STRIPOVI, ILUSTRACIJE, ANIMACIJA > ILUSTRACIJE

Treba mi pomoć...

<< < (4/5) > >>

Ugly MF:
e, fala za info, pogledacu tu 2017 verziju!

Boban:
Problem sa tim što tebi treba nije univerzalan. Obeležavanje magičnim štapićem ima smisla ako je crtež jasnih linija ili jasno raznobojnih površina. Ukoliko postoji pretapanje onda se to mora raditi na neki drugi način i načini postoje praktično za sve, ali ne mogu se izreći paušalo. Kao da ženska zove frizera i kaže da bi htela šatiranu kosu koja joj dobro stoji, a ne da nijednu dodatnu informaciju. Rešivo, ali ne tako jednostavno.
Sačekaj da bebac poraste pa da počne da ti rešava te probleme. Nije to tako daleko, ma kako ti se sada činilo.

Petronije:
Nisi me skontao 100%. Znam da selektujem objekat. Koliko se sećam, sve se rešava zumom i pažljivom upotrebom magneta. A može i ručno. Crteži su crtani običnom olovkom i bojeni drvenim bojama, imaju jasno vidljiv outline. Opet kažem, ništa to nije problem, već ne znam kako da te objekte koje sam selektovao sačuvam kao posebne dokumente, i posle ih uklapam kako meni odgovara, na nekoj opet nacrtanoj i skeniranoj pozadini. Ali već sam dobio 2 potencijalna rešenja, svakako ću javiti ovde šta sam uradio.

mac:
Pa valjda kreiraš novi providni dokument (bez pozadine) i u njega Ctrl+V te selekcije. Eto dokumenta.

Boban:
Selektovanu površinu kopiraš, otvoriš novi dokument u Fotošopu ali da pozadina bude transparentna (to imaš u opcijama otvaranja dokumenta) i tu pejstuješ selektovano. Biće u lejeru, a ispod možeš da podvučeš u posebnom lejeru kakvu god pozadinu, da je menjaš, pomeraš, štagod.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version