Author Topic: Sinovljevi tripovi...  (Read 210390 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
Re: Sinovljevi tripovi...
« Reply #50 on: 22-01-2010, 17:51:04 »
Klasika, snalaze se ljudi na razne načine, a posebno zimi...i kad to vidim uvek se uplašim da ću i ja tako završiti...

Mica Milovanovic

• 8
  • 3
  • *
« Reply #51 on: 22-01-2010, 19:35:50 »
Nego da se vratim

Izbegavaj i ove poštapalice. Vrati se.
Mica

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #52 on: 22-01-2010, 22:23:31 »
Aj bas cu probati da napisem neku zajebanciju bez tih postapalica, mozda stvarno bude bilo OK, nikad mi do sad to nije uspelo, doduse nisam ni probao. :shock:

Agota

• 4
  • 3
« Reply #53 on: 22-01-2010, 22:34:28 »
Sad sam procitala na blogu,ovo je sve bolje i bolje. :!:
Ovo mora da se izda,i ovo ce da prodje, ovde nema dileme HOLIVUD ILI PROPAST
Virujen u te,.... :)
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #54 on: 22-01-2010, 23:23:06 »
Mogo bi da napravim tako skup tih pricica, dakle da ne bude u komadu nego ovako u segmentima, ko fragmenti secanja Timoti Lirija...i to je lako za citanje, jer ljudi nemaju zivaca ni vremena da sad sednu pa da citaju nesto duze, naravno ne svi ljudi, ali ova siva masa radje cita nesto ovakvo...a ako cemo iskreno i ja spadam u tu masu, ne secam se kad sam knjigu procito, cito sam Helter Skelter 3 meseca, al sad da mi neko da nesto i kao aj citaj, pa nema sanse, koncentracija 0,00, a i kompijuter oduzima vreme...uvece kad legnem nekad sam citao knjigu, sad gledam filmove...jbga, al tako je...

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #55 on: 23-01-2010, 00:39:37 »
A evo i konkretnog dokaza da obicni ljudi radje citaju kratku formu, naime, napravio sam eksperiment i postavio link danasnje price na navijacki forum, a tamo 98% ljudi sigurno ne cita knjige, ali ovakav kratak rad im odgovara, i sad sta god da postavim sa predznakom kratka prica oni ce da citaju jer znaju da je to neki uzas-komedija, zapravo "komedija strave i uzasa" hehe, a njima se to svidja iz razno-raznih razloga, naravno na prvom mestu jer nije prepotentno, pa onda redom...

Mica Milovanovic

• 8
  • 3
  • *
« Reply #56 on: 23-01-2010, 00:46:03 »
Ta ti teorija važi za ljude koji čitaju na internetu. Vrlo malo ljudi će uzeti da čita roman sa ekrana - pogotovu starijih. Radije će posvetiti pet minuta priči.

S druge strane, kada su knjige u pitanju, romani imaju mnogostruko veću čitanost nego zbirke priča.
Mica

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #57 on: 23-01-2010, 00:54:46 »
Naravno, ovo za romane je skroz tacno, ja kad bi napravio od ovoga zbirku pricica to provereno niko ne bi kupovo, mozda par ljudi (agota), jedino ako bi delio besplatno tipa ko hoce da dadne prilog i to, ali DIY fora i jeste u tome da to ide za DZ jer ionako para od pisanja u Srbiji nema. A ja nit sam ja Shelic nit Vidojkovic, niti bi zeleo da budem, pu, pu, pu, daleko bilo, da dozivim da mi reklamiraju knjigu na TV-u pre dnevnika...jbes takav pank... xuzi

Evo nas drugar stakmen ima dobru foru za izdavanje u NS-u, tipa tiraz od 300 primeraka, das tolko i tolko para i oni ti nastampaju a ti posle radi sa tim sta god ti volja, e to je za mene awesome opcija.  :) 

Джон Рейнольдс

• 4
  • 3
  • @
« Reply #58 on: 23-01-2010, 01:12:07 »
Ne pričaj gluposti, Sindžo, šta te briga da li ljudi čitaju ili ne. Pazi, evo ideje... Ti piši ovako rascepkarno, fragmentarno, pa će na kraju neka dobra duša odavde tebi sugerisati kojim bi redosledom trebalo postaviti epizode da bi se dobila zanimljiva celina (ne mora ići hronološki). Onda ti samo dopišeš nešto testa da popuniš rupe i - eto ti romana i to sjajnog, kakav Vidojković, Šelić i slični ološ koji je ulicu video samo kad ju je prelazio.

Shvati da ti ovde imaš veoma jak materijal i na tebi je da li ćeš u svom stilu stati na pola ili ćeš isterati do kraja. Samo ne zaboravi da ti je blog postao jedan od relevantnijih NA SVETU; imaj to na umu pre pada u minus fazu, kad ti možda ovo pisanje bude dosadilo. Ovo ti poručujem najiskrenije, najdirektnije, pa ti sad vidi.
America can't protect you, Allah can't protect you… And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Agota

• 4
  • 3
« Reply #59 on: 23-01-2010, 01:13:33 »
sto mora roman ,ja volim kratke rezove,tj price ,skoro sam citala ,,uvrnute price latinske amerike ,,meni je to o.k.,samo nemoj guja da te ujede da drugima das da ti kroje kako ce biti naslov ili korica, sve sam ,a za novce  i tiraze opusteno
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #60 on: 23-01-2010, 09:45:02 »
Joj ta minus faza, kad me saceka, auuuu, mada pijem taj Litijum i to bi trebalo da spreci preveliki minus, kao sto sprecava preveliki plus, jer ovo jeste manicno stanje, vidi se i po pisanju a i ovako, dobro se osecam, nema stida ni morala, al ipak nisam onako HIGH kako mogu... i dok traje traje, treba iskoristiti dok traje,  a posle cu samo malo da usporim, i bice to OK.  xcheers

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #61 on: 23-01-2010, 09:52:15 »
Joj ta minus faza, kad me saceka, auuuu, mada pijem taj Litijum i to bi trebalo da spreci preveliki minus

Videli smo koliko je Litijum pomogao Kurtu Kobejnu. Kaži ti ćaletu da oružje drži pod ključem, za svaki slučaj.

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #62 on: 23-01-2010, 11:47:47 »
Litijum je napravljen da te drzi na zlatnoj sredini, znaci da nisi ni srecan ni nesrecan, a nekima to smeta jer ih otupi, postanu ravnodusni i nezainteresovani za svet oko sebe...

Джон Рейнольдс

• 4
  • 3
  • @
« Reply #63 on: 23-01-2010, 11:52:20 »
Ma, Kurt je ubijen. Lepo je El Duče pričao o tome kako je Kortni Lav tražila ubicu. Nije baš otvarala fejsbuk naloge ili nešto tome slično, ali je bar nudila svoju lovu.

#Τζούτσε

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #64 on: 23-01-2010, 12:09:46 »
Ma, Kurt je ubijen. Lepo je El Duče pričao o tome kako je Kortni Lav tražila ubicu. Nije baš otvarala fejsbuk naloge ili nešto tome slično, ali je bar nudila svoju lovu.
Upravo, ima i dokumetarac koji objasnjava.

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #65 on: 23-01-2010, 12:54:05 »
I Kriplova predstava.

Bilja

• 4
  • 3
« Reply #66 on: 26-01-2010, 13:09:09 »
Whatever covece, meni je ovo bas odlicno! Samo ti postavljaj dalje... :)

A i knjigu bih uzela, zasto da ne?
Bilja
----------------------------------------@

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #67 on: 26-01-2010, 15:11:31 »
Ma zezaju me te manicne faze inace bi ja ocas posla napisao sve sta imam, mora da cekam jbga sledeci talas...

drf

• 5
  • 3
« Reply #68 on: 28-01-2010, 00:37:32 »
Uzmi neki rokovnik i nabacuj crtice.
Kad se noću vrtiš i neka idejica te burgija, razvijaš je, a spavao bi - upali svetlo i zapiši je, jer te nikad više neće napasti na taj način.
Kad ti dođe, udri. Piši.
list-rujanski.com

Savajat Erp

• gospodar izgubljenog vremena
  • 4
  • 3
« Reply #69 on: 30-01-2010, 03:29:31 »
Ово је одлично, синак...можда мало да се уобличи, мада је то не бих много мењао, може да буде на фору Петријиног венца, оно парлај како стигнеш-фазон!
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #70 on: 30-01-2010, 13:58:30 »
Januar 1996. Spale, Klinko i ja, strejt edž ekipa sa Vidikovca. Liman, Novi Sad. Krenuli kod Srđana iz Strive for More-a, pa onda njegovim kolima za Budimpeštu. Zvonimo na vrata, otvara Srđanova keva. Dobar dan, mi došli, gde je Srđan? Srđan vam polaže ispit. Kakav ispit?! Vozački ispit. Auuu. Mrak. Snimim njegovog burazera. De si. Opa otkud vi, kojim dobrom, naravno nije to tako rekao, al' kao. Mi krenuli u Budimpeštu. Aaa, u Budimpeštu, busom ili vozom ? Nama i dalje nije dobro jer sve jače slutimo zlo. Ma sa Srđanom kolima. Pa on je na polaganju, kako ćete sa njim kolima, čijim kolima ? Njegovim. Hehe, najbolje da će keva da ga pusti, nema šanse. Nama se tu već smračilo dobrano, pomrčina krenula da se vata, al' eto ga Srđan na vratima. Položio sam, još samo da podignem vozačku! Mama, jel mogu sa drugarima u Budimpeštu kolima ? I tu kreće natezanje gde ga keva logično nije pustila na kraju, jer em što je tek položio, em što je krenula da pada surova ledena kiša, i plus o inostranstvu se radi, a on ni domaću vozačku nema. Mi u bedak, ne verujemo kako nas je izjebo. Mislim, mogao je da kaže unapred da nema vozačku, da tek treba da polaže a ne da nas loži danima unapred kao dojaja, idemo u Budimpeštu kolima, celodnevno zezanje, šoping i šta god. Kako smo besni bili, al' šta da mu radiš, ne mož' ništa.

Ništa jebiga, ne isplati nam se da se vraćamo za Beograd, odlučimo da ipak idemo nekim busem koji je u to doba išao. Uvatimo neki švercerski bus, jer samo takvi su tada i išli, znači bus za regularnu šverc turu, u Budimpešti se ostaje samo nekih 6 sati ukupno i paljba nazad. Reko ajde pa ćemo da vidimo dal' ćemo tim da se vraćamo il' kako ćemo, šta ćemo. Seli u bus, bus naravno pošto je krenuo naveče stigo rano izjutra u Budimpeštu, al' baš baš rano, i parkiro kod nekakve ogromne kineske pijace, a tad još Kinezi nisu tako masovno zaposeli Beograd tako da nam to bilo malo čudno. Kao eto malo egzotike, strana zemlja i to, s obzirom da niko osim mene pre toga nije napuštao Srbijicu. I valjda je cilj te ture bila ta pijaca, tu kao sve ima i rano počinje da radi, al' malo morgen kad za nas tu nema ništa, mi oćemo skejt šopove, prodavnice ploča i slično. Srđan kao aj' idemo do Hrama, znam gde se nalazi. Pa ajde, ionako nema šta da radimo, sve zatvoreno, 5, 6 izjutra bilo. I odemo mi nekakvim modernim gradskim busem gde se ladno plaćala karta, mi gledamo jebote što ti je inostranstvo, u Beogradu tad nikom ništa nisi plaćao, anarhija opšta, kak'e crne karte za bus gradski onaj bre obični ?!

Stigli mi do hrama ono vila dojaja na 2-3 sprata, zapravo kuća, serem. Uđemo ovaj nas predstavi kao bhakte iz Beograda, a mi ko najveći klošari, unutra sve miriše na incese, a mi smrdimo na švercerski duvan, i to se baš onako oseća, zračimo. Hari Bol, Hari Bol, pozdravljamo se kako ko naiđe od domaćina. Izvalim da je kuća podeljena tačno na dva dela, pola je za matađis tj. devojke, a pola za bramaćari tj. muške. Taman počeo jutarnji arotik, zapravo jutarnje obožavanje božanstava, e sad ne sećam se šta su imali od božanstava pošto je u svakom hramu drugačija kombinacija, a i u Vaišnava tradiciji i uopšte Hinduizmu ima ih na hiljade. Uglavnom božanstvo u obliku H.D.G. Šrila Prabupada u prirodnoj veličini se nalazilo sa leve strane, to mi se urezalo. Već tada sam batalio bhakti jogu ali mi ostalo da se uvek kada ulazim u hram poklonim božanstvima, gistro osnovni red. Znači naklon ko kod muslimana, da čelo dotakne pod i Om-nama-om Višnu padaja itd. kako već ide molitva. Matađis nas gledaju u fazonu kako to da ovi majavadis aka klošari-grešnici znaju molitve, ili su barem meni tako izgledali ti pogledi. Ništa, otpevamo mi sa njima tu jutarnju "liturgiju", i znamo sad sledi doručak, a ja, ko i svi zapravo, obožavam PRASADAM, i zaista nije bilo bolje hrane u Beogradu od one u Hare Krišna templu na Karaburmi tih 90-ih. To ko nije probo ne zna jebiga. E da, u to neko doba sam zbog pohađanja hrama skroz prestao da psujem, nekako mi ušlo pod kožu da ne valja psovati, čudo jedno kako se čovek nauči da bude kulturica. Vaistinu opijum za narod.

Jedva dočekali taj prasadam al' umalo, nije isti ko onaj naš beogradski, ma ne mož' se poredi, Srbi to kad naprave, sad opet serem, u beogradskom hramu je bilo svih nacionalnosti, najviše izbeglica iz Bosne i Hrvatske, zapravo najviše ljudi iz Sarajeva, a sa njima i čuveni Minka iz Nadrealista i još brdo zajebantski raspoložene raje. Uglavnom nije se znalo ko je ko tu jer su svi imali vaišnavska imena. Otaljali smo nekako taj mađarski prasadam i rešili da palimo dalje, dosta je bilo produhovljavanja. Zbogom Krišna, mi odosmo po patike. I stvarno se tako ispostavilo, jer u to vreme, malo ranije, skroz sam prestao da idem u Hram. Tad sam upao u trip slušam Robin Hood, C-ya, Madball i naravno sav taj HCpunk, i idem u teretanu. I dalje sam bio vegetarijanac ali se nisam hranio u templu nego ovako po bio-radnjama, viršle od soje i tofu. Jadna ponuda, al' šta ćeš, bolje nema. Pošto je tad trajao maničan lov na sekte i sektaše u Beogradu najviše sam se začudio da njih u Budimpešti niko ne cima jer su Hare Krišna. To mi nekako ostalo čudno, kao tolerantan narod i to, nejasno jebiga, nepojmljivo zapravo.

Otišli u centar grada i taman smo imali vremena da pojurimo te patike, al' ni to nije lako išlo jer je Srđan dobio domaći da nađe neki specijalan začin koji voli njegov potencijalni duhovni učitelj Saćinanda-na Svami. Au, kako smo tu tek ispizdeli čekajući ga ispred prodavnice sa začinima. Takav razvoj događaja zacementirao je naše odnose sa novosadskom ekipom, znači ispala za kola plus sada ovo, nije bilo povrataka nazad, posle toga je došlo i do definitivnog raskola, jer pre toga je Spale svirao bubanj u Strive for More, išao redovno vikendom za Novi Sad a i ja često sa njim, ovi dolazili kod nas, svirali zajedničke koncerte i tako, posle ovog incidenta ništa više nije bilo kao pre.

Jedva smo našli skejtersku prodavnicu. Bila je to kupovina bukvalno "na trkača", jer morali smo da uvatimo onaj bus za nazad, jer gde bre da zanoćimo u Budimpešti a ledena kiša i dalje pada. Ulazim u prodavnicu, prve patike koje su imale moj broj uzeo sam, i ujedno to su najjače patike koje sam ikad imao, crni airwalk sa malom šargarepicom na jeziku, znači tvrdim, u to doba u Beogradu niko nije imao takve, ma bre niko nije šetao AIRWALK u Beogradu, ni VANS ni ništa, tek godinu dana kasnije je krenula ta skejterska moda. Ali mi smo na ovo gledali više ko na HC obuću jer se u to doba samo taj rad nosio po svetu. Klasičan fazon, šorc malo duži, sportske bele čarape i plitke skejterske patike, naravno majica sa imenom benda, u mom slučaju Gorilla Biscuits, i dan danas je čuvam. Neki su baš u to doba počeli da nose i chain-wallets ali meni je to bilo malo too much, sve je počelo da liči na neku modu u šta se vrlo brzo zapravo i pretvorilo, i već za pola godine si mogao da vidiš brdo nepoznatih klinaca po Beogradu tako odevenih. A te '96 je i ekspanzija na beogradskoj HCpunk sceni počela da jenjava, groznica koja nas je držala skoro 3 godine počela je naglo da pušta, zapravo dok su bile svirke u TREN-u to je još bilo kao to, al' kad je leta te godine TREN zatvoren to je označilo i kraj do tad nezapamćenog ludila i masovnosti na HCpunk svirkama, i to se definitivno više nikad nije ponovilo. Sad da odeš na koncert sloši ti se koja tuga, a sad dolaze i stranci regularno, a tad samo domaći bendovi svirali, pa opet 200-300 ljudi i KEOS. Uglavnom, ja sam nekako potisnuo tu bol koju nam je naneo Srđan ovim novim patikama, i jedva sam čekao da se vrnemo da ih prošetam do škole, tad sam išao u 4. beogradsku gimnaziju, bio završni razred.

Kad smo kupili šta smo imali, svako što je više stvari mogao za što manje vremena, Spale patike i jaknu, Klinko patike i ne sećam se, opet smo trčali al' ovaj put za busom. Pre granice nam zbog trkelja neki švercer uvalio bukvalno pola svoje robe, kao častiće nas samo da prođemo, i prošli sve OK i on nam da banane, i kao oćete viski i nategne, a mi tad svi strejt edž, niko nije ni pio ni pušio, nit bilo šta, tako da smo prošli ko po zasluzi. Za mlade majmune banane.

CorwinM

• 4
  • 2
  • The ugliest man to have ever crossed the Atlantic
« Reply #71 on: 30-01-2010, 17:12:08 »
Samo mi nije jasno kako si spojio vegetarijanstvo sa teretanom???
There are no desperate situations, there are only desperate people.

scallop

• 5
  • 3
« Reply #72 on: 30-01-2010, 17:21:39 »
Šta se čudiš? I Cornelius je maraton-vegetarijanac.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

CorwinM

• 4
  • 2
« Reply #73 on: 30-01-2010, 18:08:26 »
Za maraton ajde i nekako, ali mišići ne rastu od trave.

scallop

• 5
  • 3
« Reply #74 on: 30-01-2010, 18:12:02 »
Krave se ne bi složile. A ni zecovi. :lol:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Meho Krljic

• 5
  • 3
« Reply #75 on: 30-01-2010, 18:21:06 »
Nije on to izmislio. Cela generacija je bila manje više u tom fazonu.

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #76 on: 30-01-2010, 21:25:00 »
Pobogu nisam ja nista spajao, ja sam bio vegetarijanac i ranije i samo sam krenuo u teretanu. Sta sam trebao, da pocnem da jedem meso ako sam krenuo u teretanu ? Kolko vegetarijanaca ima u svetu koji idu u teretanu i izgledaju full. To samo ako hoces da bildujes profi onda ti trebaju ta sranja iz mesa...

CorwinM

• 4
  • 2
« Reply #77 on: 30-01-2010, 21:29:25 »
Ili makar da piješ proteinske napitke? Ako vježbaš sa težinama, a ne unosiš dovoljno proteina, kao rezultat ti se mišići smanjuju umjesto da rastu. Mišićno tkivo se troši vježbanjem, a jedini način da novo poraste je da se unese dovoljno proteina.
Zato mi je bilo čudno.

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #78 on: 30-01-2010, 21:35:34 »
Ma nisu to bile nikakve tezine, sta sam tad imao 18 godina, prvi put u teretani, to je bilo smesno, vise sam vezbao kuci zgibove, tu sam bio neprikosnoven.  8-)

Neki su tad poceli da uzimaju Bioanabol iz Bugarske i naravno time bataljivali strejt edz ili pravili nekakav kompromis...a to je bas izgledalo smesno, jer kod klinaca od 17-18 godina to se bas vidi...

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #79 on: 31-01-2010, 14:01:08 »
Sad kad sam ponovo pogledo skonto sam da je ova pricica bas interna i retko ko moz da je skonta u fullu. Naravno Meho i Rejnolds znaju otprilike o cemu se tu radi, o kakavim mentalnim sklopovima, ali neko sa strane - tesko, za siru citalacku publiku bih morao malo vise da pojasnjavam okolnosti i zbivanja oko i uoci, a onda to ne bi bila bas kratka prica, smorio bi sa tim detaljima, prvenstveno sebe bi smorio, a jebbes pisanje bilo cega ako sebe ubijes...

cutter

• 4
  • 3
« Reply #80 on: 31-01-2010, 14:32:08 »
Nije, eto ja pojma nemam o tim Strive for Moreima, ali je očigledno iz konteksta da su deo domaće scene. Možda je ponegde potrebno pojasniti scensku poziciju, ali za ovakav vid intimne istorije suva faktografija nije naročito bitna; realno, imaš materijala i za tri zasebna dela (knjige, zbirke, ili jednu uber haotičku) - jedan hcpunkerski, jedan popravno-medikamentski i jedan navijačko-huliganski. Sad, dal će to biti hronološki sređena poglavlja ili fragmenti (meni bolje) sa okvirnim datumima između kojih mogu da se kao poveznice ubace neke statistike ili nešto različito...

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #81 on: 31-01-2010, 15:02:06 »
Ma da bre, Ok je za Strive for More, ali ovo za Hare Krisna, tu mora da ide predistorija, otkud mi grupno u toj prici, to mora da se podupre pricicom koja bi isla pre ove, ovako tako samo kad stoji nije ni upola tolko zanimljivo kao kad bi se znala prica iz BGD templa, nosenje uglja, nindza bhakte, ashikovanje sa matadjis, Minkine izvale, Nele u poseti hramu, dolazak duhovnih ucitelja i euforija koja to prati, sankirtan aka deljenje knjiga aka maltretiranje ljudi po ulicama i zgradama (nikad nisam imo muda za to), ma bre tu ima materijala za ceo jedan TOM u Sheshkovom stilu.  :lol:   

cutter

• 4
  • 3
« Reply #82 on: 31-01-2010, 15:11:18 »
Tim bolje, tvoj korpus dela ima pozamašan potencijal rasta a kao pretežno subkulturan i zagarantovanu publiku. Predlažem da naslov svakog toma bude u Šeškovom stilu...

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #83 on: 31-01-2010, 15:23:03 »
Taj rad, KURVA DEL PONTE i to.  :evil:

angel011

• PsychoKitty
  • 5
  • 3
  • meow
    • Hronika mačjeg škrabala
« Reply #84 on: 31-01-2010, 16:01:13 »
Meni nije bio problem ni Hare Krišna deo, mislim, jasno mi je da ne znam sve, ali kapiram dovoljno da se ne osećam pogubljeno. Možda će mlađim čitaocima da bude manje jasno nego meni koja sam imala ortaka koji je sa prijateljem otišao do njihovog hrama (beše na Karaburmi?) u nadi da će tamo biti neke super vutre, mada, sa druge strane, verovatno će im svejedno bar deo biti jasan, neka tamo sekta, vi koji se izmotavate po Budimpešti...

Onima koji znaju više će bolje da legne, ali mislim da će biti zanimljivo i onima koji manje znaju i koji su manje iz te priče.
We're all mad here.

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #85 on: 31-01-2010, 16:14:22 »
Pa dobro, ne mora bas da se bude iz te price, jer nema nas puno, tako da je moje da pojasnim.

angel011

• PsychoKitty
  • 5
  • 3
  • meow
    • Hronika mačjeg škrabala
« Reply #86 on: 31-01-2010, 16:17:58 »
Jeste, samo nemoj da previše prostora trošiš na pojašnjavanje, smorilo bi.
We're all mad here.

scallop

• 5
  • 3
« Reply #87 on: 31-01-2010, 16:22:09 »
Mani se dobrih saveta. Ja sam mator pa mi nije smetalo. I nisu to razdvojene priče jer se oseća jedan narator. U jednom trenutku će sve postati celina, pa ako bude nešto za doterivanje, doteraće se. S'n ti piči.

Agota

• 4
  • 3
« Reply #88 on: 31-01-2010, 17:49:29 »
Da bre, nemoj nista da pojasnjavas ,meni je potpuno jasno kakva se ekipa okupljala kod Voje Kostica u Trenu mene je tu prvi put odvukla Ivona Ramone (YU rock magazin)na nastup Staće (ex Sunshine, ex Bloodbath).
A u hram su ljudi odlazili iz raznoraznih  razloga ,jedna moja drugarica kad pobegne od kuce zbog keceva u skoli zbrise u hram I onda mi lazemo njenu kevu ,gde da joj kazemo istinu da se rokne zena.
A I cini mi se da je Minka bio kod Vanje Bulica u ,,Biserima’’ I pricao o tome kolko se secam.
A mozda I moras da pojasnjavas ,kad naposletku moras da objasnjavas I elementarno ne znanje o veganima,(a lepo si pomenuo proteinsku zamenu u vidu soje ,tofu)danas bre ovi magrobioticari sto jedu hranu za ptice se pucaju sa fortimelom ili nesto jacim nutridrinkom ,samo bije….

Джон Рейнольдс

• 4
  • 3
  • @
« Reply #89 on: 31-01-2010, 19:14:37 »
Ne bih se složio da je HC počeo da jenjava '96, pre će biti oko '98. Ako vratiš film, '97 su u Beogradu svirali Biohazard u Hali sportova, a Body Count u Pioniru. Pro-Pain su svirali tri godine zaredom (do '98), i svaki put punili veliku salu SKC. Tu do '97 još uvek su se mogle videti krišne po koncertima, što je meni išlo na živce jer je ta moda potpuni ciganski krš. A i domaći bendovi (već sam počeo da lutam i odmičem se od poente) su bili svi na isti kalup, neki post-Youth of Today zvuk koji ni kod svojih začetnika nije bio bogzna kakav. Domaći HC je zgasnuo zato što nije imao ni trunku autentičnosti i nijedan bend nije se uzdigao (posmatran u svetkim okvirima) više od nivoa slabijeg prosečnog. Praktično imaš Overdose kao izuzetak, ali oni nisu ta vrsta HC-a. I, eto, ljudi se smore. Vrti se jedno te isto, iste face, isti zvuk, ista meta, isto odstojanje. Meni je lično, naravno, ceo taj strejt trip bio potpuno stran i nisam bio ništa do povremeni i sve ređi posmatrač sa strane. Inače, još '91 napisao sam tekst BGHC za Akroholiju koji ide otprilike ovako, ne sećam se baš najbolje: Na sklepanoj bini drnda neki bend / sa nezainteresovanom publikom utisak je bled / gomila pozera, ljudi bez ideja / gomila bendova, robova klišea / BG-HC!

#Τζούτσε

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #90 on: 31-01-2010, 20:25:04 »
Nisam bio ni na Biohazardu ni na Propainu, tako da za mene to ko da se nije ni dogodilo, tj. nemam pojma sta je bilo, nisam informisan nit bilo sta. A '98 je to bilo poodavno mrtvo vec, da se nadjemo negde na '97 mada sto se mene tice ja ti kazem dok je bio TREN to je liclo na dojaja, posle toga se ja ne secam dobrog koncerta. Jbes SKC,a da, bilo je eventualno par dobrih gigova u Bunkeru, jer tu moz se nagura masa.

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #91 on: 06-02-2010, 15:09:52 »
Narode kako da prevedem ovo, naime imam poteskoca samo sa zadnjim izrazom koji sam boldovo :

"Some people are so obsessed with the subject that they carry on correspondence with men behind bars, design trading cards or board games, or indulge in a more expensive hobby: purchasing art made by killers or depicting their murders."

Dakle ovo mi je jasno, kupuju umetničke predmete napravljene od strane ubica ali ovo dalje, depicting je nacrtati, naslikati, ali ne mogu da provalim u kom kontekstu ?

Hvala unapred na odgovoru. :)

Melkor

• 5
  • 3
« Reply #92 on: 06-02-2010, 15:19:03 »
art depicting their (killers) murders

depicting u ovom slucaju vise znaci predstavljati, ne mora nuzno biti naslikano (mada bih voleo da vidim vajarsku predstavu ubistva)
znaci "umetnicka" dela na/u kojima su predstavljena/opisana ubistva
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
« Reply #93 on: 06-02-2010, 15:20:12 »
"...kupovanje slika koje su napravile ubice ili prikazuju ubistva koja su ovi počinili."

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
« Reply #94 on: 06-02-2010, 15:24:28 »
inače, u ovom kontextu 'art' znači bilo koje likovno delo (ali što lukavo reče melkor, pre svega slike) i ne treba slepački to prevoditi kao 'umetničko delo', jer znaš i sam da je većina 'arta' tih ubica zapravo amatersko črčkanje nekih čiča gliša bez ikakve UMETNIČKE vrednosti - ono ima vrednost za idolopoklonike tih likova koji će da obožavaju svako njihovo govno koje ovi razmažu po artiji, ali to ta 'dela' ipak ne čini 'umetničkim'.

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #95 on: 06-02-2010, 20:00:57 »
To mi je za gićblo, tako da umetnost ostaje, a naravno da ovde nije bitno kako se slika nego ko slika, uostalom ko je gledo Collectors dok. zna koja je to priča...

Son of Man

• 4
  • 3
  • See ya in Bambiland...
« Reply #96 on: 07-04-2010, 08:26:55 »
Delic jedne vece storije...dakle nemam jos naslov nit bilo sta...

Kako je sve zapravo počelo ? Moram prvo da pojasnim kako funkcioniše ta KPD Bolnica u okviru Centralnog Zatvora. Naime, to je 3. i 4. sprat CZ-a i to je navodno odvojena ustanova od istrage koja se nalazi na prva dva sprata i u prizemlju. Znači skroz različito osoblje, različiti komandiri, pravila itd. a uslovi robijanja, pa uslovi su otprilike bili isti, s'tim što ovi dole na istrazi nema šanse da izađu iz soba i da se šetkaju opušteno po bloku, jer ipak, sudski proces je u toku i kao mora ta izolacija da ne bi padalo usaglašavanje izjava, svedočenja i slično. I naravno dole je daleko strožiji režim, komandiri imaju pravo da te umlate na pogrešan pogled, na pogrešnu reč, zapravo mogu da rade šta god im volja, oni su tamo šerifi i tu nema boga. E sad, kad kažem da imaju pravo da maltretiraju ne mislim da se to po pravilu službe tako radi, nego jednostavno nema nikakve kontrole, tu samo oni gazduju i onda naravno da tu ima i psihopata i sadista, i svakak'ih ljudi, koji se tu iživljavavaju i teraju neku svoju politiku. I još jedna jako bitna stvar, istraga je al' bukvalno pretrpana, čak su za vreme Sablje bili i kreveti na tri sprata, pa vi sad zamislite na šta je to ličilo, onako jedna veća soba i 20-30 ljudi u njoj. Bre tu i da su svi kolko tolko miroljubivi ne mož' da ne dođe do sukoba, jer kad čovek nema svoj prostor za bilo šta, on postaje jako nervozan, uostalom setimo se gužvi po autobusima, po domovima zdravlja, u redovima, jako neprijatno, zar ne? Pola sata čekaš u domu zdravlja pa ti se ogadi ona gužva, a ne da si 24 časa, 7 dana u nedelji u tom i još mnogo gorem fazonu. E, sa te strane je nama gore u "bolnici" bilo daleko, daleko opuštenije. Em što nas je bilo u sobama do 12, em što su sobe bile otvorene i imao si nekih 100-tinak metara da prošetaš od poslednje sobe, petice, pa do rešetke tj. izlaza na glavni hodnik. Ako ste gledali film Šok Koridor onda kapirate otprilike kako to izgleda, hodnik širine metar i po, gledajući prema izlazu sobe su sa leve strane a desno su prozori koji gledaju na šetnju, doduše sa tih prozora nije predviđeno da se gleda bilo šta tako da su oni postavljeni jako visoko, jer i plafon je baš-baš visok, i naravno, nikako nismo smeli da se pentramo na te prozore jer komandir sedi non-stop u kućici u glavnom hodniku, 2 metra od rešetke, i malo čita novine, ili šta već radi, a malo kao gleda vamo.

Druga i po meni najbitnija razlika je u tome što komandiri bez opravdanog razloga nemaju pravo da biju, znači uopšte nema ono 10 palica i tako tih premlaćivanja, ja sam video jednog dečka da su iscimali jer kad je izlazio na telefon komandir ga pozvao da završio a on nastavio, i komandir krenuo prema njemu da mu uzme slušalicu a ovaj stao u gard. E sad, ovo će neke možda šokirati, naime, komandir nije odma' u'vatio slobodanku i udri, nego sve po P.S-u, molim lepo. Zamolio ga da odstupi, da stavi ruke na zid, da raširi noge i ko da mu čita presudu, reko mu nešto u fazonu za ovaj prekršaj ide toliko i toliko palica, ja gledam kroz rešetku, pošto je telefon u glavnom hodniku, i znači ne verujem. Ništa, ovaj se okrenuo prema zidu, valjda već zna fazon sa istrage, i komandos ga bez ikakvih emocija pendrekom po donjem delu leđa lagano izudara. E sad, koliko je jako udarao - jebemliga baš. Uglavnom, kontam da to i nije tolko strašno pošto vrlo dobro znam kako mlate ovi pubovi uličari, onako krvnički, sa entuzijazmom, ovo bre nije ništa u poređenju sa tim, jer nema udaranja po glavi, bubrezima i jajima, jedino što dobiješ npr. 20 slobodanki po istom mestu, to ti brzo utrne i miran si, tek kasnije boli, mada šta i ja serem kad nisam imao tu čast da iskusim takav tretman.

Osim tog incidenta, mi sa stražom nismo imali al' bukvalno niti jedan jedini problem za celih godinu dana koliko sam ja boravio tamo. Naravno, možda je nečega i bilo ali ja to nit' sam video nit' saznao. Dakle, atmosfera između nas i komandosa je bila aj' da kažem tako, opuštena, jer ipak je to bolnica pobogu, mislim barem se tako zove. Znači, komandiri su gledali svoja posla i ulazili da nas prebrojavaju s'vremena na vreme, ali nije bio onaj loš trip ko u ostalim zatvorima da moraš da stojiš mirno pored svog kreveta, ko u vojsci, nego brate mi ležimo po krevetima, ovi igraju šah, treći gledaju TV, komandir ako je neki opušten lik još nas i pozdravi, kako ste momci, šta se radi i slično, ja bre prvih metar dana nisam mogao da verujem da je to zatvor, tek kasnije su mi objasnili ljudi koji su bili u Zabeli kako to zapravo izgleda fo' real. Znači, to je bila jedna banja robija, i sve bi bilo skroz OK i opušteno da nema pogodite koga. Pa robijaša naravno, to je zapravo i najveći problem, jer tu se baš vidi na konkretnim, svakodnevnim primerima da je čovek čoveku bre vukodlak, jer ne tebaju nama komandiri da nas biju mi ćemo sami da se poubijamo između sebe. I vaistinu, sad kad gledam, pa jebote sreća da je bilo tih komandira da nas nadgledaju povremeno, jer da njih kojim slučajem nije bilo to bi bre bilo krvi do kolena i to na dnevnoj razini, za glupost, zbog frke oko reda za tuširanje, zbog teretane, zbog duga na kantini, zbog raznih prevara (narkomanska posla, ne bih o tome), zbog borbe za prevlast, ili na bloku ili u sobi, pa onda zbog kreveta, ko će gde da spava, ko gore a ko dole, i još tisuću hiljada razloga, a najviše ubedljivo zbog tih kompleksaških akcija, to kao, ja neću da ribam hodnik, neću da perem sudove, neću klonjaru, neću ovo, neću ono, to sve bre razmaženo, ko da su napolju bili neki opaki krimosi, a zapravo svi džankiji oni najgori, e takvi obično prvi najebu ako nisu baš jaki ili imaju zaleđinu da mogu da odbrane taj svoj stav. I da bre, narkomani kad dođu na tu meru lečenja u CZ pošto nisu više na gudri onda počinju svašta da tripuju, pa tako i te priče o kriminalu, a da pitaš bilo koga iz realnog krimi miljea svako će ti reći da je taj što se kurčio zapravo ološ onaj najgori ulični, i zaista tako beše, tek kad sam izašao na slobodu pa se raspitao za neke ljude ko su i šta su saznao sam o čemu se tu radilo. Nama prodavali priču avioni, kamioni, šleperi (ne bukvalno) a vamo skinuo ženi zlatan lančić na trkača, ili kuhinjskim nožem startovo prodavačicu u kiosku i slične krizaške akcije, al' džaba, puni sebe, da ne poveruješ. Mene bi bio blam, i zapravo mene i jeste bio blam zbog dela koje sam počinio, bila me bre sramota, tek posle 2 meseca sam skontao da su skoro svi tu zbog tako nekih pa i daleko gorih akcija, retko da je bilo pravih dilera ili krimosa, tj. barem na mom bloku ih nije bilo pošto su kazne bile do godinu dana. Mislim, šta reći a ne smoriti kad je sa nama bio klinac, ma dete bukvalno, iz Subotice, koji je za paketić trave dobio 4 meseca il' tako nešto.

Već na ova druga 2 narkomanska bloga je bilo malo drugačije. To su blokovi 5-1 i 5-2. 5-1 je bio za povratnike, dakle jedna prolazna stanica gde ih dovedu na par meseci da se kao skinu i onda ih teraju dalje u Zabelu, Mitrovicu ili Niš, i to je bio najzajebaniji blok, iskusni lopovi, dileri i ostali, i mnogo starija ekipa sa robijama i do 20 godina i slično. Na 5-2 su bili ljudi kojima je to bilo prvo delo ali koji su dobili više od godinu dana, dakle opet do 20 godina, znam to jer sam bio sa jednim dečkom na prijemnom, moje godište, dobio 20 godina za ubistvo pumpadžije, dakle delo iz člana 169, razbojništvo sa smrtnim ishodom, i još mu se javni žalio i tražio 40 godina. Jebem ti život. E takvi likovi su bili na ova dva bloka tako da mi je bilo jako, jako drago što sam na 4-2, i ne kažem to što su ovi likovi bili neki manijaci nit' bilo šta slično, nego jednostavno zajebano je da ja sa godinu dana delim sobu sa nekim ko ima 20 godina, pre ili kasnije doći će do pičvajza, čak mi je kasnije pričao jedan stariji alkos, da su ljudi sa dužim robijama mnogo bolji za saradnju od ovih što imaju male kazne, i zaista je bilo tako, kod nas su ovi sa najmanjim kaznama bili najgori, jer zamisli dođeš tek na blok sa tako kaznom ko što sam ja imao, a lik koji ima 2 meseca svako veče pred spavanje pomera onaj kalendar na zidu, i kao raduje se, jedan dan manje, još tolko i tolko dana, pa jebo bi mu mamu realno. Posle par dana smo mu skinuli taj kalendar sa zida i oterali ga u pičku materinu, samo bezveze diže tenziju, jer šta sad, ja treba da krenem kao da brojim od 365 unazad ?! Ili ovaj što ima 20 godina da krene da broji mesece ?! Nemojmo se zajebavati jebiga...

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
« Reply #97 on: 07-04-2010, 09:05:00 »
samo teraj dalje, sinko, ja bi ovo čito i da ima 500 strana.

imaš redak dar da ne smoriš - a to ti kaže neko koga 99% stvari pisanih na srpskom žešće gnjavi i čija je tolerancija na bullshit patološki niska.

SIMERIJANAC

• 4
  • 3
« Reply #98 on: 07-04-2010, 10:19:58 »
Sine,ja ne znam kako tebe naterati da sve ovo složiš u jedan autobiografski roman.Autentična priča o odrastanju tipičnog  beogradskog omladinca(dobro ne baš tipičnog  :lol:) u mračnim devedesetim.
Sa tvojim stilom pisanja koji je originalan,bogat i nikad dosadan što Gul reče, to je  bestseler u najavi.Tu bre ima materijala da se zadovolje svi ukusi-politika,kriminal,droga,navijači,hcpunk scena..Ubaciš i neku ljubavnu priču da malo začiniš pa da i žene čitaju.
Pazi,ti i inače nemaš problem da staneš iza onoga što kažeš/misliš,zato ti ne bi bio problem da u tom romanu prikažeš realne likove,a za neke za koje misliš da bi sa tim imali problem promeniš imena,malo izmeniš opis da ne mož niko od njih da tvrdi-e ja sam taj narkos o kome si piso.Znaš kako se to radi u romansiranim autobiografijama slavnih ličnosti  :) ?
Bez zajebancije ti ovo kažem,uostalom ljudi koji su se ovde pohvalno oglašavali glede tvojih pisanija su većinom i sami pisci koji znaju da prepoznaju kvalitet i potencijal.Naravno,to bi sve na kraju trebalo izbrusiti i skockati da ima neki koncept glavu i rep al to je najmanji problem čak i za prosečnog lektora ili iskusnog čitača ako taj roman ima dovoljno kvalitetnog mesa.
Ajd nemoj se zajebavaš nego počni da slažeš te ideje i da polako to uobličavaš u neku širu celinu.Ako ti nije do slave,valjda ti je do kinte a siguran sam da bi se za ovo lako našao izdavač i da bi išlo ko alva.Ako ništa,bilo bi obožavateljki kolko oćeš  xlove5 pa bi mogao i da nađeš ženu svog života.
Mojne bre da dozvoliš da nam se usrani Vidojković prodaje kao "autentični pisac mlade generacije sa beogradskog asfalta" kako vole da ga opisuju režimski mediji.
Kod tebe nema laži i nema prevare,to mož da prepozna svako ko je nekad bio deo te scene ili pokreta o kojima između ostalog pišeš.Mogu ja da se ne složim sa nekim tvojim političkim stavovima ali iskrenost i stav uvek poštujem.
Zato prioni!

mac

• 3
    • http://www.facebook.com/mihajlo.cvetanovic
« Reply #99 on: 07-04-2010, 10:40:47 »
Sine, mogao bi da uklopiš svoju priču sa pričom svog deda-strica, kao paralelna radnja a ustvari dve različite epohe, Ubistvo s predumišljajem i te priče.