NAUKA I KVAZINAUKA (izvorište inspiracije za mnoga SF dela) > PARANAUKA
Da li postoji dokumentovana natprirodna pojava?
Loengrin:
Колико се сећам клинац је видовит, телепата, али има и онај дар, како се оно зове, да проналази предмете и људе и сл. Клинац је видео да му мој друг не верује па га је замолио да изађе из собе, напише нешто на папиру, сакрије папир и дође поново код њега. Ортак је изашао, нажврљо неку реч кријући папир јакном, узео прву књигу с полице, отворио је насумице, убацио папир, књигу вратио у полицу, али не тачно између књига код којих је претходно стајала.
Кад се вратио, дечко је већ био написао ту реч, потом је рекао не само у којој се књизи папир налази него и између којих страна је убачен (што чак ни ортак није запамтио), као и то да је овај пореметио распоред по ком су књиге биле поређане. Чак и да га је неко кришом снимао, није све ово могао да види.
...:
I ja sam cuo za nekog Rusa koji je mogao da pomeri tk sposobnoshchu sibicu tipa pola metra, ali je posle toga na vagi bio laksi par kila. Konverzija materije u energiju...zna se i ime i prezime. Ovo za nadarene i koloniju tk i telepata i vidovitih u Rusiji prvi put cujem...ali sto da ne, kad III svetski zakuca na vrata zasto da ne koriste sva oruzja koja imaju.
scallop:
dokumentovano natprirodno = oksimoron.
Ghoul:
--- Quote from: "Ghoul" ---heh, da je DOKUMENTOVANA, onda više ne bi bila 'NATPRIRODNA'!
--- End quote ---
druže precedniče Ghoul fan-kluba, drago mi je da se (i dalje) slažete sa mnom! 8)
scallop:
--- Quote from: "Ghoul" ---druže precedniče Ghoul fan-kluba, drago mi je da se (i dalje) slažete sa mnom! 8)
--- End quote ---
Istina je nenadjebiva, tako da se uvek slazemo kad je ona u pitanju.
Druga je stvar oko "novuma" gde si ti morao da reagujes tamo gde se oni koji su za taj termin culi prvi put od Suvina cude da postoji i misljenje koje "novum" vezuje za izvorno znacenje.
Odgovoricu ja i na to iako me mrzi da obrazujem one koji to ne zele. Naravno, tamo gde je crkavanje domaceg SF-a i najavljeno.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version