Author Topic: ubice mog oca  (Read 28550 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Petronije

 • 4
 • 3
 • Posts: 7.142
Re: ubice mog oca
« Reply #100 on: 05-01-2017, 16:45:16 »
Moš' se pogleda i to je to, ubačena gomila referenci radi podilaženja masama, a ispod haube loš scenario i još lošija gluma. I opet daleko bolja od  Babe što gori, Ravne gore, Vojne akademije, i koječega još.
Svakako ne zaslužuje tako detaljno seciranje.

Labudan

 • 4
 • 3
 • Posts: 13.849
Re: ubice mog oca
« Reply #101 on: 05-01-2017, 16:54:45 »
Joj... Jel ja sad kao treba sve da obrazlažem po redu?

1. Ne vidim problem. Štaviše, bogohuliću i reći čak ni u vrhunskim serijama poput Wire ovo nije tako uspješno razrađeno. Nikola je predstavljen (ponavljam, predstavljen, vrlo bitna riječ) kao nešto što nije, a u stvari je maska za pravo nešto. Što se tog aspekta tiče, seriji kapa dolje.

2. Autori serije jesu potvrdili preko Nikole.

3. I ovo je objašnjeno u sceni s Nikolom.

4. Ko kaže da ovoga neće biti u drugoj sezoni?

5. Srle je upetljan u sve i sklonjen da ne propjeva. Ko kaže da je Marjanović u bolnici kad tamo uopšte nije bio na kraju epizode?

A Marjanović one noći isprva nije planirao da spasi Kostića, izgleda da propuštaš da mu je rekao da je pod nekim sasvim drugim mostom, tek se kasnije predomislio. Dakle, scena ima veliki emotivni tvist koji uopšte ne uzimaš u obzir.

I sve u svemu, ako ti je baš toliko nelogično onda sve i repriziraj, pogotovo razgovor s Nikolom, koji si vidim prilično loše odslušao.
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Rade2

 • 2
 • Posts: 200
Re: ubice mog oca
« Reply #102 on: 05-01-2017, 19:27:17 »

Citat: Rade2  30.12.2016. 10:59

    Evo moje teorije sta se desilo u seriji (vec sam I ranije pisao o tome ali ponavljanje je majka znanja):
    Jovan Despotovic , iako na prvi pogled castan, je zapravo pokvaren I beskrupulozan covek. Clanovi njegove porodice (njegov otac I cerka) to dobro znaju, dok njegova veronica zaslepljena njegovim novcem to uopste nevidi. Jovan se sprijateljuje sa Pecom, mladim ambicioznim sinom svog porodicnog prijatelja, koji je frustriran zbog toga sto je stalno u ocevoj senci I sto otac vise voli njegovog brata Dejana. U Peci Jovan pronalazi saveznika, sina kakvog je uvek zeleo da ima. Jovan uzima Pecu pod svoje tutorstvo I Peca pocinje da radi za Jovana. U isto vreme Srle, mocni narko diler, zeli da dobije svoj deo kolaca te koristi Roncevica I Lidiju kao svoje spijune da spijuniraju Jovana. Ali Jovan ima svog spijuna Ziku, koji je policijski dousnik koji spijunira Srleta, ali zapravo spijunira I policajce I Srleta za Jovana. Nikola salje svog spijuna Tijanu da spiunira Jovana, ali posto Jovan vec ima svog spijuna kod Nikole te on sve zna. Takodje zna da ga Nikola prisluskuje I to tacno koje sobe. Jovan zavodi Lidiju I daje joj mnogo para da ona spijunira Srleta za njega. Jovan preko Zike saznaje da je Mile napravio zamku Srletu I resave da to iskoristi. Zika po Jovanovom naredjenju ubija Mileta da bi taj zlocin prisili Srletu. Ali Obradovicka upozorava Srleta da mu je Mile postavio zamku, te Srle ne dolazi na dogovoreno mesto. Jovanov plan propada. Jovanov otac umire I sve ostavlja Milici. Milica to otkriva ocu. Narcisiodan kakav jeste, Jovan se rasrdi I smisli pakleni plan. Po Jovanovim uputstvima Peca zavodi naivnog Strahinju. Peca stalno govori Strahinji kako ga otac tuce salom I kako ga se strasno boji. Strahinja mu sve poveruje. Posle Peca kaze Strahinji da je izgubio kljuceve od kola, ali ih nije izgubio nego ih je zadrzao. Takodje, Peca krade Dejanov kljuc od kuce, kopira ga I vraca orginal a da Dejan ne primeti. Jovan krade Kostin Telefon I daje ga  Peci. U noci ubistva, Peca udrogira Strahinju I odvozi se do Dejanove kuce. Peca zove Milicu sa Kostinog telefona I trazi od nje da se nadju kod Dejanove kuce. Kaze da ga je Dejan ovlastio da joj pokaze neko iznenadjenje. Milica dolazi I Peca je ubija. Peca zatim vraca zarac na mesto I fotografise ga Kostinim telefonom. Zatim odlazi do kukuruzista I namerno pregazi list kukuruza. Taj list Peca zadrzava. Peca spajuje Milicu I vraca se kod Strahinje. Leze pored njega I kad se Strahinja probudi nije ni svestan sta je peca radio.
    Za to vreme Lidija po Jovanovom naredjenju zove rakunolikog da mu kaze da je videla Milicu sa ljubavnikom. Rakunoliki prelazi granicu ali neuspeva da pronadje Milicu te se vraca u Bugarsku.  Posle nekoliko dana Strahinja priznaje Peci da je sve akcije ostavio njemu. Vreme je da Strahinja ode. Peca odlazi do kukuruzista I ostavlja inkriminisuci list kukuruza. Zatim salje mejl Obradovicki sa kompijutera svog oca da su dokazi o ubistvu na kukuruzistu. Obradovicka misli da je to poruka od Nikole I zove Marjanovica. Za to vreme Jovan izigrava ucveljenog tatka I to tamo gde zna da ga snimaju. Peca salje Kostin telefon Nikoli. Nikola misli da telefon moze upoterbiti protiv Koste ali nezna da su tu I dokazi protiv Dejana. Peca ubija Lidiju I baca je u reku.  Zatim preko Aleksandra salje isti onaj sal za koga je govorio da ga njime otac bije Strahinji. U zelji da
     zastiti Pecu, Strahinja se ubija. Sad Jovan I Peca mogu da budu partneri u vodjenju Sitilenda. Peca namerno kao slucajno ukazuje na Dejana (te izgubio je kljuceve na Dejanovom terenu, te Dejan ima frhttp://www.ana.rs/forum/Smileys/default/icon_mrgreen.gifancuski pasos).
    Peca I Zika po Jovanovom naredjenju stalno dodaju ulje na vatru u odnosima Aca-Srle I Aca-Nikola. Sofer koji je slikao Nikolu I Tijanu je Jovanov covek. U nedelju sledi opsti krslus. :mrgreen:

Ja I dalje verujem da je moja teorija validna a probacu sad da objasnim I zasto.
1. Kazu da nastavjaju snimanje serije u martu sto samo potvrdjuje da vec imaju gotov scenario, odnosno da je jos pre snimanja prve sezone bio napisan scenario za drugu. To sto Kosta prezivljava bi bilo totalno irelevantno da je ova sezona zaokruzena jer se I nije pojavio u desetoj epizodi, sto znaci da ce ga biti u nastavku.
2. Natalija je priznala da je pocinila ubistvo, ali posto je ona 24 sata sedam dana  nedeljno pijana i(li) drogirana te joj mozak neradi najbolje I vrlo je podlozna manipulaciji  (sugestilji). Vrlo je moguce da je u noci ubistva dosla da se razracuna sa cerkom ali da je Milica vec bila mrtva. Onako pijana drogirana je pocela da pipa cerku I zarac pa je na kraju nekako I sama utripovala da je licno ubila Milicu.
3. Mnogi od vas su razocarani zasto nam nije prikazan flesbeck Milicinog ubistva ali to je sigurno uradjeno zato sto NATALIJA UOPSTE NIJE UBILA MILICU. Siguran sam da je u ovoj sezoni snimljeno dosta scena koje I nisu prikazane ali cemo ih videti u drugoj sezoni kao (prave0 flesbekove.
4. Jovan je svo vreme prikazan kao apaticni depresivac koga bas briga I ako svet eksplodira, ali u poslednjoj epizodi kada Acu napujdava na Nikolu postaje prilicno zustar I zivahan. Kada Jovan odvede Acu kod Pece, I Jovan I Peca deluju uskladjeno, kao da su to vec ranije uvezbali.
5. Peca je oduvek znao da mu je Dejan brat I da prema njemu nije gajio nista osim stopostotne mrznje I zavisti, tako da moje tvrdnje da je Peca smestao Dejanu (Lidijin poziv, tvrdnja Pece da je kljuceve od kola izgubio na Dejanovom terenu, otkrice Pece Aci za Dejanov pasos) itekako piju vodu.
6. U razgovoru sa sekretaricom, jasno je da je Jovan znao da Roncevic muti, a jasno je I to da Jovan ne zeli da preda svoju kompaniju bez borbe.
7. Pre nego sto je napustio oca, Peca je ostavio poruku ocu da je oduvek bio u dilu sa Jovanom da je dao Jovanu neku veliku kompromitujucu prjavstinu. Nikola je ucenjen da da ostavku I sta tacno kaze Aci. Nikola je skrhan I zato sto ga Jovan ima u saci I zbog Pecine izdaje.
8. Zika je ubio Srleta po Jovanovom naredjenju da bi se sprecilo preuzimanje Sitilenda od strane Srletove ekipe. Srle ima sefa ( koji nije Marjanovic) I sa kojim se redovno sastaje a Zika je kurir. Ali nije ga pozvao njegov sef (ko god da je on) nego je to zamka od Jovana. Srle je iznenadjen kad svati da to nisu poznati telohranitelji nego neki novi. To su sigurno Kostini Bosanci koje je Jovan iskoristio. Zika je namerno lagao Aci  za Marjanovica, a Marjanovic je ucenjen od strane Jovanovih ljudi da prizna Srletovo ubistvo. Zika je ubijen od strane istih Bosanaca da nebi cinkao Jovana, a Marjanovica su oteli isti ti Bosanci.
9. Urednik je hteo da objavi tekst o povezanosti Marjanovica sa mafijom, I to ponagovoru nekog ko je veoma mocan, a nije Nikola. To je sigurno bio Jovan, jer Marjanovic ne bi blatio samog sebe.
10. Kosta je saznao da je Milica sve nasledila, te ju je sigurno zaveo da bi se dokopao firme. Jovan je to saznao te je ubio Milicu I da zastiti svoj imetak I zbog toga sto je bio ljut na Milicu. Zato mu se I omaklo ono- Molim te Tico nemoj jos I ti da me izdas.
11. Telefon koji je Nikolin atentator ubacio u Kostin auto se razlikuje od telefona koji je Aca nasao u Jovanovom automobilu. Jovan je uzeo prvi a ubacio drugi telefon.
12. Pogledajmo sada bilans- Milica, Strahinja I Srle mrtvi, Kosta tesko ranjen, Natalija u zatvoru I bez prava na novac, Nikola zauzdan I izbacen iz igre, Jovan I Peca jedini gospodari Sitilenda koji mogu da rade sta hoce. :mrgreen:

Labudan

 • 4
 • 3
 • Posts: 13.849
Re: ubice mog oca
« Reply #103 on: 05-01-2017, 19:36:21 »
Pazi, ovo pod 11 pics or it didn't happen.
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

pokojni Steva

 • 4
 • 3
 • Posts: 8.041
Re: ubice mog oca
« Reply #104 on: 14-01-2017, 16:20:34 »
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Labudan

 • 4
 • 3
 • Posts: 13.849
Re: ubice mog oca
« Reply #105 on: 14-01-2017, 17:43:11 »
Čega tribina bog te mazo?
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Petronije

 • 4
 • 3
 • Posts: 7.142
Re: ubice mog oca
« Reply #106 on: 14-01-2017, 17:56:28 »
Pa SNSa. Samo je pitanje da li je kancelar rešio da ga adduje na friends listu posle vrtoglave popularnosti serije, ili je ta ljubav od ranije.

Labudan

 • 4
 • 3
 • Posts: 13.849
Re: ubice mog oca
« Reply #107 on: 14-01-2017, 18:01:36 »
U jednoj zemlji papira i fascikli... Ludnice!
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Labudan

 • 4
 • 3
 • Posts: 13.849
Re: ubice mog oca
« Reply #108 on: 15-01-2017, 20:00:50 »
Šta je sad ovo u 20h, repriza ili nova epizoda?
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Rade2

 • 2
 • Posts: 200
Re: ubice mog oca
« Reply #109 on: 22-12-2017, 16:05:54 »
Pocela sezaona 2. Prati li ko?

Labudan

 • 4
 • 3
 • Posts: 13.849
Re: ubice mog oca
« Reply #110 on: 22-12-2017, 20:08:25 »
Kadđe?
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Petronije

 • 4
 • 3
 • Posts: 7.142
Re: ubice mog oca
« Reply #111 on: 23-12-2017, 16:12:57 »
Na SBB - ovoj TOP televiziji, to im je bio udarni naslov na premijeri televizije. Šuška se da će da kupe i SNB.

Josef K.

 • Rust Kolega
 • 2
 • Posts: 216
Re: ubice mog oca
« Reply #112 on: 23-12-2017, 16:32:37 »
Pogledah prvu epizodu

nekako sam izgurao prvu sezonu, aj reko da vidim da se nisu što popravili

isto preglumljavanje, jednako debilni i iritantni dijalozi, Kostić pogotovo

lik izgleda i govori kao da ne umije sopstvene vezice da sveže bez tuđe pomoći

doviđenja-prijatno, suviše cijenim svoje slobodno vrijeme da bih ga prosipao na ovo
And who in their right mind would call their place the Hotel Hitler?!?

Labudan

 • 4
 • 3
 • Posts: 13.849
Re: ubice mog oca
« Reply #113 on: 23-12-2017, 21:11:04 »
Očigledno fali Kičić da razmrda stvari!

šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Rade2

 • 2
 • Posts: 200
Re: ubice mog oca
« Reply #114 on: 29-12-2017, 14:36:09 »
Ajde da malo pogledamo dogadjaje iz prve sezone iz malo drugacijeg ugla. Cinjenice:

1. Kosta je bio Milicin ljubavnik. Zena ga je na sahrani pitala : ''Dokle cemo ovako da se pretvaramo?''. Prilicno je verovatno da su oni bili razvedeni i da su se pretvarali da su jos u braku. Kosta bi se ozenio Milicom, a Jovan bi zavrsio na ulici.

2. Peca je nasledio Strahinjine deonice.
3.Peca je imao pristup Strahinjinim kljucevima od kola.
4.Strahinja se ubio salom kojimu je Peca poslao.
5. Nikola je ucenjivao Strahinju, mogao je da ga koristi kao svoju marionetu protiv Jovana.
6. Peca mrzi Dejana.
7. Peca je taj koji je otkrio za Dejanov drugi pasos.
8. Peca je rekao da je kljuceve izgubio na Dejanovom terenu.
9. Na vece Milicinog ubistva, Lidija je pozvala Dejana da se vrati u Srbiju. Kasnije je neko ubio Lidiju.
10. Pecina majka se ubila jer ju je Nikola varao sa mladjim zenama. Vrlo je verovatno da Peca mrzi ''fufe'', a da i Milicu i Lidiju svrstava u tu kategoriju.
11. I Jovan i Peca imaju ''Kainov kompleks'', odnosno obojica su iskompleksirana jer je njihov otac vise voleo njihovog ''brata'' nego njih (Jovanov otac Kostu, Nikola Dejana).
12. Prilicno je malo verovatno da je notorna alkoholicarka i narkomanka sa ostecenim refleksima i motornim sposobnostima uspela da savlada mladu, zdravu devojku u usponu snage. Verovatnije je ovo- Milica i Natalija su se potukle a Milica je nokautirala Nataliju. Svativsi sta je uradila pokusava da osvesti majku. Tada ulazi pravi ubica, ubija Milicu a oruzje smesta u ruku onesvescene Natalije.
13. Peca uzima dokumenta iz Nikolinog sefa. Vrlo brzo diskrimisuci dokumenti o Nikoli zavrsavaju u Marjanovicevim rukama te ih predaje predsedniku.
14. Srle zeli da nasilno preuzme Sitilend. Srle od Zike bude namamljen u smrt, a ubrzo tajanstveni atentatori tesko ranjavaju Ziku.

Sta nam sve ovo govori?
(Samo molim vas nemojte da kazete da to govori da ja imam buljnu mastu/visak slobodnog vremena/lude ideja i slicne stvari  :mrgreen:)

Rade2

 • 2
 • Posts: 200
Re: ubice mog oca
« Reply #115 on: 06-10-2018, 13:32:28 »
I ranije sam pisao sta mislim da se dogodilo a sada cu dati svoju konacnu verziju dogadjaja. Vi mozete da se slozite sa time, a i ne morate, vasa stvar.
Jovan Despotovic , iako na prvi pogled castan, je zapravo pokvaren I beskrupulozan covek. Clanovi njegove porodice (njegov otac I cerka) to dobro znaju, dok njegova veronica zaslepljena njegovim novcem to uopste nevidi. Jovan se sprijateljuje sa Pecom, mladim ambicioznim sinom svog porodicnog prijatelja, koji je frustriran zbog toga sto je stalno u ocevoj senci I sto otac vise voli njegovog brata Dejana. U Peci Jovan pronalazi saveznika, sina kakvog je uvek zeleo da ima. Jovan uzima Pecu pod svoje tutorstvo I Peca pocinje da radi za Jovana. U isto vreme Srle, mocni narko diler, zeli da dobije svoj deo kolaca te koristi Roncevica I Lidiju kao svoje spijune da spijuniraju Jovana. Ali Jovan ima svog spijuna Ziku, koji je policijski dousnik koji spijunira Srleta, ali zapravo spijunira I policajce I Srleta za Jovana. Nikola salje svog spijuna Tijanu da spiunira Jovana, ali posto Jovan vec ima svog spijuna kod Nikole te on sve zna. Takodje zna da ga Nikola prisluskuje I to tacno koje sobe. Jovan dolazi u posed dokaza o Lidijinoj umesanosti u trgovini narkoticima te njima ucenjuje Lidiju  da ona spijunira Srleta za njega.   Jovanov otac umire I sve ostavlja Milici.Milica zapocinje vezu sa Kostom koji se razvodi od zene i veruje da ce preko Milice naslediti Sitilend. Saznavsi to,  Jovan se rasrdi I smisli pakleni plan. Po Jovanovim uputstvima Peca zavodi naivnog Strahinju. Peca stalno govori Strahinji kako ga otac tuce salom I kako ga se strasno boji. Strahinja mu sve poveruje. Posle Peca kaze Strahinji da je izgubio kljuceve od kola, ali ih nije izgubio nego ih je zadrzao. Istovremeno, Natalija otkriva Milicinu i Kostinu vezu, krade Kostin telefon i zove Milicu da se nadju, prestavivsi se da je Kosta. I Jovan saznaje da Milica treba da se nadje sa Kostom (neznajuci da je to ustvari Natalija) te odluci da deluje.  U noci ubistva, Peca udrogira Strahinju, i doveze se do Milice te ponudi da je doveze do Kostine kuce. Milica nista ne sumnja, jer je on verovatno upucen u njenu i Kostinu vezu. Milica ulazi u kucu i tamo zatice majku. Dolazi do svadje, zatim i do tuce i Milica slucajno nokautira Nataliju. Ocajna pokusava da osvesti majku. Dok je ona koncentrisana time, Peca ulazi, stavlja rukavice, uzima zarac i ubija Milicu. Zatim stavlja zarac u Natalijine ruke.
 Peca izlazi iz kuce i sakriva se pored. Natalija se probudi, vidi mrtvu Milicu, zarac u svojim rukama i uplaseno istrci iz kuce. Za to vreme, Lidija, prateci Jovanova striktna uputstva, nabavlja sebi alibi i zove Dejana da mu kaze da ga Milica vara. Alibi joj je potreban jer bi bez njega bila uhapsena za Milicino ubistvo, te bi onda otkucala Jovana. Dejan pronalazi mrtvu Milicu i uspanicen zove Nikolu, koji salje Srletove ljude. Srletovi ljudi stavljaju Milicu u kola i odvoze se ka kukuruzistu.Peca ih prati. Srletovi ljudi spajuju Milicu. Peca nemoze da im se priblizi automobilom jer bi bio otkriven, ali zato izlazi iz automobila, uzima neke listove koje je pregazio, necujno se prisunja kukuruzistu gde je Milica spaljena i ostavlja listove . Peca se vraca  kod Strahinje. Leze pored njega I kad se Strahinja probudi nije ni svestan sta je peca radio.
 . Posle nekoliko dana Strahinja priznaje Peci da je sve akcije ostavio njemu. Vreme je da Strahinja ode. Peca  salje mejl Obradovicki sa kompijutera svog oca da su dokazi o ubistvu na kukuruzistu. Obradovicka misli da je to poruka od Nikole I zove Marjanovica. Za to vreme Jovan izigrava ucveljenog tatka I to tamo gde zna da ga snimaju.Lidija svata da je Jovan umesan u ubistvo Milice, ali nesme nista da kaze zbog svoje umesanosti u rasturanje droge. Zato je onoliko nervozna kada je Aleksandar ispituje . Peca ubija Lidiju I baca je u reku. Zatim preko Aleksandra salje isti onaj sal za koga je govorio da ga njime otac bije Strahinji. U zelji da
zastiti Pecu, Strahinja se ubija. Sad Jovan I Peca mogu da budu partneri u vodjenju Sitilenda. Peca namerno kao slucajno ukazuje na Dejana (te izgubio je kljuceve na Dejanovom terenu, te Dejan ima fancuski pasos).
Peca I Zika po Jovanovom naredjenju stalno dodaju ulje na vatru u odnosima Aca-Srle I Aca-Nikola.
Takodje, Jovan i Kosta imaju privatno obezbedjenje u firmi u Bosni, najverovatnije u Sarajevu ili Banja Luci, koji cesto dolaze u Srbiju da za njih obavljaju prljave poslove. Kosta za njih kaze ''nasi Bosanci''. Srle najverovatnije ima strica/ujaka koji je star/dementan/tesko bolestan i koji je zvanicni sef mafije dok je Srle izvrsni. Zika je kurir izmadju Srleta i Sefa. Prateci Jovanov plan, Zika sa Bosancima dolazi do Srleta i laze da ga zove Sef. Srle krene ali se uznemiri kada vidi nepoznate ljude namirisavsi zamku.Ipak naredjenje je naredjenje i on polazi sa njima. Bosanci ga ubijaju. Zika se takodje obratio Marjanovicu i obecao mu da ce ga resiti Nikole/Obradovicke/Srleta i dati mu novca ako mu bude pomagao. Delom zbog koristi, delom jer zeli da sve raskrinka, Marjanovic pristaje. Obivsi ocev sef, Peca pronalazi dokument koji pokazuje da je Nikola potkradao vlastitu stranku i radio protiv interesa predstednika. Dokument daje Ziki, Zika Marjanovicu, a Marjanovic predsednika. Besan, predsednik zove Nikolu i natera ga da da ostavku. Nezeleci da rizikuje da bude otkriven, Jovan naredjuje ubistvo Zike a i Luneta, samo da bi zavarali trag. Dnk napadaca se nepoklapa ni sa jednim iz baze posto napadac nije iz Srbije. Posto ubica nemoze da nasledi nista od osobe koju je ubila, ako osude Nataliju, dokumenta koja je potpisala sa Nikolom bice nistavna, a Nikola nece dobiti nista. Zato je Jovanu u interesu da Natalija bude osudjena, a Nikoli da bude oslobodjena. Jovan je taj koji je blokirao Natalijine racune.
Pecina "otmica'' je namestaljka koju su on i Jovan smislili da bi se docepali Nikolinih deonica.

Rade2

 • 2
 • Posts: 200
Re: ubice mog oca
« Reply #116 on: 19-05-2019, 13:56:20 »
Svi sa nestrpljenjem očekujemo novu sezonu u nadi da ćemo dobiti odgovore na neka pitanja. Ja sam bio maštovit pa sam napravio svoju verziju kraja serijei odgovora na neodgovorena pitanja. Uživajte :mrgreen:
UBICE MOG OCA
Scena 1.
Aleksandar se nalazi u bolničkom krevetu sa slomljenim rebrom. Marjanović i Olja ulaze u sobu.
MARJANOVIĆ
Kako si Aleksandre?
ALEKSANDAR
PROKLETO ODLIČNO! NAJBOLJI DAN U MOM j*** ŽIVOTU!
MARJANOVIĆ
Aco...
ALEKSANDAR
Ne! Meni je dosta vaših j*** laži! Ja hoću istinu! Ko je ubio mog oca?! Zašto?!
Marjanović zabrinuto pogleda Olju a zatim skrušeno pogleda Aleksandra.
MARJANOVIĆ Znao sam da će doći ovaj dan, ma koliko se ja trudio da bude suprotno. Sve ću ti reći.
ALEKSANDAR
Slušam.
MARJANOVIĆ
Mile je tragao za kriminalcem po nadimku Crni Kralj. Novi igrač ali jako zaj***. Niko nezna kako izgleda niti kako se zaista zove, ali znamo da je napravio dosta s****. Jedno ubistvo je bilo povezano s njim. Poreski inspektor Bojan Babić, poreski inspektor koji je istraživao Sitilend. Mile je ispitivao Vojkana Despotovića, vlasnika Sitilenda, ali nije imao nikakvih dokaza, pa je slučaj zatvoren. A onda je došla kobna noć.
SCENA 2. Stan Jakovljevića(Crno beli flešbek)
Olja, Aca i Mile su u stanu.
ALEKSANDAR
Odoh u kafanu da proslavim unapređenje. Vratiću se u 10.
MILE
Lepo se provedi sine.
SCENA 3. Kafić (Crno beli fleshbek)
Gomila ljudi u kafani. Aleksandar stoji pored Žike.
ALEKSANDAR
Dragi prijatelji, kao što znate vaš ortak Aca je postao inspektor. I kao što isto znate, praksa je da samo najbolji dobivaju ovaj posao...
ŽIKA
Ali su ovog puta odlučili da zaobiđu praksu te su mesto toga posao dali Aleksandru!
Svi prsnu u smeh. Tajanstven čovek koji se nalazi iza leđa Aleksandru i Žiki uperi mobilni u njih i snima ih.
Eartwormjim is offline     

Rade2

 • 2
 • Posts: 200
Re: ubice mog oca
« Reply #117 on: 19-05-2019, 13:57:34 »
Scena 4. Marjanovićeva kancelarija (Crno beli flešbek)
Marjanović, Branka i Ivan su u kancelariji. Marjanović sedi ispred kompijutera. Zazvoni mu telefon. On se javi.
MARJANOVIĆ
Halo?
GLAS
Jeste li dobili mejl?
MARJANOVIĆ
Ko ste Vi?
GLAS
To ko sam ja uopšte nije važno za vas. Ono što jeste je mejl koji sam vam poslao.
Marjanović otvara mejl. Na njemu je snimak Ace s leđa.
ZIKIN GLAS SA SNIMKA
...te su umesto posao dali Aleksandru. HAHAHAHA
MARJANOVIĆ
ŠTA JE OVO KOJI k****?! KO STE VI?!
GLAS
Smirite se gospodine Marjanović. Ovo je snimak u realnom vremenu. U kafani imamo gomilu naših ljudi. Naružani su do zuba i za nekoliko minuta će Aleksandra izbušiti kao švajcarski sir. A dečko tek što je unapređen. Šteta. Osim.. ako vama to smeta. Da li vam to smeta?
MARJANOVIĆ
MOLIM VAS, NEMOJTE POVREDITI ACU! UČINIĆU SVE ŠTO TRAŽITE!
GLAS
Ako tako želite. Pozvaćete inspektora Mileta i zakazaćete mu sastanak u ulici Majkla Džeksona 2 i reći ćete da ste pronašli svedoka u slučaju Crnog Kralja. Reći ćete da dođe sam. Sada me slušajte pažljivo jer ovo vas se tiče. Ako Mile ne dođe u 9 sati, ako pošaljete pojačanje u kafanu, ili pokušate da kontaktirate Aleksandra, Aleksandar će umreti!
MARJANOVIĆ
Tražite od mene da svog najboljeg prijatelja pošaljem u sigurnu smrt. Jeste li vi ludi?
GLAS
Aleksandar ili Mile! Izbor je na vama!
Veza se prekinu.
IVAN
Pokušao sam da ga lociram ali dobro je zaštićen.
MARJANOVIĆ
s****! Branka pošalji maricu kod Aleksandra! Odmah!
Branka izlazi iz kancelarije. Marjanović je uznemiren jako se premišlja. Uzima telefon i okreće telefon. Javlja se Mile.
   

Rade2

 • 2
 • Posts: 200
Re: ubice mog oca
« Reply #118 on: 19-05-2019, 13:58:19 »
MARJANOVIĆ
Mile, ja sam. Imamo svedoka u slučaju Crnog Kralja. Dođi u ulicu Majkla Džeksona 2 što pre možeš.
Marjanoviću suze liju niz obraze.
MILE
To su odlične vesti! Odmah dolazim!
Mile spušta telefon. Oblači jaknu.
MILE
To je bio Marjanović. Nešto je iskrslo. Moram da se hitno nađem s njim.
OLJA
Ali obećao si da će ovo biti naše veče! Zar to vaše nemože da sačeka?
MILE
Bojim se da nemože. Ovo je ekstra hitno. Mont Everest među hitnostima. Ali evo, ja ti obećavam da ću ti sve nadoknaditi narednog vikenda.
OLJA
Obećavaš?
MILE
Obećavam! Evo, neka umrem ako lažem. Vidimo se dušo.
Mile poljubi Olju u oko i izadje iz stana.
Marjanović sedi u kancelariji skrhan.
MARJANOVIĆ
j*** ti, sve ti j***!
Marjanović zove Olju.
OLJA
Marjanoviću, šta se ovde dešava? Mile je rekao da si ga zvao da se nađeš s njim, šta je to toliko hitno?
MARJANOVIĆ
Olja...tako mi je žao... nisam imao izbora...morao sam... oni bi ga povredili... morao sam...
OLJA
Šta?
MARJANOVIĆ
Ubili bi Acu...drže ga na nišanu... predao sam im Mileta... Mile mi je kao brat... Aca mi je kao sin... oprosti mi Olja... molim te...
Marjanović prekida vezu i istrčava iz kancelarije. Olja gleda zapanjeno.
Zatim okrece konobara u kafani
OLJA
Zdravo! Jel tu moj Aca?
KONOBAR
Tu je! Hoćete nešto da mu kažete?
OLJA
Ne, samo sam htela da čujem da li je dobro! Cao.

Rade2

 • 2
 • Posts: 200
Re: ubice mog oca
« Reply #119 on: 19-05-2019, 13:59:14 »
Scena 5. Ulica Majkla Džeksona 2, crno beli flesbek
Mile oprezno ide niz ulicu. Na terasi obližnje zgrade se pojavljuje snajperista. Snajperista puca u Mileta. Mile pada mrtav. Snajperista šalje poruku. Tajanstveni iz kafane koji je snimao Acu poruku prima i izlazi iz kafane. Marjanović pronalazi Mileta. Grli ga i počinje usplahireno da se dere.
MARJANOVIĆ
MILE!MILEEEEEEEE...!
Scena 6. Bolnička soba, sadašnjiost.
MARJANOVIĆ
Sada znaš celu istinu. Od tada, Miletova smrt nije prestajala da me progoni. Od tada, svaka reč koju sam rekao, svaki potez koji sam napravio, uradio sam sa samo jednim ciljem- da uhvatim Crnog Kralja.
Ti se možeš ljuti ti na mene koliko god hoćeš, ali istinu nemožeš da promeniš.
OLJA
Mii te volimo Aleksandre, više nego ikoga na svetu! Sve što smo uradili, uradili smo za tvoje dobro!
ALEKSANDAR
Bravo! STVARNO BRAVO!

MARJANOVIĆ
Ne budi drzak kad razgovaraš s majkom! Izgradio sam imidž pokvarenog policajca koji će sve uraditi za novac.Ali to je bila samo maska da zadobijem poverenje kriminalnih grupa. Vojkan Despotović mi se obratio. Rekao je da zna ko je Crni Kralj i da zeli da ga preda vlastima. Ali sutradan je umro od infarkta. Nedugo posle, umrla je i Milica. Znao sam da sve to nije slučajnost i da Crni Kralj ima svoje prste u tome. Zato sam i tebe postavio da vodiš slučaj. Znao sam da ti imaš najviše prava da otkriješ istinu, ali sam te zato i intezivno nadzirao da ne napraviš neku glupost. Znao sam da je Crnom Kralju cilj preuzimanje kontrole nad svim kriminalnim organizacijama, kao i da je regrutovao Žiku da mu pomogne da eliminiše Srleta da bi zauzvrat Žika došao na Srletovo mesto.Obradovićka im je bila samo podrška, ništa manje, ništa više. Plaćali su lečenje njenog sina i imali su je u šaci. Pokušao sam da preko Žike dođem do Crnog Kralja, ali Žika je bio previše nestabilna veza. Bio je previše nepoverljiv. On bi ili zauvek ostao veran Crnom Kralju, ili bi se lično obračunao sa njim, ali ga nikad ne bi drukao. Neke veze, na našu sreću, su bile stabilnije.
ALEKSANDAR
Na koga tačno misliš?
MARJANOVIĆ
Baron i Miša Zvornik. Crni Kralj je Baronov parnter iz senke. Pokušao sam da se približim Baronu da bih preko njega došao do Crnog Kralja. Pomoć u razbijanju štrajka policije mi je bio savršen izgovor. Mislio sam da sam zadobio njihovo poverenje ali onda je Lune ubijen. Bio sam šokiran. To uopšte nije trebalo da se desi. Izašao sam iz bolnice čim sam čuo za to. Baron mi se posle pravdao da je to bio iznuđen potez, ali sam znao da je mozak svega bio Crni Kralj. Ona dva Bosanca su obični najamnici, plaćenici iznad kojih se nalaze bar desetak posrednikai koji nam ni za kakav dogovor ili smanjenje zatvorske kazne ne bi mogli reći ništa korisno. A onda je i Baron umro. Crni Kralj je svom partneru zabio nož u leđa. Obećali su mi mnogo novca, ali zauzvrat moram da postavim Mišu Zvornika na čelo Srletovog klana. A sasvim sam siguran da je i Bogdanovo ubistvo povezano sa Crnim Kraljem.
ALEKSANDAR
Tvoje šurovanje sa kriminalcima baš daje dobre rezultate! Skoro niko nije uhapšen, a leševi se samo gomilaju!
MARJANOVIĆ
Aco, samo od tebe tražim da mi veruješ. Pusti me da završim ono što sam započeo. Bliži sam hvatanju Crnog Kralja nego ikad ranije. Ali moram to da uradim pažljivo. Veze koje vode do njega su tanke i mogu vrlo lako da puknu. A ti si Aco nesmotren i impulsivan. Crni Kralj nam treba na čistini, a tvoje ponašanje će ga uplašiti i on će se kao puž sakriti u kućiću. A onda će što sam do sada uradio biti uzaludno.
ALEKSANDAR
Ti si radio na svoj način, i imao si rezultate kakve si imao. Sada je red na mene. Uradi ću na svoj način.
   

Rade2

 • 2
 • Posts: 200
Re: ubice mog oca
« Reply #120 on: 19-05-2019, 13:59:53 »
Scena 7. Mračna ulica.
Žika Savić čeka na ulici. Prilazi mu automobil koji vozi čovek po nadimku Bodež. Žika ulazi i seda pored Bodeža.
ŽIKA
Onaj majmun Zvornik nas je napao! Sigurno nas drukao Marjanović, mamacu mu j*** pokvarenu!
BODEŽ
Ostali?
ŽIKA
Nisu se izvukli!
BODEŽ
s****!
ŽIKA
Moram hitno da razgovaram sa Kraljem. Potrebno mi je pojačanje! Da mi pošalje barem Bosance!
BODEŽ
Nažalost njih dvojica nisu u mogućnosti da ti se pridruže.
ŽIKA
Zašto? Šta im se desilo?
Brzinom munje Bodež izvuče pištolj i uperi ga u Žiku.

BODEŽ
Gule kaznu u padinjaku jer su roknuli tvog prijatelja Luneta.
Bodež puca Žiki u glavu ubivši ga na mesto. Zatim okreće broj telefona.
BODEŽ
Žika je eliminisan. Ostao je samo Jakovljević Džunior.
Scena 8 Aleksandrova zgrada.
Aca otvara vrata svoje zgrade, ali mu se Bodež prišunjava s leđa i omamju je ga šokerom.
Scena 9. Unutrašnjost kombija.
Miša Zvornik i Bodež stoje pored vezanog Aleksandra. Aleksandar otvara oči.
MIŠA ZVORNIK
Dobro jutro uspavana lepotice.
ALEKSANDAR
Šta hoćete od mene? Gde me vodite?
MIŠA ZVORNIK
Ispunićemo tvoju najveću želju! Naći ćeš se oči u oči sa Crnim Kraljem!
Scena 10. Spoljašnjost velike kuće.
Kombi se zaustavlja ispred kuće. Bodež i Zvornik izlaze iz kombija i noseći Acu ulaze u kuću.
Eartwormjim is offline     

Rade2

 • 2
 • Posts: 200
Re: ubice mog oca
« Reply #121 on: 19-05-2019, 14:01:18 »
Scena 11. Velika soba.
U velikoj sobi punoj nameštaja stoje Jovan Despotović, Peca i inspektor Goran. Marjanović sedi vezan na sofi. Vrata se otvaraju i ulaze Miša, Bodež i Aca.
ALEKSANDAR
Ti? Ali, kako...
JOVAN
O, inspektore...vidim da ste stigli. Šta ste se ukipili magarci, gde su vam maniri. Naš gost je sigurno umoran. Posadite ga na sofu.
Miša i Bodež stavljaju Acu na sofu ali ne na onu na kojoj je Marjanović nego onu preko puta njega.
JOVAN
Po izrazu tvog lica vidim da si zapanjen što me vidiš na ovoj poziciji! Iskreno, nisam iznenađen! Još od detinstva imam stvar sa tim!
Jovan otmeno otpi gutalj vina.
JOVAN
Dobra stvar! Berba 65! Moraš to da probaš! Ali nažalost nikada nećeš. Nego gde sam ono stao. A, da. Moje detinstvo. Od mog detinjstva ljudi me podcenjuju. Sve tumače drugačije. Kada si kulturan i fin ljudi tumače kao „šonja“, „mlakonja“, „mekušac“. Odličan akademski uspeh, omalovažavaju rečima „bogataški sin“ , „tatine veze“ „nepotizam vidljiv iz aviona“. Ljudi su me uvek videli kao nesposobnog, bezopasnog, beznačajnog gubitnika koji je samo imao sreću da se rodi u zlatnoj kolevci i sa srebrnom kašikom u ustima. Nikada mi se nisu divili, nisu me poštovali, nisu bili svesni mog ogromnog potencijala i sposobnosti. Ali shvatio sam da to umesto hendikepa može postati moja prednost. Ja sam poput moka-mola riba. One plutaju okeanom, deluju smešno i bezopasno, grabljivci ih smatraju neukusnima, plen ih smatra bezopasnima, ali kada im se približi onda...HOP! Biva progutan!

Jovan prekida svoje izlaganje i prilazi Peci i prijateljski ga zagrli.
JOVAN
Vidim da si iznenađen i što vidiš ovog deliju. Znam da misliš da je verovatnoća da se od svih 7, 51 ljudi koji trenutno žive na Zemlji baš nas dvojica nađemo dobrovoljno u istoj prostoriji jednaka nuli, ali istina je malko drugačija. Odnos između nas je...složeniji.
Scena 12. Zabava u dvorištu Vojkana Despotovića(crno beli flesbek iy dalje prošlosti)
Vojkan, njegova žena, mladi Jovan,mlada Natalija, mladi Kosta, i desetogodišnja Milica sede za stolom. Nekoliko metra dalje mladi Nikola Kovačević razgovara sa dvanestogodošnjim Pecom.
PECA
Ali tata, obećao si! Cela škola će doći da me vidi! Svi će biti tamo! I direktor, i svi profesori i svi moji drugovi!Uvežbavali smo predstavu punih šest meseci! I obećao si mi...
NIKOLA
Znam Pepi ali ovo je iskrslo niotkuda, a ja sam jedini koji može to da reši!Znam da ćes ih sve razbiti! A jel može ovako, sledeće nedelje te vodim u Diznilend i mozeš da pojedeš sladoleda koliko hoćeš. Ljubi te tata.
Nikola ljubi Pecu u čelo i odlazi da priča sa nekim čovekom. Peca ostaje sam tužan.
PECA
Osim ako i tada nešto ne iskrsne! A siguran sam da hoće!
JOVANOV GLAS IZ OFA.
Nikada nisam imao biološkog sina kojeg sam toliko želeo, ali sam tog dana pronašao nekog, ko osim krvi, zadovoljava sve propozicije. Moju mlađu verziju. Mladića koji je sposoban ali koga niko neshvata ozbiljno, čak ni njegov vlastiti otac koji više voli njegovog „brata“.
MLADI JOVAN
Natalija, izvini me, molim te.
Jovan prilazi Peci i prijateljski mu stavlja ruku na rame.
JOVAN
Peco. Ja ću doći na tvoju predstavu! Ništa na ovom svetu me neće sprečiti u tome!
PECA
Ni sumporna kiša?
JOVAN
Ni sumporna kiša!I Peco, ti si jedan poseban dečak. Bolji si od svih! Nemoj nikada da zaboraviš to! Ljudi će ti se podsmehivati i omalovažavati, ali to nije zbog toga što si ti loš, nego zato što su oni glupi i ljubomorni. Neobaziri se na te gubtnike, nego samo guraj napred.

Rade2

 • 2
 • Posts: 200
Re: ubice mog oca
« Reply #122 on: 19-05-2019, 14:02:21 »
Scena 13. Jovanova soba
JOVAN
Ispunio sam dato obecanje. Ja svoje obecanje uvek ispunim. Moje malo kriminalno carstvo je vremenom postajalo sve vece i vece. Posao tamo, posao ovde, sve je islo kao po loju. Ali onda...
Scena 14. Kancelarija u Sitilendu. (Crno beli flesbek)
Mile razgovara sa Vojkanom. Jovan sve to posmatra.
Jovanov glas iz ofa
Tvoj otac mi se previse priblizio. Morao sam da delujem brzo.
Scena 15. Jovanova soba
Aleksandar
TI ljigavo djubre!
JOVAN
Bogato i mocno ljigavo djubre! Koje je uspelo da eliminise sve protivnike! Da se vratim na moju pricu. Stvari se jos nisu vratile u normalu...
Scena 16. Jovanova kancelarija (crno beli flesbek)
Voljkan vice na Jovana.
Jovanov glas iz ofa
Moj otac je saznao za moje poslove. Trazio je da se predam policiji. U suprotnom ce me on predati. Tvrdio je da sam ukaljao porodicni ugled i da sam prekrsio lojalnost. g**** jedno matoro! Sta on zna o porodicnom ugledu i lojalnosti. Meni nikada nije bio lojalan. Kad god mi je trebao, nikada nije bio tu. Imao sam nekoliko opcija...
Scena 17. Jovanova kuhinja(crno beli flesbek)
Jovan u bocu sa vinom sipa sadrzaj male bocice.
Scena 18. Jovanova trpezarija( crnobeli flesbek)
Vojkan ispija casu vina, vata se za srce i pada mrtav
Scena 19. Jovanova soba
Jovan
...i izabrao sam najbolju! Moj otac je imao slabo srce. Pre bi na vrbi rodilo grozdje nego sto bi njegovu smrt povezali s mnom. Nazalost stvari su tek tada pocele da se komplikuju. Prvo je tu bio Nikola. Hteo je da preuzme Sitilend. Stalno me je udarao ispot pojasa. Mada, moram mu priznati, Konstantinovici iz Amerike su mu bili stvarno odlican potez. Znao sam ko je i sta je Tijana. Odlicna j*** sto se mene tice, ali kao spijunka ocajna. Prozreo sam je cim nas je Nikola upoznao. Nikola je po mom stanu postavio kamere, ali nije znao da sam i ja, uz Pecinu pomoc, i ja postavio svoje u njegovom. Tacno sam znao gde me posmatra, a gde ne. Zajedno sa Srletom hteo da me istera iz moje vlastite kompanije. Da ja u mojoj vlastitoj kompaniji u koju sam ugradio ceo svoj zivot, budem njihov j*** lakej, da klecim pred njima i ljubim ih u skute. NE U OVOM ZIVOTU! Naravno, Srahinja je tu bio veliki problem...
Scena 20. Nikolina soba (crno beli flesbek)
Nikola samopozdano pokazuje Strahinji neka dokumenta. Strahinja je preplasen.
Jovanov glas iz ofa
Strahinja i Nikola su zajedno bili u stranci. Strahinja je u proslosti napravio neku svinjariju sa proneverom penzionog fonda ili neka slicna glupost, nisam bas upucen u to. Bilo kako bilo, Nikola je za to saznao i iskoristio je to da bi ga ucenio. Strahinja je postao njegova marioneta. Radio je sve sto mu Nikola zapovedi, a narocito da me spijunira i sabotira. Tijanu sam lako drzao na uzici, ali Strahinja je bio krupniji zalogaj. Taj sam problem morao da resim, docicemo i do toga. Peco, dovedi nam nam treceg gosta.
Scena 21. Jovanova soba
Peca otvara plakar i odatle vadi vezanog Nikolu. Vodi ga pred Jovana i baca mu ga pod noge.
Nikola
Zasto Peco? Zasto? Dao sam ti sve!
Peca
Dao si mi k****!Nikada ti nista nisam znacio! Jedini do koga ti je bilo stalo je onaj usrani Dejan!
Jovan
Da Nikola, prilicno boli kad ti rodjeno dete nabije noz u ledja! Znam da mene jeste! Veoma...
Scena 22. Kostina spavaca soba.
Kosta i Milica leze goli u krevetu. Vedri su i nasmejani.
Milica
Ljubavi, jesi li srecan sa mnom?
Kosta
Zasto me pitas takvo glupo pitanje?
Milica
A ..tvoja zena?
Kosta
Duso, rekao sam ti vec sto puta! Mi smo u braku samo formalno. Papiri za razvod mi stizu za nekoliko dana. I onda cu zakonski biti tvoj!
Milica
Kad postanes moj muz ceo Sitilend ce biti tvoj.
Kosta
Kako to mislis?
Milica pokaze prstom Kosti da mu se priblizi.
Milica
Pridji blize smekeru da ti sapnem jednu tajnu.
Kosta je poslusa.
Milica
Deda je sve ostavio meni. Sve je moje. Tata ce morati da se iseli a ti ces da zauzmes njegovo mesto. I u kompaniji i nasoj kuci.
Kosta
Zar to nije surovo prema tati?
MILICA
Ne poznajes ti dobro tatu kao ja. On deluje kao fin covek, ali on je...
Kosta
Da?
Milica
Znas, kad su se mama i on rastavili, svi su krivili mamu za to, svi su tatu sazaljevali kao zrtvu, ali ja sam znala... znala da on nije onakav kakvog ga svi vide, da on ima...
Kosta
On ima?
MILICA
On ima nesto mracno u sebi. Nekakav bes... nekakvu... mracnu energiju...
Kosta
Tvoj otac nije nimalo vazan. Ono sto jeste vazno smo ti i ja. Dodji da te poljubim pametnice moja.
Kosta pocinje da ljubi Milicu.
Scena 23. Jovanova trpezarija (crno beli flesbek)
Jovan sve to besno posmatra na laptopu. Prilazi staklenim casama i pocinje besno da ih lomi. Ruke su mu krvave, ali on na to nimalo neobraca paznju, nego nastavlja da lomi.
Scena 24. Jovanova soba
JOVAN
Deriste jedno nezahvalno! Posle svega sto sam uradio za nju! Da vlastitog oca izbaci na ulicu, kao sugavog psa! Trebalo je da bude kaznjena! I bila je! O, itekao je bila!

Rade2

 • 2
 • Posts: 200
Re: ubice mog oca
« Reply #123 on: 19-05-2019, 14:03:50 »
Scena25 Jovanova soba. (Crno beli flesbek)
Jovan sedi i cita novine. Milica izlazi iz kuce.
Milica
Cao tata. Odoh kod Lidije.

JOVAN
Lepo se provedi duso!
Scena 26. Jovanova soba

JOVAN
Samo sto te veceri nije trebalo da se nadje sa Lidijom. Trebala je da se nadje sa Kostom. Video sam poruku u njenom mobilnom telefonu. Te veceri, svako je trebalo da uradi svoj deo posla.
PECA
Ja sam svoj uradio!
Scena 27. Dejanov tetniski teren (Crno beli flesbek)

Peca vadi kljuceve od kola i sakriva ih u svoj unutrasnji dzep. Zatim dotrcava do Strahinje.

PECA
Izgubio sam kljuceve od kola! Sve sam pretrazio , nigde ih nema

STRAHINJA
Smiri se Pepi. Verovatno si ih samo negde zaturio. Nacices ih, kad tad.
PECA
Ja sam sve detaljno pretrazio, nigde ih nema.
STRAHINJA
Smiri se Pepi. Cak i da si ih izgubio, j*** kljucevi nisu razlog da se ti sekiras! Ja cu napraviti orginal svojih, sta te boli k****.
Scena 28. Strahinjin stan (Crno beli flesbek)
Strahinja lezi u krevetu u badem-mantilu i gleda televiziju. Peca je u kuhinji pored dve velike krigle piva. Peca u jednu kriglu sipa male pilule.

STRAHINJA
Pepi, jel stizes? Utakmica samo sto nije pocela.
PECA
Stizem Strahi.
Peca sa kriglama piva leze pored Strahinje.
PECA
Nosim pice za lepe mladice.
STRAHINJA
Ovde ima samo jedan lep mladic. Drugi nije lep, a da budemo iskreni, nije tehnicki ni mladic. Vise je kao neki deda.
PECA
Ali ne obican deda, nego super-deda. Takvog dedu ne bih menjao nizasta na svetu. Ispij deda!
Strahinja
Uzecu ovo.
PECA
Nemoj. Bolje uzmi ovo drugo.
STRAHINJA
Zasto Pepi?Meni obe case izgledaju isto.
PECA
Izgledaju isto ali iz ove druge nisam otpio gutljaji i na njoj nema moje pljuvacke!
STRAHINJA
Dobro Pepi, ako ti kazes tako. Crkoh od zedji.
Strahinja otpi gutljaj piva.
STRAHINJA
Pepi, ovo ce biti jako zanimljiva utakmica. Kvote su otisle nebu pod oblake. Svi su ubedjeni da ce Tomasevic da da g..
Strahinja pada u san. Peca dolazi do svoje jakne i iz skrivenog dzepa vadi kljuceve od kola.
Scena 29. Grad( crno beli flesbek)
Peca vozi Strahinjin automobil. Prolazi pored uocljive saobracajne kamere.
Pecin glas iz ofa
Strahinja mi je pricao u svom automobilu. Rekao mi je da ga je kupio u Italiji, i da je njegov automobil, specifican, jedan u nekoliko miliona. Odlucio sam da iskoristim tu cinjenicu. Znao sam da ako njegov automobil bude vidjen u blizini mesta zlocina, Strahinja biti povezan sa Milicinim ubistvom. A znao sam i da ce ako stvari krenu lose i mene povezu sa Milicinim ubistvom, Strahinja meni dati alibi i vlastima reci da smo celu noc proveli zajedno. Vin-Vin situacija.
Automobil se parkira u blizini Kostine vikendice.
Pecin glas iz ofa
Trebalo je samo da sacekam 9 sati da Milica stigne.
Scena 30. Jovanova soba
JOVAN
I ja sam uradio svoj deo posla.
Scena 31. Lidijin stan (crno beli flesbek)
Jovan dolazi do Lidije i daje joj fotografije na kojoj se vidi kao ona diluje drogu. Lidija je zabezeknuta.
Jovanov glas iz ofa
Znao sam da lidija radi za Srleta i to sam iskoristio. Ako nije htela da fotografije predam vlastima, trebalo je da radi tacno ono sto joj kazem.
Scena 32. Restoran. (crno beli flesbek)
Lidija sedi za stolom sa sestrom i bratom. Zove nekog telefonom zatim ostavlja telefon i odlazi u toalet. Sestra je prati. Lidija u toletu vadi drugi telefon i zove nekog . Sestra je vidi i vraca se za sto. I lidija se vraca za sto. Uzima telefone, iskljucuje ih i stavlja ih u torbu. Misa Zvornik, koji sedi za susednim stolom , pazljivo je posmatra.
Scena 33. Jovanova soba
Jovan
Lidija nam je trebala da bismo namamili Dejana. Trebalo je da ga pozove i kaze da ga Milica vara sa Kostom (sto i jeste bila istina). Peca je trebalo da ubije Milicu i Kostu i da sve to prisiljemo Dejanu. Prvo bi Strahinja bio uhapsen, pa bi umro u zatvoru, pa biste onda uhapsili Dejana. Makar je takav bio plan. Ali...
Scena 34. Spoljasnjost Kostine kuce(crno beli flesbek) . Peca ceka ispred kuce. Milicin auto se parkira ispred kuce. Milica ulazi u kucu zacuje se glasna vika. Peca sve to posmatra sa zbunjeno.
PECIN GLAS IZ OFA
Nesto definitivno nije bilo kako treba!
Peca dotrcava do prozora.
Scena 35. Unutrasnjost Kostine vikendice. Crno beli fleshbek
MIlica i Natalija se svadjaju.
NATALIJA
Djubre malo! Zar sa Kostom! Tvojim stricem!
Milica
Mama molim te...
Natalija
Sta mama! Sta molim te! Droljo jedna!
Natalija udara Milici samar. Besna Milica joj uzvraca udarac nokautiravsi je.
MILICA
MAMA!MAMA!
Peca ulazi u kucu.
PECA
Ja sam cuo neku viku! Sta se ovde deseva?
Milica
Peco, sta ces ti ovde?
PECA
Strahinja je izgubio cekovnu knjizicu. Dosao sam da vidim da li je ostala kod Koste.
MILICA
Peco, mama je dozivela nezgodu. Treba mi nesto da joj povrati svest.
PECA
Odmah nalazim.
Milica kleci pored Natalije.
MILICA
Mama, molim te probudi se! Necemo se vise nikada svadjati!
Peca vadi kozne rukavice, navlaci ih na sake i uzima zarac. Polako prilazi Milici. Milica se okrece.
MILICA
Peco, sta to radis?
PECA
Droljo jedna nezahvalna! Tako da tretiras coveka koji ti je podario zivot. Nisi dostoljna da budes cerka naseg oca. Nisi.
Peca zamahuje zaracem ubivsi Milicu na mestu.

Rade2

 • 2
 • Posts: 200
Re: ubice mog oca
« Reply #124 on: 19-05-2019, 14:04:52 »
Zatim stavlja zarac u ruke onsvescenoj Nataliji. Zatim uzima zarac, izlazi iz kuce, ulazi u kola i brise vrh zaraca o pod kola.
Pecin glas iz ofa
To sto se Natalija pojavila na mestu zlocina je zapravo srecna okolnost. Ubica nemoze da nasledi imetak onoga koga je ubio.
Peca seda u kola. Nekoliko minuta kasnije Dejan ulazi u kucu.
Pecin glas iz ofa
Mislio sam da ce sada sve ici glatko, ali stvari su ponovo pocele da idu neobicajenim tokom...
Dzip dolazi do kuce i iz njega izlaze dva misicava tipa.
Pecin glas iz ofa

Naravno, gospodin Sport Bili je morao da pozove svog taticu u pomoc! To umalo da nam je totalno poremetilo plan. Zlocin je trebao da bude povezan sa Strahinjom. Ako Milicu odvedu negde drugde, ode mast u propast. Ali setio sam se necega. Strahinja je pricao da gume njegovog automobila imaju specificne sare. Iskoristio sam to.
Scena 36. Veliko kukuruziste. (crno beli fleshbak)
Dzip sa Srletovim ljudima staje pored kukruzista. Oni izlaze i odnose Milicu. Nekoliko kilometara dalje, Peca zaustavlja automobil, uzima pregazeni list kukuruza, dosunjava se Srletovom dzipu i paca list pored.
Pecin glas iz ofa
Kasnije sam poslao Marjanovicu poruku da preceslja kukuruziste. Policija voli anonimne dojave revnosnih gradjana.
Scena 37. Jovanova soba
Jovan
Onda je krenula istraga i na scenu ste stupili ti i tvoj partner. Razotkrili ste Lidiju. To nismo ocekivali. Morali smo hitno da delujemo. Srecom, pametno je bilo smoje strane sto sam u Lidijin telefon ubacili odasiljac. Lako smo je nasli.
Scena 38. Staza pored reke. (crno beli flesbek)
Lidija ceka Srletove ljude. Iznenada se pojavljuje Peca sa olovnom cevi u rukama.
Lidija
Peco? Sta radis ti ovde?
Peca
Ti pogana droljo!
Peca napada Lidiju.
Scena 39. Jovanova soba
Peca
Trebalo je da se resimo Strahinje. Ti si nam dosao kao kec na 11.
Scena 40. Strahinjin stan (cbf)
Peca
Strale, plasim se svog oca! Neznas kakav je on , i sta je u stanju da uradi!
Strahinja
Sta nije uredu?
Peca
Jer se secas moje majke? Obesila se salom! Zvanicno je to bilo samoubistvo! Ali ja znam da je to on uradio! On ju je ubio! Moja majka je te nedelje uplatila putovamje u Francusku! Nema sanse da se ubila! Nema sanse!
Strahinja
Peco...
Peca
A u zadnje vreme je nasilniji i agresivniji! Plasim se , mnogo se plasim!
Strahinja
Peco, necu dozvoliti da te tvoj otac povredi! Sta god da se desi, ja cu ti cuvati ledja!
Scena 41. Strahinjin stan(cbf)
Peca daje sal Aleksandru.
Scena 42. Strahinjina celija (cbf)
Aleksandar daje sal Strahinji.
Scena 43. Strahinjina celija (cbf)
Strahinja lezi mrtav u celiji, obesen salom.
Scena 42. Jovanova soba
Peca
Jadni Strahinja. Bio je tako naivan. Naravno trebalo je sada paznju usmeriti na Dejana. To sam i radio, secas se? Izgubljeni kljucevi na teniskom terenu, njegov francuski pasos, sve to je poteklo od mene. Bilo je lako manipulisati tobom Aco, jer si glup ko k****. Secas se dokumenata iz ocevog sefa. Nisam ti sve predao. Bio je tu jedan dokument koji je dokazivao da je potkradao vlastitu stranku. To sam poslao Marjanovicu sa jasnim instrukcijama sta sa njima da radi. On ih je, naravno , predao predsedniku i moj tata je mogao da se oprosti sa ministarskom foteljom.
Jovan
Ipak, Nikola je bio mnogo opasniji protivnik nego sto smo mislili. Ubistvo Koste i podmetanje Milicinog telefona je zaista bio nizak udarac. Jeste da Kostino ubistvo nije stvar koja nije primamljiva, ali kad se dogodi u blizini moje kuce i ukazuje na mene kao pocinioca, to stvar menja iz temelja. Tada sam se zaista uspanicio. Morao sam ponovo da te navedem na Dejana. Tvoj sastanak sa Pecom na groblju je unapred isplaniran. Naravno, veliki problem je bio i Srle Zuric. Gadan protivnik za izbacivanje iz igre. Tu mi je trebala pomoc.
Scena 43. Stan Zike Savica (cbf)
Zika, Duca, Jovan i inspektor Goran sede za stolom
JOVAN
Ziko, znam da te Srle i njegov brat tretiraju kao g****. Vredjajute, lupaju ti samare, daju lose poslove a od svega ti dobijas samo mrve. Nemora da bude tako. Pomozi mi da sklonim te morone a ti ces za nagradu na njihovo mesto!
Zika
Vazi!
Jovan i Zika se rukuju.
Scena 44 . Jovanova soba
Jovan
Zika je kod tebe rovario protiv Srleta, ali to nije bilo dovoljno. Bilo je vreme za drasticnije mere...
Scena 45. Bolnicka soba (cbf)
Srle sedi pored veoma starog coveka koji lezi u postelji.
Jovanov glas iz ofa
Srletov ujak Sova je zvanicni sef klana. Bio je star i tesko bolestan. Umro je prosle nedelje. U to vreme smo odlucili da iskoristimo Srletovu privrzenost njemu.
Scena 46. Srletov klub (cbf)
Eartwormjim is offline     

Rade2

 • 2
 • Posts: 200
Re: ubice mog oca
« Reply #125 on: 19-05-2019, 14:06:38 »
Scena 46. Srletov klub (cbf)
Zika prilazi Srletu i Nemanji.
Zika
Sef te trazi! Hitno mora da razgovara stobom, nece se izvuci!
Srle
Kad se mora, mora se!
Nemanja, Srle i Zika izlaze iz kluba. Pored automobila su dva velika coveka.
Srle
Ko su oni?
Zika
To su moji Bosanci. Pouzdani su sto posto!
Jovanov glas iz ofa
To su bili moji Bosanci. Pre deset godina Kosta ih je regrutovao u Banja luci i od tada obavljaju prljave poslove za Sitilend, sve dok ih ti nisi uhapsio , Aleksandre.
Scena 47. Jovanova soba (cbf)
Poslednja zajednicki sastanak Koste i Jovana.
Kosta
Samo pricekaj nekoliko dana da stignu moji Bosanci.
Jovanov glas iz ofa
Oni su vec stigli pre nekoliko dana. I odlicno su obavili posao.
Scena 48. Reka (cbf)
Srle pluta mrtav u reci.
Scena 49. Baronova soba
Baron, Jovan, Misa Zvornik i Biba sede za stolom i piju pice.
Jovanov glas iz ofa
Prestanak gradjevinskih radova zbog spora sa Konstantinovicima, uveo me je u novcane neprilike. Poznavao sam Barona odranije. Sitilend je izgradio fudbalski stadion njegovog kluba. Ugovorio je transfer fudbalera Karaklajica sa pevacom Luneto. Plan je bio da ubijemo Luneta i podelimo njegov deo. Bilo je tu mnogo novca, dovoljno na me izvuce iz blata i stavi na cvrsto tle. Biba je trebalo da namami Luneta. Ja sam joj u proslosti pomogao da se resi svog muza i sada mi je dugovala uslugu. Da je odbila, izasle bi neke mnogo gadne pikanterije o njoj. Pored Luneta, trebalo je da strada i Zika. Budimo realni, Zika je bio nepouzdani dzanki koga je bilo tesko kontrolisati i bilo je samo pitanje kada ce do njega stici policija, ili gore, Srletova ekipa, a on bi ih sigurno doveo do mene. Jednim udarcem dve muve. Naravno, stvari nisu tako idealno prosle. Mimo toga , Peci je palo napamet da laziramo njegovu otmicu. Da Nikola, uradio sam to pre tebe. Da stvar nebi procurela, niko ko je bio umesan u otmicu nije znao da smo Peca i ja u dilu.
Scena 50. ulica (cbf)
Peca seta ulicom. Zvoni mu mobilni. Javlja se. Sa mobilnog se cuje Jovanov glas.
Jovan
Peco, uskoro ces biti "otet". Prici ce ti prosjak. Moj covek. Bitno je da ovo prodje uverljivo i za gledaoce i za tvog oca. Nesme da procuri informacija da smo u talu. Ni otmicari nesmeju da znaju da smo u talu. Bice malo grublji prema tebi, ali sam im jasno stavio do znanja da tebi nesme da fali ni dlaka sa glave. Sve ce biti dobro. Volim te.
Scena 51. Jovanova soba
Jovan
Posto se ispostavilo da bratanac mog kuma Koste nije bas osoba dostojna poverenja, to sto sam krio da smo Peca i ja partneri je bio prilicno mudra odluka. Natalijine akcije nisu bili jedini cilj otmice. Trebalo je i da stvori razdor izmedju Nikole i Srletove ekipe. Znao sam za tvoj mali obracun ispod mosta. Zato sam i naredio Bratancu da tu zatrzi primopredaju, jer sam znao da ce to kod tebe Aco izazvati traume i sumnje.
Scena 52. Automobil(cbf)
Bratanac, Kostina zena i Peca sa vrecom preko glave.
Bratanac
Ne razumem tetka sto je on to odbio. To je bas fino mesto, mirno...
Scena 53. Jovanova soba
Jovan
Naravno, nije bas ispalo kao sto smo planirali. Na scenu je stupio inspektor Goran. On je bio nas covek u policiji. Njegov zadatak je bio da spijunira vas policajce i obavestava nas kako tece istraga. Pratio je tvog partnera i otkrio neobicnu stvar... da je mladi Bane cinkaros.
Misa Zvornik
Tu sam ja stupio na scenu!
Scena 54. Ulica (cbf)
Misa Zvornik prilazi Banetu.
Misa Zvornik
Bane, jer se secas kako si govorio da ti nasa grupa znaci najvise na svetu. Da bi dao i svoj zivot za nju.
Bane
Da Miso, secam se.
Misa Zvornik
Sad imas priliku da ispunis obecanje!
Misi izlece skakavac iz sake kojim ubada Baneta u grudi, ubivsi ga na mestu.
Eartwormjim is offline     

Rade2

 • 2
 • Posts: 200
Re: ubice mog oca
« Reply #126 on: 19-05-2019, 14:08:04 »
Scena 55 Jovanova soba
Jovan
Posle je i Baron poceo da pravi probleme. Posto je previse pohlepan i svojeglav, a ja na takvog partnera nisam moga da racunam. I on je morao da ode iz igre. Najveci problem je nastao kada si uhapsio moje Bosance. Zato sam rekao Bibi da kada je pritisnu, svu krivicu svali na Barona. Mrtva usta ne mogu da se brane. Onda je doslo i ubistvo doktora Luke. Mi nismo imali nista stim, ali smo preko Gorana otkrili da je Duca jedan od osumnjicenih. E, tu je lezao problem. Duca je bio jedan od retkih koji je znao da sam ja Crni Kralj, i nisam smeo da dozvolim da policiji otkrije tu informaciju. Morali smo da delujemo.
Scena 56. Ducina kuca(cbf)
Inspektor Goran ulece u Ducinu kucu.Duca ga prepoznaje i cilja u njega. Goran puca prvi i ubija Ducu.
Scena 57. Jovanova soba
Inspektor Goran
Namerno sam se prijavio za taj zadatak. Duca me je prepoznao i instiktivno potegao pistolj u samoodbrani. Sve je proslo glatko.
Jovan
Inspektor Bogdan je poceo da pravi probleme.
Scena 58. Kancelarija u Sitilendu( cbf).
Bogdan dolazi do Jovana i pocinje da prica sa njim
Jovanov glas iz ofa
Bogdan je pronasao neke beleske tvog oca i poceo je da njuska i povezuje stvari. Nisam smeo da rizikujem.
Scena 59. Bogdanov automobil.
Inspektor Goran dolazi do automobila, obija vrata kalauzom i sakriva se iza sedista. Vrlo brzo Bogdan ulazi u auto. Goran ga ubija s ledja.
Scena 60. Jovanova soba
Aleksandar
Bravo Jovane. Ispade ti Kajzer Spejsi!
Jovan
Soze!
Aleksandar
Sta?
Jovan
Soze! Kajzer je Soze a Kevin je Spejsi! Prvi je lik iz filma a drugi je glumac koji ga glumi!
Aleksandar
Neces se izvuci!
Eartwormjim is offline     

Rade2

 • 2
 • Posts: 200
Re: ubice mog oca
« Reply #127 on: 19-05-2019, 14:09:02 »
Jovan
Hocu! Sve je vec isplanirano!
Jovan klimne glavom ka Peci. Peca stavlja rukavice na ruke, prilazi Aleksandru i vadi njegov postolj. Zatim puca u Nikolu ubivsi ga na mestu. Kadar na Aleksandrove ruke koje olabljavaju konopce.
Jovan
Aleksandre, ti si bas nevaljao decak. Upravo si hladnokrvno ubio Nikolu. Posle si se posvadjao sa Marjanovicem, pa je izmedju vas izbio obracun u kome ste obojica nastradali.
Misa prilazi Marjanovicu.
Aleksandar
Ti si bas pametan, Jovane. Pametan si kao... PCELA!
Shvativsi signal, Marjanovic se naglo uspravi, udarivsi glavom Misu Zvornika u nos. Misa udara Marjanovica koji pada na sofu. Peca se okrece ka Marjanovicu. Aleksandar oslobadja ruke, naglo ustaje, hvata Pecu za ruku kojom drzi pistolj, uvrce mu je slomivsi mu je, a onda mu otima pistolj. Goran i Bodez potezu pistolje, ali Aleksandar je brzi, puca ubivsi ih obojicu. Jovan i Misa Zvornik beze iz sobe. Aleksanadr odgurne Pecu koji pada na pod i jeca od jakih bolova. Aleksandar oslobadja Marjanovica.
Aleksandar
Pazi na njega! Ja idem na Jovana!
Aleksandar istrcava izsobe. Juri po kuci. Iznenada se pojavljuje Misa Zvornik sa velikom sacmarom. Puca na Aleksandra. Aleksandar skace iza velikog kamina. Meci pljuste po kaminu. Misi se zaglavljuju metak u cevi.
Misa
s****!
Aleksandar iskace iza kamina i puca na Misu, ubivsi ga momentalno. Zatim izlece iz kuce i ugleda Jovana kako trci. Puca mu u noge. Jovan pada ranjen. Aleksandar dotrcava do njega. Uperuje pistolj u njega. Jovan dize ruke uvis.
Jovan
Ne pucaj! Ja sam nenaoruzan!
Aleksandar besno gleda. Ruka mu drhti.
Aleksandar
Jovane Despotovicu, uhapseni ste! Imate pravo da cutite!
Marjanovic dotrcava do Aleksandra.
Marjanovic
Aleksandre pucaj!
Aleksandar
Sta?
Marjanovic
Pucaj! Ubij ga na mestu!
Kadar na Jovanov rukav iz koga viri bodez.
Marjanovic
Znas kakvo je on cudoviste! Znas sta je sve uradio!
Aleksandar
On je nenaouruzan covek! Koji je i ranjen! Pucati u nenaoruzanog coveka je pogresno! Ja nisam poput njega! Ja sam bolji od njega! Ja sam covek zakona! Ja sprovodim zakon!
Marjanovic
Ako ga uhapsis, on ce se izvuci! Smradovi kao on se uvek izvuku. Ovo se mora zavrsiti sada, jednom i zauvek!
Aleksandar
Ne!
Jovan izvlaci bodez iz rukava i baca ga ka Aleksandru. Marjanovic gura Aleksandra. Bodez ga pogadja u ledja. Aleksandar puca u Jovana ubivsi ga na mestu. Marjanovic tesko dahce. Krv mu curi iz usta.
Aleksandar
Predraze, samo budi miran. Pomoc stize! Bices dobro!
Marjanovic
Aco... zao mi je... sto si patio...samo sam.. hteo da uhvatim... Miletove ubice... cuvaj...Olju...
Marjanovic umre.
Eartwormjim is offline     

Rade2

 • 2
 • Posts: 200
Re: ubice mog oca
« Reply #128 on: 19-05-2019, 14:09:55 »
Aleksandar
Predraze!Predraze!Predraze!
Scena 61. Groblje
Aleksandar, Mirko, Jelena, Milanka, Ivan, Pera lopov i Olja stoje pored dva grova koji su jedan pored drugog. Na jednom pise Mile Jakovljevic, na drugom Predrag Marjanovic.
Aleksandar
Zao mi je sto sam sumnjao u sebe. Mislio sam da si pokvaren ali samo si zeleo da isteras pravdu, mada mi je tvoj metod bio nesvatljiv. Sada ti je ispunjena zelja. Sahranjen si pored mog tate, koji ti je bio kao brat. Obojica ste sada pronasli mir!
Zatamnjenje
KRAJ SERIJE


Kolege UMO-vci, nisam bio dovoljno strpljiv da docekam kraj serije i razresenje istog, pa sam zato napravio svoj
kraj. Jednom kad dodje pravi kraj UMO, mocicete da ga uporedite s mojim, da izaberete koji vam je bolji. Ako nikad ne dobijemo zvanican kraj, bar cete imati moj :mrgreen:
Srdacan pozdrav svim fanovima Ubica mog oca!
Eartwormjim is offline     

Rade2

 • 2
 • Posts: 200
Re: ubice mog oca
« Reply #129 on: 26-03-2023, 14:48:17 »
Ako se ikome dopao ovaj moj scenario i želi da sa mnom razgovara o njemu, može to uraditi preko privatnih poruka. Ako neko to želi a nemože da se uloguje na ovaj cenjeni forum, može to da uradi ovde https://forum.titlovi.com/ubice-mog-oca-2016_t87605_n4&SID=1616451983d14c7ea91f6749ca93445011,6144444444.html