Author Topic: Sinovljevi tripovi...  (Read 207662 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

zakk

• Očigledan slučaj RASTROJSTVA!
  • 3
    • IP Tardis
Re: Sinovljevi tripovi...
« Reply #150 on: 21-12-2012, 10:53:37 »
U biti, već si rekao: "da budemo jebiga posebni, da se izdvojimo iz te sive mase dizelaša i ostalih šabana, da bend koji obožavamo sluša možda 5 ljudi u Srbiji". S tim da hipsteraj odlikuje i nezdrav poslednji deo - kad DJ pusti tvoju pesmu zato što više od 5 ljudi to sluša, vreme je da se menja bend i slične gluposti.

U praksi: to su oni žgoljavi sa brčićima, kačketima, V-izrezima i torbama na jedno rame.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #151 on: 21-12-2012, 13:23:45 »
ahahahaha, dojaja, nisam znao a čuo sto puta izraz  :mrgreen:

pokojni Steva

• 4
  • 3
« Reply #152 on: 21-12-2012, 13:29:26 »
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #153 on: 21-12-2012, 15:01:21 »
Fala na konciznom pojašnjenju Stevo  xrofl

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #154 on: 23-12-2012, 14:54:35 »
Aftermath party: 21-22. decembar

http://abraxas365dokumentarci.blogspot.com/2012/12/aftermath-party-21-22-decembar-2012.html

Konačno dođoh sebi posle skoro dvodnevnog šoka, te reših da se oglasim, a i brate da proverim dal' ima još preživelih. Dakle, šta se desilo sa zimskim solsticijem? Kao što smo i nagađali, naizgled ništa, doduše i dalje je mrak, i tako će biti sve do ovog zapadnjačkog Božića sad, a to smo već poodavno znali. Ali ako još ima onih koji misle da se baš ništa promenilo nije, verujte mi, duboko greše, jer prva i jedina bitna stavka koja je izmenjena je moja percepcija, znači ne znam za druge ali meni je bilo dovoljno i to jedno veče, da obiđem sve bitnije klubove nekad belog grada, ne bi li skontao o čemu se zapravo radi. Dakle, sve se iskristalisalo. Doduše, ako ima raje kojoj može biti još nije jasno šta se desilo u toj noći 21. na 22. decembar, nek se slobodno jave, jer jako je lako za skontavanje ako na celu stvar gledamo iz ugla Left Hand Path filozofije, dakle iz lične percepije, iz "PRVO JA, pa tek tamo iza svi ostali" načina razmišljanja i delovanja.

Po ko zna koji put smo pobedili hrišćanstvo, još samo temelje da mu razgulimo-ba na sve strane sveta, da se naivan narod ne bi greškom vraćao iznova i iznova kao što je do sad radio, jer navika je doista čudo, svaki dan kupuješ u istoj prodavnici, pa i kad promeni i ime i vlasnika ti i dalje nastavljaš tu da pazariš jer ti je najbliže. E, tako su se i komunisti zajebali, lepo im je rečeno šta i kako treba da se radi, ali jok, oni mora da pametuju, i evo šta im se desilo, korov iznik'o iz svih pa i onih najmanjh pukotina. Što reče Sejo, što je bila partija sad je opet crkva, i to se tako al' bukavlno milenijumima vrti u krug. Jedna religija smenjuje drugu da bi došla treća radi četvrte, pa se menjaju. E, vidite, to više neće da može, jer KO JE IMO - E NEĆE!

Ali sve je stvar, opet ponavljam, lične percepcije i doživljaja sveta, tako da će oni i dalje slaviti te njihove praznike, i dalje će njihov patrijarh da talasa po medijima, a njihovi popovi da leče od narkomanije i da ih venčavaju i sa'ranjuju za evre, dakle nije to problem, pustimo ih neka delaju po svojoj volji, kako im se god ište, jer samim tim delovanjem čine ono što se od njih i očekuje, tj. ono što mi očekujemo. Jer nema veće satisfakcije nego kad vidiš osobu koja je totalno izdala sva svoja uverenja, kako i dalje maše tim mrtvim idealima na papiru, samo da neko slučajno ne bi provalio da nije više iz iste priče. Boje se bre promena ko stanovitog Šejtana, istog onog Šejtana koji nije ništa drugo do plod njihove paranoje, jer ništa bolje nisu mogli da smisle, a ta priča o dobru i zlu uvek upali, ta čuvena bajka o moralu koji se gazi dnevno i po 365 puta. E, to će upravo da im se desi sad, i to baš za ovaj zapadnjački Božić, uostalom evo ga ide za dva dana, samo ih posmatrajte, biće to ista ta mimika i gestikulacije, isti patern ponašanja ko i prethodnih 100 godina, jedino Boga neće biti, jer se čak i Bog smorio od njihove pokvarene ploče. Vrte je bre od same zore čovečanstva i logično da se pohabala, jer ipak je to samo vinil, dakle potrošna roba, i nikako nije Vlado Dapčević pa da i posle 20 i kusur godina tamnovanja i mučenja po njihovim Golim Otocima ostane utvrđen u svojim stavovima, nepokolebljiv ka no klisurine, jer ga praksa ni u jednom trenutku nije opovrgla.

I po 1000 puta su udarili glavom o isti zid a i dalje im nije jasno, pa bi sad opet da udaraju, a Planeta Zemlja opet da trpi taj njihov teror, e to loma morgen, ako treba srušićemo im i taj zid da nema gde da se cepaju, jer prošli put smo ga samo pomerili na drugi kraj sveta, ali dokone budale ga i tamo našle ladno, našle ga samo da bi se udarale, zato ovaj put idemo na rušenje do temelja, znači nema više zajebancije, a ovi fanatici ako opet budu počeli da grade te zidove oko sviju nas, ima da po kazni slušaju Y.O.T. i po 108 puta dnevno ako treba, i nazad, jer Rej Kapo tu lepo kaže, uostalom pogledajte taj skroz neverovatni video snimak, a ja odo da rušim tuđe jer mi tako slađe...

P.S. "Smo črni duhovi od tega sveta, opevamo noro podobo gorja. Po stotič razbite zrcalo sveta, vaš trud je zaman. Presegli smo noć, naš dolg je poplaćan, in naša je luč."

saturnica

• 8
  • 3
  • *
« Reply #155 on: 24-12-2012, 09:28:26 »
Odlično, sjedni 5!! :)

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #156 on: 24-12-2012, 16:58:42 »
Fala vi uč'telj'ce!  :!:

O mojoj babi i Višegradu: Kako sam zamrzeo popove

http://abraxas365dokumentarci.blogspot.com/2012/12/o-mojoj-babi-i-visegradu-kako-sam.html

Višegrad, Kraljevina Jugoslavija, tridesete godine prošlog veka. Familija moje babe po majčinoj strani, dakle notorious Šunderići i selo Bosanska Jagodina, koje gle čuda, ili barem kako mi baba veli, uopšte i nije bilo u Bosni, već je 'amo, s ove strane duge aka Drine. Dakle, kolko sam ja to skonto, iz Užica kad idete ka Višegradu, Bosanska Jagodina vam dođe taman tu negde između, možda ne baš na drumu, ali tu je, na 5 kilometara od Višegrada, a dalje ide Dobrun, pa i najluđa rečica ever - Rzav, čije samo ime dovoljno govori kakva joj je priroda i kako izgleda kupati se u njoj. I vaistinu, bejah dete, možda 5-6 godina, al' se jasno sećam tih brzaka i ladne ledene vode, al' opet se skupilo naroda na kupanju. Inače, Rzav vam se kod Višegarada uliva u Drinu, tako da je to u principu ta ista divlja priča. Al' dobro, da baš ne preterujem sa istorijskim detaljima, jer ipak mi je izvor jedino i isključivo moja baba Radosava od 82. godine, tako da bi' se osvrno samo na taj čuveni fenomen "grada i sela" u to doba, ali i mnogo kasnije, pa skoro sve do ovog poslednjeg rata kada se sve izmenilo. Dakle, kao što je većini poznato, ili se ja bar nadam da vam je poznato, Srbi pravoslavne veroispovesti pa i ovi drugi pagani, živeli su po selima oko grada, dok su muslimani dominirali u samom Višegradu, mada je naravno, ko i uvek, bilo izuzetaka na obe strane.

Da bi došla do svoje osnovne škole u gradu, baba je vatala voz, pa onda lagano peške preko čuvene ćuprije. To beše neke 1938. godina, kada je i krenula u prvi razdred, naime, u školi je veronauku za srpsku ali i muslimansku nejač, držo jedan jako zajebat i bradat pop, naravno preke naravi, tako da baba od sve te izuzetne ljubavi prema Hristu i bližnjem svome pamti jedino incident koji se dogodio evo baš ovako:

Znači, zamislite samo na tren to suludo vreme. Deca od 7-8 godina, ko zna kakva osnovna škola, i ovo bradato čudovište ko bog i batina. Pa to je tempirana bomba u najavi, zar ne? Zaboravih da napomenem, razredi su bili skroz izmešani tako da je tu bilo svih ljudskih vrsta i rasa, možda samo crnaca nije bilo eventualno. I moja baba se posvađa sa nekom jaranicom, inače Begovom ćerkom koja je sedela tačno ispred nje i zajebavala je što je sa sela, i tako u tom klasnom podjebavanju ova mala valjda izrekla neku zajebanu uvredu, al' očigledno toliko gadnu da je baba na keca dovatila ono novo penkalo i duboko joj ga zarila u leđa, iz sve snage naravno, gde je jaranica logično krenula da vrišti, znači orila se škola. Kako je to izvalio ovaj pop pa logično da je skroz popizdeo, jer em se radilo o Begovoj ćeri, em međunacionalni sukobi, i đubre bradato zaključa malo dete u školi posle časova, i to tako da se do kasnih noćnih sati nije znalo šta je sa malom Radosavom, te je njen otac Mihajlo u sred noći osedlao konja i pravac Višegrad, ne bi li je oslobodio iz ove iknvizicijske tamnice.

Al' nije ni to, posle kad su se deca prebacila u seosku školu, i tamo beše jedan most sadistic pop koji je terao decu da kleče na kukuruzu, i to bukvalno za najmanji prekršaj. E, tu je baba ali skroz zamrzela popove i sve vezano za hriščanstvo, jer je bila jedna od problematičnijih, tako da je bila baš redovna na tim kuruzima, a to se nikad ne zaboravlja, a kamoli oprašta...

No, ubrzo je došla i '41 sa sve Švabovima i ostalima, tako da je krenulo masovno drukanje i cinkanje po selu, te je jedan musliman odruko ove moje kako navodno sarađuju sa partizanima i četnicima, što naravno nije bilo tačno ni pod razno, jer ljudi su imali strugaru i boleo ih kurac za rat. Znači sa majčine strane ja mogu da potvrdim sa sigurnošću da nije bilo tako tih ratobornih u familiji ko npr. ovih sa očeve strane koji skoro svi izgiboše. Al' ne lezi vraže, jedan drugi musliman, mlad dječko, je sve tačno čuo kako je ova jajara drukala, te brže bolje potrča uz brdo prema kući Šunderića ne bi li ih upozorio da ovi dolaze i da se sprema zlo. I jadan, kako je to onako zadihan preneo mom pradedi Mihajlu, krenuo je da se vraća nizbrdo prema centru sela, al' ga dušmani očigledno izvalili, te sačekali i skenjali tu na licu mesta. Al' moji su ipak uspeli nekako da pobegnu, te se nastanili kod Zaovine na Tari, gde nemačka čizma teško da je kročila ikada i tu zablejali sve do kraja rata, da bi već '45 došli u Zemun, i evo baba i dan danas živi u istom tom Zemunu.

E, sad ide glavni deo priče, dakle od kad znam za sebe prve babine priče su bile o tom odrastanju u Višegradu i okolini, a posebno o toj njenoj praiskonskoj mržnji prema popovima, te nas je zavetovala da kad bude umrla da joj ni u kom slučaju ne dovodimo popa na sa'ranu, što smo mi naravno prihvatili, a ja kasnije bio čak i jako ponosan što imam tako hrabru babu koja ima svoje ja, i ne jebe tu masovnu histeriju oko pravoslavlja, koja se pokrenula tamo krajem 80-ih. Ali ni tu nije kraj, baba je tad imala ipak jedva 60-ak godina, a danas ima 82, tako da ju je pored 300 bolesti pre nekoliko godina u'vatila i žešća paranoja od umiranja, i uz to strah od "onog sveta", tako da je čak i ona, tako jaka celoga života, potpala pog uticaj Gebelsovske propagande SPC, a koju gledamo bukvalno svaki dan po svim medijima, te je rešila da ipak dovedemo popa na sahranu.

Pogađate, bio sam blago je reći šokiran, a onda se to pretvorilo u mržnju prema popovima i svemu onom što predstavlja SPC, tako da sam babi sad zabranio da umre dok ne raskrsti sa ovim zlikovcima (ko Radovan III), i šta me briga, ima vala da živi sad ako treba i preko 100 godina al' ja popa na sa'rani nema šanse da gledam, eventualno bi ga pustio da priđe kada bi prihvatio da baje i nariče za DŽ, ali pošto isuviše dobro znamo naše popove, to je u praksi al' totalno nemoguće, tako da ima BAN do daljnjeg. U svakom slučaju, ako baba ipak ostane pri svom stavu, pustiću ovu jareću bradicu da isere svoju priču do kraja, a onda mu komotno izotimati sve te evre i lagano ga dotući lopatom. E, tako, čisto da se zna, da upozorim na vreme, da ne bude da nisam rek'o, molim lepo! Hvala.

scallop

• 5
  • 3
« Reply #157 on: 24-12-2012, 17:11:41 »
Sine, inače si vrh, ali ovo ti je šiljak na vrh. Bravo. :-|
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

angel011

• PsychoKitty
  • 5
  • 3
  • meow
    • Hronika mačjeg škrabala
« Reply #158 on: 24-12-2012, 17:21:59 »
 :-|
We're all mad here.

Agota

• 4
  • 3
« Reply #159 on: 24-12-2012, 17:26:44 »
Ali ni tu nije kraj, baba je tad imala ipak jedva 60-ak godina, a danas ima 82, tako da ju je pored 300 bolesti pre nekoliko godina u'vatila i žešća paranoja od umiranja, i uz to strah od "onog sveta", tako da je čak i ona, tako jaka celoga života, potpala pog uticaj Gebelsovske propagande SPC, a koju gledamo bukvalno svaki dan po svim medijima, te je rešila da ipak dovedemo popa na sahranu.

:-D :-D :-D :-D :-D
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Джон Рейнольдс

• 4
  • 3
  • @
« Reply #160 on: 24-12-2012, 17:35:28 »
Сине, да ли је то она баба што се плашила смака света? Ако јесте, ето видиш, прегурала је и то.  :lol:
America can't protect you, Allah can't protect you… And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #161 on: 24-12-2012, 18:27:36 »
Nije to ta baba, ova izbosne se plašila smaka, a ova poredbosne jok  :wink:

Mica Milovanovic

• 8
  • 3
  • *
« Reply #162 on: 24-12-2012, 23:32:29 »
Po majčinoj liniji moji preci su takođe bili jako miroljubivi ljudi, te takođe završiše u Zaovinama, odakle se kasnije spustiše u Bajinu Baštu...

Mica

M.M

• 4
  • 3
« Reply #163 on: 25-12-2012, 15:15:19 »
Sine, ovo je sjajno!  xjap
Nijedan poraz nije konačan.

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #164 on: 31-12-2012, 13:15:47 »
 xjap

5. oktobar 2000. - adrenalinski izveštaj

http://abraxas365dokumentarci.blogspot.com/2012/12/5-oktobar-2000-adrenalinski-izvestaj.html

Ovo prvo sam pisao 5. oktobra naveče, dakle dajrektli from da keos, a drugi tekst je napisan šestog, tj. sredio sam ovaj prvi i dodao brdo detalja na koje sam zaboravio, tako da se već šestog našao na mejling listama diljem ex-YU. Naravno, i prvi i drugi sam pisao onako skroz adrenalinski, na keca, na dah, tako da je tekst možda na nekim mestima malo isuviše euforično-maničan, ali to možda i najbolje dočarava atmosferu tih dana. Inače, Ica koji se pominje u drugom tesktu je notorious Ivan Bogdanov, nekima poznatji i kao "Zver iz Đenove", ali ja meni bio i ostao najjači lik ikada, toliko puta mi je pomogao kada su me cimali nacisti, da sam mu dužan do kraja života, a dok su se na drugu stranu tzv. levičari pravili da me ne znaju, da ne bi i oni slučajno popili po koji šamar, jer to su tada bile strašne stvari, to boli jebotebog! Mislim, zakuni se. Uglavnom, nacisti su tih godina dobili tolko batina od Ice, da čoveku treba realno dići spomenik na Trgu, a ne da ga se ovako pljuje po medijima i svuda.

Primetićete takođe da se u uvodu prvog izveštaja ova sisaljka Aco P. Pop (ex-Hoću?Neću!, Kontrapunkt) ograđuje od mene, al' šta da se radi, takvo vreme beše, trebalo je dokazati svoju političku korektnost kolegama iz okolnih država pa po cenu i da prodaš jarana najrođenijeg. Uostalom zna Ratibor šta je posle bilo, prodade me sisa kraljevačka al' bukvalno ni za šta, gistro da se ogradi od huligana i desničara. Ma zakuni se! No na stranu to srpsko-seljačko sektašenje na ekstremnoj levici, čitajte izveštaje, jer mislim da sam čak i tad, pre 12 godina, umeo skroz solidno da opišem akcijanje. I ne bih zaista sad iznosio svoj stav o 5. oktobru, jer nama je bio trip samo da srušimo Slobu, a za tu neku bolju budućnost u vidu demokratskog društva nam realno pucao kurac, jer brate realno je bilo da će da se opare samo ovi što su bili po većim strankama a mi svi ostali da ga duvamo ko i uvek. Uostalom tako je i bilo, vrlo se brzo pokazalo ko je tu ko, ali ja se nisam razočarao nimalo, jer ništa lepo nisam ni očekivao. Meni je bilo samo bitno da ne gledam više Dačića i slične po TV-u. A i činjenica stoji, da je tad Sloba hteo da nas razbije mogao je i to vrlo lako, dakle samo da je izveo prave jedinice za razbijanje demonstracija a ne one klovnove i rezerviste kojima su dali pendreke i kacige čisto da liče na zajebanu muriju, mi bi bežali, ne bi se okretali. Znači smejurija, i to režirana jako, jako loše, jer je bilo tolko providno da nam je bilo žao da ih bijemo, tj. barem meni. Toliko, ajd' sad.

Anomander Rejk

• 4
  • 3
  • Strah je ubica uma.
« Reply #165 on: 31-12-2012, 14:18:27 »
Jbga, Dačić je sad više na ekranu nego u Slobino vreme, još je čovek premijer...
Tajno pišem zbirke po kućama...

Lord Kufer

• 4
  • 3
    • Poems and Essays
« Reply #166 on: 31-12-2012, 14:32:16 »
Jbga, Dačić je sad više na ekranu nego u Slobino vreme, još je čovek premijer...

Jedva čekam da vidim dal sme da se dokači sa Šiptarima. Baš da vidim i to čudo.

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #167 on: 01-01-2013, 12:54:59 »
I tako, poč'o taj protest, i na početku delovo ko da će bude dojaja, ono, masa ljudi, a svi ludi i željni svega, al’ se ko i sve izjalovio, jer došle tu neke gistro studentske vođe, neki pizde materine vizionari i slični, no jedine face koje sam ja upamtio su bili Čeda Seks i Čeda Antiseks. Za Čedu Seksa se zaista ne sećam ni šta je studiro, al’ se jasno sećam njegovih populističkih izvala tipa POMOZ BOG, a studentarija odgovara zna se šta, ne smem ni da citiram kolko je gadno. Znači uglavnom je ložio raju na foru nacionalno-verskog proseravanja, mada se odma’ jasno videlo da se folira, te ga mnogi nisu voleli. Na drugu stranu, Čeda Antiseks je studirao istoriju, a svi znamo da su istoriju vazda upisivali ovi razni desničari, pa je tako bilo čak i dosta otvorenih fašista u to doba, i to onih najgrđih, što ih ja zovem metak-u-potiljak-ljotićevci. E, Čeda ti je nekako sve to jako lepo primio na se i poda se, i skrpio u jednu filozofiju, tako da su njegovi govori delovali bukvalno ko poziv u rat, onako dramatični sa sve svetosavsko-apokaliptičnim prizvukom. Danas kad vidim tog dečka na TV-u ja ne mogu da poverujem da je to isti onaj lik, jer danas je mnogo pitomiji, a izlaganja su mu čak jako zanimljiva, i baš volim da ga gledam, a samo se na tren trena može naslutiti da ponekad malo više povuče udesno, tako da smo njega kontali ko pravu, ozbiljnu budalu sa misijom, dok ovog seksi Čedu više ko foliranta i pozera, što se kasnije i potvrdilo, jer svi vrlo dobro znamo gde su ti jarani danas, i jedan i drugi, o da, o da...

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #168 on: 15-01-2013, 22:10:03 »
17.01. ABRAXAS 365 promocija u Sremskoj Mitrovici

17. januara, u kafe-knjižari Bookbar, u Sremskoj Mitrovici (Zanatlijska 3), održaće se promocija knjige "Abraksasov vodič niz dokumentarni film", istaknutog člana SANU, pisca ozloglašenog memoranduma, Bojana Pandže. Pored promocije biće održano i kratko ali vrlo zanimljivo predavanje na temu "SOCIOPATA: JA, BOJAN PANDŽA". Prostor nije preterano veliki stoga po'itajte da zauzmete najbolja mesta jer kontraverzna organizacija ABRAXAS 365 će u četvrtak biti u Mitrovici a već u petak s one strane duge, te ćete je teško još jedared zabosti, al' baš, baš heavy teško. RISE!

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #169 on: 25-01-2013, 19:03:40 »

MOLIM VAS DA OVAJ TEKST NIKAKO NE NAPUSTI SAGITU JER JE VERZIJA NECENZURISANA, TAKO DA IMA NEKIH PODATAKA KOJI BI MOGLI DA BUDU LOŠE PROTUMAČENI, A VEZANI ZA H. KRSNA POKRET, OK?

NARAVNO, CENZURISANA VERZIJA ĆE SE POJAVITI OVIH DANA NA BLOGU, I DAKLE SVE NAPISANO JE ČISTA PURE FIKCIJA (FREE STYLE FB LOŽENJE JEDNOG LIKA KOJI JE IZ TE PRIČE, AL' JE OK OVAKO, SAMO MLAD JBGA, I PRISTAO JE DA SE OVO OBJAVI) OSIM MOŽDA PAR REČENICA O GAY AKCIJAMA U BGD HRAMU 90-ih. DAKLE IMAJMO RAZUMEVANJA, BUDIMO NELJUDI IAKO LIČIMO NA LJUDE. (KO DRUKA KEVA MU KUKA!) HVALA.

T - T. DAS (nije inicrano ime nego običan nik)
S - SIN (ime inficirano HIV-om)

T: Smem da pitam zašto si bio u zatvoru?

S: silovo sam neku maloletnicu

T: Nemoj me ložiti

S: pa zar ti nisu pričali zašto sam izbačen iz Templa?

T: Ja se nisam ni raspitivao o tebi, samo sam pozdravio S.
Nisi valjda -.-*

S: brate kako ti nije rekla, pa i nju sam napastvovao jbte

T: Samo je odmahnula rukom :S
Sada sam se zainteresovao sa kime se ja zaista dopisujem.

S: Pa odmahnula je rukom jer se i nisam baš najbolje pokazo, to je htela da kaže

T: Ne nego me je pitala odakle sam te našao

S: pa to, odma je istripovala da si prso

T: I posle toga je odmahnula tipa pusti temu imam nešto bitnije sada

S: pa to, nece o tom uzasnom iskustvu

T: Rekao sam ti da je bila svejedno nešto bezveze raspoložena taj dan
'Ajd sada na tenane koga si ti silovao, kako i zašto? Neću se istripovati i blokirati te ili slično, ali pretpostavljam da sebi mogu dozvoliti to pitanje

S: pa brate seksualni sam manijak to si valjda izvalio

T: (iako imam svoje mišljenje i silovateljima i pedofilima)
Ne nisam, čime, golim slikama?
Ženska golotinja me ne uzbuđuje, vidi se na svakom koraku i u potpunosti je banalizovana u ovome društvu

S: pa vido si kod mene na zidu samo golotinja i to najperverznija?

T: I?

S: ček da ti kažem prvo to za hram, se sećaš da sam ti pričo za gej ekipu koja se karala po onim kupaonama?

T: Da valjda :S

S: a šta misliš šta smo mi strejt onda radili u matadji ašramu?

T: Ok to je meni jasno
Ali silovanje?

S: stani

T: Sedim.

S: ustani

T: ?

S: zezam se, sedi

T: Pričaj

S: gle, u matadji ašramu su realno bile orgije, a posebno ove starije matađis, i sam znaš koja je najviše volela nas klince

T: dalje?
Seks iz potrebe i silovanje se razlikuju pobogu. Ne okolišaj, Pljuni

S: znači nećeš deo o orgijama sa MILF matadjis?

T: Meni nije cilj da blatim ovde ikoga.
Već da saznam nešto više o sagovorniku
Mada možeš i milf matađisima

S: uglavnom, pošto sam bio poznat ko seksualni manijak
ne baš sad tolko poznat jer sam delovo ko fin dečko, sladak, mršav, visok
i jbga
ja bio kod te klinke gajbi, njena keva bila tu
ja se napalio najstrašnije, zguto neki efedrin

T: Koliko mlađa od tebe?

S: pa ja sam tad imo 24 ona 16

T: Sine mitre

S: i ja krenem na kevu dok je klinka bila u prodavnici
pošto više gotivim starije, logično
a keva bila ko bog
ono, mlada rodila, možda imala 36 godina
ja joj pokidam onu kecelju jer je kuvala, a kurva namerno obukla minić da me izazove
i krenem da je skidam otpozadi, prvo se primila
al' kao mojne sad će dođe Brankica

T: Izvini, ali trebaju mi činjenice, a ne erotske priča.

S: ja reko ma šta mojne kurvo sad ces da vidis
ok ok sorry
bramaćari moj

T: Nisam bramaćari ali se od takve 'literature' grozim

S: i tu je zabodem u glavu, ona se onesvesti al' eto kurca, na vratima klinka
ja kevu brze bolje sakrijem u malu sobu
odvučem je, i ova kao gde je keva, ja reko ma otišla do komšinice
i kako sam bio napaljen krenem na klinku na keca a klinka dojaja riba na kev

T: Da li si sada svesniji toga da možeš da kontrolišeš to u sebi. Ja nisam osoba da ti pridikuje, pogotovo ne o tome

S: polako stićićemo i do toga

T: :)

S: i brate tu je lagano silujem jedno 3 sata jer nisam mogao da svršim od efedrina

T: (kako su te dve duše danas, nadam se da im ništa ne fali)
(ti si je silovao ili ste se jebali ko ljudi pobogu?!)

S: Ma ništa im ne fali, klinka je završila u Lazi, a keva se dobro drži, ipak je starija bila

T: Mada ne možeš očekivati od ex sexual offendera da bude objektivan po tome pitanju

S: ma silovo brate, klinka bila nevina, bilo krvi do balčaka

T: Jadna duša

S: ma ćuti, sve su to kurve
i taman ja da svršim posle tih tri sata, ono, ne možeš više, jebo sam je u sve šupljine, smučilo mi se
kad neko kuca na vrata
njene sobe
i znači ja se brate iseko
prvi put u zivotu da mi se bukvalno smrzla jaja

T: Mada ti sada džabe govorim da si kreten i sve ostalo kada to znaš. Nije naše da sudimo o tome ko je kakav, nije na meni. Ali moraš shvatiti da ono što si uradio neće dobiti odobravanje sa moje strane - iako ti to ništa ne znači.

S: i samo ko u filmu upadaju likovi sa kamerama...
specijalci
ja reko sa ce me zgaze na licu mesta

T: Da li si bio silovan u zatvoru i koliko puta?

S: Brate jebali su mi kevu u zatvoru za to delo, jeo sam govna, pišali mi u usta, jer to je tamo najgori prekršaj....tukli me svaki dan, spavo sam u klonjari sa govnima,
ali me nisu silovali jer je bio fazon to djubre treba ubiti, necemo da prljamo kurčeve
no na stranu to, cek kraj price

T: Ne želim da zvučim ortodoksno i kao fundamentalista, ali karmu ćeš tek dobiti, kao i svi mi za sve urađeno ili ne urađeno u životu.
Kako je ta devojka sada? Osećaš li grižu savesti?

S: Znam brate, završavam u sledećem životu na paklenim planetama sigurica, ali čeeekaj jbteeee

T: Ne na paklenim planetama, precenjenu su one
Ali hajde, neću te prekidati više

S: ne osećam nikakvu grizu savesti, pa brate ja sam sociopata, pričao sam ti, i na prozaku ti nemaš taj osecaj
Dakle, al' iza tih specijalaca ulazi neki lik odeven u neko ko šareno odelo, ja gledam šta je ovo jbte, i odjedared svi kreću da viču:

T. DAS KAKO SI TOLKO NAIVAN JBTEBOGDATEJEBO KAD TE ABRAXAS OVAKO SJEBO !!!!!

xwink2

Джон Рейнольдс

• 4
  • 3
  • @
« Reply #170 on: 28-01-2013, 21:53:04 »
kad na jedvite jade namolimo DJ-a da nam pusti Crippled Youth pesmicu od 30-ak sekundi, tu nije bilo veće ekstaze, jer ceo KST gleda belo i nije im uopšte jasno o čemu se radi, a nas 5 divljamo, i automatski smo bar tih 30-ak sekundi bili u centru pažnje, što je logično imalo svoj jako poseban rad za nas, tada klince, tinejdžere.

Ко хоће да проба - КЛИК

Или пребаците у JDownloader. Реч је о комплетној дискографији бенда Bold који је први сингл издао под именом Crippled Youth:

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Search:_1985-1989

#Τζούτσε

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #171 on: 29-01-2013, 11:09:27 »
I biciklisti su ljudi (Bikers Are People Too) (2010)

http://abraxas365dokumentarci.blogspot.com/2013/01/i-biciklisti-su-ljudi-bikers-are-people.html

"Dalibor Anđić was born in 1972. He grew up as a chld without parents. He is in Macedonia at the moment looking for sister he has not seen for 19 years. As a present he brings her bicycle made out of scrap."

Dalibora sam upoznao juče, i to "sasvim slučajno", u Indijskom Centru JayRam, i već u startu mi se iz nepoznatog razloga nakačio (lud se ludom raduje) sa nekom pričom kako je on beskućnik, kako nema ni prozore u tom podrumu gde spava a brate zaled'la brava, zatim kako ga je država sjebala još u startu, kada je kao dete bez oca i majke, dakle siroče, bio prinuđen da umesto u regularnu školu, ide u školu za mentalno retardirane. Ja reko OK, dečka život očigledno nije mazio, nema gore stvari nego ostati ko klinac bez majke, plus još kasnije postati i beskućnik. E sad, sve bi to bilo lepo da on od tad kad se predstavio znači nije stao dok ga nisam bukvalno oterao jer sam potpuno popizdeo. Dakle, čovek nije stao sa svojom tužnom pričom za koju donekle imam razmevanja, ali kad neko ponovi iste stvari i po više puta ne možeš a da se ne zamisliš ko tu koga jebe, da li uvek treba biti empatičan prema takvim osobama i ispoštovati ih do kraja po cenu bilo čega ili ih odjebati, iz fazona, brate dobro je, rek'o si šta si hteo, nisam došao u ovo zdanje da slušam tvoju teoriju o zaveri države protiv beskućnika no da popričam s čovekom s kojim sam naumio.

I taman mu ja kažem da mu je priča surova al' da ne potencira previše taj politički deo jer je nerealan, i on kao skonta, al' opet krene dalje al' ovaj put iznova, ispočetka. I tu skontam da nešto definitivno nije u redu i da nešto fali na toj slici. Ovaj jaran što je pokušavao da razgovara sa mnom sve vreme, samo me gledao u fazonu, pusti ga, on je takav, jebiga, šta da se radi. I ja ga tu konrektno pitam, si ti druže siguran da su oni tebe poslali u tu školu samo zato što si bio siroče, znači nije bilo nikakvih psihologa, psihijatara da utvrde činjenično stanje, mislim, malo mi je čudna postala priča kad sam skonto da će on tako nas sad do u nedogled da kara u mozak. I ovaj kao ma jok, ne, ne, JA SAM REALAN, i nastavlja sa svojim iznova. E sad, na nekim temama se moglo komunicirati s njim al' i to slabo jer on te nešto pita, ti mu odgovoriš, al' ko da nisi, glumi da te registruje al' i dalje gura ko sivonja isključivo svoje. Čak se do imecilnosti divio Palmi kako je eto on uspeo tako na lokalnom nivou da napravi pravi mali raj na zemlji od Jagodine, i ja tu već počinjem da pizdim jer prošlo već pola sata kako čovek usta ne zatvara, a još gore ništa sa strane ne prihvata ako se ne slaže sa njegovom teorijom. I tu konačno skontam da se radi o nekom malo težem poremećaju, i da ga nisu džaba slali tek tako u specijalnu školu. I tu mu kažem, brate tvoj pristup je skroz, ali skroz nerealan, ti živiš u svom svetu izazvanom nekim očiglednim poremećajem koji bi ja nazvao čak i jednom debinom dijagnozom koju sam čuo dan pre toga, koja se zove polu-autitizam, gde navodno čovek jeste autističan ali opet dovoljno sposoban da neizvaljeno fukncioniše "najnormalnije" u spoljašnjem svetu, dakle k'o NEŠTO IZMEĐU, što je naravno skroz nerealno i nepostojeće u praksi, ali neki balvan se eto, i toga dosetio, pa mi to nekako najbolje pristajalo u tom trenutku, ne bi li ga zaustavio u njegovom krstaškom pohodu.

Ništa nije vredelo, samo je rekao ALI JA PRIČAM REALNO, NE PRIČAM O NEBESKOJ SRBIJI i nastavio. E, tu se već oklizn'o bio, jer je pomeno da voli često da ode i u pravoslavnu crkvu, ja rek'o koju bre crkvu? On kao, pa pravoslavnu, u ove naše po gradu. Zgrožen, smesta ustajem i iz fazona kao ja zaista ne mogu da sedim sa čovekom koji pohodi objekte SPC i još se time i hvali pritom ko da je to nešto ultra-dojaja a ne najveći blam srpske zatucanost, najveća sramota za jednog Srbina. I kažem mu aj' sad beži da ne bi došlo do icidenta, ipak nije ni mesto ni prilika. I on gleda, nije baš siguran dal' se zezam ili ja to ozbiljno, i kreće se smeje nervozno, ja mu rek'o poštujem te brate, ispoštuj i ti mene pa mojne više u mom prusutvu o SPC i sličnim kriminalnim organizacijama, jer sam jako religijski osetljiv i netolerantan. I kontam sad će konačno da ode, al' eto kurca, kako sam ja seo tako je i on seo i naravno nastavio sve po starom, ali sad sa mnogo većim žarom, i pitam ovog mog jarana, iz zajebancije, jer su vam svi ovde ovakvi, i ovaj mi kaže ma ima raznih frikova, ali sa ovim sam samo jednom popričao na drugarskom nivou i od tad me ne pušta, ko pit bul se zakačio. Samo ortak valjda vremenom naučio da ga baci na ignore, tako da kad priča sa nekim a ovaj ga i po 10 puta u 5 minuta cima uporno po imenu da nešto "dojaja važno" pita, ortak ga kulira, pusti ga čak i da priča al' on nastavi sa svojim poslom, dakle totalni ignore, ko da nije tu, jer jedino se tako može i biti u njegovom društvu. Ja rek'o auuu jebote, ja još ne znam za tu foru, i ne mogu se pravim da sam OK, reko daj ja sve da mu kažem lepo iskreno pa valjda će skonta. I kažem mu alooo, rođače, svaka tebi čast što ti kidaš život za gušu, što se ne daš da se nikada ne predaš, ali ja ovde nisam došao da sat i po vremena slušam isljučivo tebe sa tim patetikama, nego da se vidim sa jaranom, da sa njim razgovaram. I ovaj kao, da, da, ali ja pričam SKROZ REALNO, i tu sam valjda at last čak i ja shvatio da sa ovakvim pojavama al' nema šale, da on tebe gistro zaista sasluša kad mu nešto kažeš ali da to ne jebe ni 2,8 posto. Iz fazona, da, da, lepo je to što ti pričaš ali ček da ti ja završim prvo ovu moju borbu protiv države i njene zavere proti beskućnika.

I taman je nešto pričao, jako bitno naravno, i ja kažem ovom mom drugaru, i to naglas da i ovaj čuje, jebotebog pa ovaj uopšte ne shvata šta mu mi govorimo, dakle ne zarezuje nas, ko da smo mu mi tu neki random botovi koji služe isključivo da ga saslušaju, pa kolko traje da traje. I uveren sam, da ga tu nisam prekinuo, smarao bi sve do kraja, i do smrti ako treba, bez ikakvih problema, najopuštenije. I kažem mu, aj' sad brate leba ti stvarno idi, došao sam da pričam sa ovim čovekom, a ti već skoro čuku držiš monolog, nije fer ako ne prema meni a onda prema tom dečku koga navodno ceniš i znate se od ranije. I on tu falakurcu konačno ode, ja rek'o aupičkumaterinu, zaista je vazda bilo takvih faca po ovakvim mestima al' ovaj je zaista neuništiv, znači definitivni pobednik nesalomivosti. I tek tad saznam da o liku postoji čak i neki dokumenatarac, pod nazivom I BICIKLISTI SU LJUDI, te vam ga evo na. Dobar je dok. jedino što nema ovaj drugi deo priče o kome sam pisao, no i ovo je zanimljivo, najverovatnije zato što je kratko i što ne mora uživo da ga slušaš. Dakle samo iskreno sa ovakvim osobama i sve OK, a ne iz kurtoazije da slušaš tako nekog nadahnutog, jer mnogi to trpe, valjda im neprijatno da kažu u lice. Iz fazona, kao jadan dečko, pa još bolestan pritom, treba imati strpljenja za takve, i mislim OK, ali ko da smo mi svi ostali pa zdravi u pičkumaterinu, zar ne?

M.M

• 4
  • 3
« Reply #172 on: 29-01-2013, 11:38:47 »
Sine, ič nisi tolerantan.
Nijedan poraz nije konačan.

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #173 on: 12-05-2013, 15:51:50 »
Kroz rajeve pakla urgentnog centra

Šta da vam pričam. Bruka i sramota. Naime, zbog mog učestalog eksperimentisanja sa raznoraznim medikamentima prestali da mi rade bubrezi, sreća pa je bilo akutno te sam završio u urgentnom centru na prvom spratu, ležo 10 dana, al' kao povratila mi se funkcija bubrega 100% i nikom ništa, jedino mora da pripazim na tako te kafetine i sranja koja su baš toksična. Uglavnom, moja poruka posle bravka tamo je jednostavna, i glasi NEMOJ NIKAD DA SE RAZBOLITE JER NEĆE VAS SJEBATI BOLEST NO USLOVI KOJI VLADAJU PO BOLNICAMA. Dakle, ono je ne daj bože. Turili me u neku urgentno-urgentnu sobu odma' preko puta tog pulta gde su sestre i priključili me na infuziju, a u sobi haos, em sto je nikad manja, em što je preko puta mene ležo čovek od 70 godina na samrti bukvalno a pritom još paraplegičar, Jovica se zove, a pored njega Sloba, godište moje keve, ugrađuju mu fistulu da bi mogao da ide na dijalizu. Dakle, usro sam se živ, jer ja jesam čuo za tu dijalizu al' nisam pojma imao šta je to zapravo, i kad su ova dvojica počeli da mi pričaju kakve su to muke Isusove ja se prepolovio jer sam mislio da će to i meni da rade. Znači te neki kateteri, pa onda te fistule gde ti spajaju krvni sud sa nekom aortom il' tako nečim, jbmliga, i onda bukvalno ti naprave ko utikač od krvnih sudova, da kad ideš na te dijalize 3 puta nedeljno da te samo priključe i 4 sata ti prečišćavaju krv jer bubreg logično ne radi, i što reče ovaj Sloba iz moje sobe, kaže blago Tomi Zdravković, njemu rikno bubreg, on pao u komu i komotno umro, nije ni bio svestan da je bacio kašiku. Znači muka živa, nije mi bilo dobro uopšte. Druga stvar koja me šokirala je to što je ovaj Sloba imo ugrađen neki kateter u stomak, pa mu nije uspela operacija tako da se svake noći useravao a još pritom je non stop imao proliv pa mu ni one pelene nisu pomagale, te je to bio haos, tako da sam morao da svedočim kako ga sestre i braća svako jutro presvlače onako usranog, ja reko đe ba nestalo ljudsko dostojanstvo, ali očigledno je bilo da kad tako zaglaviš sve to više nema nikakvo značenje, samo radiš šta ti kažu, nemaš izbora. Doduše ja sam sklanjao pogled da ne moram svaki put da gledam njegovo usrano međunožje. Mada ni ja nisam bolje prošao, dobijao sam po 8 infuzija dnevno jer su istripovali da odbijam hranu, i to je taj rad, od jutra pa do ponoći vezan za krevet. A i brate, kako ne bi odbijao onu njihovu hranu, to bre neslano, ne mož se jede, ko pomije, al' su mi zato moji donosili od kuće sendviče, al' ove doktore to nije zanimalo. I sad pošto sam logično moro i da pišam umesto da me skinu sa infuzije doneli mi nekakve boce te sam morao da pišam i to u sobi, ej bre. Mislim ja se okrenem od ovih ljudi, ali kad dođu posete, ovom žena, ovom sestra, a meni prigusti e to je bio realni užas, tako da sam se izvinjavo ljudima al’ šta ću, mora da se ispraznim, tako da je bilo jako neprijatno, ali s obzirom da je naše zdravstvo na nivou štapa i kanapa nisam mogo puno da se bunim. Jebiga, prihvatiš stanje takvo kakvo je i guraš, na kraju se i navikneš, jer to država plaća i to ti je što ti je, uostalom svi znamo kolko su privatne klinike skupe, tako da više ne mogu ni da se kurčim kako sam tamo neki anarhista kad me država zbrinula i navodno izlečila jer kad sam primljen imao sam kreatinin 150 npr. a treba da bude preko 1000. Dalje, od tog svakodnevnog smrada govana koji se protezao tim sobičkom nije moglo se diše, a još kad se i ovaj nesrećni paraplegičar usere to bude stereo rad, pa sam u nedostatku kiseonika svašta halucinirao. Druga stvar, poslali mi nekog psihijatra, pošto sam bio na prozaku da me gistro proceni, i budala popriča sa mnom 2 minuta i utvrdi kako mora da prestanem da pijem prozak da bi navodno bubrezi bili skroz čisti od tih hemikalija, i ja kreten pristanem. Ajoj kako sam se tu zajebo, jer prozak ne sme naglo da se ukida, no o tom potom, duga je priča. Pošto su ova dva moja sapatnika spremali za te operacije imali su pored uveta vezano nešto što je meni ličilo na ono što imaju Snorkijevci, ono kao za ronjenje, te sam u magnovenju tog smrada tripovo da smo u selu Štrumpfova, al bukvalno, jer ovaj Jovica je imao neke svoje crvene jastuke, i ćebe mi bilo crveno te sam za njega mislio da je Veliki Štrumpf, a Sloba je imo naočare i bio pljunuti Kefalo, i te halicunacije su bile onako više kroz neki polusan, jer nam je nedostajalo kiseonika, a kad nema kiseonika mozak svašta tripuje. Tek kad sam malo ustao iz kreveta, kad sam uhdahnuo komad vazduha, bilo mi bolje, i čudom se čudio kako se odjedared sve promenilo. I tako, došla ta doktorka što beše zadužena za moj slučaj, i kao izvuko si se, bubrezi ti sad rade 20 posto, al’ kao ne možeš kući mora da isprobamo da vidimo dal' će skroz da se povrate, i kao da piješ što više vode da bubreg što više radi, i onda provere po onim bocama dal' sam dovoljno pišao, da vide dal’ sam izbacio svu vodu koju sam uneo, da se ne zadržava o organizmu. A meni iskreno bilo muka od one vode jer sam preko tih silnih infuzija dobijao sve što mi treba tako da mi se nikako nije dalo da pijem bilo šta. Tek tad sam skontao kako ovi štrajkači glađu kad ih prikače na infuziju mogu da izdrže baš dugo, jer tu ima bukvalno sve što ti treba za održavanje životnih funkcija. Uglavnom, svako jutro kad je bila vizita su me prozivali što ne pijem dovoljno vode, a tek kasnije se neka OK starija sestra setila da mi kaže da mogu i voćne sokove da pijem pa sam se tu popravio. Dalje, za tih 10 dana su mi izboli ruke najstrašnije, malo za infuziju, malo za vađenje krvi i tako, tako da mi je ruka bila nedajboze, sva u ranama, a još plus pola tih sestara znači pojma nema da bode, uglavnom ove mlađe jer za to radno mesto ti treba debela veza, a došle bez ikakvog iskustva, sve bre neka deca, tako da se nebrojeno puta dešavalo da su mi probijale venu, pa je to šikljalo na sve strane, a one onako u panici jurile starije sestre po drugim odeljenjima da ih spašavaju bruke. Jebiga, šteta što nisam uslikao tu levu ruku da vidite na šta je to ličilo, ma ko iz rata da sam doš'o, dalekobilo. I naravno, nisu mi dale da sam menjam infuzije kad se potroše, ko da je to neka teška nauka, nego sam svaki put onako vezan ko besan pas mora da urlam SESTROOO, SESTRO-O-O, a one sede u tamo nekoj njihovoj sobi i igraju igrice na kompu najopuštenije. Mada da ne grešim dušu ove starije sestre su bile skroz OK, ono, imaju iskustva jebiga, i lepo ti se osmehnu, a verujte da mi je osmeh tamo mnogo više značio od bilo čega jer je smrt vrebala bukvalno na svakom ugla, ili sam barem ja to tako istripovo zbog ljudi koje sam viđao da šetaju tu po spratu a i ovi moji jarani iz sobe, sve bre matori ljudi, ja bukvalno najmlađi, tako da sam se poistovećivao sa ovom dvojicom i tripovo da će i mene da ture na tu dijalizu. Ako sam za 10 dana spavao 2 noći, evo ovde me secite, dakle non stop budan, realna insomnija, a noć u urgentnom mož’ da zamislite kakva je. Još se potrefilo da je dan posle mene onaj nesrećnik pobio onolke ljude u Velikoj Ivanči pa je i on ležao u urgentnom, pa još posle onaj bombaški napad u Bostonu, i užas, ja poč’o paranoišem da to ima veze sa mnom, da će me optuže da sam podstrekivao ovog ubicu, i još da stvar bude gora nama su vrata sobe stalno bila otvorena, tako da sam jasno mogao da čujem sve što se dešavalo u hodniku, pa sam tako izvalio i zvuk nekih motorola, i policiju koja se tu muva, ma bre svi moji strahovi i paranoje izašli na videlo, a najviše zbog tog sranja sa prozakom. O WC-ima nema šta da vam pričam, ej bre na ceo sprat samo jedan WC, pa gde to ima, a kao klinički centar Srbije, ugledna ustanova, ma nedobog nikom. Posle krenuli da mi dolaze neki drugari u posetu, ja sve gledam, jebote došli ljudi da se oproste od mene jer neke nisam video brdo, i naravno noćni napadi panike zbog frke sa prozakom, al' baš znači ono, horor, vreme se skroz zakrivilo, krenulo da ide unazad, ma neka neopisiva ludila, voleo bih da mogu to da objasnim rečima al' nema šanse jer to je sve apsurd do apsurda, a sve vezano za Ajnštajnovu teoriju relativiteta, moju staru boljku. I tako sav u panici, puls preko 100 vazda, ko zna kolko, izlazim u hodnik, a hodnik skroz prazan, dakle mogo sam komotno da odšetam iz bolnice niko ne bi izvalio. Dežurne sestre naravno spavaju u svojoj sobi I zabole ih, ali na kraju kad mi bilo baš gadno, kad nisam mogo da izdržim taj neizreciv strah morao sam da ih budim te su negodovale, al’ ono, daju mi bromazepam od 3 mg I kao aj’ sad spavaj, a ja pre bolnice uzimao i po 60 mg u komadu. Smešno, tako da mi ništa nisu pomogle, jedino što mi je bilo lakše da ima bar neko budan na jebenom spratu. Ej bre, nije to bilo koja bolnica tamo, nego bre urgentni centar, al džaba.

I tako, kako su dani odmicali meni psihički bilo sve gore i gore jebiga. Inače ta urgentna nefrologija, pošto ja nikad pre nisam čuo za taj izraz, to mi zvučala ko neka nekrologija, dakle sve horor do horora. I dođe taj načelnik i kaže mi kao pustio bi te ja već u četvrtak, a primili me u ponedeljak, ali bi onda morao na svakih tri sata da piješ po šolju vode 2 dana, dakle i noću. I meni se naravno sloši krenem da padam u nesvest i krene najluđi trip ever. Istripovo sam da napuštam telo, da sam ovaj put stvarno gotov, I lepo vidim neke konce koji sijaju, na koje smo svi u sobi povezani, gistro to je veza sa nekim drugim svetom, i kako sam ja kreno da umirem tako se sjatila cela kamarila sestara, jer je i ovim mojim saborcima u sobi automatski bilo loše, i kao pošto smo mi venama povezani za taj glavni tok počele vene da izlaze, da paraju one pokrivače, ma ko žilet, I ja tačno osetim kako me nešto vuče, I ja krenem za tim venama a ovaj paraplegičar Jovica me još pita, šta je bilo, znači ideš Bojane, ko da me moli da povedem i njega u smrt. A ja ne mogu reč da progovorim, jer sam valjda osto bez kiseonika, pojma nemam, samo posmatram šta se dešava onako prestravljen, i što je najgore kako sam usto, oni krenu da mi presvlače krevet, a ja umislim da sam rikno i da spremaju krevet za novog pacijenta, da bezveze ne zvrji prazan. I stojim tako, tripujem da sam duh, i na kraju mi ona moja doktorka kaže aj sad vrati se u krevet. Ja onako zbunjen joj odgovorim, a kako kad sam mrtav? Mislim, kako mogu da hodam ako sam umro jebiga, zar ne? Ništa ja se vratim u krevet al’ mi ništa ne beše jasno. Vidim kroz vrata stoji neki čovek obučen skroz u crno sa nekom crnom kožnom tašnom, istripujem evo ga mrtvozornik il’ kako se to već zove, došo da potvrdi smrt pa da me spuste u podrum na patologiju. Još neka sestra mlada plačući prolazi kroz hodnik, I kaže, ja na ovo nikad neću moći da se naviknem, a ove druge je teše, iz fazona umro pacijent jebiga, nije joj svejedno. A ja u sobi počenjem da skontavam nove moment, kao, eto kako je smrt ipak “zarazna bolest” jer ja sam povuko ovu dvojicu sa mnom, jedva ih spasili, a pre par dana bilo i ovo u Velikoj Ivanči, i kao to je to, smrt kad krene da hara to samo nosi svakog ko je u blizini. Sve sam ja to do detalja povezo, i zaista neverovatno nešto šta mozak mož’ da ti priredi. I ništa, ležim ja u krevetu i sad gledam kako da napustim telo jebiga, ne ide mi se u mrtvačnicu al’ nikako. I dođe sestra I priključi me na infuziju pomešanu sa nekim lekom tako da bila žućkasto tamna, i kao kad ovo isteče do kraja onda sam konačno umro i to je to. Ko izvršenje smrtne kazne injekcijom. I ja se setim kako se duša obično skuplja u nosu, I tuda negde treba da ode jbmliga. Naravno, prvo sam istripovo da sam ja Đavo lično jer sam povuko tolke ljude u smrt, pa onda da sam Bog I tako redom, jer toj infuziji treba jedno sat i po da isteče, uglavnom umislio sam da sam neka zajebana faca, ko onaj kosač, dakle smrt glavom i bradom. A i brate zajebavao sam se u životu sa razno raznim užasima i to sam baš preterivao sa serijskim ubicama I tako tim akcijama, uostalom pogledajte ovaj blog na šta liči, i jednostavno to se odrazilo na moju dušu, plus sam još proširivao svest raznim halucinogenima i jebiga, što sam tražio to sam i dobio, znači ZLO I samo ZLO. I tako, ležim ja I gledam u onu infuziju, sve je manje I manje tečnosti, tripujem kad se potroši da ću početi da se gušim ili šta već ide dalje kad je u pitanju smrna kazna tog tipa, jebiga otkud znam, nisam imao tu čast da umrem ranije ili se bar ne sećam, ovo mi bio prvi put. Dakle, iscurela infuzija, I kreće nova frka pošto sam zarazio ceo sprat i dosta ih je riknulo, tako da su duše pravoslavaca stale u jedan red, katolika u drugi, muslimana u treći, i sad neko tamo proziva a ja gledam, alo bre a šta je sa nama ateistima i ostalima. Znači jako konfuzna situacija, ko pravi near death experience. Zanimljivo je bilo da u tim hodnicima nisu bili samo pacijenti koji su tad umrli nego još neke jako sumnjive duše koje su se tu muvale tako mi ništa nije bilo jasno. Pošto od straha nisam imao za šta da se uhvatim, setio sam se da na ruci imam urezanu indijsku svastiku, te sam da bi se smirio sve vreme gledao u nju a ona je počela da svetli nekim čudnim iskričavim sjajem. Na kraju svi ti ljudi koji su čekali u tom hodniku su i ostali tu, tako da sam zaključio da nema ničega posle smrti, da smo ostavljeni da tako bauljamo po tim hodnicima do kraja vremena sa nekim lažnim obećanjima o raju i paklu koja plasiraju crkve. Tek sutradan kad mi je keva donela uputstvo prozaka bilo mi je jasnije šta se desilo, jer tamo lepo piše da ako se naglo prekine uzimanje leka da dolazi do snažnih živih snova što se otprilike odnosi na ovo moje near death iskustvo. Al’ džaba, jer treba objasniti to ovim nadrilekarima, jebiga njima ovaj 2-minuta-psihijatar rek’o da se prozak akumulira i kraj priče, a što uopšte nije istina, pa ne bi ga ja pio svaki bogovetni dan da mož’ da se akumulira, a i meni je moj lični psihijatar lepo objasnio kako to sve deluje, dakle veze s vezom nema ova priča. I jeste, mož’ ti par dana da ne uzimaš prozak, ali već preko 5 dana to je realni horror. Ali ni to im nije bilo dovoljno. Pošto su tamo u mojim otpusnim listama iz raznih bolnica videli da sam zlorabio droge a izvalili da mi bubreg proradio i da je sve OK, brže bolje se načelnk setio da me pošalje u Drajzerovu, gistro na pregled a zapravo hteo me se otarasi a da me ne pusti kući jer kao navodno sam kritičan. I što je još gore ja utripovo da me vode u Lazu zbog tih mojih napada panike, i naravno prestravio se još više, baš mi nije bilo dobro. Odvezli me u Drajzerovu, ja seo pred onaj tim lekara ko na optuženičkoj klupi, I krenuli me ispituju kolko dugo uzimam heroin I slično, ja reko ne uzimam heroin, ja imam problem sa prozakom, heroin sam možda uzo 50-ak puta u životu, I oni gledaju nije im jasno, I kao aj da ti daš mokraću pa da vidimo. Dam mokraću, piše pozitivan na kanabis, I oni kao pa ti nisi naš pacijent koja budala te ovde poslala I slično, i tako se ja sav srećan vrnem u urgentni jer sam znao da sad mora da me puste kući, funkcija bubrega se vratila na 100% i nema šta tu dalje da se foliramo, samo im zauzimam krevet. Naravno, još jednu noć sam morao da “prespavam” na nefrologiji, opet sam imao te strahove, na kraju me jedna onako korpuletnija sestra pitala kao čega se plašiš. Ja reko svega se plašim, igala, bolnice, ludila, smrti, al’ najviše vas, pa me kao tešila, neke fore kao, nema čega da se plašiš ti si već veliki dečko, haha, ko da sam joj reko da se plašim kera, strašno znači. I ta njihova površnost, to jedno savršeno bolenje kurca za sve, to me vaistinu oduševilo, al’ baš ono oduševilo onako ljucki, humano, čast izuzecima.

I tako dođe nekako i taj dan da se ide kući, al’ ja to nisam znao. Krenula vizita, I ovi uvek kad je vizita presvlače nam krevete al’ sam se ja tako uplašio te vizite i svega, radila me paranoja 300 na sat kao i napetost, da kad su me smestili u krevet nije mi bilo jasno šta se dešava. I tako krenuli od jednog do drugog, a sve što je načelnik pričao, pola je bilo cenzurisano i to ono, ide priča i kad treba da kaže nešto bitno samo muk, znači MUTE, a vidim da mu se otvaraju usta, a takvu halucinaciju zaista nisam imao priliku da iskusim, blago je reći da sam bio šokiran, a onda od te paranoje sam počeo da tripujem da se nalazim u nekoj maloj drvenoj kutiji sa točkićima, i da zapravo nisam tu bio zbog bubrega, nego da kad sam se vraćao iz Banjaluke par nedelja ranije sa sestrom njenim dečkom i jaranicom, da smo se nešto posvađali i da smo se slupali najstrašnije, I da su svi poginuli jedino ja ost’o živ al kao saznalo se da sam ja odgovoran za tu nesreću. I sad kao ostao sam bez donjeg dela tela, ali moj mozak to nedeljama nije mogao da prihvati, kao postoji taj neki odbrambeni mehanizam koji te štiti da ne poludiš, i sve poriče, i zato sam ja bio tu da bi me opravili što se opraviti može, i sad sam u toj kutiji, džaba što sam ja sve vreme opipavao svoje noge koje su i dalje bile tu. Naravno, svi me se odrekli, jedino majka ostala uz mene, otac neće ni da čuje jer sam mu ubio ćerku i tako redom. Ludilima nikad kraja. I doš’o načelnik do mene, kaže evo kao što sam ti obećo, ideš kući, kao šta je tu je, bubreg se povratio i ćao, zdravo. I dođe sestra donese mi sve one papire silne, ja gledam još mi nije jasno, a na televizoru koji je dono ovaj Sloba ide neka emisija i tu bukvalno sve opišu, ja nisam mogao da vidim televizor al’ sam jasno čuo, kao jedna osoba (ime poznato redakciji) je platila skupe troškove tvog lečenja da ti se napravi novo telo na VMA, skroz zdravo, koje ćeš dobiti samo pod uslovom da nikad više ne vidiš tu osobu, znači ili to ili da ostaneš u toj kutiji a to tvoje novo telo ide na Kosovo da se bori tamo za svetu srpsku zemlju i slična lupetanja. Još gledam one izveštaje, I lepo piše VMA. Logično, ja izaberem prvu opciju, jer iskreno jebe mi se za Kosovo I te šuplje priče, i ovaj jedan medicinski brat se kao razočara jer je gistro veliki patriota & shit, i nešto opsuje. I tako, ostave me tu da neko dođe po mene jer nisam imao patike niti bilo šta. Al’ eto kurca opet, i to u niskom letu. Malo pre nego što će doći moj ćale, uvedu nekog čiču al bukvalno na samrti, žena mu u crnini, sin takođe, postave ga na krevet do mog, a smrdi ko zna kolko se nije kupao, i ja sklon tripovanju umislim da je to smrad smrti, da matori odbija da umre iako mu žena u crnini, ono maltretira ih jer ne mož’ da skonta da mu je došlo vreme, I tu se isečem i utripujem ponovo da sam mrtav i da mi nema izlaza iz urgentnog. Uvati me tu žešća panika, kako uzmem one papire za otpust tako u glavi tj. gistro sa televizora čujem ubrzane vesti, tipa umro Tito, počinje nacionalizam da se rabuktava, naravno usledi rat, i onda brže bolje spustim papire i ide skroz druga priča, kako nije ni bilo rata na ovim prostorima, ma idila jedna, i na kraju skontam da uz’o to telo ili ne meni nema mi izlaza, I da sam gotov, a u glavi mi odzvanja rečenica RAZLIČITO JE ISTO, a što se ticalo te dve verzije odvijanja događaja u ex-YU. Dakle, to me najviše podsetilo na Orvelovu 1984. Jer kako bih digao otpusnu listu krenuli bi užasi i strahote rata na ovim prostorima, a kako bi spustio sve bi bilo umirujuće spokojno, s tim da bi se sve na kraju svelo na to da nema šanse ja da izađem iz te bolnice I da sam obrni okreni umro, samo se to mozak zajebavao sa mnom. I došo ćale, krenuo da me pakuje, ja mu reko stani, kako ćeš da me vodiš ako sam mrtav, a on me ubeđuje logično da sam živ jer kako bi pričao sa njim, al’ džaba ja sam umislio da sam umro i kraj priče, nisam uopšte hteo da se obučem, reko mu evo pitaj ove ljude ako meni ne veruješ. Na kraju me ćale izvuko nekako iz bolnice onako u pidžami, još u prolazu čujem priča neka sestra, kao ah to je uvek tako, ne mogu da shvate da su mrtvi pa se hvataju za slamku. Izađemo napolje a ono bila neka vrućina nedajbože, ja reko au kako je gadno u materijalnom svetu, a još je gadnije kad se leš usmrdi, i krenem da se vraćam nazad ćale me strpa u kola, ja ga molim da ne vozi jer ćemo se slupati negde. I tako smo se natezali jer ja sam utripovo da je to neka greška u administraciji, da su pustili mrtvog čoveka, dakle mrtvo telo kući, i da će pre ili kasnije reagovati, da će zvati ćaleta da me vrati, i kad smo stigli na pola puta, ja krenuo da se čudim naglas kako smo im utekli, nije mi bilo jasno kako mogu da puste leš iz bolnice, još ćale da najebe zbog krađe tela preminulog. Stigli kući, ja opet krenuo sa mojom pričom da treba da me vrati, jer sam još osećao onaj upečatljivi miris “smrti” od onog dede, i pitao ga jel’ me se plaši, sve očekivajući da će ovi iz urgentnog da zovu da me vrati nazad. I zvoni telefon, ja tripujem evo ih, a ćale krene neku petu priču oko posla, a meni se sve činilo da je konačno shvatio šta se dešava i da se usro pošto sam mrtav a govorim, dakle hodajući leš, mislim ko se ne bi usro, ko zombi samo svestan jebiga. Užasno zar ne? I onda došla keva, zagrlila me al kako mi prišla ja utripovo da se uplašili onog mirisa smrti jer se brže bolje udaljila, ko struja da ju je udarila, pa je zvala našu rođaku koja je neuropsihijatar, dala mi neki anti-psihotik (leponex) i sve se to lagano smirilo, primirilo, ali evo i dan danas ja ne mogu da razlučim šta je od svega što mi se desilo za tih 10 dana bilo istina a šta plod halucinacija, kao da je ta tanka linija između stvarnosti i uobrazilje skroz nestala, što je još više produbilo moje nepoverenje prema ljudima i uopšte institucijama. Sad sam opet na prozaku i nadam se najiskrenije da više nikad neću završiti u bolnici, jer to je jedini spas za paranoike poput mene.

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
« Reply #174 on: 12-05-2013, 16:23:08 »
lepo si patio i još lepše to opisao!  :|

svaka čas!

saturnica

• 8
  • 3
  • *
« Reply #175 on: 12-05-2013, 20:09:38 »
Opet +5!

Agota

• 4
  • 3
« Reply #176 on: 12-05-2013, 21:40:27 »
muko moja sta te snaslo.
 cuvaj se...
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #177 on: 11-07-2013, 16:31:30 »
Fragmenti sećanja 1993: Kako sam sistematski zamrzeo policiju vol.1

http://abraxas365dokumentarci.blogspot.com/2013/07/fragmenti-secanja-1993-kako-sam.html

Evo još jedne istinite pričice koja nas ovaj put vraća u meni ne tako davnu, a po zlu čuvenu 1993. godinu. I doista, nekome su te 90-e već poodavno zaboravljena prošlost koje se nerado prisećaju, a meni bukvalno ko da sam sinoć sve to proživeo, i u besanim noćima me redovno pohode svi ti duhovi prošlosti, te se često zapitam iz kojih razloga. Zašto se ja, i za čije babe zdravlje, do detalja sećam tako nekih doživljaja od pre 20-ak godina, i to uglavnom jako burnih i nemilih, umesto da gledam smelo, visoko podignutog čela u budućnost ko sav normalan svet? Kakvo je to prokletstvo, kakve su to mađije bačene na me, da se ja zaista slabo čega lepog sećam no sve bre nešto bre zlo i naopako, jer većina raje se trude da upamte samo lepe stvari a ružne da zaborave, i uspeva im, a kod mene je to skroz obrnuto. Čim krenem da razmišljam eto mojih dušmana da mi zagorčaju noć, da oka ne sklopim, dušicom da ne danem, i aj' da jednom dođu, nego se ta plejada likova samo vrti u krug, iznova i iznova. Toliko su uporni da čak i kad pustim neki film, ne bi li smeo misli, oni me i tu pobede, pa i po 15 minuta ne znam šta sam gled'o, samo džaba struju trošim. I znam, neki će reći - to ti je zato što si negativan, previše živiš u prošlosti, bolje se okreni budućnosti, il' kako već to ide, a ja ih pitam, alo bre, kojoj budućnosti, pa nisam ja vidovit? Doduše, vremenom sam skrpio kao neki odgovor na ovo pitanje. Naime, očigledno postoji neka, jebemliga, greška u mom mozgu, a šta bi drugo bilo, pa mi se tako te turbulentne akcije sa pregršt negativnih emocija, ko onaj žig za stoku, zarivaju u psihu, sprže mi koru mozga, i to onda ostane tako, što se kaže foreva', do smrti žigosano, i vremenom onda isplivavaju, ko leševi dalekobilo. Ja ih gurnem dole u podsvest, al' eto njih opet na površini 100 metara nizvodno, i tako u nedogled. Kontam da jedino alchajmer mož' da me spasi ovog prokletstva jer demencija definitivno neće. I evo gledam moju babu, žena je odrobijala 8 banki hardkor života i tek sad joj krenula demencija, i naravno, počinje da zaboravlja blisku prošlost. Te jeste popila lekove, te nije, pa kako se ono beše pali šporet, pa šta je to kredit za mobilni, i tako redom, al' zato kad je pitaš šta je radila u Višegradu '39, to ko iz rukava, ma samo veze, tako da sam ja istripovo da imam tu neku pritajenu mladalačku demenciju il' kako već to može da se krsti, jer zaista sve je iz tog fazona, sve se bolje sećam daleke prošlosti a nemam pojma npr. o nekim dešavanjima pre mesec dana i slično. Evo, nije me bilo mesec dana na internetu, gde sam bio, šta sam radio, pojma nemam. Poj'o vuk magarca, što bi rekli anglo-saksonci.   

Dakle, šta? Jesen '93, sweet 16 godinica, poš'o u 2. razred IV BGD gimnazije, i to su kao neke lafo činjenice da bi se vi koji čitate pozicionirali, jer i ja obavezno kad čitam neko štivo gde se pominje tako neka godina, skoro pa opsesivno-kompulsivno gledam gde sam ja u to vreme bio i šta sam radio, a ako se nisam rodio onda gde su moji roditelji ili preci bili i tako redom, a i inače godine i sve te brojke su mi jako bitne al' ne u horoskopskom smislu nego ovako, jebiga, nešto me goni, ima to sve svoje zašto, numerologija & shit & ko zna šta. Nadam se da ne mora da vas podsećam kakva je bila ta 1993. godina, znači ubedljivo najgora godina u novijoj srpskoj istoriji, možda gora čak i od notorious '99, ali to je kontam sve do percepcije. Znači, sankcije, ratovi, haos na ulicama, bezakonje, inflacija, redovi, da ne nabrajam sve, samo ću da smorim, a realno sve i da nabrojim nema šanse to kvalitetno da opišem, dakle to je jednostavno trebalo doživeti, mada moja generacija to i nije tol'ko osetila jer smo realno bili klinci, ali su zato naši roditelji najebali žestoko, i jedino što eto nije bilo tog konkretnog rata u Beogradu, al' je zato samo par 100-tina kilometara zapadno bila surova klanica, pa se taj rat u neku ruku preneo i na ulice prestonice, od "nevinog" skidanja patika pa sve do sačekuša i ubistava. Mislim, šta reći kad su nas još u osnovnoj školi pretresali na ulazu jer su klinci ladno unosili kašikare koje su mogle da se kupe za po 10-ak maraka na Vidikovačkoj pijaci preko puta škole. I tako, beše to "veselo" vreme, što neko reče - barem nam nikad nije bilo dosadno.

E, u to neko doba, kraj osnovne, početak srednje ('91-'92) počela je i ona čuvena podela na "padavičare" i "dizelaše". I dan danas se jasno sećam tog ludila, tih ekskurzija, gde su nas naravno dizelaši pojeli samo tako, tako da se na 90% žurki puštao Dino Dvornik, Viktorija (njen "Rat i mir" mi na nos izašao) , naravno Džej ("Mrak, mrak" na AC/DC melodiju, sunce ti jebem), i sve što je išlo uz taj prvi talas seljane, dok još turbo-folk nije totalno prevladao, tako da smo mi metalci, pankeri i ostali morali da zbijamo redove, i tu su počela ta prva ozbiljnija druženja po kraju, sećam se, okupljali smo se kod Tehnogasa (zgrada u staklu na sred Vidikovca), tačno tamo na onim stepenicama gde je danas ulaz u policijsku stanicu. Tu se povazdan vozio bajs, roleri i skejt, a čuvar nas je u početku terao al' je ubrzo skontao da mu je džaba. Dosta ljudi je tu dolazilo, i to ne samo sa Vidikovca, npr. sa Labudovog Brda su dolazili Stole (kasnije vokal u Unison, Stonewall), pa Drulović, onda sa Ceraka, iz Skojevskog naselja, pa neke ribe metalke iz Rakovice, i naravno mi tu iz kraja, Peđa, Spale (originalni bubnjar Unisona), Klinko (vokal u Rejected) i još dosta njih kojima nažalost nisam popamtio imena, jebiga to mi je isto žešći problem, imena i nadimke skroz slabo pamtim, pa tako ispadnem dojaja loš kad sretnem tako neke ljude u gradu, užas, al' šta ću, nazad u pamćenje ne mogu. I tako, to je sve bilo jako zatvoreno, jer je bilo poglavito na nivou kraja, i tek kad smo se dokopali grada tj. kad smo krenuli u srednje škole počeli su lagano da nam se šire vidici, po prvi put smo krenuli da svakodnevno putujemo do grada, jer ipak je Vidikovac i okolina u to doba bio al' baš žešće-najgrđe predgrađe. Spale je išao u Drvnu na Dorćol, Peđa i Klinko u Teslu, Stole u Grafičku na NBG, a ja vamo na Dedinje. Novo okruženje je baš dosta uticalo na sve nas, jer to ti je tad bilo ko da si sa sela došao u grad, odma' i sve u glavu: koncerti, nove ekipe, hardkor, straight edge, ma hiljadu ludila u jednom. I tu smo već počeli svi da slušamo Suicidal Tendencies, Bad Religion, Judge, Y.O.T. ali i Biohazard, Body Count i te komercijalne akcije koje su bile aktuelne petkom u KST-u, i naravno na proleće '93, Spale, Stole, Klinko i ja, oformili smo i svoj sopstveni straight edge bend - Stop It! od koga je godinu dana kasnije nastao Unison, ali to je već neka druga priča, da se ne ponavljam, smorio sam i boga i narod.

Nadam se da sam uspeo da vam kol'ko tol'ko uspešno dočaram, što bi Timothy Leary rekao, SET, znači još vam dođem SETTING, tj. ono zbog čega smo se i okupili, zar ne? Dakle, beše to jesen '93, ja sam tad već imao svoju prvu dužu "ozbiljnu" vezu, devojka se zvala (i zove se, falabogu) Staša, išla je u V BGD gimnaziju i živela na Miljakovcu. Inače cura je bila i ostala pravi laf, što se kaže, umetnica raznih domena, tad je ubijala kako je crtala, a ja onako neozbiljan i smešan, realno, nisam je bio dostojan da budem skroz iskren, al' jebiga, bili smo klinci od po 15-16 godinica pa nam se kao i oprašta. Znači, dan pre tog kobnog moj ćale je otputovao sa firmom u Beč, i sećam se da sam mu rek'o ako naleti da mi kupi majicu, pa sam mu napisao spisak bendova, al' je uspeo da nađe samo Biohazard i pride vunenu kapu Public Enemy, al' me posle bio blam da nosim majicu pa sam je utrapio Lesi, koji je to uvaljao nekoj svojoj ribi, mislim, nebitno skroz, ne znam zašto ovo uopšte pišem, valjda me opet goni ono opsesivno-kompulsivno, da sve bude popisano, sve do detalja. I tako, to veče došla Staša kod mene, bili tu malo po kući, i kao ja fin, ne znam šta mi je bilo, inače to nikad nisam radio (lenjost i nekultura bolest najteža), kao aj' da je ispratim, i prolazimo pored Tehnogasa, tamo bili Spale i Peđa koji je izveo kera, i kao aj' i oni s nama do stanice. Prolazimo pored apoteke, Spale im'o neki auto-lak, i ja fino lakom na apoteci napišem STOP IT! i ispod XXX, jer to nam bio vrh tad, kao napisati ime svog benda u svom kraju. I bogami stajao je taj grafit (žvrljotina realno) tu jedno 10-ak godina, oho-ho. I prođemo tu pored C-marketa i tadašnjeg restorana Kijevo i izađemo pravo na onu glavnu stanicu na Vidikovcu da sa Stašom sačekamo 59-ku. Ali avaj, iz restorana Kijevo nas valjda snimila skupina dizelaša koji su tu valjda visili na onim poker aparatima. Vidim prilazi nam njih jedno 7-orica i prepoznam dvojicu, išli su sa Spaletom u razred, ove ostale nikad vid'o. Priđe mi ovaj jedan koji je slovio za opaku facu još u školi, ne mogu imena da mu se setim, znam samo da mu je ćale bio pandur, i kaže mi nešto tipa - Pandžo, dođi vamo nešto da te pitam - ja prilazim a već mi jasno šta će da bude, što reče Ćume u dokumentarcu - Upalila se lampa! I normalno krenu da me mlate sa svih strana, a meni to bila, iskreno, prva tuča u životu, da ne računam ona smešna valjanja po prašini i travi na fudbalu, i ja sam se zaista mnogo plašio tih tuča jer sam mislio da je to nešto najstrašnije što mož' da ti se desi u tim godinama, ali pošto nisam imao ranijih iskustva, skroz sam zanemario jako bitnu stavku, adrenalin. Ja sam mislio ima da padnem mrtav dole, i da će da me izgaze najstrašnije, ono, već sam video krv, jer u strahu su velike oči, ali nije bilo tako, jer srećom nisu imali nikakve palice niti boksere i ostala sranja, nego me tukli samo rukama, a realno i to su bili samo obični klinci od 15-16 godina, i ma kolko važili za opasne u kraju, ne mogu mnogo jako da udare, tako da pod naletom adrenalina skoro ništa nisam osetio. A ova dvojica, Spale i Peđa, moji najbolji ortaci, umesto da ulete, oni se odsekli, samo stajali i gledali, bukvalno se više usrali od mene, i to sam im prvo jako zamerio, ali posle kad sam razmislio, da je bila obrnuta situacija, bogme ni ja se ne bi bolje poneo, jer mi smo bili bre fina deca, niko tu nije imao takva iskustva ranije, jer fora je da tek kad se prvi put aktivno pobiješ sa nekim onda skontaš da to nije tako strašno, a dok sa strane to posmatraš strah se samo gomila, i zato su se oni mnogo više uplašili nego ja, a Staša, jadna devojka se rasplakala, a kako i ne bi. I tako, udaraju me ovi mamlazi, al' kako sam se okuražio jer mi bilo smešno da su to ti opaki dizelaši kojih smo se tol'ko plašili, ja do'vatim ovog kolovođu, ono crno pandursko dete, i fino ga zabodem par puta ljucki, i tako, kako sam bio povisočiji od sviju njih, a držeći se za ovog što ga jebo otac, na moju pogolemu sreću, i pored njihovog upornog nastojanja, nisu uspeli da me obore na zemlju, pa su stali, valjda se i oni umorili, imaju i oni dušu iako su dizeli, zar ne? Sagnem se, podignem kapu sa zemlje koja mi je pala, i ništa, ovi zapale nazad u Kijevo, a mi jebiga na stanicu da konačno sačekamo Stašin bus. Verovali ili ne, nikad nisam saznao zašto su me napali, ali s obzirom kakvi su to bili mentalni sklopovi ni ne čudi me. Znači, skroz nebitno za ovu priču.

Ode Staša gajbi, a nas i dalje cepa adrenalin najstrašnije, i logično šta drugo nego odma' osveta da se izorganizuje, kratak fitilj, nema vrdanja. I ku' ćemo, šta ćemo, Peđa predloži da odemo do njegove zgrade i da pozovemo danas pokojnog Ćelu, koji je godinama slovio za najjačeg u kraju, a išao je i sa mnom u razred, bili smo baš dobri, a i Peđin je komšija. Pre nego što smo krenuli, Spale je skoknuo do kuće i uzeo hokejašku palicu i neku motkicu, čisto ono, da ne čuje zlo. Da bi došli do Peđine zgrade koja je odma' do Tehnogasa, morali smo da ponovo prođemo pored Kijeva, a da slutili nismo da je u restoranu pored dizela visila i patrola policije. Inače, u to doba policajci su nosili one maskirne uniforme i beretke, i izgledali realno ko vojska, a ponašali se bahato, znači nedobog nikom. Prošli smo pored apoteke, sišli niz stepenice kod Tehnogasa, kada smo 20-ak metara iza nas začuli repetiranje pištolja uz povik - policija, ne mrdaj!

NASTAVIĆE SE...

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
« Reply #178 on: 11-07-2013, 17:15:37 »
prokletniče, gde baš sad prekinu?! :?

ko fol digresije, priča bezveze, ne zna šta mu je, a zapravo sve iskusno pripoveda, gradi atmosferu, saspens, akciju - i lukavo prekida baš na klifhengeru!

lepo sam ja govorio, i ponavljam: ti si bre rođeni pisac, al samo za ove autobiografske stvari! :|

ajde, cepaj dalje!!!  :!:

angel011

• PsychoKitty
  • 5
  • 3
  • meow
    • Hronika mačjeg škrabala
« Reply #179 on: 11-07-2013, 17:19:41 »
Teraj dalje, Sine!  :-|
We're all mad here.

Джон Рейнольдс

• 4
  • 3
  • @
« Reply #180 on: 11-07-2013, 18:15:52 »
Генијално. Син је рођени приповедач, има јасан ток мисли (ма колико то бизарно звучало) и што је најважније - не труди се да кити. Јбт, овај текст би могао директ у штампу, можда свега неколико речи да се избаци и то је то.

Него, реци Сине, јеси ли ти то имао тактику да ако си малобројнији, да чврсто пригрлиш једног левом руком и цепаш само десном? Некако ми се чинило да си ти од оних улетача. И кад адреналин проради, све ионако делује као успорен филм.

#Τζούτσε

saturnica

• 8
  • 3
  • *
« Reply #181 on: 11-07-2013, 18:57:57 »
+5!

Mme Chauchat

• 8
  • 3
  • *
« Reply #182 on: 11-07-2013, 19:15:07 »
prokletniče, gde baš sad prekinu?! :-?

ko fol digresije, priča bezveze, ne zna šta mu je, a zapravo sve iskusno pripoveda, gradi atmosferu, saspens, akciju - i lukavo prekida baš na klifhengeru!

lepo sam ja govorio, i ponavljam: ti si bre rođeni pisac, al samo za ove autobiografske stvari! :-|

ajde, cepaj dalje!!!  :!:

Istina!!!1

Father Jape

• 4
  • 3
« Reply #183 on: 11-07-2013, 23:35:11 »
Zamislite da je 2004. umesto Vidojkovića Sin napisao Kandže, samo bez fantastičnih elemenata. Eh.  :lol:
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

pokojni Steva

• 4
  • 3
« Reply #184 on: 12-07-2013, 11:58:48 »
Син је рођени приповедач

Sasvim se slažem, i odavno vrečim da je grehota što ne uspeva da ubaci malo, ne mnogo, minimalno discipline u svoj život, pa da organizuje već napisano u nešto tipa zbirke priča. Verujem da bi se našao izdavač.
Nego, ono što je mene obradovalo - čini mi se da je ovaj uvodni deo njegove nove ispovesti mnogo ozbiljnije napisan. I dalje nema šminke niti preteranog filozofiranja, ali su rečenice mnogo finije, bez previše "uličnog" i zamuckivanja u digresijama. Da kažem, podigao je "produkciju" do sledećeg nivoa jasnoće "zvuka". Ako je iko do sad sumnjao, prdili mu na sa'rani - Sin radi na sebi, i dobar je budući pisac.  xjap

Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Karl Rosman

• 4
  • 3
« Reply #185 on: 12-07-2013, 13:06:00 »
Zamislite da je 2004. umesto Vidojkovića Sin napisao Kandže, samo bez fantastičnih elemenata. Eh.  :lol:
+6
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Джон Рейнольдс

• 4
  • 3
  • @
« Reply #186 on: 12-07-2013, 13:10:55 »
Sasvim se slažem, i odavno vrečim da je grehota što ne uspeva da ubaci malo, ne mnogo, minimalno discipline u svoj život, pa da organizuje već napisano u nešto tipa zbirke priča. Verujem da bi se našao izdavač.

Искористићу и ову прилику...

Говорим му ја то већ веома дуго и иако сам ваљда од ретких које хоће да саслуша и послуша, та "дисциплина" не иде па не иде. Кажем му, нађи неки посао, било какав, макар само на неко време, пар месеци, само да се мало промени колосек... Ма био би ко нов. Ал киту, капира Син, али теже је зубима из блата пуна кола лубеница извући него њега покренути. И још нешто, па нека чита, зна он јер сам му директно рекао. Ономад кад смо радили Панцрама, а то је било мало после болнице, иначе најмање рекламирано дешавање.. Е, тад је Синџа изгледао никад боље, расположен, усредсређен, са наводно неком варијантом да се на неко време и макне из Србије што сам подржао као добру ствар. Али јебига, све иде тако споро...

Издавач би се, наравно, нашао. Уосталом, већ има књигу која није прошла баш незапажено.

едит: А за ту 2004. годину, то џабе јер мислим да је тада Син увелико сакупљао материјале за писаније јер је био на мардељу.

#Τζούτσε

Tex Murphy

• 4
  • 3
    • Radioaktivna aleja
« Reply #187 on: 12-07-2013, 14:41:48 »
Син је једна од ријетких особа која може да ми држи пажњу дуже од два пасуса. Ако је наставак на нивоу овог првог дијела, пиши сценарио и јављај се М. Касовицу!

SuperSynthetic

• 4
  • 3
« Reply #188 on: 12-07-2013, 15:43:02 »

Bilo jednom na Vidikovcu.
He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man

ivica

• 4
  • 2
    • ivica milarić - online prisustvo istoimenog autora
« Reply #189 on: 12-07-2013, 18:04:22 »
Stvarno je sve što sam do sada pročitao ovde odlično i drži pažnju uprkos velikm blokovima teksta u kojima se često izgubim.

Ja ljudima već neko vreme hvalim delo koje uopšte ne postoji, jer mi se čini da je Son of Man negde navodio da planira da piše, valjda je to najbolje reći memoare o početku devedesetih, straight edge HC pokretu u BG i Hare Krišni (ukoliko sam dobro razumeo/sećam se). Moja generacija je malo mlađa, ali svima kojima sam taj zaplet spominjao bili su oduševljeni (pošto niko od ljudi koja je poznajem ne zna ništa o tome, ja nisam ni znao da je bila XX scena u Srbiji još tada).
Cela ta kombinacija, kakva god da je zapravo bila, zvuči potpuno opičeno i veoma rado bih čitao o tome, ako ikada to delo nastane, a nadam se da hoće.

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #191 on: 28-10-2013, 21:38:20 »
O TV seriji "Državni Posao" (kako sam pokraden)

http://abraxas365dokumentarci.blogspot.com/2013/10/o-tv-seriji-drzavni-posao-kako-sam.html

Sigurno ste svi već pogledali bar jednu epizodu genijalne humorističke serije "Državni posao" koja već 2 godine svakog radnog dana ide na RTV Vojvodini, a ko još nije tu su bukvalno sve epizode na jutjubu pa nek se baci na gledanje da se nadoknadi propušteno, jer doista, tvrdim dakle tako je, da je ovo najjači humor na ovim prostorima još od kultne Top Liste Nadrealista sa kraja 80-ih godina prošlog veka.

Sve je to lepo i krasno, i stvarno je uživancija gledati takav program, a ja se čak i smejem naglas kolko su duhoviti, ali avaj, postoji samo jedan problem tu. Naime, ja odgovorno tvrdim, da je autor serije i glumac ujedno, Dimitrije Banjac, mazno, da ne kažem ukro il' posudio, ovaj jedinstveni koncept humora direktno sa mog bloga. Da, da, dobro ste pročitali, drsko ukro a bez da mi je dao bar par procenata na tu anti-intelektualnu svojinu.

Ako ko od novijih čitalaca ovog bloga i sumnja ili nije siguran da ja govorim istinu, nek prelista slobodno blog na 2009. godinu koja je bila i najplodnija i nek pročita samo par tih tekstova od kojih sam neke objavio i u svojoj knjizi "Abraksasov vodič niz dokumentarni film", a koja je inače skrajnuta od strane države i to samo zato što sam Srbin i anarhista, pa će videti da sam ja taj "ignorant koncept" kako sam ga sam krstio, a ovaj lopov ga sad prisvojio pod ko zna kakvim nazivom, osmislio još kao mlad dečko a sticajem okolnosti ga primenio u praksi tek 2008. na 2009. godinu, te će logičnim zaključivanjem skontati da ako je "Državni posao" pokrenut 2012. da tu nešto ne štima i da je to zapravo originalno delo ovih mojih 10 prstiju, mada ako ćemo iskreno kucam po tastaturi samo sa 2 prsta, al' to se samo tako kaže, ne misli se tu bukvalno. Dakle, da se neko ne zbuni, ja ovde ne govorim ni o ideji niti o scenariju, jer nisam vam ja scenarista (dalekobilo), nit' nekakav filmski radnik il' šta ti ja znam, nego običan siromašni, pošteni bloger koji zbog ovakvih pojava poput gospodina Banjca nema da plati čak ni pivo u Klagenfurtu, nego mora da žicka i moli gazdu da ga časti, pa vi sad vidite kako bi se vi osećali da npr. vaš originalni koncept mazne tamo neki autonomaš, Mađar, il' šta li je već, znači Srbin sigurno nije jer Srbi brate ne kradu na taj način, da se odma' razumemo.

Znači, dok on sad ubira plodove mog ličnog umnog rada, i ko zna kakve nepokretnosti ima i bahanališe se po Novom Sadu, ja ovde u siromašnom predgrađu Beograda džaba kitu o tastaturu mlatim jer nemam bre ni da jebem pošteno a da ne pričamo o bilo čemu drugom najosnovnijem. Pa bre roditeljima ne silazim sa grbače ni u najavi a imam ej bre 36 godina, malo li je? I aj' sad, gde je tu pravda, gde je nezavisno pravosuđe da zaštiti nas poštene Srbe koji i pored ozbiljnih psihijatrijskih problema svaki dan teško radimo za ovu zemlju i na svakom koraku edukujemo srpsku nejač o širokom dijapazonu jako bitnih socijalnih tema za ovo duboko posrnulo društvo? Zar ne bi bilo daleko pravednije da umesto što ministarstvo kulture daje pare za tamo nekakve očajne filmove poput...ma da ih ne navodim sad, nisu ni vredni pomena, i finansira razne državne televizije sa serijama sumnjivog porekla, da se evo npr. lupam meni dodeli ona najobičnija invalidska državna penzija da mogu u miru da nastavim sa svojim prosvetiteljskim radom a ne da svaki bogovetni dan kad se u znoju probudim mora da brinem za svoju osnovnu egzistenciju, da nemam bre ni za lekove koje mi je ista ta država prepisala, a ne ja što sam kao sam na svoju ruku što me zli jezici kleveću?

I evo, ko po navici opet nema Litijuma u apotekama, a niko gistro pojma nema zašto, i kada pitam kad će dobiti taj jako bitan stabilizator oni kažu ovih dana, i tako već mesec dana, pa alo bre, koga vi zajebavate? I nije ni čudo što je tolki porast samoubistava međ' psihijatrijskim slučajevima u poslednjih mesec dana kada onaj najosnovniji lek ne možeš ni na vidikovačkoj pijaci da pronađeš a to nam je bilo poslednje utočište i štek. Vi kad bi znali kako se ja sad nervno labilno osećam vi bi smesta kroz evo ovaj prozor skočili, ma bez razmišljanja, al' srećom ja imam taj panični strah od visine pa ne smem ni da pogledam niz bezdan, i pre bi motornom testerom vratnu žilu sebi sada preseko nego što bi skočio sa četvrtog sprata, al' bez zajebancije. Idi bre, pa ja ko mali na bazenu Košutnjak nisam smeo sa jebene dvojke da skočim dok su moji vršnjaci skakali sa desetke ko iz pičke, ma i sa tornja onog ponajvišeg, a meni se samo od pogleda na te skokove odsecale noge i nije mi uopšte bilo dobro, i o čemu mi sad dalje da pričamo?

Ali nije ni to, Banjcu nije bilo dovoljno što se nelegalno opario na "Državnom poslu" nego je nedavno svoju imperiju proširio i na "Prvu srpsku televiziju" a koja je sve samo ne srpska, al' ne bih sad o toj TV da me dušmani ne bi prozvali da širim ksenofobiju il' koju već od tih gistro netrpeljivosti, pa da me njihovi advokati iz one terorističke "države" dole što je na pravdi boga okupirala Palestinu, ošure tako da ni moji praunuci koje nažalost neću ni imati jer realno koja će nesrećnica sa mnom da pravi decu, dakle ni moji čukun-unuci ne bi to mogli da otplate, a ne ja! I gde sam sad stao? Da bre, znači taj Banjac na PRVOJ sad ladno ima i seriju pod nazivom "Srbi u svemiru", i to na isti onaj moj fazon iz 2008-e, a koja naravno ide u udarnom terminu, petkom u 22h u okviru ultra gledane emisije sa Ivanom Ivanovićem, i aj', šta nam to govori? Pa govori nam da ljudska pohlepa zaista nema granice, jer šta, mogo je fino, ispod tezge razume se, da mi dadne ma samo 300 evra mesečno, čisto da preživim do prvog, i evo ne bih mu tražio ni dinara više ovoga mi krsta, ali jok, on je rađe uzo sve to za sebe, a ko zna koliko hiljada evara je u igri, i kakve se tu mutne kombinacije prave, jer te serije su počele od nedavno da niču ko pečurke posle kiše, a na napaćeni narod da deluju ko "gljive ludare", jer nema ko to više ne gleda, a nemajući ni u najavi ideju da sam zapravo ja, Bojan Pandža, od oca Slobodana i majke Ljiljane, kreator tog konceptualnog humora o kom sam već govorio, znači ni na thanks listu se nisu udostojili da me uguraju. Dakle sramota pogolema! I eto, toliko za ovaj put, čisto sam hteo da vam nagovestim šta sve ljudi poput Banjca i sličnih, a bez trunke griže savesti i empatije rade ne bi li se domogli tog ogromnog kapitala, a sve na štetu nas skroz marginalizovanih i obespravljenih Srba, koji smo s mukom preneli taj prastari duh zajebancije naših predaka čak iz čestite Bosanske Krajine sa okolinom, ne bi li pomogli našoj majčici Srbiji po svaku cenu, i eto, dok smo se mi žrtvovali drugi su najopuštenije profitirali, i dok ja ovde sad pijem Step sok iz kesice i uništavam svoj ionako ruinirani želudac, oni piju ko zna kakve strane sokove i alkohole, a vrlo se dobro zna kolko nas je taj isti alkohol uništio kao narod, kolko je brakova razorio, kolko ubistava i ratova potpalio. Toliko o tome, seme li im i pleme, znači nećemo stati, o ne!

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
« Reply #192 on: 28-10-2013, 22:11:22 »
e, pa, sine - slatko si me nasmejao!  xrofl

a to što kažeš da nemaš pare za lek - pa to je super! da imaš lekove ne bi piso ovako dobre textove!
koristi tu muku i azatotu zahvaljuj na njoj: transformiši i kondenzuj i sublimiraj to, piskaraj, i živećeš večno!!!

tako je i lavkraft živeo na krekerima i sardinama iz konzerve dok su mu creva krčala i na kraju dobio rak - a vidi ga sad!

tako ćeš i ti, samo vredno, bez dangubljenja, nulla dies sine pandžo linea!!!

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #193 on: 29-10-2013, 00:36:24 »
niko me više ne shvata ozbiljno  :cry:

:evil: :-|

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #194 on: 13-11-2013, 09:02:49 »
Treći srpski rat!

http://abraxas365dokumentarci.blogspot.com/2013/11/treci-srpski-rat.html

Od kad poče ovi Treći Srpski Rat (SWIII) u kome učešće uzeše svi Srbi, od Banjaluke pa do Pirota, i od Subotice pa sve do Kosovske Mitrovice, a gde se ne zna ni koji pije a kamoli plaća, i gde se koristi svo ono dobro znano naoružanje, od sitnih tzv. opleti-štanglica, boksera, armatura, štanglica sa šrafovima na vrhu, cigli, flaša, piksli, teleskopa, letvi, seljačkih kobri, lopata i ostalog poljoprivrednog oruđa, zatim baklji, topovskih udara, bejzbolki, kuvanih motki u narodu poznatijih i kao kuvana glava, pa sve do mačeta, sekira, skalpela, noževa sviju vrsta, i naravno neizbežnih pištolja svih kalibara (duge cevi za sad još nisu primećene), ništa više nije isto. Dakle, od kad poče taj rat čije se dimenzije ni ne naziru, ja odma' uvideh da sam realno najebo u startu, jer nit sam naoružan ko svaki pošteni srpski domaćin, nit previše pokretljiv pa da mogu da uteknem kad zagusti ko nekada, te sam u'vatio sebe na pravdi boga kako duboko razmišljam šta mi je činiti. Na tren se čak i zastideh svojih dubokoumnih misli, ali se brže bolje prenu' u surovu realnost Srbije today, i tada, u deliću kvotera sekunde, konačno spoznah svoje jastvo a sa njim i sve ono šta mi je odraditi.

Shvatio sam, moram preseći tu šuplju priču i preći na dela. Ne časivši ni časa smesta sam otišao do lokalne frizerke i samouvereno joj rekao - "More ženska glavo, ošišaj me na 'ljotićevku' i ništa me ne pitaj!" - a žena zabezeknuta, godinama naviknuta da me šiša na keca, bez i jedne reči prionula je na posao, jer ipak je to Vidikovac i tačno se zna koja frizura je 'ljotićevka', mada sam snimio i neke klince kako su se pod uticajem Sekuline most pathetic serije "Ravna Gora" već ošišali na "dražinku" pa i brade ladno počeli da puštaju bogati! I tako, sredim se ja tu u fulu i vratim kući, te pristupim mrštenju, nadrkavanju i zauzimanju pravog stava pred ogledalom, a sve ne bi li ustoličio svog novog sebe punog samopouzdanja i kuraži, onog Abraxasa koga kada vidiš na ulici odma' zazireš i povlačiš se u divljem begu, a ne ko do sad dok sam nosio plast sena umesto kose na glavi i hipi bradurinu pa mi se svako drugo napaljeno derište kurobecalo i pretilo mačetama i čime sve ne. E, toga brajko više biti neće, dosta je bilo, jer realno ovo je jedini način da delimično pošten čovek, koji ne koristi svo ovo gore navedeno oružje danas opstane u ovom prljavom ratu svih protiv sviju. Dakle nek nam je bogupomoći jer svašta će biti, upamtite moje reči!

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #195 on: 17-11-2013, 18:02:50 »
Sumanuta potraga za sedištem ds-a po Beogradu

http://abraxas365dokumentarci.blogspot.com/2013/11/sumanuta-potraga-za-sedistem-ds-po.html

Došo mi u petak jaran iz Tuzle (nazovimo ga Amir) da malo ko fol obiđe nekada beli grad i da se zadojimo pivom kako i priliči staroj raji. A dogovarali se mi preko fejsa da on fino uvati bus iz Tuzle koji kreće u 11.15 a da ga ja nako domaćinski, uz trubače, sačekam na štajgi oko 15.30, ali pre nego što smo zaključili deal njemu iz meni skroz nepoznatog razloga pade na pamet opsesivno-kompulsivna ideja da mora što pre da se učlani u ds, navodno čuo čovek da su to neki mnogo fini brzi ljudi sa brzim i konkretnim rešenjima za ubrzani razvoj ne samo čitavog regiona nego i građana kao pojedinaca, i ladno navalio da to uradi što pre, na vrat na nos. Eh, džaba sam ja i preko po ure objašnjavao Amiru da demokratska stranka ordinira samo po Srbiji a i to svakim danom sve manje od kad su ih Grobar i Miljacka poterali u doživotnu opoziciju, te da u Bosni neće naći ni SDS a posebno ne u Tuzli, a kamoli ds, jer poslednji put kad je neko iz ds-a posle onog vola na Palama (ne, tad Tijanić još nije bio zreo za ražanj) išo u te krajeve to je bio Maneken kada je išo da se izvinjava rodbini žrtava onog pokolja u Srebrenici, i to iz fazona - prvo će vas malo ubijamo pa će se posle kajemo i izvinjavamo, jer ako već katolici to mogu da rade u svetoj ustanovi kao što je crkva, što mi Srbi ne bismo mogli da odradimo to na jednoj finoj livadi kraj Srebrenice, mislim, što mi moramo vazda da budemo gori od tijeh Hrvata? Naravno Maneken je na tom groblju prošo ko Ganciji u Solunu, prisutni narod ga je počastio ma bolje nego što bi prošo ko specijalan gost na mitingu SNS-a. No batalimo se mi Manekena, ionako je politički poodavno mrtav, a o mrtvima valja sve ponajbolje govoriti, jer ipak tako nam nalaže naša hrišćansko-paganska tradicija, a mi tradiciju i te kako poštujemo, a posebno onu vazda aktuelnu pored kazana za rakiju. I tako, Amir i pored mojih uveravanja da toga u Bosni nema ma ni u najavi najave, i da se strpi do dolaska u Beograd gde bi ga ja lično odveo žutima na vrata, ipak ode u potragu za kantonalnim odborom tuzlanskog ds-a, a sve uz obećanje da će čim se učlani tj. popuni pristupnicu, po'itati na onaj bus za Beograd, i ja reko sebi, evo opet sam džaba krečio kad je to izbosne tvrdoglavo by nature i tu boga znači nema al' ni na tarabi.

I tako vam kažem, kreno on po Tuzli okolo naokolo, a ja za to vreme vodio žestoku bitku inaćenja sa nekim omladincima iz SAD-a na fejsu, taman da ubijem vreme do dolaska busa na beogradsku štajgu. Zovnem ja štajgu za svaki slučaj, pitam kad dolazi bus iz Tuzle, ova mi veli u 15.30, i ja reko dojaja, znači mogu opušteno da krenem sat vremena ranije jer iako živim na Vidikovcu u najgrđem predgrađu, Slobin metroom stižem do štajge za tričavih čuku vremena. I bi tako, pojavih se ja na štajzi u pola 4, pitam na informacijama odma' jel' stigo bus iz Tuzle, a fina jedna gospoja mi odgovara, kaže, ma jok bre, samo što nije.

A udario neki vetar, neka ladnoća, tako da sam se vrlo brzo smrzo ko pička, al' šta ću, nema mi druge, mora sačekam čoveka. I prođe tako jedno 20-ak minuta i stiže mi poruka od Amira na mob, piše nešto iz fazona - e kao jbga, nisam uspeo da nađem ds, pa sam zakasnio na ovaj bus u 11.15 al' kao nema frke dolazim sledećim koji kreće u 16.45, i ja tu več snimim d se sprema propast širih razmera, jer čovek mi u 16h javlja da je zakasnio na bus u 11, i teši me time da vata prvi sledeći za koji sam ubrzo saznao da stiže na štajgu oko 20.15. Dakle morao bi da čekam još tričavih 4 sata na onoj ciči zimi, a beše tolko hladno da samo što sneg ne poče padati na behar na voće. Šta da radim sad koji kurac, šta mi je činiti - pitao sam sebe onako u panici, a bez i dinara u džepu da makar odem da se zagrejem u neku od okolnih kafanica. I setim se ja jedne cure sa kojom sam kasnije te večeri trebao da se nađem, navodno je neko muvanje trebalo da padne jer je ašik dobro prošo, pa bi nam ovo bio prvi dejt i tako to, i javlja se ona, ja joj objasnim da me ovaj jaran zakuco i kako ne znam ku' ću ni šta ću u sledeća 4 sata, te je zamolih da me primi u to njeno navodno ogromno društvo sa Mirijeva, da ne umrem bezveze ko vlak u snijegu. Ali avaj, odjeba me mala na keca, kaže - nema šanse, ja sad moram da idem kod ortaka na kafu, pa posle da se nađem sa ostatkom društva, a ti i ja ćemo se naći u 20h ispred ulaza u železničku stanicu, a tu smo dogovarali nalaženje jer smo trebali da idemo u neku kafanu kod Železničkog Mosta, i dodaje na kraju, ma jak si ti, izdržaćeš ti to, i ja slušam, znači ne mogu da verujem šta je riba upravo rekla?! Ladno me odjeba na keca jbotebogdatejebo, i što je još gore, čak se ni ne potrudi da zamaskira svoje potpuno bolenje kurca, i ja onako zbunjen, pa malo jer reći totano sjeban i ubiven u pojam, pomislih u trenutku, pa dobro, cura je barem skroz iskrena, udara odma' u glavu, ne folira se, ali se onda opet setih da imam još 4 sata praznog hoda tj. ničega u ničemu na ovoj vetrojebini te se moja panika samo još više produbila.

I taman kad sam već počeo ozbiljno da razmišljam da odjebem sve i da se fino vratim kući, dosetih se da moja jaranica još iz 90-ih, Olja, živi tu gore kod skupštine sa mužem i sitnom dečicom, pa sam je odma' okrenuo i konačno čuo jednu lepu vest u bujici nikakvih. Duša moja me pozvala da svratim do nje, dala mi adresu i to je bila ona topla ljudska reč koja mi je bila toliko neophodna, te bejah spašen u poslednji čas. Lagano sam se uputio na surovi uspon ka Terazijama, ali čak i pored toga što sam bio svestan da ću realno da umrem do gore, zatim dobijem hardkor plikove i upale sviju mišića, opet mi bilo izuzetno drago jer je Olja jedna od najpozitivnijih osoba koje znam, a tamo će biti i njena dečica pa ću imati i s kime da se poigram. Nastaviće se.

P.S. Ko prvi provali o čemu se ovde zapravo radi dobije veoma simpatičnu nagradu!

Karl Rosman

• 4
  • 3
« Reply #196 on: 17-11-2013, 18:38:06 »
Ko ce te znati. Ja na primer konstantno sanjam slicne situacije - this one time, umesto DS-a, trazio sam zgradu Politike posto sam kasnio na gostovanje kod Minimaksa.  xdrinka
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #197 on: 17-11-2013, 19:34:51 »
Alo bre Novi Banovci, mojne da lažeš, Minimaks je mrtav, kako si mogo kasniti na gostovanje kod njega, sram te bilo?  xtwak

Karl Rosman

• 4
  • 3
« Reply #198 on: 17-11-2013, 21:05:01 »
Mrtav? Sve te jeb'lo... Nego, jesam li zaradio pivu?

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #199 on: 20-11-2013, 01:29:25 »
A čime s to zaradio pivu kad ništa nisi izvalio?!  xnerd