Recent Posts

Pages: [1] 2 3 4 5 6 ... 10
1
STRIPOVI I OKO STRIPOVA / Re: Strip album koji upravo citam
« Last post by ridiculus on Yesterday at 22:52:23 »
Multiversity: Ultra Comics. Krenuo da čitam, a, kada je Ultra rekao da NE OKREĆEM STRANICU, poslušao sam ga! (A zamislite zbunjenog (i slučajnog) čitaoca na Marsu u 2245, koji skroluje stranice stripa na svojoj mentalnoj infinitabli i pita se šta se tu okreće?)

Ok, samo na određeno vreme, priznajem.  :lol: Ali, već sam jednom pročitao ovaj strip, i samo sam hteo da utvrdim gde se nalazim po pitanju Morrisona. A možda je jedan razlog da sam uzeo baš taj strip i Doug Mahnke, koji mi je jedan od najboljih Morrisonovih saradnika/interpretatora. Koji bi bio najbolji? Quitely je verovatno lak odgovor, pa zato se nisam ni latio Pax Americane. Kad smo već kod toga, rečeno je da je scenario za taj strip bio vrlo detaljan, za razliku od All Star Supermana, gde se od Quitely-ja očekivalo mnogo.


Dobio sam drugi, završni trejd Oriona, koji je objavljen pre nekoliko meseci, tako da ću se sada latiti onog što sam planirao mesecima - ma, vekovima, bre! - i napisati prikaz. Mogao sam to da učinim i ranije, ali želja mi je bila da prethodno imam sve to na papiru. A tu negde (na prikaz) čekaju i Transformers vs G.I. Joe, ali tu je problem moje nepoznavanje Transformers-a - uz izuzetak filmova, što nikako nije dovoljno - pa bi prikaz nužno bio iz te, sveže perspektive "nevinog" duha. Nasuprot tome, Orion se bazira uglavnom na Kirbijevom radu poznatom pod zajedničkim imenom Četvrti svet, koji poznajem prilično dobro.
2
UMETNOST I KULTURA / Re: Sta Trenutno Slusate?
« Last post by Meho Krljic on Yesterday at 22:36:32 »
Još jedan muzički predlog pa na spavanje.
 
Ovog puta nešto što je možda za nijansu, hm, zabavnije? WaqWaq Kingdom su duo iz Japana, Kiki Hitomi znamo iz Kevin Martinovog King Midas Sound a Šigeru Išihara je najpoznatiji kao anarhični DJ Scotch Egg koji je sarađivao sa Hrvatskim, Bong Raom, Seefeel, pa i Mikeom Paradinasom. Elem, kao WaqWaq Kingdom njih dvoje prave muziku koja je zanimljiva smeša tradicionalnih motiva i brzo editovane elektronike. Oboje ovde vrlo zadovoljavajuće i impresivno izlaze iz svojih zona komfora pa je muzika WaqWaq Kingdom, iako nominalno spada u tu neku eksperimentalnu plesnu muziku zapravo disciplinovanija i "tečnija" od breakcore pokolja kakav bismo normalno očekivali. Essaka Hoisa je album na kome Hitomijeva i Išihara rade svoj "minyo footwork" vrlo sigurno i ploča sa puno pokretnih delova i transparentnih površina, fascinantna da se gleda a i da se uz nju legitimno zapleše:
 
https://phantomlimblabel.bandcamp.com/album/essaka-hoisa
3
UMETNOST I KULTURA / Re: All That Jazz
« Last post by džin tonik on Yesterday at 22:30:34 »
4
UMETNOST I KULTURA / Re: All That Jazz
« Last post by Meho Krljic on Yesterday at 22:18:29 »
E, a kome je Brotzmann bio samo aperitiv, može da se lepo, s oproštenjem, zadovolji i sa duplim albumom Juniusa Paula. Paul je kontrabasista iz Čikaga, toliko dobar da je trenutno član legendarnih Art Ensemble of Chicago i danas je izašao njegov prvi (dupli) album u svojstvu lidera - Ism. U pitanju je kolekcija raznih snimaka sa raznih sešnova, sa raznim postavama mada se dosta ljudi ponavlja i ovo je sjajan, tipično čikaški napredan džez sa jakim temeljem u tradiciji ali i jakim avangardnim naklonom. Za moje kriterijume Paul i njegovi saradnici imaju potrebne groove kvalitete, a eksperimentalnosti i freakout energije im ne manjka. Ploča za mnogaja preslušavanja:
 
https://intlanthem.bandcamp.com/album/ism
 
 
5
Nastavljaju se problemi u Matici hrvatskoj

ovo je sigurno jedan od najzabavnijih topika pri otresanju mentalnih jugokomunista, citaj lijecenja istih od starih neobicnih navika.
poduzi esej, kojem prethodi gomila eseja, a bit ce ih jos. ukratko: znate, kako to ide, pozicija, grabez.

trenutacno mh ima skoro 200k neprodanih knjiga na skladistu, a pri zalu za jugom nije u stanju ni distribuirati knjige ruznih naslova i povijesne istine, nedajboze hrvatske kulture, ako se vec takav uzas bas, bas eto mora izdavati, jelte, da ne spominjemo da bi bilo porazavajuce urediti i kakvu online-trgovinu. eto, izadje knjiga, pa je nema.

no kako uz slicne manjince koji se rasporede u vodstvo i teroriziraju vecinu i cijeli narod nikad ne ide i podrska, a za to imamo demokraciju, vec to izvedu podvalama, tako su i ranjivi u pravnom sistemu. elem, pljuste prijave, osude casnog suda, inspekcije, pa kaznene prijave, itd.
ali drugovi se zestoko drze kopanja, mora se priznati. razumljivo.

aktualne zanimljivosti: drugovi su oko eto tih nekih financija i sl. nebitnosti u zapisniku sa tamo neke sjednice zakljucili da su ta neka izvjesca prihvacena. onako, da skratim, kad dobijes 40% glasova, pa zapishes, vecina! - prihvaceno.

onda dogalopira inspekcija pa kaze, ali to nije vecina!

pa ti kazes: je! clanak taj i taj kaze da ako nakon pola sata od pocetka zasjedanja nije prisutna polovica od mogucih 160, onda dovoljna polovica od prisutne trecine.

pa ti inspekcija kaze: ali, ali, ti si zapisao da je od mogucih 160 bilo prisutno 129, tako da taj clanak ne vrijedi. ne moze po trecini, 129 od 160 je vise od polovice, ne manje, a 57 glasova od 129 nije vecina! itd.
pa jos kaznenih prijava...

i tako se mentalni jugokomunisti brane li brane na unosnim pozicijama, nikako da odu hraniti golubove u park. mislim, ne cudi, znate, sve je to malo isprepleteno i vrlo istrajno-dugovijecno; bilo je vremena za prve juge kad slicni izlazili na ovakve izbore:
kandidat a: 12000 glasova
kandidat b: 160 glasova
pobjednik: kandidat b, sve legalno i po zakonu. kako? proucite.
meni se tu i dalje svidja ona cizekova, da ponovim:

Quote
Upravnik (logora): Vi ste rekli: Komuniste bi satjerali u geto, pa neka žive tamo, a mi Hrvati ćemo živjeti ovamo. Vi biste pred taj geto stavili natpis. Socijalistička samoupravna nesvrstana Jugoslavija. Jesi li ti za Jugoslaviju, jesam, evo ti kapija pa ulazi, radi i gradi. Imat ćeš tu samoupravljanje od vrha do dna. A šta ako je većina za to?

Čižek: Nema problema, provedite slobodne izbore pa ćemo vidjeti. Ako bi bila većina za to, onda mene stavite u geto. Onda sam ja budala, nepristupačan i neprimjeren, nekakav čudan čovjek, ali svi su brate za to, samo Vi, i nekolicina vas niste.
6
ISTORIJA, DRUŠTVO, POLITIKA, RELIGIJA... / Re: SERBIA TODAY
« Last post by Accuphase on Yesterday at 20:16:57 »
U orasima je spas, orasi su budućnost, živeo Cipiripi!!!

https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2019&mm=11&dd=22&nav_id=1620883
7
STRIPOVI I OKO STRIPOVA / Đipi: ZEMLJA SINOVA
« Last post by marlowe on Yesterday at 20:06:36 »
Poštovani čitaoci,
sa velikim zadovoljstvom predstavljamo novu knjigu u našoj centralnoj ediciji "Prvi izbor" - najnoviji grafički roman italijanskog velikana Đipija, pod nazivom Zemlja sinova. Ova priča o odrastanju dva brata u postapokaliptičnom svetu smatra se Đipijevim najuspešnijim radom do sada.


Knjigu očekujemo u narednih nedelju dana, a budući da nije bila u pretplati možete je kupiti u ovom pretprodajnom periodu po povlašćenoj ceni od 1500 dinara, što uključuje i troškove slanja na teritoriji Srbije.


Uplatu možete izvršiti na račun ID Komiko, Kosovska 20, 21000 Novi Sad; br. računa: 250-2060000245780-39, posle čega je potrebno da nam na info@komiko.rs pošaljete adresu za slanje.


O knjizi


“Gipi develops a naturalism and human quality often missing from SF survival fantasies. ... the art reveals a credible vast alternative landscape of mud, water, reedy islands, makeshift boats, and strange and hostile patched-together colonies. It’s a strikingly envisioned imaginary world.” - Publishers Weekly


“Presenting itself in an anarchic parade of anger, impulse, and violence, Land of the Sons moves with a rare energy. … Gipi draws like a maniac. He composes each figure as an accumulation of circles spiraling endlessly on top of one another until they become recognizable―as a shape, as texture, as light. The whole thing is an illustrative tour de force.” - The A.V. Club


“This evocative, thought-provoking graphic novel will be sure to linger in the reader’s mind long after the last page is turned.” - Booklist


“Gipi’s lines work together to convey deep emotion, even in the landscape, with large blocks of negative space lending them more power. Spend some time looking at these drawings. They are magic.” - Paste


“Gipi's most fully realized and mature work to date.” - Library Journal


*********


Tehnički podaci


Đipi: Zemlja sinova
Biblioteka Prvi izbor
Prevod: Jasmina Radojičić
Strana: 288
Štampa: crno-belo
Povez: tvrdi
Format: B5
Cena u pretprodaji: 1500 dinara
Predviđeni datum izlaska: 27. 11. 2019.
8
BERZA STRIPOVA / Za razmenu
« Last post by Ibnostik on Yesterday at 20:04:11 »
Najradije za razmenu,ali moze i prodaja (500 din komad,oba za 800 din)

111 recepies for extremely happy life (Komiko)
Mis,ptica,zmija,vuk (Komiko)

Stripovi u odlicnom stanju!
9
ISTORIJA, DRUŠTVO, POLITIKA, RELIGIJA... / Re: SERBIA TODAY
« Last post by Accuphase on Yesterday at 19:25:35 »
Čekaj malo, zar "oni tamo dole" ne žive od milostinje & hrane se u narodnim kuhinjama?

https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2019&mm=11&dd=22&nav_id=1620927
10
UMETNOST I KULTURA / Re: All That Jazz
« Last post by Meho Krljic on Yesterday at 17:51:13 »
Peter Brötzmann  danas izbacio novi album gde svira solo tenor saksofon i to uglavnom neke veoma stare džez teme (tipa Dizi Gilespi, Bili Holidej,  Bing Krozbi, Geršvin, Soni Rolins - mada na toj pesmi Brötzmann zvuči više kao Ajler) plus malo improvizacije. Naravno, pošto je ovo Brötzmann , većina toga je improvizacija i nije nerealno da nećete prepoznati ni jednu pesmu. Ali, nekarakteristično za Brötzmanna, ovo nije album glasne, bučne tenor vriske, nego prilično nežna i, eh, intimna ploča. Naravno, Brötzmann  je i kad svira glasno i kad svira tiho u principu jednostavan i već šezdeset godina odbija da se upetlja u nekakvu tehničku svirku pa je i ovo vrlo neposredno, čak i pomalo naivno što je za čoveka od 78 godina prelepo:
 
 
https://peterbroetzmann.bandcamp.com/album/i-surrender-dear
Pages: [1] 2 3 4 5 6 ... 10