• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Predložite mi model mobilnog

Started by Truman, 18-05-2013, 16:02:40

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Truman

Dobro, hajde da zaboravimo na trajanje baterije i fokusiramo se na ekran. :)
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.

Albedo 0

na kupitelu stoje i u i h, ali kod h piše da ga nemaju

jel ta šifra nešto znači uopšte

inače, ako sam dobro izračunao, preko gearbesta ispalo bi 154e, tako da je tu negdje njihova zarada

Perin

Quote from: Salvatore Giuliano on 20-11-2015, 22:46:05

Pa rekoh, u toj negde ceni, 100 evra, nema bolje od Meizu M2.

http://www.everbuying.net/product1033676.html

Truman

ovde je 174: http://www.svitelefoni.com/fablet/meizu/m2-note-dual-sim-m571u/
Hm... šta mi se sad više isplati kad uračunamo carinu...Treba dočekati taj naručen ko zna odakle.

Petronije

Quote from: Pizzobatto on 20-11-2015, 22:48:38
na kupitelu stoje i u i h, ali kod h piše da ga nemaju

jel ta šifra nešto znači uopšte

inače, ako sam dobro izračunao, preko gearbesta ispalo bi 154e, tako da je tu negdje njihova zarada
Nešto čitam onu temu, izgleda da su oznake verzije softvera. Uzmi malo prelistaj tamo, verovatno piše. Ako budeš kupovao samo gledaj da oznaka mreže bude wcdma, da slučajno ne zabodeš neki za kinesko tržište, sve ostalo je manje više nebitno.

Perin

Quote from: Salvatore Giuliano on 20-11-2015, 22:57:31
ovde je 174: http://www.svitelefoni.com/fablet/meizu/m2-note-dual-sim-m571u/
Hm... šta mi se sad više isplati kad uračunamo carinu...Treba dočekati taj naručen ko zna odakle.

Ovaj što ja preporučih nije M2 NOTE, samo je M2. Note je uvek skuplji (u biti, note je fablet, to jest, veliki telefon, između tableta i telefona).

https://www.kupitel.com/meizu/m2%2Bdual%2Bsim%2Bm578u%2Bbela_4502/

Ovaj telefon, dakle, računam, nešto malo ćeš više platiti od planiranog, a stvarno dobijaš dosta. Veruj mi, barem što se tiče ovog na papiru, nema šanse da dobiješ za te pare neki...hajde da kažemo izvikaniji telefon tipa HTC, SAMSUNG, LG, HUAWEI, itd. Poslušaj me, bavim se povremeno preprodajom telefona, ako ti marka nije važna, ovaj fon je vrhunski.

Truman

Hvala, to mi je za sada prvi kandidat...videćemo još.

Albedo 0

Quote from: Salvatore Giuliano on 20-11-2015, 22:46:05

kakav ekran, naš kolko je 5 i po inča

15x7,5 cm telefon

da je manji ekran bio bi savršen, bar meni, a ovaj koji Perin spominje ima 5 inča (kućište 140.1 x 68.9), ali neke druge stvari su slabije

Truman

Dobro, može biti i malo manji ekran...

Petronije

Bato biće ti i 5.5 savršeno kad se navikneš ne brini, meni je trebalo jedno popodne.

Albedo 0

lako je navići se! 8-)

Quote from: Salvatore Giuliano on 21-11-2015, 00:32:51
Dobro, može biti i malo manji ekran...

ma i 5 inča je veće od samsunga!

Perin

E stvarno ste babe. Imate dva fona, kupite jedan i to je to. Te ekran, te navikavanje... Ccc. Lakse sam prodao zeni od 45 godina samsung young za 80 evra nego vama ovo sto ja ne bih prodavao  ovde ispod 180 evra hahah :)

Sent from my Samsung Galaxy Note 4

Albedo 0

Albedo 0

Баби кинези ставили ћирилицу :)

Ео навикавам се, још треба да изрежем картицу, ал ради нет па испробавам

Petronije

Znači stigla mašina? Nek' te služi bar 2 godine, posle se i ovako kupuje drugi :mrgreen: Koliko te je izašao na kraju? U dolarima sve ukupno ?

tomat

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Albedo 0

Meizu fablet preko kupitela, pa mi rođak donio, tako da nisam komplikovao s porezima. Išlo je onako kako su rekli na sajtu, sem što nije 48-72h, više je trajalo, mada to i nije problem.

sad da vidimo kako braća Kinezi rade! :)

Petronije

Znao sam da lažu za rokove, ali dobro, duže bi čekao od kineza za iste pare. Bićeš zadovoljan 100%.

tomat

Ček, a i preko tog kupitela idu porezi i carine? Ja sam razumeo da su to neki ovdašnji, koliko vidiš toliko platiš.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Petronije

Albedo 0

spoj mog mrsomuđenja u prvoj rečenici i brzog čitanja

koliko piše na sajtu, to je sve

i uputstvo na sajtu valja pročitati zbog toga da očekuješ tel. poziv, da se razjasne detalji, a u nekim gradovima imaju magacine pa ti ne treba kurir...

Petronije

Cena na sajtu je otprilike ista kao kod kineza+troškovi, ako sam ja izazvao zabunu.

tomat

zbunilo me to što si pitao koliko je sve ukupno, pa reko' nema valjda još nekih troškova, odnosno ja sam shvatio da je cena ona na sajtu, ništa preko.

Petronije

Zato što sam mislio da je naručio sa AE, od Kineza, zato sam i pitao koliko je izašlo u $.

Ugly MF

Da pitam, posto se ovde o tome prica, a zeni uskoro ide rodjendan....
Sta je bolje, Samsung galaksi ili neki Epl za 250- 300 ojra?
Mislim, oba bi trebalo da su ono quad core 1,2 , itd....

Petronije

Uvek bih uzeo pre apple nego samsung galaxy, stim što nikad ne bih kupio ni jedan ni drugi. Računaj da za će za iste pare apple verovatno imati manji ekran, ali sve ostalo je na njegovoj strani. Samsugovi telefoni su prepuni bloat softvera tako da i pored jakog hardvera često blokiraju, dolazi do usporenja, bugova, itd...što žene uglavnom ne vole i nemaju razumevanja za takve stvari :mrgreen: sa druge strane, svaki apple je softverski maksimalno upicanjen, perfektno radi i sa te strane sigurno nećeš imati problema.
I jedni i drugi uglavnom imaju kvalitetne kamere, što se tiče ekrana, tu po meni, osim već pomenute veličine i rezolucije, ako gledamo samo kvalitet prikaza, apple razbija.

Ugly MF

Ma ne bi ni ja, hehe, ali zenka na laptopu nema net na poslu, a ovako bi imala igrackicu....a kad vec nesto moras uzet...
Tenkjuverimach!

Petronije

Nema na čemu, javi šta si uradio.

Agota

apple je za debile, a samsung galaxy ipak malo mozgas, odlucila bih se za apple, posto koristim samsung galaxy 3 mini,  uvek sa ceznjom gledam kakve sve imaju strava maske  za apple... za samsung neka jada sta ostane
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

mac

Mda, to isto kao kad neko kupuje laptop gledajući samo boju kućišta, a da ga skoro ništa drugo ne interesuje. Samo da je crveno...

Agota

pa da...samo mora biti ferrari crvena
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Albedo 0

a poslije kada počneš o tome da neke žene imaju strava karoseriju odma si šovinista! 8-)

Ugly MF

Znaci, auto isto sto i zena?
Nekad e bilo bitno da moze da podnese i izdrzi, a danas bitniji softver nego hardver u procesorima i drajveri....

Perin

Quote from: Petronije on 09-12-2015, 20:39:38
Uvek bih uzeo pre apple nego samsung galaxy, stim što nikad ne bih kupio ni jedan ni drugi. Računaj da za će za iste pare apple verovatno imati manji ekran, ali sve ostalo je na njegovoj strani. Samsugovi telefoni su prepuni bloat softvera tako da i pored jakog hardvera često blokiraju, dolazi do usporenja, bugova, itd...što žene uglavnom ne vole i nemaju razumevanja za takve stvari :mrgreen: sa druge strane, svaki apple je softverski maksimalno upicanjen, perfektno radi i sa te strane sigurno nećeš imati problema.
I jedni i drugi uglavnom imaju kvalitetne kamere, što se tiče ekrana, tu po meni, osim već pomenute veličine i rezolucije, ako gledamo samo kvalitet prikaza, apple razbija.
A ja ne bih. Kako kolega sto se bavi prodajom telefona kaze: Ajfon je igracka za retardiranu americku decu.

A sad, salu na stranu. Za te pare, u ajfonu dobijes slabiju kameru, procesor, manje ram memorije i memorije u telefonu.  S druge strane, slazem se, nema toliko bagova i bloat softvera, ali nikad ne bih uzeo ajfon.

S trece strane, kad bih birao izmedju Ajpeda i bilo kojeg drugog tableta, uvek bih izabrao Ajped.

Kupi ti zeni LG G4 ili Samsung Galaxy S 5 ili Note 3.

Ili neki windows telefon, neku Nokia Lumia, ti windows telefoni stvarno lete.

Poslano sa mog SM-N910C koristeći Tapatalk

Boban

Pošto je Nokia propala, šta osoba poput mene, koja zna samo za Nokiu, da uzme sada?
Zanima me naravno telefon koji ima samo 2-3 funkcije: pozivanje, primanje poziva, slanje poruka i primanje poruka... alarm za buđenje.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Petronije

^Koliko je smešno toliko je i potpuno tačan odgovor na Bobanove zahteve. To može svaki telefon na planeti. Mora da ima još neki uslov.

Petronije

Quote from: Perin on 12-12-2015, 03:05:06
Quote from: Petronije on 09-12-2015, 20:39:38
A ja ne bih. Kako kolega sto se bavi prodajom telefona kaze: Ajfon je igracka za retardiranu americku decu.

A sad, salu na stranu. Za te pare, u ajfonu dobijes slabiju kameru, procesor, manje ram memorije i memorije u telefonu.  S druge strane, slazem se, nema toliko bagova i bloat softvera, ali nikad ne bih uzeo ajfon.

S trece strane, kad bih birao izmedju Ajpeda i bilo kojeg drugog tableta, uvek bih izabrao Ajped.

Kupi ti zeni LG G4 ili Samsung Galaxy S 5 ili Note 3.

Ili neki windows telefon, neku Nokia Lumia, ti windows telefoni stvarno lete.

Note3, S5 i LG G4 mu debelo prevazilaze budžet. S4 300 i kusur, LG G3 tu negde oko 300. Iphone 5 isto skup, u prvoj grupi, Iphone 4 jako mali po meni, ali i najjeftiniji. Ako bih davao veće pare, ili Ihone5 ili Note3, sebi bih uzeo sigurno Note 3 ali ženi IP5. Ovi do 300e, ništa mi se ne sviđa, kupio bih neki Xiaomi, sigurno ima neki za te pare koji ih jede za užinu :lol:

Perin

Da, sa ovih sajtova bih i ja pre uzeo Xiaomi dobar :)

On bi mogao do 300e u radnjama da kupi i Huawei P7 recimo. Ni to nije... Lose.

Nightflier

Quote from: Boban on 12-12-2015, 04:22:34
Pošto je Nokia propala, šta osoba poput mene, koja zna samo za Nokiu, da uzme sada?
Zanima me naravno telefon koji ima samo 2-3 funkcije: pozivanje, primanje poziva, slanje poruka i primanje poruka... alarm za buđenje.

Nokiju. Ako imaš novca da se isprsiš, onda 615. Uzeo sam majci taj telefon pre dve godine. Metalno kućište, odličan prijem, velike tipke, ekran u boji a čak i solidna kamera ako hoćeš da ufotkaš nešto usput. Tada je bio 165 evra, a za sve ovo vreme nije previše devalvirao. Mislim da je oko 130.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Truman

Quote from: Petronije on 20-11-2015, 21:43:57
A pazi ovo...
https://www.kupitel.com/meizu/m2%2Bdual%2Bsim%2Bm578u%2Bbela_4502/

Ako je ovo zaista cena i ako ga imaju na stanju ili garantuju isporuku za dan dva, ne isplati se cimanje sa kinezima jer ovo je bukvalno cena + carina.

Inače, na gsm areni a i na ovom sajtu kažu da staklo kao ima neku zaštitu, i to ne bilo kakvu već zmajsku :lol:

" Asahi Dragontrail Glass" - nikad čuo ali eto, nije potpuno nezaštićeno.

Petronije, staro momče, ovog više nema u prodaji.
Šta misliš o ovome - https://www.kupitel.com/htc/desire+620g+dual+sim+bela_3755/

A ako ne ovaj onda preporuči nešto slično ispod 200 jura. I da je sa domaćeg sajta jer ne mogu čekati tri meseca dok stigne iz Kine.

Petronije

Ovo je solidna kupovina, u principu ja imam nešto slično samo na 5.5 inča, isti čipset i čak sporiji procesor, ista količina rama, i rezolucija ekrana, i dalje me besprekorno služi. Jedino mi se kapacitet baterije ne sviđa, računaj na svakodnevno punjenje. Što se tiče cene, ako nećeš da čekaš kineze, kupuj, nema biranja.

Računaj i standardni htc kvalitet izrade, ekrana i zvuka.

Truman

Upravo sam naručio, neka mi je bog u pomoći...

mac

Šta preporučuju stručnjaci u gornjem srednjem rangu Android telefona? Baterija da traje bar par dana, i da ima obe kamere i GPS...

Petronije

Svaki ima obe kamere i gps. Baterija je diskutabilna, zavisi koliko drljaš telefon. Obično ovi od 5.5" imaju solidne baterije, jer tek na toj veličini mogu da izvuku neki kapacitet a da bude tanka. Ovi manji, teško više od dana, opet kažem, zavisi koliko koristiš. Što se tiče konkretnog modela, stvarno se ne bih usuđivao da ti preporučim uređaj na koji ćeš potrošiti 250 - 300 evra (pretpostavljam da je to cifra?) a da prethodno do tančina ne proučim stanje na tržištu, od ponude samih uređaja, pa do trenutno aktuelnih čipsetova, a realno nisam u toku jer sam kupovao pre godinu i kusur, sigurno se svašta izdešavalo od tad. Ajde daj neke preciznije kriterijume, tipa da li si gadljiv na kineze (huawei, xiaomi, meizu), da li voliš neki poseban brend, ili još bolje ako imaš neke konkretne modele napiši pa da malo bistrimo.

mac

Do sada sam imao HTC One SV, i bio mi je fin, ali sad hoću veći (dimenziono i kapacitetski). Staklo mu je savršeno i bez ogrebotina i posle pet godina. Zadivljen sam. Jedinu zamerku koju imam na trenutni je da nema više slobodne memorije. Sad se napunila ko zna čime, ne može da se isprazni jer je sistemska, i ne mogu više ni da ažuriram aplikacije, jer bukvalno nema mesta na telefonu. Dobri su i Kinezi ako valjaju. Cena može da bude i duplo veća.

Truman

Quote from: mac on 27-05-2016, 21:49:28
Cena može da bude i duplo veća.

Opa! Sve najbolje u traženju idealne telefonske duše. xjap

Petronije

Quote from: mac on 27-05-2016, 21:49:28
Do sada sam imao HTC One SV, i bio mi je fin, ali sad hoću veći (dimenziono i kapacitetski). Staklo mu je savršeno i bez ogrebotina i posle pet godina. Zadivljen sam. Jedinu zamerku koju imam na trenutni je da nema više slobodne memorije. Sad se napunila ko zna čime, ne može da se isprazni jer je sistemska, i ne mogu više ni da ažuriram aplikacije, jer bukvalno nema mesta na telefonu. Dobri su i Kinezi ako valjaju. Cena može da bude i duplo veća.
Pa za te pare odeš u radnju i kupiš koji 'oćeš, šta će ti naš savet :mrgreen:

Ozbiljno, verujem da za 500-600 možeš kupiti bilo koji aktuelni flegšip, pod uslovom da nije juče izašao i da nije iphone6s :lol:, nemaš potrebe da se smaraš sa kinezima, svaki vodeći model jede malu decu i tu ne možeš mnogo da pogrešiš. Mene lično oduševljava galaxy note, mislim da je petica aktuelna, ali ima relativno malu bateriju (3000mah) i mislim da taj u najboljem slučaju može jedan dan da izdrži, tako da ti on otpada.

Petronije

Evo sad sam malo prošnjurao, treba da se pojavi HTC10, a galaxy s7 je već tu, cena negde oko 600, htc će možda biti nešto skuplji ali cenim da za mesec, dva idu na 500 - 550. Šta je zanimljivo. Svi imaju 3000mah baterije. Još zanimljivije, htc10 - 5.2", s7 - 5.1". Ne znam kolike šake imaš, ali ja ne mogu da držim košarkašku loptu naopako (fali mi mrvica :mrgreen:) a opušteno koristim telefon od 5.5", držao sam u ruci LG flex od 6", ni taj mi nije veliki. Naravno, svako ima neku granicu, ne bi se flegšip modeli pravili u tim "malim" dijagonalama da to tržište ne zahteva, ali ja bih uvek išao na neki note model, dakle preko 5.5, em veći ekran, em veći kapacitet baterije. E sad, taj samsung note5 ima relativno malu bateriju, ali treba videti šta nude drugi proizvođači. Dakle, trebalo bi da raskrstiš sa sobom da li prelaziš tu magičnu granicu od 5 i nešto malo inča, jer ti to diktira kupovinu. Možda da odeš do neke radnje da pogledaš par modela, čisto da vidiš gde si, ili kod nekih kolega/drugara još bolje.

Petronije

Takođe treba obratiti pažnju na huawei nexus 6p (5.7", 3450mah...) i xiaomi mi5 koji ima isti čipset kao s7 i htc10 a jeftiniji par stotina :mrgreen: