ma šta i ako je tako, pobogu, prvo, niko nije rekao da su glavni protagonisti ujedno i pozitivci, niti da mi moramo da se identifikujemo s njima, a drugo, štaviše, koliko znam obojicu su žene šutnule odavno, i žive kao samci, dakle njih je ženski pol odbacio, i realno čak i da se identifikuješ ne znam kako možeš da završiš kao veliki patrijarh kad to njih dvojica nisu. Zar će neko da se oduševljava time što je Marti mijesio neke sise na početku kada je očigledno ispušio na kraju.
drugo, meni je nevjerovatno da toliko ljudi laprda o navodnom ''paradoksu'' - kao i ubica i oni u suštini maltretiraju žene, kad to uopšte nije paradoks kad na sve strane vidiš iste, apsolutno iste prikaze sa 5 osoba i žrtvom, na fotografiji koju baba prve žrtve drži u stanu, postavljene igračke kod Martijeve ćerke, limenke kod Rasta itd itd, čitava poenta je da se ovdje govori o kompletnoj kulturi jednog društva, i zato je još više boljelo što je etalon ispao Erol, retardirani rednek
kultura nasilja, mizoginije i mračnijeg protestantizma sa snažnim paganskim uticajima, je OPŠTA, ne znam kako tolika gomila kritičara odbija to da vidi, mislim da sam samo kod jednog pročitao da eksplicitno navodi da je Picolatova perspektiva holistička i da je ovo kritika cjelokupne kulture, mislim jesu li svi ostali kritičari idioti ili šta...
još im Picolato bukvalno napisao: bad men. Šta hoće više, još samo da im crta na čelu