Hm... ima nešto potpuno i fascinantno idiotski u ovom tvom primeru sa bozonom, počev od nerazumevanja prirode kvarkova do zameranja "nedoslednosti" mojim tezama jer se ne slažu sa tvojim postavkama (kao da ja moram da se složim sa onim što zameram tebi da bih imao pravo da zamerim). E, to je pravi apsurd.
a mi pričamo o zemaljskom kontekstu u kojem se nalazi SF, a ne o Dini
Ne, ti pričaš o tome, i to naslepo... Ja pričam o spektru svih mogućnosti. Kad već pričamo o jebanju, i meni se jebe za tvoje odbacivanje argumenata "jer se ne bave temom", "jer pričamo o nečem drugom", "jer jednostavno nisu tačni pošto ja kažem da nisu tačni"...
Objasnio si sve, kažeš, a još uvek te niko ne razume... Svi tvoji argumenti su moji argumenti, ili Živkovićevi, ili buncanje čoveka koji nije posebno upoznat sa naukom. Dakle, gde su TVOJI argumenti? Gde ti je novum u raspravi, jer ja iz pomenutih (mojih) argumenata ne dolazim do istih zaključaka.
Za plauzibilnost se ne obraćamo tebi, pošto je tvoja verzija, uprkos obrazovanju, seljačko-zdravorazumska (to se ne stiče obrazovanjem) - to jest, u odredjenom smislu "populistička". Kažeš da se publika ne pita, ali onda odredjuješ definicije i ubijaš trendove, što znači da misliš da se ipak pita. Pošto, vidiš, i ti si "publika", jer nemaš nikakvu drugu konekciju sa temom. Publika koja slabo poznaje materiju, koja ne ume da razmišlja u okvirima naučnih plauzibilnosti, istina, ali ipak publika. Nisi pisac, ne posreduješ kao urednik ili teoretičar, ergo... Neki u publici imaju ekskluzivnu reč, kažeš ti samim svojim nastupom.
Živković jeste pričao o žanru, samo što ti ne razumeš podlogu njegovih rečenica. Tribina je verovatno bila o tome. Naziv ove teme je "SF je mrtav ŽANR". Ne zove se "SF je mrtav društveni pokret". Mada kažeš da jeste bio neka vrsta društvenog pokreta, ali, onda, postoje i druge vrste uticaja na društvo od onih na koje sam ja (a ne ti) uputio.
Žanr je više od književne ili filmske kategorije, on je kulturna kategorija, okvir koji daje značenje. I ZATO ima veze s ovim o čemu pričamo. Mogao bih te uputiti na knjige o tome, ali neću. E, sad, što ti ne znaš kada žanr umire i šta se potom desi, to je tvoj problem, a ne moj.
Skraćena verzija: jebeš Batu. Lakše je nego jebati sve ostalo. Možda je nekima i plauzibilnije.