: Urbane legende - Antologija
« Reply #421 on: 25-06-2010, 16:20:03 »
Može definicija, ali samo ako se razlikuje od one na Vikipediji. Automatski može objašnjenje i zašto se razlikuje.

PTY

 • 5
 • 3
 • Posts: 8.603
Re: Urbane legende - Antologija
« Reply #422 on: 25-06-2010, 16:25:33 »
... Naravno da me je pre svega zgrabila na tom najprostijem, najprvijem  :) nivou - mislim, ko još ne voli da čita priče u kojima muškarac priča o svom kurcu...

 :D

ovim si me kupio, bašbaš, taman da batalim ono što si dalje otkucao…  
  
A za pitanje “Zašto drugi pisci u zbirci onda ne biraju sadržaj zahvalan za plasiranje njihovih jakih strana?”, pa… nije li upravo to onaj deo u kom se ogleda talent? (Ili bar zrelost pisca da shvati gde su mu limiti, što mu u neku ruku dođe isto.) ali opet, možda baš zato i nije fer da toliko insistiraš na ocenjivanju Ćirića u kontekstu zbirke,  mislim, to je tako očigledno da imaš profija versus amatera, od kojih je tek ponekom pošlo za rukom da možda nasumce pogodi srećan balans u odnosu vlastite mogućnosti i odgriženog zalogaja.
al' dobro, bar si se ozbiljno objasnio + nisi izvukao niti jedan šalabajzerski adut.. :)
  

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 57.796
Re: Urbane legende - Antologija
« Reply #423 on: 25-06-2010, 17:54:30 »
Pa kad sam ja davao išta osim 100% u ovakvim situacijama? Nikad - eto kad!!!!

U svakom slučaju, jasno je da sam ja jedan reformirani ljubvitelj žanra koji sada želi da svaka, pa i žanrovska literatura bude "duboka" makar po mojim standardima dubine. Ali važno je primetiti da ja shvatam da to nije jedini način da se gleda na stvar.

Džek

 • 4
 • 3
 • Posts: 5.732
 • Instalater raznih šejtanluka.
Re: Urbane legende - Antologija
« Reply #424 on: 09-09-2010, 19:50:08 »
Pročitao.

Lepa zbirka, samo ne do kraja definisana.
U pojedinim pričama nisam prepoznao urbane legende, ili kako je Skrobonja lepe alternative za isti izraz dao, al sam uživao (i ponekad i naježio se od istih) čitajući antologiju.

Najviše mi se dopale priče "Dok ne dođu šejtani", "Abrakadabra", "Poklade" i "Mara", "Pepermint"

Ostale sam sa uživanjem čitao, verovatno i fulio sa spominjanjem istih.  Jebga, ukusi su ukusi. Ove sam baš izdvojio.

Mislim da je Skrobonja baš odradio posao sa tom antologijom.
Moj imaginarni drug mi govori da sa tvojom glavom nešto nije u redu.

Lord Kufer

 • 4
 • 3
 • Posts: 5.102
  • Poems and Essays
Re: Urbane legende - Antologija
« Reply #425 on: 09-09-2010, 20:18:11 »
Nema šanse da u ovakvim tematskim zbirkama sve priče odgovore na temu. Nema ovde hiljadu autora da bi to moglo da se postigne. Važno je da je izbor priča dobar. Skrobonja je uradio veliki posao što je uspeo da angažuje bratiju da radi nešto ozbiljno.

Ghoul

 • 4
 • 3
 • Posts: 33.204
  • The Cult of Ghoul
Re: Urbane legende - Antologija
« Reply #426 on: 05-09-2013, 11:14:36 »

stari mlinar

 • 2
 • Posts: 101
Re: Urbane legende - Antologija
« Reply #427 on: 23-09-2013, 09:18:25 »
Od ove priče bi mogao da se napravi takav dokumentarac, da je to jezivo. Imaš li informaciju da li ovaj čovek još uvek živi tamo, ili su ga smestili na neku drugu lokaciju?

Ghoul

 • 4
 • 3
 • Posts: 33.204
  • The Cult of Ghoul
Re: Urbane legende - Antologija
« Reply #428 on: 23-09-2013, 10:14:42 »
Od ove priče bi mogao da se napravi takav dokumentarac, da je to jezivo. Imaš li informaciju da li ovaj čovek još uvek živi tamo, ili su ga smestili na neku drugu lokaciju?

u textu se kaže da su obojica još uvek tamo, na groblju. potraži ih...

Ghoul

 • 4
 • 3
 • Posts: 33.204
  • The Cult of Ghoul
Re: Urbane legende - Antologija
« Reply #429 on: 12-12-2015, 10:59:46 »
URBANE LEGENDE kao inspiracija za horor

Tribina posvećena urbanim legendama.
Na njoj su bili sledeći učesnici:
Goran Skrobonja – pisac, prevodilac i izdavač; prvi čovek izdavačke kuće Paladin; 
Dr Dejan Ognjanović – pisac, prevodilac i urednik u izdavačkoj kući Orfelin;
i Dr Mladen Stajić – etnolog – antropolog, asistent na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Moderator je bio Mladen Milosavljević – urednik časopisa (a odnedavno i vaskrsnutog sajta) Omajahttp://ljudska_splacina.rs/2015/12/urbane-legende-kao-inspiracija-za-horor.html


klem

 • yeah
 • 3
 • Posts: 679
 • boss
Re: Urbane legende - Antologija
« Reply #430 on: 14-05-2016, 19:48:57 »
Od ove priče bi mogao da se napravi takav dokumentarac, da je to jezivo. Imaš li informaciju da li ovaj čovek još uvek živi tamo, ili su ga smestili na neku drugu lokaciju?

http://youtu.be/3v39ivaFhZA

Mica Milovanovic

 • 8
 • 3
 • *
 • Posts: 8.626
Re: Urbane legende - Antologija
« Reply #431 on: 01-03-2022, 20:22:14 »
Ako vam se ta dopada, da čujem šta mislite o ovoj?Prebiram nešto po starim temama i vidite šta sam našao...
Mica

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 57.796
Re: Urbane legende - Antologija
« Reply #432 on: 01-03-2022, 22:10:04 »
Tebi, Mićo, ta slika verovatno i dalje stoji u temp folderu računara (posle 13 godina!!!!) pošto ja sliku ne mogu da vidim a kada odem na njen link dobijem samo naslovnu stranu imageshacka.

Boban

 • 3
 • Posts: 22.755
Re: Urbane legende - Antologija
« Reply #433 on: 02-03-2022, 13:57:40 »
ja vidim sliku, a meni sigurno ne stoji u temp folderu; ti si Meho nešto sebi uskratio na netu.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Hiperhik

 • 4
 • 3
 • Posts: 806
Re: Urbane legende - Antologija
« Reply #434 on: 02-03-2022, 14:13:10 »
E, pa, ja ne vidim sliku.


I šta ćemo sad?
Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 57.796
Re: Urbane legende - Antologija
« Reply #435 on: 02-03-2022, 14:14:34 »
Na dva različita kompjutera sa dva različita brauzera koji imaju radikalno različite setinge ne vidim sliku PLUS kad se ode na link, vidi se da je link davno ubijen. Mora biti da vam stoji u nekim temp folderima.

dark horse

 • Arhi-var
 • 3
 • Posts: 3.989
 • Kuća Rotsčajld
Re: Urbane legende - Antologija
« Reply #436 on: 02-03-2022, 14:42:21 »
Sad, valjda, svi vidimo sliku. :)

"Koga briga šta govore, ako nemaju muda da kažu u lice?" - Toni Soprano

"Ako bismo ljudima oduzeli iluzije, koje zadovoljstvo bi im ostalo?" - Volter

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 57.796
Re: Urbane legende - Antologija
« Reply #437 on: 02-03-2022, 14:57:57 »
Aha, sad je mnogo jasnije.

Aleksa Topuzić

 • 2
 • Posts: 202
Re: Urbane legende - Antologija
« Reply #438 on: 03-03-2022, 00:53:31 »
Ja ne kontam o čemu ovaj Meho priča, i kod mene se vidi savršeno
Pesnik nesvrstavanja i samoupravljanja.