Author Topic: Aleksandar B. Nedeljković - KOMPLETNI TEORIJSKI RADOVI  (Read 1266 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Boban

 • 3
 • Posts: 22.589
ABN javlja: Na linku www.znaksagite.com/P/a-b-nedeljkovic-zbirka-radova-2020.docx можете преузети Збирку, коју сам, ето, објавио овим путем, електронским, а која се састоји од мојих 45 досад објављених научних радова, који су ту обједињени у један Word документ (не pdf) са преко 500 страница, идеалан за лако и брзо претраживање.
Садржај је одмах после уводног писма.

Идеја је, да свако има увек при руци све моје радове (да не мора да их тражи по многим научним зборницима и часописима… за само 31 мој рад постоји линк, а за 14 не постоји! него само папирна издања!) и да свако може за две-три секунде да пронађе, у том огромном континуираном тексту, било које име, презиме, тему, појам, придев, годину, па и цео Манифест крагујевачке школе СФ студија, итд. На првој, уводној страници то објашњавам детаљније.

Кад сам кренуо у овај подухват, пре око две године, изгледало је лако: само их наређати, један рад, па други… итд, али, показало се да није лако, него сам морао да уложим огромну, невероватну количину труда и времена да све спојим, уједначим, прочитам, проверим (близу 250.000 речи! то је четврт МИЛИОНА речи…), да унесем извесне допуне и промене, нове коментаре итд.

Ова Збирка је рудник података, слободно је дајте свакоме ко се интересује за СФ. Можда ће некоме послужити као инспирација за рад, јер ту су дотакнуте заправо стотине тема. Некоме у просвети може послужити као материјал за припрему предавања, итд.

Ја се надам да ће неко пронаћи у Збирци и евентуалне грешке и пропусте, и објавити те своје примедбе, да бих ја могао онда да унесем исправке. Јер, ако ви не критикујете, како ћу ја икада знати да нешто треба да исправим?

Дакле, ето, то би било то, па ето прилике, ако вас СФ студије интересују, да баците поглед на ову Збирку.

Поздрав,
др Александар Б. Недељковић
ванредни професор енглеске књижевности,
Универзитет Крагујевац, Филолошко-уметнички факултет,
Одсек филологије, Катедра за англистику;
сада у пензији
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 53.559
Re: Aleksandar B. Nedeljković - KOMPLETNI TEORIJSKI RADOVI
« Reply #1 on: 23-04-2020, 14:44:08 »
Pa to je baš lepo. Hvala.

Boban

 • 3
 • Posts: 22.589
Re: Aleksandar B. Nedeljković - KOMPLETNI TEORIJSKI RADOVI
« Reply #2 on: 23-04-2020, 15:06:36 »
Ja sam hteo nešto od toga da objavim kao knjigu, ali je on insistirao da uradi ovako, u wordu, jer ne zna da je moguće pretraživati i pdf... komplikovan čovek, definitivno.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 53.559
Re: Aleksandar B. Nedeljković - KOMPLETNI TEORIJSKI RADOVI
« Reply #3 on: 23-04-2020, 15:15:38 »
Dobro, lakše je za citiranje iz worda, ako ništa drugo.

Labudan

 • 4
 • 3
 • Posts: 11.439
Re: Aleksandar B. Nedeljković - KOMPLETNI TEORIJSKI RADOVI
« Reply #4 on: 23-04-2020, 16:48:00 »
eo jedan citat

Quote
О (не)могућности женског компјутера

Свако данас може и има право да се изјасни, кад год хоће, да је родно (енгл. gender) било које припадности, и може ту своју одлуку увек и да мења, без обзира да ли се родио као беба мушког или женског пола. Из разлога политичке коректности, данас је непрепоручљиво помињати истину да постоје, у свакој ћелији нашег тела, кад се родимо, хромозоми који одређују пол, и то (рећи ћемо поједностављено), комбинација “икс-икс” (XX) код жена, и “икс-ипсилон” (XY) код мушкараца, што се никаквим операцијама након рођења не може изменити, јер се свако од нас састоји од тридесетак милијарди ћелија. Заправо саветујемо, да о овој медицинској истини не говорите много, или бар не на јавним местима, јер можете бити оптужени за политичку недобронамерност, за говор мржње, против вас може бити поднета тужба, и можете чак доспети у затвор; у овим нашим временима, политичка коректност је бескрајно важнија од истине, и бескрајно важнија од слободе говора.

inače, kacam već tu, tekst je napisan bez spominjanja Manifesta kiborga, što bi moralo kad se već spominju feministi

https://en.wikipedia.org/wiki/A_Cyborg_Manifesto
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Black swan

 • 4
 • 3
 • Posts: 7.876
Re: Aleksandar B. Nedeljković - KOMPLETNI TEORIJSKI RADOVI
« Reply #5 on: 23-04-2020, 17:06:15 »
Vako sam ja 1995 u wordu se zajebao
Ne ulazim u sadrzaj ali izgled je katastrofa
Mada vidim ima dobrih stvari
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...