Author Topic: Film o “grofu Vronskom”  (Read 2093 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ghoul

  • 4
  • 3
  • Posts: 33.136
Film o “grofu Vronskom”
« on: 15-03-2016, 21:35:54 »
evo još jedne sumnjive najave jednog sumnjivog projekta sa tužnoga juga:


Snimanje filma o “grofu Vronskom” počinje na proleće
Autor J. C.
Izvor Južne vesti
| ALEKSINAC
 
 
Dokumentarno-igrani film o čuvenom ruskom pukovniku Nikolaju Nikolajeviču Rajevskom, koji je bio inspiracija za lik grofa Vronskog u romanu “Ana Karenjina” i poginuo u blizini Aleksinca, biće snimljen ove godine, a uloge će tumačiti i poznati srpski glumci.
Ovo najavljuju iz Aleksinačkog amaterskog pozorišta koje je koproducent filma zajedno sa “Laki produkcijom”. Kažu da će ovim filmom biti obeleženo140 godina od pogibije ovog čuvenog ruskog vojnika.
Film će režirati Goran Erčević, ulogu pukovnika Nikolaja tumačiće Dejan Tončić, a učešće su potvrdili i glumci Branislav i Tomislav Trifunović i Ljiljana Stjepanović. Ivan Bekjarev biće u ulozi naratora - kaže Miloš Paović iz Aleksinačkog pozorišta.
 
Napominje da će neke od uloga biti poverene i aleksinačkim glumcima.
Film će se snimati na lokacijama na Krimu, Sent Peterburgu, na Šarganu, manastiru Sveti Roman kod Đunisa i na teritoriji Opštine Aleksinac. U Aleksincu će se snimati u maju - objašnjava Paović.
Kaže da je plan da premijera bude organizovana u Aleksincu u septembru ove godine, na dan pogibije Rajevskog.
Pukovnik Rajevski poginuo je kao dobrovoljac u srpsko-turskom ratu 1876. u Gornjem Adrovcu kod Aleksinca, a na mestu pogibije podignuta je crkva posvećena njemu, poznata pod nazivom Ruska crkva.
http://www.juznevesti.com/Kultura/Snimanje-filma-o-grofu-Vronskom-pocinje-na-prolece.sr.html