Hrundi, seljačino jedna nevaspitana!!!
Ti si zbilja čovek - bunar. Mnogi bi mogli da ti pozavide na tvojoj posvećenosti pisanju, čak sam ti zbog nje dao i bod u pretprošlom krugu, uprkos tome što si se tom pričom vratio tamo gde ne treba. Protiv tebe nemam ništa, dobar si čovek, ali si i:
- lud
i(ili)
- sklon da zajebavaš sebe i sve oko sebe
Pa, onda ga zadrži za sebe. Čovek je shvatio da nema šta da nauči, sve je već iskusio, čak i kako se popravljaju avioni. Zna o fudbalu više nego Boban, a iz šešira zna da čita karaktere likova. Ti lepo sedi i čitaj njegova dela kojima nas je počastio, pardon, to je bilo za Jevtropijevićku for free.
Gospodine, ja sam najmanje kriv što je radionica tamo gde jeste, a ne tamo gde je mogla biti. Ja sam najmanje kriv što na učiteljicino "šta smo naučili" učionicom vlada muk. Ja sam samo učenik iz zadnje klupe, koji je imao dobar pogled na ono što se dešava, koji nije baš najbolje pratio na časovima, ali je na lekcije znao dobro da odgovori i jednom, i sada drugi put, da digne glas, i da kaže da na KNJIŽEVNOJ radionici, mesta ima samo književnosti, a da se divljenje Miljanu (i svakoj drugoj vanknjiževnoj zajbenaciji) obavlja na drugim mestima, kao što su ona na kojima se kače pozerske fotografije. Neka ne zameri Miljan, sasvim se slučajno našao u vatri, nije on kriv što ga cure vole, ali je kriv što dolazi da ga vole na Radionici, na kojoj on, ni pričama, ni komentarima, nije ostavio značajnijeg traga.
E sad, gospodine, ja sam iskusio, mnogo, i previše, čak i toliko, da mogu da kažem da je dobro što sam živ. Ali, niste primetili da ste vi ti koji sebe predstavlja kao nekoga ko sve zna, ko je sve već, jednom davno davno, pre svakoga napisao, opisao, predvideo. Ne znam kakve veze Boban ima sa fudbalom, ali moje su bolne, koliko i lepe. I skupe. Ja znam i naličje fudbala. Putovao sam 40 sati vozom do Ukrajine da gledam Partizan, obišao gotovo svaki stadion u Evropi gde je taj Partizan igrao, pucali su na mene, izboli me nožem, i sada ćete vi da mi pričate o fudbalu, i šta ja znam i ne znam, i da u mojoj priči, koja sa fudbalom ima tek beznačajne veze, nalazite neku "fudbalsku" i samo fudbalsku istinu!
Avioni se ne popravlju. Popravljaju se automobili. Avioni idu na reviziju. Jeste li sleteli u Frankfurt? Kada uđete u avion, pogledajte u motor, to je ono za šta sam ja zadužen. Danas sam na poslu mislio na vas, znate. Radio sam inspekciju kopmresorskih lopatica osmog stepena, svih 76. Znate šta je zanimljivo? Što samo jedna lopatica, teška tek oko 20 grama, dugačka oko jednog inča (u Americi ste), ukoliko ne bude pravilno blednovana, ili plazmirana (a tolerancija je vrlo mala, svega 0, 025 - 0, 050 inča) može da izazove takav disbalans na turbini visokog pritiska, i na celom motoru (20 grama poremeti 4 tone), da bi, recimo vi, umesto u Frankfurt, "sleteli" negde na livadu, pokraj Manđelosa. Ne želite da sletite na livadu, pored Manđelosa? Onda više poštovanja prema onome ko "popravlja" avione.
Vi ste svakako jedan dobrodušan, živahan stariji gospodin i zaista vam želim bolje učenike, i više fleksibilnosti i poštovanja za njihove misli i reči, na kraju krajeva, ne uče za molere, već za pisce.
Prepričavanje. Nisi me ubedio da si gad. Nisi me ubedio ni da si drkadžija. Mislim da je đubre bolji termin za tvoj nastup, ali, takođe, nisi me uverio ni da si đubre. D. je mistifikovala tvoj nastup i tako ti dala na vrednosti. Radionici ZS ti si ponudio sasvim korektno pisanje i to je u redu. Ostalo je foliranje. Očajnički se trudiš da prikažeš sebe upravo onakvim kakav nisi, onakvim kakav ne možeš da budeš u stvarnom životu.
Da, loš sam glumac. I nažalost, ili na sreću, neizdržljiv. Nisam izdržao u uverenju da nešto na Radionici mora da se promeni, da po njoj ne valja baljezgati, jer će baljezganje prevagnuti, po zakonu inercije, nisam izdražo u uverenju da je ponekad bolje govoriti o šeširima nego o "panč lajnu", i u pokušaju da kod svojih kolega probudim želju da se USPORITVE, bilo kome i bilo čemu, zarad sebe i svog pisanja. Da steknu hrabrost da imaju stav, a ne da se izvinjavaju kad postavljaju svoje komentare.
Znam mnoge samozvane "gadove" i "zajebane igrače" koje kad pritisneš cvile kao devojčica kojoj je oteta omiljena lutka.
Mani se takvih pompeznih izjava. Smešno je, a i besmisleno. Čime si ti mene ubedio da si "zajeban igrač", pošto ćemo prozivanje za to koga sam plodio svrstati pod "gad" nastup?

Čekaj, ti ćeš da me pritisneš? Ti da me nateraš da cvilim kao devojčica? "Zajeban igrač" sam u smislu da ne dam da mi niko prodaje maglu kada je pisanje u pitanju, i da guram pa makar stigao u... guzicu. Miljane, lepoto, ne bojim se ja ničega, bio sam više puta na ušivanju ove moje lude glave nego ti na pedikiru i čupanju obrva. I tako, kad videh da stadion može da me košta života, ja sedoh i napisah dve, tri reči...
Molim te, a obavazaću gospođu J. da te podseti u mom dužem odsustvu, da obratiš pažnju, i da se na Radionici pojavljuješ samo u slučajevima kada imaš šta "radioniočki" da kažeš, kako ne bi skretao pažnju ženskom publikumu. Mada, i bez tebe, ovde je sve "zbogom pameti".
Šteta, obećavalo je.