• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Kako i gde objaviti knjigu u Srbiji a ne stradati u potpunosti?

Started by Son of Man, 15-05-2014, 16:19:24

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

klem

ja sam napisao taj komentar čisto da vas izvozam malo :lol: a i ne volim kad deset besnih pasa laje na mačku na drvetu, nebitno da li je gul ili neko drugi
a ti sine, prso si ko lajsna bre, ne znaš više šta pišeš, ne znaš gde udaraš, koliko godina već pričaš da ćeš da središ gula, ajde da si neki ozbiljan krimos npr. iz zemuna pa da te čovek poštuje a ovako si samo kokošar sa vidikovca

Stipan

Pa kako ja to podržavam Sina, molim te? To je sukob u kome sam apsolutno neutralan, koliko mi je poznato.

klem

Krsta Klatić Klaja

И гуљавом да се извиниш што си га возао!
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Son of Man

Ko vam je ovaj?
Opet neki fan?
Oće i on da me bije zbog Gula?

Oćeš da se nađemo da podelimo megdan, pošto si rekao da sam kokošar pa da vidimo ko je kokošar?

Samo reci, odma šaljem mobilni u inbox...

Son of Man

A vide sad ovo, navodno on pisao a rabi skroz drugi profil. :lol:

https://www.blogger.com/profile/08457565522214958347

Pa čekaj pulenčiću, jel' si milomir il' si likvidator, dogovori se jbga, koja jajara se krije iza tog nicka, daj fejsbuk link u inbox da vidim okle si? Samo ponizni fan može da bude takav klon da čak i izraze pomažnjava od svog idola, ej bre "BEDNO PISKARALO" i "TITRANJE JAJCA", pa ladno si sve forice pokupio od malog Šeška? Imaš bar nešto svoje?

pokojni Steva

"Jasna se probudila kasno uveče. Ustala je i okrenula se ka prozoru. Kroz poluotvoreni prozor svoje sobe osećala je mirise ranog proleća, bujanje prirode, šušketanje lišća i trave, suptilne prodore vetra koji su ispunjavali njen centralni nervni sistem i punili je energijom, mešavinom melanholije i radosti, izgubljenih srećnih dana. Već mesec dana Jasna nije nigde izlazila, samo je sedela u svojoj sobi i trulila, gubila svoju mladost, tonula sve dublje i dublje u depresiju i očajanje, kao ruža koja polagano vene i nestaje pod nanosima snega u dugim zimskim noćima."

xrofl xrofl xrofl
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Son of Man

Danas bi svako da piše jbga.
Na FB-u sam u nekoj sumanutoj grupi "Blogeri", dakle kad bi vi videli šta se tu postavlja, o čemu ljudi sve pišu i na koji način, ja bre nisam verovo kad sam ušao u grupu pre nedelju dana. Ima njih 2000 i dnevno na grupu postave bar 20-ak tih nekih blogpostova. Znači nekakvi recepti, nekakva poezija, neki tekstovi dabogsačuva, pa onda fazon "dragi dnevniče", pa modni blogovi, i ja gledam ono i setim se sta ja radim, reko auuuu blam, treba nekom da kažem da pišem blog pa da mi smeje?  :shock:

Pozorisna Jesen

Čuj, sine, ne znam što se nerviraš toliko. Hajde, otvori Gulov blog i pogledaj ga objektivnim očima. Imaj na umu da je to blog jednog književnog stvaraoca i doktora književnosti. Izbroj direktne uvrede, skrinšotove, privatne fotografije i uvredljive komentare tamo. Kao i broj odgovora na situacije koje su mu ugrožavale ego i sliku o sebi. Kada taj blog pogledaš takvim očima, onda stvari dobijaju drugačiju perspektivu, zar ne?

Ovako stoje stvari po mom iskustvu: kada u životu biraš da ti ljubav bude primarna u odnosu na ego, onda možda budeš manje prepoznat, možda ti se rugaju, možda te vređaju, možda te smatraju nebitnim, možda imaš manje prilika, možda te ne shvataju, možda te zanemaruju, možda ti manje ljudi prilazi (jer nisi poznat, jel), ali oni koji ti prilaze i kojima si okružen su kvalitetniji. Plus, ima ih više nego kada u životu biraš da ti ego bude primaran.

Kada biraš ego, završiš sam. Jer si sebi najbitniji, pa je to logično. Ljudi žele da ti i oni budu bitni. Nije ni to nužno loše (da budeš sam), da mnogim ljudima, zapravo, ne smeta. Eto, Gul je mogao da ima tebe za prijatelja, ali nije uspeo da te sačuva. Njegov gubitak. On čak i ne shvata da su situacije u kojima mu odgovaraš na uvrede, komentarišeš i pretiš, zapravo njegova prilika da iskreno promisli o sebi (drugi ljudi su naše ogledalo), i da mu čak i sada predstavljaš nešto što liči na prijatelja, jer - pa neprijatelji i površni prijatelji dižu ruke od tebe, ne bave se tobom ni toliko. A ta tvoja emocija besa je samo ostatak od privrženosti koju si nekada imao za njega. Kada bi samo umeo da zagrebe površinu vašeg odnosa. Ovo se odnosi i na tebe, jer i on je tvoje ogledalo.

Da li je osoba koja piše onakve tekstove srećna? Ne bih rekla. To Gul ne shvata. Da svaki tekst, poput tog "40 dana bez Sagite" najviše govori o njegovom mraku. Razotkriva ga kao da se skinuo go.

Mislim da je najbolja reakcija na to, kada te prođu bes i mržnja, a moraš sebi da daš vremena da i to prođe, normalno je (ali valjda si imao dovoljno vremena? don't hold a grudge) - pouka, ljubav ili ignor.

Dakle, možeš da ga pitaš šta je naučio ili da mu prezentuješ zaključak o tome šta bi iz cele situacije trebalo da se nauči (eto, ja da sam na njegovom mestu, naučila bih da ne zabadam noževe pomagačima u leđa).

Ljubav - da mu pomogneš da popravi blog, na primer.

Ili ignor - u slučaju da ne želi da nauči. Jer ti ga sigurno nećeš naučiti. Čovek sam mora da odluči šta želi od života, ne možeš to ti da mu nametneš. A da ga uplašiš, da mu pretiš, da ga ućutkaš - pa, on je već dovoljno uplašen i dovoljno su mu pretili, zar ne misliš?

Drugim rečima, možeš da probaš da mu ispuniš karmu, ali opak je to, naporan i nefer posao.

Dybuk

Ja najradije biram ignor.

tesko je ocutati kad te neko aktivno napada, ali na duze staze prekid svake komunikacije i potpuno ignorisanje cini se kao najbolja opcija, koja ujedno i najvise boli egomanijake :) jer no reaction im je veca kazna nego prepucavanje, sto im hrani ego.

eto to bih i Sinu preporucila  xcheers

angel011

Sine, likvidator je pre bio Čedo Medo, a pre toga klem, onaj što su mu priče zbog pedofilije i decoubistva (sve eksplicitno i podjednako idiotski kao i odlomak koji je kopirao pokojni) po kratkom postupku dospevale na Deponiju, i što je slao čudne privatne poruke članicama foruma. I paćenik koji je pokrenuo topik Srpske manekenke.

Da li je i milomir ili pokušava nekog da loži, pojma nemam (nit' me zanima), al' nije neko na koga vredi obraćati pažnju (sem, eventualno, u nadležnoj ustanovi).
We're all mad here.

Krsta Klatić Klaja

šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

klem

Quote from: angel011 on 16-06-2016, 14:43:50
I paćenik koji je pokrenuo topik Srpske manekenke.

videćeš ti ko je paćenik, ružna si i niko te neće samo te mačke vole

Pozorisna Jesen

Mačke vole samo lepe ljude, tako da si tu u kontradiktornosti.  :lol:

Pozorisna Jesen

Stipan

Kloni je se Likvi, ta će te sjebati jednom za svagda....