• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

3D pucačine

Started by ridiculus, 28-02-2016, 01:18:53

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Meho Krljic

Meho Krljic

Meho Krljic

U okviru dovođenja starih Star Trek igara u GoG ponudu konačno smo, KONAČNO SMO dobili i mogućnost da kupimo Star Trek Voyager Elite Force igre. Ovo su dva FPS naslova stara dvadesetak godina od kojih je prvi pravio Raven, negde između Soldier of Fortune i Jdi Outcast i meni je to ostalo u divnom sećanju, pa sam igru odmah kupio. Nastavak je radio Human Head i meni to nije bilo toliko dobro, ali svakako sam presrećan da se ove igre opet mogu kupiti.

Meho Krljic

Džon Romero još jednom podseća da smo možda sve vreme navijali za pogrešnog Džona... Kako bi nekako doprineo da se pomogne ljudima u Ukrajini koji trpe, jelte, agresiju, Romero je napravio novi nivo za Doom II, prodaje ga preko svog sajta i sve pare daje Crvenom krstu i UN. Što je vrlo ljudski. Pet evra za novi Doom level, u ovakve svrhe je sasvim po meri:

https://romero.com/shop/p/onehumanity

Meho Krljic

A History of Hup, the Jump Sound of Shooting Games 

You can hear it in your head: the grunt your character makes when hopping a fence or leaping into battle. But no one quite remembers why it exists. 

Meho Krljic

https://youtu.be/xMygnmB9Zw8

This is "Ravenholm" - The Cancelled Half-Life Game from Arkane Studios   

Sat vremena igranja.

Meho Krljic

Hello, Shinji, my old friend.

Calavera

e i meni je ovo u planu iako se nije baš pokazao kao hit međ kritičarima, estetika i prezentacija su spektakl  :D

Meho Krljic

Ma, ja ne mogu da zamislim da mi se neće dopasti, ali dobro, ja sam weebčina plus se ložim na Šinđija najstrašnije.

Meho Krljic

Quote from: Meho Krljic on 06-08-2022, 16:27:57
Ma, ja ne mogu da zamislim da mi se neće dopasti, ali dobro, ja sam weebčina plus se ložim na Šinđija najstrašnije.

Jutro je pametnije od večeri a Avgust 2023. godine od Avgusta 2022, reklo bi se. Tako da nije da mi se baš UOPŠTE nije dopalo ali, eto, bilo je i blagog razočaranja.

No, sve je to sad lanjski snijeg, a mi se radujemo novonajavljenim remasterima klasičnih boomer shootera od strane sada ponovo bezgrešnih Nightdive.*
*Mislim da smo posle izuzetnih rezultata koje su postigli sa Quakeom i System Shockom rešili da zaboravimo Blade Runnera

Naime, najavljen je remaster Turok 3: Shadow of Oblivion a pošto je Nightdive odradio IZUZETNE remastere prva dva Turoka, ovome se ekstremno radujem. Stiže polovinom Novembra.

But, wait, there's more. Kako i narod kaže:  "Kud svi Turoci, tu i mali Kyle", najavljen je i remaster Dark Forces. I svestan sam da je ovo možda previše old school igra čak i za ljude koji su sa entuzijazmom igrali Ultrakill ili Dusk, ili Amid Evil, ali Dark Forces je jedan od najboljih Doom-klonova ikada i mada nemamo datum izlaska, ja se svejedno i ovome ekstremno radujem.

Meho Krljic

Oh, a Džon Romero je najavio Sigil II, dakle, novi paket mapa za Doom II iz njegovog pera. Pa mi zaista nismo vredni svih tih divota!!!!!!!

Petronije

Quote from: Meho Krljic on 02-11-2023, 15:42:36
Oh, a Džon Romero je najavio Sigil II, dakle, novi paket mapa za Doom II iz njegovog pera. Pa mi zaista nismo vredni svih tih divota!!!!!!!
Sony mi je prošle nedelje ponudio da platim oko 5$ za preostala 3 meseca pretplate, i pređem sa srednjeg na najjači paket, što sam ja i uradio, čisto iz znatiželje. Pojavilo se tu puno igara, dočekao sam konačno da zaigram wipeout, ali neverovatno da sam se najviše zadržao na, pogađate, Doom II. Potpuno sam zaboravio koliko je to genijalna igra u svakom smislu, da je i pored jedne tako naizgled krucijalne stvari, nemogućnosti pomeranja kursora po vertikali, i danas apsolutno igriva. Kao šlag na tortu, mlađi klinac video od mene, pa i on da proba, i oduševio se. Dokaz da za apsolutni kvalitet nema generacijskih, vremenskih ni tehničkih barijera.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Meho Krljic

Sve apsolutno istinito. Ove verzije koje su sada dostupne na konzolama, portovane na Unity endžin, nisu IDEALNI protovi po standardima PC čistunaca ali su prilično jebeno odlični. Ja to ne skidam sa Switcha.

A u tom paketu treba da ti je i prvi Sigil, proveri, pa poigraj.

Petronije

Ma meni je to sve odlično, baš me briga za PC čistunce. Upalim, odigram pola sata-sat, uživancija. Probaću i sigil, hvala.

Meho Krljic

Jeste, mnogo je lepo. Plus naravno, meni je u ovom trenutku prednost PC verzija Dooma najpre u SUMANUTO dobrim modovima koji danas postoje za ove igre. Ali konzolne verzije ovako lepo portovane su san snova kad mi se igra vanila Doom.

Petronije

Nema Sigil na storu?

Meho Krljic

Mislim da se dobija kao epizoda za Doom II kad kupiš Doom II.

Meho Krljic

Kingpin: Reloaded izlazi danas i, u zavisnosti od cene ovo će morati možda i preko reda da uleti. Ipak je Kingpin bio unikatan FPS u svoje vreme:

https://store.steampowered.com/app/1224700/Kingpin_Reloaded/

Pritom kakav herojski rad developera, evo da citiram Frederika Šrajbera

QuoteAfter years of hard work, we're finally releasing Kingpin: Reloaded today. It's been quite a journey to get this thing done, and it's been a passion project from the Lead Dev. Robert. The source code for KP had been lost, which meant that Robert, essentially wrote a new engine, sandwiched between Unity and the original game, in order to reverse engineer and interpret the entire original game. It's been a monumental effort, and incredibly challenging, but I'm proud to see the game finally release. IMO, this is something deserving a GDC talk. I'm super proud of Rob. Furthermore, we began working on the re-mastered textures for the game, 3 years ago. Almost every texture was hand-made and painted from scratch, using the original textures and artwork as reference. The result is a game which plays nearly identical to the original, with quality of life improvements, and a visual overhaul which doesn't stray too far from the original in terms of style. KP Reloaded is a passion project, and something I'm proud to finally see released.

Meho Krljic

Apdejt za prethodni post: dobro je da sam ipak poslušao razum a ne srce i nisam igru kupio čim je izašla: većina korisničkih ocena na Steamu je negativna i vele da je u pitanju manje-više hackjob koji je značajno lošiji od onog što biste dobili sa normalnom verzijom igre (koju ja posedujem na GoG-u) na koju se zalepe poslednji komjuniti pečevi. Greota. Al uštedeo sam dvadeset evra I TO JE VAJDICA.

Meho Krljic

Meho Krljic

Jedanaest minuta gikovanja na Quake ali i kredibilnih objašnjenja zašto je to toliko dobro dizajnirana igra da ju je malo igara u narednih četvrt veka dostiglo po eleganciji i načinu podučavanja igrača.

Calavera

mislim da si zaboravio nešto...

Meho Krljic

Džon Voker je oduiševljen igrom koja je "follow up but not a sequel" za Voud Bastards. Dakle, igrom Wild Bastards:

Wild Bastards Is The Space-Cowboy Strategy FPS Of Your Dreams

Calavera

john walker jednom u pravu? nemoguće!!!

Tex Murphy

У првом дијелу реченице опише нешто што звучи као најбоља ствар на свијету и онда "it's SOMEHOW become my favorite..."  :!:
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Tex Murphy

Односно, у првом дијелу реченице опише ХЛ2.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Meho Krljic

Da, da, moram to da zaigram čim prije.