ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara...

DRUGA STRANA SVETA (prostor za potpuno ne-SF&F teme) => UMETNOST I KULTURA => KRIMIĆI => Topic started by: Anomander Rejk on 29-07-2011, 12:51:17

Title: Dona Tart
Post by: Anomander Rejk on 29-07-2011, 12:51:17
Kod nas objavljena dva romana, u izdanju Lagune.
TAJNA ISTORIJA-Pročitao. Odličan roman. Student iz malo siromašnijeg sloja, igrom slučaja dospeva na prestižni univerzitet. I biva fasciniram grupom mladih, bogatih i harizmatičnih studenata starogrčkog, i njihovim ekscentričnim profesorom. Ući će u njihovo društvo, i biti uvučen i u njihovu najmračniju tajnu- ubistvo koje su počinli. Na prvi pogled, ovo je klasičan zaplet ( nešto nalik studentskom bratstvu, ubistvo, tajne i misterije ), ali ono što odvaja ovaj roman od drugih je maestralno pisanje Tartove. Intelektualne igre, ulazak duboko u psihu likova, njihove ljubavi, mržnje, opsesije, oslikavanje mraka, ali i svetla koje se krije u umovima ljudi... na kraju učini da nam i ubica bude simpatičan, da čak ni prema incestuoznom paru ne osetimo odvratnost. Neverovatan pripovedački talenat. Obavezno nabavite ovaj roman.

MALI PRIJATELJ- Nadam se da ću ga uskoro početi. Prema prikazu, obrađuje mnogo tema : osvetu devojčice, nasilje u porodici, rasne teme. Ako je makar 70 % kvaliteta Tajne istorije, vredi ga pročitati.
Title: Re: Dona Tart
Post by: Ana on 04-12-2016, 23:10:02
Upravo završila "Tajnu istoriju". Pod velikim sam utiskom, ništa mi se novo ne počinje.
Oduševljena sam lakoćom kojom me je uvukla u ludilo na više nivoa.
Baš baš baš mi se dopala.