Author Topic: Sinovljevi tripovi...  (Read 203354 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mac

• 3
    • http://www.facebook.com/mihajlo.cvetanovic
Re: Sinovljevi tripovi...
« Reply #350 on: 23-04-2015, 11:27:10 »
Ja sam svojim stručnim hakerajom, preko slike, uspeo da mu saznam ime i prezime. Dvoumim se između više fejsbuk profila, doduše, jer Gugl mi daje dobru sliku, ali kad ispratim linkove na FB onda to više nije ta slika mego neka druga. A dva profila imaju manje od 10 prijatelja. Postoji i profil sa tačno tom slikom, ali taj profil ima više od 1000 prijatelja. Poslaću ti na PM, pa ti vidi.

Imam utisak kao da neko koristi lažni profil da preko tebe sjebe osobu sa glavnog profila. Bolje prekrij slike. I podatke o stricu, ocu, gimnaziji, i ostalo. Sve je to podmetnuto 99%.

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #351 on: 23-04-2015, 16:20:03 »
Fotka je isuviše mala da bi se bilo ko cimao da sad kao proverava ko je zapravo to, mislim, koga zabole, a iskreno i mene zabole, jer ovakvi likovi zaista postoje, neke znam i lično, mada više znam devojaka koje su u ovom gasu, a ako taj neko koristi baš konkretno mene za sjebavanje ovog lika zato što zna da imam blog, onda je to jako loš trip jer ovaj profil mi je pokazao jedan od najboljih ortaka koji je i sam haker i sa kojim sam svaki dan na vezi, ali naravno da sam svestan da danas ima svega nažalost, tako da ću u svakom slučaju proveriti to sa njim. Hvala za info. :wink:

džin tonik

• 4
  • 3
« Reply #352 on: 23-04-2015, 20:04:15 »
vi kao da imate nesto protiv astralnih projekcija i lucidnih snova. gori ste od inkvizicije koja je covjecanstvo uputila na pogresan put; a mogli smo vec putovati zvijezdama.

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #353 on: 23-04-2015, 22:26:00 »
O Kovaču, Young Boys-ima i parkiću-narkiću

Evo malo i o pokojnom Kovaču (lik u sredini vidno zgudran), vođi ozloglašenih Young Boys-a (YB). Dakle 2000. godina je u pitanju, slavimo mi rođendan našem drugaru Ćofiju sa Senjaka (bio tad u YB), i sedimo u onoj pivnici što je bila u Knezu. Drveni stolovi, stolice isto od drveta one teške, testera fazon. I tako pijemo, već se jako zapili, demolirali WC, ja se oklizno pao, ulazi obezbeđenje, ne izvaljuje polomljen lavabo i sve okolo nego se obraća meni kao - jel' si OK momak, ja reko OK sam, malo sam popio, i tu se izvadim i vratimo se za astal. Al' eto ludila. Nailazi Kovač sa 3 čoveka iz te svoje ekipe, i ide čestitanje rođendana, ovaj ih zove kao sedite, ovi seli, naručili pivo i naravno krenuli grobarske pesme, i to onako bahato da se ori cela kafana tj. taj podrum gde je bila pivnica.

Al' eto kurca, na 2 metra od našeg stola na kao nekom uzvišenju sede neki stariji likovi, njih jedno trojica, nisam siguran, ako smo mi tad imali 17-22 ovi su imali fazon 25+ i ustaje jedan kao nešto protestuje kurčevito, ja onako pijan nisam ni izvalio o čemu se i o kome tu radi, pa pitao - ste vi cigani? I ovaj kao jesmo i kreće opšti haos, lete krigle, piksle, al' niko nije izvalio ove killa' stolice. Dovatim stolicu, i čekam da se malo smiri frka, i kako su se malo razdvojili čekam ovog jednog random lika. Samo sam digo fino stolicu, i kolko je bila teška nisam ni morao da se cimam, samo sam je pustio u slobodan pad i baaam, tačno po sred glave. Znači, nikad tako nikoga u životu nisam ojadio ni pre a ni posle toga to mogu da se zakunem. Još se posle toga tu nekako našao i neki nož pa je jedan popio i to. I normalno paljba, al' Kovač i ovi zapale a mi nismo žurili pa nas navata murija u Knezu tako da sam imao prilike da vidim kolka je glava bila ovom ciganu, ali ispao je skroz fer i nije me "prepoznao" kad ga je spektor pitao ko te od ovih udario.

I ništa, posle toga nastavimo do filozofskog, i ladno opet naletimo na YB, i ovi kao ajmo braćo da nabavimo neku vutru, i kao aj evo upadnemo u studentski parkić-narkić da izotimamo bilo kog dilera. Uđemo, startujemo prvog na kog smo naleteli al' kao kulturno, iz fazona treba nam veća količina, ovo, ono, i ovaj kao, ajte sa mnom u onu zgradu, pa ću vam pokažem šta imam, a Kovač i ovi iskusno kuliraju u pozadini i prave se ludi. Uđemo u zgradu, ovaj donese kesetinu iz šteka, i kao to vam je toliko i toliko, ja reko daj da vidimo jbga, neću kupujem lišće, i ovaj krene da izvadi hed iz kese, a ortak mu uzme kesu i kao ma dobra je samo da izvadim pare, i naravno kako to obično biva isfoliramo svađu među nama, pa čak i gistro tuču, i ovaj ortak krene da pali sa kesom, jer je kao loš lik i neće da plati, a ja sam kao dobar pa krenem za njim da ga zaustavim, a ovaj nesrećnik lerdi za nama, i taman i YB iza nas.

Zatim se frka nastavila ispred Industrije, i ovaj krene da pizdi i da se otima za vutru. Kovač tu iskoristi priliku kakav je bio zločest i nekako otme kesu i samo uđe u klub bez da je platio ulaz bilo kakav. I mi sad stojimo, i kao u šoku smo šta se desilo, a bukvalno se ništa nismo dogovarali šta i kako. I diler tu krene da paranoiše, jer ipak solidna količina vutre mu otišla tek tako, a mi ga tešimo, ma izaćiće on, ušao je samo da piša i slične fore. I tako posle jedno 15 minuta ovaj skroz izgori i uleti u klub, mi kao mojne koji ti je, a on kao ma idem po svoju travu, zajebite. Naravno, posle minut samo vidiš scenu, ovaj bukvalno leti kroz vrata i pada, za njim izlazi Kovač i nabada ga surovo, tera u pičkumaternu, i ovaj šta će, povlači se, bega. I to je to, jer tako se to nekad radilo, čim nemaš gudru fino odeš do parkića i otmeš ako si jači, a danas ne smeš bre ni džoint da zapališ u tom parku a ne bilo šta drugo.

A ranije, krajem 90-ih i početkom iljaditih, tu si mogao sve da nađeš, od pajda do eksera, i to bez ikakvog štekovanja, dakle nisi morao da juriš šemu po krajevima, nego direktno u sam centar centra grada i tu se snabdeš bahato i onda dalje po klubovima do zore. Realni dragstor. A danas u tom parku, inače meni najdražem BGD parku jer sam tu blejao čitavu drugu polovinu 90-ih, imaš bukvalno spektore u civilu koji se samo tako niotkuda pojave da pretresaju pa pravac Majke Jevrosime, pa su me tako ko za kurac 2006. navatali za nož i tablu trodona, i džaba sva priča i ubeđivanje, odma u kola i u stanicu, i naravno prekršajna prijava, al' ja se više izbedačio zbog trodona, jer bio baš lep prolećni dan i ja jedva užickao pare za još jednu tablu da se fino doradim, i izlazi spektor iz kancelarije posle pola sata drkanja one mašine za kucanje (kucao sa 2 prsta jbga) i daje mi onu prijavu ali mi ladno vraća trodone, i još mi kaže - ovo ti je isto nelegalno, al' ti vraćamo, ja reko sebi alal vera za keve Jevrosime, jer prošli put kad sam bio tu urnisali smo je, i to baš 5. oktobra 2000-te, ono kada je pub sa prozora uperio cev kalaša Ici u glavu, a Ica ga najopuštenije iskulirao i nastavio da im skida onaj znak gde je pisalo "policijska stanica", te su pubovi skontali da im je bolja opcija da se predaju mirno nego da neko bude ubiven, i tu im je izneto svo ono silno naoružanje iz stanice, što od civila što od Zemunaca jer se na kraju ispostavilo da su se oni tada pojavili tu isključivo da se naoružaju što kratkim što dugim cevima, pa je nedavno to i potvrđeno u onoj emisiji Dosije: Zemunski klan. Tako da je to bio cirkus, i meni i dan danas žao što nisam pokupio ništa jer sam već imao pune ruke sranja, nosio pendrek, onaj štit i kacigu, umesto da sam bacio sve to u kurac i fino uzo neki CZ99 i da me bog vidi. Al' ja to tad nisam tako kapirao, ja sam zaista verovao da mi kao tu rušimo vlast pa sam čisto pokupio par suvenira za poneti. Jebiga, mlados ludos...

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #354 on: 11-05-2015, 10:03:42 »
Sedeljka incidenti (Humanity is the devil)

http://abraxas365dokumentarci.blogspot.com/2015/05/sedeljka-incidenti-humanity-is-devil.html

Otišli cura i ja prekjuče na neku rođendansku sedeljku-žurku u jedno naselje Južnog Beograda. To joj zapravo jako dobra prijateljica pa njen dečko sa kojim živi je slavio rođendan pa kao aj kad već ona ide da se premijerno i ja pojavim, ipak me ljudi ne znaju, reko daj da se malo infiltriram, da me polagano počnu kontati ko svoga a da to praktično i ne osete. Mislim, ne mož' da škodi, zar ne, a i super je bila kvalitetna hrana, piće i naravno druženje, dakle skroz kulturica gajbica i ljudi koji su se okupili, njih jedno 15-ak. Prosek godina je bio circa 35 ali je bilo bogami i mlađih pa i dosta starijih, ali uglavnom 30+, taj neki standard. Ništa, mi banuli tu negde oko 10-ke, doneli vodku i šveps, ali avaj - ja baš nedelju dana pre toga skroz raskrstio sa alkoholom zbog nekog mrtvog incidenta sa službenim licem koje je gistro vršilo službenu šatro dužnost, da ne gušim sad, tako da mi ipak bila malo frka, jbga puna gajba alkohola sviju vrsta a ja vegetarijanac. Al' nekako sam eto i to vatreno krštenje preživeo jer su neki carevi doneli vutru, pa sam ko fol smirio živce.

I tako, sedimo, ćaskamo, pijem šveps, motam cigar duvana, i reko sebi baš fin neki svet, i zaista sam bio skroz prijatno iznenađen, jer sam ja kontao da je to danas neka kultura sačuvajmebože. I u neko doba seda tu pored mene jedna onako simpatična, vesela riba, skroz komunikativna, ja reko odlično, evo konačno sagovornika za neke malo dublje priče. Doduše, u startu mi se učinilo da je cura malo previše komunikativna al' sam to standardno pripiso alkoholu i opustio se. I krene riba priču kako ima već i decu, kako je tu moje godište, kako se bori za ljubav, kako misli da je ljubav najbitnija, da će ljubav pobediti, i sve ovo, ono u tom stilu. Naravno, meni se tu odma' upali lampa, reko, au sunce ti krvavo, sad tek vidim zašto se baš na mene natakarila a ne na tamo nekog Stefana, Lazara, Vuka il' Nemanju. Al' kao OK, prihvatim igru, kad je bal nek je Madball. Odma ja tu udarim kontru sa "humanity is the devil" filozofijom, čisto da vidim dokle je spremna da ide, i krenem da joj objašnjavam koncept dobro-zlo, toplo-hladno, ljubav-mržnja, a ona me sluša i lagano cirka svoj alkohol i kao kulira. I zaista, naivan čovek posmatrajući tu scenu sa strane najverovatnije bi zaključio da smo mi dvoje ljudi koji sede i razgovaraju o nečemu, znači ćaskaju. Doduše ona se u startu malko bunila na te moje moral-su-izmislili-ljudi stavove ali ništa strašno, a onda je uleteo neki lik sa spravom, i kao aj' ko hoće da vari te smo otišli do kujne da to sredimo.

E, već posle vutre situacija se malko izmenila, više nije htela da sedne pored mene da nastavimo konverzaciju već je otišla na sred te dnevne sobe i krenula da se pentra na mali stakleni stočić gde su stajale čaše i pepeljare. Neki njen jaran je bio tu pored nje, pa kako bi ona nako u euforiji (tu sam već izvalio otprilike koji je rad) skočila na stoče on bi je svlačio dole i držao je da ne padne, i tu je već počela nešto da viče ali nisam mogao da razaznam šta, i dalje mi je sve to izgledalo isuviše bezazleno, jer ipak se radi o majci dvoje skoro pa skroz velike dece, a i kontam ako je malo popila zna gde je prag zajebancije. Zatim je nastavila o LJUBAVI a kako priča o ljubavi mene obavezno smori i ugnjavi nisam mogao da odolim a da joj ne uzvratim sa pričom o dve strane medalje, i kako ljubav nikako ne ide bez mržnje, ma bre standardna ona priča, svi je znamo, da ne smaram. E tu se već nešto prelomilo u njoj, bukvalno kao da sam mogao da čujem zvuk KVRC kako je odzvanjao dnevnom sobom.

Na keca je zapenila, i nogom iz sve snage odozgore nagazila po stočetu s namerom da ga slomi. Srećom stoče nije prslo al' su sve čaše i sitan inventar popadali al' je taj jaran uspeo da je obuzda nekako da ne nastavi da lomi, te je dovatila praznu flašu piva i gađala jedno pola metra iznad moje glave. Kako je flaša proletela očekivao sam da ću da čujem zvuk lomljave dok udara o zid ali je to izostalo, pa sam kontao da je to više demonstrativno bacila, jer da je htela sa 2 metra je mogla da me pogodi u glavu, da me odvali - ako joj je to bio cilj uopšte, jer ja sam i dalje bio uveren da ona nema ništa protiv mene nego se jednostavno napila, a psihijatrijski je slučaj pa ne bi smela da pije, i onda je zbog toga prsla i jbga ne može da se iskontroliše. U svakom slučaju, ja sam joj prišao, zagrlio je jer se već i rasplakala, i rekao joj, ma daj bre šta ti je, šalio sam se to za mržnju, naravno da i ja verujem u ljubav ko i ti nego sam ti čisto dao kontra argument, mislio sam da oćeš da ćaskamo, nisam znao da si tolko ozbiljna što se toga tiče, i tu se ko fol smirila i otišla u drugu sobu gde je bila hrana.

Žurka se nastavila, sve regulare, ja uvatio tu neke gejmere, programere te ih pitao šta ima novo od igara a koje mene zanimaju i tako to, pa taman naišla i moja drugarica-cica te je priča otišla u skroz drugom smeru da sam skoro i zaboravio na moju LOVE-girl. Al' eto kurca, kako to obično biva, čim se ja opustim kreće obavezno KEOS A.D. Dakle kako smo sedeli opušteno zavaljeni u fotelje samo smo iz susedne sobe čuli lomljavu jednu, lomljavu drugu, lomljavu treću, kao da neko skida staklene posude sa stola gde je bila hrana i lupa ih o pod. Naravno da je odma' bilo jasno šta se dešava, ali opet, ja sam kontao tamo je bar 5-6 ljudi pa će je bar jedan drugar navatati da prestane. Ali jok, sedim, slušam i ne verujem, lupanje se nastavlja, 4, 5, 6, 7, e kad je došlo do 7 ja reko edokurca, jbte devojka ne lomi što je ološ razmaženi nego što ima zajebanu psihozu pojačanu alkoholom i loše joj je, ajde da to okončamo, šta sad - treba da slušam kako lomi ceo stan? Uđem u sobu, uhvatim je oko struka i odnesem je tu na neki dvosed pored, zagrlim je i krenem da je smirujem kako će sve biti OK, da to nije ništa strašno, da smo svi to prošli, kako sam i ja bio u Lazi, mislim, a šta drugo da joj pričam, pa nisam ja psihijatar pobogu? Džaba naravno, sedela je tu možda minut i počela opet da ustaje agresivno prepuna bese, znači onaj rad kad tačno osetiš da bes kipti iz nekoga. Šta ću jbga, stegnem je tu iz sve snage, jer je i ona dobila neku opako surovu snagu i zadržim je na dvosedu, ali u tom trenutku ulazi njen burazer u stan, bio da isprati neke ljude, i bukvalno je otima iz mojih ruku, i kao meni onako najbesnije BEŽŽŽI. Ja je normalno odma pustio, ipak joj to burazer, poznaje je od kad su deca bili, kontam srediće stvar. Kad on ladno krene da je izbacuje s gajbe, a ona se opire i to baš jako. I kad su bili kod ulaznih vrata ona se uvatila za neki nameštaj i ne možeš je isterati. Priletim, samo joj malo podignem noge da ne može da udara blok, kad ovaj opet meni BEŽŽŽI BRE i tu je istera i izađe za njom.

E tek tu mi ništa nije bilo jasno, ali po tonu kako mi se burazer aka slavljenik obratio skontam ja biće ovde belaja, jer ko zna šta je lik istripovao, nije ni bio gajbi tokom incidenta. I kažem curi, ovaj tvoj drugar slavljenik je u nekom gadnom gasu, nadam se da će da se iskulira napolju, a ona meni na to odgovara, ma OK je lik, istripovo si i poljubi me.

Ništa, ja se vratim, sednem u svoju fotelju, al' znam jbga te mentalne sklopove, ih, pa nisam ja džaba "koledž" učio. PhD-ro sam jbga. I samo vidiš uleće lik u sobu i pravo ka meni, vidno napaljen, sav se raširio, i krene mi agresorski kao - što si ti držao moju sestru, što joj nisi dao da ustane? I tek tu ja vidim prvi put na delu prednost čoveka koji možda jedini to veče nije bio na alkoholu, dakle kristalno čist um. Ustajem iz fotelje, da bi se uspostavila ta dominacija jer sam logično veći od njega i odmah potom instiktivno skidam naočare. Kako sam skinuo naočare, tu je već u principu sve bilo gotovo, jer lik me odma pitao onako zbunjeno - a što ih skidaš? Dakle zbun ali i podsvesna spoznaja da ću odgovoriti na bilo kakvu vrstu napada, dakle nema šanse da me neko zabode i slomi ih (ih, pa znaš bre kolko danas koštaju OK naočare?) ili još gore da mi sjebe oko iz nehata. I tu kad sam usto da sam bio pijan udario bih ga sigurno i napravio sranje, jer tako je nastupio, skroz agresivno i besno, dakle bilo gde drugde i u drugačijim okolnostima da se to desilo pala bi pegla na keca, ali pošto sam skontao donekle koja je heavy priča, samo sam mu rekao, polako brate, nisi skapirao, držao sam je da ne lomi, evo pitaj ljude, i zatim ga je navatala riba i ortaci i sve mu objasnili i to je bio kraj svake dalje priče, te je onda prišao i skroz korektno se izvinio, ja reko ma nema frke, znam ja vrlo dobro šta su psihijatrijske bolesti, jedino nisi trebao da joj daš da pije ako si je već doveo na rođendan, jer to je smrt za mozak, i to je bilo to.

Da zaključim, kad se sve smirilo otišao sam tamo do stola gde je sve bilo izlomljeno i pitao te njegove ortake a koji znaju i nju, kako su joj uopšte dozvolili da bilo šta slomi a ne da lomi do u beskonačno, sve dok je bilo tanjira na astalu, i zipa šta su mi odgovorili - Nismo mogli da joj priđemo od srče. Ma zakuni se, od srče nisi mogao da skloniš curu od 60 kila? A ja sam šta? Hodač po staklu i vatri? Ma bre pičketine jedne, jebem ti takve ljude i ceo ljudski rod baš, i posle kao teorija "humanity is the devil" nije tačna? Majkupičku, tačno bi pustili devojku da nastrada. Obožavam te likove koji se namazano nikad ni u šta ne mešaju, jajare...

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #355 on: 11-05-2015, 10:35:27 »
Zaista divna priča o tome kako čovek ne dozvoli otrovu da uđe u njegov organizam i kontroliše mu postupke. Aplauz od mene, stojeći.

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #356 on: 11-05-2015, 10:47:25 »
Ja sam ladno ovo tek prekjuče skapiro, ja to pre nisam znao da može.
Fala Meho, znam da je od srca. xjap

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #357 on: 11-05-2015, 10:52:13 »
Uvek!!!!!!!!!!  :-| :-| :-| :-| :-|

Dybuk

• 4
  • 3
« Reply #358 on: 11-05-2015, 11:37:19 »
Sine, zbilja plasticno opisano, skroz si preneo atmosferu, tacno se oseti neka tenzija. Jako potresna prica, svaka cast.

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #359 on: 13-05-2015, 13:25:35 »
Bahato u startu: SKC radio, emisija o navijačima (2002-2003)

http://abraxas365dokumentarci.blogspot.com/2015/05/bahato-u-startu-skc-radio-emisija-o.html

A sad malo o SKC radiju i navijačkoj emisiji "Bahato u startu" koju sam pokrenuo 2002. sa namerom da dovedem sve relevantne navijačke grupe iz ex-YU a kao neki pandan emisiji "Sportski Ritam Srca" na B92 gde su gistro navijači a zapravo voditelji-simpatizeri pričali malo i o nesportskim temama povremeno, pa iz fazona kao - e sad ćete pozeri sa B92 da vidite kako to zapravo treba da izgleda, mada sam Petra Ilića Ćirila (Berliner Štrase, Predgrađa) uvek poštovao a i dan danas ga kolko tolko kao cenim navodno.

Dakle 2001. na 2002. godinu, radio tek što je proradio a u startu radio punom parom, ceo grad sluša "Sindikalni Termin", "Duboku Ilegalu" i još tako neke emisije, tj. ne baš svako no onaj koji je mogao da navata stanicu jer je bila DIY, pa je tad npr. bilo jako teško na Vidikovcu slušati SKC al' smo se ipak nekako krpili.

Inače, tamo me doveo ortak Šoje sa Vidikovca, isti onaj što je po gradu raširio priču kako sam umro 2007. pa me ljudi i sahranili i oplakali, a inače je tamo je radio ko tonac, u zgradi SKC-a tj. kao neka bujgara iza u dvorištu, ono fazon ima tri sobe, ko neki omanji skvot, mož upadne ko hoće kad hoće, da pije, drogira se i šta god, dakle jedan totalni uređeni haos. Uostalom SKC radio je tih godina najviše kumovao procvatu beogradske hip-hop scene a posebno PRTI BEE GEE ekipe, Bad Copy, Ajs Nigrutinu, Beogradskom Sindikatu, pa u neku ruku i Đusu mada bi on odradio poso i bez njih, jer tamo su se svi oni okupljali, tamo snimali demo snimke i imali svoje emisije. Pokojna legenda Moskri npr. nije izbivao sa tog radija, jer to je bila žurka 24/7, uvek se vrtela neka rakija i buksna a u prizemlju je Nastić imao profi studio za taj svoj tehno minimal il' kako se to već zove.

Meni to bilo simpatično, imo tad 25 godina, tripovo urbani Beograd i kao svi smo mi ta gradska ekipa (gistro) i naravno meni se odma' lampa upalila ko Ćumetu u avionu, i kao aj brate Šoje da napravimo emisiju o navijačima, to još u Srbiji bilo nije a vala ni preko u okruženju, i on kao dojaja ideja, pričaću sa Pajom, a Paja bio direktor radija, inače ranije sviro bas u Beogradskom Sindikatu i Redu Zmaja, dok su još imali živi bend. I naravno prođe to na keca, a ja tad radio u knjižari Plato kod filozofskog, te sam non stop bio u centru grada i mogao da iscimam šta god i koga god za akciju.

Inače, u to neko doba sam se dopisivo i sa hiphoperima iz CRO koji naravno pojma nisu imali o našoj sceni a vala ni mi o njihovoj, jedino se znalo za Bolesnu Braću zbog vaistinu okultne pesmice "Čiča miča". I navatam nekog repera, jbga ne sećam mu se imena, uglavnom bio je neka faca na sceni, i dogovorimo razmenu zarobljenika po principu SVE ZA SVE, dakle ja njemu pošaljem na diskovima sve od našeg repa a on meni CRO. I ta suradnja baš uspešno prođe, prvi put tad čujem za TRAM 11, odlepim na keca, i kako je bila ona najjača pesmica "Za 10 godina" sa Ivanom Husar, kada Target kaže "...za sve kaj smo prošli, Torcida i Bad Blue Boys i moć i novci" pa posle ide i rima "digli urbano na noge, bahato u startu, ostavili trag u svakom gradu i kvartu" - e mene to BAHATO U STARTU odma kupilo jer me podsetilo na Dačine reči kad smo išli na JNA 2000-te da se peglamo sa JF, i kako smo bili u gradskom busu i prilazmo stanici, i pošto nas je bilo naravno jedva 50, kaže - Sad kad izađemo na Autokomandu, odma samo bahato, odma udri po svima, ne zanima nas ko su i kolko ih ima, sve ih lomi. I meni se tako dojaja urezao taj njegov bahat govor a i naše ponašanje koje je usledilo kao reakcija na taj gas, da nisam mogao da odolim a da emisiju ne imenujem BAHATO U STARTU, jer to je taj najjači rad, kad vas je malo a upadate u masu i znate da ćete dobiti po pičci al' ipak krećeš bahato, i odma lupanje šamara, i nabadanje i skidanje šalova, a pola ljudi na Komandi nije ni znalo ko smo, tripovali cigane, al' nas bilo tolko malo da niko nije znao da odreaguje dok nismo naišli na JF koji su tu ionako cirkali i pojma nemali da dolazimo, al' kad su čuli pesmu "NIJE MRTAV, EVO KARA, ŽIV JE VITEZ SA VRAČARA" samo se zaleteli sa flajkama i kamenjem i oduvali bi nas, al ih sreća jbga izdala, tako da i dan danas s ponosom čuvam taj prvi JF bar šal.

I tako, to je bilo to ime, kapiram da bi se mnogi navijači bunili da su znali odakle sam posudio naziv za emisiju al to tad niko pojma nije imao a ja sam mudro ćutao, a još je plus bila fora da je išao red razgovora/priče pa onda jedna pesma, pa sam puštao uglavnom hiphop, i to u većem delu PRTI, TRAM 11, Sindikat, Đusa i tako to, a himna koja je išla na svakom početku i kraju emisije, pošto je emisija trajala čak 2 sata, je bila "Politička" od MC Flexa gde on uživo na kraju napušava DB i pubove, ma mnogo jaka stvar i još jači napuš, hehe.

Na početku pošto sam bio solo, pričao sam uopšteno o navijačima, eventualno sam doveo Daču koji je umeo fino da sažme srž problematike navijačkog pokreta, ali nisam još uspeo niti jednu grupu oficijelno da navatam, već samo tako neke solere koji nisu hteli da govore u ime grupe nego gistro anonimni, nezavisni. Al' eto, sticaj okolnosti se ipak desio jer sam u knjižari imao jednu koleginicu sa Voždovca koja je živela zgradu do Guštera pa kako sam se kurčio sa emisijom, ona to načula i kao pa znam ja Guštera, ja reko daj kontakt i onda ga zvao, i došli Buha i on kao prvi ofišal predstavnici jedne da kažemo ozbiljnije grupe, i onda je ta emisija bila bomba, slušao ceo grad jer Buha pustio buvu međ navijačima da će gostovati, i baš bila jedna normalna priča, topla ljudska, ništa kurčenje ko u njihovom dokumentarcu, samo taj ultra fazon, kodeksi i tako to. I Buha mi tu odma' delovao ko OK dečko, ko rođen za radio priču, dok je Gušter bio nekako tunjav i stalno je imao neke jako čudne tikove, kašljucao je, cimao glavom i stalno me zbunjivao pa sam pitao Buhu u fazonu koji mu je, i ovaj mi reko ma on ti je takav, ima te tikove, al' OK je lik. I tako, emisija bude bomba, i posle svratio Buha do mene u knjižaru i ja mu kažem tebra aj da vodiš sa mnom emisiju, ipak ja nisam nikakav govornik, više sam tehničar i onaj što dobacuje, a ti si pravi orator, što možda najbolje može da se vidi u onom njihovom B92 dokumentarcu. I čovek naravno pristane, jer ipak nema 2 radija u gradu čiji bi urednici imali jaja da puste takvu emisiju bez ikakve cenzure, tako da smo odma' krenuli bahato.

Nisam siguran 108% ali mislim da je prva grupa koju smo doveli bila Taurunum Boys i to sam ih našao preko Ljube sa Obilića pošto je jedan njegov ortak sa Vračara išao na Zemun. TB došli ko u rat da su pošli, mada to je donekle bilo i razumljivo jer tad se nije ni znalo ko tu koga, i dal' će neko da ih sačeka niti bilo šta. Došla neka jača ekipa al' bez kolovođe ako se dobro sećam. Čekamo mi pred početak emisije a mene Buha i neki TB lik smaraju kako treba ići samo na jedan klub, kako je to taj neki ispravan ultra mentalita fazon, a danas se pokazalo kolko je Buha mentalita kad je tek onako olako prešao iz Invalida u TB i tako sjebo pre svega svoju braću iz "Unije" a onda realno i sebe. Ali što kaže naš narod "What goes around always comes around" ili su to ipak bili Bad Religion? Inače ta emisija je bila baš surova jer još nije krenula ekspanzija Zemunaca a opet su poslali bahatu i potkovani ekipu koja je baš objasnila i o grupi i o ultra fazonu, tako da od te emisije ja računam početak našeg ozbiljnog rada, jer posle toga je ceo grad počeo da nas sluša, premašili smo slušanost čak i Sindikalnog Termina, dakle bili smo najslušanija emisija na radiju, brdo ljudi se javljalo uživo u program da postavljaju pitanja i tako, sve u fulu.

Da ne smaram sad o svakoj grupi posebno koja je gostovala za tih godinu i po dana, samo ću napomenuti ko je otprilike bio, i ko nikako nije hteo da se pojavi ni pod razno. Pogađate da su Forsi u startu odbili bilo kakvu saradnju, ali su npr. cigani čak 2 puta obećavali da će doći, tj. BBRS - dakle D. Lunatics koji je tad vodio navijanje i Generalštab su trebali da se pojave ali su oba puta izostali iz samo njima znanog razloga. Sa Generalom ja nisam komunicirao uživo ali Lunatics je bio super lik i sa njim smo se dogovarali ali jbga, ili ih je neko od starijih cimao da ne dođu, ili im je to bila taktika da ih mi kao najavimo a oni ispadnu opake face pa kao ne dođu, uglavnom cigani i Forsi se jedini nisu pojavili od cele srpske scene.

E sad ovi što su bili. Naravno Buha je opet zvao svoje Invalide, ja sam zvao Petra Ilića Ćirila pa je on malo pričao o ciganima, ali sve se svelo na fazon one njegove priče iz Real Football Factories kada kaže kako on voli kad se oni šibaju sa murijom, ali je pominjo i Marka UB i to punim imenom i prezimenom jer mu je ortak pa je Buha tu malo pizdeo, gistro kodeksi ovo, ono, ali sve u svemu bar smo malo čuli o tim gostovanjima preko pošto je Ćirilo stalno išao sa ciganima preko, još od kraja 80-ih. Naravno, bila je i Unija, Vitezovi, neki surov lik navijač Budućnosti, onda Crveni Đavoli ako me sećanje dobro služi, Marinci valjda, možda i Firma čak, nisam siguran, pa Meraklije i tako, uglavnom mi smo sve redom zvali pa ko se odazvao odazvao se, ne mogu ja jbga nikog za ruku da cimam.

E, a onda je krenuo onaj čuveni sukob JF i Agenata, pa sam preko Bosketa iz Shadowsa kontaktirao prvo JF, pa me odveli pre emisije u onaj njihov klub-pab na Obilićevom Vencu, sišli dole u podrum ono sve zastave okačene po zidovima, odma se motala topčina pa na emisiju, i tu je došao i onaj stariji lik koga pojedinci ovde znaju, onaj sa gomilom pank ploča, te smo umesto repa puštali to veče samo pank, i baš je bila udarnička emisija. Naravno, odma' sledeću emisiju su Agenti s Voždovca kontaktirali Buhu i zahtevali da i oni iznesu svoju stranu priče, pa je tu bila plejada nekih jako zanimljivih njuški, pa se sledeću emisiju pojavio i Sima Srbija solo s ribom da kao smirije strasti, a ja se naravno krstio, iz fazona - vidi ladno normalan čovek a navijač, skroz razuman plus nije "budala" ko ovi svi. Pa su onda opet došli Agenti i to ona HC Padinjak ekipa na pajdu, pa su ih cigani zvali telefonom i prozivali, bilo baš gadno napušavanje i pretnje, i oni radovi - "a šta je bilo onda kad ste bežali?" i tako te dno prozivke, a ja zakljuco na rakiji i vutri pa Buha pizdeo jer nisam više znao ko su tu Grobari Srbija, ko Grobari ovi, ko oni.

ta adUglavnom bilo baš veselo dok je trajalo, znači pokidali smo jer bukvalno ceo grad nas je slušao, pa čak i ovi koji nisu imali veze sa navijačima tako da smo imali privilegije na radiju da biramo npr. termin itd. Jedino su pojedinci koji su imali termin posle nas ili bili tonci non stop bili u frci da će neko da upadne i da izlomi radio zbog nas, pa su ugradili i interfon, doneli neke štangle i sranja, ja reko džaba vam sve to, ako neko bude hteo da upadne ništa ga neće sprečiti a posebno ne te 2 štangle i ta neka smešna brava. Još je par nedelja kasnije Ajs Nigrutin slučajno zapalio radio tako da je sve otišlo u kurac, al' smo mi ipak nastavili s radom, bitno je bilo samo da radi jedan mikrofon i mikseta i da ima 2-3 stolice da mož se sedne.

I tako sve je to bilo dojaja i jako veselo, dok mi Mario Kovač nije uvalio lažne White Angels, navijače NK Zagreba tj. neku decu hipstere gistro simpatizere, pa je ispala ta frka sa ciganima, a i to se poklopilo sa mojim odlaskom na odsluženje zatvorske kazne pa je Buha ostao sam da vodi emisiju, a kako je tad već bio debelo navučen na pajdo sve je sjebo, plus je došao onaj cigan Uroš Đurić (anđeo iz "mi nismo anđeli") za novog direktora SKC-a pa je hteo menja uređivačku politiku, a Buha mu se odma ponudio da kao pravi agent-telohranitelj pomogne da zavedu red na radiju, i naravno bahato se pokačio sa svima, hteo onako drogiran da bude glavni ko da mu to tribina, i naravno da je emisija ukinuta a on izbačen naglavačke što sam ja saznao tek posle godinu dana kad sam izašao, al' tad mi baš pucao kurac da opet bilo šta cimam, a posebno ne te fuck-profit akcije. I jebiga. A da vam ne pričam kako se moj kolega poneo prema meni dok sam smrdeo tamo u CZ-u, e to je već teška bolest ali to ide isključivo njemu na dušu.

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #360 on: 13-05-2015, 13:48:55 »
Još je par nedelja kasnije Ajs Nigrutin slučajno zapalio radio tako da je sve otišlo u kurac

Hahahh  :-| :-| :-| :-| Ceo tekst odličan ali valja izdvojiti ovu rečenicu.

SKC radio je bio takav dah svežeg vazduha kakav ovaj grad možda i nije zaslužio, sad kad pogledamo unazad.

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #361 on: 13-05-2015, 18:18:45 »
Realno je to bio i poslednji svež dah Beograda, posle toga sve otišlo u kurac. Evo, sad kad gledam, ne javlja mi se ama baš ništa posle SKC-a, svi pričaju kao BIGZ ovo, ono, al ja to nisam tako doživeo, al' opet - ko će ga znati :)

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #362 on: 13-05-2015, 19:50:38 »
Ma ima svašta u Beogradu, i BIGZevi i Mikseri i koješta svašta nešto, ali SKC je bio redak primer jednog anarhističkog pristupa stvarima gde se zaista radilo na dobru volju a gradu, širokim masama u njemu, se davala  preko potrebna doza kulturnog uzdizanja i obrazovanja i sve to bez nekih predrasuda prema ovoj ili onoj ideološkoj formaciji. Ovo ostalo je ili suviše ogrezlo u jednu idologiju ili mu je zahvat mali ili se češe o korporacije.. Od blata ćemo SKC praviti.

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #363 on: 29-06-2015, 12:03:07 »
Zašto još nisam našao posao i zašto ga više ni ne tražim

Opet imam utisak da sam o ovome već pisao ali neka ga, valja obnoviti gradivo i sumirati nove utiske. Dakle evo zašto:

Zato što me više skroz zabole (a inače sam se ranije kao mnogo potresao), zato što nemam ni stida a ni srama, jer u mene je fazon što na um to na papir tj. internet (egzibicionista, narcisoidan, ego trip, i tako dalje, you name it), zatim zato što ozbiljno sumnjam da sam realni sociopata kad me tuđe muke ama ič ne dotiču, dakle emocije tog tipa poodavno ne osećam. Ljubav? Šta je to? Samilost? Ne sam školovala. Mada imam ja te naučene reakcije tipične za sociopatiju npr. kad neka baba il' žena s detetom uđe u bus a ja kao ustupim mesto. Al' zato evo sad da stojim na pločniku i da sa 7-og sprata neki samoubica ljosne na beton, ja bi samo u miru i dostojanstveno pozvo hitnu pomoć i kulirao tu dok ne dođu a onda se fino neopaženo udaljio da me ne bi cimali s pitanjima i smarali.

Dalje, živim skroz pasivno-parazitski već godinama. To me doduše ponekad kao i zagolica, osetim neke žmarce u predelu temena kad neko na konto toga pokuša da me uvredi ili "posavetuje" ali realno ništa van toga. Oguglao sam što se kaže. A nije da sam baš tolko lenj i samoživ kao što se priča, umeo sam ja svojevremeno da potegnem i fizički a bogami i psihički, bilo je tu razno-raznih radnih zadataka i kontam da se danas npr. ponovo pokrenu one omladinske radne akcije ko nekad, da se ja bez udarničke ćaći kući ne bi vraćao. Nekako imam utisak da sam za te volontersko-besmislene akcije ma ko rođen. To ti je ono kad odeš da im kao radiš a oni te zajebu za lovu, a ti ne skontaš ništa jer si kao panker i DIY u duši.

Znači, nije da nije bilo poslova, ali ništa konkretno što bi se, što se kaže, zapatilo, gde bi skućio svoju kućicu i zadržo se duže od godinu dana. Bilo je tu i knjižara, škrinja sa sladoledom, cimanja sa Šiptarima noću u Grčkoj, magacina, prodavnica, kladionica, pa sam jedno vreme čak utripovo da postanem i ozbiljan pisac, da se učlanim u klub književnika Srbije i šta ti ja znam...al' sve se to izjalovilo samo zbog tog večitog izostanka volje i totalnog besmisla, da ne kažem osećajem uzaludnosti. Znači, ne vidim bilo kakav smisao u tome, jer šta bi ja s tim novcem, samo bi ga sjebao na neka žešča sranja, npr. na knjige koje realno nikad neću pročitati, ploče koje ću jednom il' dva puta pustiti i onda ih ostaviti da mi bezveze skupljaju prašinu, na gudru naravno jer je dosadno u gradu strejt a kao prestao sam da pijem, i tako. Sve neka konzumerska sranja, ko kad uđeš u supermarket pa pokupuješ oduševljeno sve što je na akciji i onda kad dođeš kući skenjaš se jer skontaš da ti ništa od toga zapravo ne treba.

I onda tako ljudi kad se smore ko ja, onda uvate pa po uzoru na svoje roditelje osnuju porodicu. Ožene se pa naprave dete, pa ih valjda to uteši, mada mi većina drugara pa evo i burazer kažu da je to mnogo jak trip i da skroz vredi svog tog cimanja. I ja im najiskrenije verujem da je to tako, al' tu dolazimo do srži problema. Za razliku od njih ja sam braćo moja SAMOŽIV KO NIKO (sociopata), plus nemam posao, plus nemam kola, plus koja bi nesretnica sa mnom pravila dete ako je svima vrlo dobro poznat moj izvanredni pedigre, da ne nabrajam sad taj užas poimence. Dakle i da sad evo nađem dobar, kolko tolko siguran posao ja ne bi mogao porodicu da budžim. Znači opet besmisao i to u smislu "u se, na se i poda se". Doduše možda bi mi to i kao skroz promenilo život, možda bi se po ceo dan igrao s detetom, možda bi postao osmišljen, ali jbga, i tu medalja ima dve strane, jer ja volim da ovako drkam tastaturu po vasceli dan više nego leba da jedem. I zamisli sad treba dete da se vodi na vakcinisanje, plače oće da jede il' se ukakilo a tata ko u onom okultnog dokumentarcu "The King of Kong - A Fistful of Quarters", viče zakovan za ekran - ajde, ajde, već si veliki, promeni sam pelene i slično. Dakle porodičan život i ja je piši propalo u najavi, i to verovatno još prenatalno.

E da, jedino eto što bih mogao korisno da uradim sa tim novcem od plate je da kupim sebi neki mnogo nadrkan komp i eventualno stolicu za isti jer se i ova skroz sjebala. Gistro izdržava do 200 kila a ja nemam ni 120, a da viš kad su samo jedan dan krenuli da se odvaljuju oni navodno nesalomivi točkići, majku im jebem lažovsku.

No da zaključujem lagano, meni posao realno više i teoretski i praktično ne treba, jer ako ja ne trebam njima tamo u maxiju da radim u magacinu ili da sređujem one rafove, vala ne trebaju ni oni meni. Ovaj put sam odlučio da se više neću iscimati ma ni santimetar oko traženja posla nego ću fino da čekam da mi sve padne s neba, dakle da se dogodi konačno i to dugo očekivano čudo te da ja nekako preživim uprkos svemu i uprkos svima, u inat godinama. Jer brate, ako ti se dešavaju za redom samo loše, pa loše, pa loše, pa užasne stvari, ti onda skontaš pa jebote mora valjda bar jedna dobra, nemoguće da sam tolki baksuz. E, al' onda te drugarice savetuju iz fazona - a ne, ne treba ti da čekaš da ti se desi nešto lepo nego moraš sam to da pojuriš, da se sam iscimaš, ništa ti neće pasti s neba. I ti ih onda poslušaš i pojuriš, iscimaš se i opet mućak. Pa ti opet dođu pa kažu - aaa, ne smeš da odustaješ tek tako posle prvog poraza, moraš da budeš uporan, vidi kako sam ja - i ti ih opet poslušaš i budeš uporan i opet ništa. E, onda kreće maltret, te nisi se dovoljno trudio, te ovakav si, te onakav si, mora ovo, mora ono, i na kraju ostaneš skroz sam dok ti u glavi odzvanja refren: "I opet ćeš teturati uz memljiv zid, na iskrivljenoj česmi oprat' ćes lice, sjest' na pločnik, zapalit' cigaru, i gledati na drugu stranu ulice...jer s one strane ulice stanuju djevojčice kojima, kojima miriše koža"...i tako dalje.

Jbga al' to je tako, neki od nas možda i imamo 35+ godina, al' smo realno mentalno iz stanovitih razloga zapeli u razvoju i ostali na nivou 20-ogodišnjaka. I zato kažem, najbolji posao što bi ja voleo da radim je da budem bebi-siterka, da čuvam decu ko moja strina, jer ja sam na tom nivou, ko dete pa još plus malo debilan, ali zato na drugu stranu izrazito talentovan još od malih nogu da zabavljam, da animiram tu decu, da ih zasmejavam, ali taj poziv, taj posao jbga u praksi ne postoji. Hehe, zamislite samo da tako neki mladi bračni par dadne meni detence na čuvanje, a ja izgledam realno ko Majkl Majers iz Rob Zombijevog rimejka Helouvina. Mislim, dete bi me i skontalo jer nema te predrasude, nije još uništeno, ali roditelji...teško, tj. nikako, zar ne?

I tako, odlučio sam da se prepustim sudbini pa šta mi *** da, pa možda i dobijem na lotou, nikad se ne zna, uostalom evo, čuo sam da je komšija Žare igrao i dobio jbga. Al' i tu ima sjeb nažalost, da bi dobio mora da igraš uporno a ja sam nekako slab s tim cimanjem, tako da je i to na klimavim nogama, te mi ostaje da sedim i čekam, jer padale su ladno bre zaleđene ribe i kornjače s neba (naučno dokumentovano) a kao meni neće ništa...e malo morgen! A dotle baba, keva i ja živimo evo moram da priznam skroz OK od te jedne penzijice, I NE ŽALIMO SE, i tačno mogu da dođu još tri Vučića na vlast, mene zabole, jer dok ja imam internet, TV, malo za pojest i popit, ne može mi ama baš niko ništa. I libo me ckura, jer meni je savest čista, ja svaki dan i noć umesto da idem u teretanu da radim biceps, ramena i leđa, ja isto to i jače radim svakodnevno dižući babu po 10 puta, i da viš "bajo moj" kako sam ojačao, znači deca bukvalno beže od mene na ulici. E, to je real deal, a ne ono skrnavo "poso, kuća, birtija" i slično. Dakle ja sam srećan čovek zapravo, zar ne? :)

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #364 on: 04-10-2015, 20:05:20 »
Review: Elvis Jr. Kurtovich uživo na splavu "Knjaz" 03.10.2015.

http://abraxas365dokumentarci.blogspot.rs/2015/10/review-elvis-jr-kurtovich-uzivo-na.html

Bio sinoć na koncertu Elvisa Jr. Kurtovića na splavu Knjaz kod Bloka 45. Pojavio se tamo sat vremena pre početka jer je koncert bio najvaljen za "posle 22h" pa sam se nadao da će nastup početi najkasnije u 22.30 jer ipak poslednji autobus iz blokova za centar kreće u 15 minuta pre ponoći, i ako taj propustiš posle možeš komotno da se slikaš, jer tek od 4 izjutra kreću prvi busevi. Ali avaj, gazda splava vodi neku suludu lokal-patriotsku politiku, te mu koncerti kreću tek od 23h, tako da sam ubo samo pola sata svirke a onda brže bolje pretrčao jedno kilometar i po uz obalu Save da bih stigao na okretnicu autobusa. No dobro, šta da se radi, jer sudbina je moja kleta što živim skroz na suprotnom kraju grada, a i Beograd još nema metro niti je u planu bilo kakva gradnja, tako da sam prinuđen da svaki put riskiram jer ipak poslednji put sam gledao Elvisa pre jedno 5 godina te je red bio da se obnovi gradivo a i da vidim mog jarana i brata Rizu, boganeubio.

Kada sam stigao na splav sve je već uveliko bilo krcato. Po mojoj proceni jedno 150 ljudi se naguralo u onaj zaista skučeni prostor, sa sve stonim fudbalom i tako tim zajebancijama. U startu sam snimio da tolika masa ljudi nikako nije tu došla zbog Elvisa, već iz razloga što su redovni gosti, a i kontam da žive u blokovima tako da kad se odvale od alkohola mogu komotno peške kući a ne da cimaju volan preko mosta do centra ili već gde. Ali naravno da je bilo i ljudi koji su došli radi koncerta, samo su bili u velikoj manjini od oko 30 do max 40 duša i to iz fazona "kvalitet, ne kvantitet". Dakle prava ona klupska pank svirka gde se igra za raju i zanemaruje taktika, a još je i ulaz bio slobodan, tako da kontam da je Rizo imao dil s gazdom il' po principu honorara il' po procentu od zarade na šanku što nikako nisu neke sad bahate pare da bi se samo od toga moglo živeti.

I tako, došao sam skroz solo pa pošto nisam izvalio nikog poznatog osim Rize i gitariste, čitavih sat vremena sam sedeo solo za šankom i dojio to jedno pivo, u prevodu gustirao da mi potraje jer u protivnom bi se žešće smorio. Jedino što je vadilo stvar je bila muzika koju su puštali, dakle isključivo onaj sirovi rokenrol od Bily Idol-a do The Who, što se odlično uklopilo jer je Elvis J. Kurtović na prvom albumu iz 1984. obrađivao njihov veliki hit "Pinball Wizard" u meni jako dragoj pesmi pod nazivom "Ćiza wizard".

Inače, pre nego što sam krenuo na koncert čuo sam se sa drugarom koji je pohodio al' bukvalno svaki koncert Elvisa koji je održan diljem Srbije posle 2000-te, pa mi je lik rekao da ovaj put ipak neće doći jer se malo zasitio koncerata a i zna set listu bukvalno napamet, te mi je rekao aj se kladimo da će početi svirku sa "Jugo 45". I zaista, tako je i bilo, jer "Jugo 45" je zapravo Rizina DIS-obrada Sejine istoimene pesme sa albuma sarajevskog Pušenja "Agent tajne sile" iz 1999. Znači prvo je Sejo Sexon napravio pesmu iz ugla ljudi koji su ostali u Sarajevu i okolini tokom rata, a onda ga je Rizo "disovo" uz izmenu delova teksta kao neko ko je bio primoran da napusti Sarajevo i naseli se ko izbeglica u Beogradu, tako da je jako zanimljivo poslušati obe pesme jer se tačno izvaljuje da se radi o dve skroz različite percepcije što je samo još jedan u nizu eksplicitnih dokaza da je u tom ratu svaka medalja imala dve strane, a ne kako se propagiralo širom sveta da je isključivo jedna strana bila agresor a ova druga nevina žrtva. Dakle, nikad ništa u istoriji nije bilo crno-belo pa ni taj užasni rat, tako da možemo da govorimo samo o jednom globalnom sivilu. Poneo sam kamericu da snimim par pesama, ali pošto na "bini" nije bilo reflektora niti bilo kakvog jačeg osvetljenja, ništa se nije moglo videlo na kameri, te vam u tom smislu prilažem snimak obrade Juga 45 sa prošlogodišnjeg koncerta u Šapcu, i to u skroz odličnoj rezoluciji i na visokoj bini.

Pošto Rizo na koncertima svira i predratne hitove Pušenja usledio je mali zajebantski monolog kao uvod u kultnu new primitives himnu "Anarhija all over Baščaršija", posle koje su svirali još i "Ćiza Wizard", zatim meni omiljenu pankericu "Kad se babo vrati kući pijan", pa onda još jednu obradu Pušenja "Šeki is on the road again", da bi tu skontao da je već 23.30 i da mora da trčim nazad na bus. Kada sam prešao sa splava na obalu jako lepo se u daljini čuo zvuk benda pa sam tako trčeći odslušao još i pola od takođe mnogo jake numere sa prvog albuma "Baščarši Hanumen", i bilo mi je jako žao što nisam mogao ostati do kraja koncerta jer su svirali kako sam čuo bar još sat i po, ali ko što rekoh, sudbina je moja kleta što u Srbiji za mnogo kraće vreme možeš da stigneš od Beograda do Novog Sada nego iz blokova na Vidikovac. Al' šta da se radi, tako je kako je, neću da se žalim, jer čak i samo 6 pesama je meni dovoljno da snimim situaciju i da mi bude OK. Za kraj bi se još samo zahvalio Rizi što kao poslednji Mohikanac fanatično održava taj poslednji plamen novog primitivizma na teritoriji bivše Juge. Živeli! :)

Agota

• 4
  • 3
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #366 on: 30-10-2015, 11:03:51 »
 :!: :!: :!:

Fala na dojavi mala sestro, šerovo sam po svuda.  xremyb

Agota

• 4
  • 3
« Reply #367 on: 30-10-2015, 13:58:38 »
 xcheers
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #368 on: 31-12-2015, 22:18:07 »
Misli o samoubistvu - novogodišnji kratki specijal

Šta predstavlja samoubistvo? Većina tj. 96% ljudi će vam reći da je to slabost, nesposobnost čoveka da se suoči sa svakodnevnim životnim problemima, zatim totalno odsustvo volje, beznadežnost, i na kraju naravno bolest i ludilo. Obično se za samoubice kaže da nisu imali dovoljno hrabrosti da se uhvate u koštac sa životom ma kakav on bio, dakle sa siromaštvom, sa smrću bliske osobe, sa usamljenošću, nedostatkom ljubavi, i svime što ide uz to. Jako često osobe koje se odluče na taj čin nazivamo sebičnima i samoživima, jer razmišljaju isključivo o sebi i svojim potrebama, dok na drugu stranu svoje bližnje skroz zapostavljaju, bezobzirno ih ostavljajući u neverici i tuzi. Ja se ipak ne bih baš složio sa navedenim, jer celu stvar posmatram iz malo drugojačije perspektive, ali nikako neću odmah na početku govoriti o samoubistvu kao najuzvišenijem činu, jer bi pojedinci mogli jako loše da se istripuju da ja tu gistro propagiram neki satanizam il' šta ti ja znam.

Po meni suicid nikako nije kukavičluk i tome slično, već ultimativni vid protesta protiv svega i svakoga, a prvenstveno protiv života kao takvog. Samim činom samoubistva mi poništavamo ono što je neko navodno stvorio, bila to priroda ili nekakav tvorac, you name it. Dakle, mi se takvom akcijom bukvalno rugamo tom bogu koji nam je podario život, jer umesto da isključivo on raspolaže našim sudbinama mi tu ulećemo solo, preuzimamo stvar u svoje ruke i rušimo sistem, ne bi li mu se doslovce posrali po kreaciji. Zato je suicid i okarakterisan kao čin koji ide skroz kontra prirode, pa ga osuđuju i vernici i ateisti. Uostalom, to je i glavni razlog zašto hrišćanstvo i većina ostalih religija nikako ne miriše samoubice, pa tako ako se neko ipak drzne da skrene sa zacrtanog puta, automatski snosi i posledice u vidu bojkota tj. nedolaska sveštenika na sahranu, i tu imamo odličan primer kod naše pravoslavne crkve. Znači, možeš ti da budeš i masovni ubica, i silovatelj, i pedofil, i ratni zločinac, da budeš odgovoran za stotine ubistava i šta sve ne, ali će ti pop uvek doći na grob da odradi šta već popovi rade jbmliga baš. Ali zato čik probaj da digneš ruku na sebe pa da vidiš kako ćeš biti zanavjek proklet i pravac pakao. Naravno i tu ima izuzetaka, setimo se samo slučaja Kapisode, kad je ona crnogorska kretenčina ubila Ksendžu pa zatim i sebe. E, tu je familija kanula bahat keš lokalnoj parohiji pa se sveštenik pojavio ekspresno na sahrani ko ništa. Dobar dan, dobar dan, primite moje iskreno saučešće, večnaja pamjat, i kud koji mili moji, svima dobro i svi zadovoljni.

Dakle, ja smatram da čovek treba da ima neopozivo pravo da sam odlučuje o svojoj sudbini, pa čak i da ukine sebi život po svojoj slobodnoj volji, a ne da zbog tamo nekakve crkve i društvenih normi biva prinuđen da se pati do duboke starosti, te da na taj način na kraju sebe dovede do totalnog poniženja, do stadijuma gde bukvalno moli boga da ga što pre uzme. Znači samo CEASE TO EXIST i mir božiji, ma šta to značilo. Toliko za ovaj put, i naravno: želim vam svima srećnu novu godinu. Hell, yeah. :)

Karl Rosman

• 4
  • 3
« Reply #369 on: 31-12-2015, 22:39:55 »
Aj sve, ali gde se seti Kapisode!  xrotaeye   xcheers
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Stipan

• 4
  • 3
« Reply #370 on: 31-12-2015, 22:42:59 »
Vidi! Stvarno ga vratilo!

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #371 on: 31-12-2015, 22:52:08 »
Vreme darivanja i pomirenja indeed.

Boban

• 3
« Reply #372 on: 31-12-2015, 23:03:33 »
Vidi! Stvarno ga vratilo!

realno, bio sam nepravedan prema ovom Sinovom pisaniju jer svako okruženje traži izuzetke s tim da sve ovo što on radi nije baš 100% izuzetak, tu se provlači neko uvrnuto knjižoradioničarstvo, ne možemo reći SF&F ali hororistično u otprilike najširem smislu... U suštini, mislio sam da premeštanje topika neće škoditi temi, ali ispostavilo se da, ma kako to apsurdno zvučalo, Sinu mnogo više prija gornji nego donji deo foruma.
A žao mi je i što sam onako reagovo na Rejnoldsa, što ne znači da nije zaslužio, nego da je to naprosto bilo ispod mog nivoa; posrtanje drugih je očekivano ali ja sam morao biti hladnije glave... meni je D. draga na nekakav potpuno neprepričljiv način i podlegao sam afektu gledajući kako je neko sistemski mrcvari iz dana u dan.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

lilit

• 5
  • 3
« Reply #373 on: 31-12-2015, 23:31:18 »
baš je lepo videti ovaj topik na ovom mestu večeras.
welcome back sine.
srećna ti nova i da uskoro dobijemo i novo pisanije u ovom dole formatu :)

That’s how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #374 on: 01-01-2016, 09:30:55 »
 :evil: :-|

Ma ne smem da napišem više od jedne knjige jer bi onda moro bit primljen u udruženje književnika srbije, a ja bi rađe odma direktno u SANU gde i realno pripadam. Nemam ti ja vremena za te sitne zajebancije. 8)

Josephine

• Guest
« Reply #375 on: 01-01-2016, 20:02:05 »
Srećno, sine. Popijemo pivo jednom, ako te prošao bes.  :lol: xcheers

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #376 on: 01-01-2016, 21:58:38 »
Idukurac, pa ja sam to još onomad predložio bre  xcheers

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #377 on: 01-01-2016, 22:03:40 »
Novogodišnja doza patetike

O jebeni moj živote, ako išta više mrzim od nove godine to je repriza iste te nove. Pa dal' su oni normalni, kako im bre ne dosadi da svaki dan lumpuju i idu po tim žurkama? Pa kako to da se ama baš niko mene ne seti da me jednom bar pozove, da i ja jedared to doživim pa makar evo sutra umro? Pa bre nisam ja baš tolka stoka pa da ću sve da im popijem i pojedem, startujem sve ribe i pobijem se sa svima. Evo već 12 godina ja solo sedim gajbi za te proslave, već 12 godina ja čestitam novu godinu i ljubim se isključivo s kompjuterom, nazdravljam step sokom od jagode i žderem istu jebenu rusku salatu. Ko da je vreme stalo a samo se datumi na monitoru menjaju, ko da čitav život iz kuće nisam izišo, nego sam samo sedeo pred tastaturom i drkao tipke.

Ponekad se zapitam postoji li uopšte taj spoljašnji svet van kompa i TV-a, ili je to samo projekcija mog bolesnog uma zarobljenog u paklu ovog materijalnog sveta. I što je najgore, sve više mi se javlja da se ovo neće završiti tek tako s godinama, nego da će i bukvalno trajati zauvek. Ma ko perpetum mobile, jer telo stari al' duh se nimalo ne menja, pa sam tako ja ostao isti onaj od pre 20-30 godina. Sve oko mene se promenilo, sva ta scenografija i ljudi, al' zapravo je sve ostalo isto. Počeću da sumnjam da je sve ovo nekakva sprdnja i zajebancija iz koje nema izlaza.

Obećavaju nam od malena da je smrt konačan kraj i okončanje ovog ludila, ali sve više sumnjam u sam koncept takve smrti, jer sam upoznao jednog starca od 70 i kusur godina dok sam ležo na bubrežnom odeljenju u urgentom centru. Čiča se šlogirao još tamo početkom 80-ih i od tad je skroz nepokretan, ruke-noge, sve otišlo, samo leži i kulira, i ja sam logično na početku mislio da mora da je skroz prso s mozgom od takvog nesnosnog stanja, pa smo prvih dana samo ćutali. Reko sebi, ovaj sigurno ne mož' ni da govori, sve mu dokurčilo. Kad eto ti čiče trećeg dana poče da priča i ne staje, i ja gledam, znači ne verujem.

Prepriča mi tako Jovica čitav svoj život, i odakle su njegovi, gde se rodio, pa kako se oženio, kako je radio na građevini kao mlad momak, bio zdrav ko dren, jak ko bivo, ma ništa mu nije falilo, i samo ga jednog dana spucao šlog i evo već 30 godina on samo leži tako i posmatra. Opet sam reko sebi, ma nema šanse, ovaj mora da je neki psihijatrijski slučaj, nemoguće da čovek leži 30 godina i da je ostao duševno zdrav, ali sam se onda setio ovih robijaša što su i preko 40 godina po zatvorima, u samicama (da, da, ima i takvih, verovali ili ne), pa im je volja i dalje jača nego kod većine ljudi koji su navodno na slobodi.

I tako, malo po malo, provalim ja da je Jovica zapravo skroz mlad i veoma zdrav čovek, samo eto zarobljen u telu obogaljenog starca. I kad sam to spoznao, odma sam ustao iz kreveta, došao do njega, uhvatio ga za ruku, i sve mu rekao šta sam istripovao u vezi njega...a on me pogledao kao da odobrava, jer mu se to verovatno već nebrojeno puta dogodilo. Čak sam mu i rekao, pošto je on tu sa Belih Voda, da mi je jako žao što ne možemo da se sretnemo u šetnji kroz kraj, a u isto vreme sam imao jako čudan osećaj da ću ga ipak sresti, kao da ga telo uopšte ne sprečava ni u čemu, kao da je taj hendikep samo vizuelna iluzija, kao da on nije to telo, eeej bre! A pritom, pošto sam znao da ću se smarati u bolnici, poneo sam tamo moju omiljenu knjigu "Doživljaji Nikoletine Bursaća" da je još koji put pročitam, i ladno u knjizi glavni sporedni lik je onaj Nikoletinin komšija i saborac, legendarni Jovica Zec. JOVICA.

I posle mi još Slobodan Šijan, naš čuveni reditelj, rekao da ozbiljno razmišlja da snimi film o Nikoletini Bursaću kada je video da imam istetoviranog Ćopića na ruci. I aj sad da vas vidim, da mi neko kaže da sve ovo nije jedna golema zajebancija na više nivoa, da ovaj svet, ova stvarnost, nije samo plod moje iskrivljene percepcije, nastala isključivo iz mog bolesnog tripa. :lol:

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #378 on: 03-01-2016, 21:43:53 »
Vidikovačka hronika vol.1 - nadrealni primitivizam u praksi

Ajme meni majko draga, šta sam ja juče doživia, to da mi je neko ranije priča ja bi mu reka - ala lažeš. Naime, došli Veca, Đuka i njihov jaran Pero iz Splita u nas, u Beograd na Cerak, al' išli prečicom preko Albanije i Skoplja, jer navodno bolji su putevi, nema rupa i tako to. I kao aj' da se vidimo, ipak red je, jer Đukina gajba je možda kilometar-dva vazdušnom linijom od mene. I aj' đe ćemo, šta ćemo, dogovorili se da odemo do VKC "Trafika" jer tu vazda ima prave raje. E sad, jedini problem je bio što su ova dvojica Splićana razvijotke a ja mali bucko, tako da nije bilo nadrealne šanse da se svi naguramo u onaj skučeni prostor sa sve Gangulom. A još pritom ko za inat, baš taj dan udario neki mraz po Vidikovcu, bukvalno sve zabelio, čak se i vlak u snijegu zaglavio, tako da nismo mogli da dojimo to pivo ispred ko sav normalan svet, nego svi dupke unutra. A tamo bukvalno 40 stepeni u ladu, odvrnuo Gangula onu klimu, greje bre ko kaljava peć, ja gola voda a ovi najopuštenije svi u jaknama. Reko bježmo ljudi, spasavajmo se, jer da je samo jedan pripalio cigar duvana ma podavili bi se ko u dušegupki '41.

I odemo tako u jedan kafić, a iskreno nisam ni znao da na Vidžastanu ima kafića, al' brat Đuka informisan ko BIA, stari je to klaber, nema šta. Popili po 2 piva, i ja reko ajmo bolje kod mene, em nije skupo piće (em nema pića), em centralno grejanje, znači konform u fulu. I pitaju znatiželjnici, kaže pa jel' to tvoja gajba, ja reko pa ako ti ja delujem ko vlasnik stana onda verovatno to i jesam. Pa naravno da nije moja gajba alo bre, živim sa ćaletom, kevom, 2 babe, tetkom i tečom iz Pariza. Kriza burazeru, živi se u zajednicama ko nekad po selima, al' zato imam svoju SAO dečiju sobu sa sve priključnim kupatilom, tako da svi možemo komotno da stanemo a imam i komp da mož' da vršljate po internetu. I tačno da ne pomenuh taj detalj sa netom ladno ne bi ni pristali da se sklonimo od mećave. A smrzli se ko piiiiii, jbga navikli na more i tu klimu, sneg bre videli samo na TV-u. I tako, igmanskim forsirnim maršem smo se nekako probili do kote "seljakova kuća" pa otalen busolom locirali moju zgradu i konačno se utoplili.

Ali avaj, taman kad sam pomislio da će sad sve biti OK, eto mog ćaleta da vidi ko je to došo, i kako je čuo neki jako čudan anti-srbski naglasak odma s vrata kreno da proziva ljude - aaaa purgeri škrbavi, aaaa ovo, ono, jebo vas ovaj, jebo vas onaj. Ja gledam ne verujem šta mi čovek radi, i munem ga rukom, reko stani bre pape, nisu to purgeri, ovo su naši Srbi iz Splita, Dalmatinci bre. Al' ni to nije pomoglo, odma se dosetio pa izvalio nešto u fazonu: "Ća pizdiš ka da si iz Splita?", i tako neke ubibože bradate fore iz 70-ih. Ladno kreno da zajebava moje goste u mojoj sopstvenoj SAO sobi i da me blamira. Doduše nije mu to prvi put, zapatilo se to kod njega još od malijeh nogu. Oduvek mi je branio da dovodim devojke, tero me da čitam "komunistički manifest" pa se krajem 80-ih preorjentiso na bibliju, i sve što ide uz takav vid patrijarhata. I džaba što sam ja ljudima objašnjavo da je stari dobar čovek al' jbga voli da popije, gosti se pokupiše i odoše nazad na Cerak, a mene blam da pojede. O jebeni moj živote, da sam se bar setio da mu kažem da su to čuveni "Grobari Split" verovatno bi uspeo da spasim stvar, ali ko će se u takoj frci bilo čega setiti. I tako puče ta tikva dok mi je u glavi odzvanjalo u nedogled: "Neš letovati za džaba u Splitu, neš se đankati s rajom na Rivi a kamoli kulirati na pivi". Jbga, kuiš. :(

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #379 on: 14-01-2016, 13:05:10 »
O suštinskom smislu srbovanja

Znam da ga mnogi ovde ne vole ali Đoković je realno nadišao Srbiju, a kad bi bili skroz do kraja iskreni priznali bi da mi kao narod svojim izrazito debilnim ponašanjem u poslednjih 25 godina nismo zaslužili da imamo takvog jednog predstavnika kome se ceo svet divi. Daleko je ispred svega onoga što ova zemlja predstavlja, ali i dalje ga prepoznaju po tome, svaki Kinez i Arapin jbga diže ta tri prsta iako pojma nema šta je to koj kurac, i to je bolja reklama za Srbe i Srbiju nego bilo šta što je ikada ranije urađeno, jer realno nema prepoznatljivijeg Srbina na svetu...naravno ako ne računamo Nikolu Teslu ali njemu ionako ne priznaju da je to što jeste a i zabole ljude što je neko tamo pokrenuo čitavu današnju civilizaciju snagom isključivo svog uma. Ljudi bre vole sport, ko će čitat te knjige i smarati se, daj bolan hleba i igara.

A i ta tri prsta, to verovatno (sigurno) smeta ljudima iz okruženja, ali moram ipak da napomenem da tri prsta više nemaju isto značenje kao što su imali ranije. Jer taj smisao se menjao tokom godina, sećam se kad je to počelo tamo početkom 90-ih to nije bio simbol srbovanja nego simbol otpora prema režimu Slobodana Miloševića, simbol 9. marta 1991, zar ne? Onda se to kasnije primilo kao neki nacionalistički trip po ratovima, pa se sećam kad smo '96 išli na eSkurziju sa gimnazijom u Atinu, gde god bi stali, gde god su tako ti hramovi, Delfi, Meteori, samo vidiš gomila stranih turista, i mi klinci od 18 godina naravno odma tri prsta svima i kurčenje bahato, ovi nas gledaju iz fazona vidi ove pijano-drogirane budale, kakvi su ovo nemušti znakovi, a nama dojaja, jer taj notorajeti ima mnogo veći značaj (impakt) kad si tako klinac, dakle bolje da si ozloglašen u svetu nego da te niko ne primećuje ili da te gledaju ko pičku. I još plus na trafici gde se prodaju suveniri i novine piše na perfektnom srpskom: SRBI, MOLIM VAS NE KRADITE, pa našoj sreći znači nije bilo kraja, iz fazona ako ne možemo da budemo najbolji daj bar da budemo najgori, idukurac.  :mrgreen:

Tako da i pored toga što dosta ljudi i u samoj Srbiji i u okruženju smatra taj znak za nešto što predstavlja oličenje tog "velikosrbskog ZLA" i promociju svih tih zločina, uvek postoji i ta druga strana, dakle ne diže svako ta tri prsta iz istog razloga. Meni je npr. to uvek bio dojaja trip, ali samo kad odem preko, kad odem u Grčku, u Rusiju, il bilo gde van zemlje (jbga nisam baš putovao), e onda srbovanje u fulu, jer šta se koji kurac kurčiš time u Srbiji? To isto ko ovi što im je najveći uspeh da zavijore srpsku zastavu na sred trga u Čačku, pokupili bre sve najgore od Amerikanaca a kao prozivaju iste te Amerikance. Jer i ti Ameri imaju taj isti trip sa zastavama koje su okačene po svuda, kao da im treba nešto da ih podseti da su u SAD, i ja zaista ne kapiram taj kompleks, a takođe mi cvile jaja i što Francuzi vrte svoje trobojke gde god nađu zgodno mesto kad su pičke. Al' onda dođeš u Srbiju i vidiš isto to. Pa brate lako je kurčiti se u sred Šumadije s tim, idi fino tamo gde ne gledaju svi dobronamerno na Srbe pa tamo srbuj, pokaži ta muda, ako me kapirate šta oću da kažem. Stari pjesnik je to možda najbolje opisao ovim svojim stihovima:

"Let this be the last time that I have to say: put down that flag, put it away, whatever it says, no matter the color - you will always be used by another"

Vaistinu. :)

Dybuk

• 4
  • 3
« Reply #380 on: 14-01-2016, 13:12:59 »
E, da, taj hejt prema Djokovicu mi je neverovatan, to samo Srbi mogu. Nisam mega giga fan ali brate hejteri da smanje dozivljaj, ili bar objasne prirodu svog hejta, jer meni nis nije jasno tu.

SIMERIJANAC

• 4
  • 3
« Reply #381 on: 14-01-2016, 14:28:54 »
O suštinskom smislu srbovanja

pa se sećam kad smo '96 išli na eSkurziju sa gimnazijom u Atinu, gde god bi stali, gde god su tako ti hramovi, Delfi, Meteori, samo vidiš gomila stranih turista, i mi klinci od 18 godina naravno odma tri prsta svima i kurčenje bahato, ovi nas gledaju iz fazona vidi ove pijano-drogirane budale, kakvi su ovo nemušti znakovi, a nama dojaja, jer taj notorajeti ima mnogo veći značaj (impakt) kad si tako klinac, dakle bolje da si ozloglašen u svetu nego da te niko ne primećuje ili da te gledaju ko pičku. I još plus na trafici gde se prodaju suveniri i novine piše na perfektnom srpskom: SRBI, MOLIM VAS NE KRADITE, pa našoj sreći znači nije bilo kraja, iz fazona ako ne možemo da budemo najbolji daj bar da budemo najgori, idukurac.  :mrgreen:

:mrgreen:

Albedo 0

• Guest
« Reply #382 on: 14-01-2016, 16:08:09 »
E, da, taj hejt prema Djokovicu mi je neverovatan, to samo Srbi mogu. Nisam mega giga fan ali brate hejteri da smanje dozivljaj, ili bar objasne prirodu svog hejta, jer meni nis nije jasno tu.

jerbo ne plaća porez sopstvenoj državi, naravno

Dybuk

• 4
  • 3
« Reply #383 on: 14-01-2016, 16:13:17 »
A sto bi to ikoga od nas zanimalo? Ti ne bi izbegao placanje poreza da mozes?
Ima stvari vaznijih od para koje i onako nece ici nikome od nas u dzep, a koje Novak radi, npr lepo prezentuje ovu zemlju i stavlja nas na mapu onako kako to politicari nikad nisu uspeli. Konacno Srbin a da nije divljak; diplomata covek, sa smislom za humor, stilom, poliglota, vrhunski sportista itd i sl.

Albedo 0

• Guest
« Reply #384 on: 14-01-2016, 16:27:24 »
opet mi trošiš postove na raspravu koja ne može da se završi, jer svako ima svoju listu prioriteta

meni njegova diplomatija ne vrijedi pišljiva boba. Zamajavanje naroda. Patrijota koji ne plaća porez sopstvenoj državi, kao što to rade Nadal, Federer, Marej itd...

on ne samo da ne plaća porez nego se žalio kada se država Srbija povukla iz finansiranja besmislenog teniskog turnira u Beogradu, gdje je besplatno koristio terene i sve resurse. Htio i nagradu da mu država isplaćuje a da dinar jedan u budžet ne uplati. Pametno momče, nema šta

naravno, on je prvenstveno biznismen, ima pravo da prebivalište drži u Monaku, ali onda neka reprezentuje Monako, meni njegova diplomatija ne treba, niti vidim neki smisao u tome

par laprdanja tu i tamo o Srbiji ga ne košta novaca, a porez ga košta. I ne plaća ga.

svaka mu čast za teniske uspjehe, ovo, ono, meni je on ružan igrač, bez finesa, Federer je za njega umjetnik.

doduše, ja i nisam neko ko ga ''hejtuje'', ali mi je ponajmanje jasno što ga uopšte slave.

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #385 on: 14-01-2016, 16:30:18 »
Ma to je klasično teranje inata uz zajebanciju, jer ko god sad bilo šta da bi postigao i održao se u vrhu predugo odma bi krenuli da ga podjebavaju na sve moguće načine, tako da ja to ne kontam za ozbiljno, nego čisto da se ne opusti. :mrgreen:

Takođe, ovi koji osvoje samo jednu medalju i više nikad ništa, njih kuju u zvezde, dakle šta nam to govori? Napravi jedan jak uspeh i povuci se, ima od tebe kult da naprave  :wink:

Dybuk

• 4
  • 3
« Reply #386 on: 14-01-2016, 16:31:30 »
Bato

Pa vidi, niko te ne tera da mi objasnjavas i tako trosis postove na uzaludnu raspravu.
I to sto promovise Srbiju radi iskljucivo iz sopstvene dobre volje, ne mora to uopste da cini. Ne vidim da ga je drzava zaduzila kao uostalom vecinu sportista ovde, posebno u individualnom sportu.
Ni ja nisam ultra fan, al postujem uspehe i imidz koji je sasvim okej, iako prvenstveno promovise sebe, naravno. Ima pravo na to, nama ni iz dzepa ni u dzep. Tj, meni, tebi, njoj, njemu, svejedno...

Josephine

• Guest
« Reply #387 on: 14-01-2016, 16:37:34 »
Dobro, Đoković jeste stavio Srbiju na svetsku mentalnu mapu. Meni se dešavalo da su me Kinezi, Francuzi, Amerikanci, Indijci (itd.) pitali za Đokovića kada im kažem da sam iz Srbije. Pre toga sam bila iz "Sajberije". U Rusiji.

A Đoković ima izlete u škrtičarenje, što je osobina koju ne cenim mnogo.

Agota

• 4
  • 3
« Reply #388 on: 14-01-2016, 16:38:15 »
Ma to je klasično teranje inata uz zajebanciju, jer ko god sad bilo šta da bi postigao i održao se u vrhu predugo odma bi krenuli da ga podjebavaju na sve moguće načine, tako da ja to ne kontam za ozbiljno, nego čisto da se ne opusti. :mrgreen:

Takođe, ovi koji osvoje samo jednu medalju i više nikad ništa, njih kuju u zvezde, dakle šta nam to govori? Napravi jedan jak uspeh i povuci se, ima od tebe kult da naprave  :wink:
Popni se na vrh pa na dno pani  :-D
Sine, nije sto si mi brat, al si stvarno...trovač, ložač, reli vozač ... car, kralj, prvak u skoku u dalj. :)

Albedo 0

• Guest
« Reply #389 on: 14-01-2016, 16:52:00 »
Bato

Pa vidi, niko te ne tera da mi objasnjavas

pa sad: ''objasne prirodu svog hejta'' ili ''A sto bi to ikoga od nas zanimalo? '' i bar još jedan znak pitanja, stvarno si to neumjesno uradila bar dva puta  8)

a u stvari je sasvim obrnuto, mi koji navijamo za Federera nailazimo na diskriminaciju i probleme!

Dybuk

• 4
  • 3
« Reply #390 on: 14-01-2016, 16:55:14 »
 :lol: Ok, sad bez upitnika.

Ah, pazi, ja uopste ne mislim na hejt prema njegovoj igri nego bas neke ruzne licne napade, komentare, trolovanja i sl.

Mada mi je floskula "bijebo Stijefo" sa inace neduhovite Tarzanije stvarno presmesna, umiranje. :)

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #391 on: 16-01-2016, 03:48:59 »
O ženama-devojkama (seksizam u praksi)

Cura koja ne voli sex nije devojka za bilo kakvu ozbiljnu komunikaciju kao ni muškarac, složićemo se zar ne? Jer ako neko nešto ne voli kako može da bude dobar u tome, a isuviše njih se foliraju? Svaka devojka koja npr. krene sa pričom kako ne voli BJ ili da u tom trenutku nije raspoložena, znajte da je fejk i da od nje leba nema, pa ma šta ona pričala i klela se. Jer danas ljudi zaista svašta tvrde a onda na delu vidiš da je sve to šuplja priča. Naravno, posebno treba obratiti pažnju na oku dopadljive cure, na one koje izgledaju poželjne i jako sexy, jer upravo takve su najgore, jer te navuku na izgled i na tu pozu, a tek mnogo kasnije shvatiš da je sve bila samo vizuelna iluzija. Izuzetak potvrđuje pravilo, jer bio sam možda sa tri cure koje su opravdale taj status prelepih i zgodnih, ali ako uračunate mojih 38 godina, to je veoma poguban podatak. E sad, nisam ja baš neki reprezent pa da može da se kaže da sam bio sa puno devojaka, ali bio sam sa sasvim dovoljno da mogu da tvrdim šta je prevara a šta zaista valja. Dakle šta valja? Pa realno valja sve ako se zaista voli. Znači fizički izgled ne igra ama baš nikakvu ulogu kada je u pitanju sex, a realno gde je sex tu je i veza, jer kakva je to veza bez zdravog sexa? Šta kao, prošetaću po gradu neku opasnu "pičku", a u sexu ću da se sušim? Ma zajebi me. I zato svima govorim, kad snimite u klubu dve drugarice, jedna dobra druga onako, verujte mi na reč, ova onako je vazda bolji izbor, uvek bila i ostaće. Opet izuzeci potvrđuju pravilo.

Al' ne kažem ja ništa, isto važi i za muškarce. Dok ne probaš ne znaš, mož da bude zgodan i duhovit po sto puta, al' ako nije iz te priče džaba sve. E sad, naravno da ne traže sve cure isto kod dečaka. Neke traže pažnju, neke sigurnost, keš, neke ovo, neke ono, ali ja ovde govorim isključivo o sexu kao najnormalnijoj ljudskoj potrebi. Ja volim dobar sex i cura koja ne može da mi parira pa mož da bude i Liv Tajler džaba joj sve ako nismo isti broj. Naravno, ove sad nove generacije, dosta njih je ispranih mozgova i to jako lošim HC pornićima, i onda doživiš da te klinka od 20 i kusur godina u tri minuta iscima da promeniš tri jebene poze, pa čim joj kažeš stani bre ženska glavo, uživaj malo bogteubio, ona te gleda i ne shvata o čemu to pričaš, jer konta da tako treba. Majmun radi što majmun vidi, ali dal' će tebi da se svidi? Meni jok, jer ja volim slow trip i nikako ne kapiram tu modu svršavanja za 5-10 minuta. Meni je to waste of time, tipa što smo se uopšte viđali, mogao sam da ga izdrkam solo opušteno, bolje bi prošao.

Kad se setim samo kolko mi je cura govorilo u fazonu - ma OK si ti, inteligentan si, duhovit, al brate debeo si. I onda gledaš, jbte, znači ja sad samo kad bi smršao mogao bi sebi da nađem šta god pa čak i životnu sapatnicu. Al' onda malo bolje razmisliš i skontaš, pa jbtebog, koji će mi takva kojoj je to najbitnije, jer ja sam ranije bio baš ultra mršav i vrlo dobro znam kolko se klinki ložilo na to, ali gde je tu poenta? Sve se svelo na puki fizički izgled, i kao malo te šuplje priče koju svaki indijanac može danas da proda. I onda kažeš sebi - e sad baš namerno neću, ajde baš da vidim koja će da me zgotivi ovako "odvratnog" kakav jesam. Jer to je TA, a ne da mi dođe tamo neka pa da me menja ne bi li me prilagodila nekim svojim standardima. Brate, ako meni fizički izgled ne smeta, ako jurim samo tu neverovatnu energiju, pa jebem im baš mamu svima, radije ću biti sam nego da me neko kalupi i ucenjuje. Dakle OVO sam ja, pa kome se sviđam sviđam se, a kome ne, jebe mi se, i samo DIE, die, die my darling...

Znači šta je poenta? Kada upoznate nekoga ne dajte da vas zavara spoljašni izgled, jer na to i muškarci i žene olako padaju pa posle bude ajme meni, majko draga. Dakle ne dajte da vas zaslepe svetla neonskih reklama, jer posledice su pogubne. Izgubiš bre i po par godina života na tako neke osobe sumnjivih svetonazora. Zato ja i zagovaram još od vremena taj seks na prvom sastanku, da odma fino znaš na čemu si, a ne da se razvlačite i po mesec dana ne bi li provalili na kraju da nikako niste jedno za drugo. Ali džaba sve dok ljudski nakot konačno ne skonta da je sex najnormalnija stvar, i da ga treba upražnjavati uvek i svuda, bez ikakvih moralnih pravila i sranja. Dakle, jebite se ljudi na sve moguće načine, terajte u kurac sve te društvene norme, jer to je sve osmislio ološ koji prezire sex, koji ne zna bukvalno ništa o tome, al' su eto postali autoriteti poput npr. crkve i ovih zajebanih bolesnika poput Kačavende, Pahomija i Ilariona. Ko dozvoli da mu takvi subhumanoidni oblici života koji sebe nazivaju vladikama kontrolišu seksualni život, taj za bolje i nije, taj je isti debil ko i oni. I ja mislim da je ovde sve jasno, a kome nije jasno e biće mu jasno, jer pre ili kasnije sve to dođe na svoje, samo mojne da bude prekasno jbga.

Josephine

• Guest
« Reply #392 on: 16-01-2016, 03:58:30 »
Super, sine. Bravo.

Kakav fizički izgled... Ja sam, na primer, uvek tražila nešto drugo, dublje, smislenije, a uvek nailazila na umišljene lepotane. Budale oni, a budala i ja. 

Boban

• 3
« Reply #393 on: 16-01-2016, 04:50:19 »
napisao sam komentar, pa obrisao i odo da spavam...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Josephine

• Guest
« Reply #394 on: 16-01-2016, 04:53:24 »
A što si obrisao? :)

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #395 on: 16-01-2016, 04:55:43 »
Pa zato što je kompleksaš  :lol:

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #396 on: 16-01-2016, 14:19:17 »
O "drugaricama"

Nikad u svom patetičnom ali plodnom životu nisam imao drugarice, uvek su to bili jarani, ortaci i oduvek sam zavideo ovima što su imali ženski rod u svom okruženju u vidu ortakinja, jer sam kontao pa kako ćeš bolje da upoznaš žene nego na taj način. A i ono, gde su ortakinje tu su i njihove drugarice, tako da je korist obostrana, jer nema jače akcije nego kad ti najbolja jaranica namesti drugaricu, zar ne?

To sam ja tako maštao baš dugi niz godina, al' nekako nisam uspevao da upoznam devojku koja bi mi bila drug jer sam u svakoj video potencijalni objekat požude ili čak i nešto više. E onda u poslednjih par godina kad se pojavio skajp, stigla je konačno i ta opcija da možeš sa curama opušteno da se porazgovaraš, da razmeniš riječ. I zaista, u početku me je to jako dojmilo, baš mi je imponovalo kad se sa nekom baš poželjnom cicom čujem svaki dan a ona eto baš meni ispriča sve svoje dogodovštine i kao najbolji smo jarani, poveramo se jedno drugom, nema barijera, everything goes.

Ali problem je bio u tome što je to bilo tako samo na početku. Već posle mesec dana bi krenule da mi pričaju tužne priče kako je dečko ne poštuje, kako je grozan, kako je vara, kako je ovakav, onakav, seljačina, i kao ima da ga otkači čim pre. Ali avaj, već za dva dana bi se javila sa pričom kako je sve ipak ispalo OK, kako ju je odveo na večeru, kako ga ipak voli, i sve što ide uz to. I onda je to krenulo da se ponavlja tako u ciklusima. Gore-dole, ups and downs. Kao da slušaš jednu te istu priču, i ovde ne govorim o samo jednoj curi nego o više njih, gde sam ja bio kao neka vrsta katoličkom svećenika, gde bi mi krdo njih dolazilo svakodnevno na ispovest, a ja ko svaki dobar drug, drugarčina, umeo i da ih saslušam i da dam savet ako treba.

I onda na kraju logično shvatim da tu nešto nije kako treba. Znaš ono kad posmatraš neku sliku a znaš da nešto fali na njoj al' eto ne možeš nikako da izvališ šta je to konkretno? I onda ti se samo odjedared javi: Alo bre, pa što bi ja zabavljao tamo neku ribu jer joj je jebač dosadni mačo smarač ili je ignoriše, što ja da ljuljam taj krevet dok drugi jebe? Pa nisam baš tolki idiot, jer svaka muško-ženska veza je svesno ili podsvesno povezana sa sexom, al' naravno, to ti niko neće priznati. Uvek su to neka drugarstva od malih nogu, neke veze veće bre i od samog života, tako da sam to samo presekao jedan dan i batalio sva ta izuzetna druženja jer što koji kurac ja da dajem sebe maksimalno ako ništa ne dobijam zauzvrat osim tih kuknjava? Da sam hteo da budem pop studirao bih bogosloviju jbga. Zar ne? I tako, prekinuo sam sve te kontakte osim sa jednom curom koja mi se logično jako sviđa, al' me bar ne smara sa tim pričama kako ju je taj i taj odvratni ispalio, zajebo il' šta već. Kome je do toga, psihijatar košta 25 evra sat vremena, pa izvolte, ja sam uvek tu za te pare. Molim lepo. :)

Josephine

• Guest
« Reply #397 on: 16-01-2016, 15:09:44 »
Žene strejt muškarcima mogu da budu prijatelji. Mislim da obrnuto ide dosta teže. Dešava se, ali ređe. Ne znam zašto. Ranije sam mislila da postoje iskrena muško-ženska prijateljstva, sad sam bliža stavu da ne postoje, mahom jer muškarac mora sve to da pokvari imajući na umu sex, koji ženi nije ni na kraj pameti kada nekoga gleda kao prijatelja/brata. :) Inače, ja imam dva bliska (strejt) druga (ako uključim i gejeve, ima ih 4). Ranije ih je bilo tri.  :lol:

saturnica

• 8
  • 3
  • *
« Reply #398 on: 16-01-2016, 17:05:42 »
Sine, iako sam zena, ne bih ni ja rado imala takve drugarice koje po cio dan laprdaju o svojim losim seksualnim vezama. Nego, bilo bi zanimljivo cuti da li su te zene koje su te sustavno davile svojim cmoljastim problemima, bile dobre u saslusavanju tvojih problemcica. Dijeljenje intimnih tajni valja jedino ako je ta cesta dvosmjerna.  :)

Josephine

• Guest
« Reply #399 on: 16-01-2016, 17:07:25 »
Pa on nije hteo da deli tajne sa njima, on je hteo da ih kresne. 8) I slušao ih je samo zato, sa tom krajnjom namerom. Pfff. :lol: