Author Topic: Sinovljevi tripovi...  (Read 207612 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

saturnica

• 8
  • 3
  • *
Re: Sinovljevi tripovi...
« Reply #400 on: 16-01-2016, 17:09:13 »
Pa on nije hteo da deli tajne sa njima, on je hteo da ih kresne. 8) I slušao ih je samo zato, sa tom krajnjom namerom. Pfff. :lol:
ajoj... Znaci jadnicak se namucio, kresnuo nista nije??

Josephine

• Guest
« Reply #401 on: 16-01-2016, 17:11:05 »
Izem ti ja jadnička - prijatelja koji ti pruži rame za plakanje, ali sa zadnjom namerom, umesto da samo bude iskren i kaže ti da hoće da te kresne.  :evil:

saturnica

• 8
  • 3
  • *
« Reply #402 on: 16-01-2016, 17:15:36 »
Izem ti ja jadnička - prijatelja koji ti pruži rame za plakanje, ali sa zadnjom namerom, umesto da samo bude iskren i kaže ti da hoće da te kresne.  :evil:
cekaj, koliko je on to zena redom htio kresnuti dok ih je posluzivao ramenom za plakanje??

Truman

• 4
  • 3
« Reply #403 on: 16-01-2016, 17:17:44 »
Ja samo imao drugarice i na koje se ložim i na koje se ne ložim. Ostale su mi ove druge...Tako da smatram da su muško-ženska prijateljstva i te kako moguća.
There is neither creation nor destruction, neither destiny nor free will, neither path nor achievement. This is the final truth.
Sri Ramana

saturnica

• 8
  • 3
  • *
« Reply #404 on: 16-01-2016, 17:19:29 »
Ja samo imao drugarice i na koje se ložim i na koje se ne ložim. Ostale su mi ove druge...Tako da smatram da su muško-ženska prijateljstva i te kako moguća.
To je zato Trumane jer ti nisi imao problem koji ima Sin sa zenama...

Truman

• 4
  • 3
« Reply #405 on: 16-01-2016, 17:21:50 »
Nisam upoznat sa problemom i nisam pratio ovu temu tako da moguće...Možda je njegov slučaj obrnute prirode - da se sve lože na njega pa jadničak ne može imati prave prijateljice. Ja ( srećom ) nisam bio nikad u toj situaciji.
There is neither creation nor destruction, neither destiny nor free will, neither path nor achievement. This is the final truth.
Sri Ramana

Hiperhik

• 4
  • 3
« Reply #406 on: 16-01-2016, 18:13:35 »
Ja imam tri drugarice, i naše drugarstvo i prijateljstvo traje...pa, već decenijama, bez ikakvih seksualnih elemenata.

Dakle, moguće je. Čak mislim da takva prijateljstva nisu ni preterano retka.

Mark

• 4
  • 3
  • The proverbial stopped clock.
    • Janko Takac
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #408 on: 17-01-2016, 12:15:56 »
Ja uvek svakoj curi prvi put kad se nađemo stavim do znanja kakve su mi namere, baš iz razloga da ne bi bilo zbunjivaja i neprijatnosti. E to što one pomisle da mogu da me navuku, da mi daju lažnu nadu i slične forice, to je već druga stvar, ali uvek je to neka igra na ivici. E sad, ko to voli taj to radi, meni je bilo zanimljivo u početku, više nije. Zaista nemam drugarice...osim ovih dajk-erki sa kojima bar znaš na čemu si.

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #409 on: 30-01-2016, 14:40:47 »
Evo konačno i moje knjige na đubrištu PDF istorije, što znači da su krajnja vremena došla braćo mila. Za one koji ne znaju, radi se o mom životnom delu, o prvoj i poslednjoj knjizi koju sam još za života objavio. Doduše eventualno se možda još pojavi i manifest koji sam pisao po ugledu na Unabombera, al' to tek na desetogodišnjicu moje prekasne smrti, znači očekujte da će tamo 2022. u celini celosti sve to biti objavljeno u Politici na 12 strana u koloru, 3D, jer tako ćemo da ih ucenimo. Na pitanje zašto, samo bih citirao one dobre ljude iz Šuntavila, dakle "because we can". A sad umesto kao nekog predgovora, da ne bude da nisam znala šta sam skinula pa se pokajala, evo pogovora koji dosta toga pojašnjava. Hvala.

http://abraxas365dokumentarci.blogspot.rs/2016/01/abraksasov-vodic-niz-dokumentarni-film.html

Pogovor umesto predgovora

Svi tekstovi prezentovani u ovom vodiču napisani su u periodu od 2006. do 2010. godine, što pažljivom čitaocu, siguran sam, neće promaći, jer svi ti usponi i padovi koje sam doživeo za poslednje 4 godine, svi plusevi i minusi, manična stanja i duboke depresije, i te kako su se odražavali na moje pisanje, i igraju možda i najbitniju ulogu u celoj priči, jer najbolje tekstove sam napisao upravo u tim tzv. plus fazama koje su slične maniji.

Ne bih da smaram sa ovim mojim bolestima i kuknjavom, ali šta da radim kad se samo nameće? Ko što rekoh, bez bolesti zaista nema umetnosti, tako da kontam da sam ja sad neki zdrav, sportski tip, pravi srpski domaćin („kuća, žena, deca a plata je mala“), da od ovog mog baljezganja ne bi bilo al’ bukvalno ništa, jer inspiracija, barem u mom slučaju, dolazi isključivo iz tih negativnih životnih iskustava a nikako pozitivnih, uostalom probajte da zamislite jedan tekst gde pišem kako sam dojaja, super, kako me je konačno krenulo, kako se odlično provodim, imam dobar posao, stabilnu vezu & shit. Smor, zar ne? Pa bre mene ubija i sama pomisao na takav jedan tekst, a mogu da zamislim kako bi se osećao onaj koji bi bio primoran to da čita. Dno bre, dno. I iz svog neskromnog iskustva izvalio sam da ljudi u principu i vole samo te crnjake, tu bedu, užas i bolesti, jer ih to na neki čudan način teši da nisu oni najgori, da ima i gorih od njih, i da treba da budu srećni jer život je kratak, a ne da se bedače bezveze, pa zar nije tako?

Uostalom i ja sebe smirujem na sličan način gledajući dokumentarce o serijskim ubicama, ili još bolje, o ljudima koji čekaju na izvršenje smrtne kazne, jer kad uporedim kako je njima, pa meni je bre dojaja, al‘ bez zajebancije, ja sam uspeo u životu, i to ne zato što sam kao uspešan, nego zato što imam svoj duševni mir, što imam krov nad glavom, što imam da jedem, što nisam još fizički oboleo i što mogu da pišem a neko to da čita. Dakle, nismo svi isti, postoje ljudi kojima je potreban samo taj duševni mir, i ništa drugo, da nema strahova, strepnji i ostalih užasa, znači sreća je u ovom slučaju izostanak nesreće, mada ako ćemo iskreno to i jeste jedina prava definicija sreće. Tako da ono, uživajte dok još možete, jebiga, šta drugo da vam kažem, jer svaki sledeći dan će biti gori od prethodnog, i tako sve do konačne apokalipse, kada će se jagnje i jarac konačno spojiti i postati jedno, te izbrisati čovečanstvo sa lica Zemlje, a mir opet zavladati.

A evo i PDF-a ovde za sve vas koji ne volite kad vas neko navlači na blogove samo da bi povećao sebi čitanost ;):
http://ulozto.net/xaUEgXi7/abraksasov-vodic-niz-dokumentarni-film-pdf

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #410 on: 02-02-2016, 06:20:07 »
Ljubav u žuto-zelenoj boji

Bilo mi je devetnaest godina, kad sam je ne baš tolko slučajno primetio u masi. Po platou ispred filozofskog fakulteta pratio sam njen lik dok se gurala kroz euforične studente. Znao sam da sam je već ranije viđao, i to jako često, jer smo se istim autobusom svaki dan vraćali iz škole. Ona je silazila na Banovom Brdu a ja bi nastavljao dalje put južnih predgrađa. Plave kose, skroz na kratko ošišana, mršava i visoka, bila je i te kako upadljiva u krcatoj 23-ci, ali znam da me nije izvalila iako sam manijakalno zverao u nju. Dok je bus nastavljao dalje ka Vidikovcu gledao sam kroz prozor kako hitrim korakom silazi niz ulicu pored O.Š. Josif Pančić i vazda se pitao gde li živi. Trajalo je to tako par godina, zapravo svo vreme dok smo išli u srednju školu, ona u 3. beogradsku gimnaziju a ja u četvrtu. Čak se ispostavilo da smo i isto godište, ma sve se fino poklapalo, ali nikad nisam skupio hrabrost da joj priđem, tako da je sve ostalo na pogledima al' samo s moje strane, da niko ne vidi.

Uglavnom velika sam ja pička bio tih godina, nikad curama nisam prilazio već su isključivo one mene birale, tako da se ništa nisam pitao. Ali ovo je sad bio skroz novi set na početku 1997. godine, jer smo oboje bili brucoši a studentski protest je trajao već mesecima, tako da sam imao priliku svaki dan da je stalkujem i da usput smišljam plan napada, plan konačnog rešenja. Doduše, bio sam već s jednom curom sa Ceraka koju sam isto tako upoznao u toj masi, ali se to jako loše završilo pred novu godinu, pa sam bio skroz sjeban, sa lažnim obećanjem sebi da neću dozvoliti da mi se to ponovi. Uglavnom taj izvikani protest najmanje pamtim po nekakvim studentskim zahtevima i sranjima a najviše upravo po tim očijukanjima sa vaistinu prelepim devojkama koje su tad pohodile beogradski univerzitet. Tada sam još bio nevin što se alkohola tiče, ni pivo nisam popio, al' sam se zato satirao trodonima već jedno godinu dana u komadu, pa sam non-stop bio ko na spidu i u euforiji, što mi je i te kako pomoglo da izdržim te svakodnevne forsirne marševe koji su nekim danima tukli i po 10 kilometara ladno. Sad kad se toga setim uopšte mi nije dobro, prosto ne mogu da verujem da sam toliko pešačio ko manijak. Al' jbga, mladost ludost, pa još gas do daske u vidu hemije i to ti je to, nema dalje.

I tako, vrebao sam ja tu curu danima, i ku' ću, šta ću, odlučim jedared da joj priđem pa kud puklo da puklo. Naravno, tu opet uručujem zahvalnicu trodonima, jer bez njih nema šanse da bi to odradio. Snimim je s jaranicom na uglu kod Rektorata, dovatim neke pank fanzine što smo tada valjali i nogu pred nogu, bez ikakvog blama: Zdravo, ja sam Bojan, evo ti ovo pa ako te zanima daj mi adresu da ti pošaljem još tog sranja. I ladno mi riba da kućnu adresu. Ajme. I ja uvatim sutradan i napišem joj pismo, i ona mi odgovori posle nedelju dana, pa smo tako razmenili još 2-3 pisma dok se nisam osmelio da joj zatražim broj telefona. I onda je pozovem i nađemo se na Brdu, i u onom parkiću pored obdaništa se odma' smuvamo, a ja srećan ko malo dete, jer to mi je bio prvi put u životu da sam ja izabrao curu koja se baš meni sviđa i kao napravio taj prvi korak.

Tijana se zvala...pa i dan danas se valjda tako zove, mada trenutno živi valjda na relaciji Zagreb-Italija, jer joj je keva iz ZG-a, tako da je baš dugo nisam video, preko 10 godina. I tako ja sa Tijanom tih mesec dana kolko smo bili zajedno obiđem ceo moj svet. Išli smo zajedno u Kinoteku da gledamo ciklus filmova Dastina Hofmana, pa smo gledali Taksistu, pa me vodila kući u jedno genijalno potkrovlje kod 13. bgd gimnazije. Znači ja jaču sobu do tad video nisam, a sve krcato stripovima i knjigama, svi brojevi Dilana Doga i šta sve ne, pa je onda ona došla kod mene, pa izvalila da imam albume Gastona-Gaše, pa sam joj dao da ih nosi kući da čita, al' opet svo to vreme ni u najavli nije provalila da sam stalno bio na đonovima, pa mi to bilo jako čudno, jer ipak da parafraziram Moskrija - zenice su moje bile ko najmanje tačke, i to se izvaljivalo s kilometra. Tek pred kraj mi je priznala da i ona voli ponekad trodone, pa smo uzeli par puta zajedno, te se odavali grehu požude i razvrata. Inače ona je studirala vajanje na primenjenoj, pa me i to povrh svega očaralo i pokidalo.

Sve u svemu, tih mesec i kusur dana je meni bilo ko 6 meseci, jer sam tolko bio srećan i šta sve ne da evo i dan danas to pamtim kao die beste akciju života moga, iako je od tada prošlo 20-ak godina. A još sam tada svirao i u Unisonu pa smo išli i na par koncerata, ma kažem vam ful fulova kolko su to bila dobra vremena. Ceo grad smo imali pod nogama. I onda samo jedan dan dok smo pili čaj u staklencu ja popijem preko i epi-napad i devojka se logično istraumira i jbga, kraj priče, pobježe mi Tijana. To je bio jedini put da sam plakao zbog ribe. Još me ispratila do stanice, pošto me otkačila kod nje gajbi, a ja sav u suzama, ona gleda ne mož' da veruje šta se dešava. I tek par meseci kasnije sam skontao ko joj je ćale, iako mi je često pričala o njemu misleći da ja to uveliko znam. Pa ako kojim čudom bude naletela na ovaj tekst samo da joj poručim da još uvek čuvam sva njena pisma i crteže i da skroz kontam tu priču oko ćaleta. Eto. Ašik cura, nema šta, samo jedna Tijana. :)

Naišla si kao lak oblačak,
tvoj me pogled za tren obeznani,
zaboravih ime i očinstvo,
kako mi se zovu ukućani.
Iznevjerih poput sablje tupe.
Mala moja iz Bosanske Krupe!

Sad je kasno, već mi kosa sijedi,
gledam Unu, ćuti kao nijema,
zalud lutam ulicama znanim,
sve je pusto, tebe više nema.
Ej, godine, nemjerljive, skupe!
Zbogom, mala, iz Bosanske Krupe!

Josephine

• Guest
« Reply #411 on: 02-02-2016, 06:48:33 »
Heh, sine... Mnogo zanimljivo pises, cita se ovo u dahu, oseca se emocija, iskrenost. Stvarno si talentovan i imas jedinstvena iskustva. Ja bih ti ovo odmah objavila.

Jedino sto mi se ne dopada je sadrzaj. Romantizacija je najveci neprijatelj ljubavi. Oslepi coveka kao krticu i od njega napravi roba proslosti koji se davi u seti i zudnji za proslim danima i osecanjima. A sve je to varka...Ostavi te riba zbog epi napada. Osim sto je postupak povrsan, ljubavi ni u molekulima.

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #412 on: 02-02-2016, 08:16:50 »
Ona je meni u startu rekla, kao OK bićemo zajedno pa ako se zaljubim zaljubim se, i onda se to poklopilo sa epi-napadom pa mi je saopstila da ipak nije to to, da se nije zaljubila i kraj priče.

saturnica

• 8
  • 3
  • *
« Reply #413 on: 02-02-2016, 09:49:34 »
Ona je meni u startu rekla, kao OK bićemo zajedno pa ako se zaljubim zaljubim se, i onda se to poklopilo sa epi-napadom pa mi je saopstila da ipak nije to to, da se nije zaljubila i kraj priče.
Sine, slagala je da te ne voli zbog ćaleta.
Moram reći da si brutalno iskrena u emocijam. I to mi se dopada... :-|

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #414 on: 02-02-2016, 11:56:07 »
A ćale joj onaj čuveni pozorišni reditelj i kritičar Goran Cvetković, neki zajebano nadrkan lik.

« Reply #415 on: 02-02-2016, 12:34:13 »
A ćale joj onaj čuveni pozorišni reditelj i kritičar Goran Cvetković, neki zajebano nadrkan lik.

О колега да ти ниси неки мој далеки изгубљени рођак? Промијени аватар чоче… И ништа то док у Љешку не преноћиш на степеништу испред њене зграде или урлаш као манијак на сред улице па се јуриш с полицијом или трчиш по шинама од ББ до центра… Зло.
лажни профил

Josephine

• Guest
« Reply #416 on: 02-02-2016, 13:31:22 »
Ne znam, sine, meni se čini da se ljubavne priče pišu onima koji su nas stvarno voleli ili nas vole, a ne onima koji su odustali na prvoj krivini. Ostalima se pišu kratki osvrti:)

Čitam tako ovu priču, osetim tvoja osećanja, živo pripovedaš, unesem se, iščekujem šta će sledeće da se desi, toliko si je lepo opisao, toliko lepo o njoj pričaš, a ona te ostavi posle epi napada (bez obzira na stvarni razlog)? Meni je ovo, u tom trenutku, prestala da bude ljubavna priča. 

Dybuk

• 4
  • 3
« Reply #417 on: 02-02-2016, 13:48:04 »
Meni je super prica i Sin stvarno zivo pripoveda, plasticno, skroz te prenese na mesto lica.

E sad sto ga je ostavila, ne zaboravimo ljudi da su oni u tom trenutku jos tinejdzeri ;) Meni je i to jasno, kao i fakat da uvek neko voli vise, da je zaljubljeniji...plus, rekoh, tinejdzeri, danas ovako sutra onako, pa mozda se devojka i uplasila, i to je ljudski.

A prokletstvo je to, i ja evo najvise pamtim bas neku klinacku ljubav a toliko vode proteklo od tada. Valjda su tad osecanja najjaca, najzivlje dozivljavas stvarnost, i sklon si ludackom ulepsavanju iste. Ruzicaste naocari. :lol:

saturnica

• 8
  • 3
  • *
« Reply #418 on: 02-02-2016, 13:57:08 »
Ne znam, sine, meni se čini da se ljubavne priče pišu onima koji su nas stvarno voleli ili nas vole, a ne onima koji su odustali na prvoj krivini. Ostalima se pišu kratki osvrti:)

Čitam tako ovu priču, osetim tvoja osećanja, živo pripovedaš, unesem se, iščekujem šta će sledeće da se desi, toliko si je lepo opisao, toliko lepo o njoj pričaš, a ona te ostavi posle epi napada (bez obzira na stvarni razlog)? Meni je ovo, u tom trenutku, prestala da bude ljubavna priča. 
znaš, smješnije, da ne kažem bedastije objašnjenje o tome, kako bi trebala izgledala ljubavna priča/esej/što god, odavno nisam vidjela. zapravo ti, a ne Sin, imaš totalno iskrivljeno-romantičarsko viđenje ljubavi. tko je vidio pisati samo o onome tko je to zaslužio? što ti je? zar se baš nikada u svom životu nisi našla u sličnoj situaciji, samo Sin ima muda da o tome govori, a stali mlate praznu slamu i prave sa da ih ništa ne boli. 90% ljubavnih tekstova upravo se i piše iz druge perspektive, perspektive onih koje su ostali zakinuti ili ih je druga strana na neki način izigrala.

Josephine

• Guest
« Reply #419 on: 02-02-2016, 14:11:37 »
Romantizacije. Živi se i voli sada. Sada. Sada. Sada. Gledanje u prošlost je izgovor i zaslepljuje za nove ljubavi i događaje. Ne kažem, lepa je ova sinovljeva priča, a ni on nije zagledan u prošlost, prosto je opisao događaj (do pesme na kraju koja otkriva žudnju, zapravo). Divna priča.

Naravno da mi se događalo, saturnice. I kada sam bila mlađa, pisala sam pesme i priče neostvarenim ljubavima. A onda mi se desilo prosvetljenje. :lol:

Otišla sam na fax pre više od pola godine. Tamo radi tip u kog sam se prvi put zaljubila (retko se baš zaljubljujem tj. prepuštam i taj prvi put je kasnio). Taj ne samo da je bio zbunjen onda, nego je zbunjen i sada. Potpuno me je rasturio taj odnos, zamalo da obnovim godinu tada, dobih prvu sedmicu iz Međunarodnog javnog prava, jedva položih:) Da ne govorim o tugama, depresijama, patnjama:) Tipičan on-off odnos. On je nešto uvek bežao od mene, pa se vraćao, pa bežao, pa bio surov (tipa, pomognem mu da napiše neki govor za neku konferenciju, on otputuje tamo sa devojkom i da njoj da mi napiše i pošalje razglednicu :lol: ). I tako se opet podžapamo pre tri godine, kada smo se poslednji put videli. Ispalio me je. Ja mu sredila neki besplatan trening, a on se uplašio i u minut do 12 mi javio da ne dolazi (a mogla sam njegovo mesto da ustupim drugoj osobi itd.). U međuvremenu se oženio, dobio bebu.

I sad, muvam se po faxu, pričam sa svima, samo on, kao i uvek, insistira da ostanem sa njim na kafi. Ponekad kada mu je, sada već žena, tu, on opet sedne pored mene, priča sa mnom, nju ignoriše. Jednom smo, pre mog odlaska u Brisel, na nekoj odbrani doktorskog rada, ostali samo on i ja, pijani kao letve. Pričali.  :lol: Pomislim - ma nek ide sve dođavola, treba ispoštovati prvu ljubav, makar zato što je prva. :lol: I ostanem. Priča on gluposti, kao što je uvek pričao, bebu opisuje kao da je "novi kućni ljubimac", opisuje kako mu je žena naredila šta da obuče kada ju je vozio u porodilište (nije mu dala da ide u majici) i ja tu doživim još jedno prosvetljenje: ja nikada nisam mogla da igram tu ulogu žene koja nekome govori šta da obuče i radi. Kako da se ponaša. Što njemu, očito, treba. Popila kafu, otišla i nasmejala se sebi koliko sam nekad patila. Prema njemu osećam poštovanje i to je sve.

Ako pročitaš moje priče, saturnice, nijedna nije o patnji za muškarcem. I to tek sad i ja primećujem. Nesvesno je to kod mene. Ne pišem o tome. Čemu? Sada. Ovde.

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #420 on: 02-02-2016, 14:59:59 »
Dybuk je lepo objasnila jer: "Sjećam se prvog poljupca, samo on je bio sladak"  :)

A tebi D. svaka čast za taj stav povodom "žena-majki"  xjap

Dybuk

• 4
  • 3
« Reply #421 on: 02-02-2016, 15:07:41 »
 :)

Scordisk

• 3
« Reply #422 on: 02-02-2016, 16:58:45 »
svidja mi se prica, najvise jer je iskrena, i kao i sve price u zivotu, besmislena u svom kraju... nikakve velike tragedije, no stvar tako puknu, jerbo moraju puci.

« Reply #423 on: 02-02-2016, 17:11:23 »
Ма то је једна глибуља глибава нагрди човјека да и послије 20 година прича о њој...
лажни профил

Scordisk

• 3
« Reply #424 on: 02-02-2016, 17:12:49 »
jebes zivot bez glibavih glibulja sto te nagrde na dve decenije:D

« Reply #425 on: 02-02-2016, 17:15:09 »
jebes zivot bez glibavih glibulja sto te nagrde na dve decenije:D

Што јес јес… нај-горе-боље су глибуљес!
лажни профил

Dybuk

• 4
  • 3
« Reply #426 on: 02-02-2016, 17:31:45 »
Scordisk, koji si ti meni kralj  8-)

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #427 on: 15-02-2016, 13:59:25 »
Mahir i Aleksa: Samoubistva zbog vršnjačkog nasilja

Čuo sam za Mahirov i Aleksin slučaj, ispratio sam sve šta se dešavalo. Kad sam ja bio klinac, 80-ih, bilo je svakojakog nasilja u školama, al' se niko zbog toga nije ubijao, doduše internet je poslednjih godina dosta tome kumovao pa sad za tako neke "blamove" vrlo brzo sazna cela škola pa i kraj. Nekad si bar mogo pobeći kući a sad te i gajbi navataju preko fejsa. Mene ovo mnogo više podseća na ta maltretiranja i "kalupljenja" koja se dešavaju po zatvorima nego na školske zajebancije, al' izgleda da je takvo vreme došlo, vreme nasilja na svim poljima, a dosta toga se prenelo i sa navijačkih tribina, jer danas u osnovnim školama imaš već regrutovane članove nekih navijačkih grupa a o srednjim da ne pričamo, i uglavom ti klinci koji najviše maltretiraju druge su već snimljeni od strane ovih starijih "skauta", tako da ako si solo, i ako štrčiš naravno da će da te zaskoče.

Znači važi isto pravilo ko i po zatvorima, ako te ko cima pobiješ se pa makar dobio gadne batina i više te niko neće dirati, e sad ako nisi baš u stanju da se potučeš onda jbga trpiš pa ko ima jače živce. Bolje jednom dobiti batina nego godinu dana ići u školu sav psihički sjeban i u večitom strahu, al' fora je što u tim godinama nema ko da te savetuje, a i nemaš realno kome ni da se poveriš ako nemaš neku svoju ekipu iz kraja, a većina dece uopšte nije u tom fazonu. U vreme mog školovanja najveći nasilnici su bili metalci, oni su tukli i šabane i sve ostale, pa samim tim što sam i ja slušo metal imao sam prođu, al' danas da sam klinac ja bi se i te kako gnušao navijača, jer taj fazon sad svi furaju, a ja ne volim ko i svi, neki inat mi to ne da, pa bi sigurno mnogo više najebo nego što sam stradavao 80-ih. Al' dobro, ja sam bio spreman i da se potučem iako sam bio solo igrač u toj školskoj hijerarhiji, al' se zato odlično sećam mojih drugova iz razreda, npr. Safeta koga su maltretirali jer je musliman, pa Milivoja koga su ganjali jer je sa sela, i još par jarana, pa smo tako napravili našu outcast ekipu, i držali se zajedno, a posebno od 6. do 8. razreda, i tu nam već nisu mogli ništa, jedino ako se ko izdvoji iz našeg "krda" npr. na putu od škole ka kući, onda bi ga sačekali pa izotimali. Tad je otprilike počelo to skidanje patika i svega što ima neku vrednost. Ja sam imao sreću što sam još tad bio najviši i najteži u razredu pa su mene zaobilazili, al' svi ovi sitniji su redovno najebavali.

Isto tako u gimnaziji, prvi razred IV bgd gimnazije, ja dolazim, duga kosa, Slayer majica, prilazi mi zna se ko: Krle alcz koji je tad išao u 3. razred i kao aj ti metalac da skupljaš po odeljenjima keš od klinaca za mene, i realno bi već tu najebo da se nisam izvadio na Vidikovac jer ga se sećam iz kraja, tako da su najebavali drugi. Bolje drugi nego ti - preslikan zatvorski fazon, ćutiš i gledaš svoju robiju, što bi se reklo u žargonu. Inače, Krle je tad šou pravio po školi, isto kao i po stadionima i po gradu, niko nije smeo ništa da mu kaže. Doduše tad su klinci već počeli da donose utoke u gimnaziju pa je i murija dolazila tako da je to sve bilo već viđeno i uglavnom si najebavao ako si bio prvi razred, jer već u drugom te niko ne bi cimao. Al' jbga, tad je važilo pravilo MIGHT MAKES RIGHT, a danas sam ja kontao da postoje ti školski policajci i da nema tolko maltretiranja, ali očigledno da nije baš tako.

Iskreno, ne bi voleo danas da sam dete i da idem u školu, zato se i čudim i u neku ruku divim svim svojim jaranima i poznanicima koji su skupili muda da prave decu u ovakvom društvu. Meni je to nezamislivo, jer se sećam kako je meni bilo i zaista nikad ne bi poželeo da se to i mom detetu dogodi. Ali opet, možda sam ja sve to malo preintezivno doživeo jer sam tako malo krivo nasađen, hipersenzitivan i šta sve ne, a ovoj realtivno normalnoj deci to možda tada i nije bilo tako, al' kako ja to da znam? Svako ima svoju percepciju i po njoj sudi, pa tako nešto što je meni bilo hardkor nekom je bilo ko dobar dan i obratno. Uglavnom, skroz saosećam sa svom tom slabijom decom, sa drugačijom, sa decom koja jednostavno ne mogu da se uklope, jer ako je onda, 80-ih i 90-ih to bio pakao, kako to danas izgleda bogteubio?

Dybuk

• 4
  • 3
« Reply #428 on: 15-02-2016, 15:13:54 »
Strava i uzas - uvek su deca bila pomalo surova ali nikad kao u danasnje vreme. Meni su ovi sto su u stanju tako da zlostavljaju dete/skolskog druga prave psihopate, tu nema trunke ljudskosti, niti popravke. Jadni decaci. :(

« Reply #429 on: 15-02-2016, 18:08:20 »
Кад сам ја био дијете ако се жалиш дома да те малтретирају у школи и да хоће да те бију - добијеш дома батине од родитеља што се ниси бранио или што их ниси први искрпио.  xcheers
лажни профил

džin tonik

• 4
  • 3
« Reply #430 on: 15-02-2016, 18:39:02 »
...
Iskreno, ne bi voleo danas da sam dete i da idem u školu, zato se i čudim i u neku ruku divim svim svojim jaranima i poznanicima koji su skupili muda da prave decu u ovakvom društvu. Meni je to nezamislivo... Uglavnom, skroz saosećam sa svom tom slabijom decom, sa drugačijom, sa decom koja jednostavno ne mogu da se uklope, jer ako je onda, 80-ih i 90-ih to bio pakao, kako to danas izgleda bogteubio?

slicno sto se tice suosjecaja, no nije sve opet bas toliko crno. djeca koja maltretiraju normalna su pojava kroz prostor i vrijeme, jaca djeca, slabija, stabilnija, agresivna, pasivna... jednostavno djeca. u razvoju, nesavrsena, dobra, zla, svjesna, nesvjesna. problem je u neodgovornim roditeljima.

kroz nasu kulturu proteze se kroz dobar dio populacije sto nemar, sto ponos na sopstveno agresivno dijete.
sve su to djecije price ako si odgovoran roditelj. nije potrebna nikakva hrabrost da bi imao djecu.
tek malo odgovorsnosti i mozga. ako ti je dijete maltretirano, ti to primijetis i reagiras; nije smak svijeta, ako odrasli ne dozvole da se djecije price pretoce u tragediju.

primjer iz izkustva: sjecam se dozivljaja kad moja kcerka bila nesto potistena, bezvoljna za skolu.
pa lijepo prijateljski pitas sta je, nacimas info.
sta je, grupa turkinjica, 5-6, formiralo klan "killerkanacken", te maltretira djecu koja jedu svinjetinu, docekuju, sacekuju, prijete, maltretiraju. reko, super. telefon, roditelji (svi roditelji vole svoju djecu, i oni najponosniji na agresivnu), pa redom. dobar dan, umjetnicko ime, problem, ocekivanja, do slusanja. i djeca najbolji prijatelji.

znaci, problem je jednostavno u roditelju koji neodgovorno prepusti dijete da se samo izbori sa normalnom pojavom.

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #431 on: 17-02-2016, 00:10:37 »
Upravo ovo što Zosko kaže. Roditelji mogu biti i majka i maćeha.

« Reply #432 on: 17-02-2016, 02:50:33 »
Upravo ovo što Zosko kaže. Roditelji mogu biti i majka i maćeha.

Нема Зоско појма! Чуш не но што него ће само да се избори. Родитељ треба да помогне да се дијете само избори… Прије неколико година био мој брат од стрица код кума у Штокхолм. Ћерка његовог кума имала проблем малтретирале је неке другарице исто у чопору. Ови не знају што да раде па радили и као Зоско-шупљиуглаву звали родитеље и тд. Ђеца 7-8 година… Мој брат то није вјеровао што слуша, и рекао ђетету ”има ли камен у двориште школе - има; узми камен држи у руку и када ти приђу на одмору прва која ти приђе удари је у главу каменом”. Други дан их све звали у школу а и мог брата. Дијете рекло ”научио ме кум” а више је нису дирали  :|
Е тако се то ради.
лажни профил

džin tonik

• 4
  • 3
« Reply #433 on: 17-02-2016, 09:55:37 »
Oohoho, kako zgodan primjer. Pa vidji, taj tvoj kum od brata strica u Stokholmu, u toj Rusiji, pa kazni ti njemu da kad telefonira ruka mora drzat kraj glava! Kraj one rupe dje izlaze rijeci! Znam da je tesko, normalno je pustis ruka da visi, al taka tehnika!

lilit

• 5
  • 3
« Reply #434 on: 17-02-2016, 10:24:27 »
That’s how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Dybuk

• 4
  • 3
« Reply #435 on: 17-02-2016, 10:41:47 »
@MO kamenom u glavu? Odlicna ideja! :roll: Tako rezonuju i Ameri, samo umesto kamena dovate neko vatreno oruzje (ima toga, lezi okolo), to je jos efikasnije. :x

lilit

• 5
  • 3
« Reply #436 on: 17-02-2016, 10:52:02 »
od ovih amera koje znam i s kojima sam u kontaktu (~200), nijedan ne rezonuje tako, al ok, moglo bi se reći i da mi je uzorak suviše mali za ozbiljnu statistiku :lol:
That’s how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Dybuk

• 4
  • 3
« Reply #437 on: 17-02-2016, 11:02:04 »
Mali, maltretirani ameri. Ti mora da se druzis sa nekim libsima :lol:

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #438 on: 17-02-2016, 13:58:27 »
Mene je stari od malena učio da ako me ko dira da ga odma' bez puno razmišljanja "druknem u glavu među rogove", da pokažem zube. Doduše ja ga u početku i nisam baš slušao jer sam kontao da je on u Batajnicu išo u školu pa je bio primoran da se stalno tuče sa seljacima iz Pazove, a kao pošto je Vidikovac urbano naselje ja sam mislio da toga ovde nema. Naravno, na kraju se ispostavilo da je stari skroz bio u pravu, jer da je on umesto mene rešavao probleme pozivanjem roditelja te dece ja bi sjutra još veće batine dobijao u školi kao cinkaroš, i što je još gore bio bi izopšten iz društva. Ovako sam bio solo, ko kad baciš dete u vodu pa ono bude primorano da propliva il' će se u suprotnom udavi jbga, te sam počo i ja da se sukobljavam sa decom, i upravo se desilo to o čemu mi je ćale govorio: jednom kad im pokažeš zube posle te ostave na miru i navataju neku novu žrtvu. Isti sistem sam primenio i kad sam boravio u ustanovama zatvorenog tipa i svaki put je bilo uspešno. E sad jbga, to je tako tad bilo, 80-ih godina, danas ne znam kako je...

Dybuk

• 4
  • 3
« Reply #439 on: 17-02-2016, 14:14:32 »
Odbrana je skroz okej kao i pokazivanje zuba ali fer fajt a ne koriscenje raznih objekata i oruzja, po meni. Znaci ako si sposoban/na da se odbranis bez da ozbiljno ili smrtno povredis bulije, to je sjajno.
Bolje decu upisati na neku borilacku vestinu ili kurs samoodbrane, nego im davati kamenice u ruke.
Pazi, i ja sam u srednjoj bila weirdo, zbog muzike koju slusam, oblacenja, "fuck's not given" stava, ali me niko nije dirao, i uopste uzev, nije bilo toliko toga dok sam odrastala. Potuku se klinci naravno, ali bas da je bilo izivljavanja, maltretiranja, to nesto ne pamtim.

mac

• 3
    • http://www.facebook.com/mihajlo.cvetanovic
« Reply #440 on: 17-02-2016, 14:16:12 »
Ali šta gubim što sam izopšten iz društva nasilnika? Ima valjda i drugih društava u školi.

džin tonik

• 4
  • 3
« Reply #441 on: 17-02-2016, 14:29:21 »
Nista cinkaros i jos vece batine. Ne mogu skolarci, djecurlija, upravljati domenom odraslih, nametati svoje pubertetlijske kodekse u toliko bitnom segmentu. Nasilje. Ako roditelj kaze nema zajebancije, djecurlijo mir, mir ima da bude.

Dybuk

• 4
  • 3
« Reply #442 on: 17-02-2016, 14:33:41 »
Ejmen! U savrsenom svetu....

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #443 on: 17-02-2016, 15:38:14 »
Ali šta gubim što sam izopšten iz društva nasilnika? Ima valjda i drugih društava u školi.

U mojoj osnovnoj je postojalo samo jedno društvo jbga...

Zosko, a kako da objasnis roditeljima ako su i oni kreteni ko i deca im pa ih jos i štite?

džin tonik

• 4
  • 3
« Reply #444 on: 17-02-2016, 22:25:45 »
Ah, pa takvima objasnis na kretenskom. Nema tu paushalne sheme, zato je prakticno znati mnoge jezike.

« Reply #445 on: 17-02-2016, 22:41:22 »
Mene je stari od malena učio da ako me ko dira da ga odma' bez puno razmišljanja "druknem u glavu među rogove", da pokažem zube. Doduše ja ga u početku i nisam baš slušao jer sam kontao da je on u Batajnicu išo u školu pa je bio primoran da se stalno tuče sa seljacima iz Pazove, a kao pošto je Vidikovac urbano naselje ja sam mislio da toga ovde nema. Naravno, na kraju se ispostavilo da je stari skroz bio u pravu, jer da je on umesto mene rešavao probleme pozivanjem roditelja te dece ja bi sjutra još veće batine dobijao u školi kao cinkaroš, i što je još gore bio bi izopšten iz društva. Ovako sam bio solo, ko kad baciš dete u vodu pa ono bude primorano da propliva il' će se u suprotnom udavi jbga, te sam počo i ja da se sukobljavam sa decom, i upravo se desilo to o čemu mi je ćale govorio: jednom kad im pokažeš zube posle te ostave na miru i navataju neku novu žrtvu. Isti sistem sam primenio i kad sam boravio u ustanovama zatvorenog tipa i svaki put je bilo uspešno. E sad jbga, to je tako tad bilo, 80-ih godina, danas ne znam kako je...

Svaka cast tvom starom...
лажни профил

« Reply #446 on: 17-02-2016, 22:50:44 »
Odbrana je skroz okej kao i pokazivanje zuba ali fer fajt a ne koriscenje raznih objekata i oruzja, po meni. Znaci ako si sposoban/na da se odbranis bez da ozbiljno ili smrtno povredis bulije, to je sjajno.
Bolje decu upisati na neku borilacku vestinu ili kurs samoodbrane, nego im davati kamenice u ruke.
Pazi, i ja sam u srednjoj bila weirdo, zbog muzike koju slusam, oblacenja, "fuck's not given" stava, ali me niko nije dirao, i uopste uzev, nije bilo toliko toga dok sam odrastala. Potuku se klinci naravno, ali bas da je bilo izivljavanja, maltretiranja, to nesto ne pamtim.

E djevojko aj ja da te naucim kad te tata nije naucio - "fer fajt" je oksimoron. Prvom prilikom kada njih nekoliko skoci na tebe skapiraces sto govorim. Borilacke vjestine i 1 na 1 u skolskom dvoristu je sport ne tuca. Najbolja odbrana od napada je da uopste ne udjes u tucu. Ako napadaci znaju da ce jedan od njih biti ozbiljno povrijedjen nece napadati, a djevojcicu iz Stokholma poslije savjeta mog brata niko vise nije dirao…
лажни профил

« Reply #447 on: 17-02-2016, 22:55:17 »
Oohoho, kako zgodan primjer. Pa vidji, taj tvoj kum od brata strica u Stokholmu, u toj Rusiji, pa kazni ti njemu da kad telefonira ruka mora drzat kraj glava! Kraj one rupe dje izlaze rijeci! Znam da je tesko, normalno je pustis ruka da visi, al taka tehnika!

Zosko kada tvoju cerku krenu klinci u skolu da hvataju za guzicu zna li ona da mora prvo tebi sve da isprica da joj rijesis taj problem? Jesi imao taj razgovor, jesi se pripremio? Znam da je tesko ali pazi samo civilizirano, ne?
лажни профил

džin tonik

• 4
  • 3
« Reply #448 on: 17-02-2016, 23:05:50 »
Problem? Gdje ti vidis problem oko hvatanja za guzu? Zene vole da ih hvatamo za guze. Imas li kakav zenski mikrokosmos? Probaj!

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #449 on: 17-02-2016, 23:06:47 »
Kad izvališ da će sto posto biti frka uvatiš pa prvi napadneš na kvarno, tako da neprijatelju u startu sjebeš koncept. Jbga al' tako je kako je, jer kad dođe njih 10 da te bije vataš čega god se pre dovatiš, dal je to štangla, cigla, armatura, komad asfalta, nije bitno. Mene jedared kad je napalo njih nekoliko ja sam zaskočio kolovođu i iz sve nsnage ga zubima uhvatio za vrat i stezao dok ovi ostali nisu skontali da "nisam normalan" i ga ću da ga prikoljem pa su morali da se sklone, e tek onda sam ga pustio i ćao, zdravo.