Author Topic: The Curious Expedition  (Read 3993 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

emit0r

• 2
The Curious Expedition
« on: 23-10-2016, 14:00:25 »
The Curious Expedition

Tesla, Lavkraft i Darvin ulaze u selo kanibala

Skorašnji skok interesovanja za proceduralno generisane (rogue-like) igre je isprva delovalo kao dobra vest, međutim, vreme je pokazalo da smo se prerano poradovali. Došlo je do porasta u kvantitetu,

Nastavite sa čitanjem

The post The Curious Expedition appeared first on Emitor.

Tesla, Lavkraft i Darvin ulaze u selo kanibala

Skorašnji skok interesovanja za proceduralno generisane (rogue-like) igre je isprva delovalo kao dobra vest, međutim, vreme je pokazalo da smo se prerano poradovali. Došlo je do porasta u kvantitetu,

Nastavite sa čitanjem

The post The Curious Expedition appeared first on Emitor.

Source: The Curious Expedition

mac

• 3
    • http://www.facebook.com/mihajlo.cvetanovic
Re: The Curious Expedition
« Reply #1 on: 23-10-2016, 19:03:37 »
Ovaj emit0r se još nije pelcovao od duplog teksta u porukama. Je li to nešto namerno?

ridiculus

• 5
  • 3
    • Strahoslovni domen999
« Reply #2 on: 23-10-2016, 20:33:05 »
Tesla, Lavkraft i Darvin nikad ne ulaze zajedno u selo kanibala, kao što bi neko mogao da pomisli iz teksta. Drugo, proceduralno generisane igre nisu nužno roglajk. Dijablo ima proceduralno generisane mape. Civilizacije imaju proceduralno generisane mape, kao i mnoge svemirske 4X i slične igre.

Pročitaću kada stignem.
Dok ima smrti, ima i nade.

ridiculus

• 5
  • 3
    • Strahoslovni domen999
« Reply #3 on: 24-10-2016, 01:06:38 »
Glavna misao posle čitanja članka mi je bila da mi je drago što neko piše o igrama poput ove.

Elem, sam opis igre je solidan, ali problem proceduralne generacije je nešto sasvim drugo, i nije za ovu temu. Ukratko, ništa se ne može dobiti a da se nešto ne žrtvuje (osim bolesti, ali to je neumesno poredjenje). Tako u životu, tako u dizajnu igara. Proceduralna generacija izuzetno pojačava vrednost ponovnog igranja, na uštrb identiteta mnogih stvari, i osećaja za geografiju i istoriju. I zato se u ovakvim slučajevima mora ograničiti.

Ne znam da li se ja razlikujem toliko od većine povodom očekivanja, ali uglavnom su ljudi (tj. gejmeri) sami krivi za njih. Čak i u slučaju No Man's Sky.
Dok ima smrti, ima i nade.

zakk

• Očigledan slučaj RASTROJSTVA!
  • 3
    • IP Tardis
« Reply #4 on: 24-10-2016, 16:23:19 »
Ovaj emit0r se još nije pelcovao od duplog teksta u porukama. Je li to nešto namerno?
nije... plagin je glup, ne zna šta je postovao.

@ridiculus
da, više ljudi mi se javilo da je Nenad izomašivao neke stvari tu
na to mogu samo da kažem: želite se njemu u komentarima :D
a ja ću ubuduće da nađem nekog igračkijegTM pre nego što objavim ... -_-
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Nash Knight

• 2
    • Nash Knight predstavlja
« Reply #5 on: 21-11-2016, 21:43:47 »
Naslov je fora, u stilu klasičnih viceva, u samom opisu jasno stoji da vodite jednog od tih likova. Istina, nisu sve proceduralno generisane igre rogue-like, ali zato sve rogue-like igre jesu proceduralno generisane. Možda je to trebalo jasnije objasniti ali to bi produžilo i ovako predugu recenziju, samo sam hteo da pokrijem malo širi spektar igara bez udubljivanja u žanrovske podele.