Recent Posts

Pages: [1] 2 3 4 5 6 ... 10
3
Ovo nisam ja poručio, nego R. Paul, iako izgleda kao da jesam.

“Mislim da u slučaju da Donald Trump samostalno odluči organizirati s Rusijom različite odnose od današnjih, vrati američke trupe u zemlju i naredi smirivanje situacije, on jednostavno neće biti toleriran”


“Vršimo pritisak na druge, a ako učine ono što im kažemo, šaljemo im više novca pošto sami možemo štampati globalnu valutu. A ako nas ne poslušaju, moramo se uključiti u ‘malu agresiju’ i ispustiti bombe”

Što mi ovo prvo zvuči poznato. Promenjeni odnosi sa Rusijom, manje zategnutosti, odbijanje podrške za vazdušne udare protiv bradonje, pristajanje na uklanjanje raketli iz Indžirlika, smanjenje vojnog budžeta i najavljeno povlačenje trupa sa dalekog Istoka.
4
Još dve priče dok čekam sportske TV kanale.


Željko Obrenović, TAMO GDE ŽIVI SUNCE.


Najpre sam se pitao ko je pisac, a onda video da je koautor srpskog psiha. Uticalo mi je na čitanje, mada imam utisak da je sad bolji. Bar što se tiče dinamike. Ukupno, slab utisak, mada mene ne treba uvažavati kad je horor u pitanju. Neubedljivo mi je, pa to ti je.


Vule Žurić, BELI STOJKO I CRNI MILOJKO.


Ovog pisca sam gledao i u jednoj TV emisiji. Mislim da je bila rasprava o Atanackovićevoj LUZITANIJI i koliko se isplati upljuvavati sopstvenu zemlju. Priča je diskretni pogled na velika vremena u Srbiji, kad smo se otresli Turaka, a još nismo i viševekovnog taloga zatucanosti. Posebno mi se dopala ovlaš karakterizacija, kao suprotnost šablonskoj koja dominira u dumaćoj fantastičnoj literaturi. Ukupno, da je potrajala, mogao sam još da čitam.
5
RAZONODA, ZABAVA, DOKOLICA... / Re: Truman show
« Last post by Pizzobatto on Today at 13:34:53 »
naučni rad je to, naravno, ne neka new age propaganda, jeftinijeg tipa

uostalom, zar ovdje neko misli da Truman nije neoliberal, pa on sam to priznaje

nači nije koincidencija!
6
BERZA STRIPOVA / Re: Nevidjena i Neponovljiva ponuda !!!
« Last post by makmc on Today at 13:23:39 »
Aktivan zamenaza Dampyra hc pozeljna...
7
RAZONODA, ZABAVA, DOKOLICA... / Re: Truman show
« Last post by Truman on Today at 13:18:08 »
Не пада ми на памет ни да отварам линк са тим баљезгаријама!
8
RAZONODA, ZABAVA, DOKOLICA... / Re: Truman show
« Last post by Pizzobatto on Today at 12:57:13 »
The article also examines the assessment of New Age spirituality as disguised neo-liberal ideology

https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/13537903.2014.864803?src=recsys&journalCode=cjcr20

šta ja mogu kad je tako!
9
RAZONODA, ZABAVA, DOKOLICA... / Re: Truman show
« Last post by Truman on Today at 12:23:30 »
a ima i onaj problem da je new age u stvari neoliberalna prevara

Ma sve je neoliberalna prevara. Darvin je neoliberalna prevara, religija je neoliberalna prevara.... sve je prevara. Samo je čika Marks istina.
:|
10
Dok se ne zaboravi čemu je ovaj forum namenjen i dok se suši mastilo kojim su tačni i netačni prikazi, recenzije i komentari na ovu vrlu zbirku napisani, da prionem na "muški" deo zbirke.


Dragan Milanović je na fotografijama sedeo levo od mene i budući da je bio jedini, osim mene, tog roda, počeo sam od njegove dve priče u zbirci. Mladac, meni su mladci svi mlađi od pedeset, je primerak Kragujevčanina dobro nasađenog u Homolju.


Priča KRUGOVI U APRILU me nije sasvim zadovoljila. Dva vremenska toka su prilično nevešto strpana u vrlo kratku priču, pa sam ostao prikraćen. Međutim, duža priča, ABYSSUS ABYSSUM INVOCAT sasvim je promenila utisak. Možda ja previše volim "arheološke" priče, ali mi je u prvi plan iskočilo bogatstvo literarnog izraza, tako da ću citirati jednu od lepih rečenica:


"Ščepao sam ga za ramena i pogledao direktno u oči. Činilo mi se da mogu da mu vidim mali mozak, toliko su prazne bile."


Dakle, lepa priča za moj ukus, mada bih zamerio endline. Bilo je tu još mesa.
Pages: [1] 2 3 4 5 6 ... 10