• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Neravnopravnost muškaraca u odnosu na žene

Started by Boban, 12-10-2011, 05:26:14

Previous topic - Next topic

0 Members and 9 Guests are viewing this topic.

Loni

Ako stanujete u zgradama po Beogradu sigurno ste primetili plakate made in ,,Gradsko stambeno''.

Primećujete li koji je pol, na svakoj sličici u negativnom, a koji samo u pozitivnom kontekstu?

Josephine

Quote from: Meho Krljic on 02-11-2011, 15:43:53
Evo sa krekda:

http://www.cracked.com/funny-2796-the-girlfriend-paradox/

Bljak.

Quote from: Loni on 02-11-2011, 16:34:19
Ako stanujete u zgradama po Beogradu sigurno ste primetili plakate made in ,,Gradsko stambeno''.

Primećujete li koji je pol, na svakoj sličici u negativnom, a koji samo u pozitivnom kontekstu?

Stereotipizacija. Zato je i ne volim(o).

mac

Navedi alternativu, i objasniću ti zašto je ovo rešenje bolje od alternative.

Josephine

Meho Krljic

Pa da jesi klimala bi glavom i potvrđivala na taj nedužni satirični humor koji sam linkovao!!!

džin tonik

sad ce plut o emnacipaciji muskarca  :roll:

Plut

Nekome je to za smej, xuzi  ali ja ne znam više gde svoju napaćenu dušu :cry:  da otvorim i eto me ovde. Mislim, muškarcima ovo verovatno nije ništa, ali ja sam se prvi put obrela na ovijem stranama.

Zarad posla malo sam istraživala i jezdila netom, te me put nanese na Men's Helth. Ljudi moji, pa ovo isto kao bilo koji nadotupavi ženski časopis!!! Isto, ali sve isto! :-|
U stvari, ne znam što sam se našla zatečenom, valjda sam mislila da to kod muške raje malo drugačije fercera, al' oćeš vraga. Isto!!!
Ovo je prava mala škola za dečake, glavne teme: sex, sex, žena, sex, malo gimnastike, sex, žena, sex, sex, malo biznisa, žena, sex...
Kad već pričam, red je i da potkrepim: dakle, ako još niste probali, ovo ne smete da propustite http://news.menshealth.com/4-sex-positions-every-man-should-try/2012/04/16/[/size].
A možete i besplatno da skidate, npr. osnove smisla i besmisla: http://www.menshealth.com/sex-women/what-women-want

Čitate li vi ovakve stvari?

Father Jape

Ne*, ali sam oduvek pretpostavljao da isti ljudi pišu i jedne i druge časopise.  :lol:

*Ustvari lažem, jedno vreme sam čitao britanski Kozmo. -_-
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

lilit

naravno da čitamo. malo dodira sa RL nikad nije na odmet.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Josephine

Quote from: Plut on 30-08-2012, 17:25:03
Ovo je prava mala škola za dečake, glavne teme: sex, sex, žena, sex, malo gimnastike, sex, žena, sex, sex, malo biznisa, žena, sex...

pa misle li muškarci uopšte o drugim stvarima?  :evil:

džin tonik

jednom sam kupivsi paket playboya dobio i brdo menshealtha, ali na slovenskom, pa sam samo gledao slike.
onda sam to bacio u plavu kantu.
ne da je nesto toliko lose, vec sam trebao mjesta a i izazivali su komplekse svi ti ljepotani.

mislim da to citaju homoseksualci.

lilit

ja bih vrlo appreciate kad bi malo proširio tu hipotezu.

Josephine

Quote from: zulfikar on 30-08-2012, 17:40:17
izazivali su komplekse svi ti ljepotani.

Misliš - svi ti fotošopirani ljepotani?

U životu se ne bih napalila na takvo što.  :lol:

džin tonik

sta se tu ima prosirivati. nama normalnima ti ljepotani bude komplekse.
citaju samo oni koji zude za njima. znaci homoseksualci i zene.

edit: NEKE zene

Plut

Vidi D., ako je sve samo do fotošopiranja onda bi i mogla da se napališ, barem malko. :mrgreen:
A i Zosko bi tu suzu mogao da povuče.

Josephine

tjah, šta znam, uvek sam imala problem da se palim na papir.  :lol:

Plut

Mašta, devojčice, mašta. I tebi sve mora da se nacrta. Ode Sagita u očin!!!

Josephine

pa ja neću da maštam!!!  :cry: oću da probam!!

džin tonik

kao da vidim plut kako se mensheltom pod rukom zurnim korakom udaljava od kioska i odlucno grabi prema jazbini.

Savajat Erp

Quote from: Plut on 30-08-2012, 17:25:03
Čitate li vi ovakve stvari?

Јок, ја...нити знам кога да је читао тако нешто (осим што сам код једног ортака видео пар бројева МХ, али не знам колико се бавио тим, пре бих рекао да је то покупио ђутуре са гомилом часописа од неког шестог), док, с друге стране, знам гомилу жена/девојака које читају "женске" часописе....додуше, све чешће имам прилике да налећем на појединке којима је мука од тих часпописа посвећених лепшем полу :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Джон Рейнольдс

Quote from: D. on 30-08-2012, 21:28:20
pa ja neću da maštam!!!  :cry: oću da probam!!

Де, де... Наћи ће се неки слеп или бар слабовид.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Plut

Quote from: zulfikar on 30-08-2012, 21:41:14
kao da vidim plut kako se mensheltom pod rukom zurnim korakom udaljava od kioska i odlucno grabi prema jazbini.

Ma kakvi, prelistala sam ovo na netu i mrka kapa, baš je za muškarce. U stvari, žene su u ovom slučaju u neravnopravnom položaju. U časopisima za muškarce mogu se videti lepa obnažena ženska tela. U časopisima za žene sve drugo osim čvrstih muških linija. I ajd' sad, gde poštena žena da naslađuje svoje umorne oči?!

lilit

Plut

Ma kakva Sagita, svi bi samo nešto laprdali niko da nam torzo izloži. Sve je propalo.

lilit

slušaj, i ono što se izlagalo, bolje da nije. tako da...

Stipan

E ova Lilit kad uzme da hvali muškarce, bolje da ih nije...

Savajat Erp

Л(аки)илит је мало нервозна...али, у праву је...чак сам давно негде назад на оној теми чак и ја изложио торзо, ал` боље да нисам  :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Plut

Lilita je samo, konačno, postala realna. Elem, znam da će grubo zvučati, ali kad neko pominjanjem mora da nas seti da se izlagao... eh... tuga...

džin tonik

Quote from: Plut on 31-08-2012, 01:13:28
... I ajd' sad, gde poštena žena da naslađuje svoje umorne oči?!

postena zena? hm, sjecas li se cosby showa? one serije sa uvijek vedrim, nasmijesenim, zanimljivim, uspjesnim, sve-sto-zene-vole crncom?

Lord Kufer

http://www.alternet.org/civil-liberties/court-rules-severely-disabled-woman-wasnt-raped-because-she-didnt-bite-kick-or

Court Rules Severely Disabled Woman Wasn't Raped Because She Didn't 'Bite, Kick or Scratch' Her Assailant

October 3, 2012  | 

In a 4-3 ruling Tuesday afternoon, the Connecticut State Supreme Court  overturned the sexual assault conviction of a man who had sex with a woman who "has severe cerebral palsy, has the intellectual functional equivalent of a 3-year-old and cannot verbally communicate." The Court held that, because Connecticut statutes define physical incapacity for the purpose of sexual assault as "unconscious or for any other reason. . . physically unable to communicate unwillingness to an act," the defendant could not be convicted if there was any chance that the victim could have communicated her lack of consent. Since the victim in this case was capable of "biting, kicking, scratching, screeching, groaning or gesturing," the Court  ruled that that victim could have communicated lack of consent despite her serious mental deficiencies:

When we consider this evidence in the light most favorable to sustaining the verdict, and in a manner that is consistent with the state's theory of guilt at trial, we, like the Appellate Court, 'are not persuaded that the state produced any credible evidence that the [victim] was either unconscious or so uncommunicative that she was physically incapable of manifesting to the defendant her lack of consent to sexual intercourse at the time of the alleged sexual assault.'

According to the Rape, Abuse, and Incest National Network (RAINN), lack of physical resistance  is not evidence of consent , as "many victims make the good judgment that physical resistance would cause the attacker to become more violent." RAINN also notes that lack of consent is implicit "if you were under the statutory age of consent, or if you had a mental defect" as the victim did in this case.

Anna Doroghazi, director of public policy and communication at Connecticut Sexual Assault Crisis Services,  worried that the Court's interpretation of the law ignored these concerns: "By implying that the victim in this case should have bitten or kicked her assailant, this ruling effectively holds people with disabilities to a higher standard than the rest of the population when it comes to proving lack of consent in sexual assault cases. Failing to bite an assailant is not the same thing as consenting to sexual activity." An amicus brief filed by the Connecticut advocates for disabled persons  argued that this higher standard "discourag[ed] the prosecution of crimes against persons with disabilities" even though "persons with a disability had an age-adjusted rate of rape or sexual assault that was more than twice the rate for persons without a disability."

Josephine

pa ovo je smešno -.-

...a na radiju 202 raspravljaju koji pol je jači. da su čitali sagitu, znali bi.  :mrgreen:

Lord Kufer

Ljudi zaista veruju da državni zakoni štite nemoćne. Naprotiv!

Josephine

zašto nisu rekli ko je muškarac? verovatno sin nekog senatora, tajkuna ili pripadnika voljene srednje klase.

Ghoul

Man Gets Harassed Over 30 Times In 3 Hours Walking In NYC!!!

http://youtu.be/InUeOWlgebM
https://ljudska_splacina.com/

Джон Рейнольдс

America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Loni

Ova tema je podignuta ko zna od kad pa se i ne sećam šta je sve pisano.
   No ono šta meni pada na um, od nevolja u koje muškarac može da upadne, a žena skoro nikad, svodi se na sledeće:

ŠTO VIŠE TESTOSTERONA, TO SE TEŽE SPUTAVAŠ.

- Teško ti je da se suzdržiš kad bi nekoga da lemaš ili s nekim da se svađaš. Dakle češće upadaš u sukobe.
    Sukob može da vodi u krv, razbijenu glavu itd.

- Teško se sputavaš oko stupanja u neku akciju. Više je momaka koji će bez razmišljanja da skoče u more s neke stene,
da se opredele za ekstremni sport, tipa skakanje po krovovima ili za neki grubi sport ili čak za ratne poduhvate, što sve uvećeva šansu za povrede, invalidizaciju i pogibiju...
    Roditelji ženske dece o nekim stvarima jednostavno ne moraju da brinu. Kad imaš sina stalno si u strahu šta će mu sledeće pasti na pamet. Ne gledaš ga 2 minuta, već se popeo na neku ogradu.

- SPUTAVANJE OKO SEKSUALNOSTI.
Ako si žensko, napila si se na nekoj žurci, a željna si seksa, imaš mogućnost da napadneš koga želiš. Da ga pijana smotaš. Ako spava, da mu uradiš i oralni seks i ne treba da se bojiš. Taj te neće tužiti za silovanje. To se ne dešava jer muškarci nisu vaspitavani u percepciji da je nevoljan seks nešto najgore što može da im se desi. Čak i kad nekog napadne i opkorači baba, on je neće tužiti nit će događaj doživeti kao nešto najgore u njegovom životu, što ostavlja traume za ceo život. Muškima je seks kao dobar dan.

A ako si muško, pa si negde napaljen i pijan, čik probaj da smotaš neku žensku iz okoline (koja je takođe pijana) i obljubiš je.
Ona će, kao žensko, čak iako joj fizički nje bilo bolno, doživeti obljubu kao atak na srž njene ličnosti, tužiće te i dospećeš zbog jednog seksa od 5 minuta na robiju koja možda traje i 10 - 20 godina. Uz gubitak svakog ugleda u društvu i prokazanost kao silovatelj.

S testoteronskim telim ne mož' da se ponašaš kako hoćeš. Moraš da se sputavaš na načine koje su vlasnicama estrogenih tela, nepoznate.

Irena Adler

Quote from: Loni on 13-11-2014, 11:54:56
   S testoteronskim telim ne mož' da se ponašaš kako hoćeš. Moraš da se sputavaš na načine koje su vlasnicama estrogenih tela, nepoznate.

Pa i ne baš, kažu istraživanja: http://www.nature.com/nature/journal/v463/n7279/abs/nature08711.html

Albedo 0

što nas vraća na staru provjerenu priču da je neko prvo budala, pa tek onda muško ili žensko

Loni

Ok, ali neka pijana i napaljena žena čak i kad ne može seksualno da se sputa.
Kad zaskače sve redom, opet je niko neće tužiti za seksualno uznemiravanje ili silovanje.
Il' će je neko prihvati il' će pobeći uz konstataciju lujka.

Ne daj bože da vam sin jednom bude pijan ili pod dejstvom narkotika pa još napaljen,
pa ne shvati dobro poruku žene koja mu je u blizini već nasrne na nju i odradi posao...
Eto robije od 6, 7, 8 godina zbog te jedne večeri. 

Satanistička Crkva Amerike je jednom ukazala na preteranu kaznu za muškarce povodom toga. Nekoj ženi naneseš bol koja traje 5 minuta, a zato tebi napakuju boli u nekoj ćeliji u trajanju i do 20 godina.

Meho Krljic

Joj šta ti pričaš..  :cry: :cry: :cry:

Dakle, sledeći put kad ti ovako nešto dođe da kažeš, pomisli da si u stanju da učiniš jednu divnu stvar: da ne izgovoriš jednu od najuvredljivijih stvari koje je moguće izgovoriti. I onda ćeš se osećati bolje i oćutati.

Irena Adler

Ovo je pogrešno na toliko načina da me mrzi uopšte da počinjem...

Edit:...iiiii preteče me Meho.

Albedo 0

ali važno je da je Anton Sandor LaVej na to ukazao!

Loni

E znam da me mnogi pljuju zbog takvih gledišta godinama.
Čak i oni koji se sa mnom slažu gotovo po svim ostalim stavovima.

No eto. Svako ima svoju mračnu stranu. Moja je ta da ne mogu da identifikujem greh seksa, pa ma kakav bio, s grehom ubistva ili pretvaranjem nekoga u invalida.

Jeste grozno, jeste strašno, ali mi ista dužina robije za silovatelja kao i za ubicu nije prikladna. To je moj stav i takav je kakav je.
   No robija se naravno ipak podrazumeva. Samo ne u toj dužini.

Inače preko 90 % silovatelja su sopstveni muževi.

Albedo 0

nači, kad bi tebe tvoj muž silovo, ti bi mu dao koliko godina zatvora?

Irena Adler

Quote from: Loni on 28-12-2014, 14:27:59
Inače preko 90 % silovatelja su sopstveni muževi.

Kakve ovo ima veze s bilo čim?
Btw. tebi stvarno nije jasno šta je sve pogrešno u prethodnom postu?  :shock: