naravno da je stara bar 2500 hiljade godina, mada je tek od renesanse stvarno živnula.
Ne bih se slozio, jer iako su odavno postojali pokusaji objasnjenja razlicitih termina i pojava,
cenim da to nije bila nauka u strogom smislu reci.
odakle to sad da ti hvališ jednu državnu agenciju kao što je NASA?
To je zato sto nisam iskljuciv.
Kad je bio onaj problem sa budzetom u SAD, pa drzavne agencije nisu radile,
gledao sam mnoge liberalne FB stranice kako likuju (
jel vidite da nam NASA ne treba), ja se sa tim nisam slozio.
Ako nesto ne moze doneti opipljiv rezultat danas, vec ko zna kad u buducnosti, to ne znaci da ne treba da postoji.
Osim toga, tesko mogu da zamislim nekog da voli fantastiku (pogotovo SF), a da nije opcinjen istrazivanjem svemira.
Koren svake nauke je u sumnji. To će vam reći svako ko se ozbiljno bavio naučnom misli. Kad se dovoljno dugo budete bavili time shvatićete.
Mozda je moj pokusaj sale pogresno shvacen.
Nisam mislio da je ispravo shvatanje da je ovo sto danas znamo jedino i konacno,
vec da treba verovati nauci naspram nekih nenaucnih pojava (tipa astrologija i sl).
Jasno je da nauka napreduje tako sto se stalno dovodi u sumnju ono sto trenutno vazi za tacno.
ta pamet mora malo da se osloni i na prethodnike.
I sa ovim se slazem. Napredak nauke je nemoguc bez oslanjanja na pretodna dostignuca.
Neko je ovojako lepo rekao (jel bese Hoking?) - "Video sam daleko, jer sam stajao na ledjima divova."
Nauka je, valjda, disciplina & postupak kojim se od hipoteze dolazi do nekakve, pragmatične istine.
Pa ima brdo definicija, ali ovome sto si ti napisao, fali jedan mali, ali bitan dodatak -
uz koriscenje naucnog metoda.
Samo budale nikad ne menjaju mišljenje.
Amin.
eno Boris misli
A posto Boris
veruje u nauku, siguran je da ne mozes da mu citas misli
umesto da prežvakavamo priču o nauci i njenim temeljima u verovanju koju smo već više puta ovde prežvakali
Verovatno tad nisam bio na ovde, zao mi je ako je nekom zasmetao moj
offtopic,
ali mislim da je ovde bilo malo skretanje od teme. Malo - kakvo inace zna da bude.