Recent Posts

Pages: [1] 2 3 4 5 6 ... 10
1
razlika između radmila i mene je u sledećem: radmilo nastoji da se njegova knjiga svima dopadne, a mene zanimaju samo mišljenja onih kojima moje pisanje prija jer nemam iluziju da mogu svima pogodovati.
2
Elem, neko se zezao sa najavom SOKOLARA na sajtu EVEREST MEDIA.
 
http://www.znaksagite.com/knjizara/index.php?id_product=67&controller=product
 
Večeras taj tekst glasi, kopirano:
 
 
  "Ime Vladimir Lazović se jos od kraja sedamdesetih vežje za jako uspešne naučnofantastične i fentazijske priče, objavljivanje po svačijem kulturnom časopisu: Galakiji, Siriju, Politikinom Zabavniku, Alefu, Znaku Sagite. Priča "Sokolar" (Sirius, 1987) osvojila nagradu Šefera i "Lazar Komarčić", i predstavili prekretnicu za kompletnu srpsku naučnofantastičnu scenu: uvode motive slave i srpske mitologije, pokrenuli lokalno bitnu hranu, postavili mesta rad na domaćim terenima, u kontrastu sa tada tekućim praksom emulirajući zemlju fantastike i smeštanja likova sa stranama imenom u engleskom ili nacionalno neodređenom kontekstu. Uspeh "Sokolara" je potvrđivao stavove pisaka opuštenih očiju Društva "Lazar Komarčić" pokrenuo kroz pisu i demonstrativno odbacuje postojeća predubjeđenja da "leti tanjiri ne slaću u Lajkovac", pa će nam sljedeće godine donijeti fenomenalne priča i novela Radmila Anđelković, Bobana Knežević , Zorana Jaksica, Dragana R. Filipović, Gorana Skrobljivanje i drugi, smesteni prostorno i duhovno u srpskoj kulturi.

Iako je konstantno prisutan u periodima i anthologama, do sadašnjeg ponašanja imali su priliku da drže Jegogu samostalno knjigu u rukama, što je kosmička nepravda prema autoru tek tek tek ispravljeno. Kao prvu knjigu u zdravstvu "Izdavačka kuća Everest Medija" objavila je selekciju preko trideset Lazovićeva priča pod sudbinskim naslovom "Sokolar", podeljena u tematskoj odjeći: Staze koje nikada ne ide (alternativna istorija), Sokolar (mač i magija), Ćutljiva sestra sna (moderni mitovi i bajke), Profil haosa (ciberpank). Priče su pročitane općim tekstom Zorana Stefanović "Pikovnik koji vlada vladom".

Od kriznih godina sa krajem prošlog veka i urušavanja dostupnih žanrovskih kiosk izdanja postalo je logistički jako teško poslati (naučno) fantastičnu scenu koja se prenela u nedovoljno dostupnim izdanjima, fanzine i knjizevne časopise. Zbog toga se desio paradoks, da je jedan od boljih, nagrađivanih, stalno prisutnih autora novoj publici nedostupan i nepoznat. Ova knjiga je priliku da ljubi domaćice fantastike najprije propusti jednu bitnu rupu na svojoj policiji i da se upozna sa svojim novim omiljenim pismom."   :mrgreen:   
 
Treba proveriti da li ima promena i u drugim najavama.
3
RAZONODA, ZABAVA, DOKOLICA... / Re: Psiho test(ovi)
« Last post by Truman on Yesterday at 23:59:15 »
Ma neee, ja sam genije!
4
RAZONODA, ZABAVA, DOKOLICA... / Re: Psiho test(ovi)
« Last post by Zivaslanina on Yesterday at 23:55:34 »
Nije valjda da sumnjas u svoju genijalnost?
5
RAZONODA, ZABAVA, DOKOLICA... / Re: Psiho test(ovi)
« Last post by Truman on Yesterday at 23:43:30 »
А заиста немам утисак да имам неку посебну моћ опажања...чест не могу ни да нађем ствари које тражим. Верујем да је тест ипак од оних лаганица који хоће да те убеде да си геније.
6
FILMOVI / Re: Šta sam lepo gledo, a da horor nije
« Last post by Truman on Yesterday at 23:34:26 »
PAGE EIGHT
http://www.imdb.com/title/tt1797469/
Dobra špijunska drama starog kova. Spora, ali ne i dosadna.
7
UMETNOST I KULTURA / Re: Sta Trenutno Slusate?
« Last post by Zivaslanina on Yesterday at 23:06:25 »
8
RAZONODA, ZABAVA, DOKOLICA... / Re: Psiho test(ovi)
« Last post by Zivaslanina on Yesterday at 22:54:51 »
https://www.apost.com/en/blog/how-sensitive-is-your-ocd-radar/2197/?un_id=1511246108829&vt=1511296093&sl=0

Занимљив тест опажања. Добих 100%.
I ja takodje 100%


You have a killer eye for spotting the tiniest, most invisible inaccuracies, errors and mistakes. And it's very important to you to correct them :)

This special combination is what makes you a perfectionist in everything you do. It's great that you want things to go the right way and always ready to fight for it, but you also need to give yourself a break sometimes. It's hard (and not always necessary) to be 100% perfect all the time.

9
Sreća moja da Truman nije kupio UNAZAD. Sad bih najebao.

10
Аха, побркао сам лончиће.
Да, сад видех, у праву си!
Pages: [1] 2 3 4 5 6 ... 10