• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Roboti dolaze

Started by Truman, 05-05-2016, 16:53:07

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Truman

Још један доказ колико је Илон добар момак! Забраните роботе убице што пре!
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.

Truman

https://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?yyyy=2018&mm=09&dd=08&nav_id=1441417

Овде стално слушам људе како је бити камионџија перспективно занимање и како хоће да се преквалификују.

Meho Krljic

Kontrapunkt:

The Automation Charade

The rise of the robots has been greatly exaggerated. Whose interests does that serve?

Krsta Klatić Klaja

Neoliberali naravno! Hoće da se sakriju iza svega, nismo mi, tržište je, nismo mi nego ova tehnologije i softver. Sve oni nisu, a u stvari jesu. Poslije neka skalamerija kriva, android niko nije napravio nego se sam stvorio da prikuplja podatke o svima.

četvore oči dotvorite za neoliberalizam, koji je sveeee
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Meho Krljic

Ovaj robot ne da dolazi nego trči i skače:

https://youtu.be/LikxFZZO2sk

Truman

Гледах баш јуче неки видео о роботици - колико је само компликована математика иза најпростијег покрета руке робота за фабричком траком...

scallop

Njega ne hraniš, samo podmazuješ. Ne kenja i ne piša u radno vreme i nema nikakva ljudska prava.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Truman

Ал треба то направити!!

Meho Krljic

This CEO is paying 600,000 strangers to help him build human-powered AI that's 'whole orders of magnitude better than Google' 

The secret of Hive, says Guo, is that it's turned training an AI into a kind of game — one with real cash prizes. Over 600,000 people have signed up for Hive Work, a smartphone app and website, to help train its AI systems. Hive Work asks users to do things like categorize images (a photo of a car might fall under "automobile" and "transport"), or to transcribe a short snipped of audio, or, like Google reCAPTCHA, to identify all the birds in a photo.
  The money isn't much, Guo acknowledges, but it adds up to "tens of dollars" pretty quickly, and it's easy enough that you can "play" from your phone while you're on your commute. And, hey, money is money.

Eto neoliberalizma ko ga traži  :lol: :lol:

Meho Krljic

Metadata is the biggest little problem plaguing the music industry

Kori Doktorov je pre skoro 20 godina imao esej u kome je ispravno primetio da baziranje ičega na metapodacima vodi u neizbežne probleme jer, o kakvog iznenađenja, metapodatke na kraju dana ipak kreiraju ljudi. I to ljudi koje smara dosadan a obiman posao.

mac

Robot-kuglaš je fake.

Meho Krljic

YouTube removes videos of robots fighting for 'animal cruelty'

Mislim, vama nije indikativno to što softverski robot odlučuje da je video borbe hardverskih robota neprikladan za gledanje zbog surovosti? PROBUDIMO SE DOK NE BUDE KASNO!!!

Meho Krljic

McDonald's uses AI for ordering at drive-throughs 

"AI" je verovatno malo prejaka kvalifikacija za nešto što je verovatno softver za prepoznavanje reči ali dobro. Naravno, čovek mora da se zapita zašto Mekdonalds ulaže u skupu tehnologiju nekakvog nepoznatog startapa umesto da vozačima samo ponudi touchscreen menije gde oni sami pipnu artikle koje žele da kupe umesto da to saopšte loše plaćenom klincu koji će onda pipnuti touch panel umesto njih, kako je to sada. Mislim, kad već žele da se reše ljudi... Al valjda ni oni nisu imuni na buzzwordove i Silicon Valley Bullshit.

Truman

https://www.nature.com/articles/d41586-019-03013-5

Ништа од АИ у вожњи за сада...тако да професионални возачи могу да одахну.

Meho Krljic

Turkey is getting military drones armed with machine guns 

Ima i video al nije Jutjub i ne mogu dizvučem link pa ćete morati da odete na sam tekst...

Meho Krljic

Meho Krljic

Kako će svet izgledati kad roboti pokupe sve najbolje poslove? Obično slušamo sumorne predikcije jer je san o društvu u kome je rad automatizovan a ljudi se bave lepim umetnostima generalno ismejan, no, ima još ljudi koji nisu potpuni pesimisti:

A World Without Work by Daniel Susskind review – should we be delighted or terrified?

mac

Boston Dynamics se juče oprostio od Atlasa, poznatog hidrauličnog robota. Farewell to HD Atlas

Boston Dynamics nas je danas upoznao sa novim Atlasom, elektromotornim robotom koji je prema starom Atlasu kao T-1000 prema T-800. All New Atlas | Boston Dynamics