• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Goran Paskaljević

Started by Truman, 13-09-2012, 01:17:54

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Truman

Šta mislite o ovom čoveku, kako ga rangirate u domaćoj i međunarodnoj rediteljskoj konkurenciji? Je l mislite da je svetska klasa ili da je prenaduvani prosek koji dobija nagrade samo na ''levim'' festivalima? Od ovoga što sam gledao svidelo mi se Varljivo leto '68 i Vreme čuda. Inače, reč je o veoma produktivnom filmadžiji koji poslednjih 25 godina izbacuje film na svake tri godine ( http://www.imdb.com/name/nm0664607/...ali bez biografskog teksta ) a pre toga je radio jedan godišnje.
Oko njega je takođe neki antisrpski vajb, mnogi ga smatraju za izdajnika. :-| Valjda zato što je kritikovao srpsku politiku devedesetih...
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.

Tex Murphy

Quotemnogi ga smatraju za izdajnika

Можда зато што је издајник?

Од филмова нисам много гледо, Варљиво лето ми је супер, ово остало... 'та ја 'нам.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Truman

Nije loš n Tango argentino...ima dušu. Al noviji filmovi poput Optimista su mu prilično isforsirani. Videćemo kakav je ovaj kandidat za Oskara. Stekao sam neki utisak da bi Paskaljevića mogli nazvati ''najrelevantniji nebitni reditelj na svetu''. Toliko ga ima i toliko nagrada je dobio, ali sve na sitno. xrotaeye
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.

Albedo 0

za Paskaljevića se može reći isto što i za Godara, čim je umro socijalizam on je izgubio tlo pod nogama

sada lešinari po mrtvim režimima, postao je reditelj-lešinar

Čak i to Varljivo leto je snimljeno 1984. kada je već bilo lako pljuvati po jugoslovenskom truplu.

Što ne snimi sada takav film, ima građansko obrazovanje u školama, a pekare rade nikad bolje...

Usul

Hleb se vise ne mesi po pekarama. To rade masine.
God created Arrakis to train the faithful.

ALEKSIJE D.

Kako bejaše ono pravilo: najgora moguća stvar je eksploatisanje dece, staraca i životinja u filmu. E, kad se pogledaju njegovi filmovi, obično je to ono što radi: Zemaljski dani teku-starci, Poseban tretman - bolesnici (Dragovan Jovanović se pitao šta Goranu treba da snima taj film pored leta iznad kukavičijeg gnezda), Tango argentino- sve tri kategorije, Sumrak  (ono sa Kral Mladenom) starci, San letnje noći - autistično dete, sad se uhvatio jevreja i logora (valjda sad odgledao Benjnijev Život je lep).
Nekako se hvata tema koje su drugi već jahali, prilično ziheraški. Generalno, meni je sve što radi nekako isforsirano, folirantski, bez suštinske ideje i emocije. Kao čovek koji bi da bude malo hrabar i meri mrtvom kurjaku rep.
O novom ostavrenju, ne bih, nisam gledao. Ali sam pročitao kako je to uradio da bi kazao gde su jevreji stradali u logoru koji je postojao u Beogradu. malko se korigovao te naveo gde je Sajmište bilo u NDH ali je to ipak Beograd... Razumeo nisam, ili nisam hteo...

Albedo 0

Quote from: Usul on 16-09-2012, 22:40:17
Hleb se vise ne mesi po pekarama. To rade masine.

Još bolje, neka prave burek!  8-)

Mark

LEGENDA O LAPOTU
70s Goran Paskaljevic, njegov studentski fiilm

https://www.youtube.com/watch?v=9AywNoUSdCM

Ovaj film sam pogledao prekjuče na Stonerizer Puljp Fest-u, na Rtnju. Film je zapravo išao na platnu ispred kojeg je nastupala grupa Propoved. Sedeo sam sam u bekstejdžu i gledao zapanjen koliko je dobar ovaj dokumentarac. Mislim da se pre svega radi o etnološkom filmu, ali čoveče. ovo je toliko mračno da predstavlja čisti horor ...  Pogledajte obavezno!
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Dybuk

Hvala, to je apsolutno jeziv obicaj, bez sumnje cist horor.

Ja bih volela da neko napravi film o Crnoj Svadbi, dokumentarni ili igrani, nema veze. Ima kod nas gradje koliko hoces za dobar, ultra jeziv horor.