Recent Posts

Pages: [1] 2 3 4 5 6 ... 10
1
KNJIŽEVNA RADIONICA / Re: A sad nešto sasvim drukčije
« Last post by Anomander Rejk on Today at 00:07:35 »
Prazna čaša na mom stolu...šalim se naravno, čaša nije prazna, ima ukusa, samo su mi pomešani, na
momente odlični ukusi, na momente nisam siguran jesam zadovoljan ukusom ili ne.
Volim te kafanske početke priča  :) i odlično je to urađeno, ali taman kad sam se navukao na štimung i atmosferu , i kad sam očekivao da se on više izgradi-cap, stižu ti Kinezi. Moram priznati da mi se nije dopao taj prekid.
Dalje stil je dobar, rečenice lepo teku, kraj mi se jako sviđa, ali opet između ima stvari koje mi ne ležu skroz-nekako mislim da i Radul nije skroz iskorišten, i da, fali definitivno te atmosfere i neke postepenosti. Nije mi se svideo ni onaj dijalog sa Ilijenom, ali priznajem da nisam baš neki za procenjivanje humora.
Nekako su mi pomešani utisci. Priča je počela na jedan način i ritam, a naglo se preokrenula u sasvim drugi, drugo ona funkcioniše i u tom bajkovitom-krimi miljeu na jedan zabavan i humoristički način, a opet fali mi malo mračnijeg štimunga koji je nagovešten, ali je umesto njega stiglo nešto drugo.
Opet, razumem ograničenja, ali nekako mi priča vrluda
i odavno nisam imao ovakvu nesigurnost kako da je procenim.
2
BERZA STRIPOVA / Re: Prodajem Ken Parker 1-6 HC (Darkwood)
« Last post by sawitch on Yesterday at 22:20:06 »
:) Drugi put sam probao Kena pored onoga sto sam citao kad sam bio klinac i ovo je dosta.
3
STRIPOVI I OKO STRIPOVA / Re: Omiljeni kadrovi/table
« Last post by Meho Krljic on Yesterday at 22:13:34 »
I, moram još ovo za večeras. Upravo se završio šestodelni mini Plastic Man koga je napisala Gail Simone a nacrtala Adriana Melo i nadam se da ovih dana nešto napišem o njemu, ali dok se to ne desi (a možda se i ne desi), moram da kažem da je Brazilka napravila sjajan posao pokazujući kako se mnogo dobro zabavljala crtajući različite Plasove transformacije. Plastic Mana je već Tom Taylor pomalo rehabilitovao odličnim epizodama u Injustice 2 a ovaj mini je veoma zabavan i pokazuje da ima mesta za ovakve superheroje u današnjem surovom svetu. Al gledajte vi ovaj crtež žene koja je najpoznatija po Star Wars stripovima. Melova je izuzetno ugođena na Plasovu frekvenciju pa su scene dinamične akcije i njegovih eratičnih transformacija nabijene energijom:
 

 

 

 

 
 
4
STRIPOVI I OKO STRIPOVA / Re: Omiljeni kadrovi/table
« Last post by Meho Krljic on Yesterday at 22:01:00 »
Sam Keith zaista ume da se sa godinama reinventuje. Eleanor & The Egret nisam stigao da pročitam, a jako lepo izgleda, zaista.
 
 
Nego, evo malo Damiena Worma. Već smo ovde pominjali serijal October Faction koga on radi sa Steveom Nilesom i ova dva iskusna horor pregaoca su sada uspeli da svoj autorski rad dovedu do toga da Netflix po ovom stripu najavljuje seriju. Aktuelni October Faction - Supernatural Dreams je i dalje izuzetno nacrtan i evo samo par sjajnih Wormovih tabli iz prva dva broja:
 

 

 

 

 
 
5
KNJIŽEVNA RADIONICA / Re: A sad nešto sasvim drukčije
« Last post by varvarin on Yesterday at 21:36:42 »
Varvarin tada jednostavno nije imao ideju za tvoj konkurs. Usput, mučio se s romanom.
Za dve poslednje godine roman je poprilično narastao.
A onda stiže poziv za homoljski konkurs i, čudno ili ne, padne mi na pamet ova ideja, bez nekog preteranog truda i premišljanja. To se retko dešava.
I onda zapišam taj konkurs.  :lol:
Za sve postoji vreme i moramo da delamo u skladu s voljom neba, piše u  Ji-Đingu.
6
BERZA STRIPOVA / Re: Prodajem Ken Parker 1-6 HC (Darkwood)
« Last post by Black swan on Yesterday at 21:33:38 »
koga farbas
7
NIGHTFLIER'S BOOKSPACE / Re: Nightflier u "Zabavniku"
« Last post by Black swan on Yesterday at 21:32:59 »
kod nas dno nije samo dole
dno je na sve strane
8
KNJIŽEVNA RADIONICA / Re: A sad nešto sasvim drukčije
« Last post by Boban on Yesterday at 21:28:06 »
Da, to je zanimljivo pitanje. Zašto je varvarin odlučio da piše magijsku priču sa svim ovim ograničenjima u dužini za ovaj homoljski konkurs, a ne recimo za Znak sagite (poziv od pre dve godine) gde postoji magijska tema koja gotovo kao da je zadata za ovu varvarinovu ideju?
Kako je došlo do toga da je ljudima draže da objave u nekoj zbirkici koja van kruga pisaca bude prodata u svega nekoliko primeraka nego da se ogledaju na mestu gde će se od njih tražiti da nadmaše sebe? Da li smo postali lovci na trofeje? Svojevremeno se radmilo trudio da u svakom časopisu uvali bar po jednu priču i onda taj prostor smatra zapišanim i ide dalje. OK, on je to pravdao time da hoće suda da bude objavljen bar po jednom, ali ako ne plaćaju, onda ga više ne zanimaju. Ali sad praktično niko ne plaća? samo naš mir ili nemir u duši nam je ostao za potkusurivanje.
9
NIGHTFLIER'S BOOKSPACE / Re: Nightflier u "Zabavniku"
« Last post by Alexdelarge on Yesterday at 21:09:39 »
Quote
Уз сво дужно поштовање према књижевном таленту Најтфлајера, АБН мора да пријави, да је од те садашње приче прочитао само једну једину реч, прву, која гласи “чаробњак”, и нехотице, у севу, “снимио” и другу, иако га апсолутно није интересовала, а већ трећу реч, и сав остатак приче, неће прочитати никад, никад, јер, нема разлога: није СФ.
То је редак случај, да АБН напусти читање неке приче већ после прве речи, али, као поступак је савршено оправдано. А од стране Nightflier-а је фер, и похвално, што је баш тако започео причу, и на тај начин дао љубитељима СФ сигнал да не читају то, што их не интересује; поштедео их је дакле нервирања, и губитка времена. То је коректно, то је поштено, а не завлачити некога, прикривати жанр, на превару водити некога да чита и чита све док се не увери да је преварен, да је дело из другог жанра, да није СФ. Дакле захваљујемо се Најтфлајеру што је прва реч баш та, “чаробњак”, после које смо склопили две странице те приче, да их више никад не отворимо.

 xrofl
10
BERZA STRIPOVA / Re: Prodajem Ken Parker 1-6 HC (Darkwood)
« Last post by sawitch on Yesterday at 20:59:49 »
Ma kakvi. Ne ide meni Ken. Turirali me da dam priliku i mislim da je ovo bilo dosta.
Pages: [1] 2 3 4 5 6 ... 10