Author Topic: Програм Друштва Лазар Комарчић за мај 2016  (Read 996 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

zakk

  • Očigledan slučaj RASTROJSTVA!
  • 3
  • Posts: 10.890
    • IP Tardis
Ускршњи обрачун
02. мај
Позивамо све на смотру ускршњих јаја са сф, фантазијским, хорор, стрипским… мотивима и беспоштедни обрачун до последње мрве љуске и тврдо куваног албумена.
Од нечега се мора умрети, нек то буде од доброг холестерола.


Страхор
09. мај
Курјак понекад и из шуме изађе, па нам дође у госте. Са Александром Тешићем, писцем серијала „Косингас“ причамо о новим насловима: научнофантстичном роману „2084“ (Порталибрис), оснивању издавачке куће СТРАХОР и њеним првенцима — серијалу „КОСИНГАС: Кроз огањ и воду“, стрипу „Косингас“, „Балканском гусару“
Модератор: Жарко Милићевић


Загор Те-Неј, Дух са секиром
16. мај
Загор је стрипски јунак аутора Серђа Бонелија (1932-2011) (сценарио) и Галијена Ферија (1929-2016) (цртеж) који је настао 1961. године у Италији. На просторима бивше СФРЈ први пут се појавио 1968. године и до дана данашњег је један од најпопуларнијих јунака стрипа на нашем говорном подручју.
Наш водич ће вас провести кроз мочварну шуму Дарквуд, упознати вас са тајновитим Духом са секиром, његовим пријатељем Чиком и осталим многобројним пријатељима и непријатељима, као и ауторима – многобројним цртачима и сценаристима – као и издавачима и едицијама у Србији.
Говори: Алесандар Нешић


Капетан Америка: Грађански рат
23. мај
Стив Роџерс предводи тим Осветника у настојањима да сачувају човечанство, а сви би да му се петљају у посао. Нове директиве дубоко деле тим и изазивају међуосветничке сукобе.
Ми, фанови, једва да чекамо да видимо како се млате.
Модератор: Миљан Танић


Фантастична читаоница: „Europe in Autumn“ Дејва Хачинсона
30. мај
Фантастична читаоница наставља истраживање модерне фантастике, а наш предлог за овај месец је роман „Европа у јесен“ Дејва Хачинсона, футуристички шпијунски трилером на трагу Ле Кареа и … Кафке? Ок.

Каже: Руди је на бело кувар у ресторану у Кракову, а на црно шпијунира и шверцује људе преко гране. А има и кога да шверцује а и за кога да шпијунира, јер се после економског краха и још горе пандемије грипа Европа распала у сијасет крњавих нацијица, војводина и република које се глођу. Једна од њих је воз.

Дејв(ид) Хачинсон (1960) је британски аутор, повратник у жанр после дужег рада за новине. „Европа“ му је донела номинације за награду Arthur C. Clarke и John W Campbell (за најбољи роман) 2015.
Модератор: Милош Петрик
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.