Author Topic: Slavujevo doba (2016) - BLOKBASTER!  (Read 1290 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ghoul

  • 4
  • 3
  • Posts: 33.137
Slavujevo doba (2016) - BLOKBASTER!
« on: 24-02-2016, 23:09:50 »
Blokbaster vraća sjaj napuštenoj fabrici u Leskovcu[

Autor Dragan Marinković
Izvor Južne vesti
LESKOVAC
24.02.2016.

Tekstilna fabrika „Kosta Stamenković“ u Leskovcu biće jedna od lokacija za snimanje Slavujevog doba, filma čiji je naslov inspirisan nekadašnjom leskovačkom kafanom “Slavuj”, a “prva klapa” se očekuje na leto ove godine.Veći deo filma snimaće se u dvorištu ove napuštene leskovačke fabrike.Dekoracija biti izgrađena od čvrstog materijala. Prostor će biti potpuno preuređen, a u planu je da se na tom prostoru, nakon snimanja filma, prebaci i održavanje “Roštiljijade” iz centra grada - kaže Nebojša Kocić, gradski većnik zadužen za kulturu. xcheers    
U ovoj fabrici se do sredine 90-tih godina prošlog veka nalazila “Leteksova” predionica koja je, nakon industrijske propasti Leskovca, rasparčana i u očajnom je stanju.


Fimske zvezde vraćaju sjaj ruševinama


 xrofl xrofl xrofl xrofl    

U ovom visokobudžetnom filmu će igrati Ivan Bosiljčić, Sergej Trifunović, Viktor Savić, Miša Janketić, Vesna Trivalić, Sloboda Mićalović, Dragan Bjelogrlić, Mirolad Mandić Manda, kao i glumci iz Leskovca Maja Janković, Dragan Marjanović Boža, Ivan Janković i Jasna Radivojević.Grad Leskovac je izdvojio 100.000 evra za ceo projekat "Slavujevo doba", dok će film koštati oko 2 miliona evra. Podela uloga još nije konačna, a jedino se zna da će Janketić glumiti jednog od članova porodice Teokarović.

Pored igranog filma i 12 epizoda koje će biti emitovane u proleće 2017. godine na RTS-u, projekat "Slavujevo doba" obuhvata i već realizovan dokumentarni film, izložbu i monografiju pod nazivom "Zlatno doba Leskovca".


http://www.juznevesti.com/Kultura/Blokbaster-vraca-sjaj-napustenoj-fabrici-u-Leskovcu.sr.html