Pazario sam PSP za 50 maraka, a razlog kupovine je igranje Persone 3 (prvi susret sa SMT serijalom mi je bio sa petim delom...mada vidim da SMT igara ima i na Nintendu - što ćemo naravno ispraviti, jer mi i DSi stoji već godinu dana, kupljen i ostavljen sa strane...Chrono Triggeru, šteta što ne radiš na DSi kako treba). U zagradama bezvezna objašnjenja i digresije, ali svakako, pun sam utisaka...
Igru sam završio prekjuče i pomenuti utisci se još nisu slegli (a PSP sam kupio prošlu subotu, što implicira da sam u rekordnom roku završio sa igrom, što dalje znači da nisam normalan, nemam socijalnog života, da sam otaku ili možda hikikomori sindrom me uhvatio), ali P3 je stvarno odlična igra, sa super pričom, dobrim likovima i...solidnim, mada repetativnim i malo kasnije dosadnjikavim gejmplejom.
Postoje za sada dve zamerke na igru: previše likova u koje se mora investirati vreme kojeg nemaš na pretek (u P5 si barem tokom raspusta znao gde koja osoba bude, dok u P3 van škole, osim skriptovanih mesta na kojima su se nalazili neki drugi likovi, nisi mogao pristupiti razvijanju S linkova danima raspusta), i često se dešavalo da te tri osobe nazovu da ti nešto bitno saopšte, a ti imaš prostora da uglaviš samo jednu.
Druga zamerka je sam toranj u kojem nabijaš levele i stičeš iskustvo. Obzirom da toranj ima 264 sprata, dovoljno je pogledati broj i shvatiti da borbe u tolikom broju spratova (a svaki od njih je zacrnjen, pa kao u lavirintu bauljaš da nađeš prolaz do sledećeg sprata) prestaju biti zanimljive, pa čak i dosadne. Isti set protivnika, malo ušminkan i unapređen.
Čitajući ovo, ljudi bi pomislili da igra ne valja te da je gejmplej loš - ne, on je standardan za Personu, ali jednostavno, u tolikom broju borbi koje odradiš do kraja igre, same borbe postaju dosadnjikave.
Ipak, to su sve sitnice, gledajući unazad, proveo sam skoro svaki sekund slobodnog vremena igrajući ovu igru, a toliko sam se zaludio sa Persona serijalom, da već gledam da pazarim i PS Vita ne bi li stigao odigrati i P4 Golden. Kasno je sad, a ja u noćnoj večeras i sutra, pa ne mogu dalje da piskaram, ali svakako, preporuka za ovaj naslov te ukoliko neko ima disk P3 za PSP da proda po pristojnoj ceni, neka se javi

Sent from my iPhone 7