Bato, ako ne žuriš sutra ću malo da izbistrim sad sam mrtav umoran i ležem da spavam. Početkom godine sam bukvalno u svakoj klasi znao koji je best buy, ali otkad sam uzeo telefon slabije se zanimam a godinu dana u mobilnoj industriji je vek. Što se tiče kineza, xiaomi i huavei su odskočili od ostalih i oni su malo skuplji ali uglavnom zicer, imaju svoje verzije androida (ja na tcl trenutno koristim xiaomiev MIUI) i prilično jaku podršku zajednice a počeli su i kod nas da se prodaju legalno u radnjama sa garancijom. Iza njih je meizu koji solidno prati ali je on malo, da kažem socijalnija varijanta xiaomia, jeftiniji, za nijansu slabijeg kvaliteta završne obrade ali i dalje odličan. Jedan moj kolega ima meizu, kupljen u Srbiji, odličan telefon. Tu su negde i manje poznati kod nas ali u kini spadaju u velike proizvođače, tcl i coolpad. Tcl u kini ti je alkatel u evropi, tcl ih je kupio i kroz alkatel brend plasira svoje modele ovde. Coolpad isto odličan, prošle godine su napravili haos sa najprodavanijim kineskim telefonom, čuvenim F1. To je to što vredi od kineza, kažem, sutra ću malo da probistrim da vidim šta je trenutno aktuelno od modela pa ti javljam.