NAUKA I KVAZINAUKA (izvorište inspiracije za mnoga SF dela) > TEHNIČKE NAUKE, SAOBRAĆAJ, KOSMONAUTIKA

Interesantan snimak

(1/1)

varvarin:
A sada nešto sasvim drukčije!  :lol:
 
http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2017&mm=11&dd=19&nav_id=1327094
 
 Novi "dokaz" da čovek nije bio na Mesecu: "Pogledajte bolje..." 
"...Ovaj put u pitanju je sletanje Apola 17 iz decembra 1972. godine, koje je, prema tvrdnjama Jutjub korisnika Streetcap1, lažirano.

Korisnik navodi da detalj, koji se može videti na snimku sletanja, ukazuje na to da se sletanje nije dogodilo. U pitanju je figura čoveka u odsjaju vizira kacige astronauta... "

Truba:
za penzionere....
kako je tim ljudima koji su radili u nekim firmama
i sada se prica da je citav njihov trud i radni vijek
fejk

scallop:
Ja znam da se Jerry Wyant aka Washtub Jerry svaki dan krsti kad pomisli na glupi svet u kome živi. Pomisli kako je pola radnog veka proveo i stekao penziju u Opservatoriji Fort Davis na Stenovitim planinama, prateći povratni zrak sa ogledala koje su nepostojeći astronauti postavili na Mesecu. Srećom, njegovo drndanje u korito ima neoborive dokaze.


A, nerviraju me i bajate gluposti.

ALEKSIJE D.:
Uvek sam znao da čovek nikada nije bio na mesecu. Nema dovoljno velikih merdevina...

Truba:
čova im u komentarima sve objasni

82 minusa dobije

Što se tiče vijorenja na Mesecu - tamo nema atmosfere, tako da nema prigušenja usled otpora vazduha, i klate se mnogo duže nego što očekujemo, kao klatno ili ljuljaška kod nas, pa i duže.
Drugo, na pitanje - zašto nisu otišli ponovo? Odgovor je - jer je skupo! I to jako jako jako skupo. 60-tih i 70-tih je bila trka u naoružavanju i takmičenje između blokova, gde je ceo svet fanatično navijao za svoje. Tada nisu toliko gledali na ekonomsku isplativost kao sada - zašto bi išli tamo kada nemaju potrebe... Kao da vas neko pita - da li bi otišli do Amerike na 5 min da ručate u Mc Donaldsu i odmah se vratite nazad...

Navigation

[0] Message Index

Go to full version