Author Topic: Sinovljevi tripovi...  (Read 207664 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

tomat

• 4
  • 3
Re: Sinovljevi tripovi...
« Reply #300 on: 19-03-2015, 15:44:15 »
bokte, imao sam isti džemper ko ovaj lik što stoji iznad slova M od SIMPO :)
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Джон Рейнольдс

• 4
  • 3
  • @
« Reply #301 on: 20-03-2015, 00:03:28 »
Држао сам бакљу на Истоку пре текме против Интера '90 године. :)
America can't protect you, Allah can't protect you… And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #302 on: 23-03-2015, 20:39:01 »
Bio sam na jugu SOLO (slago ćaleta idem s drugarima) protiv Real Sosijedada 1990.  xwink2

дејан

• омнирелигиозни фанатични фундаменталиста
  • 4
  • 3
« Reply #303 on: 24-03-2015, 11:48:13 »
био сам на југу 1987. на партизан-фљамуртари, на снимку се  чује како је стадион утихнуо у тренутку кад је голман избацио лопту ка кушти, када је лопта прешла половину већ је владао мук и остатак акције је испраћен у позоришној атмосфери. никада после тога нисам присуствовао таквом колективном осећају неумитне пропасти.
следећи пут сам 1989. био на партизан-гронинген (такође на југу са екипом из краја која се звала секстон лајонс (sexton lions)) и после тога више никада нисам отишао на југ.
...barcode never lies
FLA

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #304 on: 24-03-2015, 15:16:40 »
Uh, Partizan - Groningen, najluđa i najjača tekma ikada, tamo bilo 4:3, i dan danas se sećam tog trenutka kad Milko prolazi po desnoj strani, diže glavu da vidi gde je golman, i samo je uvali lagano onako u helankama najopuštenije  8-)

http://youtu.be/aG-2AqnL9UY

Boban

• 3
« Reply #305 on: 24-03-2015, 15:39:35 »
ja ne razumem vas grobare što se palite, kada ste za mog života odigrali deset utakmica u Evropi, ne računajući prva kola. Ma možda ni deset... svaku pobedu slavite i pamtite decenijama. U ovom veku ste nakupili neka 3-4 boda ukupno iz svih utakmica, a osamdesetih ste bili smešni do sažaljenja.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

дејан

• омнирелигиозни фанатични фундаменталиста
  • 4
  • 3
« Reply #306 on: 24-03-2015, 16:22:41 »
када је гронинген дао гол са југа је кренула невероватна подршка тиму, коју је убрзо прихватио цели стадион, и не само да су партизанови играчи одједном почели да трче као да се није играло 80 минута, него се јасно видело како су холанђани запрепашћенo стали, збуњени атмосфером и неочекиваном подршком коју је партизан добио после примљеног гола.
а најомиљенија утакмица ми је она против селтика (5-4 за селтик, после 2-1 у мостару)
...barcode never lies
FLA

džin tonik

• 4
  • 3
« Reply #307 on: 24-03-2015, 17:00:05 »
moram priznati da su osamdesetih u hr hit bili susreti zvezdinih i dinamovih navijaca, dok se za grobare culo tek mnogo kasnije, uglavnom u kontekstu "vidi cudaka, kakvi su to cetnici, a klub im se zove partizan...".

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #308 on: 24-03-2015, 17:08:26 »
A nije im bilo čudno što drugi četnici navijaju za klub imenovan po najpoznatijem komunističkom simbolu? Neobično.

džin tonik

• 4
  • 3
« Reply #309 on: 24-03-2015, 17:13:09 »
u biti ne, jer se od samog pocetka navijacke scene znalo za njih, dok se za grobare culo tek nakon nacionalnog osvjescenja, negdje krajem devedesetih.

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #310 on: 24-03-2015, 17:17:09 »
dok se za grobare culo tek nakon nacionalnog osvjescenja, negdje krajem devedesetih.

Čije je to nacionalno osvešćenje čekalo kraj dvadesetog veka da se manifestuje? Hrvatsko? Srpsko?  :shock:

Boban

• 3
« Reply #311 on: 24-03-2015, 17:18:51 »
Pa Partizan je u sedamdesetim bio čak i na rubu ispadanja i ništa nisu mogli da urade dok je bilo Jugoslavije, tek posle 1991. kada se Zvezdin šampionski tim potpuno raspao, Partizan je došao do daha. Kuriozitet, recimo, Partizan nije pobedio Zvezdu u njenom gnezdu u zvaničnim ligaškim utakmicama otprilike 18 godina, a ja sam imao tu sreću da budem na obe te utakmice (krajem sedamdesetih i početkom devedesetih)... između toga, mrak tuga i beznađe grobarsko; kako bi iko normalan uopšte i čuo za njih. Hajduk dobio partizan u Beogradu 6:1 sredinom sedamdesetih i to nikome nije bilo čudno.

Anomander Rejk

• 4
  • 3
  • Strah je ubica uma.
« Reply #312 on: 24-03-2015, 17:47:46 »
Lupaš gluposti. Jok, nije se čulo za Partizan nego je igrao finale Kupa šampiona sa Real Madridom. Ajde malo objektivnosti, stvarno, ne bi škodilo...pa i kasnije, recimo legendarni dvomeč sa Seltikom...
Tajno pišem zbirke po kućama...

Boban

• 3
« Reply #313 on: 24-03-2015, 17:54:36 »
To je davna prošlost. Pa i Dinamo je pre toga bio pobednik kupa sajamskih gradova pa nikom ništa. Slava je prolazna.
Znate li kakva je Mađarska bila velesila u fudbalu?
Partizan je posle Reala potpuno potonuo i bili su čak na rubu ispadanja iz lige.
Na kraju Jugoslavije Zvezda je bila jedanaesti tim u Evropi po broju pobeda i bodova u međunarodnim kup takmičenjima. Partizan nije bio ni u prvih 500.

džin tonik

• 4
  • 3
« Reply #314 on: 24-03-2015, 17:56:05 »
meho, sto mi izvrces rijeci? ne naglasavam kad se nacionalno osvjescenje zbilo, to je dobro poznato, vec da se za grobare culo tek nakon istog, preciznije tek oko tudjmanove smrti, kad su masovno krenule price da je vodio partizan. kroz takve vijesti se culo i za postojanje grobara i to vise kao trenutka hedonizma u burzoazijske djece nakon tog nacionalnog osvjescenja.

Джон Рейнольдс

• 4
  • 3
  • @
« Reply #315 on: 24-03-2015, 18:32:00 »
Навијати за ЦЗ је слабост духа.

#Τζούτσε

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #316 on: 24-03-2015, 20:09:04 »
Boban klasično troluje, učio od najboljih jbga, nema šta.

Meni samo nije jasno koja je tema, šta, ko je klub bolji, uspešniji, Zvezda il' Partizan? Jer kontate vi kolko je ta priča besmislena, alooo, malo zvezda pa malo partizan, koga boli kurac?

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #317 on: 24-03-2015, 20:12:28 »
Duško Radović, Borislav Pekić, Bora Todorović, Danilo Kiš...

aj sad vi cigani...na crtu... xjap

džin tonik

• 4
  • 3
« Reply #318 on: 24-03-2015, 20:51:26 »
ne bih se nesto uplitao, ali meni ovako sa strane uspredba ova dva kluba dodje poput usporedbe ekipa bayerna i gornjeg podbablja...

tomat

• 4
  • 3
« Reply #319 on: 24-03-2015, 21:00:13 »

Aleksandar Vučić, Boris Bizetić, Jova Radovanović, Milica Milša, Žika Seljak, Vojislav Šešelj!!!
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Джон Рейнольдс

• 4
  • 3
  • @
« Reply #320 on: 24-03-2015, 21:02:16 »

Aleksandar Vučić, Boris Bizetić, Jova Radovanović, Milica Milša, Žika Seljak, Vojislav Šešelj!!!

И Бора Чорба и Џеј!

#Τζούτσε

Karl Rosman

• 4
  • 3
« Reply #321 on: 24-03-2015, 21:07:13 »
Vojislav Šešelj!!!

Izgleda da stvarno niko nije savrsen...  :(
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

džin tonik

• 4
  • 3
« Reply #322 on: 24-03-2015, 21:29:16 »
neovisno o sportskom (ne)uspjehu, u hr u zivotu ne upoznah srbina koji bi navijao za neki tamo partizan. osamdesetih je bila fora uzeti klincadiji po dvije cokolade i dinamovu zastavicu ili bedz, te ih poslati tati vatrenom navijacu zvezde. i obrnuto. kad igrala zvezda protiv nekog hrvatskog kluba, to se gledalo kao da je najveci praznik; nezaboravna jedna utakmica kad dinamo poveo, mi u zezanciju zvezdasa, pa zvezda okrenula; jedan starac se doslovno poceo valjati po zemlji zajebavajuci nas... partizan? nikakav pojam.

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #323 on: 24-03-2015, 22:15:19 »
U pravu si, slažem se, partizan je nikakav pojam, ipak su vama cigani jebali majku majčinu na maksimiru a ne grobari, tako da te skroz razumem...

džin tonik

• 4
  • 3
« Reply #324 on: 24-03-2015, 22:20:48 »
ah, nekad dijelis nekad dobijes, sve je to normalno. ali zar ti nije smijesan izbor vodje jer tata zbir, vodje koji bjezi od fajta taksijem (!) usput muvajuci curu najboljeg frenda... sta je mogla takva snobovska ekipa... zato se i ne pamti.

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #325 on: 24-03-2015, 22:26:28 »
Ne kapiraš, nema tu izbora vođe, to je samo ISKRENA priča za razliku od ciganskih i vaših ustaških, dakle da su likovi hteli mogli su da upeglaju priču da ispadne da je Pampi bio supermen...ali to je nešto što vi cigani i ostali nikad nećete moći da razumete, dakle iskrenost...

džin tonik

• 4
  • 3
« Reply #326 on: 24-03-2015, 22:42:05 »
izbor = ekipa se okupila oko lika koji im po tati zbiru sugerirao nekaznjivost i nudio razne udobnosti tipa jeftine karte preko kojekakvih drzavnih organizacija itd... pravi fajteri su se svercali, nisu podilazili ni zbog cega, pa se i pamte. i oni su iskreni, razlika je u tome sto imaju sta reci.

ex pistol

• 2
« Reply #327 on: 25-03-2015, 04:19:24 »

Ljubivoje Ršumović, Ivo Andrić, Miloš Crnjanski, Bata Živojinović, Dragan Nikolić, Bogdan Tirnanić, Ice T,  Boban, Zosko ...

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #328 on: 25-03-2015, 08:14:15 »
Ali Ljubivoje Ršumović, pa ja bi pre sakrio tog Julovca nego što bi se dičio njime.

Inače ovih dana kad su grobrari izbacili priču o Pekiću odma cigani uzvratili fotkom Ive Andrića sa šalom  xrofl

@zosko - kada je Pampi postao jedan od vođa niko nije pojma imao šta mu je i ko mu je ćale, a tu akciju sa ferijlanim savezom i putovanjima je solo smislio, ko je vama ostalima bio kriv što ste imali nesposobne vođe, istu akciju je mogao svako da sredi, ali su se grobari prvi setili toga. Šta kao mangup si ako se švercuješ? Baš naprotiv, mangup si ako se voziš ko gospodin za nikakve pare...

džin tonik

• 4
  • 3
« Reply #329 on: 25-03-2015, 22:42:20 »
...i kad se tako djeca nazive, onda mama mangupu kupi diplomu lijecnika, odvjetnika, inzinjera...  :roll:

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #330 on: 25-03-2015, 22:53:30 »
Pampi danas radi u jednoj garaži autobusa  8)

džin tonik

• 4
  • 3
« Reply #331 on: 25-03-2015, 22:58:18 »
zezam, jasno da danas diplome vise nisu na cijeni. bitno je imati tatu koji bi covjeka uvukao na radno mjesto gdje se nista ne radi a prima placa.

ex pistol

• 2
« Reply #332 on: 25-03-2015, 23:48:49 »
Inače ovih dana kad su grobrari izbacili priču o Pekiću odma cigani uzvratili fotkom Ive Andrića sa šalom
pa gtr fura Pekića već duže vreme a ovo sa Andrićem je bilo povodom 40ogodišnjice od smrti, niđe veze jedno sa drugim a naravno groblje je uvek bilo jače sa internet akcijama pa se koristi prlika da sebi dodaju na vrednosti.

Albedo 0

• Guest
« Reply #333 on: 26-03-2015, 00:08:19 »

džin tonik

• 4
  • 3
« Reply #334 on: 26-03-2015, 00:24:53 »
ne razumijem. je li sad bitnije izvoditi cirkusarije s loptom a za izostanak golova koga briga?

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #335 on: 26-03-2015, 02:02:31 »
pa gtr fura Pekića već duže vreme a ovo sa Andrićem je bilo povodom 40ogodišnjice od smrti, niđe veze jedno sa drugim a naravno groblje je uvek bilo jače sa internet akcijama pa se koristi prlika da sebi dodaju na vrednosti.

Groblje jače sa internet akcijama? Okle ti to leba ti? Evo, NAVEDI MI JEDNU...
Jbte na internetu sam od 1998. i uvek se znalo ko je imao najjači sajt i forum, dakle Cigani, prvi su napravili forum i pokrenuli mašineriju da bi ih Grobrai sustigli tek sa JF forumom, par godina kasnije. Dakle jasno se sećam da 2001. niti jedan forum osim delije.neta nije postojao, a da ne pričamo o kasnijim akcijama, kad su zaveli vojnu disciplinu na forumu, Generalštab i zabranjeno pisanje latinicom, pa je bila ona sada već kultna izvala " izvinjavam se što pišem latinicom". Znači Grobari su imali u jedno vreme čak 3 foruma i niti jedan nije valjao kurcu, a Cigani samo jedan koji je stalno konstantno šljakao ko sat od 2001. pa na ovamo. I jedino što može da se podvede pod jače internet akcije kod Grobara je GTR, ali to je brate pokrenuto na fejsu, a i uostalom niko nije kriv ciganima što su nemaštoviti i neduhoviti kad je pisanje u pitanju. Znaju cigani da naprave pokidanu parolu al ladno nemaju ekipu koja može da sklopi jednu šlajfnu teksta a kamoli nešto jače, ili se pak radi o takvoj diktaturi Generalštaba da jednostavno ljudi koji su talentovani nemaju priliku da se izraze, jer sve šaljivo se večito skreće na srbstvo, Kosovo, tradiciju i slična Dveri sranja...

ex pistol

• 2
« Reply #336 on: 26-03-2015, 04:20:28 »
Pa Sine uglavnom si u pravu, al ja bih ovde završio ne volim baš o ovim stvarima preko neta više volim uživo da se peckam, ali naročito si ubo u ovo sa ''diktaturom'' koja sve kreativne ljude na severu usmerava na tribinu a ne na fanzine, sajtove i sl. pa se sve završava na pojedinačnim ispadima kao ovo dole.
Aj živeli!
Volim Volim Zvezdu Zvezdu

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #337 on: 26-03-2015, 09:17:56 »
Hehe, gotivan je ovaj lik skroz, on je instiktivno odradio celu akciju, što se kaže povuklo ga. :lol:

Inače, nije frka, nećemo o ovome na ovaj način, mada realno vidim da si upućen u dešavanja, nije ni taj Generalštab baš tolko opako mudo, samo su od njega napravili strašilo. Čovek bre koreograf, osmišljavao je koreografije na severu ne znam dal' to još radi, uglavnom sećam se dogodovštine iz 2001., išao sam da gledam Zvezda-Rad na marakani, i sretnem neke drugare iz tu jedne od grupa, a oni su tad bili da kažemo u sukobu sa BBRS kojima pripada i koreograf, i sad išla je priča koreograf je pozer samo mudruje nikad se u tuči nije istakao, i brate koreograf se naguta eksera, tad bila ekspanzija te smešne gudre, i ja krenem "iz znatiželje" sa ovim mojim ortacima ciganima, hteli da napadnu Forse kad budu dolazili gore od Banjice prema istoku. Naravno kreće zaletanje onako sumanuto, al' murija se ispreči u onom bulevaru, postavili već kordon i samo vidiš koreograf u prvom redu nabada štit nekog puba štanglom, sav se primio, pobesneo, ništa strah. Ja se bre zbunio, krene murija sa svih strana tu da privodi, a ja lagano bežanija niz Bulevar prema Komandi i pub me zakači pendrekom iz sve snage po ramenu, znači ojadio me, al' sreća pa nije po glavi. I uglavnom, prođe to kako prođe, popada njih 20-ak, i Šavija i cela ekipa, a da Forse nismo ni videli, ali koreograf se tad dokazao, pokazao svima da nije pička, i više nisu mogli da mu kenjaju ovi iz suparničkih grupa i da ga nazivaju "imenima".  xnerd

Išao sam ja još par puta sa ciganima na tuče, i na 2 gostovanja tu po Srbiji, u svakom slučaju dragoceno iskustvo. Opisaću posle još jednu situaciju iz 2001. kad je Zvezda igrala na Brdu protiv Čuke, to mi jedan od najluđih tripova u životu, al' o tom potom.  :) 

Mica Milovanovic

• 8
  • 3
  • *
« Reply #338 on: 26-03-2015, 10:52:24 »
Sine, nemoj da me razočaravaš. Niste se valjda tukli sa ona tri deteta koja navijaju za moj Čukarički...  :)
Mica

scallop

• 5
  • 3
« Reply #339 on: 26-03-2015, 11:05:16 »
Ovo se pretvorilo u topik o fudbalu?
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #340 on: 26-03-2015, 12:43:59 »
@Scallope - ako je ovo što ja pišem topik o fudbalu...evo ti proceni, znaš vrlo dobro da tvoje mišljenje ponajviše cenim  :)

@Mico
Ma bre nije uopšte bio trip sa Brđanima, navijačima Čukaričkog, a i mislim da oni tada nisu ni bili aktivni. Slušaj bre sad ovo. 2001. godina. Zove mene ortak iz iste one grupe sa čijom ekipom sam bio u dobrim odnosima, i kao brate aj idemo, igra Zvezda protiv Čukaričkog na Brdu, ja reko ma batali me tog smora od tekme, najbolje da ću da idem da gledam fudbal, da se pentram tamo skroz do Košutnjaka onom najstrmijom ulicom ikada pored pumpe, a i jebeš tekmu bez suparničkih navijača. A on meni, ma brate samo dođi ima zašto. Pitam ja šta to tako bitno ima, on meni ma dođi jbga pa ćeš da vidiš.

Okupljanje cigana bilo na Zelenjaku jer se išlo 53-ojkom na Brdo. Cigana bilo 70-ak, ne više, zauzeli možda 2 busa. Ovi mlađi odma počeli da divljaju i urlaju, naravno putnici u šoku, tek jedan mali od tih što sam ih znao vadi sataru iz trenerke za pasom. Ja gledam , ne verujem, reko, koji će ti ta satara leba ti? A mali klasičan onaj zli namazani klinac, kaže bio sam na praksi, učim za mesara, i smeje se. Meni odma bilo jasno koliko je sati, jer em nas bilo jedva 70+ a inače cigani su tad išli sa bar 150-200 ljudi, em sve neke njuške nedobog, plus ovaj mali sataru za pas. I tek tu u busu mi ortak kaže, kao čekaju nas Forsi na Brdu, kod onog parka, tu negde, zato i nisu svi cigani krenuli sad nego će doći posle na tekmu.

Silazimo na stanici kod bioskopa Šumadija, i ja gledam, kako ćemo bre skoro pa goloruki na ove s noževima, satarama i štanglama, bolje da se nešto odma pribavi. I tu se nas par rastrči pokupimo neke štangle koje su ležale oko zgrada, kad eto kurca, uleće u punoj brzini na stanicu beli jugo, otvoren mu gepek, a na zadnjem sedištu i u gepeku jedno 30-ak onih kuvanih motki od metar i po, samo vire sa svih strana. Naravno, ovi koji su znali za foru odma prileću kolima i svako vadi motku za sebe, inače za one koji možda ne znaju kuvane motke su ove koje se koriste za lopate i tako ta oruđa za rad, pa sad vi zamislite koliko je to i kako izgleda surovo.

Čim su se ljudi naoružali, yugo je samo nestao ko da ga nije ni bilo, a mi nastavili uz Kirovljevu ka Požeškoj. kako smo ušli u Požešku (glavna ulica na Banovom Brdu) tako se to skroz razbahatilo, jer zamisli samo scenu 70 ljudi svi sa ogromnim motkama, štanglama i većina maskirana. To se znači u roku od odma saobraćaj prekinuo pa smo zauzeli obe trake, a vozila koja su nam išla u susret se okretala nazad i paljba. I onda kreće prozivanje "IZAĐITE, IZAĐITE", i ostale anti-UF pesme.

E, upravo taj adrenalin, ta atmosfera, je ono o čemu ja pričam svih ovih godina, taj jedan full power trip, gde nastaje totalna anarhija, gde murije nema ni u najavi, gde je sve dozvljeno, gde ulice i bukvalno pripadaju nama. Zbog takvih stvari vredi doživeti takvu akciju barem jednom u životu, pa eto možda čak ni ne doživeti nego bar posmatrati sa strane, jer se ta neka sirova životna energija širi, ma bukvalno je možeš osetiti sa razdaljine i od 200 metara i jače, jer to te tako pukne, oduva te, zarazi te adrealinom, osećaš se bre ko polu-bog, ko neko nadbiće. Al' zaista to treba doživeti, jer se rečima nažalost ne može opisati, tako da neko ko sad ovo čita a nije zakačio tako neko ludilo, on se verovatno pita, šta kenja sad ova budala, kakav kurčev polu-bog, to je bre gomila ološa huliganskog koje sve treba na robiju pa nek tamo izbacuju taj višak energije na zasadima crnog luka u Padinjaku.

Penjemo se uz Požešku, atmosfera sve luđa i naelektrisanija, lagano prilazimo parku u kom su navodno trebali da budu štekovani Forsi. Opet kreću prozivke IZAĐITE i lupanje onim motkama o asfalt tako da nastaje nesnosna buka, dakle da se naježiš koja scena, kakav prizor. Dakle u ulici samo mi, raspoređeni onako u "formaciji" i ispred nas prazna ulica jedno 200 metara, samo po neki prolaznik užurbano pretrčava ulicu. Iza nas takođe sve prazno, jer šta je 70-ak ljudi, to zauzme najviše 50-ak metara i to kad se razude. I sad idemo, i samo čekamo, odakle će ovi da izlete, jer da se razumemo UF je uvek bila mala grupa ali za te akcije su bili majstori zanata svoga. Dakle, očekivo sam naj-najluđe diverzije, tipa da prvo krenu da nas gađaju bakljama, il' ko zna šta, da bude opšti pokolj, ma sve opcije otvorene kad su UF u pitanju. Ali ništa...prolazimo i pored Meka nigde nikoga, nije mi uopšte bilo jasno šta se zapravo dešava, tj. zašto ih nema. I na kraju stigli do pumpe i konačno skontali da ničega neće biti, dakle piši propalo. Opet se pojavio onaj fantomski yugo, ovi samo nagurali brzo nazad sve one motke, i onda lagano uz onu skrnavu ulicu Beogradskog Bataljona ovi nastavili na tekmu a ja lagano kući, mislim, jebe mi se baš za tekmu. 

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #341 on: 26-03-2015, 12:52:31 »
A što se tiče ovog što je napisao Duško Radović, pa mogu da se složim donekle, jer to je ipak ta jedna strana priče, simpatizerska :) , a zna se da uvek postoji i ona.......druga.  :evil:   

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #342 on: 27-03-2015, 17:23:31 »
Ladno postoji klip iz Požeške a ja to saznajem tek danas. :-x

http://youtu.be/hOKjCg9csp8

džin tonik

• 4
  • 3
« Reply #343 on: 27-03-2015, 17:29:33 »
ovo se nikako ne podudara sa tvojim opisom.

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #344 on: 27-03-2015, 18:32:52 »
To je kad smo tek ušli u Požešku pa većina automobila nije imala gde, te su ostali zaglavljeni.

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #345 on: 29-03-2015, 00:28:53 »
Istina o ubistvu Bojana Majića, i još ponešto

- BOJAN MAJIĆ (1976-2005) -

http://abraxas365dokumentarci.blogspot.com/2015/03/o-bojanu-majicu-invalidima-taurunum.html

Ajde kad već prosipam ovih dana masovno da bacim i par reči o Invalidima, navijačima FK Voždovca. Svi se mi ili bar velika većina jasno sećamo tog kobnog 4. avgusta 2005. kada je pri polasku navijača Voždovca na svoju prvu prvoligašku utakmicu u Golubovac, na stanici Rakovica, došlo do upada Forsa u voz kojim su ovi putovali. Invalida je bilo sveukupno 6 dok su Radovci brojali oko 20-ak ljudi. Ovom prilikom dva momka su izbodena noževima, navijač Vozdovca R.O. više puta je uboden u predelu leđa, dok je BOJAN MAJIĆ uboden u vrat više puta te je podlegao povredama u Urgentnom Centru oko ponoći. Ovo je bilo prvo ubistvo tog tipa na srpskoj navijačkoj sceni, pa je i te kako bitno iznova podsećati ljude na taj tragičan događaj, jer nakon njega usledio je realni pokolj, gde se sa noževa lagano prešlo i na pištolje, a ja sam konačno shvatio da to definitivno više nije moja priča, jer nit znam da pucam nit da bodem, a kriminalac zaista nisam, tako da sam 2006. i definitivno napustio utakmice i nastavio da pratim navijačku scenu isključivo preko foruma. Što je najveći apsurd u celoj ovoj priči upravo je preko jednog od tih foruma i započeo sukob koji je na kraju eskalirao ovim užasnim ubistvom.

Dakle, bez da na bilo koji način opravdavam ovo svirepo i kukavičko ubistvo koje je sramota samo po sebi za počinioca, znači o tome uopšte ne želim da diskutujem, ipak sam dužan radi sopstvene savesti da pojasnim kako je zapravo došlo do sukoba ove dve grupe, a i da vas novinarski ološ ne bi više lagao pričama kako su to tek tako neki tamo navijači upali drugima u voz i izboli ljude u nameri da ih ubiju. Znači, odgovorno tvrdim, da je tadašnji vođa Invalida, inače moj kolega sa SKC radija gde smo imali emisiju o navijačima 2002-2003, verovatno pod dejstvom heroina (znam ga i lično pa mogu opušteno da tvrdim, jer da je bio strejt to ne bi ni u ludilu uradio), najvećim delom isprovocirao ovaj napad koji je rezultirao ubistvom Bojana Majića. Naime, na internet forumu "srpska tribina", inače kao nekoj verziji navijačkog ogranka političkih stranaka kao što su Dveri i DSS, posle utakmice Voždovac-Rad, nedeljama otvoreno napušavao jednog od osnivača i vođa grupe United Force rečima koje zaista nema potrebe da ponavljam.

Uostalom možete i sami da zamislite na šta to liči kad neko na pajdu krene da pušta muda i da šišti na sve strane, misleći naravno da je nepobediv, da ima armiju ludih klinaca iza sebe. Vratimo se još za trenutak toj sudbonosnoj tekmi, tzv. derbiju na Voždovcu. Postavlja se pitanje zašto je zapravo ovaj napušavao ovog drugog? Navodno je bilo nekih sukoba između Forsa i ovih drugih pre tekme, ali nije to problem, to se uvek dešava, it's a part of the game, problem je što je već isto veče na istom tom forumu krenulo sa prepucavanjima i napušavanjima, gde je vođa Invalida tvrdio da su uradili to i to, a ovi drugi to i to, a zatim je skroz prso i krenuo da "svršava u usta" njihovom, pa može se reći glavnom čoveku.

Ja sam još tad skontao da to neće na dobro izaći jer brate ma koliko da sam ja bio hool nešto baš i nisam bio u fazonu da svršavam vođi bilo koje ozbiljnije grupe u usta i slično. Dakle to može da uradi ili lud čovek ili drogiran, jer Beograd nije Njujork i sve se očas posla sredi, a pošto sam znao ovog Invalida znao sam da je bio zgudran i to teško, jer da nije 2 puta bi razmislio i iskulirao.

Na taj način on je konstantno i uporno dizao tenziju bez ikakve potrebe, te pravio od Invalida nešto što realno nikada nisu ni bili. Kako je ono rekao, Voždovac-Rad to je sad postao lokalni derbi ko Millwall-West Ham. E sad, ko zna šta predstavljaju navijači Millwall-a i West Ham-a u Londonu i uopšte u navijačkom svetu tome je skroz jasno šta je čovek izjavio bez ikakvog blama. Baš zato i kažem da je morao biti skroz drogiran, jer znam ga privatno i znam da nikako nije u tom fazonu, e sad dal' je bila koka ili pajdo, isti kurac kada se sagledaju užasne posledice.

Dakle, dečko je zaista istripovo da su Invalidi preko noći postali grupa koja skroz može da se nosi sa Forsima, i tako se i ponašao, tako je pisao na forumu, a zapravo uglavnom divljao i napušavao Radovce, pa baš iz tog razloga ja još od 2005. za Majićevu smrt prvenstveno krivim ubicu, zatim ex-vođu Invalida, a onda i administraciju foruma srpska tribina, na čelu sa velikim nacionalistom i Srbinom, inače čovekom koji je zaposlen u marketingu TV B92 još od samih početaka ove televizije.

E sad, kakva je krivica jedne obične forumske administracije, zapitaće se neko? Odgovor je skroz jednostavan: umesto da su odmah obrisali takve postove oni pustili da stoje tako nedeljama, kao da su prizivali ZLO, pa kad sam im ja pisao - šta kenjate o pravoslavlju kad vam se lica ozare čim čujete o bilo kakvom sukobu, pa još ako ima stradalih DOJAJA, onda automatski bivam označen kao neprijatelj pravoslavlja i srbstva uopšte, pa mi ko fol prete al' naravno na fer po običaju niko ne sme, jer znaju oni vrlo dobro da je to ISTINA I TO SAMO TAKVA, uostalom mi i pratimo te forume najviše zbog toga, samo što niko logično nije u fazonu da neko smrtno strada, mada i takvih budala nažalost ima sve više, verujte mi na reč, svakakav ološ se tu okupio u poslednjih 15-ak godina, al' šta da im radiš?

Znači, nemo su posmatrali to ludilo danima, nedeljama, i namerno nisu reagovali i banovali ovog jer im je cela situacija i te kako išla u prilog, jer logično - čim je neka frka na forumu veća je i čitanost 33 puta a onda tu idu i reklame i šta sve ne, al' ne bih da ulazim u to jer zaista nisam upućen koliko su uzimali tada na reklamama. Dakle po meni su oni ološ al' onaj najgrđi, tačno ko i novinari što su ološ, i to sam im svima u lice rekao, i tom sada već bivšem vođi Invalida ali i administraciji "tribine", ali naravno da ih je skroz boleo kurac što sam se ja jedan pobunio dok su svi ostali ćutali. Dakle, pucao im kurac baš, jedan mrtav manje-više, postave mu topik "Bojan Majić R.I.P.", svi izjave saučešće i od njih dosta. Svako čudo za tri dana...

Inače, Invalidi su i danas aktivni ali sa skroz novom, zdravom ekipom na čelu. Imaju i novi stadion, pa i tribinu možda najlepšeg izgleda u Srbiji sa sve onom mrežom preko. Jbga, nažalost brojčano nisu više ona grupa koja su bili jer pre par godina im je pala jedna od glavnih zastava na skroz bezvezan način, pa su se tu baš sjebali i smorili, a dosta ljudi je i skroz zabatalilo priču.

Dakle nikako više nije to isto ono ludilo ko onomad kada ih je zadesila totalna ekspanzija, ali ima ih skroz OK cifra. Ih, kad se samo setim, kada je tamo 2002-2003 (možda i ranije) krenula totalna pomama za Invalidima, doduše tome je dosta doprineo i po meni kultni dokumentarac Ciklotron na TV B92, gde su ih baš vrhunski prezentovali. I dan danas umirem na onu foru kad ortak kao otvara pivo zubima, a onda posle priznaje da je to bila samo fora jer je pivo već bilo otvoreno. Po meni je taj fazon vrhunac onoga što ja zovem možda malo rogobatno "ultra-šmekerizam", znači kada je ekipa toliko opuštena da može da se našali čak i na svoj račun a ne samo standardno hvalisanje i kurčenje tipa, mi ovo, mi ono, mi tukli ove, svi bežali od nas. Naravno ima i ovde toga, tipa ona fora na groblju, ali zato ima mnogo više zajebancije i tog nekog specifičnog old school duha sa kojim sam se susreo tek kada sam prvi put pohodio Voždovac, a na koji me je naravno zvao isti onaj moj kolega sa radija koji je po meni ogrešio dušu kasnije i to debelo.

Dakle, ekipa nije bila velika, barem ne ta starija, ali je bila jako kvalitetna i što je meni bilo najbitnije sve duhoviti i inteligentni momci, a ne tamo neki ološ poput...da ne imenujem sad nikoga, hehe. Dakle, ja sam iskreno 2002. bio oduševljen Invalidima, čak sam bio i na jednoj tekmi Voždovca kada je "kolega" sve vreme gađao kamenčićima trenera suparničkog kluba, jer im je kop bio skoro pa iza klupe. Tolko ga je gađao da ovaj na kraju nije više ni smeo da izađe iz onog šteka, jer kako bi pomolio nos tako bi ga ovaj pogodio kamen. Ali nisu sad to bile neki ubojite kamenčine, jer "kolega" nije hteo da ga povredi, nego bukalno šljunak odvaljen sa tribine. Meni je to bilo jako smešno kolko je ovaj bio uporan sa tim gađanjem i preciznim pogodcima , a naravno murije niđe pa smo celu tekmu proveli u smejanju, varenju i zajebanciji.

Ali da nastavim o dokumentarcu, ono kad Gušter priča kako su upali nekima na tribinu i razjurili ih, ali je neki stariji čovek dovatio zastavu, ovi ga štangliraju dole na zemlji da je pusti, a on onako ubiven i krvav i dalje ne pušta, pa ga Invalidi iz rispekta ipak pustili da sačuva zastavu, ako se dobro sećam priče. E to mi bio vrh, jer to je baš onaj ultra fazon kako sam ga ja kontao i još uvek ga kontam, al' se sad malo jbga izvitoperio nažalost, jer realno koja grupa bi u to doba uradila bilo šta slično? 80% likova bi rađe osakatili čoveka da mu otmu zastavu nego što bi ga pustili jer je ispao faca i nije je dao ni po koju cenu. Ali to su po meni bili tek počeci ultra pokreta kod nas, iako većina prodaje priču da je to bilo krajem 80-ih, početkom 90-ih, ja ipak mislim da je kod nas u Beogradu, u Srbiji to krenulo tek početkom milenijuma, npr. to sa kodeksima, te akcije da se poštuje suparnik iako se mrzi, da se ne napadaju ortaci s ribama, da se ne gazi 5 na jednoga, da se ne maltretiraju klinci (Pampijev primer), da im se ne otimaju, pare, šalovi, da ih se ne ponižava, pa onda da su svi u grupi u načelu jednaki, da se širi to drugarstvo a ne kurčenje po tribini i konstantno međusobno kačenje, da se privatne razmirice ostave za van stadiona, i tako redom, da ne nabrajam sad, jer kontam da većina vas vrlo dobro zna sve ovo a ja se pravim pametan, tj. otkrivam da vutra može i da se puši a ne samo bode u venu.

Mada, naravno da je toga bilo i ranije ali nije postojao nikakav precizan kodeks, tako da bi te jednom pustili a drugi put ubili, jednom bi te napali dok si s ribom da ti skinu šal, drugi put bi kulirali, a sve u zavisnosti od toga na koga naletiš. Pa jbte, sećam se 2003. - krenuo ja kod babe u Zemun s ribom i najnormalnije šetam šal, i snime me u Glavnoj ulici neka dečurlija u busu, a vidi se sve ekipa od zlog oca i rđave majke, prava ona zločesta deca (wicked kids), ma bre u očima nekih od njih se tačno vidi da će za koju godinu da valjaju dop il' da prave razbojništva i slično. Ja prvo tripovo da su grobari jer nikakva obeležja nisu imali a i tad je u Zemunu bilo dosta grobara ili sam barem ja tako tripovao. Što je najgore provali ih i moja tadašnja riba da nas zagledaju, i pošto je studirala "akademiju primenjenih umetnosti" uvek je u rancu nosila skalpel oštar ko žilet da bi sekla one materijale i tkanine za rad. I kakva je bila namazana fino ga diskretno izvadi i stavi u desni džep a već je sekla neke manijake ranije pa zna proces, i kao kuliramo, čekamo našu stanicu kod naselja Save Kovačevića i pravimo se ludi.

A ja ko za inat opet poneo onaj moj sivi bar šal što liči na grobarski, pa mi bilo skroz zbunjujuće što su se ovi baš na mene nakalemili. I stignemo na stanicu, izađemo, ovi za nama, njih jedno 7. Ja reko, ajme meni, sad će bit belaja. Prilazi mi najkurčevitiji naravno i kao lep ti šal, a ovi ostali nas opkole. I tu me pita čiji je šal, i ja kud ću, šta ću, morao sam da priznam da je Obilićev, iako zaista ni po čemu nije moglo da se izvali, mislim da smo ih tek pre metar pravili. I ovaj kao dojaja šal, mogu da ga vidim, ma klasična ona fol priča, ja reko možeš da ga vidiš, nije problem, skinem šal i dam mu "da pogleda" al' držim drugi kraj u ruci jbga.

I tu već bilo očigledno da će zlo da bude, vidim Marina već stavila ruku u džep i samo čekam da krene ludilo. Znači incident je bio već viđen, kao i posledice delimično, jer nisam znao kolko klinci imaju noževa (tad su ih svi šetali a najnormalnije lagali da nisu), niti sam znao koliko daleko su spremni da idu kad Marina bude krenula da im para jakne i face, ali po ponašanju sam samo najgrđe zlo slutio, jer ko što rekoh - tu "zlu decu" izvališ na kilometar, i tu nema greške, nikad se nisam zajebao, jer kreću se u čoporima ko hijene i napadaju samo kad je sigurica.

I taman da mi ovaj otrgne šal iz ruke, bukvalno sekundi su bili u pitanju, tek sa moje leve strane nailazi neko i viče, parafraziram: "gde si bre brate, otkud ti u našim krajevima?". Ja okrenem glavu, i dalje sav bukvalno od adrenalina sazdan, kad ono ladno J. tadašnji i sadašnji "organizator" Taurunum Boys-a, navijača Zemuna. Ja se bre obradovo ma ko da sam Deda Mraza lično video, samo što mu nisam skočio u zagrljaj, hehe. I tu se izljubimo nako srpski, zna se, zagrlim ga ko brata najrođenijeg, i J. odma' izvali klince i kao šta se dešava, ja reko ma evo idem kod babe tu u kraj a ovi "razgledaju" šal jbga. Nije uopšte razmišljao, samo ih je "poslao kući", znači nije bilo nikakve rasprave, odma' su nestali bez pogovora. I ja mu onda ispričam šta se dogodilo, a on mi reko ma brate bolje skloni šal u ovom kraju, i gde si bre ovde našao šal da nosiš, ovo je sve krcato takve ekipe, posebno te zgrade gde ti ideš.

Ja reko, zaista brate pojma nisam imao, a svuda se krećem, svaki dan nosim šal, plus danas mi tu i riba, idemo da posetimo baku, da joj odnesemo košaricu s kolačima, crvenkapa trip skroz, znači ne idem s ekipom da se kurčim jbga? A ovaj meni - ma kakva crna riba, pa takvi ne znaju za te fore, oni uvate pa biju i bezveze najebeš. Ja reko, ma opušteno, kapiram rad, štekujem šal smesta, i od sad je po Zemunu fazon "pusti, pusti modu". I tu se pozdravimo i razgulimo. Dakle bukvalno su nas sekunde tad tu delile od opšteg pokolja, a posebno jer moj brat, Marina Korać, burazeru, nikad nije bila šala, uvek je bila u tripu "hold your ground", i ovako a i u životu. To je jbga taj neki stav koji ili imaš ili nemaš, tako da sam je jako cenio, i kao curu ali i kao ortaka, saborca. I nikad brate znači nije izdala...osim naravno ono kad me šutnula 2006. al' to se ko fol ne računa, hehe. No dosta o tome za danas, opet sam skrenuo s teme naširoko, mada možda zapravo i nisam, šta vi mislite? :)

džin tonik

• 4
  • 3
« Reply #346 on: 29-03-2015, 01:50:35 »
citam kako je krenula pomama za invalidima, dokumentarac. postoje li u bg-u tkzv. centri mladih? ono, prostorije koje financira grad kao takve te sadrzajno, gdje se mladi okupljaju pa igraju stolni tenis, stolni nogomet, organiziraju disko i sl?

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #347 on: 23-04-2015, 07:33:59 »
EKSKLUZIVNO: Bolesti fejsbuka koje nisu nimalo naivne a ni smešne

http://abraxas365dokumentarci.blogspot.com/2015/04/ekskluzivno-bolesti-fejsbuka-koje-nisu.html

Skroz heavy priča ali i skroz realna, i to baš iz razloga što ovo nije nikakav usamljen i ekstreman primer. Nažalost ovakvih unesrećenih, tužnih osoba na fejsu je svakim danom sve više i više, a niko neće da se leči zbog te čuvene "srpske sramote", dok je npr. u Hrvatskoj to najnormalnija pojava obatiti se psihijatru ako imaš bilo kakav problem. Tome u prilog ide i podatak da čak 20.000 branitelja ima dijagnostifikovan posttraumatski stresni poremećaj (PTSP aka vijetnamski sindrom) dok u BIH, u oba entiteta, ta cifra po procenama stručnjaka ide i do 400.000 ali sve ukupno sa civilima. Pošto Srbija naravno nije učestvovala u ratovima, kod nas ne postoje nikakve statistike, i PTSP se u principu i ne priznaje kao bolest pa se samim tim i ne leči kako bi trebalo, a svetske su procene da svaki drugi učesnik rata oboli pre ili kasnije od ovog užasa. Dakle, da bi u Srbiji skontao koji problem imaš i kako da se izboriš sa njim, ti moraš skroz solo da se prijaviš kod državnog psihijatra, i onda ti on za tih jedva sat vremena navodno utvdi dijagnozu, tako da nije ni čudo što smo kao država i narod skroz popucali, a verujte mi, ovo je samo početak. Stoga ne budite lenji no overite ovaj primer koji sam naveo jer to možda i nije solo PTSP, ali svakako je neki miks više poremećaja ličnosti. Znači, jako tužno i potresno, ali i te kako istinito, i baš iz tog razloga ne smemo zatvarati oči pred ovakvim problemima, ne smemo te ljude prepuštati na milost i nemilost samima sebi, jer će nam se to obiti o glavu kad tad, uostalom već nam se obija, i to svakoga dana bukvalno, dok nam Vučić i ekipa tu dođu samo kao posledica.

Preview:

mac

• 3
    • http://www.facebook.com/mihajlo.cvetanovic
« Reply #348 on: 23-04-2015, 08:45:45 »
Bolje mu sakrij i profilnu ikonu, jer i tako može da se sazna identitet.

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #349 on: 23-04-2015, 09:11:14 »
Ma ne zna ga niko, ima 15 prijatelja, slučajno smo naleteli na njega, zato i nisam sklanjao, mrzelo me, a i tresu mi se ruke pa sjebem sve a ne samo ikonu.