Author Topic: BLACK METAL  (Read 21193 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Milosh

 • 5
 • 3
 • Posts: 7.792
BLACK METAL
« on: 15-05-2011, 16:34:10 »
Pošto je krenula priča na songu koji možete slušati do besvesti... palo mi je na pamet da ne bi bilo loše otvoriti zasebni topik. Kao što sam tamo već pomenuo ja sam skoro počeo da slušam black metal i to uglavnom novije bendove (i to kao neko ko bilo kakav metal prethodno, uz par izuzetaka, nije ni slušao).

Elem, sve je krenulo od Alcesta i sličnih, uglavnom francuskih bendova (Les Discrets, Amesoeurs, Lantlos...) koji su jednako nekakav šugejz (Alcest) ili new wave (pokojni Amesoeurs) koliko su i black metal, da budem zloban pa da kažem hipsterski black metal, pošto cenim da se mnogi na ovim bendovima i zaustave i ne idu dalje, ali to je već do slušalaca a ne do bendova.

Alcest - Percées De Lumière (HQ)

Logično, prvi sledeći korak mi je bio da malo istražim norvešku scenu s početka devedesetih i tu sam se najviše zadržao na Burzumu. Uredno sam ja preslušao i većinu ostalih dežurnih krivaca ali jedino mi je Burzum (počevši od Det som engag var) zaista legao; to se još i poklopilo s Vargovim izlaskom iz zatvora, pa sam ujedno poslušao i najnovija dva albuma i njegov aktuelni album Fallen mi se prilično svideo, nije to na nivou skoro pa remek-dela kao što je Filosofem, ali meni je znatno bolji od Belusa i mislim da je akcenat na Vargovom pevanju (dakle, ne (samo) podvriskivanje ili recitovanje već pevanje čistim i bistrim glasom) ono što predstavlja jedan korak napred u odnosu na prethodne albume, a opet to zvuči i potpuno u duhu pređašnjih albuma, ne znam kakvi su utisci onih koji Burzum slušaju od devedesetih ali meni je Fallen među najslušanijim albumima ove godine, vrlo zarazna muzika.

Ko nije poslušao Fallen, evo kako to zvuči:

Burzum - Jeg Faller

BURZUM - Valen - album fallen 2011

burzum - vanvidd(from the new fallen 2011 album!)

Od ostalih Norvežana tu je meni uvek dragi Ulver, koji su mi i nezavisno od njihove početne metal faze u jednom trenutnku postali jedan od omiljenijih bendova a Shadows of the Sun omiljeni album iz 2007. Što se njihovim black metal početaka tiče tu su Bergtatt i Nattens Madrigal (i folk album između njih), ja odavde preferiram prvi album, dok na drugi gledam kao na zanimljiv eksperiment koji je (bar meni) pomalo naporan za slušanje, ali i na njemu se da čuti da se ispod te, na prvi sluh, sirove buke kriju muzičari koji znaju šta rade.

Ulver - Capitel II: Soelen gaaer bag Aase ned

U narednom posto još malo o Francuzima...

"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Milosh

 • 5
 • 3
 • Posts: 7.792
Re: BLACK METAL
« Reply #1 on: 15-05-2011, 16:55:00 »
Francuska scena je, primetio sam, prilično hvaljena, od već pomenutih mejnstrim bendova koje sluša i tzv. indi publika pa do progresivnijih black metal bendova kao što je spomenuti Dearthspell Omega. Ove potonje sam pokušao da slušam, ali uz sav respekt, rekao bih da to (još) nije za mene, previše teško, eksperimentalno ili kakvo već... ali sigurno ću im se vratiti jednog dana. U međuvremenu, tu je jedan francuski bend koji me je gotovo u potpunosti kupio, a u pitanju je Blut Aus Nord. Imaju iza sebe prilično albuma i startovali su još devedesetih za burzumolikim Ultima Thulee:

Blut Aus Nord - The Son of Hoarfrost

Onda su nastavili da eksperimentišu u smislu da im je gotovo svaki album bio drugačiji u odnosu na prethodni. Tu su još i raskošni Memoria Vetusta (koji je više od deset godina kasnije dobio nastavak) a posle njega znatno svedeniji i teži The Mystical Beast of Rebellion, koji meni nije nešto legao ali kapiram da Mehi ovo može da se svidi, nakon njega je došao na red meni najbolji njihov album The Work Which Transforms God, blago industrijalizovani, avangardni black metal u kome je akcenat na čisto instrumentalnim deonicama. Pesma koja dobro opisuje album, a ja bih mogao da je vrtim do besvesti:

Our Blessed Frozen Cells - Blut Aus Nord

Još jedan njihov album koji nisam mogao tek tak oda svarim je MoRT, koji praktično i nije black metal, i ne znam u šta tačno bih ga tačno svrstao... Za ovu godinu su najavili 777 trilogiju albuma koja je započeta sa 777 - Sect(s). Evo kako to otprilike zvuči:

Blut aus Nord epitome V (2011)
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Milosh

 • 5
 • 3
 • Posts: 7.792
Re: BLACK METAL
« Reply #2 on: 15-05-2011, 17:06:05 »
A sad malo u SAD. Od novijih black metal/nešto nešto bendova, jedan od prvih koji mi je zapao za uho je bio Agalloch. Rekao bih da sviraju dovoljno prijemčiv black metal da bi to moglo da se svidi i onima koji ne slušaju metal ali vole post rok ili malo bučnije gitare. Evo meni omiljene pesme sa njihovog prošlogodišnjeg albuma:

Agalloch - Ghosts of the Midwinter Fires

Donekle slično Agallochu zvuče i Gallowbraid, za sada su izdali samo jedan EP iz prošle godine:

Gallowbraid - Ashen Eidolon

Nije to sve od Amerikanaca, ali ovi ostali su iz jedne drugačije priče, pa da odvojim u posebni post...

"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Milosh

 • 5
 • 3
 • Posts: 7.792
Re: BLACK METAL
« Reply #3 on: 15-05-2011, 17:21:57 »
Ah, taj divni, povremeno tragikomični i patetični, depresivni tj. suicidalni black metal; koliko sam video, često je reč o one man bendovima, pa je pravo čudo kad svi instrumenti zvuče kako treba (jedan je Burzum), ali od svega što sam čuo na ovom polju izdvojio mi se Xasthur. Osam (čini mi se) albuma spore, depresivne, na momente patetične i svakako atmosferične muzike. Većina hvali Subliminal Genocide (i prvih par albuma) kao najbolje, ali meni je posebno legao ovaj poslednji, možda i zato što je predivna Marissa Nadler gostovala na albumu gde je malo uzdisala i šaputala prateće vokale. Evo naslovne pesme upravo s tog albuma:

Xasthur - Portal of Sorrow

Pokušao sam s još nekim bendovima slične vrste, ali neki od njih su realno na granici raspada, i ma koliko da to povremeno ume da bude šarmantno još lakše uspeva da smori (tasmanijski one man band Striborg kao dobar primer). Još jedan one man band iz Amerike koji mi se umereno svideo je Leviathan, koji je i nastavio tradiciju Burzuma u smislu da je ove godine i sam završio u zatvoru. Elem, jedna od omiljenih mi pesama nalazi se na kompilaciji raniih radova Verrater:

"White Devil, Black Metal" - Leviathan

Oba ova benda su odsvirali svoje, mada je Malefic (tip koji jeste Xasthur, kako god da se zapravo zove) najavio nove ne-metal projekte, a čini mi se da i ovaj iza Leviathana ima neke planove, samo će sad izgleda morati malo da pauzira.
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Milosh

 • 5
 • 3
 • Posts: 7.792
Re: BLACK METAL
« Reply #4 on: 15-05-2011, 17:37:50 »
Back in Europe! Da čujemo šta nam rade komšije...

Begura Bunget je bend kog mi je zakk preporučio i zarazio me. Ovi Rumuni odlično spajaju black sa etno motivima da to ne zvuči nimalo napadno, a uz to im muzika ima i neke fine atmosferične i progresivne momente a da ne posustaje u energičnosti. Om im je najbolji album i nakon njega su prilično promenili postavu (čak i pevača), ali i dalje zvuče dobro. Evo najbolje pesme sa Oma:

Negură Bunget- Ţesarul de Lumini

I jedne s prošlogodišnjeg albuma, jedna od onih s naglašenijim etno momentima:

Negură Bunget - Chei de Rouã

Tu su i ukrajinci Drudkh, koji imaju jedno 7-8 albuma i koliko sam pročitao povremeno forsiraju neku nacionalističku priču kroz tekstove (iskreno, nisam se udubljivao u tekstove), ali muzika im je sjajna. Imaju i jedan čisto folk album i jedino poslednji album predstavlja iskorak, da li privremen ili ne, tek, taj album zvuči kao pokušaj ulaska u nekakve mejnstrim rok vode i meni zvuči prilično bezvezno, ali što se ranijih albuma tiče, evo nekoliko uzoraka:

Drudkh - Glare of Autumn

Drudkh - Furrows of Gods

Drudkh Sunset In Carpathians
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Milosh

 • 5
 • 3
 • Posts: 7.792
Re: BLACK METAL
« Reply #5 on: 15-05-2011, 17:48:43 »
A sad malo Germana... Jedan bend iz Nemačke i jedan poprilično unikatan bend iz Švajcarske.

Lunar Aurora je bend koji sam najskorije otkrio, i to nakon što su (privremeno?) prestali sa radom. Ali bar zato imaju prilično albuma i nisam još ni stigao sve da preslušam. Ono šta sam zapazio, i što mi se sviđa, je način na koji koriste klavijature, prilično suptilno, ali tako da se synth melodija provlači kroz čitavu pesmu i savršeno se nadopunjuje sa ostalim instrumentima a da ne bude svedena na instrumentalni pasaž. Evo odličnog primera s poslednjeg albuma:

Lunar Aurora - Der Pakt

I za kraj Darkspace. U pitanju je Švajcarski bend koji, što se mene tiče, svira nešto što se da krstiti kao: kosmički black metal. To je jasno u samom konceptu, oseća se u izuzetno atmosferičnoj (i mračnoj) muzici, a tu su i kao poseban začin semplovi iz filmova kao što su: Odiseja u svemiru 2001, Princ tame, Event Horizon...

Darkspace 3.14 et 3.15

I toliko od mene, za sada...

"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 49.594
Re: BLACK METAL
« Reply #6 on: 15-05-2011, 19:03:32 »
Ima ovde odličnih stvari, svojski si se potrudio, rispekt!  :lol:

tomat

 • 4
 • 3
 • Posts: 5.757
Re: BLACK METAL
« Reply #7 on: 15-05-2011, 19:07:14 »
negde sam čuo da je ovaj lik iz Burzuma batalio gitaru, jer je to crnački instrument, i prebacio se na klavijature. to istina?
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 49.594
Re: BLACK METAL
« Reply #8 on: 15-05-2011, 19:17:00 »
Ja nisam slušao nove albume, ali ono što je snimao u zatvoru jeste sve rađeno na sintisajzerima, mada verujem više zbog toga što je zatvor pružao relativno ograničene uslove snimanja a manje zbog Vikernesovog sumanutog naci-rasizma.

cicmi

 • 4
 • 2
 • Posts: 48

Cody

 • 4
 • 2
 • Posts: 194
Re: BLACK METAL
« Reply #10 on: 15-05-2011, 20:38:20 »
Quote
Insert Quote
negde sam čuo da je ovaj lik iz Burzuma batalio gitaru, jer je to crnački instrument, i prebacio se na klavijature. to istina?

Dao je sebi oduska na albumima Belus i Fallen.

Cody

 • 4
 • 2
 • Posts: 194
Re: BLACK METAL
« Reply #11 on: 15-05-2011, 20:43:49 »
Quote
sve je krenulo od Alcesta i sličnih

mene su gurnuli

Aluk Todolo-Woodchurch

http://www.youtube.com/watch?v=cc1VJap_qLw&feature=list_related&playnext=1&list=AVTGnpyrBl25xATWBnZioabKJEO8BfCoHt

tomat

 • 4
 • 3
 • Posts: 5.757
Re: BLACK METAL
« Reply #12 on: 15-05-2011, 20:48:21 »
Quote
Insert Quote
negde sam čuo da je ovaj lik iz Burzuma batalio gitaru, jer je to crnački instrument, i prebacio se na klavijature. to istina?

Dao je sebi oduska na albumima Belus i Fallen.

mislio sam da je tranzicija trajnog karaktera, ono se vratio na staro.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Milosh

 • 5
 • 3
 • Posts: 7.792
Re: BLACK METAL
« Reply #13 on: 15-05-2011, 22:24:34 »
Varg je talentovana budala, ali ipak budala, srećom pa je lako u ovom slučaju odvojiti umetnika od dela i uživati u njegovim albumima (a na nekom drugom nivou možda "uživati" i u njegovim psihopatologijama).

Elem, jedna od boljih pesama:

Burzum-Det Som En Gang Var (With Intro!)

"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/


Milosh

 • 5
 • 3
 • Posts: 7.792
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

sandjama

 • 4
 • 3
 • Posts: 802
ja sam psihicki ubica
covek sa dva lica
danju pocivam u miru
nocem vitlam sa sekiru
licnos' svoju krijem
nocas cu te ubijem!

sandjama

 • 4
 • 3
 • Posts: 802
Re: BLACK METAL
« Reply #17 on: 11-06-2011, 10:27:52 »
i samo jos da dodam ove nalozene norveske sirovine:

BeastCraft - SatanisT
ja sam psihicki ubica
covek sa dva lica
danju pocivam u miru
nocem vitlam sa sekiru
licnos' svoju krijem
nocas cu te ubijem!

sandjama

 • 4
 • 3
 • Posts: 802
Re: BLACK METAL
« Reply #18 on: 11-06-2011, 12:59:40 »
ja sam psihicki ubica
covek sa dva lica
danju pocivam u miru
nocem vitlam sa sekiru
licnos' svoju krijem
nocas cu te ubijem!

Milosh

 • 5
 • 3
 • Posts: 7.792
Re: BLACK METAL
« Reply #19 on: 13-06-2011, 02:47:58 »
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

дејан

 • омнирелигиозни фанатични фундаменталиста
 • 4
 • 3
 • Posts: 3.562
...barcode never lies
FLA

Milosh

 • 5
 • 3
 • Posts: 7.792
Re: BLACK METAL
« Reply #21 on: 18-06-2011, 11:00:16 »
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Milosh

 • 5
 • 3
 • Posts: 7.792
Re: BLACK METAL
« Reply #22 on: 13-08-2011, 21:32:03 »
Ovi Holanđani su sjajni, preporučujem, posebno ko voli netipični blek metal koji malo vuče na ambijent uz zrnce psihodelije...

Urfaust - IX : Der Einsiedler
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

zakk

 • Očigledan slučaj RASTROJSTVA!
 • 3
 • Posts: 10.892
  • IP Tardis
Re: BLACK METAL
« Reply #23 on: 14-08-2011, 13:25:17 »
Mnogo se lepo dere čika.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Milosh

 • 5
 • 3
 • Posts: 7.792
Re: BLACK METAL
« Reply #24 on: 14-08-2011, 13:45:16 »
Nego, zna li neko još neki bend koji eksperimentiše na ovaj način? Saksofon u blek metalu baš i nije česta pojava, a zanimljivo zvuči...

carpathian forest- Cold Murderous Music
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 49.594
Re: BLACK METAL
« Reply #25 on: 14-08-2011, 14:36:32 »
Ihsahn svira i saksofon pored drugih instrumenata koje rabi:

Ihsahn - Heavens Black Sea [HD]

A jesi li slušao Sigh? Ja sam ih ranije ovde kačio. Poslednji album im je apsolutna orgija:

Sigh - The Soul Grave "Scenes From Hell" (2010)

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 49.594
Re: BLACK METAL
« Reply #26 on: 14-08-2011, 14:41:59 »

Milosh

 • 5
 • 3
 • Posts: 7.792
Re: BLACK METAL
« Reply #27 on: 14-08-2011, 15:35:56 »
Sigh nikako da malo temeljnije preslušam, po albumima, ali i ono malo što sam čuo bilo je dovoljno da shvatim koliko je to muzički šareno, hvala na preporuci tj. podsetniku...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Milosh

 • 5
 • 3
 • Posts: 7.792
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Milosh

 • 5
 • 3
 • Posts: 7.792
Re: BLACK METAL
« Reply #29 on: 29-08-2011, 01:52:55 »
Evo ga blek metal za Dušmana: slatke Japanke koje sviraju neku mešavinu blek metala/panka, ništa naročito, ali uvek je zanimljivo čuti ženski blek metal vokal, ali kad se u jednom trenutku uključi i drugi (isto ženski) vokal, koji je kao iz crtanog filma, to onda postaje urnebesno. :lol:

Gallhammer - Blind my eyes
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 49.594
Re: BLACK METAL
« Reply #30 on: 29-08-2011, 09:46:32 »
Kako bre ništa naročito? Gallhammer su kao ženski Amebix koji svira metal. Apsolutni favoriti moji.

zakk

 • Očigledan slučaj RASTROJSTVA!
 • 3
 • Posts: 10.892
  • IP Tardis
Re: BLACK METAL
« Reply #31 on: 29-08-2011, 14:44:44 »
Au kako ova stvar vuče na neki matori Therion  :shock:
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

zakk

 • Očigledan slučaj RASTROJSTVA!
 • 3
 • Posts: 10.892
  • IP Tardis
Re: BLACK METAL
« Reply #32 on: 29-08-2011, 15:53:33 »
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Milosh

 • 5
 • 3
 • Posts: 7.792
Re: BLACK METAL
« Reply #33 on: 21-09-2011, 16:05:41 »
Super je ovaj album - neki mix blek metala & industriala, šteta što na jutjubu nema više od dve tri pesme...

Mussorgski - Victim (She Lives In A Grave)

Ali ima zato ovde da se presluša i skine: http://mussorgski.bandcamp.com/album/in-harmony-with-the-universe-cd-1995
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

zakk

 • Očigledan slučaj RASTROJSTVA!
 • 3
 • Posts: 10.892
  • IP Tardis
Re: BLACK METAL
« Reply #34 on: 04-10-2011, 18:25:43 »
Behemoth "Lucifer" (OFFICIAL VIDEO | Uncensored)fini spotić :)
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Cody

 • 4
 • 2
 • Posts: 194
Re: BLACK METAL
« Reply #35 on: 07-10-2011, 19:32:28 »
Gnaw Their Tongues - L'Arrivee De La Terne Mort Triomphante


Gnaw Their Tongues - L'Arrivee De La Terne Mort Triomphante
Nanny Ogg

 • 2
 • Posts: 29
Re: BLACK METAL
« Reply #36 on: 08-10-2011, 20:43:59 »
Ladno postoji tema za BM <3

sumnjam da znate za ovo
Trollheim's Grott - Little Shop Of Scalpels

Milosh

 • 5
 • 3
 • Posts: 7.792
Re: BLACK METAL
« Reply #37 on: 24-10-2011, 15:36:05 »
Blek metal iz Saudijske Arabije...

Al-Namrood - Estorat Taghoot
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 49.594
Re: BLACK METAL
« Reply #38 on: 24-10-2011, 19:08:51 »

JasonBezArgonauta

 • 4
 • 3
 • Posts: 1.111
Re: BLACK METAL
« Reply #39 on: 24-10-2011, 23:05:27 »
Ajd da okačimo ovde i neku black metal stvar  8)

Venom - Black Metal
Čini mi se da ovaj zid izgleda drugačije. Bendžamine, da li su Sedam zapovesti iste kao što su bile ranije?

Cody

 • 4
 • 2
 • Posts: 194
Re: BLACK METAL
« Reply #40 on: 29-10-2011, 20:58:07 »

Milosh

 • 5
 • 3
 • Posts: 7.792
Re: BLACK METAL
« Reply #41 on: 29-10-2011, 21:07:20 »
Mnogo dobri ovi Finci!
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Cody

 • 4
 • 2
 • Posts: 194

Milosh

 • 5
 • 3
 • Posts: 7.792
Re: BLACK METAL
« Reply #43 on: 11-11-2011, 21:05:41 »
Slušam ovih dana nemački bend The Ruins of Beverast; nešto sporiji, dumoliki i atmosferični blek metal...

The Ruins Of Beverast - Kain's Countenance Fell

a nedavno im je izašala kompilacija gde su pesme sa nekih ranijih splitova i nekoliko zanimljivih obrada među kojima je i...

The Ruins of Beverast - Symphonaire Infernus Et Spera Empyrium (My Dying Bride Cover)
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Milosh

 • 5
 • 3
 • Posts: 7.792
Re: BLACK METAL
« Reply #44 on: 20-11-2011, 16:19:28 »
Uskoro...

Burzum - From The Depths Of Darkness (2011, preview)

Official samples from upcoming Burzum album (to be released by the end of November of 2011), it will include re-recorded old Burzum songs from "Burzum" and "Det Som Engang Var" recorded in 2010 the way Varg originally intended
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Milosh

 • 5
 • 3
 • Posts: 7.792
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Milosh

 • 5
 • 3
 • Posts: 7.792
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

JasonBezArgonauta

 • 4
 • 3
 • Posts: 1.111
Re: BLACK METAL
« Reply #47 on: 28-12-2011, 15:19:37 »
Čini mi se da ovaj zid izgleda drugačije. Bendžamine, da li su Sedam zapovesti iste kao što su bile ranije?

Cody

 • 4
 • 2
 • Posts: 194
Re: BLACK METAL
« Reply #48 on: 31-01-2012, 20:05:18 »

Cody

 • 4
 • 2
 • Posts: 194

Milosh

 • 5
 • 3
 • Posts: 7.792
Re: BLACK METAL
« Reply #50 on: 11-03-2012, 02:13:05 »
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Milosh

 • 5
 • 3
 • Posts: 7.792
Re: BLACK METAL
« Reply #51 on: 01-04-2012, 20:58:51 »
Trist je dark ambient / blek metal bend iz Nemačke, i to mnogo više naginje na dark ambient stranu, mnogo dobro u svakom slučaju...

Trist - Hin
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 49.594
Re: BLACK METAL
« Reply #52 on: 03-04-2012, 11:12:06 »
Deluje kao prvoaprilska šala, ali objavljeno je pre prvog Aprila:
 
 Euronymous - Might Be Honored By Norwegian Airline    
Quote
According to The Guardian, a Norwegian airline is extremely close to using legendary black metal musician Euronymous (Øystein Aarseth) on the tail fins of one of their jumbo jet planes.

To celebrate its 10th anniversary, the carrier is asking passengers to vote on a new set of heroes for their aircraft's tailfins. Voters can take part by voting for which ever notable Norwegian figure they like - as long as they are dead - and the one with biggest boost will get to adorn the extremities of an aircraft in the fleet of Norwegian Airlines. You can place your votes here. Euronymous was killed by his bandmate Varg Vikernes in August 1993.

After being put forward by a local nominating committee, the Mayhem co-founder has collected the highest share of votes, leading over Trond André Bolle, a soldier who died in 2010, and the Lutheran reformist Hans Nielsen Hauge. The contest closes today, March 28th.


 

 

Джон Рейнольдс

 • 4
 • 3
 • Posts: 8.507
 • @
Re: BLACK METAL
« Reply #53 on: 03-04-2012, 11:15:12 »
Нико да напише какав је нови Бурзум.
America can't protect you, Allah can't protect you… And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

stale

 • 4
 • 2
 • Posts: 88
Re: BLACK METAL
« Reply #54 on: 03-04-2012, 14:33:23 »
Bilo je online glasanje i Euronymous je pokupio najvise glasova :)

Milosh

 • 5
 • 3
 • Posts: 7.792
Re: BLACK METAL
« Reply #55 on: 03-04-2012, 22:46:34 »
Novi Burzum je... čudan.

Preslušao sam album samo jednom, i mada se donekle nadovezuje na prethodna dva kako u pogledu zvuka tako i pevanja (ponajviše recitovanje), nisam očekivao baš ovoliku laganicu...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Джон Рейнольдс

 • 4
 • 3
 • Posts: 8.507
 • @
Re: BLACK METAL
« Reply #56 on: 04-04-2012, 09:09:43 »
Варг овим албумом прилично кокетира са viking rockom. Песме су му компликованије, ВР је у суштини прост, али има тога. Први Бурзум који ми се свидео.
America can't protect you, Allah can't protect you… And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Milosh

 • 5
 • 3
 • Posts: 7.792
Re: BLACK METAL
« Reply #57 on: 03-05-2012, 12:51:52 »
Nije u pitanju novi album već kompilacija do sada neobjavljenih pesama...

Xasthur - Nightmares at DawnCode: [Select]
http://rapidgator.net/file/5236705/NightmatesAtDawn.rar.html
01. Spoken in Vibes of Coldness
02. Nightmare at Dawn
03. Reprisal
04. Degenerate Uprising
05. Prison of Mirrors 2007
06. Losing Hand / Redemption
07. Portal of Hatred
08. Merciless Reflection
09. A National Acrobat (Black Sabbath Cover)
10. Screaming at Forgotten Fears 2007
11. Society Wants to Die
12. Human Flotsam
13. Enthroned Uselessness
14. Suicide in Dark Serenity 2004
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Vampirella

 • 4
 • 3
 • Posts: 1.438
 • Crew Slut
Re: BLACK METAL
« Reply #58 on: 10-05-2012, 22:05:10 »
Satan my master.

Milosh

 • 5
 • 3
 • Posts: 7.792
Re: BLACK METAL
« Reply #59 on: 22-06-2012, 15:06:35 »
Deathspell Omega - DroughtCode: [Select]
http://uploaded.to/file/44uw313a
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Milosh

 • 5
 • 3
 • Posts: 7.792
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Milosh

 • 5
 • 3
 • Posts: 7.792
Re: BLACK METAL
« Reply #61 on: 13-09-2012, 21:12:10 »
Evo ga napokon i završni deo 777 trilogije!


Blut Aus Nord - 777 CosmosophyCode: [Select]
http://uploaded.net/file/m81uf5a5
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 49.594
Re: BLACK METAL
« Reply #62 on: 13-09-2012, 22:10:14 »
Aj da vidimo. Po mom laičkom mišljenju, kritika isuviše hvali BAN - nije to što rade toliko avanturistički - ali ajde da vidimo.

Milosh

 • 5
 • 3
 • Posts: 7.792
Re: BLACK METAL
« Reply #63 on: 27-09-2012, 23:02:52 »
Enslaved - RIITIIRCode: [Select]
http://uploaded.net/file/2j5v7egs
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Milosh

 • 5
 • 3
 • Posts: 7.792
Re: BLACK METAL
« Reply #64 on: 30-09-2012, 12:14:30 »
Dordeduh - Dar De DuhCode: [Select]
http://uploaded.net/file/v4mfu6po

Odličan album! Ko je voleo Om od Negure Bunget, Dar De Duh zvuči kao direktan nastavak (što i nije čudo obzirom da bend čine bivši članovi Negure...)
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Father Jape

 • 4
 • 3
 • Posts: 7.001
Re: BLACK METAL
« Reply #65 on: 02-10-2012, 21:44:38 »
Miloshe, jesi slušao Csejthe?
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

https://lingvistickebeleske.wordpress.com

Milosh

 • 5
 • 3
 • Posts: 7.792
Re: BLACK METAL
« Reply #66 on: 03-10-2012, 12:04:17 »
Miloshe, jesi slušao Csejthe?

Nisam.
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Father Jape

 • 4
 • 3
 • Posts: 7.001
Re: BLACK METAL
« Reply #67 on: 03-10-2012, 12:07:06 »
Poslušaj.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

https://lingvistickebeleske.wordpress.com

zakk

 • Očigledan slučaj RASTROJSTVA!
 • 3
 • Posts: 10.892
  • IP Tardis
Re: BLACK METAL
« Reply #68 on: 03-10-2012, 12:29:48 »
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Milosh

 • 5
 • 3
 • Posts: 7.792
Re: BLACK METAL
« Reply #69 on: 03-10-2012, 12:37:19 »
 :-|
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

zakk

 • Očigledan slučaj RASTROJSTVA!
 • 3
 • Posts: 10.892
  • IP Tardis
Re: BLACK METAL
« Reply #70 on: 03-10-2012, 12:38:46 »
Oćemo i Dekca da vodimo! Svidela mu se Negura Bunget.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Milosh

 • 5
 • 3
 • Posts: 7.792
Re: BLACK METAL
« Reply #71 on: 04-10-2012, 16:27:40 »
Poslušaj.

Poslušao, nije loše, nije loše...

btw kako se izgovara ime benda?  :lol:
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Father Jape

 • 4
 • 3
 • Posts: 7.001
Re: BLACK METAL
« Reply #72 on: 04-10-2012, 16:36:44 »
Dobro pitanje.  :lol:

Na mađarskom je, slušajući snimak na Forvou, nešto što blisko odgovara srpskom Čejte (na slovačkom se mesto zove Čahtice, što je relevantno jer je mesto u današnjoj Slovačkoj).

Mogu samo pretpostaviti da ga i ti Kanađani, bar na engleskom, onda zovu 'tʃeɪtə. Kanadskom francuskom nemam predstavu kako bi to bilo prilagođeno.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

https://lingvistickebeleske.wordpress.com

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 49.594
Re: BLACK METAL
« Reply #73 on: 14-10-2012, 14:48:15 »
Novi Anaal Nathrakh je manje više mor ov d sejm, ali, u njihovom slučaju to je ipak i dalje odlično. Dakle, ekstremno agresivna ali emotivna i intelektualno provokativna muzika. Nešto kao kad bi Blut Aus Nord bili manje zamišljeni a skloniji hedbengu  :lol:
 
Album se zove Vanitas i dopašće se svakome kome se dopao prethodni Passion.
 

Milosh

 • 5
 • 3
 • Posts: 7.792
Re: BLACK METAL
« Reply #74 on: 26-10-2012, 00:58:15 »
God Seed - I BeginCode: [Select]
http://uploaded.net/file/nroa14ep
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Grimjack

 • 2
 • Posts: 263
Re: BLACK METAL
« Reply #75 on: 16-04-2013, 20:19:31 »

Grimjack

 • 2
 • Posts: 263
Re: BLACK METAL
« Reply #76 on: 16-04-2013, 20:23:48 »
Jedan novi bend koji me dosta podseća na Summoning je Caladan Brood. Za razliku od Summoninga, koji inspiraciju crpi iz Tolkinove Srednje Zemlje, Caladan Brood to čini sa Eriksonovim i Eslemontovim serijalom Malazan.

Caladan Brood - City of Azure Fire

Caladan Brood - Book of the Fallen (lyrics)

Caladan Brood - A Voice Born of Stone and Dust

Father Jape

 • 4
 • 3
 • Posts: 7.001
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

https://lingvistickebeleske.wordpress.com

Father Jape

 • 4
 • 3
 • Posts: 7.001
Re: BLACK METAL
« Reply #78 on: 11-10-2013, 08:57:32 »
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

https://lingvistickebeleske.wordpress.com

zakk

 • Očigledan slučaj RASTROJSTVA!
 • 3
 • Posts: 10.892
  • IP Tardis
Re: BLACK METAL
« Reply #79 on: 11-10-2013, 13:11:29 »
PROPAST “Vestnik Preispodnji” tape (2013) – 198 copies

kakav andergraund
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Milosh

 • 5
 • 3
 • Posts: 7.792
Re: BLACK METAL
« Reply #80 on: 11-10-2013, 23:23:12 »
http://ikeaordeath.com/


19 od 20! Congrats you are True Kvlt. Either you work at IKEA or you played drums for Bathory.  :lol:
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 49.594
Re: BLACK METAL
« Reply #81 on: 02-03-2014, 17:41:42 »

zakk

 • Očigledan slučaj RASTROJSTVA!
 • 3
 • Posts: 10.892
  • IP Tardis
Re: BLACK METAL
« Reply #82 on: 15-03-2014, 15:20:53 »
Meho, vidimo se?

Bethor - Atavistic Black Metal - Pretpromocija albuma "Propoved (U Slavu Vaznesenja Rasula Nečastivog)" + Bathory Tribute
Acroholia - Grindcore
Scared - Death Metal / Grindcore

Nedelja, 16 mart, 21.00
klub Sioux, Skadarska /nemam pojma gde je to zapravo/


ACROHOLIA-new song 2013
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 49.594
Re: BLACK METAL
« Reply #83 on: 15-03-2014, 18:04:01 »
Vidimo se, ako nađeš lokal  :lol:  Hint: to je bivši Holiday.

zakk

 • Očigledan slučaj RASTROJSTVA!
 • 3
 • Posts: 10.892
  • IP Tardis
Re: BLACK METAL
« Reply #84 on: 16-03-2014, 21:05:38 »
đavla, ostajem kod kuće -_-
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Ghoul

 • 4
 • 3
 • Posts: 33.137
Re: BLACK METAL
« Reply #85 on: 16-03-2014, 21:11:44 »
pametno!

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 49.594
Re: BLACK METAL
« Reply #86 on: 17-03-2014, 10:08:13 »
Nema veze, veselili smo se i bez Zakka. I plakali malo  :lol: Umesto Acroholije svirao Anality, njihov najbolji koncert koji sam ikada gledao, pa onda Scared, najbolji njihov koncert koji sma ikad gledao. E, sad, kakav je Bethor bio, to ćemo da utvrdimo pregledom video zapisa...

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 49.594
Re: BLACK METAL
« Reply #87 on: 05-07-2014, 12:48:45 »
1349 najavljuje novi album - Massive Cauldron of Chaos:
 
1349 - Slaves (Official Lyric Video)

Mark

 • 4
 • 3
 • Posts: 2.383
 • The proverbial stopped clock.
  • Janko Takac
Re: BLACK METAL
« Reply #88 on: 10-07-2014, 17:22:22 »
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Milosh

 • 5
 • 3
 • Posts: 7.792
Re: BLACK METAL
« Reply #89 on: 28-08-2014, 23:33:09 »
Novi Mysticum izlazi krajem oktobra...


"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 49.594
Re: BLACK METAL
« Reply #90 on: 10-10-2014, 19:58:09 »
Ovo je pravi orkestar za svadbe & sahrane:
 
Urgehal - Satanic Black Metal In Hell at Hellfest 2010

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 49.594
Re: BLACK METAL
« Reply #91 on: 11-10-2014, 11:48:01 »
Ne sećam se jesam li kačio ovaj Uzijev hit ovde:
 
 
Terrorhammer - Noć Paklenog Gneva

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 49.594
Re: BLACK METAL
« Reply #92 on: 12-10-2014, 14:11:35 »
Deset godina je već prošlo....
 
 
Marduk - Slay the Nazarene

Father Jape

 • 4
 • 3
 • Posts: 7.001
Re: BLACK METAL
« Reply #93 on: 08-02-2015, 12:28:21 »
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

https://lingvistickebeleske.wordpress.com

Milosh

 • 5
 • 3
 • Posts: 7.792
Re: BLACK METAL
« Reply #94 on: 08-02-2015, 14:42:07 »
Hm, vokal zvuči kao da je u pitanju black, ali muzika više vuče na neki progresivni death, nešto pomalo nalik na kasniji Death; verujem da će Meho to umeti bolje da pojasni...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 49.594
Re: BLACK METAL
« Reply #95 on: 08-02-2015, 15:15:44 »
Pa, i vokal više zvuči kao Chuck Shuldiner nego kao bilo koji poznatiji blek metal pevač. Bend se generalno vodi kao progresiv det metal mada je to već mutna voda među i intražanrovskog incesta, ali fakat je da mnogo "klasičnog" blek metala kod ovog benda nema da se čuje, no svakako bi se dala povući nategnuta paralela sa kojekakvim Francuzima koji isto izlaze iz blek metala u razne progresivne i eksperimentalne smerove.

Father Jape

 • 4
 • 3
 • Posts: 7.001
Re: BLACK METAL
« Reply #96 on: 08-02-2015, 15:21:30 »
Da, i ja videh kako se vode, ali moj je rezon bio „ja ne volim death a uglavnom volim black, a ovo me se doima, so there“.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

https://lingvistickebeleske.wordpress.com

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 49.594
Re: BLACK METAL
« Reply #97 on: 08-02-2015, 15:28:37 »
Na ovo se nema šta dodati. Zato evo jednog američkog blek metal benda koji nesumnjivo voliš:
 
http://youtu.be/tLOwALyzKg4

Father Jape

 • 4
 • 3
 • Posts: 7.001
Re: BLACK METAL
« Reply #98 on: 08-02-2015, 16:05:32 »
Ne, prvi put ga čujem, ali ovo je simpatično — u isto vreme i nešto što bih preporučio nekoj tinejdžerici kao gateway drug, ali i nešto što neću s gađenjem ugasiti posle prvog minuta.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

https://lingvistickebeleske.wordpress.com

Father Jape

 • 4
 • 3
 • Posts: 7.001
Re: BLACK METAL
« Reply #99 on: 08-02-2015, 16:37:40 »
Uzgred, sad slušam prethodne uratke ovih Morbus Chrona, i ništa od toga nije maj kapa — ovaj poslednji album im je baš primetan otklon od ranijih radova.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

https://lingvistickebeleske.wordpress.com

Father Jape

 • 4
 • 3
 • Posts: 7.001
Re: BLACK METAL
« Reply #100 on: 10-02-2015, 18:38:54 »
Uzeo sam da slušam od Meha okačene Wolves in the Throne Room. Koliko vidim, ono im je jedina pesma sa clear ženskim vokalom. :lol: Sve ostalo je ili instrumentalno ili ima uobičajeni blek vokal.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

https://lingvistickebeleske.wordpress.com

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 49.594
Re: BLACK METAL
« Reply #101 on: 10-02-2015, 19:52:24 »
Nisam ja baš sasvim slučajno ono izabrao.  :lol: Meni je to sa ženskim klinom i preslađeno ali računao sam da će tebe to navući. Ali prijatan je to bend.

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 49.594
Re: BLACK METAL
« Reply #102 on: 05-05-2016, 22:23:11 »

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 49.594
Re: BLACK METAL
« Reply #103 on: 08-05-2016, 14:54:43 »

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 49.594
Re: BLACK METAL
« Reply #104 on: 18-09-2016, 10:05:48 »
Albumi Dark Throne su meni sve neslušljiviji - do mere da ovogodišnji album nemam snage ni da daunloudujem - ali Fenriz makar u slobodno vreme ima zanimljive avanture:
 
 
 
 DARKTHRONE's FENRIZ Explains How He Unwittingly Became Elected To Norwegian Town Council  
 
Quote

Gylve Nagell, better known as Fenriz of the long-running Norwegian black metal band DARKTHRONE, has explained how he was forced to serve his local council for the next two years after a joke campaign saw him actually elected into office.
Fenriz agreed to run in the election to make up numbers for the council’s "backup list," but never anticipated that he would be successful.
As election season approached, Nagell sensed he might actually have a chance at winning. So he did what anyone in his position might and set out to sabotage his bid. His campaign was a picture of him holding his cat saying, "Please don't vote for me."
Regarding how he eventually came to be elected, Fenriz wrote on his band's Facebook page: "I have reached a place in my life where I do NOT answer an unknown number. But on that day, that fateful day (early 2015), I was waiting for electricians to show up to change our spotlights from normal to LED. So I took the phone. One of the pleasant leaders of Venstre, it was (insert yoda speech).
   "I had the best childhood times here and children+middle schooling was superb, and the second we moved to the south side of the Gjersjøen lake from here, I missed Kolbotn. That was the summer of 1987 and each year i yearned. More and more. I also moved to Oslo there for a while but never longer than 15 kilometres away from here. So each year I would go back here, take walks, visit friends and just feel that shiver in my bones and soul.
"After I got married in 2013, I was so obsessed that I had one of my bicycles in the forest here (in three different spots altogether) so I could reach more ground on my trips back here. I think in 2012 or 2013, I had 40 or so trips back here, so even though my day job place had moved to the very wrong side of Oslo, we decided to move back anyway. I had already subscribed to the local newspaper for a while and had also written in it about my whole process of moving back here. Adorable, I'm sure! Haha! And DARKTHRONE is probably the most well-known international act from Kolbotn, so you can say I 'had a name' here.
"And so I thought that, even though I never voted for Venstre earlier (small party right smack bang in the centre of the Norwegian political axis of 9 main parties), this could be a good opportunity for me to find out more about how my burrow actually works. I cared so much about the place already and I would surely find out more now.
"Every political party that wants to run for election to get candidates has to have a certain number of people on the list. Common problematics in Norway is that parties lack list candidates. They said I would be 'safe' down on the list as number 18 cirka and that chances for being elected was minimal. A bright leader of the party said that she wanted to Facebook post that I'd said yes with the press statement which was a short interview/presentation of me saying that I was very busy, had little time and much work and really needed my calendar as empty as possible. And liven it up with a photo with our cat, Nugatti.
"Come September and the election, and I had halfway forgotten about it all when the head honcho called me and asked if I was ready for my tasks. I had gotten a whole load of votes both from others and the ones that voted for Venstre and I was suddenly Nr. 4 on the list which is here called 2nd VARA and the last town hall meeting where we vote yay or nay to local political decisions was on monday this week.
"I feel I represent Kolbotn as being one of the known figures from here and I attend the home games of the soccer women here (currently Nr. 4 in the country, long tradition for women's soccer here, I even tattooed the sports banner back in the '90s). I am in the local newspaper here and then, I like to be here all the time and bike around or walk, I pick litter and so on. I am also the initiative-taker of Hellerasten fotballklubb, a soccer practice system for a lot of the musical personalities from here and other friends and locals.
"Let's just say that I am very enthusiastic about the area and have always been.
"I am supposed to check the town hall's web every day to read political documents, but this is a formality and those political documents are taken care of by certain special groups or the upmost leaders of the local parties. What I have to do BY LAW is step in at the town hall meetings and vote if Nr. 1 or 2 can't make it. Apart from that, I find it useful to attend most group meetings and also check the documents on the town hall webpage from time to time. As everything else almost in this life now, there is a lot of emails, yeah.
"I got voted in for 4 years, so I got 3 years left and then we'll see.
"I really do not have time for this as I have my radio show, the DARKTHRONE job, the music journalist job, and working part time 70% in the postal industry (where I have time to hear all the promos that enable me to do the radio and journalist jobs). I am always thinking of retiring (like THAT's gonna happen, I am alive to spread other people's music) and I am thinking this is one of the first interests that has to go because of time issues.
"And the cat's name is Nugatti."
 

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 49.594
Re: BLACK METAL
« Reply #105 on: 21-10-2016, 09:22:05 »
Na blek metal frontu smo ovih dana/ nedelja/ meseci dobili i par novih potencijalno interesantnih izdanja kojima sam počeo da poklanjam pažnju sad kad mi uspeva da se malo odvojim od novog Anaal Nathrakh...
 
Prvi je album Urere njemačkog benda Krater, njihov treći dugosvirajući rad i u pitanju je propisno epska, naglašeno melodična ploča koja i dalje zadržava zadovoljavajuću količinu agresije i energije da bih ja to uopšte slušao. Dakle, blastbitovi, brzina i sve to, ali sa jednom muževnom emocijom itakoto. Nije neprijatno.
 
https://youtu.be/os0GgP92lnc
 
Drugi je novi, a četvrti pun album teksaške ekipe Cara Neir. Ova dva lika dosledno ekstrapoliraju svoj zvuk koji mnogi opisuju kao post-black metal i grindcore, ili ga nazivaju blackened crustom sa elementima shoegaze i drugih indie rock strategija. Naravno, ovo nije obavezno nešto što bi se meni dopalo ali Cara Neir su mi dobar i zanimljiv bend. Ja volim te američke (i evropske) srednjeklasne post/blek metalce koji su uzeli izolacionističku matricu klasičnog blek metala i onda umesto ratništva i satanizma se okrenuli depresiji i sličnim stanjima. Štaviše, pošto sam prost čovek, ovo mi je bliže od francuskih avangardnih blek metal grupa koje progresivna kritika voli... Elem, novi album je prijatna kombinacija klasičnog trešovanja i zaokreta u sve ten eke šugejz i slične strane, odsviran srčano i bez prenemaganja. Tekstovi su predvidivo prepuni depresivnih hiperbola (What does chaos really sound like? What are these formations under my skin? Drones under those helmets Waking up to amoebas The entire block ablaze for show Kicked off the line for the numbers After they restock, the cuts will continue), ali ko voli ovakvu muziku voleće. Evo celog albuma:
 
https://youtu.be/g5_BxETPwAk
 

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 49.594
Re: BLACK METAL
« Reply #106 on: 05-11-2016, 20:23:21 »

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 49.594
Re: BLACK METAL
« Reply #107 on: 28-01-2017, 14:36:49 »
Domaća radinost:
 
 
https://youtu.be/Qg_VtH6pqYw

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 49.594
Re: BLACK METAL
« Reply #108 on: 28-01-2017, 14:48:47 »
U All My Sins inače svira bivši gitarista Bethora, čisto da podsetim...
 
A ako vam je AMS razgorio glad za još slovenskog blek metala a Mglu ste već svu odslušali, možda da vam preporučim još nešto poljsko a naše:
 
 
https://youtu.be/xgfa5UlZAL8
 
Baćuška je očigledno ruska reč a muzika očigledo ima elemente pravoslavne duhovne muzike. Zašto i kako poljski bend sve to provlači ja ne znam (ne zna se zvanično ni ko su članovi benda) ali ovo je prilično dobar album, n'est ce pas?

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 49.594
Re: BLACK METAL
« Reply #109 on: 28-01-2017, 20:45:58 »
Nego, ovaj Januar nam je već dao dva zbilja pristojna blek metal albuma za ozbiljne ljude. Već sam mislim pominjao irski bend Scáth na Déithe i njihov debi album, ali neka ga ovde, mesto mu je na ovom topiku:
 
https://youtu.be/gv9o_gjGGbs
 
 A sada evo i debija islandskih Draugsól.
 
https://youtu.be/acEvUZK1gHc
 
Oba albuma zvuče zrelo, ne samo kompozitorski već stilski a i produkcija je različita od klasične blek metal turpije. Vrlo dobar početak godine.

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 49.594
Re: BLACK METAL
« Reply #110 on: 26-05-2017, 21:30:29 »
https://youtu.be/eHaCASV41gU
 
Dodsengel su dobar norveški blek. Ali Al-Namrood... koja je ovo genijalština:
 
 
https://youtu.be/3RGFxGgp3BM

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 49.594
Re: BLACK METAL
« Reply #111 on: 26-05-2017, 21:44:11 »
A švedski Devourer su stavili ceo novi album na JuTjub jer ih mrzi da se cimaju. Vrlo solidno to i dalje rade, na tragu, eh, Naglfara i drugih bendova te generacije.
 
 
https://youtu.be/IbZEX6CFR1M