Jebiga, neko kretanje golmana, metar tamo-amo se u principu tolerise, kao i ulazak igraca u senaesterac PRE nego sto je penal izveden (u toku igre). I tu su pravila jasna, ukoliko napadaci udju, dobijaju zuti kartion a postignuti gol se ponistava i udarac ponavlja, a ukoliko ne bude gol, udarac se ne ponavlja uz obavezno deljenje zutih kartona. Ako odbrambeni udju, dobijaju zuti, a ukoliko njihov golman odbrani, udarac se ponavlja, ukoliko ne odbrani, gol se priznaje. Ovo su vrlo jasna pravila kojih se niko ne pridrzava, prakticno, ne znam kad sam video da je neko dobio zuti zbog ulaska u senaesterac pre izvodjenja udarca. Cak sam negde skoro, kod italijana ili Spanaca u prvenstvu video da je saigrac izvodjaca penala usao pet metara u senaesterac i primio odbranjenu loptu od golmana pa je prosledio u mrezu... sramota.
Ima bezbroj primera teskih materijalni povreda od strane sudija.
Mi smo jednom uzasno osteceni, bas kod penala, ne mogu sad da se setim koja utakmica drzavnog tima, vazna svakako, sutiraju penal protiv nas i tip promasi ceo gol, a sudija presudi da se udarac ponovi jer se golman kretao... a u pravilima NEDVOSMISLENO pise da se udarac ponavlja usled kretanja golmana ukoliko golman ODBRANI udarac, ali ako bude postignut gol ili igrac promasi okvir gola, NE PONAVLJA se; dakle, nema sudijkog uverenja, jednostavno nema dileme... pa nas pokradose.