Recent Posts

Pages: [1] 2 3 4 5 6 ... 10
1
BERZA STRIPOVA / Re: Milo Manara - komplet stripova
« Last post by Ibnostik on Yesterday at 23:17:35 »
Posto je vise ljudi pitalo,moze kombinovano novac i stripovi/knjige,ako imate nesto viska. Pa mozda se nadje nesto sto je meni potrebno :)
2
И још један, али овај је краћи и нешто забавнији

3
Неки лик мјузује о нестанку принтованих гејм мануала

4
Јан Чмелик је цар.
5
Objavljena dela DOMAĆIH autora / Re: Unazad i Folder: Baba Vanga Case
« Last post by Kimura on Yesterday at 22:21:40 »
A šta više voliš: moderno izdanje devetnaestovekovnog romana u Kingovoj izvedbi ili to što zahteva ''natprosečnu'' koncentraciju i ne može da se uprati otprve, sa dremajućom pažnjom i mislima na drugoj strani?


Nestrpljiv si čitalac. Ako duguraš do kraja prvog dela, videćeš da je umnogome damjanocentričan - više nego što bih dopustila ja, na primer.
6
Dela STRANIH autora / Re: Šta čitamo 2015?
« Last post by ali roku on Yesterday at 21:48:22 »
anderson i operacija chaos, odlican spoj sf-a i fentezija, u nedostatku njemackog prevoda nastavka avantura simpaticnog para aktera, vukodlaka i vjestice (licenzirane), operacije luna, nagnao me na citanje djela slicnog pristupa tematici magije, obrade iste u sf-u u njemackom prvom izdanju iz 1974.:

james blish - der tag nach dem jüngsten gericht (the day after judgement)radi se o sikvelu black eastera iz after such knowledge opusa jamesa blisha, koji nije nesto na glasu spram ranijih radova, neprevedno, rekao bih.

roman krece u dokumentaristickom stilu, uvodi nas u pricu kroz gradnju spoja sa black easter-om, djeluje slabunjavo, da bi ubrzo napustio taj stil, razvio se i vezao nas radnjom.
protagonisti (uzrocnici) nalaze se u svijetu poslije armagedona koji se (pri)vidno odigrao u smislu nuklearnog ww3, pobjede zla, invazije demonskih sila, pojave disa na americkom kontinentu; razilaze se, te kroz percepciju, iskustva i razmisljanja svakog pojedinacno gradimo sliku stanja planete.

magija i mistika uzdizu se u rang racionalnog, fizikalnog, postaju potencijalno konvencionalne, te svjedocimo i sukobu poput napada konvencionalnim oruzjem, nuklearnim, tenkovskim brigadama, etc. na zemaljski dis.
u finalu prica dobija odlican obrat, posebno u smislu raspada distopije, jako lijep roman.
7
Gledam Transparent, za sad ima 3 sezone, valjda je u pripremi i 4. Ovo bi se Ugliju svidelo nas-rofl

Zgodna igra reci u naslovu, doslovno; otac porodice se u svojim 60-tim autuje kao trans osoba, sto pokrece lavinu kojekakvih porodicnih tajni, te sva deca nekako postaju lezbejke (2 kceri i sin) a ni bivsa zena, majka njegove dece, nije imuna. I tako, LGBTQ frendli serija, u najmanju ruku frendli, medjutim zbog kolicine neuroze i licne pobrkanosti vise komentar na danasnje drustvo, gde cak i relativno tradicionalna jevrejska porodica odbacuje dotad ustaljene drustvene norme te daje sebi na volju da eksperimentise, ko pod stare, ko pod zrele dane. No, Kalifornija uber ales je to, pa je uz lepe i autenticne jevrejske obicaje (zena-rabin, jej!) prikazan i taj sou biznis, liberalno drustvo, malo vise pozeraja nego uobicajeno, otkrivanje sebe i licno preispitivanje itd.

Pitko ali na trenutke preterano. Drzi paznju i zabavlja, posebno kad mozak prokuvava od vrucine. Katkad postaje pomalo mracno. Preporuka, prva sezona je mesano meso, ali kasnije se prica produbljuje.

9
FILMOVI / Re: NOVI HORRORI NA DIVXU
« Last post by Dybuk on Yesterday at 21:30:48 »
Ne oslanjam se puno na Imdb klasifikacije.
10
FILMOVI / Re: NOVI HORRORI NA DIVXU
« Last post by Black swan on Yesterday at 21:25:44 »
pa pisalo je na imdb da je triler ne znam šta si očekivala
vjerojatno isto kao p2 i ostali naslovi
Pages: [1] 2 3 4 5 6 ... 10