pobogu, mislim da su bubašvabe najlogičnije objašnjenje poed svih ostalih nelogičnosti, samo mi nije jasno zašto se iz toga izvlači da ovdje nema šta da se tumači?
Kao vaši omiljeni filmovi imaju logična objašnjenja, a koja, replikanti u Blade Runneru NIKAD neće biti napravljeni, svemir neće NIKAD biti kolonizovan, bar ne na Solarisu, Zona u Stalkeru NIKAD neće postojati, HAL iz Odiseje NIKAD neće biti stvoren, ma šta ja pričam - STAR WARS I STAR TREK su potpuno logični!
Samo su bubašvabe problem, koje se btw razmnožavaju kao, pazi sad, insekti, i maltene su jedini logičan način ishrane u onakvom ekosistemu, mnogo veći problem su meso i povrće, sem ako nisu vještački. Bubašvabe bi najlakše gajili u vozu, u istoj prostoriji gdje je i mlin, i komora je sigurno povezana sa mlinom.
a tek pazi ovo - u Snowpierceru nema replikanata, nema superkompjutera, nisu otišli na drugu planetu da se spasu od ekokatastrofe, nema zone, death stara i darth vadera - pa ja bih rekao da je Snowpiercer najlogičniji SF film ikada!