Author Topic: ALI VUČIĆU SVAKA ČAST  (Read 75612 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Anomander Rejk

 • 4
 • 3
 • Posts: 4.831
 • Strah je ubica uma.
Re: ALI VUČIĆU SVAKA ČAST
« Reply #650 on: 27-07-2014, 07:15:48 »
Kako, pa reče premijer ispunio je 10 od 11 stavki iz ekspozea.
Ne znam samo kojih...
Tajno pišem zbirke po kućama...

Albedo 0

 • Guest
Re: ALI VUČIĆU SVAKA ČAST
« Reply #651 on: 27-07-2014, 09:20:48 »
zaeban mu taj ekspoze kad ga je ispunio za 3 mjeseca, hoće li da piše novi ili će ponovo na izbore

Albedo 0

 • Guest

Jonlan

 • 4
 • 3
 • Posts: 16.418
  • Radioaktivna aleja
Re: ALI VUČIĆU SVAKA ČAST
« Reply #653 on: 27-07-2014, 12:57:56 »

Ghoul

 • 4
 • 3
 • Posts: 33.136
Re: ALI VUČIĆU SVAKA ČAST
« Reply #654 on: 28-07-2014, 14:00:13 »
"СРБИЈА СЕ ФАЋА У КОШТАЦ С РЕФОРМЕ
И НЕЗАУСТАВЉИВО СРЉА У ПРОГРЕС !!!"Josephine

 • Guest
Re: ALI VUČIĆU SVAKA ČAST
« Reply #655 on: 28-07-2014, 19:29:31 »
Hahaha! Čoveče, sva inteligencija koja je ostala u Srbiji dolazi do izražaja tek u ovim zafrkancijama.

Truman

 • 4
 • 3
 • Posts: 9.112
Re: ALI VUČIĆU SVAKA ČAST
« Reply #656 on: 28-07-2014, 19:34:37 »
Pa zar nije Vučić inteligencija?!
There is neither creation nor destruction, neither destiny nor free will, neither path nor achievement. This is the final truth.
Sri Ramana

mac

 • 3
 • Posts: 10.624
  • http://www.facebook.com/mihajlo.cvetanovic
Re: ALI VUČIĆU SVAKA ČAST
« Reply #657 on: 28-07-2014, 20:37:25 »
Pa zar i on ne dolazi do izražaja?

Josephine

 • Guest
Re: ALI VUČIĆU SVAKA ČAST
« Reply #658 on: 28-07-2014, 22:49:00 »
Pa zar nije Vučić inteligencija?!

Ne.

Pa zar i on ne dolazi do izražaja?


Da.

Skalar

 • 3
 • Posts: 760
Re: ALI VUČIĆU SVAKA ČAST
« Reply #659 on: 28-07-2014, 23:12:12 »
Ти га баш не волиш, а? Што би рекла моја покојна баба Зора, "дете, све се сладиш" кад постављаш и коментаришеш нешто против Вучка. Ма, све ми се чини да си окорели шешељевац, па никако да му опростиш што је отишао са  Николићем у ту нову странку.  Да, да, Д. је радикал!
Пиво и ћевапи спајају људе.

Alexdelarge

 • 4
 • 3
 • Posts: 7.086
 • Enfant terrible
Re: ALI VUČIĆU SVAKA ČAST
« Reply #660 on: 29-07-2014, 12:34:54 »
ODGOVOR JOŽI MENCINGERU NA PORUKU „VUČIĆU, USPORI”
Ubrzaj, Srbijo

Ne želi Mencinger da mi usporimo. Jedan deo Srbije to hoće, onaj kome je ovo do sada savršeno odgovaralo. Oni koji nisu živeli od znanja i rada nego od poznanstava, klanova i veza

Ničeg novog u istoriji. Kada god neko negde krene, sa svih strana se čuje, složno – Uspori malo.

Hoćeš da pokreneš učmalu zemlju – uspori malo.

Hoćeš što pre u EU – uspori malo.

Hoćeš ofanzivu na kriminal i korupciju – uspori malo.

Reforme – uspori, bar malo.

Drugim rečima – kuda si ti, uopšte, krenuo. Još si i arogantan jer, ako ništa, pokušavaš da ispuniš ono što si kao plan napravio i ne odustaješ od toga. A, nama je uvek bilo najbolje bez plana, da preživljavamo, da kunemo sve druge za naš, ne tako lagodan, ali ne baš ni tako loš život, život u kom smo uvek trošili više od onoga što smo zaradili. Mislim i na državu i na većinu nas.

Nama je, kao što rekoh, sasvim fino ovako. Ne radimo previše, a opet preživljavamo. Formirali smo čitavu novu klasu – socijalno korumpiranih, onih koji uvek nešto nekome dođu i njima uvek neko nešto dođe, zaposlenih preko veze, s tročasovnim radnim vremenom, ogrezlih u kombinacijama i povlasticama... Zemlja nam je propala, prezadužena je, privreda nam ne radi, infrastruktura uništena. Sve zajedno, gotovo da nam je super. I? Šta ćemo sada? Da se zaustavimo? Ništa da ne probamo? Nigde da ne stignemo?

Da ja, kao premijer, poslušam savet – Vučiću, uspori malo?

I to ne savet Jože Mencingera, koji i sam kaže da nije previše pratio šta se u Srbiji radi, nego savet koji su mi, na naslovnim stranama i u hedovima, uputili brojni dnevni listovi i televizijske stanice, kao i političari koji nemaju politiku i ne znaju kako bi bilo kakva politika mogla da izgleda, osim bezumnog kontriranja u svemu, u nadi da će srpska linija manjeg otpora brzo i neumitno da odnese pobedu nad svakim planom, redom, disciplinom i radom.

Jer, upravo je to suština. Ne želi Mencinger da mi usporimo. Jedan deo Srbije to hoće. Svi kojima je ovo do sada savršeno odgovaralo. Svi koji nisu živeli od svog kvaliteta, znanja i rada, nego od poznanstava, klanova, veza... Svi koji su neznanje i lenjost proglasili za kvalitet i za koje je svaki rad – neprijateljski. Oni bi da ne idemo nikud. Da večno ostanemo na istom mestu i u mestu, kako se ništa u njihovom kvazisistemu ne bi poremetilo. Da ne bi vredni i kvalitetni isplivali na površinu. Da ih niko, nikada, slučajno ne bi pitao šta stvarno znaju i šta su, stvarno, uradili.

Oni su problem.

Razmišljao sam da li da odgovorim na sve što je Jože Mencinger rekao u intervjuu Slobodnoj Evropi ili, bar, na onaj deo koji je prenela „Politika” i zaključio da nisam dorastao i da nemam ekonomsko znanje koje Mencinger nesumnjivo ima, te ću manje polemisati s njim, a više s alternativama plana i programa Vlade Srbije koji sam izneo u ekspozeu pred narodnim poslanicima u Skupštini Srbije. Uzgred, dozvoljavam sebi samo jednu primedbu na račun svega što je izneo Mencinger, a to je da nisam čuo, video ni pročitao ni jedan jedini predlog koji bi govorio kako, šta i na koji način bi trebalo da uradimo da sprovedemo ozdravljenje srpske privrede, uz najvišu moguću zaštitu radnika i njihovih prava, te kakva je to šok terapija koju smo mi primenili. Kritika je uvek dobrodošla, ali najbolja kritika je ona koja nudi rešenja, a ne kritika koja kaže da ste arogantni samo zato što želite, konačno, posle decenija velikih neuspeha, nešto da promenite.

Vlada Srbije formirana je 27. aprila i nije imala uobičajenih sto dana uigravanja. Suočili smo se, od samog starta, ne samo s ambicijom političkih protivnika da omalovaže svaku vrstu napora i potrebe da se stvari u Srbiji energičnije i brže menjaju, već i s prirodnim katastrofama koje su usporavale, otežavale predviđene reforme i oduzimale kapacitet Srbije da se snažnije suoči s gorućim ekonomskim problemima. Naravno, kao što sam u ekspozeu rekao, reforme neće doneti odmah bolji život svakom čoveku u Srbiji, ali posle dve ili tri godine disciplinovanog provođenja našeg temeljnog i ozbiljno osmišljenog plana pružiće se prilika svakom čoveku da svojim radom obezbedi sebi i svojoj porodici nešto bolji život. Cilj je da reformama stvorimo konkurenciju, takmičenje ili, jednostavnije, tržište ideja, ljudi i kapitala. Posle sprovedenih reformi, neće se čuti vapaji o tome kako nam postojeću situaciju štiti i čuva određeni zakon, već kako da svojom marljivošću, znanjem i energijom uradimo i zaradimo više. Da te naše želje i zahteve uvećavamo tako što ćemo svoju inicijativu da pojačamo, da ne čekamo da nam posao padne s neba ili da nam ga poštar donese na vrata, da shvatimo da je najbolji i najisplativiji posao u privatnom, a ne javnom sektoru. Da izvršavamo obaveze prema državi, da ne učestvujemo u izbegavanju plaćanja svih računa državi jer time sebi oduzimamo i uređene domove zdravlja i dobre škole, motivisane nastavnike i lekare, kao i moderne autoputeve.

http://www.politika.rs/rubrike/tema-dana/300532.lt.html
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Alexdelarge

 • 4
 • 3
 • Posts: 7.086
 • Enfant terrible
Re: ALI VUČIĆU SVAKA ČAST
« Reply #661 on: 29-07-2014, 12:35:38 »
ODGOVOR JOŽI MENCINGERU NA PORUKU „VUČIĆU, USPORI”
Ne brinite o brzini, već o veličini talasa koji dolazi

Nećemo da završimo kao neke od zemalja u našem okruženju

Naše zadatke, zadatke za mandat ove vlade podelio bih u šest grupa:

Stvaranje neuporedivo boljeg poslovnog ambijenta

Krenuli smo da menjamo stvari. Ponosim se što smo doneli Zakon o radu, za razliku od mnogih koji su se sakrili u mišje rupe, da nekoga negde ne naljute. Taj zakon predstavlja ugaoni kamen, kamen-temeljac za sve promene koje u Srbiji hoćemo da ostvarimo. Pre svega, promenu sopstvene svesti i pristupa radnim obavezama.

Stvarna i žestoka borba protiv sive ekonomije

Doneli smo novi zakon o poreskom postupku i administraciji, angažovali 400 novih poreskih inspektora i krenuli u ostvarenje onih prihoda koji državi po zakonu pripadaju. Prvi put, imaćemo temeljnu kontrolu i sankcionisanje neprijavljivanja zaposlenih i u privatnom sektoru. Takođe, bezbednosna agencija postigla je prve, naglašavam prve, ozbiljnije rezultate u borbi protiv šverca cigareta i rezanog duvana.

Suštinska reforma javnih preduzeća

Po mom sudu, ovo će predstavljati najveću muku i problem za srpsku državu, iako tako ne izgleda. Naime, ne samo da su državna preduzeća doživljavana kao partijske prćije, već niko nije vodio računa o tome da smo u prethodnim godinama od tih kompanija, kojima smo dali monopolski položaj i obavezu da zarađuju u ime države, napravili privredne bogalje kojima država daje novac kako bi mogli da prežive i očuvaju visoke plate svojih zaposlenih. U tom smislu, nije ni čudo što je u Srbiji san svakog mladog čoveka bio posao u nekom od javnih preduzeća, a ne sopstveni, inventivni biznis u kojem bi mogao da zarađuje mnogo više. Lakše je kad ne moraš da se trudiš i boriš, kada nisi na tržištu, a svakog meseca kaplje dobra, veoma dobra plata. Takvim odnosom su oštećeni i svi dobri i vredni radnici tih preduzeća, jer kao i mi političari, svi su strpani u isti koš. Zato, kreću smene i novi konkursi za izbor rukovodilaca u javnim preduzećima. Merilo uspeha biće rezultati, tj. smanjenje gubitaka i povećanje profita. I ništa više. I, to nije nikakva predstava, već teška borba da stvari pokrenete. Promene će biti intenzivne i u više koraka. Neće biti direktora koji su se srodili sa foteljom i funkcijom, a nekako, uvek su bežali od rezultata, a i rezultati od njih. Te promene, kreću, koliko danas. 

Rešavanje problema tzv. preduzeća u restrukturiranju

Srbija za preduzeća u restrukturiranju, plus „Železara” i „Simpo”, koji samo formalno nemaju taj status, izdvaja više od 750 miliona evra godišnje. To je polovina fiskalnog deficita s kojim moramo da se izborimo u naredne tri godine. Upravo zato, na vladi smo izglasali i poslali u Skupštinu zakone o privatizaciji i stečaju, kako bismo konačno ušli u rešavanje problema koji su nam prethodnici ostavili ne trudeći se da te probleme sagledaju, a kamoli reše. Neko mora. Svuda gde je moguće da pronađemo strateškog partnera, svuda gde postoji bilo kakav biznis kejs, vlada će pomoći i subvencionisati opstanak preduzeća i zaposlenih u njemu. Tamo gde to nije moguće, radnicima ćemo platiti otpremnine, ali sistem u kojem se ne bavimo ekonomijom, već plaćamo socijalni mir bez ikakve, ili uz nedovoljnu privrednu aktivnost, vodi nas direktno u propast. I ta preduzeća, i te radnike i nas kao državu.

Uređenje javnih finansija i mere fiskalne konsolidacije

Politički najosetljivije pitanje. Ove mere, bilo da je reč o smanjenju plata u javnom sektoru, ili nečem drugom, imaju smisla samo u slučaju da sprovodimo sve ostale. U protivnom, te mere – neophodne zbog katastrofalne neodgovornosti prethodnih vlasti, koje su svoje probleme rešavale kupujući glasove parama naše dece, trošeći njihovu budućnost i obavezujući sve nas da uvećavamo dugove, kako bismo isplaćivali njihove političke promašaje – bile bi kontraproduktivne. Smanjile bi tražnju, a smanjenje fiskalnog deficita bilo bi samo kratkotrajno. Zato nam je potrebna odlučnost najvećeg dela društva da sprovede u delo plan reformi koji smo usvojili, jer u protivnom, suočićemo se samo sa još većim problemima i završiti kao neke od zemalja u našem okruženju.

Reforma javne administracije

 U pripremi je zakon o planiranju i izgradnji koji bi trebalo da birokratske procedure svede na minimum i izdavanje građevinskih dozvola pretvori u brz, rutinski posao, ali to je samo jedna od stvari koje moramo da uradimo u promeni odnosa naše administracije prema građaninu. Mi u javnoj upravi dobro smo plaćeni od građana, i to moramo da vratimo većim trudom, zalaganjem, da budemo sluge narodu, a ne da narod doživljavamo kao one koji nama služe. Takođe, država sa tako slabim privatnim sektoromne može da izdrži ovako glomazan administrativni aparat i zato ćemo pokušati da, na pravičan način, oslobodimo upravu onih koji nedovoljno rade i onih koji su posao dobili zahvaljujući partijskoj pripadnosti, a ne zbog svoje stručnosti i znanja.

Uradili smo i druge stvari. Poslali smo u skupštinsku proceduru set medijskih zakona, preko banaka srpskoj privredi podelili, do sada, 700 miliona subvencionisanih kredita i time podržali likvidnost više od deset hiljada malih i srednjih preduzeća u Srbiji, doneli Zakon o obnovi zemlje i bez ijedne primedbe, zajedno sa partnerima iz Evrope i sveta, krenuli u obnovu energetskog sektora, putne infrastrukture, kuća koje su srušene, ili oštećene u majskim poplavama.

Put pred nama nije lak, i jedino napornim i posvećenim radom možemo da ispunimo naš san o stvaranju moderne srpske ekonomije, koja će stvoriti trajne uslove za istinski kvalitetan život čitavog društva.

I, na kraju, još jednom – ne radi ova vlada sve ovo, zbog neke imaginarne Evrope, zbog članstva u bilo kojoj organizaciji, niti zbog bilo kakvih snova o ujedinjenom svetu, ili nekom njegovom delu.

Mi, naravno i ja, imamo samo jedan san. Pristojnu, uređenu i zadovoljnu Srbiju.

I iste takve ljude u njoj.

Zato smo naučili, a naučićemo i druge, da najveći deo naše nesreće potiče iz sveopšte neostvarenosti. Iz činjenice da smo država u kojoj ljudi nisu zadovoljni sopstvenim životom, pa ni bilo čime drugim.

I da svi mi, cela ta grupa zaustavljenih, moramo jednom da se pokrenemo. Da iz lera prebacimo u brzinu.

I, kada se malo razmisli, samo smo to i uradili. Krenuli smo.

Zato, svim dušebrižnicima poručujem – ne brinite o brzini. Brinite o veličini talasa koji nailazi i koji je nezaustavljiv.

U njemu su svi oni koji hoće da rade, da se kreću, da idu napred i ka vrhovima. Oni, koji, posle toliko vremena, hoće, konačno, nešto da urade za sebe i svoj život. Tako će uraditi i nešto za Srbiju. Promeniće je.

Ubrzaj, Srbijo.

http://www.politika.rs/rubrike/Ekonomija/Ne-brinite-o-brzini-vec-o-velicini-talasa-koji-dolazi.lt.html
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Ghoul

 • 4
 • 3
 • Posts: 33.136
Re: ALI VUČIĆU SVAKA ČAST
« Reply #662 on: 29-07-2014, 15:55:04 »
- Volimo te! Najbolji si! - čulo se iz grupe ljudi koji su, i pored toga što su ulice pored zgrade Banovine bile zatvorene za pešake, našli način da se kroz park približe članovima Vlade.

Uglavnom stariji građani tapšali su premijera Aleksandra Vučića po ramenu, rukovali se sa njim, hvalili ga, a neki među njima pokušali su i da ukažu na svoje probleme.
U ovoj grupi našao se i Nišlija koji je poruku premijeru i ministrima ispisao na transparentu:

"Vi baš volite da glumite".

http://www.juznevesti.com/Politika/Foto-Cekali-kraj-sednice-da-pozdrave-Vucica.sr.html


Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 50.985
Re: ALI VUČIĆU SVAKA ČAST
« Reply #663 on: 30-07-2014, 10:55:40 »
Neprijatelj nastavja da rovari protiv premijera, Prenosim sve zlu ne trebalo:

Demistifikacija Vučićeve radne biografije      


Zakoni, red, reforme, rad, odmah – neke su od fraza koje predsednik Vlade Aleksandar Vučić iz dana u dan ponavlja kao mantre u nadi da će probuditi uspavanu Srbiju. “Srbija se mora promniti, a promeniće se samo ako počne da se radi, odmah”, poruka je koju premijer šalje građanima. Sudeći po zvaničnoj biografiji premijera na sajtu Vlade, Aleksandar Vučić ne poseduje gotovo nikakvo radno iskustvo u privatnom sektoru da bi bio kompetentan da radnicima i poslodavcima drži pridike. Međutim, Vučićeva zvanična radna biografija napisana je za naivne i lakoverne.
Ni dana radnog staža u privatnom sektoru?
Prvo, hajde da vidimo šta piše u zvaničnoj biografiji Aleksandra Vučića o radu koji nije vezan za politiku. Citat iz biografije preuzet je sa zvaničnog sajta Vlade Srbije.
 
Imenovan je za direktora sportsko-poslovnog centra “Pinki” u Zemunu 1996. godine. Uspeo je da rekonstruiše ovo zapušteno sportsko zdanje i uspešnim poslovanjem višestruko poveća primanja zaposlenih.
Nešto detaljnija je nezvanična biografija koja je objavljena na sajtu eIzbori.
 
Paralelno sa učenjem Vučić je obavljao i fizičke poslove, od rada na građevini do obavljanja ugostiteljskih poslova. Nakon završenih studija, godinu dana je proveo u Brajtonu gde je usavršavao engleski jezik. Radio je kao novinar na “Kanalu S” na Palama, a 1992. i 1993. godine je vodio vesti na engleskom jeziku, kao i intervjue i reportaže.
Imajući u vidu to da na zvaničnom sajtu Srpske napredne stranke nije objavljena zvanična biografija njihovog vođe, služićemo se podacima iz biografija koje su nam dostupne.
Pre nego što nastavimo dalje sa demistifikacijom Vučićeve radne biografije, morate pogledati ovaj snimak. Pažljivo slušajte.


Aleksandar Vučič - Profajler tim>Novinarka: Kako je firmi ime? Samo da znam
Vučić: Ime… daću vam posle tačno. Pošto je ja zovem “Profi”, ali nije “Profi”… “Profajler tim” sa ne znam čim još. Tako da… Ali, nije samo “Profajler” da ne mislite da od ovog iz DS-a. Koliko od vas radi u firimi kojoj ne znate zvaničan naziv? Izgleda samo Vučić.
Za vas koji ne znate šta je “Profajler tim sa ne znam čim još” i zbog čega se ta firma nigde ne spominje u njegovim biografijama, saznaćete ubrzo.
Prvo, preduzeće “Profiler Team – Preduzeće za medijske usluge, konsalting i odnose sa javnošću d.o.o.” u kojem je radio Aleksandar Vučić više ne postoji. Firma više ne postoji jer je preimenovama čak tri puta!
Poreski identifikacioni broj te firme je “17510258″. Kada taj broj unesete u registar privrednih društava Agencije za privredne registre iskočiće vam preduzeće koje je osnovana 2003. godine pod imenom “Right doo Beograd”.
Vlasnici nekadašnje firme “Profiler Team doo”, a sadašnje firme “Right doo Beograd” su Goran Veselinović (70%) i Jasmina Stojanov (30%).
“Right doo Beograd” je marketing agencija koja se bavi trgovinom oglasnog prostora nacionlih emitera i nacionlih novinskih izdanja.
Pre imena “Right doo Beograd” to preduzeće je nosilo naziv “Block & Connect doo, Beograd”. Čemu potreba da se naziv preduzeća menja čak tri puta?
Goran Veselinović je član Glavnog odbora Srpske napredne stranke. Dakle, Veselinović je bio Vučićev poslodavac kada je radio u firmi “Profajler tim sa ne znam čim još”.
O Veselinoviću ćemo nešto kasnije. Međutim, uvidom u finansijski izveštaj firme “Right doo Beograd”, od kako je Srpska napredna stranka došla na vlast 2012. godine, firma “Right doo Beograd” beleži abnormalan poslovni prihod!
Poslovni prihod 2011. godine bio je 11,5 miliona dinara, a 2012. godine neverovatnih 500,8 miliona dinara, zatim se 2013. godine smanjuje na 21,5 miliona dinara. Moramo uzeti u obzir da je 2012. godine bila izborna kampanja, a ova kompanija se bavi trgovinom oglasnog prostora.
Vučićeve finansijske malverzacije preko firme “Profiler Team d.o.o”
Sredinom maja 2011. godine, Aleksandar Vučić bio je gost kod Jugoslava Ćosića u emisji “Insajder uživo” na TV B92. Tema emisije je bila: “Ko sve finansira političke partije i šta partije duguju svojim finansijerima?”
Ćosićevi gosti su bili: tadašnji zamenik predsednika Srpske napredne stranke, Aleksandar Vučić, potpredsednica nekada G17, sada Ujedinjenih regiona Srbije, Suzana Grubješić, i predsednik Izvršnog odbora Demokratske stranke, Marko Đurišić.
Ćosić je Vučiću postavio pitanje u vezi sa podatkom da je opština Voždovac, na čijem je čelu tada bila SNS, oko 30 puta u toku jedne godine prebacivala novac na račun preduzeća “Profiler Team d.o.o” čiji je Vučić tada bio zaposleni.
Vučić je nekoliko minuta nevešto izbegavao da odgovori na pitanje: “Da li je normalno da jedna opština u toku, na primer, godinu dana 20 ili 23 puta uplaćuje novac na račun preduzeća u kom ste Vi zaposleni? ”
 >Transkript razgovora
Ćosić: Pa poštujte bar neko moje pitanje. Jeste li od 11. novembra 2009. do novembra 2010, u tom periodu bili u „Profiler Team“ zaposleni?
Vučić: Bio sam do septembra, do kraja septembra, da.
Ćosić: U redu gospodine Vučiću. Da li je u tom periodu opština Voždovac uplaćivala iznose od 300 do 400…
Vučić: Pa nije, opština Voždovac je od marta trista hiljada sa sve PDV- om dinara firmi, koja je obavljala određene poslove, pobogu, a ja sam običan zaposleni, čoveče, ne vlasnik, ali kao što vidite, ja sam u pravu…
Ćosić: Osam uplata…
Vučić: Ja sam bio… ne vlasnik, čoveče.
Ćosić: Ne govorim o Vama, gospodine Vučiću, ja Vas pitam da li je normalno da opština Voždovac od javnih para, iz svog budžeta uplaćuje privatnoj firmi toliki novac, a Vi radite u toj firmi?
Vučić: Pa nego šta je nego normalno, kada obavlja posao jeftinije od Šaperove i Đilasove firme tri puta?
Ćosić: I Vi ste zaposleni u tom periodu?
Vučić: Ja bio zaposlen jedno vreme, a oni su sa tim nastavili kada nisam zaposlen.
Ćosić: Samo Vas pitam da li ste bili zaposleni u vreme kada su ove uplate vredele?
Vučić: U jedno vreme da, u jedno vreme ne. Vučić je tokom razgovora napomenuo da u tom trenutku više nije bio zaposlen u firmi “Profiler Team d.o.o” i da radi za neku drugu firmu.
Celu emisiji možete pogledati ovde.


Goran Veselinović na čelu Vučićeve “medijske mafije”
Dragan Đilas je već godinama u javnosti poznat kao “medijski magnat”, “šef medijske mafije”, “gazda svih medija” zbog njegovog uticaja na oglasni prostor nacionlih medija preko firme “Direct media”.
Međutim, odlaskom Demokratske stranke sa vlasti 2012. godine, titulu “medijskog magnata”, “gazde svih medija” preuzima član Glavnog odbora premijerove Srpske napredne stranke.
Istraživanje BIRN-a pokazuje da su u prethodne dve godine najmanje četiri kompanije, čiji je godišnji budžet za oglašavanje između devet i deset miliona evra, napustile do tada neprikosnovenu agenciju lidera DS-a Dragana Đilasa, “Direct media”, i sklopile nove ugovore sa agencijama okupljenim oko Srđana Šapera, nekada člana Predsedništva DS-a i osnivača marketinške agencije “McCann”.
U ovu grupu marketinških agencija  ulazi i agencija “Second”, koja je registrovana u novembru 2012. godine, a iza čijeg osnivanja, prema saznanjima BIRN-a, stoji Goran Veselinović, član Glavnog odbora Srpske napredne stranke i bivši poslodavac Aleksandra Vučića.
Vlasnica firme “Second” je Sanja Lalović, bliska saradnica Veselinovića.
Promena na vrhu države 2012. godine poklopila se sa poslovnim odlukama nekih velikih oglašivača da ili prekinu ili ne obnove ugovore sa Đilasovom “Direct media”.
Dok kompanije navode poslovne razloge za promenu partnera, u svetu marketinških agencija i medija ovo se tumači kao seljenje centra moći prema novim vlastima koje oličava Goran Veselinović, novi partner Srđana Šapera, piše BIRN.
Iz dokumenta koji je BIRN dobio od jednog beogradskog medija može se videti da na oglašivačkom tržištu najveći procenat klijenata drže dve grupe agencija. Jedanu grupu čine agencije okupljene oko Đilasove “Direct media”, dok je druga grupa sastavljen od osam agencija, među kojima su i agencije Srđana Šapera, Branimira Dimitrijevića koji je Šaperov partner i vlasnik agencija “Mediia plus” i “Media jobs”, i “Second”, iza koje stoji Goran Veselinović.
Agencija “Second” osnovana je 14. novembra 2012. godine, a osnovali su je Miloš Jovanović i Srđan Leković. Već u januaru 2013. godine Leković ustupa 50 odsto svog vlasništva Sanji Lalović, a Miloš Jovanović to čini u oktobru iste godine.
Sanja Lalović je u izbornoj kampanji 2012. godine za Srpsku naprednu stranku radila poslove medijske strategije i planiranja.
Kada je novinar BIRN-a u februaru 2014. godine nazvao jednog od dvojice osnivača firme “Second”, Jovanovića, on je rekao da ga je Goran Veselinović pozvao da osnuje agenciju.
Veselinović je u razgovoru za BIRN negirao da poznaje Jovanovića i da ima bilo kakve veze sa osnivanjem firme “Second”.
Drugog osnivača firme “Second”, Lekovića, pozvala je da osnuje agenciju neka žena, čiji identitet on nije želeo da otkrije. “Nije bitno njeno ime, učinio sam prijateljici uslugu, istupio sam rano, nikada se nisam bavio tim poslom niti znam šta je sa tom firmom”, kaže on.
Veselinović je uporno negira da potvrdi novinarima BIRN-a da stoji iza kompanije “Second”.
Međutim, BIRN je došao i do drugih saznanja koja povezuju Veselinovića sa “Second”.
Advokatska kancelarija njegove supruge Nevene Veselinović obavlja pravne poslove za firme “Second” i “Right doo”.
Tačnije, dokumentacija APR-a pokazuje da je advokat Snežana Sladaković, zaposlena u advokatskoj kancelariji Veselinović, podnela zahtev za promenu podataka vlasništva i za “Right doo” i za “Second”, kao ovlašćeno lice obe firme krajem prošle godine.
Prema rečima vlasnika firme “Company”, Vladimira Andonova, koji se bavi marketingom već 20 godine, u čijoj agenciji su nekada pekli zanat i Sanja Lalović i Goran Veselinović, kaže: “Moja agencija je osmišljavala medijski plan za SNS na izborima 2012. godine. U ime agencije glavna osoba za taj posao bila je Sanja Lalović. Nju je posle pozvao Veselinović da pređe u Second.”
Veselinović je takođe bio organizator političke kampanje SRS-a 2008. godine.
Firma “Second” imala je 2013. godine poslovni prihod od 148,6 miliona dinara.
Sada znamo zbog čega se o Vučićevoj zvaničnoj biografiji veoma malo zna i zbog čega se u našminkanoj biografiji ne nalazi stavka “radio u Profiler Team d.o.o”.
Nije ni čudo što je ta firma od 2003. godine tri puta promenila naziv. Ovo je samo vrh ledenog brega.
Lepo Vučić kaže: “Probudi se Srbijo!” Ozbiljno, PROBUDI SE SRBIJO!

-_-

 • 3
 • Posts: 852
Re: ALI VUČIĆU SVAKA ČAST
« Reply #664 on: 30-07-2014, 15:24:15 »
Fin strip u danasnjem Blicu:


Anomander Rejk

 • 4
 • 3
 • Posts: 4.831
 • Strah je ubica uma.
Re: ALI VUČIĆU SVAKA ČAST
« Reply #665 on: 31-07-2014, 10:24:20 »
Otkud sad Beko na čelu željeznica?
Šta je sa onim ,,ja nemam ništa sa tajkunima?''
Šta je sa konkursima?
Tajno pišem zbirke po kućama...

-_-

 • 3
 • Posts: 852
Re: ALI VUČIĆU SVAKA ČAST
« Reply #666 on: 31-07-2014, 10:56:26 »
Bah, konkurs-smonkurs!

scallop

 • 5
 • 3
 • Posts: 27.256
Re: ALI VUČIĆU SVAKA ČAST
« Reply #667 on: 31-07-2014, 11:07:21 »
To mu je cena otkupa.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Alexdelarge

 • 4
 • 3
 • Posts: 7.086
 • Enfant terrible
Re: ALI VUČIĆU SVAKA ČAST
« Reply #668 on: 31-07-2014, 14:07:04 »
Od Laze do Mubadale

Onaj ko i dalje ispod tabloidnog mulja uspeva da nazre potrebu da se politika vodi kroz institucije, u skladu sa zdravim razumom, uočiće nezabeleženu činjenicu da je vlada samo dva meseca posle formiranja ostala bez najvažnijeg ministra

Pre tačno godinu dana mediji u Srbiji složno su objavili sledeći naslov: „Finansijski genije sa Jejla, Lazar Krstić stigao na razgovor s Vučićem”. U jednoj očigledno izrežiranoj predstavi prednjačio je javni servis koji nas je kajronom obavestio da je narečeni finansijski genije posle tog razgovora konačno odlučio da prihvati mesto ministra finansija. Vučićeva pi-ar mašina ubeđivala je narod kako će ovaj čudotvorac nama nepoznatom magijom da reši sve srpske finansijske probleme i da valjda mahanjem štapića donese i bolji život.

Ozbiljni i, nažalost, utemeljeni skeptici upozoravali su da se marketingom i čudotvornim vodicama ne mogu rešavati strukturalni problemi srpske ekonomije (pogledati „Marketingom na probleme”, „Politika”, 14. avgust 2013).

Nije prošlo ni godinu dana, a finansijski genije je (kao Džaja iz Zvezde) netragom nestao iz naših života. Nakon što se već više od šest meseci pričalo kako mu Vučić priprema smenu jer nikakve vajde od njega ne vidi, Krstić je polovinom jula podneo ostavku. Iza njega je ostao javni dug koji je skočio na 63 odsto BDP-a, godinu dana s potpuno istovetnom politikom kakva je vođena i ranije, nekoliko neubedljivih javnih nastupa u kojima je pričao opšta mesta poput onih Grunfovih slogana iz stripa „Alan Ford”, nerazjašnjena tvrdnja Dragomira Karića (poslanika vladajuće koalicije) kako je Krstić BK kadar i stipendista, te fantastično objašnjenje ostavke da premijer, molim vas, „ima meko srce”.

Onaj ko i dalje ispod tabloidnog mulja uspeva da nazre potrebu da se politika vodi kroz institucije, u skladu sa zdravim razumom, uočiće nezabeleženu činjenicu da je vlada samo dva meseca posle formiranja ostala bez najvažnijeg ministra, zaduženog za reforme, konsolidaciju budžeta i javnih finansija. Dakle, premijer je odustao od koncepta s kojim je vlada formirana.

Šta se, naime, dešava? Srbija je za vreme Vučića nastavila identičnu ekonomsku politiku kakvu je vodila i vlada Mirka Cvetkovića, samo s daleko lošijim kadrovima i u još gorim uslovima. Tako se zemlja i dalje prosečno zadužuje oko 200 miliona evra mesečno da bi održavala javna preduzeća i nerealno visoke penzije i plate u javnom sektoru. Zaduženje BDP i dalje skače za 10 odsto godišnje pa će do kraja godine preći ultraopasnih 70 procenata. Srbija ima najviši budžetski deficit u Evropi, iznad osam odsto, a ekonomska aktivnost je u stalnom opadanju, što pokazuju prihodi od PDV-a, koji su niži nego prošle godine, iako je porez povećan.

Sve priče o tome kako ćemo da se razvijamo preko velikih stranih investicija, odgovorno tvrdim, jesu neobavezno trabunjanje i primitivni marketing. I pored politike suicidalnih subvencija od 10.000 evra po radniku, Srbija u 2013. nije privukla više od 700 miliona investicija. Po svemu sudeći, i ove godine ćemo biti negde na tom (zanemarljivom) nivou. Može premijer da se slika koliko hoće uz „mercedesovu” šasiju da bi dobio izbore, ali od toga nema ni posla ni hleba. U ovakvu haotičnu i neuređenu zemlju može da dođe samo špekulativni kapital, ili onaj koji ima jaku političku i stratešku zaštitu svoje zemlje.

Ozbiljan državnik u takvim uslovima nema dilemu šta da radi: penzije i plate moraju da idu dole jer nemamo odakle da ih isplaćujemo. Samo u tom smislu Zakon o radu predstavlja neki mali pomak. Odredbama o minulom radu jednom delu populacije solidno su smanjena primanja. No, iz gostovanja premijera na javnom servisu saznali smo da on i dalje nije načisto da li će ići u smanjivanje penzija i plata u javnom sektoru. S obzirom na to da sve svoje poteze gradi na osnovu procena o kretanju političkog rejtinga, premijer zna da će takvim potezima ozbiljno početi da mu pada popularnost. Stoga na sve strane traži svež novac kojim bi mogao da održi istu nepromenjenu politiku zaduživanja, kao i sopstveni rejting. Ali novca nema.

U istoj emisiji premijer je ustvrdio kako je kredit od milijarde dolara iz Emirata stigao. No, već nekoliko dana posle toga Ministarstvo finansija je objavilo podatke o stanju javnog duga Srbije u kome nema prikazanog kredita te će biti da premijer nije dobro obavešten. Tog novca još nema. Kao što nema ni obećanog obelodanjivanja ugovora sa „Fijatom” ili ugovora sa „Etihadom”, ni „Al Dahre” ni „Mubadalinih” čipova, ni fabrike delova za „Boing”, ni legendarnog kanala Dunav–Morava–Vardar, hidro i termoelektrana, stabilizovane Zvezde, i ostalih predivnih bajki o ekonomskim čudima, finansijskim genijima i čudotvorcima, modernizaciji, ubrzanom ulasku u Evropsku uniju itd.

No, još više zabrinjava to što one silne afere oko sumnjivih doktorata, koje su ostale bez očekivanih posledica, pokazuju da smo na sceni dobili čitavu generaciju političara (iz svih partija) koja ne zna za sramotu, stid, odgovornost, težinu javne reči i slične moralne probleme. A tamo gde laž i nemoral postanu prihvaćeni stil ponašanja, teško da zemlja ima neku budućnost.

http://www.politika.rs/pogledi/Missa-Djurkovich/Od-Laze-do-Mubadale.lt.html
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Ghoul

 • 4
 • 3
 • Posts: 33.136
Re: ALI VUČIĆU SVAKA ČAST
« Reply #669 on: 31-07-2014, 16:07:03 »

Anomander Rejk

 • 4
 • 3
 • Posts: 4.831
 • Strah je ubica uma.
Tajno pišem zbirke po kućama...

Anomander Rejk

 • 4
 • 3
 • Posts: 4.831
 • Strah je ubica uma.
Re: ALI VUČIĆU SVAKA ČAST
« Reply #671 on: 31-07-2014, 18:02:59 »
Ovo se više ne stiže ni prenositi, šta ovaj tikvan radi. :-x
Prvo tajkunu poveri upravljanje železnicama, a onda svega nekoliko sati kasnije, proziva tajkune i nekakvog Džombu?? da su protiv ugovora sa Arapima? Pa jel ovaj nas otvoreno zajebava, jel ovo skrivena kamera?
http://www.blic.rs/Vesti/Politika/484380/Vucic-Ljude-koji-se-bune-protiv-ugovora-sa-Arapima-okuplja-tajkun-gospodin-Dzomba
Tajno pišem zbirke po kućama...

Truman

 • 4
 • 3
 • Posts: 9.112
Re: ALI VUČIĆU SVAKA ČAST
« Reply #672 on: 31-07-2014, 20:57:29 »
Beko preuzima Železnice Srbije. Svaka čast Vučiću!
There is neither creation nor destruction, neither destiny nor free will, neither path nor achievement. This is the final truth.
Sri Ramana

Josephine

 • Guest
Re: ALI VUČIĆU SVAKA ČAST
« Reply #673 on: 31-07-2014, 23:14:17 »
Pa to je primitivna i namerna PR zamena teza u cilju manipulacije javnošću, kojom se služi ovaj takozvani premijer: izvrši nuždu pa odmah počni da optužuješ druge za govna kako bi prikrio sopstveni izmet.

Albedo 0

 • Guest
Re: ALI VUČIĆU SVAKA ČAST
« Reply #674 on: 01-08-2014, 11:08:02 »
pa ako je samo postavljen na čelo javnog preduzeća, ne vidim ništa sporno, Beko je neko koga treba držati blizu

ili je ovo prodaja? Mada ja to nisam pročitao

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 50.985
Re: ALI VUČIĆU SVAKA ČAST
« Reply #675 on: 01-08-2014, 11:35:42 »
Nije prodaja, ali nije još ni postavljen. To su juče javili neki mediji, pa je demantovano, Vučić je na kraju rekao da mu je Beko pao na pamet, kao i Miki Kostić recimo, da budu na čelu nekih preduzeća i, prezjumabli, sa njima je malo i porazgovarao o tome, ali zvanično se još nije ušlo u neku kadrovsku proceduru, to je i Zoka Mihajlović juče potvrdila.

Da se razumemo, Beko uopšte ne zvuči kao loš izbor, čovek je završio saobraćajni fakultet, dosta uspešno vodio neka javna preduzeća u svoje vreme itd. Mislim, naravno da tu valja razgrnuti političke interese, želje velikih interesnih grupa itd., ali u globalu, gledano sa strane, Beko nije nelogično ime da se pomene u ovakvom kontekstu.

Josephine

 • Guest
Re: ALI VUČIĆU SVAKA ČAST
« Reply #676 on: 01-08-2014, 12:03:19 »
Meni se čini da Beko Vučića drži blizu.

Albedo 0

 • Guest
Re: ALI VUČIĆU SVAKA ČAST
« Reply #677 on: 01-08-2014, 12:31:07 »

Truman

 • 4
 • 3
 • Posts: 9.112
Re: ALI VUČIĆU SVAKA ČAST
« Reply #678 on: 01-08-2014, 13:12:00 »
Protiv Beka se vodi istraga za Luku Beograd ako se ne varam, on je po mom mišljenu loš izbor jer je do svoje pozicije došao ne zahvaljujući menadžerskim sposobnostima već privilegijama i privrednom kriminalu. Što se tiče Koleta on je rekao da su ga zvali iz Vlade, ali je odbio poziv. I što se tiče njega skandalozan je poziv jer je  za velike pare oštetio državu. Po toj logici moglo bi se dati i Miškoviću da vodi neko preduzeće, samo ne ide pošto ga ja gdin Premijer uzeo na zub. Sve sam skloniji da verujem da taj čovek ( Vučić ) zaista nije psihički zdrav. Ovo nisu radili ni žuti ni crveni...
There is neither creation nor destruction, neither destiny nor free will, neither path nor achievement. This is the final truth.
Sri Ramana

Albedo 0

 • Guest
Re: ALI VUČIĆU SVAKA ČAST
« Reply #679 on: 01-08-2014, 13:17:02 »
treba i Miškoviću, apsolutno

ako ćemo pošteno, u današnjem kapitalizmu svakoj državi su potrebni krvoločni i bezočni biznismeni

potpuna je glupost da jedan monstrum kakav je Miško sjedi besposlen u zatvoru, daš mu javno preduzeće da pritegne stvari

mac

 • 3
 • Posts: 10.624
  • http://www.facebook.com/mihajlo.cvetanovic
Re: ALI VUČIĆU SVAKA ČAST
« Reply #680 on: 01-08-2014, 13:42:25 »
Ali za svakog takvog trebaju ti trojica sposobnih da ga kontrolišu. Postavlja se onda pitanje što ne bi tu trojicu uposlio, a te takve pustio niz vodu...

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 50.985
Re: ALI VUČIĆU SVAKA ČAST
« Reply #681 on: 01-08-2014, 13:48:38 »
Nije samo to pitanje. Ovde se rešava jedan problem - a to je da javna preduzeća gube novac - ali ne treba izgubiti iz vida da javna preduzeća nisu ni osnovana da (primarno) generišu zaradu već da služe najširem mogućem sloju građana na najbolji moguć način. Dakle, direktor javnog preduzeća treba da nađe zlatnu sredinu u kojoj možda neće raditi sa profitom, ali neće gubiti novca više nego što je razumno moguće nadoknaditi iz budžeta a da pritom najveći broj građana bude zadovoljan uslugom ili robom koju dobija od ovog preduzeća, cenom te usluge ili robe, reprezentativnošću svih socijalnih i etničkih grupa u dostupnosti te usluge ili robe itd.

Drugim rečima, javna preduzeća ne treba da budu ista kao privredne korporacije samo sa većinskim državnim vlasništvom (onda su to obične komercijalne firme a ne servisi u službi građana) i njihov menadžment treba to da reflektuje.

Truman

 • 4
 • 3
 • Posts: 9.112
Re: ALI VUČIĆU SVAKA ČAST
« Reply #682 on: 01-08-2014, 13:49:52 »
Imamo mi dobre menadžere, profesionalce, po privatnim firmama i za njih javnost ne za al ovaj nesrećni Vučić se uhvatio za kriminalce.
There is neither creation nor destruction, neither destiny nor free will, neither path nor achievement. This is the final truth.
Sri Ramana

Albedo 0

 • Guest
Re: ALI VUČIĆU SVAKA ČAST
« Reply #683 on: 01-08-2014, 14:16:40 »
javna preduzeća nisu ni osnovana da (primarno) generišu zaradu već da služe najširem mogućem sloju građana na najbolji moguć način

nije ni država osnovana da bankrotira

JP moraju da posluju bez gubitaka narednih 10 godina, dakle, priteži

Truman

 • 4
 • 3
 • Posts: 9.112
Re: ALI VUČIĆU SVAKA ČAST
« Reply #684 on: 01-08-2014, 14:31:25 »
Meho, ti pričaš ko da mi imamo sjajna javna preduzeća. Treba da se ispravlja ono što ne valja, a ne sad da razmišljamo o tome kako javna preduzeća ne treba da budu profitabilna. Ljudi, dajte nekog sposobnog menadžera...
There is neither creation nor destruction, neither destiny nor free will, neither path nor achievement. This is the final truth.
Sri Ramana

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 50.985
Re: ALI VUČIĆU SVAKA ČAST
« Reply #685 on: 01-08-2014, 14:39:41 »
Ne šalite se glavom, narode. Ako je imperativ da JP pravi pare, onda ono i ne treba da bude JP, već privatizovano preduzeće u kome eventualno država zadržava veliki vlasnički paket da bi mogla da dividendama puni budžet. Ali to nije funkcija javnog preduzeća. Barem ne glavna. Uprošćeno rečeno, javno preduzeće za transport, recimo, mora da održava nekakav nivo prevoza i za zabite krajeve zemlje iako je to ekonomski neisplativo, jer građani i iz tih krajeva treba da imaju koliko-toliko ravnopravan pristup ekonomičnom transportu. Gubitak treba da bude na strani države a ne na strani građanina jer je u krajnjoj liniji interes države ne da se svi dosele u urbane centre već da postoje prihvatljivi uslovi za život i u drugim krajevima, a i naprosto zato što je građanin glasao iz mesta u kome živi sa pretpostavkom da će ono uživati određenu pažnju države, između ostalog kroz usluge pružene od strane JP koje privatne firme, zbog neekonomičnosti ne bi davale. Dakle, i zdravstvenu zaštitu, i farmaciju, i struju, kanalizaciju itd.

Albedo 0

 • Guest
Re: ALI VUČIĆU SVAKA ČAST
« Reply #686 on: 01-08-2014, 14:49:54 »
ja bih to ipak modifikovao

javno preduzeće radi u opštu korist, i vodi se definicijom javnog dobra

a ta definicija je podložna promjeni, u skladu sa trenutnom situacijom, trenutnom debatom, trenutnim ponuđenim rješenjima

samim tim, ono što ja javno dobro juče ne mora da bude i danas, a nešto treće će biti sutra, čak i ono juče može biti sutra. Ali ne može biti danas

Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 50.985
Re: ALI VUČIĆU SVAKA ČAST
« Reply #687 on: 01-08-2014, 14:59:48 »
To je svakako u redu. Ali takođe svakako ne možeš da dođeš na vlast sa programom koji obećava socijalnu zaštitu i njoj sukladno delovanje javnih preduzea a onda da okreneš priču i kažeš "jebiga, gube pare, ništa od toga". Mislim, možeš, očigledno, ali nije ljudski. Izneveriš glasače, a onda kreneš da ukidaš & smanjuješ pre svega socijalno ugroženijim kategorijama da bi punio budžet dok velikim privrednim subjektima koji ne plaćaju dugove ni državi ni dobavljačima, još uvek ne možeš ništa.

Albedo 0

 • Guest
Re: ALI VUČIĆU SVAKA ČAST
« Reply #688 on: 01-08-2014, 15:35:38 »
ali jp sada i služe tome da pune budžet, pretjeranom cijenom energenata, željezničkih karata itd

dakle, jp već sada ne služe svrsi, budući da su im cijene prevelike, uz izuzetak telefonije i EPS-a, ako se ne varam

to je zato što one ne služe da saobraćaju ''od nekog grada do neke zabiti'', koja je onda povezana sa svijetom, nego zato što tu postoje neki besmisleni troškovi

npr, Smradulović je sasvim u pravu u vezi sistemskih grešaka

da je dizel gorivo 20% skuplje u Srbiji nego u nekoj susjednoj zemlji, npr plin je 50% skuplji nego u Bosni, a pritom i slabijeg kvaliteta, i to se čini jer se iz razlike puni budžet, kojim se valja platiti parazit u državnoj upravi, ne sama naftna industrija, snadbijevanje energentima po čitavoj državi i slično

isto važi i za željeznicu, karte su skuplje jer to preduzeće ne služi da saobraća vozove po čitavoj mreži u Srbiji već da isplaćuje neki višak zaposlenih botova

ako je nešto onaj Čeda jednom ubo, to je da cijena nigdje nije transparentna, i onda bi se znalo da JP u stvari nisu ni JP već neformalna poreska služba i neformalni socijalni fond

umjesto te neformalne, koju plaćaju obični građani, lijepo uvedeš progresivni porez i napuniš budžet, lijepo ne daješ bespotrebne subvencije Mišelinu ili koga je ono već Smradulović spominjao

pa će JP stvarno biti JP. Poenta je da Beko ne može da ga tretira kao privatno, ali za razliku od partijskih kadrova, ne može da ga tretira ni kao uhljebljenje

naravno da ne mislim da JP mora biti profitabilno u onom smislu kako bi to trebala da bude privatna kompanija, svaki upravnik mora biti uslovljen time da mora da obezbjedi i saobraćaj koji nije unosan


Meho Krljic

 • 5
 • 3
 • Posts: 50.985
Re: ALI VUČIĆU SVAKA ČAST
« Reply #689 on: 01-08-2014, 16:01:22 »
Onda smo se složili.  :lol:

Albedo 0

 • Guest
Re: ALI VUČIĆU SVAKA ČAST
« Reply #690 on: 01-08-2014, 16:22:02 »
pa nisam ja Boris 8-)

jedino što je to možda Kurčić isplanirao kao prvu fazu privatizacije, al to je već druga priča

Ghoul

 • 4
 • 3
 • Posts: 33.136
Re: ALI VUČIĆU SVAKA ČAST
« Reply #691 on: 03-08-2014, 22:15:33 »
SVOM SNAGOM U PARTIJSKO ZAPOŠLJAVANJE!

Audio snimak potvrda partijskog zapošljavanja u Medijani

Iako su to tada negirali, snimak sa sednice Opštinskog odbora SNS do kog su došle "Južne vesti", dokazuje da su se funkcioneri SNS, SPS i URS dogovarali koga će zaposliti u niškoj Opštini Medijana.

U gradu u kome je više od 36.000 ljudi nezaposleno, o zaposlenjima u javnom sektoru odlučuje se na partijskim sastancima.

To dokazuje audio snimak sa sastanka Opštinskog odbora SNS Medijana s kraja prošle godine.

Na snimku, koji je "Južnim vestima" dostavio visoki funkcioner te partije koji je insistirao na anonimnosti, čuje se diskusija o konkursu za zapošljavanje 8 službenika u Opštini Medijana čije se objavljivanje očekivalo.

evo ga snimak ovde:
http://www.juznevesti.com/Istrazujemo/Audio-snimak-kao-potvrda-partijskog-zaposljavanja-u-Medijani.sr.html

mac

 • 3
 • Posts: 10.624
  • http://www.facebook.com/mihajlo.cvetanovic
Re: ALI VUČIĆU SVAKA ČAST
« Reply #692 on: 03-08-2014, 22:54:20 »
Visoki službenik možebiti nije dobio svoje, pa krenuo da isteruje "svoje".

Father Jape

 • 4
 • 3
 • Posts: 7.056
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

https://lingvistickebeleske.wordpress.com

Ghoul

 • 4
 • 3
 • Posts: 33.136
Re: ALI VUČIĆU SVAKA ČAST
« Reply #694 on: 06-08-2014, 23:48:02 »
SVAKA ČAST, MORALNA GROMADO I PRIDIKODRŽATELJU!  :-|

Vučiću 2004. godine oduzet fiksni zbog duga, pet godina nije plaćao komunalije 

OBJAVLJENO: 05/08/2014

Tadašnji sekretar Srpske radikalne stranke, a danas premijer Srbije, Aleksandra Vučić, petnaest meseci nije plaćao fiksni telefon. Kada je napravio dug od 150.000 tadašnjih dinara, Telekom mu je 2004. godine oduzeo fiksni telefon.

ŠAMAR IZ PROŠLOSTI

Sudeći po nedavnim izjavama Aleksandra Vučić u Skupštini Srbije, kada je u više navrata “zelenaški” opominjao poslanika albanske nacionalnosi da počne da plaća struju, očito je da Vučića užasno nerviraju “nesavesni” građani koji ne plaćaju račune.

Međutim, vratimo se deset godina unazad kada je Aleksandru Vučiću, tadašnjem sekretaru Srpske radikalne stranke i zameniku šefa poslaničke grupe SRS u Skupštini, Telekom oduzeo fiksni telefon zbog duga od 150.000 tadašnih dinara!

Zameniku šefa poslaničke grupe Srpske radikalne stranke u republičkom parlamentu ‘Telekom Srbije’ oduzeo je kućni telefonski broj zbog neizmirenog telefonskog računa u iznosu od 150.758 dinara, koji nije platio od januara 2003. godine.

Aleksandar Vučić, generalni sekretar SRS, nije platio telefonski račun od početka 2003. godine. Takvu ‘tradiciju’ je nastavio i u 2004. sve dok ‘Telekom’ nije bio prinuđen da mu krajem marta ove godine demontira telefonsku liniju. (Blic, 16.7.2004)

Sudeći po izjavama tadašnje direktorke Sektora za razvoj klijenata Telekom Srbije, Natalije Jegdić, Aleksandar Vučić je 15 meseci izbegavao da plati račun za fiksni telefon.

- Ponekad se dogodi da neka firma ili osoba naprave ogroman račun, ali sa većinom njih postignemo dogovor. Aleksandar Vučić nas na neki način ignoriše, tako da smo morali da primenimo redovan postupak, rekla je tada Jegdićeva za “Blic”.

Radikalski Vučić je kao razlog za neplaćanje računa naveo da je u Skupštini ima “veoma niska primanja”. Vučić je tada rekao da je najviše zvao dijasporu (Čikago i Republiku Srpsku) kao i mobilne telefone.

Prema njegovim rečima,platu koju prima na ime poslaničke funkcije nije mu bila dovoljna.

- Plata je 25.000 i uz dva paušala dođe do 38.000 dinara, a to nije dovoljno jer poslanici imaju mnogo veće izdatke nego ostali građani, a plate nisu dovoljne da ih pokriju. I drugi poslanici imaju slične probleme, ali, eto, baš sam ja ‘isplivao’, rekao je tada Vučić za “Blic”.

On kaže da je celoj situaciji dodatno pomoglo i to što je učestvovao u eksperimentu koji je podrazumevao da mesec dana živi od prosečne plate u Srbiji, tada 12.000 dinara.

- Tek tada nisam imao od čega da platim, ali se bar nisam folirao kao neki da je moguće živeti sa 12.000, rekao je tada Vučić za “Blic”.

E sada, tačno deset godina kasnije, Aleksandar Vučić u ulozi premijera, ne u ulozi običnog građanina, zalaže se za smanjenje plata i penzija za 10% i poskupljenje struje. Sam je izjavio da je nemoguće živeti u Srbiji sa platom od tadašnjih 12.000 dinara. Zašto misli da je situacija nešto drugačija deset godina kasnije?

PODSETNIK – Vučić godinama nije plaćao “Infostan”

Prema podacima sa tog sajta (Inforstan), Vučić nije plaćao račune “Infostana” od maja 1999. do 17. avgusta 2004, kada je uplatio preko 178.000 dinara. Interesantno je da je Vučić odlučio da izmiri višegodišnji dug prema infostanu samo dan pre nego što je predao potpise za kandidaturu za gradonačelnika Beograda. (B92, 30.9.2004)

http://www.teleprompter.rs/vucicu-2004-godine-oduzet-fiksni-zbog-duga-pet-godina-nije-placao-komunalije.html

Truman

 • 4
 • 3
 • Posts: 9.112
Re: ALI VUČIĆU SVAKA ČAST
« Reply #695 on: 06-08-2014, 23:51:16 »
Ono što meni najviše upada u oči koliko je plata u međuvremenu nominalno porasla. Totalno nerealno...
There is neither creation nor destruction, neither destiny nor free will, neither path nor achievement. This is the final truth.
Sri Ramana

Ghoul

 • 4
 • 3
 • Posts: 33.136
Re: ALI VUČIĆU SVAKA ČAST
« Reply #696 on: 08-08-2014, 21:46:27 »
„Држава – то сам ја!“

8. август 2014.

Саопштење

Влада Србије и Александар Вучић настављају разградњу и урушавање институција државе


Покрет „Доста је било“ захтева од Владе Републике Србије да хитно стави ван снаге противуставну и противзакониту одлуку донету на седници Владе 7. августа, којом је премијер Александар Вучић сам себе поставио за шефа тзв. „Координационог тела за спровођење Националне стратегије за борбу против корупције“ и на тај начин наставио да брутално подрива и урушава владавину права, најважнији темељ слободног, демократског друштва.


Александар Вучић са позиције премијера не може бити координатор спровођења Националне стретегије за борбу против корупције јер то забрањују Устав, закон, па чак и сама Стратегија коју је прошле године усвојила Народна cкупштина. Ова улога ниједним актом није институционално поверена премијеру, већ искључиво Министарству правде, Агенцији за борбу против корупције и Савету за борбу против корупције Владе Србије.

Према Закону о Aгенцији за борбу против корупције (члан 5.), надзор над спровођењем Националне стратегије за борбу против корупције Акционог плана за спровођење Стратегије и секторских акционих планова, јесте прва и основна надлежност Агенције за борбу против корупције, која треба да функционише као самосталан и независан државни орган. Самом Стратегијом је предвиђено да се полугодишњи и годишњи извештаји о спровођењу Стратегије подносе Агенцији која саставља посебан извештај и подноси га на расправу и усвајање Народној скупштини (стр. 20-21).

Национална стратегија утврђује да ће Министарство надлежно за послове правосуђа бити координатор у оквиру Владе Србије „задужен за међусобну комуникацију, размену искустава и информација о активностима предузетим ради спровођења Стратегије и акционог плана“.„Министарство надлежно за послове правосуђа и државну управу оформиће одговарајућу организациону јединицу која ће бити задужена за координацију спровођења Стратегије и која ће бити контакт тачка за сарадњу са органима власти и носиоцима јавних овлашћења и међународним организацијама“, пише у тексту Националне стрaтегије (стр.20.).

Истим документом се предвиђа да Савет за борбу против корупцијекао саветодавно радно тело предлаже Влади активности и мере које треба предузети у циљу ефикасне борбе против корупције, прати њихово спровођење и даје иницијативе за доношење прописа, програма и других аката и мера у тој области.Дакле, нигде у оквиру 22 странице текста Националне стрaтегије коју је усвојила Народна скупштина (потписао доктор Небојша Стефановић), не пише да је Александар Вучић тзв. координатор, нити пише да Влада оснива тзв. Вучићево Координационо тело за спровођење Стратегије. А све се ово дешава у тренутку када институције треба да размотре препоруке из извештаја Европске комисије о скринингу за поглавље 23, које регулише правосуђе, борбу против корупције и основна права.

Покрет „Доста је било“ подсећа да ово није први пут да Александар Вучић демонстрира осионост тако што суспендује важећу легислативу у држави – он је то чинио и у претходној Влади тако што је са позиције ППВ-апротивправно себе прокламовао за тзв. координатора за борбу против корупције, након чега са својим кабинетом преузима посао Министра привреде и Агенције ѕа приватизацију, поставља директоре јавних предузећа против којих се воде истраге за 24 спорне приватизације, са својим кабинетом потписује тајне уговоре, управља медијима, не силази са малих екрана и насловних страница, и свим тим директно суспендује Устав и законе. Двогодишње настојање Владе да сви у држави рапорт морају да подносе искључиво и лично Александру Вучићу, уместо институцијама система, и да све одлуке доноси искључиво Александар Вучић, оставиће далекосежне последице по правни систем, а све зарад жеље да се страхом, импровизацијом и демагогијом на власти одрже једнa странке и њен лидер.

Оваквим одлукама Владе премијер шаљe јасну поруку: „Држава – то сам ја!“

http://dostajebilo.rs/drzava-sam-ja/

Truman

 • 4
 • 3
 • Posts: 9.112
There is neither creation nor destruction, neither destiny nor free will, neither path nor achievement. This is the final truth.
Sri Ramana

Josephine

 • Guest
Re: ALI VUČIĆU SVAKA ČAST
« Reply #698 on: 09-08-2014, 02:04:52 »
Kako bih ja ovog Vučića išamarala.

Jonlan

 • 4
 • 3
 • Posts: 16.418
  • Radioaktivna aleja
Re: ALI VUČIĆU SVAKA ČAST
« Reply #699 on: 09-08-2014, 14:03:25 »
Један Србин је изазвао први свјетски рат, али срећом Вучић јасно обећава да Србија неће више правити проблеме:

Velika vest za ceo svet